Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Obyvatelia petíciou žiadajú o jednosmerku a upokojenie Hviezdoslavovej ulice

Obyvatelia petíciou žiadajú o jednosmerku a upokojenie Hviezdoslavovej uliceEšte v auguste bola na mesto doručená petícia obyvateľov Hviezdoslavovej ulice a Cesty mládeže. Žiadajú mesto o úpravu premávky motorových vozidiel a doplnenie označenia ciest. Petícia je odstúpená na prerokovanie mestským zastupiteľstvom vo štvrtok. V prípade neakceptovania požiadaviek sú pripravení vznikajúce škody vymáhať od mesta.

„Nemusíte nám veriť, ale dajte nám šancu“, tvrdí poslanec Juraj Říha

„Nemusíte nám veriť, ale dajte nám šancu“, tvrdí poslanec Juraj ŘíhaPatril v uplynulom období medzi najaktívnejších mestských poslancov. V nedávnom prieskume ho občania zaradili medzi najdôveryhodnejších poslancov. Svojou prácou si získal obdiv mnohých občanov mesta. Počas štyroch rokov svojho mandátu sa venoval prednostne problémom svojho obvodu. Do týchto komunálnych volieb chce vstúpiť už v spoločnej občianskej kandidátke. So skupinou Malačanov spustili projekt Ľudia pre Malacky. Juraj Říha. Nielen o jeho rozhodnutí sme sa rozprávali v nasledujúcom rozhovore.

Otvorený list primátorovi

Otvorený list primátoroviMalačania tento mesiac vypĺňali dotazník. Niektorí z presvedčenia, že ovplyvnia verejnú mienku k problému na Družstevnej, iní zatúžili po výhre. Medzi nami sú aj takí, ktorých prieskum dotazníkom doslova nahneval. A skúste hádať, ktorých najviac. Obyvatelia Družstevnej ulice už strácajú trpezlivosť.

Zdravotné sestry odchádzajú, nemocnica hľadá náhradu

  Zdravotné sestry odchádzajú, nemocnica hľadá náhraduKorektnosť a lojálnosť voči zamestnávateľovi – to je jedna z osobnostných predpokladov, ktoré vyžaduje Nemocničná, a. s. od uchádzačov sa o miesto sestry na lôžkové oddelenia. Inzerát sa objavil na portáli profesia.sk 28. 9. Deň predtým doručili riaditeľovi malackej nemocnice viaceré sestry výpovede. Na stole ich má údajne aspoň pätnásť.

Mažoretky ELLA Malacky úspešné v pražskej Lucerne

Mažoretky ELLA  Malacky úspešné v pražskej LucerneMažoretky ELLA z Malaciek majú za sebou ťažký víkend plný zážitkov, radosti, smiechu, ale i stresu a únavy, no hlavne krásnych umiestnení. Najskôr sa zúčastnili súťaže Zlatá palička v Galante a potom na súťaži v pražskej Lucerne, kde získali cenné umiestnenia a medaily.

Rómovia z Družstevnej smerujú do zastupiteľstva

Rómovia z Družstevnej smerujú do zastupiteľstvaVypuklý problém s neprispôsobivými občanmi z Družstevnej ulice sa otvorí na zasadnutí mestského zastupiteľstva najskôr v októbri. Poslanec Juraj Říha požiadal o súhrnnú správu s predložením riešení tohto problému na septembrovom zasadnutí. Mestské zastupiteľstvo si jeho návrh osvojilo a mestskému úradu uložilo tento dokument pripraviť.

V Malackách idealisti nemajú šancu

V Malackách idealisti nemajú šancuNeviem či ste postrehli, ale Malacky sa historicky prvý raz ocitli na predných priečkach v hodnotení transparentnosti. V nedávnom hodnotení sme predbehli dokonca mesto Martin, ktoré je na Slovensku označované za lídra v transparentnosti. Ročná práca občianskych aktivistov priniesla výsledky, ale radosť z vykonanej práce nahrádza šok, sklamanie a zneistenie. Ľuďom to nemám ani za zlé. Jednoducho zisťujeme, že v Malackách sa nedá.

Moderné stredisko recyklácie plastov

Moderné stredisko recyklácie plastovV zmysle zákona č. 24/2006 Z.z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie predložil navrhovateľ TENEVA spol. s.r.o., zámer vybudovať Stredisko recyklácie – energetické zhodnocovanie surovín Malacky. Podľa EIA ide o využitie najvyspelejšej technológie, ktorá bude ekologickým spôsobom bez spaľovania meniť nevyužité plasty v uzavretom cykle na plynné a kvapalné palivové komponenty.

Volejbal - Muži stále štvrtí, kadeti brali body v Žiline

Volejbal - Muži stále štvrtí, kadeti brali body v Žiline V 13. kole I. ligy mužov oblasť západ, v ktorom sa odohral zápas 12. 2., absolvovali premiéru v seniorskom drese kadeti Rozbora (18 r.) a Vašek (17 r.). Na horúcej pôde lídra tabuľky súťaže nastúpili do prvého zápasu ustráchane, s veľkým rešpektom a nervozitou.

Ako dlho bude Ondrejka prešľapovať na mieste?

Ako dlho bude Ondrejka prešľapovať na mieste?O probléme na Družstevnej ulici vieme všetci. Niektorí poslanci sa s ním oboznámili hlbšie, niektorí tam ešte ani len neboli. Sú potom takí, ktorí pracujú na mestskom úrade, a ktorým teda problém leží v žalúdku. Nehovoriac o Oskarovi, ktorého úradníci považujú za svoj zlý sen. Ale stále neviem, čo si mám myslieť o primátorovi Jozefovi Ondrejkovi.

Komunálne voľby v Malackách

Komunálne voľby v MalackáchAKTUALIZOVANÉ 02:56 Od 7.00 h prebiehajú v Malackách komunálne voľby. Voliči volia v 12 okrskoch, ktoré spolu tvoria 6 volebných obvodov. Vo svojom obvode si vyberajú zo samostatného zoznamu kandidátov pre každý obvod. Volí sa primátor/ka mesta a 18 poslancov mestského zastupiteľstva.

Zastavíme nezákonný pokus o zmenu územného plánu mesta

Zastavíme nezákonný pokus o zmenu územného plánu mestaV minulom týždni sa stala podľa môjho názoru zaujímavá udalosť, ktorá ma utvrdzuje v tom, že ešte aj po 7 rokoch práce poslanca sa môžem stretnúť s hrubým spôsobom manipulácie s cieľom získania osobného prospechu. Zažili sme ukážkový spôsob ako podvrhom upraveného dokumentu vieme obísť nielen zákon, ale aj Krajský stavebný úrad. Pokus o podvrh územného plánu zastavíme.

Kľukatá cesta za utajenou pravdou

Kľukatá cesta za utajenou pravdou... alebo ako to dnes vidím so štipkou sentimentu. Teraz by som si mohla povedať: Konečne sme sa dozvedeli to veľké tajomstvo. Pocit mám však z dnešných správ zmiešaný. Stále som v kútiku duše verila, že moc a peniaze v rukách veľhráčov na politickej scéne nikdy nemôžu zatieniť zdravý ľudský rozum a rešpekt existencie druhých ľudí. Dnes viem, že môžu.

Na Družstevnej dočasne mobilná škôlka pre deti

Na Družstevnej dočasne mobilná škôlka pre detiAKTUALIZOVANÉ 14. júla - V stredu 13. júla predpoludním bolo na Družstevnej ulici v Malackách opäť rušno. Krátko po desiatej priviezli nákladné vozidlá dva veľkoobjemové kontajnery, ktoré sú upravené na sociálne zariadenie a klubovňu. Ide o projekt občianskej iniciatívy s cieľom ponúknuť deťom alternatívu k využitiu letného voľného času.