Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Dobro v nás a ochota pomáhať

Dobro v nás a ochota pomáhať Občianska iniciatíva DobroMA vznikla v roku 2020. Jej cieľom bolo v čase vrcholiacej pandémie koronavírusu zabezpečiť nákupy pre najzraniteľnejšiu skupinu osamelých seniorov. V roku 2022 prišiel čas utlmenú aktivitu zoskupenia oživiť. Impulzom bolo vypuknutie vojnového konfliktu na Ukrajine a s ním spojený prílev odídencov na Slovensko, do Malaciek a okolia. A tak vzniklo centrum pomoci DobroMA na Mierovom námestí 12.

Mesto plánuje vybudovať zariadenie pre autistov

Mesto plánuje vybudovať zariadenie pre autistovV roku 2021 mestskí poslanci chválili Komunitný plán sociálnych služieb mesta na obdobie od 2021 do roku 2030. Súčasťou aktivít na najbližšie roky je vybudovanie špeciálneho zariadenia pre deti s poruchou autistického spektra pre dvadsať klientov. Odborným garantom aktivity je občianske združenie JuLu - Autizmus ako terapia.

Už včera bolo neskoro. Treba konať okamžite

Už včera bolo neskoro. Treba konať okamžiteZdravotníctvo na Slovensku je pred kolapsom. Nie tieto dni, mesiace, ale roky. Situácia je alarmujúca. Veď len v Bratislavskom samosprávnom kraji ordinuje v seniorskom veku viac ako polovica lekárov. V Malackom okrese podľa aktuálnych štatistík chýba deväť pediatrov, všetci malackí detskí lekári sú už v dôchodku.

Urgent v Malackách zaniká

Urgent v Malackách zanikáOd januára 2021 po 22.00 h v malackej nemocnici ústavnú pohotovostnú služby (ÚPS) budete márne hľadať. Ku koncu roka zaniká. Ošetriť vás však musia najbližšie na bratislavských Kramároch, či v Skalici. S ukončením poskytovania ÚPS-ky sme nezmierení a bojovali sme i bojujeme za nájdenie riešenia. Na ťahu je ministerstvo.

Vyjadrenie morálnej podpory primátorovi

Vyjadrenie morálnej podpory primátoroviUverejňujeme vyjadrenie morálnej podpory primátorovi mesta Jurajovi Říhovi poslancami mestského zastupiteľstva.

Úspešný rok na župe

Úspešný rok na župeRok 2018 bol úvodným rokom päťročného mandátu nového vedenia na župe. Bol rokom mimoriadne náročným, ale aj úspešným. Nielen pre Malacky. Zrekonštruovanie diaľničného vstupu do nášho mesta, dohoda o rekonštrukcii a rozšírení Duklianskych hrdinov, kooperácia pri výstavbe záchytného parkoviska, odsúhlasenie financií na zhotovenie technickej dokumentácie potrebnej k budovaniu severného obchvatu mesta - to je len zlomok dosiahnutých cieľov. Tým však predchádzajú konštruktívne rokovania a vyvážený dialóg všetkých aktérov, ktorí do toho vstupujú.

Kampaň sa začala veľmi nešťastne

Kampaň sa začala veľmi nešťastne"Nielenže ide o nepodložené domnienky, ale aj o hrubé zneužitie témy na predvolebné účely. Rozumiem, že vždy môžu byť rôzne názory. Avšak presadzovať sodíkové osvetlenie v 21. storočí považujem za spiatočnícke," hovorí primátor Malaciek Juraj Říha v reakcii na platenú inzerciu poslanca Mariana Novotu proti modernizácii verejného osvetlenia.

Primátor sa ohradil voči spochybňovaniu poslancov

Primátor sa ohradil voči spochybňovaniu poslancovNa zasadnutí mestského zasadnutia sa primátor mesta Juraj Říha ostro ohradil voči spochybňovaniu poslancov v súvislosti s rokovaním o predaji minoritného podielu v Nemocničnej, a.s. Ako uviedol na rokovaní, z pozície vedenia mesta musí hľadieť za horizont roku 2035 a podporovať začatý dialóg na úrovni kraja. Nie si verejne dokazovať vplyv cez 1,3 % podiel mesta. Jeho slová uvádzame v plnom znení.

Neživme strach v nás

Neživme strach v násV súvislosti s ohavným činom a správami zo včerajška sa mi žiada prehovoriť. Pretože ak neprekonáme strach a nedôveru v nás seba, spoločnosť neposunieme vpred. Priatelia, prihováram sa k nám všetkým. Buďme obozretní k tomu, čo sa deje vôkol nás a nečakajme, že niekto za nás spasí svet. Môžeme len my tým, že nebudeme k svojmu okoliu ľahostajní.

Juraj Říha: Lucia Vidanová možno nemá kamošku Daru Rolins, ale zato má výsledky

Juraj Říha: Lucia Vidanová možno nemá kamošku Daru Rolins, ale zato má výsledkyUž v sobotu 4. novembra sú od 7.00 do 22.00 voľby do VÚC. Kandidujú v nich aj dlhoročne skúsení komunálnici Lucia Vidanová a Juraj Říha. Nie reči, ale skutky sú tou najlepšou vizitkou. Chceme vás preto poprosiť o ich podporu a príďte v sobotu voliť. Tých pár minút tomu dajme, aby za nás nerozhodli iní.

Kandidáti na župana odpovedali na otázky

Kandidáti na župana odpovedali na otázkyOslovili sme štyroch preferenčne najsilnejších kandidátov na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja s otázkami k doprave, rekonštrukcii cesty z Rohožníka a k pohotovosti v nemocnici.

Na rekonštrukciu ciest treba viac ako 17 miliónov

Na rekonštrukciu ciest treba viac ako 17 miliónovMestský úrad si spracoval odhad na kompletnú obnovu ciest a chodníkov v meste, ktorý prevyšuje 17 miliónov eur. Ak by teda mesto nerobilo nič iné, najbližších 15 rokov by sa len asfaltovalo. Pozreli sme sa preto na najbližšie plány.

Pretrhávame biznis napojenia na stavebný úrad

Pretrhávame biznis napojenia na stavebný úradV uplynulých týždňoch som zachytil niekoľko signálov k dvojakému metru k niektorým stavebníkom. Viaceré podnety som si osobne preveril a reagujem na ne okamžitými opatreniami na stavebnom úrade. Zároveň som dal pokyn k výkonom štátnych stavebných dohľadov.

Inkubátor sa potáca v opakovanej strate

Inkubátor sa potáca v opakovanej strateNezisková organizácia Inkubátor Malacky bola zriadená za účelom podpory začínajúcich podnikateľov. Počas existencie sa menili pravidlá zotrvania firiem, čo malo posilniť príjmy. Nepomáhalo a niekoľko rokov po sebe sa organizácia nachádza v strate, o čom verejnosť ani len netuší.