Ľudia pre Malacky » Minister Lipšic si osobne prezrel problémovú lokalitu Družstevnej

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Minister Lipšic si osobne prezrel problémovú lokalitu Družstevnej

DOPLNENÉ O VIDEÁ - Minister vnútra Daniel Lipšic je prvým ministrom, ktorý navštívil naše mesto v novom funkčnom období mestského zastupiteľstva. Neprišiel na oficiálnu návštevu Malaciek, ale preveriť bezpečnostnú situáciu na základe opakujúcich sa žiadostí občanov o pomoc pri riešení problému s Rómami na Družstevnej ulici. Minister chcel vidieť prostredie, v ktorom tu žijú tunajší obyvatelia, a osobne si vypočuť skúsenosti obyvateľov s prácou polície.

Minister prišiel dnes predpoludním diskutovať a preveriť činnosť polície pri riešení opakujúcich sa sťažností obyvateľov Malaciek. Problém, ktorý sa preniesol nedoriešený ešte z predchádzajúceho funkčného obdobia mestského zastupiteľstva, je nepokoj medzi prisťahovanou rómskou rodinou a ich susedmi na Družstevnej ulici. Rodina Oskara Dobrovodského roky poukazuje na útrapy, ktoré sú spojené so životom vedľa rómskej rodiny. Otvorene hovorili aj dnes o šikane zo strany ich susedov či dokonca o vyhrážaní sa zabitím.

Už pred desiatou stáli pred reštauráciou U koňa skupinky obyvateľov, ktorí čakali na stretnutie s ministrom Lipšicom. Ten dorazil asi s dvadsať minútovým meškaním a zamieril hneď v sprievode polície k domu rómskej rodiny.

S ministrom vstúpili na pozemok aj policajti so samopalmi, skupina asi 20 ľudí okolo ministra ihneď zaplnila malý dvor pred domom.

V čase, keď bol minister Lipšic na obhliadke záhrady, na Družstevnej čakali nespokojní obyvatelia, ktorí chceli ministrovi opísať život po prisťahovaní sa rómskej rodiny na túto predtým pokojnú ulicu.

Na stretnutie prišiel osobne aj poslanec za 4. obvod, Milan Ondrovič, do ktorého obvodu patrí Družstevná ulica. Na fotografii starší pán Dobrovodský hovorí poslancovi Pavlovi Spustovi o šikane ich susedmi.

Priamo na mieste ukazovali ministrovi príbuzní pána Dobrovodského poškodenie ich rodinného domu a opisovali ako im Rómovia sťažujú život. Rómovia podľa slov prítomných prehadzujú susedom do záhrady či na strechu výkaly.

Sestra pána Dobrovodského si posťažovala aj na postup mesta. Podľa nej by celá vec nedošla až do takého stavu, ak by mesto tvrdo postupovalo hneď na začiatku. Ministrovi opísala tiež skúsenosti s tunajšími policajtmi. Priznala, že než policajti prídu, Rómovia jedným vedrom vody zahasia plamene pri spaľovaní odpadu a tvária sa, že nič nepália. Hovorila aj o tom, že polícia prezrádza Rómom, kto ich požiadal telefonicky o pomoc. Rómovia sa podľa nej mstia susedom hneď po odchode polície.

Na chvíľu sme sa dostali do záhrady aj my. To, čo sme videli, je niečo strašné. Záhrada plná odpadkov, jedna špinavá latrína pre osadníkov domu, popísané múry, jednoducho hrôza. Človek sa až na mieste vcíti do ťažkého života rodiny Dobrovodských.

Počas prehliadky ministra boli členovia rómskej rodiny v dome. Iba jeden člen rodiny prišiel odpovedať na ministrove otázky. Zaujímavé bolo, že po odchode ministra vyšla rómska rodina pred dom a začala slovne vykrikovať na obyvateľov, ktorí v tom čase stáli na ulici. Na ulicu vyšiel tiež starý pán Galbavý v modrožltom svetri, ktorý podľa svedkov napadol už v minulosti aj redaktora televízie.

Minister vošiel po žiadosti susedov aj do susedného domu pána Dobrovodského. Tam mu rodina Dobrovodská ukázala záhradu a podmývaný plot od moču vytekajúceho z latríny susedov.

 

Primátor mesta počas prehliadky nehnuteľností ministrom trávil čas pred samotným pohostinstvom, kde mala prebiehať verejná diskusia ministra s obyvateľmi.

Mladší pán Dobrovodský sa pýtal ministra ako majú ďalej postupovať, čo majú robiť, keď sa im neustále Rómovia vyhrážajú. V meste žijú aj iní Rómovia, ktorí podľa viacerých prítomných žijú slušne a snažia sa pracovať. Minister vyjadril pochopenie, polícia podľa neho musí občanov chrániť, len tak si môže udržať dôveru. Na mieste prisľúbil, že vyvinie úsilie, aby bolo v uliciach viac policajtov a zlepšila sa bezpečnostná situácia.

Minister sa po prehliadke nehnuteľností presunul do neďalekej reštaurácie, kde si chcel vypočuť skúsenosti obyvateľov s prácou polície.

Videozáznam z tejto verejnej diskusie vám prinesieme do pondelka.


- Juraj Říha, fotografie a videá: Juraj Říha a Katarína Trenčanská -



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

18.02.2011 20:14:37 | holes lubomir

Myslite si ze jedna navsteva urobi s nimi poriadok iba sa dostahuju dalsi a budu mat plnu hubu rasizmu

18.02.2011 21:43:28 | ZEDZMI NOHY

RIESIA NEVYRIESITELNE NENI CIGAN AKO CIGAN NIEKTORY CIGAN MA OVELA LEPSIE SRDCE AKO PRIMITIVNY GADZO

19.02.2011 01:38:54 | obcan

je to len otazka casu ked niekomu prepne v hlave a zopakuje sa devinska..

19.02.2011 10:59:46 | Jozef Dodo

Aké riešenie má teraz p. Říha ?????

19.02.2011 14:39:12 | amadeus

www.pravda.sk článok z 18.2.2011 :" Lipšic bol v Malackách riešiť rómskú rodinu a výsledok chce do 60 dní ".
posledná veta z článku deníka Pravda: "........zároveň však dodal že primátor musí byť odteraz oveľa aktívnejší "

Koľko a aké ÚČINNÉ aktivity v riešení tohto problému primátor mesta Malacky a jeho podriadení :stavebný úrad a mestská polícia zatiaľ v riešení tohto problému, pred návštevou ministra vnútra za min. 4 roky zatiaľ vykonali? Je v riešení podobného prípadu skutočne prvoradá štátna polícia ?
Čo tak uviesť zaznamenať VŠETKO PEKNE OD PRVOPOČIATKU ? Nevraví sa čosi také, že začiatok bol vysťahovaním tejto rodiny z bytového domu na Partizánskej ulici , včítane ostatných rodín? Aj na tejto www.stránke je pánom Říhom spomínané pochybenie mesta Malacky v poskytnutí daru 500 000,-Sk tejto rodine ..... Na kúpu " náhradného bývania "domu v Gajaroch? Kdo im tento dom zase v Malackách kúpil a ako to bolo v dome v Gajaroch?. Nuž nemalo to byť tak, že tento DAR mal zaplatiť príslušný developer predmetného domu na Partizánskej ulici pred jeho zbúraním a nie všetci občania mesta Malacky? atď.
Kdo bol zodpovedný ako vlastník a správca domu za stav BD na Partizánskej ulici ?????? Nie náhodou mesto Malacky ???,
Prepokladám že LPM si vyžiadajú podrobnú správu od kompetentných a to od prvopočiatku. Bolo totiž zvlášte, že primátor mesta nesprevádzal hosťa mesta Malacky ministra vnútra na mieste samom a čakal za cestou oproti. ŽE vraj podľa pani Búbelovej nebol pozvaný.... A minister vnútra a ten dav ľudí bol predmetnou rodinou pozvaný o.i. aj na prehliadku stavieb z časti " čiernych "? Kde bola šéfka stavebného odboru a životného prostredia pani Reháková, nakoľko MINISTER VNÚTRA RIEŠIL ČIERNE STAVBY a nehygienické skládky odpadu ktoré by mali byť v jej kompetencii ???????????
Na uvedenom množstve foto a vidieodokumentáciie ich nevidieť. ......
Jeden zo 111 príspevkov pri tomto článku na www.pravda.sk:
"No, lispic preukazal ozrutnu davku populizmu a vlastnej hluposti. Toto absolutne neprislucha, aby riesil na mieste minister vnutra. To malo byt riesene stavebnym uradom a p pz. Tu sa uz pravdepodobne schyluje ku radikalnemu rieseniu ala HAMRAN v DNV, .........atď. " koniec časti citácie

20.02.2011 00:46:29 | Jozef

Môžem vedieť, či poslanci za LPM majú dajaký konkrétny návrh riešenia situácie?

20.02.2011 11:34:04 | J.Říha

Prosím, vezmite do úvahy, že noví poslanci nedostali do rúk žiadnu správu o probléme. Posledné informácie sme dostali predchádzajúci poslanci ešte v minulom roku, keď som interpeláciou požiadal mestský úrad o súhrnnú správu, inak by som asi ani nič nedostal. Myslím si, že Družstevná ulica nie je problém, ktorý by sa dal vyriešiť jedným či dvomi opatreniami. Nerád by som sa púšťal v diskusii do takých oblastí ako je bezpečnosť či prevencia kriminality, pretože ani ja ani medzi poslancami za ĽPM nie je osoba, ktorá by bola odborníkom či mala s tým skúsenosti. Preto sa snažíme o to, aby bol tento problém prioritou mesta na roky 2011-2014 a dohliadala naň Komisia pre ochranu verejného poriadku, jej predsedom je veľmi skúsený odborník pán Halcin. V rámci môjho pôsobenia som spozoroval problémy s 1. neoprávnenými stavbami, 2. obmedzovaním vlastníckeho práva pôvodnej vlastníčky, 3. narúšaním susedského spolunažívania, 4. vyhrážaním sa medzi susedmi.

V týchto oblastiach som pripravený predložiť 4 konkrétne opatrenia, ale nerád by som ich prezentoval takto verejne, keďže obyvatelia z Družstevnej ma informovali, že Rómovia majú za sebou osobu, ktorá im pomáha s prípravou v konaniach na stavebnom úrade. Preto by som im nechcel dať vopred do rúk informácie. Ak máte pán Jozef Dodo úprimný záujem poznať moje návrhy, kontaktujte ma a stretnime sa. Môžem takto len naznačiť, že 3 opatrenia sa týkajú občianskoprávneho konania, pretože som presvedčený, že trestné či správne konanie na stavebnom úrade úplne nepomôže. Z pozície predsedu našej kvázi právnej komisie chcem navrhnúť úzke stretnutie predsedov dotknutých komisií a vlastníčky pôvodného domu a pozemkov, najbližších susedov, kde by sme sa skúsili dohodnúť na jasných krokoch, bez ich súhlasov sa totiž nepohneme. Ale nebol by som rád, ak by poslanci nahrádzali prácu mestského úradu či samotného primátora mesta, ktorý na rozdiel od nás poslancov drží v rukách výkonnú moc. Mňa na tom celom mrzí, že som si od obyvateľov vypočul o sklamaní a strate dôvery k mestu ako takému.

20.02.2011 11:48:50 | Mario

Bez urážky pán magister, Váš komentár je neskutočný! Nestačilo napísať len: bla-bla, bla-bla-bla?

20.02.2011 11:52:38 | J.Říha

Mário, môžete mi teda napísať, v čom konkrétne? Vy snáď chcete odo mňa, aby som sa vyjadril k bezpečnosti? Napísal som presne, čo považujem za riešiteľné problémy (uviedol som Vám štyri) a na tie poznám riešenia, ktoré predložím susedom, ktorých sa to týka, nie anonymným odvážlivcom.

20.02.2011 12:36:45 | Mario

Tak teda konkrétne: 1.Alibizmus. "Ja to neviem vyriešiť, to musí primátor a mesto". A nerieši to? Boli vydané búračky, zmietol to KSÚ vďaka interesovaniu sa darmožráčov z tretieho sektora. MsP tam na PHM minie snáď celý rozpočet. 2. Populizmus. "Navrhneme opatrenia". A aké preboha? Na elegantné a fungujúce riešenie zo 40-tych rokov minulého storočia nie sú v súčastnosti vhodné podmienky a nič iné na nich nefunguje. Iskričku nádeje vidím snáď len vo vyjadrení ministra vnútra, že pomôže problém riešiť, čo bude spočívať v tom, že odfiltruje rôznych "pseudohumanistov a antirasistov" a nechá PZ robiť si svoju prácu aby ich bez problémov väčšinu pozatvárali, v čom nevidím a Vy ako právnik tiež určite nie, žiadny problém, príležitostí na to dávajú dosť. A tam sa Vaša úloha aj končí a Vy to viete, preto to "bla-bla". Ale chápem Vašu angažovanosť, toto je téma, kde sa zbierajú body. Ale len dovtedy kým nebude Cigáňov viac ako slušných ludí, čo môže byť čoskoro. Tu ponúknite riešenie a dám si Váš obraz v nadživotnej veľkosti aj do spálne. A sochu do záhrady. :-) A ešte k tomu anonymnému odvážlivcovi: Stránku ste si objednávali Vy, to že sa tu IP adresa nezobrazuje, neznamená, že Vám ju admin v prípade potreby (zvedavosti) neposkytne aj s údajmi, kto ju má pridelenú. Internet je vec verejná, preto s ním opatrne . . .

20.02.2011 12:57:08 | Malačan33

**************** (časť komentára bola prekrytá pre porušenie pravidiel diskusie)

je pravda aj to že niektorý cigán má lepšie srdce ako normálny človek ,ale je ich velmi málo to je podstatné.Treba to dať do poriadku čo najskor, pretože to niekto z okolia začne riešiť po svojom.Pán minister nemá zrovna ľahkú prácu, ale má u mňa bod za tie časové intervaly kontroly osady a okolia čo nariadil.......Treba to dať doporiadku čo najskor..ak by som býval niekde v tých končinách a mal by som rodinu a hadzali by mi výkali za plot, tak potom by som im v tým výkaloch každé rano zuby umýval.Nejsom rasista ale prečo človek ked má niake problémy so stavbou je hned rieseny sudom a podobne a cigan ktorý ma X ciernych stavieb na jednom pozemku zato nemá ani *.....nad týmto problémom sa treba co najskor zamyslet lebo začnú skákať po hlavách aj ministrom...!!!!!!

20.02.2011 13:05:16 | J.Říha

Neviem či ste Mário niekde neuleteli svojím príspevkom. Vy robíte závery ala alibizmus z vymyslených vecí. To odkiaľ ste skopírovali ten výňatok? Kde som ja napísal, že to ja neviem vyriešiť, to musí primátor a mesto? Zreteľne som k tomu napísal, že poslanci nedržia v rukách výkonnú moc. My nemôžeme prísť, zvolať si poradu a uložiť vedúcemu oddelenia úlohy. A podľa mňa ste vôbec nečítali rozhodnutie Krajského stavebného úradu, ktorým zrušil rozhodnutie malackého. Ja som ho čítal, takže tu nehovorte o nejakých "darmožráčoch z NGO".

Pán Jozef Dodo ma vyzval k návrhom. Napísal som, že sa môžem vyjadriť k opatreniam v právnej rovine. Už mi príde trápne, aby som stále opakoval to isté. Nie som bezpečnostný analytik, policajt, ja neviem, akú frekvenciu majú mať hliadky, neviem posúdiť, či tam má byť stála služba mestskej polície, k tomu sa neviem vyjadriť. K čomu sa viem vyjadriť, je oblasť práva. Ak je niekto obmedzovaný spaľovaním odpadu susedmi, ak niekomu obmedzia vlastnícke právo a podobne, môžem ponúknuť riešenie. A v tom som si stopercentne istý, že niektoré čiastočne problémy dokážeme potlačiť.

A to som v utorok 15.2. tlmočil pani z Družstevnej ulice ešte pred príchodom Lipšica, že z pozície predsedu sa stretnem so susedmi a pomôžeme v komisii dať na papier také opatrenia, ktoré len susedia podpíšu. Bez ich súhlasu to nepôjde. Zrejme neviete, že ani Vy, ani ja, ani ktorýkoľvek z poslancov nie je oprávnený podať žalobu na súd. Preto mi príde nevhodné písať konkrétne návrhy tu, keďže ich treba prebrať s tými, kto tie žaloby môže zo zákona podať.

Napriek tomu som vyzval, rád sa stretnem osobne a prezentujem, čo navrhujem, ale nie anonynom, ktorých sila končí pri klávesnici. Ale tým ľuďom, ktorým to môže pomôcť.

20.02.2011 13:30:24 | Mario

Pán magister, ja niesom právnik, nemám potrebu Vás doslova a do písmena citovať. Ale fascinuje ma Váš dar vidieť, počuť a prečítať si len to čo chcete . . . Dosť už zbytočných komentárov, tak či tak k ničomu nevedú. Teraz úprimne a bez irónie, budem rád, ak sa Vám podarí vyriešiť problém obyvateľov Družstevnej ulice a odtial rovno šup-šup riešiť podobnú situáciu na Hlbokú. A mám na Vás aj jednu prosbu, viete preveriť, koľko obyvateľov vlasne býva v sociálnych bytoch pri odpadovom dvore? A ako to tam vobec funguje (či platia, prečo je tam furt bordel (odpadky všade v okruhu 100 m, optimistický odhad), prečo obťažujú každého kto ide vyviezť odpad, prečo po večeroch pália káble do zberu atď.) Aby ich tam za 10 rokov nebolo 536 !!! To potom ani Vás vo Vašom obvode nikto nezvolí . . . :-)

20.02.2011 13:49:45 | J.Říha

Mário, aktuálny počet neviem. Myslím, že sa pôvodne sťahovalo na Hlbokú 32 ľudí. Ale považujte to len za orientačné číslo. Dá sa to zistiť cez evidenciu obyvateľov. Rád sa s Vami na Hlbokú pôjdem prejsť aj dnes, môžeme sa porozprávať s obyvateľmi, navštíviť priamo Rómov, pozrieť si okolie. Kontakty mám verejné, budem rád, ak sa mi ozvete.

20.02.2011 14:59:25 | nobody

Obávam sa, že tento problém sa do ministrom určených 60 dní vyriešiť nepodarí a jediným dôsledkom bude odvolanie riaditeľa OR PZ Malacky. Ak teda minister vnútra dodrží svoje slovo...

Klan Galbavých zjavne nerešpektuje nič, okrem svojho pohľadu na svet a svojho spôsobu života. Preto sa všetky doterajšie pokusy o riešenie problému míňajú účinkom.

Čo rodine Dobrovodských a ostatným obyvateľom lokality minister vlastne ponúkol? Podľa jeho vyjadrenia citovaného v článku polícia musí občanov chrániť. Ale ako si pán minister predstavuje konkrétne riešenie? Postaví im MV SR pred dom unimobunku a bude v nej 24 hodín denne sedieť policajt, ktorý bude sledovať situáciu a rozdávať blokové pokuty? Dostanú takýto servis aj ostatní občania republiky s podobným problémom?

Vychádza mi z toho, že sme opäť stavili na represiu. Bohužiaľ, povedzme si otvorene, polícia nemá žiadne reálne páky na to, aby klanu Galbavých účinne zabránila v pokračovaní obťažovania ich okolia.

Riešenie musí byť komplexné a pre jeho úspech je potrebné získať súčinnosť samotnej rodiny Galbavých. Bez dosiahnutia zmeny ich prístupu k veci sa bude každá snaha míňať účinkom a minister vnútra môže riaditeľov OR PZ Malacky meniť každých 60 dní do konca svojho funkčného obdobia

20.02.2011 17:28:11 | Naďa Hrdlovičová

Pre náväznosť na diskusné príspevky vyššie, vybrala som z www.malacky.sk

Pridal: Mgr. Tatiana Búbelová IP: 188.112.119.30 | Pridané: 17.02.2011 17:45:20
Nikto nechce popierať skutočnosť, že pred odchodom do Gajár bývali v Malackách kde zdevastovali bytovku, s ktorou sa už nedalo nič, len ju zbúrať. Nie je to však predmetom tejto správy, len dôkazom, že presúvanie horúceho zemiaka nestačí a nepomôže. Preto od dotknutých sťažovateľov, ktorých podnety dostávame do redakcie, je krátkozraké žiadať premiestnenie problémových rodín do nových bytov Pri Maline, alebo kamkoľvek inde. Tým sa vyrieši len konkrétny súkromný susedský problém. Inde vari nežijú ľudia s nárokmi na spokojný život? Riešenia sú zložitejšie a mesto pri nich musí zohľadňovať najmä verejný záujem. Pomôžte ich nájsť!

Pridal: Korunovaný. Peter Bezúch IP: 178.41.220.113 | Pridané: 17.02.2011 12:41:08
Gajary spravili to, čo Malacky spravili Gajarom. Aj to ste mohli spomenúť pre TASR pani Búbelová

Pridal: janko hraško IP: 188.121.177.162 | Pridané: 17.02.2011 10:39:48 Len ste zabudli napísat,že pred tým ako prišli tito občania bývať do Gajar,tak dlhé roky bývali v Malackách na partizanskéj ulici,a tiež im udajne mesto Malacky prispelo na kupu rod.domu v Gajaroch. Ak už niečo píšete ,tak napíšte celú pravdu.Ďakujeme za takýchto spoluobčanov.Nehadžte to na Gajary

20.02.2011 19:41:09 | Nada Hrdlovičová

Ešte raz z www.malacky.sk :Interpelácie poslancov z Msz 9.9.2010.
Odpoveď som nenašla. citujem:

\" Juraj Říha, poslanec MsZ
Interpelujem Vás vo veci riešenia o riešenia pretrvávajúceho problému občianskeho spolužitia na Ul. Družstevnej.

V zmysle tejto interpelácie žiadam prednostu mestského úradu o prípravu súhrnnej písomnej správy k vyššie opísanému problému a jej predloženie poslancom mestského zastupiteľstva na najbližšie riadne zasadnutie mestského zastupiteľstva.

V písomnej súhrnnej správe, prosím, nás poslancov oboznámte:

- opisom genézy problému a aktuálneho stavu veci,

- s činnosťou mestského úradu v tejto veci za účelom zjednania nápravy od vzniku problému,

- so všetkými prijatými opatreniami zo strany mestského úradu od času prvej sťažnosti občanov,

- s právnou analýzou možných úskalí, riešení daného stavu, vrátane predpokladaných termínov k plneniu,

- s výsledkami zasadnutia spoločného stretnutia primátora mesta s odbormi mestského úradu, obvodného úradu, zástupcov mestskej aj štátnej polície zo dňa 18. augusta 2010 \"
koniec citácie
Koľko zamestnancov má MsÚ, keď teraz podľa niektorých diskutujúcich majú nie dvojročný ale cca 5 ročný problém riešiť poslanci, alebo podľa pani Búbelovej na www.malacky.sk diskutujúci občan ? Musel sa dostať až k ministrovi vnútra SR ?

20.02.2011 20:07:09 | fireman72

Lipšic nie je prvý minister, ktorý navštívil Malacky vo svojom funkčnom období. Minister Kaliňák pravidelne navštevoval Hasičský a záchranný zbor v Malackách bez ohlásenia na štedrý deň.

20.02.2011 20:47:47 | Anna

Písať treba, hlavne ak to človeka baví. Neviem si predstaviť, že by niekto tento problém bol schopný vyriešiť. Veď to sa rieši roky na celom Slovensku a i inde v Európe bez nejakých valných výsledkov. Isto by každý bol najradšej, keby našiel riešenie. Ale v podvedomí si tí inteligentnejší uvedomujú, že tu je každá snaha márna. Možno pomôžu čiastočné výsledky, ktoré budú mať cenu zlata. Každý, čo i len malý posun kupredu, bude mať obrovský význam pre susedov. Len nestepovať na mieste. Držím palce a nezávidím.

20.02.2011 22:04:29 | Marián Andil

Pre Mario:
Vo svojom príspevku ste napísali: „Na elegantné a fungujúce riešenie zo 40-tych rokov minulého storočia nie sú v súčasnosti vhodné podmienky a nič iné na nich nefunguje...“
Mario, ak by to riešenie zo 40 rokov bolo naozaj správne, tak by problém asi už bol vyriešený. Ale on pretrváva, čiže ani to extrémne konanie v 40 rokoch v skutočnosti problém neriešilo... Fyzické násilie problém „neprispôsobenia sa“ nevyrieši. Len ho odloží alebo preloží inam, prípadne vytvorí ďalší nový problém.

Polícia sama nič nezmení. Môže len napomôcť zvýšením stráženia verejného poriadku pri zavádzaní zmeny. Oveľa lepší výchovný efekt má podľa mňa ekonomický tlak. V minulosti používané fyzické násilie alebo vysoká aktivita polície, prípadne dávanie im sociálnych bytov, domov .. ..sa neosvedčilo.

Myslím si, že pravidlá sociálnych dávok by mali byť nastavené tak, aby sa podvádzať a byť „neprispôsobivým“ nevyplácalo. Napr. ak by niekto, kto poberá z neprispôsobivých sociálne dávky urobil priestupok voči verejnému poriadku alebo začal stavať „čiernu“ stavbu, ...atď..., tak by sa mu sociálna dávka znížila o polovicu na nejaké určité obdobie. Alebo keby ich dieťa chodilo za školu, tak by jeho rodičia prišli v ten mesiac o prídavok na dieťa .... atď...
Konkrétne pravidlá, prípadne zmeny v zákonoch musia ale urobiť kompetentní....

Pozrite sa čo napr. hovoria o neprispôsobivých Rómoch samotní Rómovia, ktorí sa prispôsobili: http://www.youtube.com/watch?v=lDyfCnebnTk
(treba stlačiť CC ,aby sa zapli slovenské titulky)

21.02.2011 08:53:38 | malačan

LPM sa stavajú do role najmudrejších , najspravodluvejších , najpovolanejších a pod .....
Všetkemu rozumiete od škôlky až po cigáňov.
Dufam že skoro skončíte a malačania Vás prekuknú.
Naháňate len body.....

21.02.2011 12:43:58 | J.Říha

Pre fireman72: Mal som na mysli nové funkčné obdobie nášho mestského zastupiteľstva. Ale článok som radšej v tejto časti upravil, aby to nemýlilo. Ďakujem za pripomienku.

22.02.2011 11:12:25 | Adict

Pre \\\"malacan\\\". Tito ludia z LPM sa snazia problemy s neprisposobivymi Romami aspon riesit, narozdiel od sucasneho primatora a celeho mestskeho zastupitelstva v Malackach, ktori nechali slusnych obcanov z Druzstevnej napospas agresivnym romskym asocialom. A nazory nejakych Malacanov? Tie ma vobec nezaujimaju, pretoze nazory nejakych ludi co volili J. Ondrejku za primatora su pre mna bezcenne...

22.02.2011 13:21:30 | malačan

Tak -presne ste sa vyfarbili .Nezaujímajú Vás názory väčšiny ktora volila J.O. pozor je to drvivá väčšina z MA ,ak sa Vám to nepáči mali ste postaviť svojho alebo podporiť niektorého z kandidátov na primátora.
Takto sa len schovávate že primátor toto alebo hento.
Nieste nič len protiondrejkovské hnutie za každu cenu , a keďže J.O. volila väčšina tak aj protimalačanské.

22.02.2011 13:31:02 | Administrátor

Vybrané z Pravidiel pridávania názorov a komentárov:

Zodpovednosť za príspevky a komentáre -
"Pridaním príspevku či komentára na našu stránku, nepreberáme zodpovednosť za Vami pridaný obsah diskusných príspevkov a komentárov. Príspevky v diskusnom systéme na celom našom portáli www.ludiapremalacky.sk vyjadrujú názory našich čitateľov."

Diskusné príspevky jednotlivých čitateľov nereprezentujú názory prevádzkovateľov webu či občianskej skupiny ĽPM či poslancov za občiansku skupinu ĽPM.

22.02.2011 17:31:13 | Adict

Pre malacan. Nie som nejaky sympatizant LPM, az teraz vlastne som sa o nich daco dozvedel. No kazdy aspon trocha inteligentny clovek si spravi mienku o primatorovi Ondrejkovi, ktory odmietol pomoct svojim vlastnym volicom, ba prave naopak pomaha neprisposobivym Romom z Druzstevnej...

22.02.2011 20:02:58 | Ivan

Adict a ostatní, ktorí tvrdia, že mesto hento, Ondrejka tamto nič nerobia... Halooooo, vy všetci spíte? Ja mám opačné info o tomto probléme. Nechcem si týmto niekoho zastávať a byť nestranní, ale už sa o riešení problému písalo dávno a že sa mesto snaží túto situáciu riešiť, ale nemá v rukách nič, čo by pomáhalo. Vy si myslíte, že keby sa tento problém dal nejako vyriešiť, alebo riešenie by bolo jednoduché, nemyslíte, že by sa to už dávno urobilo? Ja si to myslím. A hlavne, keby to išlo pred voľbami... čo majú niektorí tendenciu hovoriť, že sa v meste niečo robí len kvôli voľbám. Takže: keby to bolo jednoduché, tak by si Ondrejka vyriešením tohto pálčivého problému snažil nahnať body, nemyslíte? Čo by zapadalo do konceptu, že Ondrejka robí niečo len pred voľbami (mimochodom s týmto nesúhlasím, ale to nie je podstatné v tomto momente)Bolo by dobré, keby sa vyjadril sused, Oskar Dobrovodský, či sa mesto snažilo robiť nejaké kroky, koľko bolo stretnutí a pod., aby to bolo z prvej ruky. Aj keď to bude zase jednostranné, ale predsa... Všetci máte iba plnú pusu rečí, ale žiadne konkrétne riešenie. Najtriezvejší a najrozumnejší názor sa mi vidí od M. Andi ohľadom ekonomického tlaku, lebo tu naozaj nič inšie nepomôže. Lebo riešenia typu 40 roky a ostrov, kam by sme ich vysťahovali, alebo čokoládová loď sú nereálne... Toť môj názor.

22.02.2011 20:52:37 | Adict

Pre "Ivan". Viem o tomto "probleme" dost. Sam Lipsic povedal, ze ako je vobec mozne ze mesto MA nechalo Romom chatrc na cudzom pozemku postavit. Mali im to zatrhnut ihned ako zacali stavat. Kmecova z mestskeho uradu sa vyjadrila, ze aspon trocha sa vyriesil problem s byvanim Romov, aspon sa tolki netlacia v jednej chatrci a mesto MA to nestalo ani korunu. To, ze je to na cudzom pozemku ju uz zrejme nezaujima. Hl.kontrolorka Cikosova vedela o tom, ze zacali ciernu stavbu, no nezakrocila. Na stretnuti s Lipsicom v krcme "u Kona" sme sa dozvedeli, ze v zasadacke mestskeho uradu dakedy v juni 2010 sa majitel ciernej stavby Roman Galba vyjadril, ze dal 50 000 korun Ondrejkovi... Verim tomu, ze menovany Rom klamal, no uprimne, nie je ti divne ako je to mozne, ze kludne si stavaju dalsie chatrce na cudzich pozemkoch? Chces riesenie? Jednoduche. Ako v inych krajinach EU, kde neprisposobivych obcanov vystahuju mimo obec, pretoze nie je mozne aby slusnym obcanom nicili zivot ako je tomu v tejto republike.

22.02.2011 21:12:31 | J.Říha

Hoci nie som fanúšik primátora, ale tiež mám pocit, že sa mu trochu krivdí. Stále nechápem, prečo stál na druhej strane ulice, zatiaľ čo minister chodil po ulici v sprievode ľudí. Ale to je asi aj jedno. Adict, zrejme ste niekto z tesnej blízkosti, preto mi dovoľte položiť niekoľko otázok. Možno ste boli v záhrade, keď pán Dobrovodský vysvetľoval niečo k postupu polície pri podaných trestných oznámeniach. Nerozumel som presne o čo malo ísť. Polícia to odstúpila na riešenie ako priestupky? Neviete o čo tam išlo? Pán Dobrovodský spomínal v záhrade, ak som to správne počul, vraj sa mala upravovať odhadovaná výška škody?

22.02.2011 21:27:43 | J.Říha

A inak tú hlúposť mala povedať Kmecová pri akej príležitosti?

22.02.2011 21:52:37 | Adict

pre J. Rihu. Viem takmer o vsetkom co sa tyka r. Dobrovodskych. Mlady podal asi 13 trestnych oznameni, hadzali po nom kamene, drevene spalky, ich vlastne exkrementy, ba aj zeleznu stolicku...No treba priznat, ze ich provokoval, kedze si ich nahraval na kameru. Mozno aj preto sa mu vyhrazali zavrazdenim, ako aj jeho rodine. Trestne oznamenia boli prekvalifikovane na priestupky, doteraz riesil tri z nich p. Moravcik z obvodneho uradu, no Romovia sa vobec nedostavili na pojednavania, len p. Dobrovodsky. Uz dva roky Romovia nicia, devastuju majetok tejto rodine, ich rodinny dom, na steny ktoreho mocia, hadzu svoje exkrementy atd. Skoda na stene domu bola urcena na 300 eur, no vraj nejaka firma DIW z Bratislavy stanovila vysku skody na 260 eur, co uz nie je trestny cin ale len priestupok. Mladeho sa musim este spytat, ale tusim ze Kmecova to povedala (ohladom ciernej stavby) v dobe, ked sa Romovia prestahovali do novej chatrce, pretoze v tom malom domceku sa ich tlacilo vraj az 23 ludi...

23.02.2011 01:33:19 | Jozef

Príspevky, od Jozefa a nezmara boli prekryté, pretože v diskusiách a komentároch na ludiapremalacky.sk nepodporujeme vystupovať pod viacerými prezývkami s rovnakou IP adresou, naopak podporujeme a vítame:

• príspevky, ktoré obohatia ostatných diskutujúcich o nové informácie alebo názor,
• odlišné názory s iným uhlom pohľadu na riešenie veci či problému,
• inteligentný prejav a vecnú debatu.

Administrátor

23.02.2011 01:45:16 | nezmar

Príspevky, od nezmara a Jozefa boli prekryté, pretože v diskusiách a komentároch na ludiapremalacky.sk nepodporujeme vystupovať pod viacerými prezývkami s rovnakou IP adresou, naopak podporujeme a vítame:

• príspevky, ktoré obohatia ostatných diskutujúcich o nové informácie alebo názor,
• odlišné názory s iným uhlom pohľadu na riešenie veci či problému,
• inteligentný prejav a vecnú debatu.

Administrátor

23.02.2011 11:37:16 | Naďa Hrdlovičová

1.Pre komplexný pohľad som včera na www.malacky.sk hladala prípadné zverejnenie vydaných Rozhodnutí zo strany stavebných úradov, (aj KSÚ v Bratislave) k aktuálnej téme "čiernym stavbám Družstevná " . Nielen k predmetnému, ale vôbec NIČ, žiadnu časť, ako info z rozhodnutí Stavebného úradu pri meste Malacky som na www.malacky.sk nenašla...........(okrem ÚP, ktorý nie je od SÚ )

Môžte niečo z týchto rozhodnutí k stavbám "Družstevná" oskenovať ? Boli účastníkmi konania vlastníci susedných nehnuteľností?
Boli predmetné rozhodnutie zverejnené v plnom znení na Úradnej tabuli Mesta Malacky?

2. Dodávam, že pri časti "Úradná tabuľa" na www.malacky.sk t.č. nie je uvedený žiadny text zo žiadneho podania, okrem jeho názvu, zrejme z úradnej tabule.
3. Zaujímalo by ma taktiež, či je dôležitejšie nejaká anketa, ani nevieme koho, ktorá sa nachádza na www.malacky.sk ako PRVÁ V STĹPCI VPRAVO, alebo všetky úradné oznamy občanom, avšak v ich plnom znení, ktoré boli a sú alebo mali byť zverejnené na Úradnej tabuli. ?????

Ak je to tak , akože ja som NIČ z vyššie uvedeného na www.malacky.sk včera nenašla, doporučujem, keby ste predmetné na MsZ aj interpelovali .
Predpokladám, že nepovažujete články pani Búbelovej z www.malacky.sk za úradné oznamy občanom.

Dôkaz: príspevok od Nataša Špelizová na www.malacky.sk vo veci , že ani v inej časti www.malacky.sk program zasadnutia MsZ na 24.2.11 nebol zverejnený - zrejme v jej časti samospráva obce.
( N.Š. uvádza, že bol uvedený starý program zo 17.1.11. ( čo následne napravili) a v časti Úradná tabuli www.malacky.sk : nič, len jedna veta, že a kedy sa koná.................................)

23.02.2011 11:52:00 | Naďa Hrdlovičová

Doplnenie skopírovaný z www.malacky.sk, ako dôkaz z časti úradná tabuľa dňa 23.2.11:

" Pozvánka na zasadnutie Mestského zastupiteľstva - 24.02.2011

Dátum pridania: 17.02.2011
Platnosť od: 17.02.2011
Platnosť do: 24.02.2011

Príloha: Pozvánka na zasadnutie Mestského zastupiteľstva - 24.02.2011
Za stránku zodpovedá: Administrator
Počet zobrazení: 172681× " koniec citácie

PS: uvedomujem si že časť diskusného príspevku nižšie mala byť asi v inej časti tejto www stránky.

23.02.2011 12:02:14 | Jozef z juhu

Pán poslanec bol ste poslancom aj v čase od decembra 2008 až doteraz. Dosť málo ste urobil. Keď ste zhrození zo situácie prečo ste sa detailne nezoznámil s týmto problémom? Prečo ste sa neangažoval pred voľbami? Zase prázdne reči

23.02.2011 13:23:32 | nika

môj názor je, že takýto ľudia by mali bývať niekde mimo mesta, najlepšie niekde v lese, nasamote u lesa,

23.02.2011 14:26:45 | J.Říha

Jozef, áno, bol. Neboli ste Vy náhodou členom komisie na ochranu verejného poriadku, ktorá zasadala od decembra 2008? Možno sa mýlim, ale mám pocit, že sme sa o tom nedávno rozprávali aj osobne, preto nerozumiem týmto diskusným príspevkom, a o to viac ma to mrzí. Najskôr mi tu pred pár dňami položíte otázku, na ktorú som sa Vám pokúsil odpovedať, potom to otočíte proti mne. Neviem či má význam na čokoľvek odpovedať, tak naposledy, hoci som to už písal. Ja som venoval pozornosť Družstevnej ulici od septembra 2010. Nesedel som v zastupiteľstve, keď sa riešil problém s Partizánskou ulicou, nemal som ani tušenie, kto je rodina G., ani aké problémy sú s nimi spojené. Informácie a uznesenia som si dožiadal až ako poslanec. Máte pravdu, málo som urobil. Mohol som zastupovať okrem 6. obvodu aj ďalších 5 volebných obvodov vrátane Družstevnej, občas pokosiť trávu v Zámockom parku, sprevádzať ľudí v kryptách, prijímať zahraničné delegácie... Vy si skutočne myslíte, že my sme poslanci na plný výkon práce? A že ja konkrétne som 24 hodín denne obiehal 4 roky všetkých 6 mestských obvodov? Hádam so mnou v zbore nesedeli Dr. Fruš, Mgr. Pašteka a Mgr. Dubajová, ako poslanci za 4. obvod? Navštívili Družstevnú ulicu? Tým sa nechcem ja zbavovať zodpovednosti, len sa nehnevajte na mňa, ale to je už dosť, čo mi tu už všetko píšete a vytýkate.

Netajím to, že som tomu nevenoval pozornosť. Ale prosím Vás, dajte si tú námahu, prejdite si všetky programy zasadnutí MsZ, či tam nájdete Družstevnú ulicu, ak to bol taký problém. Prečo nás o tom ako poslancov neinformovali? Prejdite si informácie, ktoré poslanci dostali. A prejdite si aj agendu, ktorej som sa venoval, ak už venujete toľkej pozornosti len mojej osobe. Od spomínaného decembra 2008 som venoval pozornosť zmene územného plánu - Sadová. Občianske stretnutia, komisie, web. Nech sa páči, google.com. To bola téma, ktorá ma ako poslanca 6. obvodu v tom čase prednostne zaujímala, a v tej aj konkrétne výsledky v júni 2010 boli.

Späť k Družstevnej a Vašim otázkam. Začiatkom toho mesiaca (august/sept 2010) sa na mňa obrátil e-mailom na juraj.riha@malacky.sk obyvateľ lokality, ktorý ma poprosil o pomoc, práve z dôvodu, že necítil záujem poslancov. Z toho e-mailu som pochopil, že vec bude vážnejšia ako som si do toho času myslel. Bol som sa tam hneď pozrieť, nie som však terminátor či robocop, aby som tam došiel a vyrazil dvere, prešiel si ešte aj nebodaj cudzie záhrady. Využil som príležitosť návštevy ministra a dostal sa dnu. Takže áno, až to človek vidí, začne viac chápať s dotknutými susedmi.

Preto som aj v septembri 2010 požiadal ako poslanec mestský úrad o vypracovanie súhrnnej správy, pani Hrdlovičová tu niekde skopírovala text. Žiadal som aj analýzu možných právnych opatrení s termínmi plnenia. Za celý čas MsZ nezasadalo k tomuto problému, preto som túto správu navrhol hneď aj prerokovať priamo na zasadnutí. Div sa svetu, správa mi došla ako odpoveď na interpeláciu, hoci som žiadal o jej prerokovanie ako samostatný materiál. To bol začiatok októbra. Pozrite si prosím harmonogram zasadnutí MsZ ku koncu 2010. Posledné možné bolo v novembri, prosím pekne, primátorom zvolané na termín počas volebnej kampane. Spýtam sa Vás, Jozef, ste presvedčený o tom, že v novembri 2010 by prerokovanie tejto správy prinieslo niečo? Veľmi otvorene Vám napíšem, tak ako ma tu teraz mnohí anonymní fanúšikovia kameňujú, ak by som bol vytiahol problém Družstevnej (opakujem - ako poslanec iného volebného obvodu, jeden taký poslanec zase zdôrazňuje, že je poslancom za Juh) na tomto zasadnutí, nie že by ste ma obvinili z úbohej volebnej kampane na účet obyvateľov Družstevnej, Vy by ste ma a všetkých kandidátov za ĽPM zniesli rovno pod zem. Takže ste si odpovedali sami na otázku, "prečo som sa neangažoval pred voľbami".

Už mám asi neznesiteľne dlhý príspevok, ale ešte jednu poznámku. V tom čase mi bola predstavená Zuzka Baligová, ktorá býva na Družstevnej. Ponúkol som jej, nech kandiduje s nami za poslankyňu, pretože je priamo z problémovej lokality, a nech máme človeka z prostredia, ktorý by bol garantom toho, že vec neodložíme po voľbách. Bola neustále v kontakte s rodinou Dobrovodskou, ktorej som prostredníctvom Zuzky poslal garanciu, že Družstevná bude našou prioritou za 4. obvod, ktorú otvorím aj ja osobne v právnej komisii. Cez voľby sme prešli, síce bez Zuzky, ale svoj prísľub aj naplním. Takže Vás prosím, Jozef, Valentín, a kto ďalší, kto si tu strieda prezývky, ak nemáte záujem vziať čokoľvek ako argument z môjho príspevku, ukončime túto nikam nevediacu osobnú debatu.

23.02.2011 14:49:16 | Mgr. Alena Kmecová

Dobrý deň p. Adict a p. Říha,
Kmecová, inak ma oslovujú pani Kmecová,
k problematike čiernej stavby som sa nevyjadrila, nie je to v mojej kompetencii...
Som zhrozená a dúfam p. poslanec Říha, že takejto hlúposti predsa neveríte...

23.02.2011 15:42:27 | J.Říha

Pozdravujem Vás, pani Kmecová, ja osobne používam oslovenie pri pozdrave, ale nie keď sa na niekoho odkazujem v texte. Predsa sú to naše priezviská. Možno je otázka na slovenčinára, že ako je spisovne správne :-) Neviem či je to v rozpore s pravidlami etiky či nezdvorilé. Samozrejme, že ak sa Vás to dotklo, prepáčte mi. To, či tomu verím alebo nie, je jedno. Podľa mňa to ani nie je dôležité, preto som sa len zo záujmu a pre overejnie spýtal diskutujúceho, pri akej príležitosti to malo byť povedané.

Stále to vnímam, že toto všetko bolo, a nepomôže sa v tom vŕtať. Je po voľbách, teraz je podľa mňa priestor ukázať, že dokážeme spoločne s vecou pohnúť bez toho, aby nás niekto obviňoval, že to robíme len kvôli nim (voľbám). Každý na úseku toho, čomu sa venuje. Niekto právo, niekto životné prostredie, niekto sociálne veci. Komisia pre ochranu verejného poriadku je v dobrých rukách, jej predsedu v ďalších krokoch radi podporíme.

23.02.2011 21:28:55 | nobody

pre malačana:

Odkedy je 2797 hlasov z 15388 oprávnených voličov drvivá väčšina?

http://www.malacky.sk/docs/volby/2010_komunalne%20volby_primator.pdf
http://www.malacky.sk/docs/volby/2010_komunalne%20volby_ucast.pdf

Primátor vládne zásluhou 20% skalných.

pre Adict:

Pán Dobrovodský by mal asi zmeniť taktiku. Podľa mňa by sa mal poradiť s právnikom a zažalovať majiteľa susedného problémového objektu o náhradu spôsobenej škody a po jej priznaní náhradu vymáhať hoci aj v exekúcii. Ak aj nezíska peňažnú satisfakciu (predpokladám insolventnosť majiteľa objektu), dá sa speňažiť samotný objekt a následne vysťahovať...

24.02.2011 00:27:29 | Jozef Halcin z JUHU ;)

Pán Říha, na základe vášho dnešného emailu, ktorý ste mi poslali som si práve aj na vašom webe prečítal váš komentár na komentár z 23.02.2011 12:02:14, ktorý tu napísal niekto pod nickom "Jozef z Juhu". Viete Jozefov na Juhu môžu byť stovky, a kto ho vie či je to vôbec Jozef a či je vôbec z Juhu a či to náhodou nie je niekto iný. Stačí si pozrieť IP-čky pri týchto dvoch komentároch.

Svoje názory píšem verejne a pri písaní uvádzam svoje plné meno a tak to je aj pri mojom článku, ktorý spomína aj určitého (nie menom) poslanca, ktorý sa čuduje, že "To, čo sme videli (rozumej na Družstevnej), je niečo strašné. Záhrada plná odpadkov, jedna špinavá latrína pre osadníkov domu, popísané múry, jednoducho hrôza." Napísal som svoj názor verejne a nie pod nickom svojom webe http://tinyurl.com/druzstevna-malacky.

Napísal som to ako moje prekvapenie (ktoré pretrváva) o neinformovanosti (nech je to už z akéhokoľvek dôvodu) poslancov o tak vážnej veci, ktorá tu trvá už takmer tri roky.

A na Vašu otázku asi toľko: Áno bol v tom čase členom komisie verejného poriadku a mnohokrát som apeloval verejne pred členmi komisie na jej predsedu aby sme konečne riešili otázky bezpečnosti obyvateľov mesta. Nestalo sa tak a to bol jeden z dôvodov prečo som kandidoval na poslanca.

Verím, že po zajtrajšku (24.2.2011) budú tieto komisie najmä o vlastnej aktivite a nie len pripomienkovaní materiálov do zastupiteľstva. Verím, že k tomu prispejete aj vy a že sa už nebudeme musieť čudovať, čo sa okolo nás deje.

24.02.2011 00:29:31 | Jozef Halcin z JUHU ;)

Odkaz ešte raz ;) http://tinyurl.com/druzstevna-malacky

24.02.2011 08:32:50 | malačan

pre nobody:

J.O. získal viac hlasov ako všetci proti kandidáti dokopy , nie je to drvivá väčšina ??
A aj ta účasť o niečom hovorí ,aspoň o záujme/nezáujme alebo možnostiach , ak by LPM postavili svojho ,alebo podporili niektorého z kandidátov určite by to bolo o inom , prečo tak nespravili ???

25.02.2011 08:49:14 | nobody

Keďže je právom každého mať na určitú vec nejaký názor a zároveň tento slobodne prezentovať, rešpektujem Vami vyjadrený názor na predmetnú vec a zároveň s ním hlboko nesúhlasím.

Ak by sme prijali Vašu metodiku hodnotenia výsledku voľby primátora a túto následne doviedli do extrému, t.j. volieb by sa zúčastnil jeden volič, ten by hlasoval sám za seba a teda by zvíťazil so ziskom 100% hlasov. Takto zvoleného primátora by Ste takisto vyhlasovali za drvivého víťaza zvoleného absolútnou väčšinou Malačanov?

Súhlasím však s tým, že kto chcel iného predstaviteľa na čele mesta, mal prísť do volebnej miestnosti a hlasovať za iného človeka, prípadne postaviť iného protikandidáta. Ja som voliť bol.

15.04.2011 19:49:55 | nobody

V pondelok uplynie ministrom ohlásených 60 dní na vyriešenie problému Družstevná...

Zmenila sa situácia na mieste alebo sa vymenia policajní šéfovia?

20.02.2012 17:32:07 | milu

A co by udělali policisti a uřady kdyby to nebyli Romové?Byli by potrestání..každý se bojí,a já se ptám čeho?Vždyt je to váš stát..Myslím to hlavně na papaláše,kteří kývou ale je jim to volný.Prostě vyhostit,a nedat nic ahooj.