Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Poslanci vyzvali na upokojenie situácie v malackej nemocnici

Poslanci vyzvali na upokojenie situácie v malackej nemocniciAKTUALIZOVANÉ 23.4. - Na rokovaní MsZ 19. apríla sa poslanci zaoberali aj mimoriadnou situáciou v malackej nemocnici. Jej manažment nedostatok prostriedkov na zvýšenie miezd zdravotným sestrám rieši návrhom na podpisovanie dodatkov k pracovným zmluvám sestier. Riaditeľ nemocnice Ing. Peter Kalenčík sa z účasti na rokovaní MsZ ospravedlnil.

Prokop, Reháková, Ondrejka. Spája ich Shell bez územného plánu?

Prokop, Reháková, Ondrejka. Spája ich Shell bez územného plánu?Ak mi niekto napíše meno zamestnanca mestského úradu, ktorý bol vyhodený pre svoje pochybenia, asi má u mňa fľašu. Pre mňa nič iné len trpká skúsenosť z Malaciek. Nedivme sa potom, že občania mávnu rukami a povedia, že to tu nemá význam. Niektorí sú tu jednoducho rovní, iní rovnejší. A to nehovorím o povesti stavebného úradu. To je kapitola sama o sebe.

Chcete námestie – nech sa páči

Chcete námestie – nech sa páčiJednou z mnohých vecí, ktoré sme prisľúbili bolo prijatie zámeru využitia centra mesta a jeho sprístupnenie pre kultúrno-spoločenské aktivity. V návrhu rozpočtu sú vyhradené peniaze na obstaranie územného plánu zóny centra mesta, ktorý verím už čoskoro bude regulovať jeho využitie.

Domky - drobné, ale predsa zmeny

Domky - drobné, ale predsa zmenySídlisko Domky patrí pre jeho nízku podlažnosť, množstvo poloverejných priestorov, zelene a blízkosť k centu medzi najvyhľadávanejšie lokality na bývanie v Malackách. Urobím pre to všetko, aby to tak zostalo.

Zbúrala sa prvá čierna stavba na Družstevnej ulici

Zbúrala sa prvá čierna stavba na Družstevnej uliciAKTUALIZOVANÉ A DOPLNENÉ O VIDEO - Zhruba po desiatej hodine predpoludním začal exekútor odstraňovanie prvej čiernej stavby na Družstevnej ulici v Malackách. Na pozemkoch sa nachádzajú ešte ďalšie dve stavby, ku ktorým nie je právoplatné rozhodnutie.

Voľby do VÚC 2013

Voľby do VÚC 2013AKTUALIZOVANÉ A DOPLNENÉ O VÝSLEDKY - Voľby začali dnes o siedmej hodine. Potrvajú do 22.00 hod. Na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja kandiduje 12 kandidátov, o 3 mandáty poslancov zastupiteľstva sa uchádza 13 kandidátov. Dôveru občanov sa usilujú získať doterajší poslanci zastupiteľstva aj noví kandidáti.

Škôlky budú môcť prijať viac detí

Škôlky budú môcť prijať viac detí Župan Pavol Frešo predstavil ďalší ročník projektu Naša škôlka – náš kraj. Zriaďovatelia materských škôl v Bratislavskom samosprávnom kraji majú až do 7. mája možnosť podať na župu žiadosť o dotáciu na obnovu svojich priestorov či mobiliáru. Kraj medzi škôlky prerozdelí tento rok 150 000 eur.

Bezpečnosť dopravy v Malackách, projekt ROSEMAN

Bezpečnosť dopravy v Malackách, projekt ROSEMANVýskumno-vzdelávací projekt ROSEMAN je projektom cezhraničného manažmentu bezpečnosti cestnej dopravy, je zameraný na vzorové riešenie manažmentu bezpečnosti cestnej dopravy, na implantáciu prvkov upokojenia dopravy a návrhy zmien legislatívy v oblasti bezpečnosti cestnej dopravy.

Nie je poslanec ako poslanec a občan ako občan

Nie je poslanec ako poslanec a občan ako občanJe materiál Z 148/2012 (zaradený na rokovanie MsZ vo štvrtok) v rozpore so všeobecne záväzným nariadením mesta? Na Veľkomoravskej ulici sa pripravujú pozemky na zastavanie. Podľa našich informácií sa tak deje so súhlasom stavebného úradu. Investormi sú v tomto prípade blízki rodinní príslušníci mestských poslancov a na najbližšom rokovaní potrebujú predložený materiál Z148/2012 podporiť.

Vyznáte sa vo svojom meste?

Vyznáte sa vo svojom meste?Mesto Malacky by sme mohli pokojne prirovnať k továrni. Má svoje vedenie, pracovníkov, budovy, výsledky. Pre niekoho je to niečo nehmotné, iní si spájajú mesto len s osobou primátora. Predstavy sú rôzne. Ale keď si uvedomíme rozsiahlosť jeho štruktúry a vzájomné vzťahy, pochopíme, prečo je dôležité, aby dobre fungovali všetky kolieska tejto pracujúcej mašinérie.

Otvorený list môžete podporiť do stredy 30. 5.

Otvorený list môžete podporiť do stredy 30. 5. Ešte pár dní - do 30. 5. môžete podporiť otvorený list, ktorý je akousi žiadosťou o preskúmanie procesu výstavby vakcínovej linky, poskytnutie informácií a dopracovanie EIA - posudzovanie vplyvov na životné prostredie. List už adresovalo OZ Ľudia pre Malacky premiérovi, ombudsmanke a primátorovi Malaciek. 31. 5. sa o 16.00 h v zasadačke MsÚ uskutoční mimoriadne zasadnutie poslancov MsZ. Prinášame prehľad niektorých mediálnych výstupov k téme.

Do Malaciek prichádza komplexná záchranná služba

Do Malaciek prichádza komplexná záchranná službaAKTUALIZOVANÉ (12. 9.) Pred pár dňami sme uverejnili článok o ohrozenom poskytovaní lekárskej služby prvej pomoci v Malackách. Potešujúcou správou pre obyvateľov je, že do nášho mesta prichádza nová služba pohotovosti vrátane výjazdov. Občianske združenie, ktoré predstavíme, ponúka klientom aj iné záchranné služby vrátane zásahov pri povodniach, požiaroch a nehodách.

Zámer výstavby skateparku v Malackách

Zámer výstavby skateparku v MalackáchZámer výstavby skateparku sa dostane na zasadnutie poslaneckého zboru 16. júna. Komisia pre územný rozvoj, dopravu a životné prostredie prerokovala znenie materiálu a odporučila poslancom materiál prerokovať a schváliť.

Kaufland udiera nočným nákupom - AKTUALIZOVANÉ 27.10.

Kaufland udiera nočným nákupom - AKTUALIZOVANÉ 27.10.DOPLNENÉ O FOTOGRAFIE A VIDEO - Spoločnosť Kaufland reaguje na príchod Tesca do Malaciek nákupným "protiútokom". Zákazníkov láka na nočné nakupovanie. V noci zo stredy 26. októbra na štvrtok 27. októbra v čase od 23.00 do 3.00 h ponúka sortiment za extra výhodné ceny. Noční nakupujúci môžu súťažiť aj o Nissan Note.