Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Odpadové hospodárstvo

Odpadové hospodárstvoNa poslednom mestskom zastupiteľstve v roku 2020 schválili mestskí poslanci ďalšie navýšenie poplatku za odpad. Na obyvateľov nášho mesta môže toto rozhodnutie pôsobiť demotivujúco, poctivo triedime a napriek tomu máme platiť viac. Poďme si teda priblížiť tri hlavné dôvody, prečo k tomuto navýšeniu prišlo.

Príprava odkanalizovania Jozefa Kubinu pokračuje

Príprava odkanalizovania Jozefa Kubinu pokračujeDostali sme do redakcie otázky k projektu odkanalizovania Ulice Jozefa Kubinu. Zisťovali sme bližšie informácie, podľa ktorých príprava realizácie pokračuje. Viac informácií prinášame v článku na LPM.sk

Areál na Hlbokej by sa mal postupne utlmiť

Areál na Hlbokej by sa mal postupne utlmiťVyše 20 rokov mesto prevádzkuje odpadový dvor s areálom sociálneho bývania na Hlbokej ulici. Ten sa má podľa vedenia mesta postupne utlmiť, a preto sa nájomné bunky už nebudú obsadzovať nájomcami z externého prostredia. Mestský úrad tiež pripravuje nový moderný zberný dvor mimo obytnej zóny.

Kontúry projektu Lesopark

Kontúry projektu LesoparkPo druhom stretnutí pracovnej skupiny sa začínajú črtať kontúry projektu Lesopark. Cieľom stretnutia bolo zmapovať súčasný stav a navrhnúť rámcové využitie územia s podmienkou zachovania prírodného charakteru územia, maximálneho využitia existujúcich potenciálov, pri minimálnych zásahoch do lesného porastu, a naopak s podstatnou rekonštrukciou lesa.

Projekt lesoparku nespí

Projekt lesoparku nespíProjekt lesoparku v lokalite Šťuvík, Prčúle, Stožár nespí. Po mojom nástupe na MsU sa uskutočnil prvý workshop. V prípade, že máte podnetné nápady k príprave projektu napíšte nám sem, alebo ma kontaktujte priamo. Svoje nápady bude môcť predostrieť aj na ďalšom pripravovanom workshope spojenom s čistením tejto lokality. Worshop sa uskutoční pri príležitosti dňa zeme.

Sppoločne bicyklom

Sppoločne bicyklomNáš projekt podporujúci rozvoj každodennej cyklistiky predložený v 2. ročníku programu SPPolocne bol úspešný a obstál v konkurencii 700 prihlásených projektov. Postúpili sme do verejneho on-line hlasovania na webstranke www.sppolocne.sk a je len vo vašich rukách, či bude projekt úspešný.

Moderné stredisko recyklácie plastov

Moderné stredisko recyklácie plastovV zmysle zákona č. 24/2006 Z.z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie predložil navrhovateľ TENEVA spol. s.r.o., zámer vybudovať Stredisko recyklácie – energetické zhodnocovanie surovín Malacky. Podľa EIA ide o využitie najvyspelejšej technológie, ktorá bude ekologickým spôsobom bez spaľovania meniť nevyužité plasty v uzavretom cykle na plynné a kvapalné palivové komponenty.

Vtáčie kŕmidlá pomôžu operencom prežiť zimu

Vtáčie kŕmidlá pomôžu operencom prežiť zimuS príchodom zimy sa pri ľudských obydliach objavujú vtáky, ktoré skúšajú v blízkosti ľudí nájsť potravu a bezpečný úkryt pred nepriazňou počasia a predátormi. Preto v piatok 11.1. deti z prírodovedného krúžku ZŠ J. Dérera zavesili tri kŕmidlá pre vtáky na území školy.

Mestské arborétum

Mestské arborétumObčianske združenie Ľudia pre Malacky úspešne podalo v rámci nadačného fondu Telekom projekt Mestské arborétum, ktorý je zameraný nie na vytvorenie uzavretej botanickej záhrady, ale na označenie drevín v meste Malacky tak, aby ich bolo možné poznávať a využívať pre študijné a výskumné účely.

K meraniu emisií pristupujeme zodpovedne

K meraniu emisií pristupujeme zodpovedne19. októbra 2012 sa uskutočnilo v závode Swedspan s.r.o. meranie hodnôt vybraných emisií, ktoré nariaďuje pravidelne vykonávať znečisťovateľom ovzdušia zákon o ovzduší. Na meranie bola prizvaná aj pracovná skupina MsZ zriadená na účel komunikácie so zástupcami spoločnosti. Merania sa zúčastnili poslanci Jozef Mračna, Daniela Hamarová a Marián Andil.

Presadnime na bicykle v Európskom týždni mobility

Presadnime na bicykle v Európskom týždni mobilityKaždý z nás by chcel žiť v meste, kde je čisté ovzdušie, minimum hluku, kde nie sú dopravné zápchy a všade sa dá pohodlne a rýchlo dostať. V meste, na ktoré by mohli byť občania hrdí, že prispieva k zlepšeniu kvality ich života.

V zakázanom kráľovstve

V zakázanom kráľovstve Malacké centrum kultúry vás srdečne pozýva 31. mája o 17.00 do Galérie MCK na Záhoráckej ulici na premietanie dokumentárneho filmu o VO Záhorie, ktorý bol natočený minulý rok v rámci projektu LIFE NATURE v krajinách EÚ zameraných na ochranu prírody vo vojenských priestoroch.

Marhecké rybníky – exkurzia spojená s čistením nelegálnych skládok odpadov

Marhecké rybníky – exkurzia spojená s čistením nelegálnych skládok odpadovV piatok 27.4.2012 sa uskutočnila exkurzia CHA Marhecke rybníky spojená s čistením nelegálnych skládok odpadov v tomto chránenom území. Exkurzia, ktorej sa zúčastnili žiaci 5 A a B ZŠ Dr. J. Dérera v Malackách, bola súčasťou projektu "Voda je nielen náš život", pripraveného lektorkami z inštitútu aplikovanej biológie DAPHNE, Mgr. Janou Menkynovou a Mgr. Barborou Kaľavskou.

Príroda Záhoria – motýle

Príroda Záhoria – motýleZ celej ríše hmyzu sa najväčšej obľube u ľudí tešia najmä denné motýle, ktoré sa vyznačujú nádhernými farbami a spôsob ich lietania je mimoriadne pôvabný. Sú nielen okrasou prírody, ale i cennými opeľovačmi, pretože pri zbere nektáru lietajú od rastliny k rastline.