Ľudia pre Malacky » Obyvatelia petíciou žiadajú o jednosmerku a upokojenie Hviezdoslavovej ulice

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Obyvatelia petíciou žiadajú o jednosmerku a upokojenie Hviezdoslavovej ulice

Ešte v auguste bola na mesto doručená petícia obyvateľov Hviezdoslavovej ulice a Cesty mládeže. Žiadajú mesto o úpravu premávky motorových vozidiel a doplnenie označenia ciest. Petícia je odstúpená na prerokovanie mestským zastupiteľstvom vo štvrtok. V prípade neakceptovania požiadaviek sú pripravení vznikajúce škody vymáhať od mesta.

86 obyvateľov Hviezdoslavovej ulice a Cesty mládeže vo svojej petícii žiada, aby mesto zabezpečilo na Hviezdoslavovej ulici jednosmernú premávku smerom od Cesty mládeže k Inkubátoru a úplne zastavilo premávku v smere od Inkubátora po Cestu mládeže. Zákaz sa nemá podľa ich požiadavky vzťahovať na obyvateľov bývajúcich v tejto lokalite. Odôvodňujú to záťažou cesty vodičmi, ktorí sa vracajú z Bratislavy a vyhýbajú sa svetelnej križovatke.

Hviezdoslavova ulica sa má podľa petície aj upokojiť vybudovaním spomaľovacích zábran.

Druhou požiadavkou petície je zníženie rýchlosti na Ceste mládeže na 30 km/h v oboch smeroch od križovatky so Záhoráckou ulicou až po križovatku s Veľkomoravskou ulicou. V tomto úseku žiadajú obyvatelia o vybudovanie ďalších minimálne dvoch spomaľovačov.

Na Ceste mládeže sa má podľa ich návrhu obmedziť aj premávka nákladných vozidiel a poľnohospodárskych strojov. Má slúžiť len na zásobovanie. Podnikatelia v doprave a ostatní neberú podľa názoru zástupcu petitientov Dalimíra Tekela ohľad na miestnych obyvateľov. Má dochádzať aj k zanedbávaniu riešenia problémov prostredníctvom svojich známych.

Petícia je zaradená na prerokovanie mestským zastupiteľstvom vo štvrtok 25. septembra. Materiál na rokovanie už prerokovala Komisia pre územný rozvoj, dopravu a životné prostredie, ktorá odporučila spracovať projekt upokojenia Hviezdoslavovej ulice najmä s využitím horizontálnych prvkov v zmysle platných noriem. Komisia odporučila mestskému úradu tento projekt prerokovať formou verejnej diskusie.

Predseda komisie Milan Ondrovič k tomu uviedol, že komisia odporučila mestskému úradu verejne prerokovať projekt, aby sa nestalo, že po realizácii budú ľudia nespokojní s navrhnutým riešením. Ako ďalej v reakcii uvádza: "Mesto tento rok schválilo rekordnú sumu na budovanie a obnovu miestnych komunikácií (viac ako 600 tis. €). Avšak rozhodnutie o tom, ktoré ulice sa budú realizovať zostalo na súčasnom primátorovi a poslanci doposiaľ nedostali informáciu o rozsahu zazmluvnených prác. Preto naša komisia požiadala o túto informáciu, takže vo štvrtok budeme vedieť či sa na túto ulicu dostalo alebo nie. Na môj podnet, aby sa do plánu rekonštrukcie dostala aj Cesta mládeže v úseku od križovatky Dolný kostol po Veľkomoravskú, primátor doteraz ani nereagoval." Odhadovaná suma komplexnej rekoštrukcie tohto úseku s drobnými úpravami križovatiek je podľa rozpočtárov zhruba 160 tis. €.

O upokojenie ulíc žiadajú obyvatelia


Žiadosť o upokojenie Hviezdoslavovej ulice a Cesty mládeže je ďalšia v poradí, ktorú dostalo mesto od skupiny nespokojných obyvateľov. Predtým mesto reagovalo na žiadosti z Jánošíkovej, Kukučínovej či Veľkomoravskej. Novšia je žiadosť od obyvateľov Partizánskej ulice.

Mestské zastupiteľstvo v minulosti podporilo obyvateľov Veľkomoravskej ulice schválením peňazí na riešenie upokojenia podobne ako v iných prípadoch. Mestský úrad dostal mandát navrhnúť a spracovať projekt, vysúťažiť firmu na výstavbu. Poslanci neschvaľujú konkrétne sumy retardérov. Výslednú sumu v zmluve s firmou po súťaži podpisuje primátor mesta.

Podľa slov predsedu komisie M. Ondroviča sa mestský úrad nie celkom správne vysporiadal s technickým prevedením. Na Kukučínovej ulici sú podľa neho retardéry prinízke, na Veľkomoravskej ulici privysoké, či mestský úrad zabudol riešiť súvisiace odvodnenie. Chyby má podľa jeho informácií opravovať mestský úrad v súčasnosti. Spomaľovač pri I. ZŠ na Štefánikovej ulici dokonca mestský úrad sám posunul v rozpore s odporúčaním, ktoré dostal. Otázkou zostáva, či tých retardérov nie je na Malacky príliš, keďže mestský úrad má k dispozícii rôzne opatrenia na upokojenie ulíc k riešeniu požiadaviek obyvateľov.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

23.09.2014 10:16:01 | Miloš

Ako ze nechcem byt zly na obyvatelov dotknutého obyvatelstva, ale nestaci uz dost tych spomalovacov v Malackach? Malo by sa aj mesto zamysliet nat tym, kvôli Záchranárom, ktori nemozu cez take spomalovace rychlo preletiet. Lebo aj s tymi spomalovacmi sa zabranuje zachranovanie zivota a majetku ludi. A dalsia vec je ze mesto sa viacej zaobera skraslovanim mesta nez samotnými komunikáciami. Ak by mesto radsej opravilo cesty a tak by ziadny hluk z kamionov ani aut nebol kedze ako vsetci vieme. Cesta Mladeze je bud sama jama alebo hrbol, Takze aj keby ze date na 30km/h tak hluk tam zostane kvôli nekvalitnej ceste.

23.09.2014 11:27:26 | to: milos

"Na môj podnet, aby sa do plánu rekonštrukcie dostala aj Cesta mládeže v úseku od križovatky Dolný kostol po Veľkomoravskú, primátor doteraz ani nereagoval." .. povedal poslanec ondrovic. milos dobre ne? ondrejkovi nestoja ludia z cesty mladeze ani za odpoved. malo casu ma ondrejka. musi stihnut do volieb popodpisovat dalsie retardery za 65 tacov co mu uradnici pripravili sutaze. sak co keby vyhral primatora nekdo na koho nebude mat nitky.

23.09.2014 12:31:05 | ghazu

86 obyvatelov? nieje to trochu malo? Navyyse si myslim ze by sa isto viac potesili tomi keby tam vybudovali normalnu cestu od krizovatky pri kostole az po vinohradok, taku kde je evidentny chodnik a kvalitne odvodnena cesta a nie dalsie spomalovace na uz tak rozbite cesty. Najprv opravte cestu ! Je fakt na povazenie ked nevie nitk ovyvynut tlak na prmatora aaby nesli peniaze na take blbosti. Asi by sme mali spisat peticiu proti vystavbe dalasich retarderov a za ine riesenia upokojenia dopravy. Pretoze podpisany obyvatelia si asi neuvedomuju ake to zase bude mat nasledky na dopravu. Preboha pozrite sa na ine mesta kolko maju 30tok a spomalovacov v meste a zistite ze MA su v tomto asi unikat.

23.09.2014 13:30:52 | Jakub Valachovič

Na sústredení na Kanárskych ostrovoch sme videli spomaľovače na každom prechode pre chodcov. A? Všetci sú spokojní. Aj tam sú nemocnice a jazdia tam sanitky, aj hasiči, aj policajti, aj frajeri na rýchlych autách, aj cyklisti, aj nákladné vozidlá... akurát Malačanov tam jazdí málo a tak nemá kto kritizovať novinky v cestnej premávke. Bokom nechávam nedotiahnuté záležitosti pri spomaľovačoch ako oproti ZŠ Dérera, kde by malo byť zabezpečené odtekanie vody. Ale spomaľovače do mesta? Prečo nie?

23.09.2014 13:56:21 | Miloš

Myslis ze len Cesta Mladeze? On sa len sustreduje hlavne na centrum! Ja byvam na Radku a keby si sa pozrel tu ake cesty su flek na fleku to je najlepsie riesenie. Mna by skorej zaujimalo preco sa aspon kazdy rok dve alebo tri ulice s poriadnym asfaltom kde by bola na kvalitu cesty az 5 rokov!! Staci sa pozriet v Rakusku kde cesty davaju pekne do roviny bez fleku

23.09.2014 15:51:14 | to: milos

nejde o radek cestu mladeze. ondrejka ma ine starosti. ma 8 tyzdnov aby z byvaleho funkcionara hzds urobil znameho kandidata s cistym profilom. takeho ktory o mesto nikdy nezakopol a zrazu pred volbami sa prihovara ako "nezavisly".. ondrejka ho potrebuje nech moze robit zastupcu a tahat dalej za nitky? mna vyhodili zo sutaze na stavebne zakazky a proc? zeby nie som lojalny tej bande co sidli na mestskom urade? ondrejka by sa velmi zacervenal keby som zacal pisat o vystavbe jeho domu a firmickach ktore sa tam tocili. ondrejka potrebuje tu figurku rusnaka aby mohol riadit firmu / sorry/ mestsky urad aj po volbach. o ziadne chodniky tu nejde iba o udrzanie moci v malackach.

23.09.2014 16:56:51 | Miloš

pre toMiloš
myslis ze ja to neviem? Ja to viem lenze vacsinou kazdy obcan je zaslepeny.
Pre pana Valachoviča: Nie so proti retarderom, ale som za tam kde maju ozajstni vyznam a nie tam kde sa kazdy rozculuje. Skorej by som ich vyznam pochopil pred skolami alebo nemocnicami ale nie na beznej ulici kde za hodinu prejde kolko 20-30 aut. Po druhe pokial my je zname tak Cesta Mladeze je cesta urcena ako obchadzkova trasa ked sa nieco stane. Takze cesta by mala zrekonstruovana tak aby sa kanale neprepadali a ani cesta. Lebo nie malo penazi sa dava na opravy a rekonstrukcie, ale oprava vydrzi len chvilu kolko 2-3 roky kedy sa zacne bud prepadat alebo vlnit asfalt. Vid ulice Duklianskych hrdinov, Legionarska a ine

23.09.2014 18:36:54 | Pali

A čo takto vybudovať obchvat mesta pre kamióny a tým pádom spraviť z časti Cesty mládeže a Hviezdoslavovej pešiu zónu s cyklocestou? Výnimku by samozrejme mali obyvatelia daných ulíc

23.09.2014 19:31:00 | ghazu

Kde ste boli na kanarskych ostrovoch? zaujima ma to, lebo co som pozeral ja tak som ich vela nevidel ani v centre ani v obytnych zonach..Ale ako vravim napiste mi kde to teda tak maju a ako viete ze su vsetci spokojny. Dakujem :
http://goo.gl/maps/JJA1D
http://goo.gl/maps/1mJUI
http://goo.gl/maps/lpU70
http://goo.gl/maps/Sc9Nj
http://goo.gl/maps/YfbLH
http://goo.gl/maps/yUY4Z

23.09.2014 21:10:53 | Majo

Neblaznite s retardermi ! Nech su pri skolach, nemocniciach, atd, ale nie na kazdej posratej ceste. Su ovela zavaznejsie problemy, ktore treba riesit!. Ked sme uz pri tom, pozrite sa na parkovanie. Tiez som z radku a nie len tam, ale v celych Malackach je to totalna katastrofa! Napriklad na Hurbanovej bojuju za retardery, ale nech sa pozru ako vacsina parkuje .... ani autobus nemoze prejst. A to kazdy ma svoj dvor a branu, len kazdy je hnily vojst do dvora a auto parkovat tam. Nie, retardery by to chcelo, ale pravidelne POKUTY za parkovanie tam kde sa parkovat da vo svojom dvore. Takto nielenze znemoznuju plynuly prejazd, ale vyrazne zhorsuju bezpecnost. Co sa tyka Hurbanovej, viem minimalne o 3 nehodach, ktore sa tu stali kvoli bezohladnemu parkovaniu.

23.09.2014 22:19:24 | Robert

pre Jakub Valachovič trepete. Nikde na Kanaroch niesu spomalovace

23.09.2014 22:45:09 | Jakub Valachovič

https://www.google.com/maps/@29.1007026,-13.6255959,3a,75y,312.65h,59.77t/data=!3m4!1e1!3m2!1sQNiThmz5zr_OkBdwoUseFA!2e0

Takýto a mnoho ďalších. Opravujem však pôvodnú verziu, nie všetky prechody sú nadúrovňové, každopádne ich je dosť a to najmä na hlavných cestách. Boli sme na ostrove Lanzarote, tento obrázok je z dediny Soo. Miestni mi vraveli, že si pochvaľujú takéto prechody, najmä kvôli deťom. Problémoví boli hlavne turisti, Angličania, ktorí si to rúbali na pláže na plné pecky.

23.09.2014 22:49:58 | Jakub Valachovič

https://www.google.sk/maps/@28.4680595,-16.2864067,3a,75y,343.91h,68.31t/data=!3m4!1e1!3m2!1s-hBlAi47bRSYgOOmPl7Cgw!2e0

Aha, jeden krásny nadúrovňový som našiel aj vo Vami zadanom Santa Cruz de Tenerife, kde som ale nikdy nebol. Ak máte tak radi problemtaku prechodu pre chodcov na Kanároch a máte zbytočných pár stoviek eur, môžete nám zaplatiť sústredenie na Kanároch. Spravíme si tam nenormálnu kalbu a jeden deň si zarezervujeme aj spoznávaním nadúrovňových prechodov pre chodcov.

24.09.2014 08:44:15 | bo

SDKÚ , SMER a SNS podporujú na primátora kandidáta , ktory bol 10 rokov podpredseda HZDS v Malackách ? Ty vole , tak toto je pekny hybrid. Tu ide fakt o dobre miesto pre život , určite tu ide o mesto Malacky a v prvom rade o záujmy občanov , ked sa asi prvýkrát na Slovensku dokázalo taketo niečo spojiť. Toto , ked sa dozvie Dzurinda začne behať Jak Forest Gump ! Velebnosti uz sa mi nechce ani zvracet. Toto je pozitívna zmena ? Blyska sa na lepšie časy ? Co to pre občanov znamená ? Ze uz aj na Zahorackej bude 12 retarderov ? Tak toto ked niekto zožerie , tak idem bývať na Vampil.

24.09.2014 10:15:11 | ghazu

Nemusite namna utocit ja som sa normalne pytal kedze ste vyhlasil ze ste tam videli spomalovac na kazdom prechode..co evidentne nieje pravda a zavadzali ste.Nemusite teraz ironizovat s tym ze.vam mam zaplatit nejake sustredenie.hovorte k veci ja som len uviedol priklad ked ste nenapisali ze kde presne a vybral som hlavne mesto.Navyse porovnavat turisticke centrum na ostrove kam chodia tisicky turistou s malackami je min. nestandartne.Je to vas nazpr.ja.vam ho neberiem..ale su tu ludia ktorym sa stavanie takychto spomalovacov nepaci a vyjadruju svoj nazor.Tak to v ramci demokracie.respektujte a uvadzajte padne argumenty.dakujem

24.09.2014 14:43:30 | ghazu

teraz som si otvoril vase linky, prvy mi bohuzial zobrazi iba celu mapu ostrova, a na druhom nech sa divam ako divam ,nevidim ziadny spomalovac typu aky je v malackach..ani mi nepripada ze by natom obrazku bol nadurovnovy ten prechod pre chodcov..Ak uz to aj je ako vravite, ocom pochybujem, su na miestach kde su prechody..zatial co v Ma su hocikde aj bez pritomnsoti prechodu.

24.09.2014 19:24:13 | Jakub Valachovič

https://www.google.com/maps/place/35558+Caleta+de+Famara,+Las+Palmas,+%C5%A0panielsko/@29.1172137,-13.565803,813m/data=!3m2!1e3!4b1!4m2!3m1!1s0xc461feaa491cbb9:0x9172ff7d6432307f
Skúste teraz - dedinka Caleta de Famara, hlavná cesta, prejdite sa po nej. Tie modro-biele prechody sú nadúrovňové spomaľovače. Priblížte sa na doraz a azda to uvidíte.

24.09.2014 19:31:10 | Milan Ondrovič

Sú aj iné možnosti upokojenia dopravy ako spomalovače, napr. vybočenie jazdneho pruhu, vlozenie ostrovčeka, lokálne zúženie na jeden obojsmerný pruh, atď. Preto sme v komisii odporučili vypracovať projekt upokojenia a dať ho na verejné prerokovanie.

25.09.2014 08:29:07 | u

Zákaz sa nemá podľa ich požiadavky vzťahovať na obyvateľov bývajúcich v tejto lokalite--?????

25.09.2014 11:49:00 | Pali

A čo takto vybudovať obchvat mesta pre kamióny a tým pádom spraviť z časti Cesty mládeže a Hviezdoslavovej pešiu zónu s cyklocestou? Výnimku by samozrejme mali obyvatelia daných ulíc

26.09.2014 14:22:30 | Marek

Nielen na Velkomoravskej a Hviezdoslavovej ulici treba niečo robit z nakladiakmi.Ale aj na križovattke Kozia a Hviezdoslavova pritom tam je 30 km/h obmedzenie a zakaz vjazdu nakladiakom.Jazdia tam nakladiaky ako formule a nehovoriac o osobných autach ktore si tadial obchádzaju stred malaciek.Ludom tam praskaju domy ktore kazdým rokom, renovuju len pre lahostajnost uradnikov.Rad bi som vedel či aj primatorovi pod oknami jazdia AKO FORMULE NAKLADIAKY?!!!!

26.09.2014 15:03:34 | MAREK

Je mi luto ze moj komentar k z lepšeniu života na ul. Kozia a Hviezdoslavova neuvidia ty ludia kompetentny.mali bi si tam skusit žit daku dobu a investovat opakovane a niekoko krat ročne svoje peniaze do oprav svojho majetku koli situacii z dopravou ako schvalili.Postavil bi som tam policajtov na 24h a videli bi ako naplnia kasu € lebo je to tam neunosne aj z fekalmi ktore jazdia na čističku odpadovych vod.Celý dom sa trasie a praska ked preletia cez tu križovatku.!! Asi čakaju až tam dákoho prejde auto ale z ich rodiny to určite nebude!!!

27.09.2014 18:51:32 | beata

Dobrý večer
Chcem sa spýtať p.Ondroviča, možno mi bude vedieť odpovedať. Ide sa robiť ďaľší spomaľovač smerom zo Štúrovej ulice na starú hlavnú cestu ktorá je smerom na Juh alebo Bratislavu ? .Neviem presne názov ulice ale je to blízo Tabarína ako bývajú Mudr.Mrázovci . Dnes som tadiaľ šla a zdá sa tam ako by sa robila príprava na ďaľší spomalovač znova na križovatke , podobný ako je oproti Dérerke. Ak áno , znova pekná blbosť. Veď odtiaľ výjsť autom je umenie , škoda peňazí na spomaľovač , veď tam aj tak pár minút postojíte než sa dostanete na hlavnú cestu ...

29.09.2014 14:37:04 | nzr

to beata: myslím si (a pevne dúfam), že to bude len oprava asfaltu ...

29.09.2014 19:47:40 | Milan Ondrovič

pre beata: retardéry sa zvyčajne osádzajú na žiadosť obyvateľov, ktorú cez svojich poslancov predložia na oddelenie územného rozvoja – odbor dopravy, ktorý zabezpečuje dohľad nad technickým riešením a realizáciou, preto Vám odporúčam obrátiť sa na svojich poslancov, ktorí by mali byť informovaní. Prípadne môžem túto informáciu preveriť u vedúcej oddelenia územného rozvoja aj ja.

30.09.2014 09:13:12 | Milan Ondrovič

Ak myslíte úpravu križovatky Boreckého - Štefánikova, tak podľa informácii od vedúcej oddelenia územného rozvoja sa z dôvodu častých nehôd realizuje úprava výjazdu na hlavnú cestu.

30.09.2014 12:23:33 | iajzrr

Myslím si, že nie je možné urobiť z Hviezdoslavovej a Kukučínovej jednosmerky. To by skolabovala doprava cez Záhorácku. Naopak, tieto ulice by mali pomôcť upokojiť preťaženú dopravu v centre.
Ak by som ja na základe svojich skúseností mala navrhnúť nejaké opatrenia, možno by to boli tieto:
1. Osadiť na Hviezdoslavovu, Kukučínovu, 1.mája, Veľkomoravskú dopravné značky "Zákaz státia" a to pre oba smery dopravy bez výnimky pre obyvateľov daných ulíc.
2. Dodržiavanie zákazu státia prísne kontrolovať a pokutovať.
3. Zamyslieť sa nad doplnením prechodov pre chodcov na týchto uliciach.
4. Zakázať prejazd nákladných vozidiel cez 1.mája, Kukučínovu a Hviezdoslavovu (i keď neviem, či toto je možné efektívne kontrolovať)
5. Znížiť počet prechodov pre chodcov na Záhoráckej. Alebo alternatívne - osadiť na niektoré prechody semafory pre chodcov, aby nechodili po jednom ako husi ale po skupinkách. Možno by to pomohlo plynulosti dopravy a tým by vodiči nevyhľadávali alternatívne trasy mimo centra.
A len tak na záver: zvážim odovzdanie svojho hlasu v komunálnych voľbách komukoľvek, kto bude mať v programe zákaz bezplatného dlhodobého parkovania v širšom centre mesta a navrhne systém poplatkov za parkovanie.

30.09.2014 17:32:42 | palo

Chcem sa spytat ci sa bude riesit spomalovac aj na krizovatke Kozia - Hviezdoslavova zo zahorackej ul.Je to tuna neunosne.Cesta a ani krizovatka nieje stavana na taku zataz nakladiakov a to je tuna zakaz vjazdu nakladiakom a obmedzenie rychlosti!

30.09.2014 19:27:50 | ghazu

Svojich poslancov??? co to ma znamenat??ja som myslel ze poslanci ste vsetci za mesto malacky a vsetkych ich obcanov..

30.09.2014 21:59:39 | beata

Pre Milan Ondrovič ďakujem za odpoveď , kedže nemám možnosť spýtať sa na uvedenom odbore resp. nechcú podávať žiadne informácie a poslancov nášho obvodu vlastne ani nepoznám ... Preto budem rada, ak budete informovať mňa i verejnosť . Ďakujem

01.10.2014 22:59:50 | Mato

iajzrr
Reagujem na vasu pripomienku. Zakaz statia nemozu dat. Volakedy mali ludia predzahradky co im komunisti vzali. Tudiz nemozu im zakazovat parkovat na ich pozemku je to nevysporiadane tam

06.10.2014 10:58:28 | Jaro

Pan primator preo ignorujete ludi ohladom krizovatky Hviezdoslavova a Kozia ulica.Su tu neodpovedane otazky na co sa ozvali ludia malaciek Marek a Palo a ostatny obivatelia dannej ulice.

07.10.2014 08:21:31 | to: Jaro

tu tazko. ondrejka cusi a neodpoveda ani na moje staznosti za verejne obstaravanie!!! pis sem: primator@malacky.sk