Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Od januára začínam športovať

 Od januára začínam športovaťAKTUALIZOVANÉ 10. 1. Chýba väčšine z nás. A pritom je pre sviežosť tela aj mysle taký dôležitý. Odborníci tvrdia, že by sme ho mali svojmu telu poskytnúť aspoň 20 minút denne alebo 60 minút trikrát do týždňa. Aktívny pohyb. Už ste si dali novoročné predsavzatie? Od januára začínam športovať.

Súd nariadil Rómom zdržať sa konaní

Súd nariadil Rómom zdržať sa konaníK situácii na Družstevnej ulici sa vyjadril už aj malacký súd. Rómskej rodine nariadil zdržať sa viacerých konaní. Rozhodnutie súdu je právoplatné. Susedia rodiny Dobrovodskej sa musia zdržať napríklad pálenia odpadu, vypúšťania odpadových vôd a iného. O situácii na Družstevnej ulici sme vás informovali viackrát, dnes máme v rukách prvé dôležité rozhodnutie.

COOP Jednota chce k obchoďáku prístavbu výťahu

COOP Jednota chce k obchoďáku prístavbu výťahuNa štvrtkové rokovanie mestského zastupiteľstva smeruje aj materiál k prenájmu pozemku pre vybudovanie výťahu v obchodnom dome Stred. Ide o ten červený obchoďák pri križovatke. Na prvý pohľad drobný pozemok. Návrh prenájmu však obsahuje niekoľko zaujímavých momentov, pre ktoré dve komisie neodporučili nájom schváliť.

Návrh na využitie vnútorných kapacít škôlky

Návrh na využitie vnútorných kapacít škôlkySituáciu v škôlke nepodceňujeme, zaoberáme sa ňou už piaty rok. V minulosti sa zásadne navýšila kapacita materskej školy, získala spätná väzba a názory rodičov a v neposlednom rade sa zmenil a stransparentnil systém prijímania detí do škôlky. Keďže podľa nás existujú rezervy vo vnútornej kapacite mesta a dostali sme informáciu o ukončení spolupráce pri prenájme priestoru na Juhu, snažili sme sa zachovať priestor pre potreby škôlky.

Občania, zabudnite! Pacta sunt servanda

Občania, zabudnite! Pacta sunt servandaAlebo inak, zmluvy treba dodržiavať. Stará rímska zásada, ktorá tvorí základ zmluvného práva. Medzi základné vlastnosti zmlúv patrí nielen to, aby boli zmluvy záväzné, ale aj skutočne vykonateľné. Zmluvy uzatvárané naším mestom však často namiesto vykonateľnosti vytvárajú postavenie štekajúceho psa.

Ako dopadol BENEFIČNÝ KONCERT k sviatku 17.11.?

Ako dopadol BENEFIČNÝ KONCERT k sviatku 17.11.?Nezáujem ľudí a frustrácia organizátorov a hudobníkov, tak by sa dal pomenovať hudobný koncert v Malackách 17. novembra na výročie Nežnej revolúcie. Mestský hádzanársky oddiel sa rozhodol zorganizovať hudobnú akciu, ktorá však nenašla pochopenie u miestnych spoluobčanov.

Hľadá sa riaditeľ MsCSS

Hľadá sa riaditeľ MsCSSV diskusiách sa občas mihnú zaujímavé postrehy od obyvateľov. V apríli primátor vyhlásil výberové konanie na obsadenie voľnej funkcie riaditeľ príspevkovej organizácie mesta Mestské centrum sociálnych služieb. Niekoľko dní sa objavujú na internete a medzi ľuďmi podozrenia z možného ovplyvnenia výberového konania.

Štrajkovať budú aj učitelia v Malackách

Štrajkovať budú aj učitelia v MalackáchAKTUALIZOVANÉ (21.1. 12:45 h) Od pondelka by sa mal začať ostrý štrajk učiteľov, ktorí dali vláde tri základné podmienky. Ak vláda nenavrhne do 25. januára konkrétne návrhy na zmeny zákonov, učitelia vstúpia od pondelka do štrajku. Máme prvé informácie, ktorých malackých škôl sa môže dotknúť prípadný štrajk.

Galbovci z Družstevnej sa presunuli na Hlbokú ulicu

Galbovci z Družstevnej sa presunuli na Hlbokú ulicuAKTUALIZOVANÉ 6.9. - Obyvatelia v 6. mestskom obvode zažili rušný večer. Informácia o presune časti neprispôsobivej rodiny na Hlbokú ulicu sa medzi obyvateľmi rýchlo rozšírila. Potvrdila sa až kontrolou správcu tohto bytového komplexu.

Nadstavba v Domkoch je stále aktuálna

Nadstavba v Domkoch je stále aktuálnaCentrálne sídlisko Domky prechádza v posledných rokoch obnovou. Dva osemposchodové bytové domy sú zateplené, mnohé pôvodne štvorposchodové bytovky nadstavené s vynoveným vonkajškom a otvorená je otázka nadstavovania ďalších. Zahusťovanie sídliska sa však spája aj s búrlivými diskusiami o potrebe nových parkovacích miest.

Aj tento rok nás čaká na jeseň otvorenie nákupného centra

Aj tento rok nás čaká na jeseň otvorenie nákupného centraAKTUALIZOVANÉ. Po stavebnom útlme sa v Malackách opäť rozostavali domáci investori. Aktuálne aj podľa zverejnených informácií na webstránke mesta Vodohospodárske stavby Malacky, a. s. plánujú Nákupné centrum Továrenská dokončiť už v októbri. Toto načasovanie je k blízkosti vianočnej sezóny úplne prirodzené. Budeme mať City Park?

Poďte s nami do Rodinného parku pri Neziderskom jazere

Poďte s nami do Rodinného parku pri Neziderskom jazereObčianske združenie Ľudia pre Malacky organizuje 22. 6. jednodňový výlet do najväčšieho rakúskeho zábavného parku pri Neziderskom jazere. Park, ktorý sa rozprestiera na 140 000 metroch štvorcových, ponúka pestrú zmes dráhových atrakcií, možností lezenia, oddychových zón, elektronických divadiel a rozprávkových predstavení.

Premiér Fico sa stretol s predsedom SŠHR Kičurom

Premiér Fico sa stretol s predsedom SŠHR KičuromAKTUALIZOVANÉ! Dnes (5. 6.) sa o 14.00 h uskutočnilo pracovné rokovanie predsedu vlády SR Roberta Fica a predsedu Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru, ktorého hlavnou témou bolo objasnenie skutočností týkajúcich sa výstavby pavilónu na výrobu vakcín v Malackách a odtajnenie realizácie doposiaľ utajeného projektu.

Fotobjektívom - Malavia - ako bude vyzerať?

Fotobjektívom - Malavia - ako bude vyzerať?AKTUALIZOVANÉ. Takmer do roka a do dňa. Od otvorenia hypermarketu Tesco uplynie 27. októbra rok a Malačania sa už môžu tešiť na nákupy v susediacom nákupnom centre Malavia, ktoré otvárajú 25. októbra.