Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Dobročinný jogový workshop v Šanca pre deti

Dobročinný jogový workshop v Šanca pre deti Nastáva adventný čas, ktorý ponúka možnosť spomaliť. Príďte aj vy spomaliť na dobročinný jogový workshop už tento piatok 1.12. od 17.00 do 20.00 h do centra Šanca pre deti v Malackách na Jesenského ulici. Tento workshop je dobročinný a jeho výťažok poputuje na ďalší rozvoj centra, ktoré sa venuje deťom aj dospelým so špeciálnymi potrebami.

Vstúpte v rekonštrukcii

Vstúpte v rekonštrukcii Dlho pripravovaná rekonštrukcia a prístavba budovy neziskovej organizácie Vstúpte, ktorá poskytuje sociálne služby ľuďom s mentálnym postihnutím, na Ul. 1. mája je od konca januára v plnom prúde.

Bezpečnosť na prvom mieste

Bezpečnosť na prvom miesteNezisková organizácia Vstúpte bola úspešná so žiadosťou o individuálnu dotáciu z Bratislavského samosprávneho kraja. Vďaka projektu Bezpečnosť na prvom mieste mohla doplniť svoje pracoviská o germicídne žiariče, ktoré vytvárajú lepšie podmienky pre fungovanie zariadenia sociálnych služieb v čase pandémie.

V Závode sa črtá riešenie pre nový vodovod

V Závode sa črtá riešenie pre nový vodovodObec Závod dlhodobo trápi nedostatok vody počas letných mesiacov. Problém by mal vyriešiť projekt úplne nového vodovodu, ktorý by stavala Bratislavská vodárenská spoločnosť.

Kniha o malackom zdravotníctve v súťaži o Knihu Záhoria

Kniha o malackom zdravotníctve v súťaži o Knihu ZáhoriaDo 30. apríla máte možnosť v internetovom hlasovaní posunúť publikáciu Malacké zdravotníctvo v historickom vývoji, obrazoch a spomienkach na stupienok víťazov v ankete Kniha Záhoria 2019-2020. Do súťaže bolo nominovaných dovedna 25 kníh.

Obec Kostolište zostala bez školy

Obec Kostolište zostala bez školyBudúci týždeň sa začína zápis do základných škôl. Obrátili sa však na nás obyvatelia z obce Kostolište, že sa až teraz dozvedajú, že obec nezabezpečila potrebnú kapacitu pre prijatie ich detí. Zisťovali sme aktuálne informácie. AKTUALIZOVANÉ O INFORMÁCIE Z OBCE.

Kde sa môžem dať otestovať?

Kde sa môžem dať otestovať? Negatívny test nie starší ako sedem dní nám dnes otvára dvere do zamestnania. Rozhodnutím vlády sme od 8. februára nabehli na systém COVID AUTOMAT-u, no pravidlá, ktoré nám z neho vyplývajú, nemáme možnosť splniť. Počet mobilných odberových miest v Malackom okrese je alarmujúco nízky. Nemôže zďaleka pokryť potrebu. "Kde sa teda môžem dať otestovať," kladieme si mnohí jednu a tú istú otázku.

Vzniká cirkulárna mapa Malaciek

Vzniká cirkulárna mapa MalaciekZačiatkom októbra sa v Malackách stretla skupina ekologicky zmýšľajúcich ľudí, ktorým nie je ľahostajná budúcnosti našej Zeme z globálneho, aj lokálneho pohľadu a založili miestnu Klimatickú skupinu. Jedným z ich prvých aktivít zastrešenou Malackými zberačmi je výzva na vytvorenie cirkulárnej mapy Malaciek.

Pre Vstúpte vydražili takmer tritisíc eur

Pre Vstúpte vydražili takmer tritisíc eurObčianske združenie Majella v spolupráci s neziskovou organizáciou Vstúpte úspešne ukončil projekt Láskoutvorenie, ktorá vrcholila dražbou umeleckých diel. Za viac ako dve desiatky prevažne "akrylov" zaplatili dražitelia takmer tritisíc eur.

O titul výnimočný vedec bojuje aj Boris Klempa

O titul výnimočný vedec bojuje aj Boris KlempaJeden z najvýznamnejších slovenských virológov Malačan Boris Klempa bojuje o prvenstvo v ankete nadácie ESET, ktorá podporuje výnimočnú vedu na Slovensku. Do 12. októbra môže aj verejnosť vyjadriť svoj názor v hlasovaní a podporiť ho, aby sa stal výnimočnou osobnosťou slovenskej vedy. Cenu víťazovi udelia 14. októbra v Bratislave.

BSK pristupuje k zefektívneniu zdravotnej starostlivosti

BSK pristupuje k zefektívneniu zdravotnej starostlivostiBratislavský samosprávny kraj pristupuje k zefektívneniu zdravotnej starostlivosti v okrese Malacky. Od januára 2021 nebudú nočné urgentné zdravotné prípady zo Záhoria smerovať do Malaciek, ale priamo do Bratislavy. Kraj zároveň podporí vznik sanitkovej služby, ambulantná pohotovostná služba počas dňa v Nemocnici Malacky zostáva zachovaná.

V Malackách bude moderná železničná stanica

V Malackách bude moderná železničná stanicaŽeleznice Slovenskej republiky uzavreli zmluvu na modernizáciu železničnej trate Devínska Nová Ves – Kúty, resp. slovensko-česká štátna hranica. Súčasťou projektu bude okrem iného výmena koľajísk, budovanie podjazdov namiesto železničných priecestí či odhlučnenie trate. Malacky dostanú nové nástupištia a podchody.

Vydražením obrazov pomôžete Vstúpte

Vydražením obrazov pomôžete VstúpteDôkazom skvelej spolupráce a ušľachtilých myšlienok zhmotnených v umeleckom diele je projekt Láskoutvorenie, ktorý pre Vstúpte, n. o. realizovalo malacké občianske združenie Majella. Po slávnostnom spustení dražby obrazov 9. septembra môžu záujemcovia diela vidieť v Knižnici MCK a "zabojovať o ich vydraženie do 7. 10.

Jesenná Malacká šošovica nebude

Jesenná Malacká šošovica nebudeObľúbené remeselné trhy spojené so sprievodným programom sa neuskutočnia ani v jesennom termíne. Organizátori sa rozhodli v súvislosti s pandémiou koronavírusu a opatreniami spojenými so zabránením šírenia nákazy upraviť pôvodný plán.