Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Druhým dňom pokračuje testovanie

Druhým dňom pokračuje testovanieVšetkých 12 odberových miest je otvorených aj v nedeľu. Radnica vyzýva obyvateľov, aby si účasť neodkladala na večer. Pri dlhšom rade odporúča navštíviť iné miesto. Po včerajšku si mesto presadilo u armády posilnenie tímu v kaštieli o dvoch členov a jedného v CVČ. Vo všetkých troch základných školách sú dve odberné miesta, čo urýchľuje testovanie. Silný odberový tím je aj v cirkevnej škole.

ZŠ Záhorácka sa postupne mení

ZŠ Záhorácka sa postupne meníZákladná škola na Záhoráckej ulici sa postupne pred našimi očami mení na modernú a zrekonštruovanú školu. Po kompletne obnovenom átriu sa aktuálne dokončili práce na novej škôlke a vo finále je aj zrekonštruovaný vestibul s prvými chodbami.

V ZŠ Záhorácka už rekonštruujú chodby

V ZŠ Záhorácka už rekonštruujú chodbyV Základnej škole na Záhoráckej ulici sa naplno pracuje. Rekonštruujú sa prvé chodby a tiež hlavný vstupný vestibul do školy. Žiaci budú prekvapení, ako sa celý priestor zrazu presvetlil.

Plot je konečne preč, vzniká park

Plot je konečne preč, vzniká park Zanedbaný a roky nevyužívaný pozemok vedľa budovy okresného úradu na Záhoráckej ulici sa revitalizuje. V budúcnosti tu má vzniknúť richtárska záhrada nadväzujúca na historický význam lokality pred bývalým obecným domom.

Koronavírus prerušuje aj stavby mesta

Koronavírus prerušuje aj stavby mestaKoronavírus zastavil prevádzku takmer všetkých mestských organizácií. A nielen to. Vedenie mesta prijalo viacero obmedzení, týkajúcich sa života v meste. Najnovšie dodávatelia oznámili prerušenie stavieb.

V Malackách zvíťazilo OĽANO

V Malackách zvíťazilo OĽANOParlamentné voľby sú za nami. V Malackách bola volebná účasť nad celoslovenským priemerom a zvíťazila politická strana OĽaNO. Záhorie bude zastupovať v parlamente súčasný poslanec parlamentu Erik Tomáš zo Stupavy a skalická primátorka Anna Mierna.

Stánkari na Nádražnej nesúhlasia s vyprataním priestoru

Stánkari na Nádražnej nesúhlasia s vyprataním priestoruMajitelia šiestich stánkov na Nádražnej ulici žiadajú železnice o zrušenie projektu nového Bike&Ride parkoviska pre bicykle. Týmto projektom sa mal aj revitalizovať celý priestor pri železničnej stanici s vytvorením parčíku pre cestujúcich. Stánkari žiadajú o obnovenie nájomných zmlúv, aby mohli pokračovať v prevádzkach.

Deti neprijaté do škôlky by mali byť vyriešené na jar

Deti neprijaté do škôlky by mali byť vyriešené na jarKaždoročne nastáva problém s umiestňovaním detí do škôlky počas školského roka, keďže v čase septembrového prijímania boli mladšie ako 2,5 roka. A keď dosahujú počas roka vek troch rokov, kapacita škôlky je naplnená. Podľa našich informácií pripravuje malacká radnica mimoriadne prijatie takto neprijatých detí.

Mesto obstaráva novú techniku do kina

Mesto obstaráva novú techniku do kinaPrvým tohtoročným dielom bude dodanie novej premietacej techniky do kina na základe úspešného projektu. Mestský úrad už obstaráva dodávateľa.

Malacká šošovica bude 28. 9., prihláste sa

Malacká šošovica bude 28. 9., prihláste saObľúbené remeselné trhy, ktoré sa v Malackách konajú od roku 2014, nevynechajú svoju septembrovú verziu.

Nový šat dostanú aj priestory v škôlke Štúrova

Nový šat dostanú aj priestory v škôlke ŠtúrovaLetnú pauzu využíva mesto aj na obnovu priestorov v materskej škole na Štúrovej ulici. Keďže sa v minulosti nerekonštruovalo zázemie pre učiteľky, kuchynky či výdajne jedla, poslanci uvoľnili peniaze na ich kompletnú rekonštrukciu.

Kuchyňa v škole na Štúrovej prechádza obnovou

Kuchyňa v škole na Štúrovej prechádza obnovouPersonál kuchyne v Základnej škole na Štúrovej ulici dostane k začiatku školského roku kompletne obnovenú kuchyňu a zázemie. Malacká radnica týmto projektom spúšťa rozsiahlu rekonštrukciu školských kuchýň vo svojich zariadeniach.

Toalety v škole na Záhoráckej sa už naplno rekonštruujú

Toalety v škole na Záhoráckej sa už naplno rekonštruujúProblém sociálnych zariadení v Základnej škole na Záhoráckej ulici bude čoskoro minulosťou. Mestský úrad spustil túto rozsiahlu rekonštrukciu všetkých toaliet úvodom letných prázdnin.

Poslanci schválili reguláciu herní

Poslanci schválili reguláciu herníNa včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva podporili poslanci návrh mestského úradu k regulácií herní na území Malaciek. Mesto tak využilo dve nové zákonné kompetencie na zákaz prevádzky hazardných hier počas 12 dní v roku a najmä 200 metrový limit umiestnenia herní.