Ľudia pre Malacky » Otvorený list primátorovi

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Otvorený list primátorovi

Malačania tento mesiac vypĺňali dotazník. Niektorí z presvedčenia, že ovplyvnia verejnú mienku k problému na Družstevnej, iní zatúžili po výhre. Medzi nami sú aj takí, ktorých prieskum dotazníkom doslova nahneval. A skúste hádať, ktorých najviac. Obyvatelia Družstevnej ulice už strácajú trpezlivosť.

Namiesto spracovaných návrhov mestský úrad uverejnil dotazník s cieľom zistiť, aké alternatívy navrhujú občania. Tých z Dolného konca by však zaujímal aj názor primátora mesta a radi by sa oboznámili s návrhmi, ktoré spracovali tí najpovolanejší, úradníci z mestského úradu.

Obyvatelia Družstevnej ulice, vrátane okolitých ulíc, vyjadrili svoj názor otvoreným listom primátorovi. Svojím podpisom sa pridali k nim i ďalší, ktorých s touto ulicou spájajú spomienky z detstva, rodinné väzby, alebo jednoducho hodlali vyjadriť rovnaký postoj k problému.

List, ktorý smeruje do rúk primátora Jozefa Ondrejku, bol dnes (31. januára) v doobedňajších hodinách odovzdaný do podateľne mestského úradu. Jeho úplné znenie si môžete prečítať v nasledujúcich riadkoch.

Otvorený list primátorovi mesta Malacky

 

     Vážený pán primátor, my, občania Družstevnej ulice a jej priľahlých ulíc, týmto listom reagujeme na uverejnený dotazník k návrhom riešenia problému spolunažívania s neprispôsobivou rodinou. I keď sme mestským úradom spracovaný dotazník vzali na vedomie, dotklo sa nás riešenie našej zložitej situácie takouto formou, a preto naň výberom vhodnej alternatívy odpovedať nebudeme. Sme presvedčení, že akúkoľvek alternatívu v tak náročnej problematike nemožno vyjadriť jednou vetou.

     Zásadne nesúhlasíme i s obsahovou stránkou dotazníka.  V alternatíve č. 2 ponúkate riešenie, ktoré je  pre nás neprijateľné. Domnievame sa, že najproblematickejší obyvatelia neprispôsobivej rodiny by ostali žiť na našej ulici naďalej. Ak tiež použijeme ekvivalent slova „slušný“, tak sa potom pýtame, prečo tí „menej slušní“ majú žiť na Družstevnej ulici? Všetci máme právo žiť pokojne a bezpečne.  V alternatíve č. 5 namietame voči formulácii, že ide o susedský spor. Situácia na našej ulici nikdy susedským sporom nebola. Zaráža nás fakt, že pripúšťate a priamo ponúkate na výber aj možnosť, že by sa v našej situácii nehľadalo žiadne riešenie. To si ani nechceme pripustiť. S  pocitom, že tento stav sa nikdy nezmení, sa nedá žiť. Zdôrazňujeme, že neprispôsobivá rodina výrazným spôsobom narúša pokojný život všetkých obyvateľov Družstevnej ulice.

     Obavy zo spolužitia s problematickou rodinou majú všetci obyvatelia mesta Malacky. Preto im ani nemôžeme mať za zlé, ak si zvolia alternatívu, ktorá by v čo najmenšej miere priblížila neprispôsobivú rodinu k ich obydliam. Majú strach. Majú strach o svoj majetok, kvalitu života, o bezpečnosť svojich detí, o bezpečnosť svojich starnúcich rodičov. Presne tak, ako my už vyše 3 rokov. Ani my už nechceme mať strach. Nechceme sa prizerať tomu, ako naše domy strácajú na hodnote. Nechceme už počúvať neustály krik a hádky. Nechceme už byť ako „atrakcia“ pre okoloidúcich. Nechceme dýchať nezdravý vzduch. Nechceme sa už báť o naše rodiny.

     Pán primátor, nedovoľte, aby sme si my, ktorí sme si toho už toľko vytrpeli, mysleli, že mal dotazník postaviť na váhu názorov hlasy necelých 18000 obyvateľov mesta proti 150 žijúcim obyvateľom na Družstevnej.  Ak sa tým sledoval tento cieľ, dotazník sa ani nemusel tvoriť. Veríme, že tomu nie je tak.

     A preto žiadame:

1) aby náš list bol považovaný za odpoveď na dotazník,

2) aby bol prerokovaný na najbližšom zasadnutí mestského zastupiteľstva, na ktorom sa bude problém Družstevnej riešiť,

3) aby bol vzatý do úvahy náš zásadný nesúhlas k formálnej a obsahovej stránke dotazníku ako forme verejného dialógu s občanmi mesta k problému Družstevná,

4) aby ste, Vy osobne, ako najvyšší predstaviteľ nášho mesta verejne vyjadril svoj postoj k riešeniu problému Družstevná, lebo sa domnievame, že si ho zaslúžime počuť.

     Pán primátor, obyvatelia Družstevnej ulice a priľahlých ulíc si želajú, aby bola neprispôsobivá rodina  presunutá mimo obytnej zóny v našom meste. Nikomu neprajeme, aby zažil to, čo tu prežívame my.

S úctou,

dolu podpísaní obyvatelia



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

31.01.2012 19:10:47 | LINDA

Môžete byť spokojní, už ich sem na Skuteckého ulicu pod rúškom tmy nasťahovali. Podviedli Južanov, všetko sa im vráti.

31.01.2012 19:44:06 | Oskar Dobrovodsky

Vyborne napisany clanok, klobuk dolu... Som zvedavy na reakciu p. Ondrejku, snad to nezmetie zo stola, ako nasu prvu peticiu zahodila do kosa p. Kmecova, veduca klientskeho centra. MsU v Malackach si dokonca verejne a aj v mediach dovolil tvrdit, ze je to "susedsky spor"! Taka arogancia a drzost uradnikov MsU v MA voci obcanom platiacim svoje dane na ich vysoke platy sa nevidi nikde na Slovensku! V takych Zlatych Moravciach primator, prednosta a vlastne cely MsU su na strane slusnych ludi, chrania ludi, ktori vytvaraju hodnoty a prispievaju na budovanie mesta. V Malackach je to presne naopak, neprisposobivym dovolia vylievat mocovku a odpadove vody susedom na zaklady ich domov, MsU v MA im dovolil vytvarat skladky na pozemkoch ktore im nepatria, nepostihuju ich ani za palenie namoreneho dreva ci kablov, napriek tomu, ze to maju sudom zakazane. O tom ako uz stvrty rok "kadia" ci mocia obcanom Druzstevnej pod oknami rod. domov ani nehovorim... Malacky sa "preslavili" v negativnom slova zmysle, nielen celemu Slovensku su na hanbu, ale aj daleko za hranicami SR!

31.01.2012 20:39:00 | J.Říha

Pre Linda.

Do obytného domu na Skuteckého ul. nebol nikto presťahovaný (ak teda máte na mysli známu 1650-tku).

Práve naopak sa schválilo uznesenie, ktorým poslanci uložili mestskému úradu prípadné presťahovanie rodín z Družstevnej ulice vopred prediskutovať s dotknutými obyvateľmi mesta.

31.01.2012 20:56:30 | Jozef

Teraz som videl ako sa na Skuteckého 1650 prisťahovali cigáni.Jedných neplatičov vysťahujete a druhých asociálov tam šupnete.Problémy si robíte sami.Je pravda že ste podviedli Južanov.Ako vždy.Všetku zberbu posielate sem na Juh.

31.01.2012 21:04:43 | J.Říha

Pre Jozef.

Overoval som si stav v mestských nájomných bytoch v obytnom dome č. 1650 na Skuteckého ul. Do mestských nájomných bytov nebol nikto sťahovaný. Pochybujem, že by si to bez vedomia správcu vzal na zodpovednosť niekto z mestského úradu.

31.01.2012 21:08:31 | Jozef

Pre J.Říha.

Nie som slepí.Bolo tu sťahovacie auto a osobne som ich videl ako nosili nábytok.

31.01.2012 21:09:29 | J.Říha

Videli ste niekoho z Družstevnej?

01.02.2012 12:47:59 | Peter

Pani Baligova, v maji minuleho roku p. Riha na tejto stranke maval v rukach pravoplatnym rozhodnutim sudu, podla ktoreho sa mali cigani zdrzat konani, ktore vo svojom clenku popisoval. Preco to nedotiahne do konca na sude? Z jeho iniciativy to bolo oznacene ako susedsky spor, ktorym sa okresny sud zaoberal. Nech dokaze, ze 3/4 roka nedrzi v rukach len zdrap papiera. Cigani su spoluvlastnikmi domu. Ani on a ani primator ich nemozu z domu vystvat. Pan Dobrovodsky, myslim, ze idete kandidovat za poslanca. Ozaj by som si prial, aby ste sa dostali do parlamentu a mali moznost zmenit zakony. Aby zdrapy papiera boli nahradene skutocnym riesenim problemu, aby bolo zamedzene nechat vo vychove deti v takych podmienkach, ako je to vidiet vo Vasich obscennych videach, aby sme sa nemuseli skladat na 24 hodinovy policajny dozor u Vas. Nesuhlasim s tym, aby mesto dalo colen jeden cent na riesenie bytovej otazky ludom, ktori uz raz pomocnu ruku dostali. Pani Baligova, ak napriek 24 hodinovemu dozoru sa necitite bezpecne, preco sa neobratite na ministra vnutra, ktory sa zaviazal k tomu, ze situacia sa zmeni? Alebo situaciu opisujete horsiu, ako v skutocnosti je? Inak by ste sa mali stazovat na policajtov, co su tam. Pan Dobrovodsky, panovi Rihovi asi vyhovuje to, ze svojimi obscennymi videami porusujete zakon, lebo tym zvysujete upadajucu citanost tejto stranky a nahrava to jeho populizmu. Avsak ked uz slova maju nahradit ciny, odvolava sa na necinnost primatora.

01.02.2012 20:06:56 | Juraj

Pre Peter,
súhlasím s klesajúcou návštevnosťou tejto stránky !!!! - zdôvodnenie píšem v rubrike "posledné názory"dňa 30.01.2012.Veď za toto funkčné obdobie nedotiahli nič !!!!

01.02.2012 22:41:04 | Administrátor

Priemerná mesačná návštevnosť za posledný rok neklesá pod 10 tisíc návštev a má rastúcu tendenciu. To je číslo, ktoré v porovnaní s podobným druhom webstránky vysoko prevyšuje priemer. Denná návštevnosť a počet jedinečných návštevníkov na jednu IP adresu prevyšuje čísla, ktoré si redakcia LPM.sk stanovila v polovici roka 2011.

Počet interakcií medzi LPM.sk a Facebook stránkou ĽPM sa zdvojnásobil, čo je dôležité pre zdieľanie článkov.

Tvrdenie o klesajúcej návštevnosti nie je podložené. Počet diskutujúcich neodzrkadľuje počet návštev, preto sa tento ukazovateľ nemôže zamieňať s návštevnosťou stránky.

Administrátori zodpovedajú za funkčnosť webstránky, tá je stopercentná. Akékoľvek návrhy na zlepšenie je možné posielať na info@lpm.sk.

02.02.2012 08:02:52 | Juraj

Pre administrátora,

upresňujem môj názor...efektívna návštevnosť....

zdôvodnenie: denne idem na stránku LPM 4-6 krát, ale 2-4 krát zisťujem, že nič nové nepribudlo....takže preto si myslím, že príspevková a aj čitateľská návštevnosť klesá...

02.02.2012 10:57:01 | Administrátor

Čo je "efektívna návštevnosť"? Taký termín s hodnotením webstránky nepoznáme. Hovoríte, že si to myslíte. Nikto Vám neberie právo na názor a nikto Vás nenúti ju navštevovať. Ide o občiansku webstránku, nenahrádza oficiálnu stránku mesta. Dopĺňa ju. Je na čírej dobrovoľnosti jej vlastníkov, že ju prevádzkujú, a umožňujú uverejňovať príspevky organizáciám, ktoré by inú možnosť nemali. Ak nie ste spokojný, môžete dať námety na zlepšenie. Zatiaľ ste žiadny nenapísali. Ak máte výhrady, máte stále k dispozícii viacero webstránok.

02.02.2012 12:24:44 | Milan

Juraj, ty si splneny sen kazdeho administratora :D

\\\"denne idem na stránku LPM 4-6 krát, ale 2-4 krát zisťujem, že nič nové nepribudlo\\\"

Na ake ine stranky chodis tak casto a pravidelne?

02.02.2012 12:46:30 | Milan

Ale k veci, s poziadavkami uvedenými v liste suhlasim. Myslim, ze teto list je prirodzena reakcia ludi z druztevnej. Dotaznik najprv ludi uviedol do bezvychodiskovej situacie a potom im ponukol moznost problem neriesit. Som zvedavy ci bude vyhodnotenie dotaznika verejnosti dostupne a kolko tam bude rasistickych navrhov rieseni :D. Primator by mal povedat co si o tom mysli a ako chce to riesit. Alebo nech povie ze to riesit nechce a nebude. A ked to je takto tak nech serie aj na ostatnych co neco potrebuju.

02.02.2012 13:24:59 | Jana

Nechcem sa zastávať žiadneho názoru ani rozhodnutia, ale treba si uvedomiť, že dom v ktorom bývajú je ich a keď ich tam bude bývať aj 100 tak si nepomôžete. Stále je to len prešlapávanie v blate. Nepomôžu ani otvorené listy ani žiadne petície. Bohužiaľ čierneho Petra si vytiahli obyvatelia Družstevnej. Jediná pomoc je zmena legislatívy.

02.02.2012 14:01:04 | Lucia Vidanová

Peter, Juraj a ostatní, ktorých trápi "klesajúca" návštevnosť stránky, hoci rečou čísel je to inak. Po 17 dňoch strávených v Ázii som sa vrátila s chuťou písať nielen cestopisy, ale aj o iných témach, ktoré by mohli byť pre čitateľov ĽPM zaujímavé. Tak dúfam, Juraj, že navštívite stránku možno len raz denne a nájdete hneď niečo nové :), hoci potom nám vlastne návštevnosť z Vašej strany klesne :/. Podotýkam, že portál ĽPM funguje na princípe dobrovoľných prispievateľov (tým som aj ja), takže ktokoľvek, kto má záujem sa v tomto smere realizovať je v tíme vítaný. :D Tak s chuťou do písania, priatelia...

02.02.2012 17:42:20 | Malačan

Konečne jedna pozitívna správa. Ak sa niekto vráti po 17 dňoch z Ázie, je treba celé fórum presmerovať týmto smerom. Neskutočne trápny príspevok!!!

02.02.2012 18:54:30 | jano

po odborných článkoch o mamičkach, detičkách, architektúre, o výlevoch svojho vnútra k všetkemu možnému sa môžme tešiť na novú tému - ázijské dobrodružstvo. Aké šťastie, že sa môžte na tejto stránke tak širokospektrálne realizovať.

02.02.2012 19:12:50 | Milan

Janko zil na malej dedine,
v dobrej rodine, kazdeho mal rad..

02.02.2012 20:17:23 | Ivan

Peter, Malačan, Jano - súhlas.
Otvorený list a celý článok - o ničom...

02.02.2012 20:50:51 | bednar miro

Ani jano,Ivan, Malacan, Juraj nenapisal nic k veci. Pani, zena vas dostala uz len tym,ze ma guraz sa podpisat a ist s kozou na trh. Ani jeden z vas to neurobil. Na vasom mieste by som cusal. Mali ste plno slov o rieseni Druzstevnej,ani jeden z vas nenapisal nic k veci, nenapisal navrhy. Pripadate mi ako mali obri s malym duchom. Riesenie Druzstevnej? NIekoho vyhnat z mesta? Pozatvarat? Ktore roky mame? Styridsiate? Patdesiate? Nejakym zaritym komunistom chybaju. Nedivim sa,v novej dobe sa nevedia uplatnit a radsej pustaju von potlacanu nenavist, zavist, skorodost. Aby nepramenila z toho ze ich jedinym dennym uspechom je otvorit si "nenavidenu" stranku LPM / ktora ma u mojich priatelov vahu a dobre meno alternativou k mestskej/ - podaktori aj "4-6krat" a potom bohapusto kritizovat. Zamyslite sa nad sebou. Najskor by si mali tito ludia zrovnat veci v hlavickach a potom verejne pisat. Moj nazor je,ze obcania z Druzstevnej ulice maju praco sa podpisat pod otvoreny list a poslat ho primatorovi,ktory je tu v meste najvyssi cinitel. Ani ja som nenasiel jeho vyjadrenie, iba len vyhybanie. Nedivil by som sa,keby polovica z vas bola zavisla od prijmu z mesta = primatora. Pokial sa nevymeni presluhujuci primator /ja som volil Hamarovu,po Ondrejkovi dalsie moje velke sklamanie/, sa nevymenia presluhujuce osobnosti mesta /nacelnik mestskej policie, prednosta uradu,hlavny kontrolor,veduci odborov,riaditelia/,a bez tychto zmien toto mesto bude zobracit a upadat. V situacii akej sa ocitli ludia na Druzstevnej netesi nikoho,ale z podaktorych mam pocit, ze sa z ich situacie tesia. Gratulujem vam k tomu. Ste moralni "vitazi". Presluhujich politikov treba vymenit /Bula, Mracna,Spusta,Moravcik,Pasteka,Tedlova,Frus/ novymi. Vo volbach sa zmenilo par tvari /Ondrovic,Andil,Tedla,Janikova,Halcin,/ . Ci to pomohlo, skoro hodnotit. Sposobilo to problem,primator sa zasprajcoval vo funkcii a pani poslanci maju svoje rozumy. V tomto zmatku sa rodia rozne nazory /nerobit nic - Ondrejka/ - /sudne riesit a kupit BVS - Riha/ - /kontajnery v neznamej lokalite - prednosta uradu/. Po prostahovani sa podaktorych vychodniarov do Malaciek extremne nazory /odstrhnut juh/.

Vysledkom moze byt /neprime sa nic - Druzstevna ma dalej problem/ - /prijme sa navrh uradu z dotaznika - odide jedna rodina - Druzstevna ma dalej problem/.

Situaciu to neriesi. Situaciu ne/vy/riesia ani obri s malym duchom v internetovym diskusiach.

02.02.2012 21:18:06 | bednar miro

Sorry, slovo "skorodost." malo byt "skodoradost"...

04.02.2012 20:56:26 | Oskar Dobrovodsky

Videli ste ako dopadol ten stupidny pamflet "Dotaznik Druzstevna" co stvorili ti neschopaci z MsU ;-) ?! Takmer vsetci obcania Malaciek ignorovali tu primitivnu zlataninu... a my platime takychto "uradnikov" z nasich dani! Ak by mali ti tuleni, totalne neschopni funkcionari z MsU aspon trocha z chrbtovej kosti, tak by uz davno opustili svoje dobre platene stolicky a sli by sa venovat radsej cinnosti, ktorej sa rozumeju a neparazitovali by na danovych poplatnikoch. Ak by mali stipku svedomia, nasledovali by p.Rehakovu a priestor by prenechali slusnym, charakternym a pracovitym ludom...

05.02.2012 16:23:00 | Peter

Pan Dobrovodsky, obscenne videa doplnate vulgarnymi prispevkami ci uz na tejto alebo na stranke mestskeho uradu. Nesetrite urazkami a vulgarnymi vyrazmi. Tymto ma len utvrdzujete v tom, ze situaciu na Druzstevnej ulici vyhrocujete prave Vy. Doslova provokujete ciganov filmovanim. Mozete ich nahravat kolko chcete, ak im tam nepovolite spravit zumpu, riesenie sotva niekto najde. Vsetky ostatne nazory, mimo tych, ktore su za komplexne vystahovanie ciganov z Druzstevnej, su pre Vas primitivne, hodne neschopaka.

06.02.2012 19:09:18 | bez komentára

http://www.youtube.com/watch?v=-SbkUkchu9Q

08.02.2012 14:48:37 | Peter

Nevadi administratorovi to, ze jedna a ta ista osoba tu dava prispevky pod roznymi menami?
"Oskar Dobrovodsky" = "bez komentara"
Ten isty odkaz na youtube (prispevok predo mnou) uviedol v ten isty den aj na stranke mestskeho uradu a aj na facebooku. Dokonca aj na tomto portali v rubrike NAZORY. Tam vsak nemal dovod pisat pod inym menom.

08.02.2012 15:06:23 | Administrátor

Príspevky od užívateľa "Oskar Dobrovodský" a "bez komentára" neprichádzajú z identickej IP adresy, systém preto nevyhodnocuje tieto príspevky ako vystupovanie jedného užívateľa pod rôznymi identitami.

08.02.2012 15:16:20 | Lucia Vidanová

Nesúhlasím so zverejňovaním videí s deťmi, ktoré vykonávajú potrebu na dvore, či podobnými scénami z Družstevnej 25, ale toto video už musí donútiť každého zamyslieť sa nad tým, či by dokázal žiť (bez ujmy na zdraví) vedľa toho, čo je na ňom. To je neskutočné. Pýtala som sa dnes Zuzany Baligovej, či je to video aktuálne (podobné sa tuším objavilo v lete). Tak predstavte si, že áno. A v noci to je ešte horšie (počet potkanov znásobený). Dá sa to tolerovať?

08.02.2012 18:46:22 | Oskar Dobrovodsky

Mila pani Vidanova. Video nemoze byt z leta minuleho roka, kedze je tam datum 6.2.2012! Alebo ste si to nevsimli? Okrem toho p. Baligova nebyva vedla tychto tvorov, ale ja tam byvam. Co sa tyka videi ciganciat ako robia velke potreby pod oknami domov slusnych ludi napriek tomu, ze z mojich dani im priviezli dve prenosne toalety za 8 000 eur, tak tie videa budem samozrejme nadalej filmovat a uverejnovat na vsetkych moznych miestach na nete, aby vsetci videli co sposobil MsU v Malackach. O chvilu sem dam video ako sa cigancence obhadzuju svojimi vykalmi a ako rozotieraju svoje vykaly na rod. domoch ubohych obcanov Druzstevnej ul. Viem mila pani Vidanova, ze sa snazite zakryvat tolerovanie porusovania mnohych zakonov SR a porusovanie zakladnych ludskych prav arogantnymi uradnikmi z MsU v MA, no ta arogancia a bezocivost tych funkcionarov platenych z mojich dani raz skonci....

08.02.2012 20:39:14 | Lucia Vidanová

Pán Dobrovodský, nemusíme si tu dopisovať a chytať sa za slovíčka (takže už viac reagovať nebudem). Ak si pozorne prečítate môj príspevok, tak som napísala, že ide o (podčiarkujem) aktuálne video. Pôvodne som myslela, že je staršieho dáta, lebo som podobné už raz videla. Zuzka Baligová mi potvrdila, že je zo 6. 2. 2012 (dátum som si prirodzene všimla, niekedy však nemusí byť dátum odovzdania videa na youtube totožný s dátumom natočenia, tak som sa len opýtala). Nič a nikoho sa nesnažím zakrývať a sama sa v závere pýtam, či sa dá tolerovať tento stav (premnoženie zdraviu nebezpečných hlodavcov je len jedna z mnohých skutočností, ktoré Vy ako priamy sused a ktorýkoľvek iný občan Družstevnej, musíte trpieť.). Sledujem vývoj situácie zblízka už dosť dlho a určite si pôjdem vypočuť, ak budem môcť, aj predkladateľov materiálu Z20/2012 a rozpravu poslancov k nemu. Naopak držím celej Družstevnej päste, aby sa dospelo k takému riešeniu situácie, ktoré ukončí Vaše trápenie. Nikto by si to s Vami nemenil. Na druhej strane, už som sa raz vyjadrovala aj na tomto portáli, nesúhlasím s Vašimi radikálnymi vyjadreniami na adresu každého, kto na 100 % nezdieľa Váš názor.

12.02.2012 19:15:20 | Oskar Dobrovodsky

Dna 14.4.2011 bol vydany sudny rozkaz okresnym sudom v Malackach, sudkynou JUDr. Janou Ocelkovou, kde uklada romom, nacierno okupujucim cudzie pozemky zdrzat sa vypustania ludskych a zivocisnych vykalov, odpadovych vod z prania atd. na nehnutelnosti a pozemky O.Dobrovodskeho a inych susedov.....a dalsie zakazy protizakonnych konani.
Dna 26.7.2011 bol vydany sudnym exekutorom v Malackach exekucny prikaz, aby sa romovia zdrzali vypustania ludskych vykalov.....atd. atd. Dalej sudny exekutor vydal exekucny prikaz na vykonanie exekucie.....
Dnes je 12.2.2012 a cigani nam NADALEJ MOCIA NA STENY DOMU, SERU VEDLA DOMU (napriek tomu, ze im z nasich dani priviezli tri prenosne toalety), steny nam plesniveju, zapachaju mocom, pukaju, nabytok z obyvacky sme museli vyhodit, pretoze komplet splesnivel, statika je narusena!
Tych zopar ludi co stali na nasej strane sa akosi vytratili do neznama, exekutorovi som volal asi desat krat za posledne tri mesiace, kedze cigani nadalej porusuju vsetky sudne a exekucne prikazy, no nikto mi nedviha telefon!
Ak by takto dennodenne porusoval zakony nejaky biely clovek, tak uz davno sedi za mrezami, takto sa nam cigani len vyskieraju!

29.05.2012 19:45:44 | objektív

To je tak, keď človek vo svojom živote zatúži po tom ako sa má niekto hore, aj keď na to nemá - stane sa primátorom, politikom, ... A takýto ľudia dnes, práve dnes, za posledných 20 rokov, majú tu najväčšiu moc v štáte, žiaľ podporovaní aj luzou.

02.06.2012 08:34:05 | Lubica

Toto je otrasná situácia, som šťastná, že nie som obyvateľkou Vášho mesta...vzhľadom na prístup mestského úradu by som si pripadala diskriminovaná.