Ľudia pre Malacky » Na Družstevnej dočasne mobilná škôlka pre deti

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Na Družstevnej dočasne mobilná škôlka pre deti

AKTUALIZOVANÉ 14. júla - V stredu 13. júla predpoludním bolo na Družstevnej ulici v Malackách opäť rušno. Krátko po desiatej priviezli nákladné vozidlá dva veľkoobjemové kontajnery, ktoré sú upravené na sociálne zariadenie a klubovňu. Ide o projekt občianskej iniciatívy s cieľom ponúknuť deťom alternatívu k využitiu letného voľného času.

Umiestnené sú pred domom problémových rodín a od piatka im poskytnú počas 30 dní priestor pre základnú hygienu a hry. K dispozícii sú tri riadne zariadené toalety a dva sprchové kúty. Vytvorili sa tak ideálne podmienky preto, aby sa deti pod dohľadom učili základným hygienickým návykom. Tí najmenší, ale aj prázdninujúci školáci iste ocenia, že získajú tiež herňu.

Zapožičanie kontajnerov aj ich prevádzka je zabezpečená zo súkromných zdrojov. Ide o občiansku podporu a iniciatívu Alojza Hlinu, ktorý aktívne pokračuje v pomoci pri riešení problematickej situácie spolunažívania s neprispôsobivou rodinou na Družstevnej ulici. Ako sám tvrdí, spustenie mobilnej škôlky je ďalšou aktivitou zo série navrhovaných riešení. Projekt podporilo mesto tým, že povolilo dočasne užívať verejné priestranstvo vo svojom vlastníctve, na ktorom sú oba kontajnery umiestnené.

Projekt mobilnej škôlky bude podľa A. Hlinu slúžiť tomuto účelu mesiac šesť hodín denne. Pre aktivity s deťmi, ktoré tieto priestory navštívia, je vymedzená doba od 9.00 h do 14.00 - 15.00 h. Teda čas, v ktorom by sa týmto činnostiam venovali aj v prirodzenom domácom respektíve školskom prostredí.

Rómovia spočiatku kontajnery odmietli

Ešte pred príjazdom nákladných vozidiel na ulicu vyšli obyvatelia Družstevnej ulice pred svoje rodinné domy. Rómska rodina na prvý pohľad pomoc rázne odmietla. Sociálne zariadenie a klubovňu považovali za zásah do ich dôstojnosti. Podľa ich slov je o hygienu ich detí postarané, nepotrebujú od nikoho, aby ich deti učil sociálnym návykom.

Oba kontajnery sa začali inštalovať pred rodinný dom rodiny Galbovcov a bezprostredných susedov rodiny Salčíkovej. Inštalácii kontajnerov sa snažil zabrániť aj najstarší z rodiny Rudolf Galba slovami, že do kontajnerov rozseká sekerou tri diery. Mladší obyvatelia rodinného domu ho podporili so slovami, že radšej prijmú, keby im mesto takéto kontajnery kúpilo a presťahovali by ich.

FOTO
Umiestneniu kontajnerov chcel osobne zabrániť Rudolf Galba. Neskôr sa situácia upokojila.

FOTO
Umiestnenie kontajnerov koordinoval osobne Alojz Hlina.

Nepokoj a obavy rodiny sa snažil rozptýliť Alojz Hlina, prítomný poslanec mestského zastupiteľstva Juraj Říha, či členka občianskej iniciatívy Ľudia pre Malacky Zuzana Baligová. Spoločne vysvetľovali dospelým zástupcom rodiny, že kontajnery nezasahujú do ich domovov a ich užívanie je dobrovoľné. „Veď prečo upierate svojim deťom ponúknutú možnosť, ktorá je v ich prospech?“ pýtal sa rodičov detí mestský poslanec. „Ide o dočasný projekt, ktorý sa po mesiaci vyhodnotí a kontajnery sa odvezú. Ak ich nevyužijete, tak ich nevyužijete,“ dodal A. Hlina. Do kontajnerov nebudú mať prístup dospelí ľudia. Budú pod dohľadom s podmienkou dodržiavania prevádzkového poriadku.

Na Družstevnú ulicu prišiel aj prednosta mestského úradu Dušan Vavrinec, ktorý osobne doručil udelený súhlas s užívaním verejného priestranstva. Nechýbal ani zástupca splnomocnenca vlády pre rómske komunity Štefan Šarközy, ktorý v tom čase rokoval na mestskom úrade o možnostiach dlhodobého riešenia občianskeho spolunažívania.

FOTO
Rómovia sa poslancovi Říhovi zdôverili, že je na nich v poslednom čase vyvíjaný silný tlak. Z Družstevnej môžu okamžite odísť, ak im mesto zabezpečí náhradu, ktorú sú ochotní aj odpracovať.

FOTO
Prednostu mestského úradu Dušana Vavrinca obkľúčili prítomní obyvatelia hneď po príchode.

FOTO
Na miesto prišli aj dvaja dobrovoľníci, ktorí budú s deťmi nasledujúcich 30 dní.

„I keď rodina Galbovcov neprijala túto pomoc s pochopením, projekt sa dočkal podpory zo strany našej občianskej iniciatívy. Otvorene takúto možnosť vítame a sme presvedčení, že zažiť a následne vyhodnotiť takýto model sociálnej pomoci priamo v teréne môže len otvoriť bránu dokorán k nasledujúcim sociálnym a výchovným činnostiam. V piatok bude mobilná škôlka uvedená do plnej prevádzky a my budeme s očakávaním sledovať, či ju deti z neprispôsobivej rodiny navštívia. Dostali šancu zažiť niečo, čoho sa im doma dostatočne nedostáva. Veríme, že im rodičia dajú šancu poznať niečo nové, niečo, čo im pomôže a naučí," povedala pre portál LPM.sk Zuzana Baligová.

Malacky, potkanov plný dvor, kamery a...

V Malackách na Družstevnej ulici to je teda riadne husté. V niečom sa to podobá na centrum Bratislavy. Kamier  toľko  ako v centre,  policajtov toľko ako... čítaj celý článok


Vo dvore Dobrovodských rušička potkanov

Na Družstevnej ulici je od piatka 8. júla inštalovaný aj vysokofrekvenčný odpudzovač hlodavcov. Zariadenie ponúkol ako prvú aktivitu sám Alojz Hlina. Zariadenie je inštalované v záhrade rodiny Dobrovodskej. K fungovaniu odpudzovača sa vyjadril A. Hlina vo svojom blogu: "Zariadenie potkanov vyženie z dosahu zariadenia a môže spôsobovať aj neplodnosť, čo následne decimuje celú populáciu. Uvedené zariadenie nepôsobí na ľudí a samozrejme nespôsobuje prípadnú neplodnosť u ľudí, to píšem preto, keby  niekto neprispôsobivým občanom chcel nahovoriť, že takéto účinky to bude mať aj na nich."


Viac k problému občianskeho spolužitia nájdete na portáli LPM.sk v samostatnej Téme - Družstevná ulica v Malackách.

Situáciu monitorujeme od októbra 2010.

Články k téme čítajte tu.


Príprava mobilnej škôlky pokračuje

Zvedavosť členov neprispôsobivej rodiny z Družstevnej ulice zvíťazila nad prvotným postojom neprijať pomoc mobilnej škôlky. Podľa tvrdení obyvateľov ulici dospelí aj deti nazerali do interiéru kontajnerov, ktoré im už od zajtra majú slúžiť ako hygienická miestnosť a herňa.

Práce na príprave k zajtrajšiemu spusteniu do prevádzky pokračovali 14. júla v doobedňajších hodinách. Kontajnery bolo potrebné pripojiť k zdroju elektrickej energie, pitnej vody a vyriešiť  odpad. Odborný personál sprevádzal iniciátor projektu Alojz Hlina. „Zajtra o 10.00 h privezieme do herne nábytok a predmety určené k hrám a tvorivej činnosti detí.  Už nebude nič brániť tomu, aby sme asi o 11.30 h skúšobný model škôlky odštartovali“, dodal.

Aj Oskar Dobrovodský pomáha

Kontajnery budú pripojené na prívod elektrickej energie a vody z domu Oskara Dobrovodského, nad čím mnohí neveriacky krútili hlavami. „Som rád, že môžem byť pri realizácii tohto projektu nápomocný. Je to ku prospechu všetkých, ak sa deti naučia hygiene a budú tráviť užitočne čas. Ocením to nielen ja, ale aj deti a rodičia detí, s ktorými potomkovia z týchto rodín chodia do školy. Pán Hlina bol doteraz voči mne korektný. Verím jeho sľubu, že všetky náklady spojené s prevádzkou uhradí,“ povedal O. Dobrovodský a a po krátkej odmlke doplnil: „Tým deťom musíme dať šancu. Správajú sa tak, ako to vidia doma. Deti by sa, podľa mňa, radi v tejto škôlke hrali. Rodičia im to však môžu zakázať. Sám so zvedavý, ako to bude.“



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

13.07.2011 16:07:15 | batman

Prosim Vas a oprite tam niekto aj lopatu s krompacom. Ked uz sa ucia skolkarske finty, nech aj nieco o robeni pochytia...

13.07.2011 16:15:38 | šalamun

a odkad sa bere voda do sprch a wc?

13.07.2011 16:28:06 | Zuzana Baligová

Pripojenie na inžinierske siete budú riešené zajtrajší deň. Pravdepodobne to bude riešené od obyvateľov ulice s tým, že všetky finančné náklady uhradí pán Hlina.

13.07.2011 18:01:30 | miro

pan Riha naco sa skryvate za pana Hlinu?? vieme ze ste za tym vy.. zalujete chudakov na sude, zeniete na nich exekuciu a potom skolku?? Uz ich vyzente rovno na ulicu naco cakate vieme ze to mate davno pripravene! Naco skolku rovno spravte jak ste si naplanovali a odoberte im deti! pan Riha vasi ludia vas prezradzaju vieme o vasich krokoch!

13.07.2011 18:19:01 | miro

Ked neviete ludia s kym sa spojil pan Riha .. kandidat na primatora /?/ v rieseni ciganskeho "problemu"... precitajte o panovi Hlinovi spoznate

http://zivot.lesk.cas.sk/clanok/6369/alojz-hlina-slotikov-treba-zastavit.html

http://tvnoviny.sk/spravy/domace/demonstraciu-proti-slotovi-rozohnala-policia.html

http://www.pluska.sk/slovensko/spolocnost/nanapadny-bohac-alojz-hlina.html
Riha ... pan Hlina je vas rovnoceny partner?? alebo budete spolu kandidovat do parlamentu? mozte spolu strhnut vlajku malacku! bratislavsky radikalista sa spojil s malackym radikalistom

13.07.2011 18:20:01 | Oskar Dobrovodsky

Miro, preco sa skryvate za pseudonym? Hanbite sa za svoje priezvisko? Ci ste zbabelec? Tak nehanbite sa, povedzte pravdu, ste fakt taky zbabelec?

13.07.2011 18:20:07 | Rreakcia na príspevok Mira

Říha nesiaha ani po členky p. Hlinu. Je obrovský rozdiel medzi soplivým populistom a dospelým človekom, ktorý svoje myšlienky realizuje aj v praxi.
Nestačí len drízdať do vetra a oblbovať občanov. Treba aj konkrétne činy.

13.07.2011 18:24:19 | Oskar Dobrovodsky

Je to velka pomoc pre tie romske deti, pretoze je otrasny pohlad na to ako robia velku potrebu na ulici za bieleho dna ci medzi haldami odpadkov a smeti. Je tu vsade citit strasny zapach z ludskych exkrementov, pan Hlina si zasluzi velke Dakujem za toto gesto. A sudruzky uradnicky z mestskeho uradu sa mozu akurat tak hanbit za 2,5 rocnu necinnost...

13.07.2011 18:26:19 | miro

Rreakcia na príspevok Mira: pana Rihu by som jak ty nepodcenoval.. je pravne prespekulovany a silny super... ciganov pritlacil k muru cez sud.. vieme o exekucii aj o stahovani ciganov.. ma si to rezirovat prave tento "soplivy populista"... teraz zacal hrat s druhym "dospelym populistom"

13.07.2011 19:04:24 | don pedro

zas ste ma pobavili diskusie su vzdycky najlepsie :D mudrujete a mudrujete a furt onanujete na rihovi... ten sa vam zatial smeje do ksichtu.. neho zvolili 2x ludia a vas * zvolilo :D jeden miro vie o vsetkom aj s kym riha zostrojuje v pivnici atomovku .. druhy mudrlant sa ukaja nad soplivym populistom co dostal poslancov do zastupitelstva a idu si za svojim.. na to nemusi byt dospely prachac jak ten hlina.. si myslite ze hlina vam bude pomahat? popretrca sa pred kamerami, zoberie za mesiac budy, stroj proti potkanom a zostanete zase samy.. ale vy krcmovy bidaci si najdete zase dovod jak sa ukajat :D dojdite na drustevnu a postavte sa cigosom jak to robia oni.. ale to by ste sa posrali do nohavicek .. zato na internete ste mudrlanti :D sa po sebe citajte lebo ste na smiech :D dovi a dopo

13.07.2011 19:36:10 | Viem svoje

Tomuto mestu nič viac neprajem, len viac takých Říhov.

13.07.2011 20:38:00 | Obcan druzstevnej

Miro preco si nevymenis byvanie s Oskarom?? Preco plujes na slusnych ludi a zastavas si ciganov?? Preco nechce agresivnych ciganov z druzstevnej nikdo z malacek vedla seba? Kazdy sa trasie aby ich neprestahovali k nim preco sa ty neponuknes? Co ti urobil pan poslanec Riha? Nepomohol ti? Aku mas skusenost s pracou poslanca? Kazdy clanok k odpornym ciganom smradis komentarmi ale nikdy ne k veci vzdy naplujes na poslanca Rihu. Nasiel si si kamarata "Rreakcia na príspevok Mira" zoberte si odbornych agresivnych ciganov vedla seba! Hned si ich zoberte. Soplivy populista? Kolko ma pan poslanec rokov? 27, 28? Bol tu pan minister Lipsic riesit problem. V jeho rokoch bol pan Lipsic ministrom!! Aj on bol soplivy populista??? Co si dovolujete nema obdobu! K vasemu soplivemu populistovi vam napisem tolko ze spolu s pani Baligovou z ulice a poslancom Ondrovicom dosli medzi nas a robia kus roboty co vy na urovni agresivnych ciganov nevidite!!! Zavist a strach vam nedovoluju! Pan poslanec Riha nam dal svoje slovo ze do roka prinuti agresivnych ciganov k odchodu! Ne ze im mesto kupi baraky jak urobil Ondrejka!!! Jako prve Oskarovi slubil,ze ho zastupi na sude aby mali sudne rozhodnutie a citili tlak! Maju ho v rukach! Uz tu bol exekutor! Mesto si neurobilo poriadok za 3 roky a poslancovi Rihovi to trvalo 3 mesiace! Cigani chodia po ulici a placu ze musia platit. Pan poslanec slubil Oskarovi ako druhy krok ze ciganom zburaju obidve stavby aby citili aj takyto tlak na byvanie! Stavby sa budu burat! To su realne skutky nie populisticke slova ake pises ty! Tie nam nepomozu. Pan poslanec slubil ze ako posledne pomoze Anezi Rafalovej aby vymohla skodu. Keby ste tu byvali miro a kamarat a pocuvali agresivnych ciganov,oni utocia na pana poslanca a ten sa neboji k nim dojit bez kamer a povedat im na plnu hubu aby prestali otravovat zivot slusnym ludom! Nikdo nedosiel uradnicky tu choda agresivnych ciganov prosit. Pocuvajte ciganov teraz, po 3 mesiacoch co nam slubil pomoc pan poslanec Riha nepocujes od ciganov ine len strach. Sa boja a vykrikuju jedine meno,neboja sa Ondrejku,agresivny cigani sa boja Rihu! Soplosi ste vy s mirom lebo sa aj vy bojite! Ukazte sa na druzstevnej s mirom a podte riesit tychto agresivnych asocialov!! Keby drzali slovo vseci politici ako drzi poslanec Riha tak malacky a slovensko by vypadali inak! Nesaha Hlinovi po clenky? My sme Hlinu nevolali ja som nevedel do tychto dni kdo vobec Hlina je! Strasne zvlastne ze skorej jak je tu Hlina je tu televizia!!! On neni populista??? Nebojte sa my nejsme blby, vieme o co ide Hlinovi. Sme radi ze nam pomohol,kazdeho pomoc privitame taky sme bezradny z mesta ale vase pluvance su pluvancami do vlastnych oci!!! Suhlas s don pedro,za mesiac Hlina zebere budy a uz sa viac neukaze budeme na to zas samy. Tak si vstup miro a kamarat do svedomia a pomozte nam ked ste taky dospely ludia!

13.07.2011 21:19:11 | Ivan

miro: Populista, nepopulista, či pán Hlina, alebo pán Říha. Či už to je tak, alebo onak, ak to pomôže, tak nech.

13.07.2011 22:29:12 | peto peto

dnes v rukach otvorim novy cas a tam pripad rafaelovej z druzstevnej citovany z portalu ludia pre malacky :D vecer otevrem pravdu a tam "Podľa internetovej stránky Ľudia pre Malacky (lpm.sk).." akoze ked cituje celoslovensky spravodajsky web lokalny web.. sila :D cita este nekdo malacky web? :D

moc bych tu do rihu nerypal.. ten /soplos/ vybudoval z nicoho web ktory cituju slovenske weby :D a ten /soplos/ postavil kandidatku, z ktorej presla nadpolovicna vecsina.. a ked riha zacinal kto o nom tusil? ja som povedal ze moc vody nenamuti tento mlady :D a teraz o nom bloguje asik najznamejsi slovensky aktivista hlina :D Alojz Hlina, piatok 8. júla 2011 13:25 "Na Družstevnej ul. som včera stretol aj poslanca mestského zastupiteľstva p. Říhu. Sympaťák a nadšenec. Mimochodom z ich kandidátky 13 nezávislých kandidátov boli zvolení siedmy poslanci. Fakt úspech a neviem, či aj nie slovenský rekord. Títo, poväčšine mladí ľudia sa do problému Družstevná tiež poriadne zahryzli a majú výsledky. Predbežné opatrenie súdu a iné formálno-právne kroky, ktoré situáciu na Družstevnej určite posunú ďalej." .. to napisal sam hlina o rihovi kery /mu nesaha ani po clenky/...

nech provokuje riha dal ked to ma strhnut pozornost slovenskych medii a pomoct malackam a hlavne ludom na druzstevnej.. nemam nic proti

14.07.2011 00:06:17 | vincent

je jedno kto s kym,hlina s rihom su neriadene strely..treba udrziavat jak do teraz medialny tlak... veci pomaha!

tlacova sprava sita -

http://udalosti.noviny.sk/z-domova/13-07-2011/malacky-romske-deti-na-druzstevnej-ulici-sa-mozu-socializovat.html

14.07.2011 14:47:19 | Ivan

Kua,a nechcete im k tymto unimobunkam este pristavit dalsiu?? ,napr. obyvacku z TV a kozenou supravou??? Neviem kto je p.Hlina,ale toto je len dalsi ustupok tymto ciganskym spinavcom. Stale vsak plati: Keby sa jednalo o ,,bielych,, uz su davno v base,deti v ustave a pozemok zrovnany zo zemou.

14.07.2011 19:19:10 | Jason

no dobre,a ak ich z Druzstevnej vystvete cez exekuciu kam pojdu?presunu sa inde a budu vyvolavat zase konflikty tam.to je systemove riesenie?

15.07.2011 00:43:58 | jurkojanosik

Vážený obyvatelia MALACIEK!!
nie ste sami vo Vašom trápení, od 25. júna na FACEBOOKU JE KAMPAŇ NA PODPORU RODINY DOBROVODSKÝCH,

http://www.facebook.com/event.php?eid=114016975355995

Podporu Vám potvrdilo už 17 000 ľudí a ich stav stále stúpa. Denne na túto stránku príde niekoľko 1 000 ľudí, aby sledovalo túto neuveriteľnú krivdu, ktoré Vám spôsobilo nečinnosť úradov v Malackách. tento problém sa týka celého Slovenska a ľudia si začínajú uvedomovať, že keď prehráte Vy, prehrajú aj oni. Pokus p. Hlinu je jediným rozumným riešením, ako socializovať deti v neprispôsobivých rodinách je to starý projekt p.Ivana Mačuru, ktorý už roky presviedča všetky vlády na Slovensku, aby nekupovali neprispôsobivým rodinám byty, že to nemá význam, ale postavili im jednu centrálnu budovu, v ktorej ich budú odborníci socializovať.
Tu je rozhovor s p. Mačurom
http://macura.blog.sme.sk/c/261653/Jadro-romskeho-problemu-v-SR-sa-da-vyriesit-za-styri-az-sest-rokov.html
Prečo musíte trpieť, tak dlho kriminálnikov na Vašej ulici, a prečo nikto z kompetentných nevyriešil tento prípad tak ako sa v právnom štáte, ktorý ochraňuje slušných ľudí patrí, Vám vysvetlí p. Mačura vo svojom rozhovore. V skratke je to biznis a slušný ľudia sú len rukojemníci. V stávke je 200 miliónov eur. Keby sa vyriešila rómska kriminalita, tak o tie peniaze prídu a to nedopustia. Preto rodine Galbavých radia, ako zabrániť zbúraniu nelegálnej stavby, aj keď najprv s tým súhlasili. Možno im budú chcieť kúpiť pozemok pod nelegálnou stavbou aby ju mohli z legalizovať.Podané trestné oznámenia na p. Dobrovodského tiež za vyhrážky smrťou a rasistické útoky tiež nie sú z ich hlavy. Títo ľudia sa neštítia ničoho a preto v Kampani na aj Vašu podporu pozorne sledujeme priebeh celej kauzy a hľadáme možnosti, ako dostať kriminálnikov tam kam patria a zodpovedných za Vaše trápenie ktorý dopustili tento stav odhaliť a potrestať. V TEJTO DOBE NIE JE HROZNÉ, ŽE JE PLNÁ VOJEN, BEZPRÁVIA, KORUPCIE, ALE JE HROZNÉ ŽE SLUŠNÝ ĽUDIA MLČIA.

Váš Jurko Jánošík
PS: Miro a spol. navrhni miesto urážiek p.Říhu a p.Hlinu aj nejaký návrh, ako by si Ty riešil túto nepochopiteľnú situáciu, ktorá vznikla benevolentnosťou úradov na Družstevnej ulici. Ináč Vaše príspevky by som označil ako závisť ľuďom, ktorý nesedia zo založenými rukami a majú odvahu problém riešiť.
NIE JE DÔLEŽITÉ, ČO SME V ŽIVOTE UROBILI, ALE JE DÔLEŽITÉ, ČO SME MALI SPRAVIŤ A NESPRAVILI.

15.07.2011 01:29:51 | enkeli

super... je dobre, ze sa toho chytil niekto, kto dokaze aj viac nez kecat.

16.07.2011 11:23:05 | stukes

zomrel pan Galba,a pak že to ,,nepude,,!!!

16.07.2011 11:40:07 | peklo

situáciu na Družstevnej neriešilo mesto,polícia,štát,tak to začala ,,riešit,, sama príroda,sice pomaly,ale isto.Len lutujem Peklo,tam len teraz budu mat PEKLO!!!

16.07.2011 16:14:46 | Michal

Aký je tvoj názor Vážení priatelia , kedže je na nás vyvíjaný tlak z rôznych smerov, v evente sa objavujú provokatéri , ktorí sa nás snažia umlčať a podnecujú k rasizmu , ale chceme zostať aktívny v kampani , tak sme sa rozhodli migrovať na FB stránku, ktorá je lepšie zabezpečená voči týmto provokatérom. Ďakujeme !!! http://www.facebook.com/pages/KAMPA%C5%87-NA-PODPORU-TERORIZOVANEJ-RODINY-DOBROVODSK%C3%9DCH-V-MALACK%C3%81CH/219633018073716?sk=info

21.07.2011 22:31:22 | maja

Prečo si ich p.Hlina nezoberie do svojej blyzkosti?pred vlastny dom?za svojich susedov?

21.07.2011 22:54:30 | jarka

Važeny myslite,že kontajnere niečo vyriešia?našim detom kdo da čo?my musime platit poplatky za školky,školy,ked ma dieta nejaky talent či už je to v oblasti šporu,umenia to všetko musime im hradiť a ked na to nemame tak to jednoducho musia ukončiť,niejeto škoda?prečo podporujeme niečo čo nema zmysel?prv nech si na to zarobia!my ostatny si musime brať pôžičky,hypoteky,aby sme mohly dôstojne žiť!a tiež žijeme od vyplaty k vyplate...v školach dostavaju učebne pomôcky zadarmo,ešte nieje ani konie septembra a už nemaju nič všetko poničia!tak len tak dalej treba ich stale dotovať a podporovať!však oni su prinosom pre nas štat a nie my pracujuci a slušny ludia!kedy tomu bude konca?kedy sa niekto zobudi?a či sa zobudi?toto je problem nas všetkych!a nie len p. Dbrovodskeho.zajtra ich možno budeme mať prave my v susedctve...čo potom?malo by sa už začať niečo robiť!tam ty hore nech sa už konečne zobudia!

21.07.2011 23:13:41 | Hillova

Aký je tvoj názor Obdivujem trpezlivost p.Dobrovodskeho a tesim sa z toho,ze ludia na Slovensku nie su lahostajni a prejavuju mu podporu.Zial,o kompetentnych sa to povedat neda.Mozno keby bol ministrom vnutra p.Palko tak by tam uz kuklaci robili poriadky s touto hnusnou havedou,ako urobili poriadok s ciganmi na vychode,ktori vykradali obchody a este sa vyhrazali.Kuklaci ich za pol dna tak spacifikovali,ze sa neodvazili ani protestovat a dokonca neboli ziadne ohlasy ani z EU ani odnikial.

27.08.2012 19:35:30 | hicco

No, v akom je to stave? :)