Ľudia pre Malacky » Vyznáte sa vo svojom meste?

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Vyznáte sa vo svojom meste?

Mesto Malacky by sme mohli pokojne prirovnať k továrni. Má svoje vedenie, pracovníkov, budovy, výsledky. Pre niekoho je to niečo nehmotné, iní si spájajú mesto len s osobou primátora. Predstavy sú rôzne. Ale keď si uvedomíme rozsiahlosť jeho štruktúry a vzájomné vzťahy, pochopíme, prečo je dôležité, aby dobre fungovali všetky kolieska tejto pracujúcej mašinérie.

Obyvateľ mesta je tým človekom, ktorý je držiteľom významnej moci. Jeho moc sa preukazuje každé štyri roky voľbou svojich zástupcov v komunálnych voľbách. Aj v tomto roku si volíme dva základné orgány mesta, primátora mesta a mestské zastupiteľstvo. Oba orgány majú rovnocenné postavenie, čo znamená, že ani jeden orgán nie je v hierarchii vyššie ako ten druhý. Často si ľudia spájajú mesto s osobou primátora. Samozrejme, osoba primátora je vždy kľúčová a viditeľná. Primátor mesta je tou osobou, ktorá za mesto vystupuje navonok, reprezentuje mesto na dôležitých podujatiach, rozhoduje o dôležitých otázkach nášho mesta, vystupuje jednoducho v popredí. Z toho dôvodu si občania viac všímajú činnosť samotného primátora ako zastupiteľstva, čo je pochopiteľné. Z pozície primátora sa vyjadruje k otázkam, ktoré sa uverejňujú v mestských médiách, ku športu, k doprave, k rozpočtu, k fondom. Už menej sa píše o mestskom zastupiteľstve a ľudia si ho tak skôr spájajú so schvaľovaním pripravených rozhodnutí. Mestské zastupiteľstvo má veľmi dôležité funkcie. Ako jediný orgán napríklad:

  • schvaľuje rozpočet mesta, z ktorého sa financujú všetky činnosti mesta, napr. údržba chodníkov a zelene, fungovanie samotného mestského úradu a iné. Rozpočet mesta je základný dokument hospodárenia nášho mesta, len pre ilustráciu na rok 2010 rozdelilo mestské zastupiteľstvo rozpočtom balík v sume 30 471 676 eur.
  • schvaľuje územný plán mesta, ktorý upravuje funkčné využívanie územia mesta, napr. kde je možné postaviť rodinný dom, kde môže byť umiestnená čerpacia stanica či priemyselná hala. Územný plán mesta je ďalším základným dokumentom, ktorý by mal byť dlhodobejšieho rázu. Mestské zastupiteľstvo prijalo počas tohto volebného obdobia niekoľko zmien, z ktorých najdiskutovanejšou bola zmena územného plánu v lokalite Sadová pri diaľnici. Rozhodnutím poslancov sa zmenilo výhľadové územie verejná zeleň, rekreácia, služby na územie pre výstavbu rodinných domov.
  • schvaľuje predaj mestského majetku, či už pozemkov pod bytovými domami alebo predzáhradky pred rodinnými domami. Za najväčší prevod majetku tohto volebného obdobia možno považovať predaj kotolní spoločnosti Termming, a.s. za cenu približne milión eur.
  • schvaľuje všeobecne záväzné nariadenia mesta, čo sú vlastné akési „zákony mesta“. Nariadenia môžu stanoviť rôzne povinnosti a zákazy občanom, prevádzkový čas krčiem, správu detských ihrísk a iné.
  • vyhlasuje miestne referendum, v ktorom môžu priamo obyvatelia mesta rozhodnúť o tých najdôležitejších otázkach mesta. Z hľadiska budúcnosti môže byť miestne referendum nástrojom, ktorým budú môcť obyvatelia vysloviť súhlas či nesúhlas s projektom Transkontinentálneho tranzitného terminálu (článok Milana Ondroviča: Malacky a Transkontinentálny tranzitný terminál).

Štruktúra mesta Malacky

Mesto sa však zďaleka neskladá z dvoch orgánov. Jeho činnosť reprezentuje mnoho ďalších orgánov a odborných zamestancov, ako:

  • hlavná kontrolórka mesta, ktorú volí mestské zastupiteľstvo na obdobie 6 rokov, a ktorej hlavnou úlohou je nezávislá kontrola zákonnosti, hospodárenia mesta či aj napríklad kontrola vybavovania sťažností obyvateľov mesta. Hlavnou kontrolórkou Malaciek je v súčasnosti Ing. Ľubica Čikošová.
  • zástupca primátora mesta, ktorého poveruje z radov poslancov primátor mesta. Zástupca primátora zastupuje primátora počas jeho neprítomnosti a vykonáva úlohy, ktoré mu uloží primátor mesta. V našom meste sa zástupca primátora venuje zahraničným otázkam mesta a je ním Ing. Jozef Bulla.
  • mestská rada, ktorú si zriaďuje mestské zastupiteľstvo ako svoj kontrolný či výkonný orgán. V našom meste mestská rada predkladá poslancom uznesenia na rozhodnutie, pričom by mala slúžiť ako aj poradný orgán primátora.
  • komisie mestského zastupiteľstva, ktoré si vytvára mestské zastupiteľstvo ako svoje poradné orgány. V našom meste pracuje 6 komisií – komisia životného prostredia a územného rozvoja; finančná a majetková; školstva a sociálnych vecí; kultúry; komisia verejného poriadku a komisia na ochranu verejného záujmu.
  • mestský úrad, ktorý vykonáva rozhodnutia mestského zastupiteľstva a primátora mesta. Takisto vybavuje podania a žiadosti Malačanov. Na jeho čele je prednosta mestského úradu, ktorého vymenúva primátor. Mestský úrad zamestnáva zhruba 100 stálych pracovníkov a 14 sezónnych pracovníkov. V súčasnosti je prednostom mestského úradu Ing. Dušan Vavrinec.
  • mestská polícia, ktorú zriaďuje mestské zastupiteľstvo všeobecne záväzným nariadením. Mestská polícia zabezpečuje najmä ochranu verejného poriadku a na jej čele je v súčasnosti náčelník Mgr. Ivan Jurkovič. Zamestnáva zhruba 26 pracovníkov.
  • mestský hasičský zbor, ktorý zriaďuje svojím rozhodnutím mestské zastupiteľstvo.

Okrem toho si mesto zriaďuje svoje školské a neškolské zariadenia. V súčasnosti v Malackách fungujú Základná škola Dr. J. Dérera, Základná škola Štúrova, Základná škola Záhorácka, Základná umelecká škola, Materská škola s elokovanými triedami a Centrum voľného času. Spolu zamestnávajú zhruba 271 pracovníkov.

Mesto si na plnenie osobitných úloh zriaďuje aj svoje príspevkové organizácie, neziskové organizácie či nadácie. V súčasnosti ma mesto zriadené 3 príspevkové organizácie, a to AD HOC Malacky (zabezpečuje najmä správu športovísk, letného kúpaliska, športovej haly), Mestské centrum kultúry (zabezpečuje najmä správu kina, knižnice, galérie) a Mestské centrum sociálnych služieb (zabezpečuje najmä prepravnú službu, opatrovateľskú službu, útulok). Spolu zamestnávajú zhruba 67 pracovníkov a 90 terénnych opatrovateliek. Mesto si zriadilo na podporu rozvoja podnikania aj neziskovú organizáciu Inkubátor Malacky a na podporu projektov nadáciu Pro Malacky.

V neposlednom rade možno do štruktúry mesta pričleniť obchodnú spoločnosť Tekos Malacky s.r.o., v ktorej je mesto 100 percentným spoločníkom.

Schéma štruktúry mesta Malacky

Ak sa pozrieme na schému štruktúry nášho mesta, je vidieť, že je veľmi rozsiahla. Pre napredovanie mesta je mimoriadne dôležitý správny chod všetkých jeho zložiek. V týchto komunálnych voľbách si volíme vedenie mesta, len dva orgány, zástupcov nás obyvateľov mesta. Predstavujú však úzku časť štruktúry, ktorá zriaďuje a kontroluje činnosť všetkých ostatných zložiek. 

Ak som na úvod prirovnal naše mesto k veľkej továrni, tieto zložky predstavujú jej výkonnú časť. „Výrobky“ sú predstavované službami, ktoré mesto poskytuje svojim obyvateľom, či už vzdelanie, kultúrne vyžitie, sociálnu ochranu a pomoc v núdzi, športové vyžitie, ochranu života a majetku, administratívnu agendu ako stavebné veci, ochrana životného prostredia, matrika a iné. Záverom teda môžeme vyjadriť občiansku požiadavku, aby tá naša „továreň“ fungovala a vyrábala pri tomto počte zamestnancov len tie najkvalitnejšie výrobky.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

22.10.2010 16:18:04 | Kristína

Ja by som chcela poprosiť o informáciu (ak je to možné?), či je normálne, že ten istý človek, napríklad kandidát na poslanca môže vystupovať ako nezávislý, ak v inej kandidátke uviedol, že je kandidátom za politickú stranu. Môže byť vždy to, čo sa mu hodí? Môže byť raz nezávislý a raz zástupca politickej strany? Všimla som si tento fakt keď som si čítala kandidátku na župné voľby kde je uvedené, že kandidátka Ing. Daniela Hamarová kandiduje za SNS a RNDr. Jozef Ondrejka za SMER-SD, ĽS-HZDS, SZS, HZD. Podľa tejto informácie môžu byť nezávislí kandidáti príslušníkmi, alebo možno sympatizantmi politických strán. Ak ano v tom prípade o ich NEzávislosti veľmi pochybujem. Ale je to môj názor. Ak by chcel niekto so mnou na túto tému diskutovať, bola by som veľmi rada... Možno mi niekto z čitateľov alebo tvorcov stránky LPM vysvetlí ako to vlastne je a ja skúsim nezávislým dôverovať. Ďakujem za odpoveď.

22.10.2010 16:27:39 | Marián Andil

Takto podaná štruktúra mesta je ľahšie zapamätateľná, priehľadná a človek má z nej lepšiu možnosť porozumieť chodu mesta. Keď tomu človek rozumie, možno má aj väčší záujem sledovať čo sa deje v meste, kto kde čo riadi a aj potom sa zúčastňovať napr. volieb.
Na oficiálnej web-stránke mesta je štruktúra mesta menej prehľadná, tam by som očakával tiež takúto nejakú schému, lebo ľudia čítajú málo a radšej pozerajú obrázky, grafy...

A naozaj, veľa ľudí má ten pocit ,aj vďaka mestským médiám, že mesto=primátor a primátor=mesto. A niekedy to tak aj naozaj môže byť, ak to dovolí miestne zastupiteľstvo.

22.10.2010 17:08:44 | Milan Ondrovic

Ja len doplním, že pani Mária Rusňáková vo voľbách do NR SR 2010, kandidovala za ĽS – HZDS..

23.10.2010 00:14:15 | Dusan Rusnak

Kristina, predbehli ste ma, tiez som chcel poukazat na to, ako niektori kandidati vyzliekli stranicke tricka "nehodiacich sa" stran a snazia sa nas presvedcit o tom, ze su nezavisli. Odporucam, aby si volici zistili, za ake strany kandidovali niektori ludia vo volbach do VUC, prip. v predchadzajucich komunalnych volbach. Podla mojho nazoru to vypoveda nieco o ich charaktere a stabilite nazorov...

23.10.2010 02:04:02 | Peter N.

Kristina, Rusnak - Nemyslím si, že je vhodné dávať do jednej roviny župné voľby a voľby do samosprávy. Ja si nemyslím, že niekto niekoho presvieča o svojej nestrannosti, alebo nezávislosti. To je myslím o tom, či nejaká politická strana niekoho podporí a on to prijme, alebo nie... Vtedy, keď tí kandidáti potrebovali podporu a chceli ju, tak ju prijali, ale teraz chcú kandidovať ako nezávislí kandidáti na post poslanca, alebo primátora. Nevidím na tom nič zlé. Ono je rozdiel politika vyššia začínajúca na úrovni župy a rozdiel politiky lokálnej... o charaktere by sa dalo polemizovať...
Andil - vždy som si naivne myslel, že bývam v meste, nie v primátorovi... :-)
Nie som zástanca toho, či onoho, ale niektoré veci sú tu písané za účelom svojej propagácie a čo sa mi bridí, "okydanie" svojho protivníka.... Fuj... Ste niektorí ako ten Ficko.. ako to tu už zaznelo na fóre... hambite sa

23.10.2010 09:47:18 | Kristína

Pre Peter N. - V prvom rade Vám ďakujem za Váš pohľad na vec. Priznám sa ale, že ma to stále nepresvedčilo. Sám naznačujete, že je to tak ako som si to vysvetľovala. Raz sa im to hodí tak, raz inak. Raz je fajn keď majú za sebou nejakú politickú stranu (v tom prípade je to PRE NICH lepšie a možno ich zvolia) a inokedy je lepšie ak vystupujú iba ako nezávislí, lebo to je ZASA lepšie PRE NICH. Keď sa nad tým zamýšľam, vidím tu nebezpečenstvo toho, že aj keď kandidát bude chcieť jednať z pozície zvoleného nezávisle, prídu požiadavky politickej strany, ktorá ho už podporila síce v iných voľbách, ale stále by ma byť vďačný. Veď ak si to zoberieme z bežného života... je logické, že ak nám pomôže nejaký človek keď to potrebujeme, odmietneme mu pomoc ak to potrebuje on sám?
Bohužiaľ, nepresvedčili ste ma, ale každopádne Vám ešte raz ďakujem.
Ešte by som chcela dodať, že očakávam, že LPM sa vyjadria či sú aj príslušníkmi nejakej politickej strany, alebo sa im to iba hodí byť nezávislými. Akosi ešte verím, že oni sú tu skutočne pre NAŠE mesto a pre nás občanov, ale.................

23.10.2010 13:58:16 | Milan Ondrovič

Za seba môžem povedať, že som nebol a ani nie som členom žiadnej politickej strany, a pokiaľ viem, to iste platí i pre ostatných ľudí z LPM. Nie sme ničím zaviazaní ani politickým stranám, ani záujmovým skupinám.

23.10.2010 14:47:35 | Peter N.

Kristína - záleží od uhlu pohľadu. Možno by bol na toto zaujímavý pohľad nejakého politológa. :-)) Prečo raz idú s podporou a potom zase ako nezávislý...

23.10.2010 15:03:08 | Kristína

Pre Peter N. - ano, tiež si myslím, že by to bolo zaujímavé :-) súhlasím s vami.
Pre p. Ondroviča - ďakujem pekne za vašu priamu odpoveď. Vo vás konkrétne som sa teda nezmýlila a som tomu skutočne veľmi rada.

23.10.2010 16:05:38 | wdr

K otázke ako je to možné aby mohli kandidovať raz ako stranícky kandidát a raz ako nezávislý..Sledujete Vy vobec politiku? Strany navrhujú svojich kandidátov, môže ním byť ich vlastný člen alebo v rámci koalície člen inej strany, alebo nezávislý ktorého podporujú..A napriek tomu ten nezávislý nemusí ešte byť sympatizantom danej strany, skôr strana je sympatizantom kandidáta.
Ako správne uviedol už pán Peter N., bolo by vhodné zčasti oddeliť "veľkú" politiku od "malej". Pri malej politike nám ide o iné záujmy, o záujmy obce a našich spoluobčanov. Tu nehrá až tak velku rolu či je niekto KSS, HZDS,SMER,SDKU,SAS a podobne dalsie strany..Ide o to, čo človek dokáže a o jeho schopnosti a loajálnosť. Samozrejme, že je treba aj podporu pri dôležitých otázkach z vyššej politiky, ktorá sa skladá zo strán a ich politickej moci (ako napr. problém Policajného zboru, Súdu, pošty na juhu v ktorom sa angažovali okrem lokálnych zástupcov a primátora veľkou mierou aj inštitúcie z "vysokej"politiky či vysokí funkcionári politických subjektov v rámci ich štátnych funkcií.
A treba si uvedomiť, tak ako život prináša zmeny každému jednému z nás, tak ich prináša aj iným, i politicky angažovaným jedincom..Každé volby su iná zaležitost, ina politicka hra v spleti týchto ne-/atraktívnych postov.Taktiež členstvo nikdy nie je doživotné :) a tiež sa predstavy členov môžu raz rozísť s predstavami a politikou politického subjektu..
To že pani Hamarová či Rusňáková idú ako nezávislé, je určite ich vlastné rozhodnutie. Ak sú stále členkami svojich strán, tak iste potrebovali na to súhlas od svojej strany, alebo už členmi tých strán nie sú. Napriek tomu, že máme 4 nezávislých kandidátov na primátora, tak niektoré strany už sú rozhodnuté ktorého kandidáta budú podporovať.
Aj pán Ondrejka kandidoval ako nezávislý, ako nečlen žiadnej politickej strany, len s ich podporou. Je však veľmi zaujímavé zistenie, že po 4rokoch pán primátor stratil sympatie od niektorích relevantných strán.
Takže pán Ondrovič a pán Rusňák, bolo by fajn oddeliť tieto Vaše neprístupné stranícke peripetie, a snažiť sa brať aspoň komunálnu politiku odosobnene a pre občanov. TO ŽE PRE VáS JE NIEKTORá STRANA NEAKCEPTOVATEĽNá EšTE NEZNAMENá, žE PRáVE Tá VAšA JE TOU SPRáVNOU VOĽBOU PRE OBčANOV MESTA MALACKY!
Pán Rusňák, a ešte dodatok - ja Vám odporúčam, aby ste si najskôr prezistili Vy celé pozadie nezávislosti kandidátov a potom odporúčali verejnosti a občanom čo si majú zistiť oni. To tiež napovedá o mnohom!

23.10.2010 17:23:36 | Kristína

Pre wdr - Svoj príspevok síce neadresujete mne, ale chcela by som sa ku nemu vyjadriť. Priznám sa Vám, že keď som si začala čítať vaše riadky, tak som si vravela, že táto odpoveď mi podáva konkrétnejšie vysvetlenie a zaujala ma. Byť v politike asi skutočne nie je jednoduché a udržať si tam rovný chrbát asi takmer nemožné. Predpokladám, že vám nie je táto problematika cudzia, naopak, pravdepodobne ste jedným z členov nejakej politickej strany, je možné, že ste aj človekom - politikom s rovným chrbtom. Avšak záver vášho príspevku ma sklamal. Zdá sa mi zbytočne útočný.
Nemám pocit, že by na niekoho útočili, alebo ohovárali vami spomínaní prispievatelia. Dávali mi iba slušné odpovede, v ktorých vyjadrovali svoj názor. Názor, ktorý nebol útočný na žiadnu politickú stranu, ani osobu. Pána Ondroviča poznám iba z jeho odborných príspevkov a zo zhromaždenia občanov v súvislosti s výstavbou garáží. Nemala som nikdy pocit, že by chcel zavádzať, alebo že by tu nechcel byť práve pre občana. Naopak! Argumentoval svojimi odbornými vedomosťami. Preto som dnes rada aj tomu, že je skutočne nezávislý. Ak som ale dobre pochopila, ak bude chcieť uskutočniť zámery pre dobro mesta a jeho občanov, bude musieť mať nejakú politickú podporu aj on. V tom prípade mi iba zostáva veriť, že on od svojich odborne podložených zásad neupustí. Píšem iba o ňom, lebo iba on sa zapojil do tejto diskusie a na rozdiel od nás ostatných sa ani neskrýva za žiadne skratky či iba mená bez priezviska. Ja sa tak troška za to aj hanbím, ale odpusťte, mám strach vystupovať pod svojim plným menom. Ak ale v tomto meste zvíťazí transparentnosť a otvorenosť, ktorú hlásajú LPM, snaď najdem odvahu zo svojej anonymity, na ktorú nie som hrdá, vystúpiť. Aj preto s napätím očakávam ako to všetko v našom meste dopadne.
Ešte otázočka na LPM. Prečo mi táto stránka silno pripomína stránku mesta? Dokonca sa na nej niekedy prejavujú aj chyby, ktoré sa prejavujú na stránke nášho mesta.

23.10.2010 17:53:08 | trixie

Sa tu spomina Ficko. Tu zase niektori radi anonymne "kydaju" na LPM len preto..lebo.. tiez by som sa zamyslela nad tymito ludmi ;) Neviem co sa tu niekto divi propagacii, je to stranka LPM (zijete v akom svete, cakali by ste na stranke Smeru ze bude pisat o modrej oblohe alebo prezentovat svoju reklamu? logika..).. LPM dali k dispozicii priestor aj externym ludom - nekandidatom - mimomalacanom :) Kto chce, vyuzije. Ja som vyuzila a som spokojna s urovnou clankov.. LPM kandiduju aj za poslancov takze je normalne, ze pisu svoje nazory, na tom nie je nic zle. Vitala by som, aby sa prezentovalo viac kandidatov. Obcania si mozu potom vybrat.. je to maximalne nenasilne.. A ked ma niekto problem, je moznost vyberu, nemusi navstevovat, je tu aj oficialna mestska stranka.. ale co by tito petrovia robili vsak? radsej si zapnu tuto a sami budu dalej "kydat" .. :) S pozdravom Mrazova

23.10.2010 18:48:08 | wdr

Trixie - pýtalo politologického hľadiska, a zahrnul som do príspevku aj osobný pohľad. Nebolo to tak myslené, písmenká veľmi často skresľujú nádych a tón či dôraz, a možno som to aj zle formuloval. Chcel som tým len povedať, že by nebolo vhodné v komunálnej politike dimenzovať spoločnosť so straníckymi sympatiami, pretože nám ide o mesto a občanov v ňom, o to ako tu my žijeme, o to s čím sa dennodenne stretávame a s čím každodenne žijeme, táto politika sa nás dotýka omnoho viac ako tá "vysoká politika". Osobne nerozdeľujem ľudí na základe ich straníckych sympatií, ale skôr na základe ich schopností a vlastností, a veľmi mi to príde nespravodlivé škatuľkovať takto ľudí a "lámať palicu" nad nimi už len preto že je z takej a takej strany. A taktiež aj to, že treba si zistiť presnú problematiku ohľadom nezávislosti daného kandidáta, lebo mi to tu zaváňa akýmsi osočovaním tých ktorí predtým kandidovali za stranu a teraz ako nezávislý. Snažím sa aby sme si uvedomili pár vecí než niečo vypustíme na verejnosť. Nemám nič proti pánovi Rusňákovi i Ondrovičovi, je mi sympatické ak mladí sa angažujú, reagoval som k ich príspevkom, nie k osobám ako takým. Čo sa anonymity týka, je to každého vec a tak som sa rozhodol z istých dôvodov (ktoré máte aj vy a nevytýkam, podstatné je akým spôsobom diskutujeme - v rámci slušnosti, vzájomnej názorovej tolerancie a úcte), svoje mená propagujú najmä samotní kandidáti - a medzi nimi i mená, ktorých som doteraz nemal kde všímať a ani vnímať, že by tak vyčnievali spomedzi davu apatických občanov mesta k politickému dianiu v Malackách v inom období.

23.10.2010 18:51:17 | wdr

príspevok mal ísť samozrejme pre Kristínu, nie pre Trixie :)

23.10.2010 20:46:38 | Milan Ondrovič

pre wdr: v mojom prvom príspevku som iba doplnil informáciu, v druhom príspevku som priamo odpovedal na otázku, nešlo o žiadne škatuľkovanie, skôr mám pocit, že ste si ma omylom zaškatuľkoval vy.
Raz hovoríte, že by nebolo vhodné v komunálnej politike dimenzovať spoločnosť so straníckymi sympatiami, pretože nám ide o mesto a občanov v ňom, a na strane druhej hovoríte, že pri dôležitých otázkach treba aj podporu z vyššej politiky.
Pre mňa je preto dôležité poznať okrem schopností, vlastností a najmä programu i politickú príslušnosť, podporu, a minulosť kandidátov, obzvlášť na primátora, pretože si myslím, že v súčasnosti, keď je v dôležitých prípadoch potrebné žiadať o podporu z vyššej politiky, je pre vyjednávanie nevýhodná pozícia ľudí, ktorí mali väzbu na opozičné strany či sú nimi priamo podporovaní, ale toto berte len ako môj osobný názor.

23.10.2010 22:19:20 | Marián Andil

Peter N. vyššie napísal: „Fuj... Ste niektorí ako ten Ficko.. ako to tu už zaznelo na fóre... hambite sa“
Rozmýšľal som, či mu odpíšem, ale nakoniec som sa rozhodol, že nie, lebo to je teraz strata času. Je to človek rozhodnutý o svojom názore a vie čo tu chce a prečo tu píše.
Citovaná veta je ukážka anonymnej, zbabelej, manipulatívnej antipropagácie. Prirovnávaním nás k p. Ficovi sa pokúša na nás nalepiť to, čo nie sme.
Ďalej sa máme aj hanbiť za to, že sa propagujeme poukazovaním na chyby tých, ktorí dobrovoľne na seba zobrali zodpovednosť za riadenie verejných mestských záležitostí.
Takže podľa neho sa asi musí hanbiť každý, čo napr. kritizuje rozhodnutia kompetentných o vyrúbaní lesov v okolí Malaciek, ( podľa mňa je vďaka tomu extrémnejšie lokálne počasie v meste- silnejší vietor a padajúce ďalšie stromy napr. v zámku...)
Alebo hanbiť sa musí aj každý čo kritizuje rozhodnutie o umiestnení Lidla v centre mesta, ktoré každodenne trénuje trpezlivosť šoférov ... a možno tá svetelná križovatka pred ním vďaka brzdiacim nákladným automobilom na moste dorazila ten náš nadjazd. .. .
Ale možno mu krivdím a aj tých anonymne vyzval, aby sa hanbili a prirovnával ich k niekomu..:)

Ja sa za svoju prácu, ktorú som doteraz robil a ako som ju robil nehanbím. Nepôsobím vo verejnom sektore, ale v súkromnom, kde sa za väčšie chyby platí viac a oveľa skôr ako raz za 4 roky. A platí sa za to ekonomicky. Ihneď. Moje väčšie chyby nezaplatí žiadny daňový poplatník, ale firma, ktorá ma zamestnáva, a tá mi to dá riadne pocítiť.

23.10.2010 22:39:01 | Marcel Kováč

pre Kristnku:
Máš pocit, že naša stránka je podobná stránke mesta Malacky?
Nevadí, nám skutočne nejde o pocty. Nám ide o ľudí, krorí žijú v tomto meste. Je v podstate jedno či nájdeš spoločné témy na našej stránke, či na stránke mesta. Dôležité je pre nás, aby si našla odpoveď na to čo potreuješ riešiť, čo ťa trápi. Aj preto sa voláme ĽUDIA PRE MALACKY. Chceme otvárať rôzne témy, a riešiť ich spolu s občanmi. Len spolu s Vami dosiahne a dozvieme sa o problemoch, ktoré trapia naše mesto a občanov.
Pýtala si sa na našu politickú orientáciu. Možem povedať veľmi otvorene, že je ... nezavislá a s úmyslom pomôcť a podporiť dobré myšlienky a riešiť problémy v Malackách.
Verím, že nám nielen ty, ale aj občania Malaciek 27.11. vyjadria nám svoju podporu, a že ich presvedčíme o svojich úmysloch.

24.10.2010 09:22:42 | Kristína

Pre Marián Andil - Uvodom chcem povedať, že som na strane LPM, ale prosím, nepíšme a nekritizujme postavenie Lídla, výrub lesov atď. To už bohužiaľ nevrátime späť. Viac si nás získate tým, keď nám napíšete ako to plánujete robiť vy. Tiež ma trápi, že Lídl stojí tam kde stojí a že miesto lesov rastú iba trávy a rastliny, ktoré tam nemajú čo robiť. Ale priznajme si! Ano, myslím tým aj seba... ale aj vás. Iniciovali ste nejaký protest, alebo ste verejne (napríklad na stránke mesta) kritizovali kroky, ktoré sa diali? Zúčastnili ste sa Mestských zastupiteľstiev? Ano? Tak potom sa ospravedlňujem! Nie? Ani ja. Verím, že pán Říha robil čo sa mu v tom období dalo, ale ostatní LPM a obyvatelia? Upozorňujem, že píšem aj o sebe aj keď nekandidujem, ale to neznamená, že ma to ospravedlňuje. A to je práve to. Zamerajte sa na svoje ciele a verte, že bude veľa ľudí (vrátane mňa), ktorí vás podporia. Ak budete však iba kritizovať čo neurobili vaši predchodcovia, to toto mesto ďalej neposunie. Držím vám palce aby ste nabrali ten správny smer, lebo v tomto meste je myslím veľa ľudí, ktorí vám dôverujú.

24.10.2010 11:57:45 | Marián Andil

Pre Kristínu:
Pred cca. 9 rokmi som zúčastnil prednášky a verejnej diskusie s p. Ondrejkom o budúcom priemyselnom parku Malacky, ktorá sa konala v jednom klube pre mladých. Pán primátor ho tam prezentoval približne takto: “Predstavujem si to tak, že pôjdem po chodníku po lesíku, potom sa tam objaví nejaká fabrika zameraná na High Tech, potom bude zase lesík a opäť kde tu nejaký závod, zameraný na High Tech technológie.“ Potom na otázku z pléna, či tomu naozaj verí, že to takto bude, odpovedal ÁNO, VERÍM TOMU. A tým v podstate zmietol väčšine naše pochybnosti a získal našu dôveru. A ja som vtedy tiež uveril a tešil sa, že sa zamestnám v nejakej softwarovej firme, lokalizovanej v lesoparku. Nič tam nebolo hovorené o plošnom výrube ani o golfovom ihrisku. A tak som si utiahol opasok a čakám na lesík so závodmi High Tech a vývoj softwaru :) Prosím poraďte mi, dokedy mám čakať? :)
Pýtam sa: Je v zmluve so správcovskou spoločnosťou Eurovalley myslené na to, čo sa bude diať, ak sa tie závody High tech nepostavia. Má mesto možnosť požadovať, aby boli nevyužité priestory od istého času opätovne zalesnené, revitalizované? Zatiaľ neviem, ale myslím si, že poslanec má viac možností veci ovplyvniť ako bežný občan.
Vyrúbané lesy som poznal veľmi dobre. Ako dieťa som tam s kamarátmi často chodieval.
Pýtam sa: „Do ktorých lesov v blízkom okolí môžu chodiť deti i dospelí na prechádzku, na bicykli relaxovať, oddýchnuť si?
Aké máme možnosti, aby sme si to naše okolie opätovne zrevitalizovali? Majú vôbec o to dnešní ľudia záujem? “
Kristína, mnoho z vecí čo plánujeme robiť sa dozviete až 10. Novembra. Je to dané zákonom o predvolebnej kampani...
Ešte k mojej nezávislosti:
Pred cca. 10 rokmi som mal cca. 1 ročnú skúsenosť so sociálnodemokratickou mládežou Slovenska. Dostal som ponuku zúčastniť sa nejakých ich výletov a po nich som bol požiadaný, aby som sa stal ich členom. Čo som aj urobil po tréningových seminároch vo Švédsku(7 dňový celosvetový zraz mladých sociálnych demokratov- workshopy, koncerty, disco, pivo...), v Nemecku(7 dňový- zameraný na výchovu budúcich politikov, ... Nemci vedeli ako nás prinútiť pracovať..., zlaté švédske workshopy :) ) a na Slovensku (4 dňový zameraný na komunálnu politiku, prednášali tam aj demokrati spoza Atlantiku :) . Zvolili ma aj za člena kontrolnej rady, ale nikdy ma na jej rokovanie nezavolali. Pochopil som, že išlo hlavne o počet členov a z toho súvisiace dotácie z rôznych fondov takýmto skupinám na chod organizácie a na rôzne výchovné projekty. Odvtedy cca.9 rokov nemám s nimi ani s iným politickým subjektom žiadny kontakt, ani mailový, ani telefonický ani osobný. Sám som si doteraz na komunálnu politiku netrúfal, nemám takú guráž ako Juraj Ř. :)
Myslím si, že sám nezávislý v mestskom zastupiteľstve nič nezmôže. Preto sa mi páči skupina nezávislých, bez väzieb na politické strany a vedenie mesta, ktorí sú jednotní v programe.
Ja osobne kandidujem prvý raz do verejnej funkcie a mojou motiváciou je pomôcť mestu, v ktorom žijem. Za podporu Vám ďakujem, ... je potrebná na to, aby prišlo k zmene.

24.10.2010 12:03:40 | wdr

Pán Ondrovič - myslel som tým spoločnosť ako verejnosť či občanov, tu idú myslím stranícke sympatie bokom, ide tu predsa o niečo iné.Osobne môže byť jedno či je kto z akej strany ale čo pre Malacky alebo občanov urobil. Niekto pracuje a kričí len pred voľbami alebo keď sa niečo deje, ale niekto pracuje systematicky neustále pre ľudí. Vás určite nemôžem ešte škatuľkovať, kedže ste sa pre mňa ako občana a voliča ineho obvodu nijako nezviditelnil (nerátajúc toto LPM). Ako pán Andil sam naznačil, boli to práve tí poslanci ktorích sme si MY volili pred 4rokmi, ktorí DOVOLILI umiestnenie Lidla v meste (napriek tesnej väčšiny)!
Pán Andil, nepáči sa mi však Vaše egoistické tvrdenie - "Nepôsobím vo verejnom sektore, ale v súkromnom, kde sa za väčšie chyby platí viac a oveľa skôr ako raz za 4 roky." Poslanec má robiť svoju prácu s najčistejším úmyslom a hlavne pre ľudí, a tak by to mal aj vnímať, a práca poslanca je kvázi splnomocnenca občanov a veškerá rozhodnutia ovplyvňujú a dotýkajú sa práve občanov, čím sa i menšie chyby stávajú omnoho väčšími vzhľadom na širší rozsah následkov v spoločnosti. Vaše chyby v sukromnom sektore ovplyvnia akurát tak Vás a blízke okolie, otrasiete sa a idete keď tak ďalej.
A posledný Kristínin príspevok je celkom trefný a stotožňujem sa ním plne i ja.

24.10.2010 12:10:59 | wdr

Pán Andil, pekný príspevok a teším sa po 10.11.2010, i v očakávaní že budete teda luďom odporúčať koho voliť či nevoliť, kedže z príspevku o HighTech parku mi príde že súčasný primátor Vašu dôveru stratil. A keď už by som Vám mal dať krúžok a mal tak dôveru vo Vás, zaujímalo by ma tiež Vaše odporúčanie na vhodného kandidáta na primátora, v záujme nás všetkých Malačanov

24.10.2010 13:49:14 | Milan Ondrovič

Tiež by som radšej písal o tom, aký je náš program, čo konkrétne by sme chceli presadiť, aby sa Malacky stali mestom pre ľudí a posunuli ho vpred, avšak plynie moratorium. Preto nevidím nič zlé, ak sa poukáže na veci, ktoré sa v meste urobili zle, alebo sa dlhodobo neriešili. Za tieto, z môjho pohľadu zlé rozhodnutia a nečinnosť, sú priamo zodpovední konkrétni ľudia, ktorí prijali mandát a podieľajú na vedení mesta.
My chceme ísť do zastupiteľstva, a odtiaľ iniciovať z nášho pohľadu potrebné zmeny. Chceme so zvoleným primátorom/primátorkou spolupracovať, preto sa nejakej polarizácii vyhýbame, obzvlášť keď nepoznáme ich program. Pre mňa nie je dôležité len to, čo kandidáti na poslancov a primátora pre mesto urobili, pre mňa je rovnako dôležité a možno i dôležitejšie to, aký majú program a čo pre mesto chcú urobiť. Ja sa budem rozhodovať na základe toho a to by som odporučil všetkým voličom.

24.10.2010 19:31:42 | Natasa Spelicova

Kristinka: padla tu otazka, co sme robili doteraz. Marian aj Milan Vam odpovedali, skusim i ja. Nikdy som nebola clenkou ziadnej strany, cim sa nechvalim ani sa nestazujem, je to len fakt. Som akurat jednou z mamiciek, ktore zakladali Materske centrum Vanok, stravila som v nom tri roky. Do Malaciek som sa pristahovala pred takmer dvanastimi rokmi a ako som sa postupne zoznamovala s mestom, vytvarala som si aj svoj nazor na veci okolo mna. K roznym temam som sa niekolkokrat vyjadrila, na stranke mesta i na stranke Malackepohlady.sk. Iny priestor tu doteraz vytvoreny nebol. Nepacil sa mi ani LIDL, ani vyrub lesov a narusenie chraneneho uzemia pre golfove ihrisko, ani sposob akym pan Ondrejka napadol Beatu Reifovu, ktora tuto temu otvorila v novinach Malacko. Tiez ma trapi sposob nainstalovania kamier na dolnom kostole, nedostojny pre tuto pamiatku a vtedy urobeny bez povolenia pamiatkarov. No a posledna moja reakcia bola k parkovaciemu domu na Bernolakovej - najma k ignorovaniu verejnej diskusie - ta sa totiz uskutocnila az po tlaku verejnosti, kde sa, mimochodom velmu angazoval Milan Ondrovic. Vsetky moje prispevky na spominanych webovych strankach najdete. Myslim si, ze ked je co kritizovat (a vidime, ze je co), tak na to treba poukazat, aj ked sa to neda spatne zmenit. Verejne kritika je najlepsim prostriedkom ako dat poslancom najavo, ze ludia, ktori v tomto meste ziju nie su lahostajni a sleduju ich pracu.

Nas program tu najdete po zaciatku volebnej kampane a dufam, ze si v nasich zameroch najdete odpovede na svoje otazky. Verte mi, keby nam na dalsom posune zivota v meste nezalezalo, nesli by sme do toho.

24.10.2010 19:33:43 | Richard Hájek

Chcel by som reagovať na dotaz či sme niečo robili keď sa tu začal megaprojekt Priemyselného parku Záhorie. Môžem s kludným svedomím poivedať že áno. Ako jedny s mála sme s kolegami z práce a priateľmi, ktorí majú vzťah k prírode založili občianske združenie Zelené Záhorie a verejne protestovali proti výstavbe PPZ v takej podobe v akej mal byť. Zúčastnili sme sa prerokovaní na obecných úradoch, spolu s uznávanými kapacitami z TU Zvolen sme aj vypracovali štúdiu predpokladaného dopadu na prírodu a posudzovali sme aj variantné riešenia na Ministerstve ŽP. Dnes môžem konštatovať , že sa takmer do botky naplnilo to čo sme pred 9 rokmi spolu s členmi BROZ tvrdili. Zostali nevyužité plochy po vyrúbaných lesoch a minuté desiatky miliónov Sk, ktoré na projekty uvolnil štát. Je smutné, že pre väčšinu ľudí z Malaciek sme vtedy boli len brzdami rozvoju nášho mesta, zamestnanosti a často sme si spolu so slovami, že lesov tu máme naokolo dosť aj plno nadávok. Ale naša snaha nebola až taká márna, keďže sa aspoň doposiaľ zabránilo vyčleneniu ďaľších 1300 ha (13000000 m2) i keď táto myšlienka z času na čas stále ožíva:-(.

24.10.2010 19:56:41 | Daniel Krakovský

Pre Kristína: Nebudem sa vyjadrovať k obsahu príspevkov, vyjadrím sa len k otázke, prečo pripomína stránka aj oficiálnu stránku mesta a k chybám. Ako zástupca spoločnosti OXIDE, ktorá stránku realizovala (a mimochodom realizovala aj stránku mesta), by som bol rád, ak by ste akékoľvek chyby nahlasovali buď priamo na mail info @ lpm.sk alebo na info@oxide.sk a budeme sa nimi zaoberať. Dizajnovo stránku mesta určite pripomínať nemôže, za obsah už nezodpovedáme. Ďakujem.

24.10.2010 23:41:20 | Marián Andil

Pre wdr:
Ďakujem za upozornenie, že časť môjho príspevku vyznela tak, že povyšujem význam súkromného sektora nad verejným a ja sa pýšim tým, že pracujem v tom súkromnom.
Tieto diskusie nám dávajú možno viac než len prehľad o tom čo sa deje v našom blízkom komunálnom okolí, ale nás aj vzájomne rozvíjajú, obohacujú a skvalitňujú náš charakter :)
Veľmi dobre si uvedomujem zodpovednosť, že rozhodnutia verejných zástupcov spoločnosti majú široký dosah na život ľudí a dlho som sa rozhodoval, či si túto zodpovednosť na seba zoberiem.
A priznám sa, že sa niekedy divím, ako niektorí ľudia ľahkovážne a neuvedomujúc si všetkých dôsledkov pre spoločnosť a aj pre seba vstupujú do rôznych politických funkcií. Od tej komunálnej ,cez štátnu až po tú svetovú...

Ohľadom podpory niektorého z kandidátov na primátora.
Naše spoločné stanovisko už tu bolo prezentované, čiže nebudeme podporovať žiadneho z kandidátov na primátora pred voľbami. Vyzvali ste ma na môj osobný názor, tak tu je moja analýza:
Väčšina z nás a ani ja osobne vôbec nepoznám kandidátov okrem existujúceho primátora. Zatiaľ sa vôbec neprezentovali. Priznám sa, že ja sám v súčasnosti neviem, koho z nich budem voliť. Naša skupina kandiduje vo viacerých obvodoch. Ak by sme verejne vyjadrili podporu niektorému z nich, tak by sme mu/nej poskytli plošnú podporu a zvýhodnili ho pred ostatnými. Urobiť to napr. pre niekoho, koho vôbec nepoznáme, je myslím pre nás dosť veľký risk. Ak by v budúcnosti robil veľké chyby, zníži to aj našu vierohodnosť v budúcnosti, lebo my sme ho odporúčali. Ak niekoho podporuje politická strana, ľudia to tak nevnímajú, štátna politická strana kvôli tomu kredit nestratí. Ale my by sme do tej podpory dali naše mená, ktoré tu chcú v budúcnosti lokálne pôsobiť.

Máme tu dva typy voličov, tých čo chcú súčasného primátora a tých čo chcú zmenu. Tí čo chcú zmenu pravdepodobne rozdelia svoje hlasy medzi troch kandidátov, čím sa zvyšuje šanca súčasného primátora. Ľudia čo chcú zmenu si to uvedomujú a preto sa pýtajú, koho z nich voliť, ale musia asi počkať na ich program a akú stratégiu títo noví kandidáti zvolia.

Tým, že všetci traja noví kandidáti, zároveň kandidujú aj za poslancov situácii nepomáha. Ak by niektorý z nich napr. išiel do risku a vzdal sa verejne kandidatúry na poslanca, možno by svoje šance zvýšil a ukázal, že to myslí s primátorským postom vážne.

Wdr, zároveň si uvedomujeme, že súčasní noví kandidáti na primátora sú napr. aj zároveň našimi protikandidátmi vo voľbách do zastupiteľstva :)
Takže za súčasných podmienok ja vnímam, že pre nás je lepšie byť opatrný ohľadom podpory hociktorého z nich.

25.10.2010 09:17:41 | hela

Vážení kandidáti, nezabúdajte,že kandiduje 12 poslancov, ktorí sú aj teraz poslancami,a keď budú zvolení desiati ktorí sú zaviazaní terajšiemu primátorovi,tak nezmôžete v zastupiteľstve nič. Je toho dôkazom aj súčasná situácia v zastupiteľstve, kde sú len dvaja poslanci/J.Ř a V.M/,ktorí nie sú spriahnutí a zaviazaní Ondrejkovi. Preto je treba radikálna zmena aj na poste primátora.

25.10.2010 13:31:09 | wdr

Pán Andil, plnohodnotná a mne vyčerpavajuca odpoved, dakujem :) napriek tomu že ostatní kandidáti su vašimi protivníkmi, malo by sa čo najviac ľudí spojiť pre dobro nášho mesta, a ako správne pani Hela poznamenala.
A neplánujete s kandidátmi aj nejaké predvolebné zákulisné diskusie a rokovania? Veď to patrí k politike, a vy ako poslanci potrebujete mat doveru v primatorovi..
Ved predsa, volby nejako dopadnu, a potom bude pred nami dlasie 4rocne obdobie, na ktorom bez ohladu na vysledkoch musime spolu staviať a musíme na to myslieť už teraz..Aj keď o 4r pojde o post primátora zabojovať pán Říha ako počuť v šume v meste :)

26.10.2010 09:43:43 | Marián Andil

Pre wdr:
Buďme trpezliví a počkajme si na zverejnenie programov jednotlivých kandidátov na primátora.
Wdr, ste aktívny diskutér, aby ste bol 100% rovnocenným partnerom v diskusii, už Vám chýba len predstaviť sa svojím menom :)

26.10.2010 13:14:12 | wdr

Pán Andil,dlhé roky nemám problém vyjadrovať svoj názor verejne, a svoje meno vyzradím možno až po voľbách. Nechcem aby to znelo ako politická aktivita a agitácia len pred voľbami :)

27.10.2010 12:21:13 | marta

Poznám pani Hamárovú a ona nie je v žiadnej SNS a keď aj niekedy bola tak nie zo zištných dôvodov ale preto že je SLOVENKA a má rada SLOVENSKO.Ona nepotrebuje zhrňať žiadne majetky ani stavať domy a lobovať vo firmách.

29.10.2010 22:04:55 | Zuza

Ing. Hamarová - riaditeľka Obvodného pozemkového úradu Malacky - len pre upresnenie info - bola členka SNS a to do nedávna ...

29.10.2010 22:27:18 | Agáta

Reagujem na p. Ing. Richarda Hájka - zamestanec Vojenských lesov a majetkov závod Malacky - Ako ste mohli Vy ako zamestnanec tohto štátneho podniku s vlastným pričinením (ak sa nemýlim ste aj v súčasnosti ich zamestnanec ) zachrániť lesy bývalého obvodu Záhorie - teda majetok v bývalej správe VLaM v Malackách (niekedy VLaM podnik Malacky)?
A pýtam sa - prečo ste dovolili vyrúbať takmer všetky lesy v okolí Malaciek ? Tiež patrili do VO Záhorie... genéza problému siaha ďalej do histórie (podotýkam nie tak dávnej)... Prečo sa nemohli stavať podniky ako Swedwood tak ako v samotnom Švédsku? - ani ho nezbadáte - sú schované medzi lesom ... v okolí nie je planina...
A ešte otázka pre súčasnosť - Ako môžete ešte niečo zachrámiť? Tiež ako zamestnanec VLaM - alebo čo môže preto urobiť závod VLaM v Malackách? Naivná otázka, však?

28.03.2011 12:25:17 | Nada Hrdlovičová

Na stránke www.malacky.sk som medzi interpeláciami poslancov našla nasledovnú interpeláciu:
Citujem:
Interpelácia poslanca Ing. Pavla Spustu, ktorý interpeloval primátora vo veci:

,,Situácia pri odbočení do Kauflandu: Kedy bude rokovať MsÚ s príslušnými inštitúciami o preložení dopravnej značky pri odbočke do Kaufladu tak, aby nebezpečne nezakrývala výhľad na oproti idúce vozidlá.“

Odpoveď:

Na základe Vášej žiadosti zo dňa 27.01.2011 Vám oznamujeme:· Vaša žiadosť bola prejednaná s ORPZ ODI a správcom komunikácie I/2 Slovenskou správou ciest s požiadavkou na riešenie.· Tento spôsob označenia bol schválený KRPZ KDI ako aj ORPZ ODI a preverený pri kolaudácii stavby. · Nakoľko sa jedná o cestu prvej triedy, povolenie i kolaudáciu na úpravy cesty I/2 aj s dopravným značením pri výstavbe Kauflandu dával Krajský úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Bratislave.

Neviem či poslancovi Spustovi postačovala odpoveď ( bez uvedenia jej spracovateľa, čo v minulosti bolo uvádzané) ale mne a verím, že ani poslancovi Spustovi a väčšine návštevníkov Kaufland, ktorých takto umiestnená značka ohrozuje vo výhľade a zrážke s protiidúcim vozidlom, NEPOSTAČUJE.
Aký úkon urobila vedúca odboru územného plánu a dopravy Ing.Gabriela Reháková vo vzťahu ku Krajskému úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Bratislave, to už nikdo nekontrolujej ? Postačuje táto odpoveď ZAMESTNANCA MSÚ mesta Malacky pánovi primátorovi mesta Malacky, ktorý bol poslancom interpelovaný ?

Interpelácia poslanca bola uvedená DOSLOVNE nasledovne:
"Kedy bude rokovať MsÚ s PRÍSLUŠNÝMI INŠTITÚCIAMI o preložení dopravnej značky pri odbočke do Kaufladu tak, aby nebezpečne nezakrývala výhľad na oproti idúce vozidlá.“
t.j. teda aj s KRAJSKÝM ÚRADOM pre CESTNÚ DOPRAVU a pozemné komunikácie v Bratislave ................................

29.03.2011 08:58:54 | iveta

Pani Hrdlovičová, máte pravdu vo vašom článku.A to ste určite nečítalii aj ostatné školácky napísané interpelácie. Mne to pripadá všetko ako školská úloha.Veľká nekompetentnosť pracovníkov mesta i s jeho vedením.Ako v škole.