Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Svadby v kaštieli

Svadby v kaštieliSvadba a kaštieľ. Z viacerých strán dostávam otázky od snúbencov k možnostiam sobášu mimo obradnej siene na Mierovom námestí. Neviem či je to vec pocitu, ale kaštieľ sa stáva atraktívnym miestom pre páry, ktoré by si radi svoje áno povedali v jeho priestoroch. Je vôbec sobáš v kaštieli povolený? Bližšie sme sa pozreli na súčasné možnosti snúbencov.

Z Družstevnej som musela utiecť

Z Družstevnej som musela utiecťPrinášam Vám smutný príbeh o osude rómskej ženy, ktorá dobrovoľne opustila miesto, kde žila. Odišla z domu, ktorý jej bol takmer 30 rokov domovom. Nechala tam všetko, čo mala. Dom, zariadenie a pekné spomienky. Vzala svoju neplnoletú dcérku a išla hľadať pomoc u svojej rodiny. Život pani Anežky Rafaelovej sa po prisťahovaní rodiny Galbovcov na spoločný dvor zmenil na „zlý sen“.

Malacký futbal – kam kráčaš?

Malacký futbal – kam kráčaš?V nedeľu 1. septembra sa v Zámockom parku odohral seniorský futbalový zápas IV. ligy BFZ – sk. B medzi ŠK Malacky FO a tímom ŠK Gajary, ktorý minulý rok vyhral V. ligu. Malacky prehrali 0:8. Minulý týždeň prehrali ŠK Malacky v Jablonci 0:23 a v prvom zápase tohtoročnej sezóny v Kostolišti ŠK prehrali 0:10 a to zápas bol predčasne ukončený okolo 20 minúty pre stiahnutie malackých hráčov z ihriska. Čo sa to v našom meste s futbalom deje?

Ako sa zorientovať v podmienkach pre pridelenie bytov

Mestské zastupiteľstvo schválilo všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktoré je určené širokej verejnosti. Teda aspoň by malo byť. Veď práve občan je ten človek, ktorý by v ňom mal nájsť potrebné informácie. Dostal som viacero podnetov k tomu, čo sme to schválili za neprehladnosť.

Fotobjektívom - Malavia - ako bude vyzerať?

Fotobjektívom - Malavia - ako bude vyzerať?AKTUALIZOVANÉ. Takmer do roka a do dňa. Od otvorenia hypermarketu Tesco uplynie 27. októbra rok a Malačania sa už môžu tešiť na nákupy v susediacom nákupnom centre Malavia, ktoré otvárajú 25. októbra.

Nepovolané vjazdy do CHKO Záhorie

Nepovolané vjazdy do CHKO ZáhorieChránená krajinná oblasť Záhorie je prvou vyhlásenou nížinnou chránenou krajinnou oblasťou na Slovensku. Vznikla v roku 1988 a pozostáva z dvoch častí - severovýchodnej a západnej. Západná časť CHKO predstavuje krajinu modelovanú činnosťou rieky Moravy s riečnymi terasami a širokou riečnou nivou.

Mesto sa pripravuje na obchvat

Mesto sa pripravuje na obchvatV súvislosti s riešením tranzitnej dopravy cez mesto iniciovalo vedenie Malaciek projekt dvoch diaľničných križovatiek. Ide o strategické priority mesta, preto sme zisťovali, aký je aktuálny stav riešenia.

Tragická dopravná nehoda na železničnom priecestí

Tragická dopravná nehoda na železničnom priecestíDOPLNENÉ O REAKCIU M. ONDROVIČA. V nedeľu 29. 7. v čase približne o 10.45 h došlo v Malackách na železničnom priecestí pre chodcov, ktoré je riadené zvukovou a svetelnou signalizáciou k tragickej dopravnej nehode. Informáciu redakcii poskytol hovorca KR PZ v Bratislave npor. Mgr. František Peczár.

Zahrajme sa vo Farbičkách

Zahrajme sa vo FarbičkáchNa Brnenskej ulici v Malackách, pri A-centre oproti Kauflandu, vyrástlo multifunkčné detské CENTRUM FARBIČKY. Detičky do 12 rokov priláka pestrou ponukou hracích prvkov a rodičov potešia doplnkové služby. V zariadení s rozlohou 600 m² nájdete priestor nielen na hranie, ale i možnosť navštevovať Výtvarníček pod vedením skúseného odborníka.

Padzelek vyvoláva veľa otázok

Padzelek vyvoláva veľa otázokAKTUALIZOVANÉ - Obytná zóna Padzelek sa nachádza v 6. mestskom obvode za letným kúpaliskom. V súčasnosti je takmer zastavaná rodinnými domami, ktorých majitelia hľadali pokojné bývanie. Na našej facebook stránke sa objavili rôzne podnety a otázky týchto obyvateľov k dianiu v ich okolí. Problémom obytnej zóny venujeme pozornosť aj prostredníctvom poslancov za ĽPM.

Štatutárka MsCSS zostáva vo svojej funkcii

Štatutárka MsCSS zostáva vo svojej funkciiMestské zastupiteľstvo sa dnes (10. 11.) zaoberalo správou z vykonanej finančnej kontroly v p.o.m. Mestskom centre sociálnych služieb, v ktorej prišlo k nelegálnemu prevodu 191 tisíc eur na súkromné účty bývalou ekonómkou organizácie. Poslanci sa počas trojhodinovej diskusie zaoberali vyvodením zodpovednosti voči štatutárke MsCSS Daniely Mračnovej. Primátorov návrh na jej odvolanie v tajnom hlasovaní neprešiel.

Na Družstevnej ulici rušno. Búra sa čierna stavba.

Na Družstevnej ulici rušno. Búra sa čierna stavba.AKTUALIZOVANÉ, DOPLNENÉ O VIDEÁ - Družstevná ulica je dnes na nohách. Po dlhšom čase sa dostala do pozornosti opäť aj samotným Malačanom. Dnes predpoludním sa začalo vypratávanie poslednej čiernej stavby na spoločnom dvore, ktorú obývala 11-členná rodina. Vypratanie je spojené s búraním samotnej stavby.

Súd nariadil vypratanie stavby na Družstevnej

Súd nariadil vypratanie stavby na DružstevnejNa Družstevnej ulici boli pôvodne 3 čierne stavby. Dve z nich sú v súčasnosti obývané neprispôsobivou rodinou. Okresný súd v Malackách sa už druhýkrát vyjadril k vzniknutej situácii na tejto ulici a nariadil vypratanie poslednej čiernej stavby. Dnes bola vyznačená právoplatnosť rozhodnutia.

Skatepark Ružomberok

Skatepark RužomberokV súvislosti s plánovanou výstavbou skateparku v Malackách, keď naň 16. 6. schválili poslanci MsZ dotáciu 50 000 €, prinášame aktuálne informácie z výstavby najväčšieho skateparku na Slovensku. Po dlhoročnom úsilí miestnych skateboardistov sa začala v jeseni tohto roka a plánované ukončenie stavby je v máji 2012. Ide o najväčší projekt skateparku, aký bol kedy na Slovensku realizovaný.