Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Hlasujte za architektonickú figu desaťročia

Hlasujte za architektonickú figu desaťročiaAKTUALIZOVANÉ (18. 11.) 2001 – 2011 – desaťročie, ktoré sa výrazne podpísalo pod súčasný vzhľad najmä centra nášho mesta. Ako? Na to si už odpovie väčšina z nás. Architektonický mix nových budov vníma každý po svojom. Dávame vám možnosť slobodne sa vyjadriť v ankete o „ozrutu“ (o stavbu) desaťročia.

Do Malaciek prichádza komplexná záchranná služba

Do Malaciek prichádza komplexná záchranná službaAKTUALIZOVANÉ (12. 9.) Pred pár dňami sme uverejnili článok o ohrozenom poskytovaní lekárskej služby prvej pomoci v Malackách. Potešujúcou správou pre obyvateľov je, že do nášho mesta prichádza nová služba pohotovosti vrátane výjazdov. Občianske združenie, ktoré predstavíme, ponúka klientom aj iné záchranné služby vrátane zásahov pri povodniach, požiaroch a nehodách.

Na Kamennom Mlyne otvoria biobazén

Na Kamennom Mlyne otvoria biobazén29. júna otvárajú na Kamennom Mlyne biobazén, ktorý má ambíciu patriť medzi najkrajšie biobazény na Slovensku. Poskytne návštevníkom možnosť užiť si kúpanie rešpektujúce životné prostredie a zdravie. Rekonštrukcia bazéna, ktorý ako prvý prírodný bazén postavila na Záhorí už v roku 1946 rodina Vajarských, trvala štyri mesiace.

Výstavba rodinných domov. Realita a budúcnosť

Výstavba rodinných domov. Realita a budúcnosťKto hľadal v Malackách stavebnú parcelu na výstavbu domu, zistil možno obmedzené možnosti. Napriek tomu sa ešte aj v súčasnosti realizuje niekoľko developerských projektov v rôznych častiach mesta. Najviac investičných projektov sa sústreďuje do oblasti Cesty mládeže, s čím v tejto časti počíta aj územný plán. Aké sú predpoklady rozvoja iných častí?

Nemocničná reaguje na silnejúci tlak

Nemocničná reaguje na silnejúci tlakNemocničná, a.s. začala po víkende sériu mediálnych vystúpení. Predpoludním zverejnila tlačovú správu, ktorou reaguje na aktuálnu situáciu a štvrtkové rokovanie poslancov. Tlačová správa prichádza po oznámení mesta Malacky, že primátor mesta požiada o zvolanie predstavenstva, na ktorom by sa mal predložiť návrh zastavenia podpisovania dodatkov k pracovným zmluvám sestier.

Malavia je otvorená

Malavia je otvorená25. 10. po 9.00 h sa obchody v novootvorenom nákupnom centre Malavia na Padzelku v Malackách začali napĺňať prvými zákazníkmi. Väčšinu z nich zlákala ponuka uvádzacích cien, drobných darčekov, či sprievodné podujatia, ktoré k slávnostnému otvoreniu patria. Nechýbali ani investor a zástupcovia samosprávy.

Príroda Záhoria – motýle

Príroda Záhoria – motýleZ celej ríše hmyzu sa najväčšej obľube u ľudí tešia najmä denné motýle, ktoré sa vyznačujú nádhernými farbami a spôsob ich lietania je mimoriadne pôvabný. Sú nielen okrasou prírody, ale i cennými opeľovačmi, pretože pri zbere nektáru lietajú od rastliny k rastline.

Spustil sa predaj bytov na Padzelku

Spustil sa predaj bytov na PadzelkuNa Padzelku v blízkosti obchodnej zóny Malavia a Neo zóny vyrastie nový bytový dom, ktorého výstavba sa začína v týchto dňoch. Projekt City Residence ponúka 83 bytov vo výmere od 30 do 112 m2 s podzemným parkovaním a balkónmi.

Prokop, Reháková, Ondrejka. Spája ich Shell bez územného plánu?

Prokop, Reháková, Ondrejka. Spája ich Shell bez územného plánu?Ak mi niekto napíše meno zamestnanca mestského úradu, ktorý bol vyhodený pre svoje pochybenia, asi má u mňa fľašu. Pre mňa nič iné len trpká skúsenosť z Malaciek. Nedivme sa potom, že občania mávnu rukami a povedia, že to tu nemá význam. Niektorí sú tu jednoducho rovní, iní rovnejší. A to nehovorím o povesti stavebného úradu. To je kapitola sama o sebe.

Riešenie problému Družstevná

Riešenie problému DružstevnáVýber lokality, kde možno poskytnúť nájomné bývanie rodinám z Družstevnej ulice, nie je zďaleka jednoduchý. Vedia to snáď všetci, ktorí sa touto otázkou za posledné mesiace zaoberali. V auguste tohto roku inicioval primátor mesta Jozef Ondrejka za týmto účelom dve pracovné stretnutia s poslancami.

Kotlebovci smerujú do Malaciek

Kotlebovci smerujú do MalaciekAKTUALIZOVANÉ 18.6. : Malacky sa stanú miestom konania stretnutia priaznivcov strany Ľudová strana Naše Slovensko, známych pod menom "kotlebovci". Internetom sa šíri informačný leták k akcii, ktorá je zvolaná už na tento týždeň v nedeľu. Podľa infomácií šíriacich sa na sociálnej sieti FB, plánované stretnutie sa presúva z mestského úradu, k obchodnému domu AFK na Záhoráckej ulici.

Na návšteve v Betánii

Na návšteve v BetániiAzylové centrum Betánia pôsobí v Malackách od roku 2006. Najskôr v ňom otvorili útulok pre mužov bez domova, neskôr bola sprevádzkovaná aj časť pre týrané ženy s deťmi, či ženy s deťmi bez domova ako zariadenie núdzového bývania. Dnes má zariadenie 43 klientov a pár mesiacov aj novú zástupkyňu riaditeľky Mgr. Evu Nagyovú, ktorú sme v Betánii navštívili a vyspovedali.

Desaťročná cesta za súkromným biznisom

Desaťročná cesta za súkromným biznisom„Tam, kde budem vedieť byť užitočný, budem sa usilovať užitočný byť,“ prehovoril v roku 2002 vtedajší premiér SR Mikuláš Dzurinda, keď sa po boku s Ľubom Romanom a Milanom Vaškorom postavil pred novinárov, aby vyjadril podporu Priemyselno-technologickému parku Záhorie. Dnes tu máme exkluzívny súkromný golfový rezort a jedinečnú Píniovú alej.

Skrýva Nemocničná svoje dlhodobé plány za výzvu poslancov?

Skrýva Nemocničná svoje dlhodobé plány za výzvu poslancov?Tento príspevok je zaradený do kategórie reakcie a názory. Je popisom série mediálnych výstupov, ktoré som robila o nemocnici v Malackách od roku 2004. Zachytáva rozhovory s jej riaditeľmi - Máriom Miklošim, posledným pred vstupom Nemocničnej a. s., Petrom Jergušom (2004), Petrom Kalenčíkom (2008). Spomínam na boj celého okresu za zachovanie pôrodnice. Spôsob akým prišlo k jej zrušeniu, mi nápadne pripomínajú udalosti posledných dní.