Ľudia pre Malacky » Štatutárka MsCSS zostáva vo svojej funkcii

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Štatutárka MsCSS zostáva vo svojej funkcii

Mestské zastupiteľstvo sa dnes (10. 11.) zaoberalo správou z vykonanej finančnej kontroly v p.o.m. Mestskom centre sociálnych služieb, v ktorej prišlo k nelegálnemu prevodu 191 tisíc eur na súkromné účty bývalou ekonómkou organizácie. Poslanci sa počas trojhodinovej diskusie zaoberali vyvodením zodpovednosti voči štatutárke MsCSS Daniely Mračnovej. Primátorov návrh na jej odvolanie v tajnom hlasovaní neprešiel.

Správu predložila hlavná kontrolórka Ľubica Čikošová. O výsledkoch jej kontroly sme informovali v príspevku Kontrola v MsCSS ukončená.

Členovia návrhovej komisie sprava poslankyne Daniela Hamarová a Gabriela Janíková a Štefan Bauman.

Rokovania sa zúčastnili aj klientky Mestského centra sociálnych služieb, ktoré prišli svoju riaditeľku podporiť.

Diskusiu otvorila poslankyňa Gabriela Janíková, povolaním ekonómka. "Treba sa poučiť z toho, čo sa stalo a nastaviť systémové opatrenia, aby sa to neopakovalo," vyjadrila sa. V jej príspevku (do diskusie sa prihlásila viackrát) odznievala myšlienka, že si váži kvality Mgr. Daniely Mračnovej ako sociálnej pracovníčky, no ako štatutárka stratila kontrolu nad finančným hospodárením organizácie delegovaním veľkých právomoci na ekonómku, čo sa nedá akceptovať. Ekonómka dôveru a nevedomosť riaditeľky Mračnovej zneužila v prospech vlastného obohatenia. 

Diskusia nebola jednoduchá.

Poslanec Jozef Mračna sa ocitol v neľahkej situácii - rozhodovalo sa o jeho manželke. "Nie je pravda, že štatutár zodpovedá za protiprávnu činnosť svojich zamestnancov. Som poslancom od roku 1990 a s takýmto niečím som sa ešte nestretol. Je to prvý prípad, ktorý vyšiel na svetlo Božie," povedal. "Až trestné oznámenie určí vinníka. Som presvedčený, že moja manželka na svojom poste nezlyhala."

Mestského zastupiteľstva sa zúčastnil aj redaktor Týždenníka pre Záhorie.

Počas rokovania viackrát viedli dialóg poslanci J. Říha a J. Mračna.

O slovo požiadala aj občianka Mária Hutníková, ktorá v svojom prejave vyzdvihla prácu riaditeľky Daniely Mračnovej, jej kvality ako sociálneho pracovníka, ktorý ochotne pomáha.

Bodku za diskusiou k správe z vykonanej kontroly dala poslankyňa Trenčanská.

Správu hlavnej kontrolórky zobrali poslanci na vedomie.

V ďalšom bode programu sa hlasovalo o samotnom návrhu odvolania štatutárky z jej funkcie.

Poslanec J. Říha navrhol tajnú voľbu.

Primátor dal hlasovať o návrhu, zároveň určil komisiu zloženú z J. Říhu, A. Pašteku a J. Bullu na zrealizovanie úkonov k tajnej voľbe.

Príprava hlasovacích lístkov.

J. Říha predniesol inštrukcie k tajnej voľbe. Hlasovalo sa po jednom v samostatnej miestnosti.

Rozdávanie hlasovacích lístkov.

Výsledok tajnej voľby - 8 poslancov hlasovalo za odvolanie Daniely Mračnovej z funkcie, 4 sa zdržali a 4 boli proti. Poslanec Mračna sa hlasovania nezúčastnil. Štatutárka MsCSS zostáva na svojom poste.

Zvukový záznam z diskusie bude k dispozícii na webovej stránke mesta tu.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

10.11.2011 23:13:00 | Ivan

Du blejt velebnosti... Fraška. Tí poslanci, čo sa zdržali by mali položiť svoj mandát, keď sa nevedia rozhodnúť... Stačí si pozrieť zastupiteľstva, kde je sporný bod a uvidíme, kto sa asi zdržal aj tentokrát. Niektorí to robia dosť často. Nemajú tam čo hľadať!

11.11.2011 00:25:04 | milan o.

divim sa... v tajnej volbe sa zdrzia? strasne...

divim sa... mracnovej ze hned neodstupila... a teraz sa bude tvarit ze nic sa nestalo? kazdy na nu uz trvalo bude pozerat s nedoverou...

divim sa... starym kadrom ze kryju chrbat nekomu kto nezvladol post...

divim sa... ze mracna obhajuje zenu...

divim sa... ze mracnovu drzia vo funkcii 4 POSLANCI (8 poslancov za odvolanie!!!! to je polka poslancov) a mracnovej to staci??? normalka? ne! to neni normalka to je strasne

11.11.2011 07:45:15 | Juraj

Súhlasím s "milanom o " v plnom rozsahu.Je to hanba celého MsZa!!!!Ale tak potom aj vyzerajú celé Malacky !!!Súcit prevažuje nad moralkou a zdravím rozumom - u tých , čo sa zdržali a boli proti odvolaniu !!!Ale aj LPM chýbali 2 hlasy -jeden chýbal / Andil ?/ a ktorý zradil ?- veď Vás je 10....A ešte sa chcem spýtať kompetentných z MsU -z ktorej kapitoly sa vykrylo predmetných 191 tis. EUR ??? Veď to je 4 krát 50 000 na skypark....

11.11.2011 07:56:19 | karolína

Ako štatutárka stratila kontrolu nad finančným hospodárením organizácie delegovaním veľkých právomoci na ekonómku, čo sa nedá akceptovať. Ekonómka dôveru a nevedomosť riaditeľky Mračnovej zneužila v prospech vlastného obohatenia. Riaditeľka je plne zodpovedná za to čo sa stalo.

11.11.2011 08:57:29 | J.Říha

Ja osobne som sklamaný.

Včera sa mi potvrdilo, že som príliš naivný a idealista. Prizeral som sa tomu, ako poslanec Mračna zastupoval nie poslanca Mračnu, ale Mestské centrum sociálnych služieb. A čo ma najviac prekvapilo, ako sa môžu 4 poslanci zdržať v tajnom hlasovaní (nie vo verejnom, kde by som to ešte ako tak pochopil). Navrhol som tajné hlasovanie práve kvôli tomu, aby mohli slobodne prejaviť svoj názor tí poslanci, ktorí mi ešte v apríli hovorili, že kvôli kolegiálnosti voči poslancovi Mračnovi nemôžu hlasovať za odvolanie riaditeľky.

Po včerajšku už nedokážem s týmito poslancami komunikovať, a z toho znechutenia, čo vo mne zavládlo, už ani neviem, za aké ideály a transparetnosť vlastne bojujeme.

Vážim si poslanca Mračnu za jeho dlhoročnú prácu, aj profesionálne pôsobenie. To, čo predviedol včera, narazilo u mňa už na hranicu pochopenia. Môžu ma mnohí presvedčovať o opaku, aj rodinní príslušníci poslanca Mračnu, nielen vypisovaním sms, či možno anonymným vypisovaním tu v diskusii, včerajšie vystúpenia niektorých poslancov boli pripravené. A musím súhlasiť s primátorom mesta aj v tom, že postoj mnohých poslancov bol daný (či vhodnejšie slovo, dohodnutý?) vopred.

Občianska iniciatíva Ľudia pre Malacky vyslala do mestského zastupiteľstva 7 poslancov. Bolo ich 7 a aj je ich 7. Máte pravdu, poslanec M. Andil je pracovne odcestovaný v zahraničí. Z prítomných 6 poslancov, sme sa všetci vyjadrili vo verejnej diskusii za odvolanie riaditeľky Mračnovej. Zvukový záznam a nami uvádzané argumenty si môžete vypočuť.

Som rád, že oproti aprílu, kedy sme boli 3, je nás už 8, ktorí očakávajú a vyžadujú od štatutárneho orgánu ktorejkoľvek mestskej organizácie najmä vedenie, riadenie a kontrolu.

Je to o číslach, počtoch. Počítať teraz, keby bol poslanec Andil prítomný, či by bola odvolaná štatutárka, je asi už zbytočné. Mestské zastupiteľstvo je kolektívny orgán. A to sa zmohlo podľa mňa iba na signál, že si sami nedokážeme urobiť poriadok.

A pýtam sa tých poslancov, ktorí sa zdržali, či ktorí boli proti, ako chcete trvať na vyvodení zodpovednosti voči zamestnancom MsÚ, u ktorých ste presvedčení, že pochybili?

Samotnej riaditeľke gratulujem, má dôveru 4 poslancov zo 16. Ak toto je pre ňu dostatočná podpora, môže s týmto veľmi silným mandátom pokračovať ďalej k navráteniu stratenej dôvery.

11.11.2011 09:48:40 | Martin

Vážený pán poslanec Říha, ako si môžete byť taký istý že LPM v tajnej voľbe volili tak, ako píšete. To je iba dohad. Boli by Ste možno prekvapený ako to je po pravde.Tajná voľba je tajná. Ostatné sú iba Vše dohady.

11.11.2011 09:57:00 | Mám súdnosť

Som občan Malaciek. Smutný a šokovaný občan Malaciek. Stále rozmýšľam nad konaním niektorých poslancov, ktorí sa zdržali hlasovania, alebo hlasovali proti odvolaniu nadriadeného pani Žilavej - pani Mračnovej. Neviem nájsť odpoveď na otázku, kedy by už neboli tolerantní voči zlyhaniu štatutára v MsCSS? Pri vyššej sume? Nad akým číslom by už krútili hlavami? Alebo je to o niečom inom?

Chápem, že nie je možné vyvodiť trestno-právnu zodovednosť za úmyselné konanie, ktoré spôsobila pani Žilavá, voči pani Mračnovej. Toto hlasovanie však predsa nebolo o pani Žilavej, ale o postoji poslancov, či považujú pani Mračnovú zodpovednú za zlyhanie ako nadriadenej. Ako svoju podriadenú riadila? Ako svoju podriadenú kontrolovala? Odpoveď je len jedna, riadila a kontrolovala zle, nedostatočne, čoho dôsledkom bolo vytvorenie trojročného priestoru na parazitovanie a okrádanie nás všetkých, nás Malačanov. Vážení poslanci, veľmi by som si priala, aby si Vás po včerajšom rozhodovaní aj občania tohto mesta vážili. Ja si vážim tých, ktorí jasne deklarovali svoj postoj a hlasovali za odvolanie. Tých druhých si vážiť ako predstaviteľov verejnej moci mi moje svedomie nedovolí.

Skúsim sa Vás opýtať inak. Ako rodič som zodpovedný za konanie svojho neplnoletého dieťaťa. Keby niečo protiprávne vykonalo, budú na zodpovednosť brať mňa, ako zákonného zástupcu (keby tiež bolo možné hlasovať proti, alebo sa zdržať hlasovania :-)). Nie je to tak brané aj v prípade štatutárneho zástupcu pri konaní svojich podriadených? Pre Boha, majte a majme, Malačania, súdnosť.

11.11.2011 10:17:58 | olina

Aký je tvoj názor:
Quo vadis Malacky? tak honosne pomenované "Dobré miesto pre život". Krádeže, podvody, korupcia, sprenevera, teror. Čo bude nasledovať páni poslanci? Zabíjanie, vraždenie alebo čo? Veď to zhrňme:
- kauza bytoviek Juh, ututlané, pomenovaní boli vinníci, všetci sedia na svojích miestočkách, dokonca, že vraj aj odstúpená vedúca už zase robí na úrade
- cigáni naďalej terorizujú na dolnom konci, stačí sa opýtať p. Dobrovodského
- rozkradnuté statisice a riaditeľka zostáva atď.
Zbytočná práca kontrolorky mesta, keď sa kauza za kauzou zametá. Nech páni poslanci vyberú čo má kontrolovať a hneď aj určia, aký má byť výsledok kontroly. Vás pán Ríha svojim spôsobom ľutujem, ako aj všetkých slušných poslancov, ktorí chcú pre Malacky niečo urobiť, ale v takom "skorumpovanom poslaneckom hnoji" to jednoducho nejde. Odpustite mi výraz, ale nič slušnejšie ma nenapadá.
Ešte hádam bolo treba uviesť, kde sa konala "skorumpovaná párty" na oslavu za zotrvanie vo fukci, veď spreneverené bolo ozaj dosť. Som stará Malačanka, ale toto čo sa deje história Malaciek asi nepametá.

11.11.2011 10:27:59 | Viera

Pani riaditeľka ako chcete prísť pred svoje podriadené a kontrolovať ich
prácu ? Mate na to odvahu ? Veď vy máte ísť príkladom. Napísali Vám štyria poslanci aspoň napomenutie, ktoré vy rozdávate aj za ....

11.11.2011 13:06:17 | steewe

Váž. p. Říha, to že niektorí poslanci za Vami chodili, že z kolegiality k Mračnovi nenemôžu hlasovať za odvolanie riaditeľky Mračnovej som tvrdil hneď od začiatku tejto kauzy, lebo poznám rodinu Mračnovú aj ich priateľov -poslancov, všetko bolo dohodnuté. Len tiež nechápem ako POSLANCI, ktorí sú volení, sa môžu v tajnom hlasovaní zdržať hlasovania. MUDr. Haramia by sa im mal pozrieť na chrbtovú kosť. p. Mračnová odstúpte, alebo neviete čítať alebo Vám sú občania Malaciek úplne ľahostajní ??? Zamyslite sa nad sebou a neľutujte tie oslavy s Vašímí tiežposlancami!!! Určite sa nájdete aj v iných médiách!!!

11.11.2011 16:31:41 | Nataša Špelicová

Absolútna fraška. Neviem už, čo ešte by sa malo poslancom predložiť a presvedčiť ich o pochybeniach pani riaditeľky. Mali pred sebou správu a v jej závere vymenované všetky porušené paragrafy a predpisy. Riaditeľka neoprávnene odovzdala ekonómke všetky právomoci, vrátane Grid karty na vykonávanie prevodov, vôbec ju nekontrolovala a nikto ju neberie na zodpovednosť. Dokonca sa ešte pokúšala neoprávnené prevody zakryť, keď primátorovi tvrdila, že šlo len o chybný variabilný symbol. Ako štatutár zlyhala a nič sa nedeje.... môže tak pokojne činiť naďalej. Neuveriteľné.
Absolútne neospravedlniteľné je konanie pána Mračnu, jeho silný lobbing pred zasadaním a na zasadaní je neobhájiteľný. Nestačí vylúčiť sa z hlasovania, keďže je v tejto veci zaujatý, mal sa vylúčiť z celého konania. Naozaj Kocúrkovo.....

11.11.2011 16:40:34 | Michal

No a na svete je nová jednotka SI.
Je to jednotka hnusu, korupcie, arogancie, neschopnosti a volá sa 1 MRAČNA.

1 MRAČNA = cca 191.000,- €

Optimálne je ju používať pri stanovení hodnoty neschopnosti štatutárov, ktorí síce berú plat za riadenie a kontrolu svojich podriadených, no nenesú žiadnu zodpovednosť , alebo pri skorumpovaných poslancoch v mestskom zastupiteľstve :-(

11.11.2011 16:41:20 | 1 MRAČNA = cca 191.000,- €

1 MRAČNA = cca 191.000,- €

11.11.2011 17:35:19 | zamestnanec msu

Haramia a chrbtova kost? Frus? Ten by nikdy neodvolal p.Mracnovu. Takych mame my poslancov. Kolegovia hovoria ze sa vyfarbil charakter p. poslanca Halcina. Plne usta kritiky uradu,ale sam ma maslo na hlave. Aki kamarati sa stali s p.poslancom Mracnom.

A vy p.Riha uz ste spokojny? P. Mracnova zostala vo funkcii,snad ste to necakali? Aspon ste sa prebudil zo sna, p. poslanec Moravcik a p. poslanec Spusta vas zradia kedykolvek! Co ste od tychto dvoch cakali? Zlate husy? P. Moravcik sa nezmenil a zostane rovnaky,metody z cias primatora pouziva dalej. Doplatili ste p. Riha na slepu doveru k nim aspon sa spamatate.

11.11.2011 17:36:47 | zamestnanec msu

P.Riha a odkial ste zobral peniaze na svoj novy 7 arovy pozemok v lukrativnej casti? Mali by ste zacat vysvetlovat aj vy.. na kazdeho raz dojde!

11.11.2011 17:49:29 | jano

To koho prosím napadlo dať hlasovať tajne? Veď to je najlepší spôsob aby prešiel dopredu dohodnutý výsledok. A ešte to následne umožní rozhorčene sa tváriť všetkým,ako sú zhnuseni z ostatných lebo oni predsa hlasovali za odvolanie. Lenže takto sú všetci v jednom spoločnom mechu plnom špiny. A nepomôže ani následné rozhorčovanie, lebo väčšinou kričia najviac tí čo majú najviac za ušami.
Tajné hlasovanie umožnilo, aby sa zaň schovali všetky zákulisné dohody a vlk bol nazratý aj ovca zostala celá. Geniálne vymyslené.

11.11.2011 17:56:50 | miso

cau jano... uz si spatek? byl si nejak cicho.. si trpel s rodzinu ci ju daju dole? a de je sestra danielka? a mama vubec jak ma? sak ze je dal ve funkcii.. kolko poslancu sa vam vystridalo v oblacku?

11.11.2011 18:00:58 | miso

ja vam doporucujem vypocujte si zvukovy zaznam teho zastupitelstva... nevim ci mam blvat alebo sa odscehovat.. pocuvnite si jak mracna obhajuje svoju zenu.. ten sa zapomnel ze je poslanec pro cele mesto a ne pro jeho rodzinu! a halcin.. to de sa zebral tento clovek? odkad spadel tento pristehovalec?!! z oblacku padel? nejak moc velike ego ma.. fuj! je mi spatne z takych poslancu jak je halcin a mracna a pista bauman.. vrana k vrane seda... to nas ale reprezentuju lude.. na bliti mi je z nich

11.11.2011 18:29:29 | jano

Teraz som prečítal, že ten úchvatný nápad s tajným hlasovaním navrhol poslanec Ŕíha. Potom sú len dve možnosti.
1. Že v tom ako to dopadlo ide s Mračnom po dohode spoločne
2. Niekto mu to ako naivnému malému chlapcovi vnukol a zmanipuloval ho tak, že tu teraz naplakava nad svojou nekonečnou naivitou.
Tak či tak, poslanec Mračna dosiahol aj s jeho pomocou čo potreboval a naivný Ŕíha môže ďalej vypisovať svoje nekonečné múdrosti a tešiť sa až ho zase niekedy zneuziju starí harcovnici.

11.11.2011 18:45:36 | miso

jano.. de je danielka? uz ste dosli na to jak vracite penize?

11.11.2011 19:23:12 | Tamara Saberova

Povedala by som, lepsie poslanec s idealmi ako riaditelka bez zodpovednosti. Smutne, ze poslanci zabudaju na obyvatelov - volicov a uprednostnia kamaratske vztahy pred vyvodenim zodpovednosti.

11.11.2011 19:57:21 | michala

jano 40 minut hladal kto navrhol tajne hlasovanie.. co to je za dem*nta? to moze hovorit vite komu.. paci sa mi co napisal pan riha, mracnovu podrzali 4 poslanci, gratulujme ji vsetci.. moze byt na seba pysna po tych 30 rokoch prace v centre ma doveru 4 POSLANCOV! ale dopadla.. teraz bude ako chodit pred poslancov a zamestnancov? s usmevom? ze sa nic nestalo a ideme dalej? nemoze sa opakovat hlasovanie a verejne? nech pozname tych mracnovych kamaratov co im drzo kryju chrbat!

12.11.2011 00:28:15 | Juraj

Pán Říha,pamätáte sa na moje výroky z jari tohto roku voči Vám ?Samá teoria a naivnosť...Som sklamaný , že práve VY ste navrhli hlasovanie tajné !!!Komu ste vychádzali v ústrety ??? Zvolajte mimoriadne MsZa s jedným bodom - odvolanie riaditeľky McSS- a verejne !!! A to ešte v tomto roku !!!Vianoce nech sú ozaj pokojné....

12.11.2011 07:38:20 | jano

Aký je tvoj názor
Pán poslanec Řiha
po poslednom hanebnom rokovaní máte vlastne len možnosť:
1. ak ste slušný človek a stojíte si za tym, čo píšete a rozprávate, máte chrbtovú kosť a čisté svedomie, tak spolu s ostatními slušnými poslancami odstúpite a znefunkčníte ten skorumpovaný mestský parlament
2. neodstúpite a tak vlastné dokážete všetkým pochybovačom, že navrhnuté tajné hlasovanie bolo len vopred dohodnuté divadlo za neodvolanie riaditeľky.
Malacky čakajú Vaše rozhodnutie.

12.11.2011 07:53:01 | Milan Ondrovič

Jano, ste komický, odstúpením slušných poslancov, znefunkčníte zastupiteľstvo dovtedy kým na ich miesto nenastúpite vy, alebo niekto ďalší v poradí, tvrdé jadro zostáva.

12.11.2011 08:02:45 | Milan Ondrovič

Juraj, aj ja som si myslel, že tajným hlasovaní umožníme poslancom slobodne sa vyjadriť sa. S tajným hlasovaním som osobne mal veľký problém. To že sa aj v tajnom hlasovaní zdržia niektorí poslanci čakal asi málokto. Aj ostrieľaní funkcionári boli z výsledku prekvapení, tomu verte. Tajné hlasovanie v Malackách týmto úplne stratilo význam.

Ak sa nájde 10 poslancov, ktorí budú za odvolanie, potom takéto zastupiteľstvo bude. V inom prípade opakovať niekoľkohodinovú frašku chuť nemám. Pretože 9 nestačí, poslanec Mračna predsa môže vyhlásiť konflikt záujmu a hlasovať podľa svojho svedomia.

Ľudia hovoria, že poslanci štatutárku podržali, že jej vyjadrili dôveru, to nie je pravda, poslanci ju neodvolali. Pokiaľ by sa hlasovalo o dôvere a hlasovanie by dopadlo takto, už by tam nebola, dôveru štatutárke v tomto hlasovaní podľa môjho názoru vyjadrili 4 poslanci.

12.11.2011 09:16:05 | Lucia Vidanová

Kto sa zdrží hlasovania (ba dokonca v tajnej forme), nemá vlastný názor. Poslancov bez názoru Malacky nepotrebujú, ani alibistov. Tí nech sa vzdajú mandátu. A možno by sme zistili, že práve tieto osoby sú v zastupiteľstvo paradoxne funkčne najdlhšie.

12.11.2011 09:35:45 | Zuzana Baligová

Za pár dní bude tomu rok, čo malackí poslanci skladali sľub. Doslova tento:

„Sľubujem na svoju česť a svedomie, že budem riadne plniť svoje povinnosti, ochraňovať záujmy obce, dodržiavať Ústavu Slovenskej republiky, ústavné zákony, zákony a ostatné všeobecne záväzné právne predpisy, a pri výkone svojej funkcie poslanca mestského zastupiteľstva ich budem uplatňovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.".

Milí poslanci,
občania Vám dali v komunálnych voľbách svojím hlasovaním dôveru a verili, že budete vždy konať tak, ako ste to potvrdili týmto sľubom. Pri hlasovaní o odvolaní/neodvolaní ste, milí poslanci, mysleli aj na to, že rozhodujete svojím hlasom za nás všetkých? Mysleli ste na to, čo chcú občania Malaciek a aký je ich postoj? Pohybujem sa vo verejnom živote, ja som sa však s iným názorom, ako pani riaditeľku odvolať, za posledné mesiace nestretla. Teraz mi ostalo sa už len tešiť, že medzi mojimi priateľmi a známymi sú bytosti s ľudskou tvárou.

12.11.2011 09:52:59 | Jozef T.

Inak Jano, nebuďte smiešny s vašimi návrhmi. Pán Říha možno viacerým "nevoní". Snaží sa ale pre mesto urobiť všetko čo je v jeho silách. Jemu o mesto ide. Veľa ľudí mu fandí, mladých aj tých starších. A ja sa k nim pridávam. Dajte si námahu a pozrite si celú online diskusiu. Veľa vám napovie.

12.11.2011 09:55:40 | Emil

Pán Ondrovič
a nedá sa ešte raz hlasovať o odvolaní? Všetci sú rozhorčení. Tiež nad tým rozmýšľam, ale neviem na to odpoveď.

12.11.2011 11:39:16 | kristína

Všetci tu rozoberáte Mračnovú, Mračnu, poslancov. Zriaďovateľom MsCSS je mesto Malacky. Celý MsÚ len ťaží z tejto inštitúcie. Nielen servis, ktorý im poskytuje. Prečo by potom odvolali riaditeľku, ktorá ide po ruke všetkým poslancom...opatrovateľská služba v domácnosti?????Kto toto kontroluje??? kto koho opatruje? fuj

12.11.2011 17:44:54 | Mirka

Pre kristínu,
Ty moja to máš v tej hlave riadne pomiešané, čo má sprenevera 191000 € spoločné s opatrovaním a neschopnosťou riadiť podriadených. To ftvoje fuj patrilo dúfam Mračnovcom........................., či?

12.11.2011 17:55:45 | paulina kovacova

to sa dalo čakať, je evidentne, ze poslancov mestskeho zastupitelstva nezaujimaju ich voliči...respektive nazory...tich, ktori ich volili..!!!!

12.11.2011 18:03:30 | pokoj

Aby sme tu nediskutovali iba o pani Mráčnovej a o odvolaní ale odvolaná mala byť v prvom rade kontrolórka mesta pani Čikošová. Veď ona mala na to prísť už skôr. Ako vykonáva kontrolu?? Ako mohla dopustiť, že po takom dlhom čase sa na to prišlo. A neprišla na to pani Čikošová ako sa tu snažia niektorí presadiť!! Sociálna poisťovňa zverejnila zoznam dlžníkov a až vtedy sa prišlo nato!!! Takže nepripisovať pani Čikošovej zásluhy. Ona by mala byť odvolaná a ešte lepšie by bolo keby sama odstúpila!! Ako jej môže mesto dôverovať, koľko ešte nájdeme nezrovnalost???

12.11.2011 18:26:38 | Lucia Vidanová

Odporučila by som každému, kto chce na túto tému diskutovať "s prehľadom", nech si vypočuje zvukový záznam zo zastupiteľstva, keď ho mesto zverejní. A potom robí uzávery.

12.11.2011 19:55:39 | karla

Aký je tvoj názor
Prosím o vysvetlenie hlasovania: 8 za, 4 proti, 4 sa zdržali. Podľa mňa je to remíza. Vysvetlí mi niekto z kompetentných a znalých ako to vlastne je, kto vyhral a prečo? Dúfam, že sa dočkám odpovede. Ďakujem

12.11.2011 20:43:15 | paulina.kovacova

clovek si nepotrebuje vytvorit "uzavery" na zaklade jedneho zaznamu, realizacie a skutky "jednotlivych" poslancov hovoria za vsetko...
apropo, casto som sa zucastnovala mestskeho zastupitelstva, a dovolim si povedat, ze deti I. stupna ZS, robia rozhodnutia promptnejsie, realnejsie, bez zbytocneho diskutovania, jednoducho, niektori poslanci tam... uz velmi dlho nemaju, co robit, ...
a ti osmi sa môzu hanbit !!!

12.11.2011 20:54:05 | Zuzana Baligová

Pre Karlu:
Hlasovalo 16 poslancov, z toho 8 hlasovalo za odvolanie, 4 poslanci hlasovali proti odvolaniu a 4 poslanci sa zdržali hlasovania. Návrh na odvolanie by bol prijatý iba v prípade, ak by bol podporený NADPOLOVIČNOU väčšinou prítomných poslancov, čo sa však nestalo.

12.11.2011 21:46:53 | Eva Z.

Na mestskej stránke som objavila anketu Ste spokojní s hlasovaním poslancov MsZ o odvolaní riaditeľky MsCSS, na základe ktorého zotrváva vo svojej funkcii?
Áno, nezaslúži si odvolanie za podvody svojej zamestnankyne.
8.33 %
Skôr áno, veď je obetavá sociálna pracovníčka.
13.8 %
Nie, lebo zlyhala v otázke riadenia a kontroly.
55.5 %
Skôr nie, bez ohľadu na ľudské kvality neodhalila veľké podvody.
8.33 %
Je mi to jedno, ale snáď budú poslanci rovnako tolerantní aj k pochybeniam iných.
13.8 %
Zatiaľ hlasovalo: 36

13.11.2011 02:23:03 | martina

nemoze sa opakovat hlasovanie? mracnova nema doveru poslancov sak to je jasne 4 hlasy ju podrzali.. a moravcik? nekomentujem.. co od neho cakate? ja nic dobre.. frus nikedy nepojde proti mracnovej.. rovnak aj halcin, bauman je chyteny mracnom.. proste lude mracnova nebude odvolatelna maju to dobre spocitane.. ja sa ale mracnovcom divim za taketo preslapy ide este za nu mracna bojovat.. co si o tem mysliet?

13.11.2011 08:08:48 | Zuzka

Pozrela som si anketu na www.malacky.sk teraz a pozrite na tie čísla. Tuším nás je napálených viacej.
Ste spokojní s hlasovaním poslancov MsZ o odvolaní riaditeľky MsCSS, na základe ktorého zotrváva vo svojej funkcii?

Áno, nezaslúži si odvolanie za podvody svojej zamestnankyne. 0.88 %

Skôr áno, veď je obetavá sociálna pracovníčka. 0.88 %

Nie, lebo zlyhala v otázke riadenia a kontroly. 96.4 %

Skôr nie, bez ohľadu na ľudské kvality neodhalila veľké podvody. 0.88 %

Je mi to jedno, ale snáď budú poslanci rovnako tolerantní aj k pochybeniam iných. 0.88 %

Hlasovalo: 566

13.11.2011 14:53:54 | sona obermarova

Co sa deje v Malackach? :( Slusni poslanci dostali facku, riaditelka bez zodpovednosti zostava vo funkcii, poslanec / manzel funkcionarky obhajuje vlastnu zenu na ukor celeho mesta, kamarati poslanci sa v tajnom hlasovani zdrzia...... Pripomina to roman z podsvetia Ameriky, vladne nam tu kto? Demokraticky zvolany parlament ktory pocuva nazory obcanov alebo rodinny klan ktory si robi co sa mu zachce? Uprimnost pana poslanca Rihu sa mi paci. V politike potrebujeme ludi so srdcom. Tiez by som navrhovala tajnu volbu aby boli poslanci slobodnejsi. Ako umoznite slobodu poslancom? Tajnou volbou. Preco ju nevyuzili 4 poslanci ktori sa zdrzali... ? Prevysili zaujmy? Nepreniesli sa cez kamaratske vazby? Prejavila sa slaba povaha osobnosti? Nedozvieme sa... sami si musia spytovat svedomie. Suhlasim s panom poslancom,mestsky parlament sa ubral o sance trvat na zodpovednosti inych pracovnikov mesta... pani poslanci, najskor si pozametajte pred vlastnym prahom

13.11.2011 19:56:38 | marika

Chcem sa spytat poslancov, je mozne opakovat hlasovanie? Treba na to nieco splnit? Ja by som dala opakovane hlasovat a riaditelky sa pytala na financovanie. Neni mozne aby odpovedal na otazky poslancov manzel. Pocuvala som zvukovy zaznam vsak tam obhajoval zariadenie poslanec Mracna, to neni normalne. Ti Smeraci su nechutni od parlamentu az po komunal, hanba

13.11.2011 23:24:16 | Karla

V diskusii sa stále spomína., že p.poslanec Mračna obhajoval manželku. Je to vôbec dovolené? Ako poslanec na pravom mieste sa mal zdržať akejkoľvek diskusie a hlasovania .Kde bola pani riaditeľka? Nebodaj sa hodila na PN? Veď chodila po meste, videli ju aj v práci . Mala sa prísť obhajovať sama a všetko vysvetliť. Už podľa toho mohli poslanci posúdiť ako sa stavia k zodpovednosti.
Časom sa ukáže kto mal pravdu, či tí čo hlasovali za, alebo tí čo boli proti. Najviac ma sklamali tí, čo sa zdržali hlasovania. Veď ak sa nevedeli rozhodnúť mali sa stretnúť so svojimi voličmi a spýtať sa ich na názor. Sú tam ich zásluhou. Popremýšľajte o tom do budúcnosti.

14.11.2011 07:21:12 | michal

Dodatok k Malackej mene:
Jedna Mračna má sto Hara, desť Fru a jeden Bau. Je to stabinejšia mena ako euro alebo dolar, krytá aktívami sprenevereného majetku MsCSS. Použiteľná napríklad zariadení Obláčik na Juhu.
Toľko recesia.
Pán poslanec Říha, v dobrej vôli ste návrhom tajného hlasovania urobili iste nechtiac chybu. Nemohli ste ani tušiť, že v tajnom hlasovaní nebudu poslanci voliť. To sa okrem Malaciek asi nestáva často. Ale kto pracuje, urobí aj chybu. Poučte sa, zvoľte trebárs inú taktiku, ale nepoľavte v iniciatívnej práci. Držím Vám palce. A ešte pre Malačanov, prestaňte už vypisovať, nič sa nezmení. Vlci vyjú a karavána skorumpovaných poslancov ide ďalej.
PS. V akej mene bude platený p. Mračna, keď podľa zvukového záznamu vystupuje ako obhajca riaditeľky a nie poslanec mesta. Dúfam, že nie v €.

14.11.2011 10:06:46 | Fakty a dohady

J.Ondrejka predložil na začiatku rokovania MsZ rozšítiť program MsZ o bod:Návrh odvolať riaditeľku p.o.m.MSCSS-p.Mračnovú.O tomto návrhu dal hlasovať:Výsledok hlasovania č.6 zverejnený na internetovej stránku Mesta Malacky je takýto:
Prítomní:17 poslancov,neprítoní 1-M.Andíl
Za:9-Bauman,Bulla,Berkešová,Haramia,Janíková,Moravčík,Ondrovič,Pašteka,Říha.
Proti:4-Tedla,Trenčanská,Hamarová,Mračna
Zdržali sa:3-Fruš,Halcin,Spusta
Nehlasovali:1 - Tedlová - to sú fakty,ktoré dávajú obraz o slobodnom rozhodovaní a postoji poslancov/slušných a neslušných/Zo 6 poslancov LPM len 4 za návrh.Verejné hlasovanie o Říhovom návrhu hlasovať tajne bolo vraj podobné.Z tohto gulášu pri porovnaní hlasovania verejného a tajného môžu byť len dohady.Pán Říha vo Vašej honbe za karierou strácate hlavu a vystavujete ostatných poslancov osočovaniu,urážaniu zo strany osôb ,ktoré na mieste poslancov by sa hnali za kariérou ako to robíte Vy.Urobte si poriadok v radoch LPM,podľa hlasovania verejného to nevyzerá,že by to aj v tajnom hlasovaní dopadlo podľa Vás.Ak chcete byť vodca,musíte vodiť,nie strácať hlavu.

14.11.2011 11:08:04 | Pavol Tedla

Reagujem na Fakty a dohady. Hlasovanie, ktore spominate (č.6) bolo o sposobe hlasovania tajnou volbou. Zrejme nastala chyba pri prepise, teda nie o dovere, ale o sposobe, kde som ja konkretne hlasoval proti tajnej volbe, lebo som nazoru, ze vo verejnom hlasovani by kazdy isiel so svojim nazorom, ktore sme otvorene viaceri vyslovili v diskusii, a neschoval sa za tajne (vid. 4 sa zdrzali!!)

14.11.2011 11:36:32 | Lucia Vidanová

Milé Fakty a dohady, boli ste na zastupiteľstve? Ja áno. Ak ma pamäť neklame o 18.37 h (vypočujte si zvukový záznam) sa hlasovalo o spôsobe odvolávania - verejne alebo tajne. To, že poslanci Trenčanská a Tedla boli za verejné hlasovanie nesvedčí o žiadnom rozpore vnútri ĽPM. Bol to ich postoj k tomu, že chcú verejne vyjadriť svoj názor na zotrvanie riaditeľky MsCSS vo funkcii. No hlasovalo sa tajne a to vyvoláva rôzne špekulácie typu kto, ako, za koho... Vypočujte si zvukový záznam a zistíte, aký bol postoj poslancov občianskej iniciatívy ĽPM. Ja som ich príspevky v diskusiách počúvala pozorne. Vyznievali jednotne.

14.11.2011 12:47:10 | J.Říha

Ale už dosť. Mám istú hranicu pochopenia pre kritiku, ale nenechám sa sprosto urážať primitívnymi príspevkami, a ešte aj od anonymných figúrok.

Po prvé. Nie som bezchybný, i ja robím chyby. Ale za svoje chyby nesiem v práci zodpovednosť, ktorej ma nezbaví kamarátske obchodovanie s hlasmi. Veľmi trefný komentár napísala Nataša Špelicová na internetovej stránke mesta, s jej slovami sa úplne stotožňujem. Môžete ma verejne pranierovať za návrh na tajné hlasovanie, dokonca viac pranierovať ako tých, ktorí zapríčinili, že v mestskej organizácii bolo spreneverených viac ako 190 tisíc eur z verejných zdrojov, dokonca viac ako tých, ktorí si tu snáď prisvojujú mestskú organizáciu ako svoju obchodnú pobočku. Nikto nie je vo funkcii zabetónovaný, a to nech pochopia tí, ktorí teraz prenášajú zodpovednosť na iných. Výkon riaditeľského postu by podľa mňa nemal byť za odmenu a ani nie zo súcitu. Žiaľ, argumenty mnohých rečníkov zo zasadnutia MsZ mi to naznačujú.

Po druhé. K riaditeľke Mračnovej sa vyjadrím neskôr samostatne, lebo tých zavádzaní sa šíri voči mojej osobe už viac ako dosť. Veľmi krátko mi bude trvať, aby som si preveril anonymné listiny, ktoré som dostal v piatok do schránky. Myslím si, že po štvrtku bude mať riaditeľka MsCSS s dôverou 4 poslancov veľmi náročnú prácu. Ale fandím jej, nech dokáže svoju schopnosť, o ktorej nás informovala vo svojom liste, a navráti stratenú dôveru. V týchto dňoch púšťam načas riaditeľku Mračnovú z hlavy, svoju energiu venujem doriešeniu problému na Družstevnej ulici.

Po tretie. Nemám sa za čo hanbiť. Budem teraz veľmi kritický a otvorený, ale hanbiť sa môžu tí, ktorí za mnou chodili a vyhýbali sa verejnej voľbe z dôvodu 20 - ročného kamarátstva s pánom poslancom Mračnom. To, že nevyužili ponúknutú možnosť, je na ich svedomí. Nič viac som pre ich slobodnejšie hlasovanie nedokázal ako poslanec urobiť. Hanbiť sa môže aj ten predseda komisie, ktorý ešte v pondelok večer na Rade predsedov komisií vyjadroval pohoršenie nad spreneverenými prostriedkami, a na komisii div riaditeľku neodškodnil. Nech sa vyjadrí aj primátor mesta, prečo oproti pondelňajšiemu zasadnutiu Rady predsedov komisií zmiernil vo štvrtok svoj tón. Kde zostala razancia primátora z pondelka?
Povedal som to verejne, ak by som nebol býval podporil vyvodenie zodpovednosti, nedokázal by som porušenia zákonov takého rozsahu, aj napriek hlbokej úcte k sociálnej práci, ktorú riaditeľka Mračnová vykonáva, obhájiť nielen pred malackou verejnosťou, ale aj pred samým sebou. A ja chcem ako mladý človek zaspávať pokojne, s čistým svedomím a rovným chrbátom.

Po štvrté. To, ako hlasovali poslanci, s ktorými som kandidoval, sa nedozvieme. Ale keď si prečítate môj posledný komentár, nikde som sa nevenoval hlasovaniu, ale vystúpeniam v diskusii. Za seba môžem napísať, že mám hlbokú dôveru ku každému z nás z ĽPM, pretože spolu otvorene komunikujeme, nie diktátom, cez prizmu ktorého sa nedokážu preniesť niektorí bývalí funkcionári zo straníckej minulosti. Každý poslanec sa slobodne rozhodol, či je za verejné alebo tajné hlasovanie. Milý anonym, fakty a dohady, Mulder a Scullyová, detektív oriešok a spol., naznačujete niečo, čo si veľmi protirečí, obaja poslanci, aj Katka Trenčanská, aj Palko Tedla hlasovali práve proti tajnému hlasovaniu, a povedali to otvorene hneď na zasadnutí. Mali s ním problém práve kvôli tomu, aby sa pred verejnosťou neskrývali tí, ktorí ešte vo štvrtok zapíjali a slávili. Obaja citovaní poslanci by tak išli sami proti sebe. Nechcem sa Vás dotknúť, ale utvrdzujete ma iba v tom, že v tých dohadoch sa utápate akurát tak Vy. A ešte k tomu ich podkladáte nepravdou (treba si pozorne prečítať výpisy hlasovaní, ak už chcete korektne kritizovať).

14.11.2011 12:56:58 | J.Říha

A ešte mi dovoľte, aby som sa vyjadril k zamestnancovi MsÚ a Mulderovi a Scullyovej, alias faktom a dohadom.

Váš večný evergreen o mojom ťažení po funkciách a neviem čomu, je už, prepáčte, ošúchaný a vtipný. Dávno vypadol z rebríčka hodnotených skladieb a na vážnosti. Ja Vám Vaše rozklepané prsty brať nebudem, a naďalej budem pokračovať v tom, čo si myslím, že naše mesto potrebuje. Nastavovaní systémových zmien, aby sme zvýšili verejnú kontrolu našich rozhodnutí. Je mi jasné, že nevyhoviem každému, ale ani by to tak v demokracii nemalo byť.

Mňa moja práca baví, som za ňu platený, a nemám dôvod prečo obmedzovať či zatieňovať svoju myseľ špekuláciami či sústredením sa na posty.

A milý anonym z úradu, pre tvoju úplnú informovanosť, pozemok som zakúpil. Áno. Zostatok úveru a pôžičky v hodnote 41 tisíc EUR (+ cca 32 tisíc EUR som použil z vlastných zdrojov) splácam ako niekoľko tisíc Slovákov. V minulom roku som mal celkový príjem cca 23 500 eur. Zdaniteľné príjmy som riadne zdanil a vykázal vo vyhlásení verejného funkcionára, ktoré máte na úrade. Spávam pokojne a nie som odkázaný na mandát poslanca.

Takže milý anonym, tadiaľ cesta verejného osočovania skutočne nevedie. Ak by bol každý tak otvorený, čo sa týka majetkových a peňažných vyhlásení ako ja, možno by sa nám bez tej slepej závisti a urážok lepšie žilo.

Prajem všetko dobré.

14.11.2011 14:23:11 | Marta

Kto sa zdrží hlasovania - ten je bez názoru, to platí v parlamente a aj v mestskom zastupiteľstve, škoda, že sme zvolili takých, ktorí nemajú názor - výsmech ich práce

14.11.2011 15:15:11 | porekadlo

Ryba s*í od hlavy. To v našom prípade znamená, že smrad ide od primátora ,cez poslancov, kontrou i pracovníkov.Zastavil sa u p. Mračnovej. No a čo sa komu stane. Nikomu nič. Veď tých prešľapov v našom meste je toľko od Juhu až po Dolný koniec. Tak nikomu nič nevyčítajte Vážení pisatelia týchto stránok.Zbytočne osočujete,demoralizujete ale i chválite. Všetko je aj tak na h........Krásny deň.

15.11.2011 18:32:21 | martina

Nech už dopadlo hlasovanie ako dopadlo, to sa dalo čakať. Ale čudujem sa p. Mračnovej, ako môže s takýmto výsledkom zastaváť i naďalej svoju funkciu. Nemáte p. Mračnová svoju hrdosť.

15.11.2011 18:57:24 | petra

Mám len prostý názor. Pri odhalení spreneverených peňazí mala byť okamžite odvolaná p. Čikošová, p. Mračnová a p. Žilavá. Toto nie je normálne čo sa robí. Niekto si len tak spreneverí toľko peňazí a zastáva i naďalej svoju funkciu. To sa nedá ani komentovať. Zastavuje sa človeku zdravý rozum. Páni poslanci a Vy ste sa zasa raz vyfarbili - p. Fruš, Bauman,Mračna, Moravčík... Ale koho ste si zvolili toho máte. Nečudujte sa ako dopadlo hlasovanie. Ale ja sa ani nečudujem p. Mračnovej, že nechce odstúpiť, veď ona má v práci zlatú baňu. Keby bola normálna a mala nejakú hrdosť, nemôže s takýmto niečim čo sa odhalilo ďalej zastávať svoju funkciu.

16.11.2011 09:19:49 | veštica

Pre Petru: Vy Vážená ste nebodaj veštica? keď viete ako kto hlasoval. Vystúpte z anonimity a začnite si veštením zarábať.Dohodím Vám kšefty.Určite si aj spomínaní poslanci prídu vyveštiť svoj osud aby sa pre budúcnosť mohli zariadiť a hlasovať tak ako im vyveštíte.Vešteniu zdar.

17.11.2011 08:45:13 | fany

Pani Mračnová, keby ste mala charakter tak okamžite odstúpite a nebudete sa tam nasilu držať. Nie je vám to ani trochu trapné ako vás ľudia nenávidia. Ale asi vám to stojí za to. Dcéra dostala zadarmo byt, ked druhí slušní ľudia si musia brať úvery. Že vám nie je hanba chodiť po Malackách, ja keby som také niečo urobila, tak chodím po Malackách kanálmi a nie ešte byť na poste riaditeľky.Ale vám to asi stále stojí za to. A váš manžel pán poslanec, to je tiež niečo.

18.11.2011 14:29:34 | kristína

PRE MIRKU:
Ak tomu neroziem, tak sa nevyjadruj. Jasne, že Fuj patrilo Mračnovcom. A čo s tým majú opatrovateľky? To, že teraz robia za minum aby sa spaltili dlhy za ktoré ony nemôžu. A tomu ostatnému ani nemôžeš rozumieť-nechápeš o čom tam píšem.

24.11.2011 20:48:55 | Katka F.

Sledujem túto "zaujímavú" diskusiu o odvolávaní štatutárky MCSS už dlhšiu dobu, pričom všetka špina sa hádže len na ňu, p. Mračnovú. Pochybila, o tom niet pochýb, pretože slepo dôverovala p. Žilavej. Položili ste si otázku, ako je možné, že KONTROLÓRKA mesta Malacky, ktorá má RIADNE vykonávať svoju prácu, t.j. robiť zodpovedne kontroly každý rok neprišla za 3 roky na to, že sa z centra ulievajú veľké peniaze??? Prišlo sa na to náhodou, vďaka neplateniu odvodov. P. ČIKOŠOVÁ, kontrolórka má na tom oveľa väčší podiel, pretože nevykonávala (alebo nechcela vykonávať?) svoju prácu riadne. Ak by pracovala zodpovedne, prišla by na to hneď pri prvej kontrole pred niekoľkými rokmi, kedy bola táto suma oveľa, oveľa nižšia. Svojou pracovnou aroganciou pripravila toto centrum o oveľa väčšie peniaze a preto má niesť takú istú zodpovednosť ako p. Mračnová!!!! Otázka je, čo za neschopných ľudí primátor tohto mesta pod sebou má? Ako je možné, žehlavná aktérka tejto frašky p. Žilavá, ktorá tieto peniaze spreneverila si s úsmevom na tvári chodí po Malackách??? Ako je možné, že už nesedí vo väzbe??? Žeby preto, lebo sa niekto vplyvný bojí, že by ho potopila, keby sa dostala do basy? Povedzme, že p. Žilavá má eso v rukáve... Veď tu sa nejedná o tisíc EUR!!!!!!!!! Každý normálny človek si uvedomí, že tie peniaze nemohla ulievať sama, ale mala "podporu" niekoho iného. Kto má zálusk na toto centrum, ktoré ako jediné v okolí ponúka starostlivosť starým ľuďom, ktorí si nemôžu dovoliť platiť vysoké poplatky za takéto služby. Niekto v tomto centre vidí zase lukratívnu šancu na zbohatnutie (nechce ho mesto náhodou predať???) a preto sa spustila táto ŠPINAVÁ hra. Obetným baránkom sú starí ľudia, ktorí stratia domov v starobe, pretože nebudú môcť zo svojich malých dôchodkov platiť vysoké poplatky, ktoré tam nový "súkromný majiteľ" zavedie a obetným baránkom je aj p. Mračnová, ktorá si niečim podobným prešla pred 4-5 rokmi, kedy mal tiež na toto centrum zálusk jeden vplyvný pán z nášho mesta... ak to číta, vie o kom je reč... Zamyslite sa ľudia a zistíte, kde je pravda...a myslite na starých ľudí, ktorí sa prišli p. Mračnovej zastať, lebo oni sami vedia, čo pre nich robí tak ona ako aj všetci ľudia z tohto centra! Kto hraje túto špinavú hru a čo tým sleduje??? .....?

24.11.2011 21:04:31 | Miriam

17.11.2011 08:45:13 | fany
Fany Fany, určite ste dobrá babka p. primátora, ktorá si ho bude zastávať, aj keby mal na rukách farbu z vykradnutého bankomatu... máte vôbec predstavu, koľko toho ulial on sám za tú celú dobu, čo ho ľudia ako VY podporujú svojimi hlasmi vo voľbách????? To Vám nevadí, že Vaše decká alebo vnúčatá žijú v takomto hnusnom, drahom meste?????? Čo všetko dostal p. primátor a jeho najbližší riťolezi od rôznych firiem ako "ďakovné", ???? Čo sa dialo s bytmi na Jánošíkovej??? Veď 98% ľudí, ktorí tieto byty dostali sú prepojení s vedením mesta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A toto je pre všetkých ...prv než niečo napíšete, skúste popremýšľať.... a úprimne, ruku na srdce, každý, kto sa dostane ku korytu sa z neho napije...či už si dá len jeden glg, alebo naberie aj do bandasiek... ale spraví to KAŽDÝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

24.11.2011 23:10:23 | Nataša Špelicová

Katka F. , už to v diskusii zaznelo niekoľkokrát - mestská kontrolórka nevykonáva priebežnú kontrolu, teda kontrolu jednotlivých prevodov . To je povinnosťou štatutára organizácie, teda v prípade MsCSS je to pani Mračnová. Kontrolu nemusí robiť osobne, môže si na to najať auditora. To preto, že nie každý štatutár má ekonomické vzdelanie. Metská kontrolórka vykonáva kontroly na základe poverenia mestského zastupiteľstva a len v rozsahu, ktorý jej mestské zastupiteľstvo určí. To aj robila. Keď vyšlo najavo, že MsCSS má dlh voči Sociálnej poisťovni, zahájila kontrolu účtovníctva a nakoniec našla aj ďalšie pochybné prevody peňazí. Dovtedy nemala dôvod účty kontrolovať, lebo na to nemala poverenie a ani žiadne indície, že niečo nie je v poriadku. Viniť ju zo zodpovednosti za pochybenia niekoho iného naozaj nemá opodstatnenie.

25.11.2011 19:38:47 | Janko T.

Aký je tvoj názor Pani Špelicová, myslím si, že nemáte až takú pravdu, že hlavná kontrolorka za nič nemôže, ja si tiež myslím, že v prvom rade by mala byť odvolaná pani Čikošová, veď tam viackrát robila kontrolu a ani raz pani Mračnovú neupozornila, že nerobí priebeždnú a predbežnú kontrolu, čo je pri kontrole veľmi dôležité, alebo si myslíte p. Špelicová, že nie? Pýtam sa, čo tam robila??? pila kávu a fajčila - to je kontrola, ktorá postačuje mestskému zastupiteľstvu? Až by sa náhodou ešte malo rokovať o odvolaní p. riaditeľky Mračnovej, navrhnite Vašim poslancom či by nebolo vhodné odvolať aj pani Čikošovú

25.11.2011 20:02:42 | pokoj

Súhlasím s názorom "Janko T". V prvom rade mala byť odvolaná pani Čikošová!! Ako vykonávala kontrolu? Isto nie fyzicky,lebo inak by odhalila nedostatky už oveľa skôr. A ani nemožno hovoriť o odhalení nedostatku, skôr o tom, že bola upozornená, že MsCSS figuruje medzi neplatičmi, tak až vtedy začala konať. Takže ešte raz, v prvom rade mala byť odvolaná pani Čikošová.

25.11.2011 20:52:18 | jano

Ono je to tak, že keď je pani kontrolórka alebo hocikto iný v priazni pani Šprelicovej a jej súkmeňovcov, nedajú na nich dopustiť a ani len nepripustia žiadne pochybenia. A tak je to i s témami, ktoré často hlava nehlava presadzujú, lebo si myslia, že majú patent na jedinu len tú svoju pravdu. Ak si niečo prečítajú na internete, hned sa pasujú za odborníka na všetko s právom presadzovať a vnucovat ostatným svoje názory. Prípadne sa odvolávaju na vox populi. Aj to len keď sa im to hodí. A potom zostanú zaskočení, keď sa ten hlas ľudu postaví proti ich výmyslom, ako teraz v prípade presúvania neprispôsobivých v rámci mesta. Ale podobne je to so všetkým do čoho zabrdli, lebo na všetko mať ten správny a jediný názor sa nedá. Trocha viacej skromnosti, menej samolubosti a riešenia si svojich osobných komplexov na verejných veciach. Tam doma si to podobným spôsobom skusajte na svojich partneroch ak vám to budú žrať. A občas sa pozrieť do zrkadla nezaškodí.

26.11.2011 19:37:05 | pokoj

Tiež registrujem, že pani Špelicová sa pasuje za odborníka na všetko. A keď je tu spomenuté pani Čikošová, tak veľkodušne ju obhajuje.

26.11.2011 21:31:12 | ivan

Vždy je podozrivé, ak má niekto na všetko názor a prezentuje ho s takým presvedčením, že neznalý človek až s obdivom uverí. Neverím, že dotyčná pani je super polyhistor, ktorý sa cíti nedocenený. Buď si lieči nejaký komplex, alebo je doma pod papučou, že si ani neťukne, tak si ventiluje svoje problémy pri hraní sa na záchrancu celého sveta a nespravodlivo utláčaných.
Nemôže byť predsa doma v takých oblastiach súčastne ako je verajná správa, stavebné činnosti, odborníčka na estetiku a architektúru, odborníčka na školskú a školskársku problematiku, legislatívu všehodruhu, odborníčka na občianskoprávne veci a dokonca na české požiarne normy a vyhlášky, z ktorých niekde tiež citovala. To potom ešte stihá aj vlastnú rodinu? Ak im to ešte aj doma takto perfektne funguje, klobúk dole. Obdivuhodné. A to sa ešte zúčastňuje všelijakých exkurzií, zasadaní komisií, mestských zastupitelstiev a asi obrovského množstva ďalších akcíí, čo zo skromnostiani neuvedie. Lebo svet treba zachraňovať stále a permanentne. Keby mal deň 56 hodín, aj tak by som toho s takýmto záberom ťažko zmysluplne stihol čo i len desatinu.
Prajem veľa energie do ďalších zapálených aktivít.
P.S. s iniciatívnymi truhlíkmi, ktorí sa extrémne angažujú to nikam nevedie.
Teraz vidíte aké nebezpečné je rozpútavať takéto verejno nezáväzné diskusie, kde si môže hocijaký anonim /ako napríklad teraz ja/ napísať, čo chce. Ale berte to tiež ako jeden hlas ľudu.

26.11.2011 21:42:53 | Tamara Saberova

Dnes som asi otravna ale zapojim sa do diskusie. Ivan, p.Spelicovu si vazim ze pod svojim menom pise svoje nazory. Svoje nazory. Ma na to pravo. Neosocuje a nekritizuje ako pocut z ust viacerych. Ako Vy ale s rozdielom,ze Vy nemate ani chlapsku silu sa podpisat pod svoj nazor ;o) A teraz Vam napisem svoj nazor. Riaditelka p.Mracnova uz nemala sediet na svojej stolicke. Vypocula som si zvukovy zaznam a konstatujem,ze poslanec p.Mracna obhajoval svoju zenu,ako poslanec zabudol slub volicom - obyvatelom. Ked si ho spojil s tym,ze ma slepo obhajovat vlastnu zenu - asi spojil ze je tiez obcianka,nezvladol slub. A chapem snahu mnohych odviest debatu inde. Suhlasila by som s nazorom, ze mesto ju z nasich dani neplati za socialnu stranku prace ale chod organizacie. A ta ako vieme porusila tolko zakonov ze p.Mracnova radsej zostala doma nez by prisla obhajovat svoje konanie pred poslancov.

P.S. iniciativnymi truhlikmi su niektori kvoli tomu,ze maju svoj nazor a zalezi im na svojom meste, preto prinasaju riesenia.. A potom su tu taki,ktori neprinasaju nic,su len... truhlikmi..

26.11.2011 21:48:43 | Vierka K

Aký je tvoj názor
Pre Jano
súhlasím s názorom Jana, že kto je v priazni p. Špelicovej a jej súkmeňovcom (poslancom) nedajú dopustiť na p. Čikošovú ani nepripustia žiadne jej pochybenia, ani to, že NKU jej vytkla, že si ako hlavná kontrolórka neplní úlohy tak ako by mala a nikomu s poslancov to ani nevadí a nikto nedá ani návrh na jej odvolanie, alebo návrh na zníženie jej platu.? Ako može robiť také chyby dokonalá hlavná kontrolórka??? a začo potom berie taký plat???

26.11.2011 21:55:03 | ivan

pani aktívna Tamara, ja s Vami súhlasím, neobhajujem pani Mračnovú, len som si napísal svoj nechlapský názor, že inicitívni mudrlanti sú nám väčšinou iba na jedno...

26.11.2011 21:58:42 | Tamara Saberova

A ja zopakujem svoje slova. Iniciativnymi truhlikmi su niektori kvoli tomu,ze maju svoj nazor a zalezi im na svojom meste, preto prinasaju riesenia. Preto su truhlici, dnes sa to nenosi. Dnes prinesiete navrh riesenia a skritizuju Vas anonymovia ale vlastne navrhy nemaju.

A potom su tu taki,ktori neprinasaju nic,su len... truhlikmi.

Snad ste to pochopili.

26.11.2011 22:01:57 | ivan

pani aktívna Tamara, ja s Vami súhlasím, neobhajujem pani Mračnovú, len som si napísal svoj nechlapský názor, že inicitívni mudrlanti sú nám väčšinou iba na jedno...

26.11.2011 22:06:44 | Tamara Saberova

Neviem ci mi nie su blizsimi iniciativnymi truhlikmi. Snazia sa,co dnes nevidiet. Lebo truhlici (ktori ziadnej iniciativy nepreukazali), su na pritaz. Uberaju inym energiu,chut do prace ale oni sedia zatial doma. Urobia maximalne to ze naberu silu a postavia sa pod roznymi prezyvkami tym,ktori im stupli na otlak. Vypinaju pocitac s pocitom,"ale som im to dal",som silny.

26.11.2011 22:27:34 | ivan

pani Tamara, o moje chápanie prosím nemajte starosť, ja si to už nejako ustrážim, ale Váš obdiv k iniciatívnym , neviem ako to slušne nazvať, tak som napísal truhlíkom, nezdielam. Že sa niekto cíti vyvolený do všetkého mudrovať, nechápem ako ako niečo pozitívne.

26.11.2011 22:32:48 | Tamara Saberova

Zacinaju mi tu viaceri pripominat iniciativnych truhlikov,ked sa truhlik = niekto,kto sa do vsetkeho stara

27.11.2011 02:10:49 | ivan

pani Tamara, o moje chápanie prosím nemajte starosť, ja si to už nejako ustrážim, ale Váš obdiv k iniciatívnym , neviem ako to slušne nazvať, tak som napísal truhlíkom, nezdielam. Že sa niekto cíti vyvolený do všetkého mudrovať, nechápem ako ako niečo pozitívne.

27.11.2011 02:12:15 | ivan

pani Tamara, o moje chápanie prosím nemajte starosť, ja si to už nejako ustrážim, ale Váš obdiv k iniciatívnym , neviem ako to slušne nazvať, tak som napísal truhlíkom, nezdielam. Že sa niekto cíti vyvolený do všetkého mudrovať, nechápem ako ako niečo pozitívne.

27.11.2011 11:01:08 | Nataša Špelicová

Milý Ivan, jano atd.
Tak som sa o sebe dozvedela, že som iniciatívny truhlík a podobne. OK, je to váš názor, ten vám neberiem.
Ak napíšete svoj názor a ja naň reagujem, nenapádam vás a vašu osobu, reagujem na váš názor. Ak sú moje argumenty nepravdivé, vyvrátte mi ich. Možno k niektorým veciam diskutujem priveľa, ale je to preto, že mi na nich záleží. Nepridala som sa k LPM preto, aby som sa škrabala za ušami.
Ak svoj príspevok opieram o nejaký zákon alebo predpis, tak preto, lebo som si ho preštudovala (napr. aj tie požiarne predpisy v Čechách, na ktoré som narazila, keď som si na webe archiweb.cz čítala článok o výstavbe škôlok v Čechách). Naštudovať si nejaké predpisy a zákony zase tak veľkú námahu nestojí. Na exkurzie nechodím, na zastupiteľstvá tiež nie, lebo to nestíham. A rodinu mám skvelú, našťastie. :-)
V prípade MsCSS obhajujem pani Čikošovú, lebo som si tiež pozrela jej kompetencie a náplň práce. Nie je to moja priateľka, stretla som sa s ňou len raz a to pracovne. Ale vadí mi snaha prehodiť vinu pani Mračnovej na niekoho iného.

28.11.2011 18:26:53 | Miriam

p. Špelicová, v prvom rade, iniciatívnym truhlíkom Vás nazvala p. Saberova... V druhom rade, si ceníme, že študujete predpisy... ak to máte ako pracovnú náplň, je to celkom normálne, robiť v práci to, za čo Vás platia... V treťom rade, uvedomte si konečne, že táto diskusia je o tom, že v tejto kauze je zodpovedných oveľa viac ľudí a nielen p. Mračnová!!! Je to tak ťažké pochopiť??? Nás, obyčajných obyvateľov tohto mesta tu kŕmite stále tým istým.. za všetko je zodpovedná p. Mračnová, za všetko môže iba ona, upáľme ju! Ale MY chceme odpovede... vo všetkom súhlasím s Katkou F. ... aj mňa veľmi zaujíma, ako je možné, že p. ekonómka, ktorá spreneverila takú obrovskú sumu si stále behá po slobode, keď iní sedia za podstatne nižšie finančné podvody??? Nemala by byť minimálne vo väzbe??? Je na ňu vôbec podané trestné oznámenie??? Píšete, že Vám vadí snaha hodiť vinu p. Mračnovej na niekoho iného.... ale veď v prvom rade je vinná ekonómka Žilavá, s ktorou nič neriešite !!!!!!!!!!!! McSS je síce príspevková organizácia, ale patrí pod mesto (keďže vo väčšine finančné záležitosti tohto centra schvaľuje primátor alebo sa mýlim?)... to p. primátora alebo osobu, ktorá poveruje hlavnú kontrolórku nezaujíma, čo a ako sa v tejto organizácii deje??? Ak by sa na dlh v Soc.poist. neprišlo ďalších 10 rokov, p. ekonómka by si mohla v teplúčku svojej kancelárie ulievať ďalšie prachy? Skutočne si uvedomte, že ľudia majú svoj názor a ja Vás za nás všetkých žiadam, aby ste nás nemali za naivných a nepodceňovali nás. Ak p. Mračnovú odvolajú, čo sa stane? Koho si tam dosadíte? Myslíte si, že p. Žilavá hneď po odvolaní štatutárky všetky peniaze zázrakom do posledného centu vráti? ... tie peniaze sú už dávno rozdelené, preto NESEDÍ! ... Vy viete, kde je pravda... a človek s normálnym úsudkom ju len tuší...

02.12.2011 16:47:42 | Nataša Špelicová

Miriam, na pani Žilavú trestné oznámenie podané je, podala ho mestská kontrolórka. Vo vyšetrovacej väzbe nesedí len preto, lebo orgány činné v trestnom konaní to nepovažovali za potrebné. Bohužiaľ, nikto nevie ovplyvniť činnosť polície a súdov, takže na súd si budeme musieť počkať.

14.12.2011 18:12:15 | Kazimir

V poslednom období sa zapodievate odvolaním p. Mračnovej z funkcie riaditeľky McSS v Malackách z dôvodu úniku financií. P. Mračnová určite nemá možnosť stálej kontroly a ak má, tak vo svojej funkcii na to určite nemá čas. Hlavnú kontrolu nad financiami ktoré prideľuje mesto Malacky by mala mať hlaven hlavná kontrolórka, za čo je mestom patrične platená, ako je možné že na spreneveru takého obnosu peňazí prišla až neskoro?? Tak isto by sa dala obviniť zo sprenevery i ona. Prečo svoje zraky neupriamite i týmto smerom a nie len na p. Mračnovú? Ak by bola odvolaná, určite by sa Vám "poďakovali" dôchodci, obyvatelia a aj stravníci tohto zariadenia. Určite neviete koľkí mobilní aj imobilní dôchodci nášho mesta navštevjú alebo obývajú spomínané Mestské centrum Sociálnych Služieb, za ktoré sú vdační hlavne p. Mračnovej,a celému kolektívu , ktorý vedie za to , že majú teplú stravu deň čo deň, že majú kvalitnú starostlivosť vo dne v noci vrátane víkendov a sviatkov? Či snáď nieje vidieť kus práce ktorú odviedla p. Mračnová na tejto pozícii?? Majte otvorené oči a konajte ľudsky , preto ste volení vami, obyvateľmi nášho mesta.

S pozdravom občan Malaciek

16.12.2011 09:09:26 | Kresťan

Ja ako úplne nestranná občianka mášho mesta po včerajšom zastupitelstve som usúdila, že pani Mračnová najviac leží v žalúdku p.Bullovy a tým mladým ,lebo tí ju ešte nepotrebujú.Bulla chce byť spravodlivý, ale je to najväčší farizej v KDH.Klakne pred oltár a myslí si že je zástupca Boha.Keď ho vidím v kostole tak hned mám aj ja o jeden hriech viacej.

16.12.2011 15:54:48 | pokoj

Som za to aby aj hlavná kontrolórka bola odvolaná, resp. aby sama odišla a už sa nevracala. Narobila toho zlá viac ako doť, tak ako môže zodpovedne ešte sedieť na stoličke. Takže ak pani Mráčnová, tak aj pani Čikošová. A potom to bude spravodlivé.

16.12.2011 16:05:51 | Lucia

Pami Mračnová, poslanci Vás môžu vyzvať ,ale dúfam že ich prozby si neosvojíte.Najprv nech občania vyzvú samotné vedenie mesta /Ondrejku a spol/ aby odsúpili, lebo oni narobili väčšiu sekeru v našom meste, čo je poznať už len na Záhorackej ulici a podobne. Vy trpíte za niekoho iného. Držím Vám palce a verím. že to ustojíte.Prajem pokojné Vianoce.

16.12.2011 16:12:55 | Administrátor

Zaznamenávame diskusné príspevky s opakovanou IP adresou s rozdielnou prezývkou.

16.12.2011 18:33:14 | pokoj

a čo tým administrátor sleduje??

16.12.2011 22:57:21 | EGON

Odkaz pre administrátora :

Už dávnejšie sme mali výmenu názorov - na jedno IP sme dali viacerí svoje názory a tým sme museli dať i rôzne prezývky.Ako dôvod na takéto isté upozornenie som uviedol viacero napojených počítačov na jedno IP!!! Teraz je tu "ďaľší pacient" a pýtam odborné vysvetlenie na dané upozornenie !!! alebo máme tu cenzúru ????, pretože príspevky nie sú po vôli autorovi tejto stránky !!??? A taktiež sa pýtam - prečo nemôžu doma viacerí používať jeden počitač ?????
Inak mám informáciu, že pani Mračnová už ukončila PN a pomaly "dvihne kotvy..."A kedy ju napodobní aj hl. kontrolorka ????

16.12.2011 23:33:15 | nijak

môžete si skontrolovať IP, lebo ja tu už písať nebudem, hoci som s tým počítalo, že som "ostro sledované", šokuje ma tá "uuhuuhuh" odvaha administrátora že sa nám s tým aspoň priznal.... ale neviem čo tým sledoval. To že sme kontrolovaní podľa IP je nám jasné už dávno, ale prečo nám to opakuje..... že by nás chcel varovať..:.:) Tak nech sa vám darí LPM, je pravda, že človek by mal byť priamy a prezentovať sa sám za seba, hold, to by ale nesmel očakávať "odvetu" od svojich "vyvolených".

16.12.2011 23:55:37 | Oskar Dobrovodsky

Ja si myslim, ze by bolo potrebne odvolat nielen riaditelku MsCSS, ale v prvom rade vsetkych z MsU v Malackach a to od primatora az po upratovacku. A nielen ich odvolat (to by bolo ako za odmenu), ale vsetkych ich pozatvarat do vazenia nielen za sprenevery, stavby na nevysporiadanych pozemkoch, ale aj za porusovanie zakonov a znicenie zivota ubohych obcanov Druzstevnej ul. Takymto zakernym, arogantnym pracovnikom MsU neprajem pekne vianoce!

17.12.2011 21:26:56 | jano

Je fajn vedieť, že administrátor poctivo sleduje IP adresy a značí si do zapisnicka adresy z ktorých chodia ideovo zavadne, nevelebiace príspevky. Ešte že nemá možnosti ako na silových ministerstvách alebo v sis, určite by to tým, ktorí ešte nepochopili myšlienky a skutky grupy "LPM" , pekne počítal.

18.12.2011 09:49:58 | Andrej Trenčanský

Pán Dobrovodský,
to, čo ste napísal vyššie, prekračuje všetky medze. Na Ms úrade pracuje množstvo slušných ľudí, ktorí Vám nikdy neublížili a najmenej tá upratovačka. Písať sa dá hocičo, a ak sa tu spomína cenzúra, tak si myslím, že v prvom rade taký príspevok, ako Váš by mal byť zmazaný. Ak LPM s týmto súhlasí a nedištancuje sa od toho,strácajú všetky moje sympatie.
Tento príspevok som poslal i štatutárom strany, za ktorú kandidujete, aby videli ako sa dokážu ich budúci poslanci ovládať.
Povedal som si, že vzhľadom na urážky na moju adresu v minulosti sa už neprihlásim svojim menom. Ale teraz mi to nedalo, aby ste si nemyslel, že ľudom nevadí také prskanie zla na konkrétnych ľudí bez dôvodu.
P.S.: Na Ms úrade nepracuje nikto z mojich blízkych.

18.12.2011 11:14:32 | Oskar Dobrovodsky

:-))) Trafena hus zagagala? Nejaky sudruh normalizator sa ozval? Nepoznam Vas, ale do 89-roku podobne reagovali a vyjadrovali sa sudruhovia z UV-KSC a StB, mam to v zivej pamati. To je asi Vasa krvna skupina, vsak mam pravdu, vazeny normalizator :-) Mimochodom, nikto z MsU nezakrocil proti porusovaniu zakonov SR, ba prave naopak...

18.12.2011 11:40:57 | Andrej Trenčanský

Pán Dobrovodský,
vy už neviete nič iné len urážať a pritom dobre viete, kto som - podpísal sa celým menom a poznáme sa. Naš mamy chodili spolu do jednej školy. Som 50 rokov obyvateľom tohto mesta, tak ako moji rodičia a prarodičia a mnohí čitatelia týchto stránok ma poznajú osobne. Znovu opakujem, s MS úradom väzby nemám, ale desí ma zloba v ľudoch, ktorí apriori nerozlišujú a každého urážajú, resp. dokážu tak priať ako Vy. A normalizátor? Máte pravdu. V rokoch 1970-1976 som bol členom pionierskej organizácie. Tak ako 99 % populácie v tých časoch.

18.12.2011 13:00:10 | Oskar Dobrovodsky

Pan Trencansky, mam slabu pamät na mena, tak mozno sa pozname. Kazdy rozumny clovek vie, ze negeneralizujem, ze nebudem tu vypisovat konkretne mena ludi z MsU, ktori porusuju platne zakony. Kazdy predsa vie, ze taka upratovacka za nic nemoze, je to myslene obrazne. Ta zloba, ktoru spominate je v podaktorych ludoch z MsU, vdaka ktorym si asociali vedla nas postavili na cudzich pozemkoch nacierno chatrce, ktore ohrozuju susedov. Napr. nemaju kominy, trcia tam len akesi rury, z ktorych prskaju iskry (cize mozu sa chytit okolite domy), vali sa cierny dym z palenia kablov ci namoreneho dreva. Dalej nemaju zumpu, odpadovu vodu a mocovku nam leju na zaklady rod. domu, nasledkom coho nam vlhnu a plesniveju steny, nabytok z obyvacky sme museli vyhodit! Kedze asociali nemaju wc, potrebu robia pri nasom dome, novom plote a svoje hovna nam potom prehadzuju do dvora a zahrady. O stovkach potkanoch sa ani nevyjadrujem a takto podobne by som tu mohol pisat aj na desat stran... MsU uz tri roky ignoruje toto protizakonne konanie a odporuca mi z mojich vlastnych penazi kupit neprisposobivym nejake domy. A podla Vas pan Trencansky, ja som ten zly, zly, zly.

18.12.2011 13:27:39 | Marián Andil

P. Dobrovodský, v tomto prípade súhlasím s p. Trenčanským.
Použitím výroku, že je potrebné všetkých od primátora až po upratovačku na MsU odvolať a pozatvárať..., ste to dosť prehnal. Chápem Váš hnev, ale nemôžete pri tom svojimi výrokmi všetkých hádzať do jedného vreca. Je naozaj potrebné pri vyjadrovaní rozlišovať, kto konkrétne má kompetencie vami zmienené veci ovplyvniť a kto nie.

Každý verejný činiteľ a aj ten kto plánuje ním byť, by mal zvažovať slová, ktoré adresuje ľuďom, lebo svojím spôsobom je vzorom pre spoločnosť. Svojím chovaním, konaním a prejavom si vychovávajú verejní činitelia takých istých nástupcov ...

Aristoteles:
"Rozhnevať sa na správnu osobu, v správnej miere, v správnom čase, správnym smerom a správnym spôsobom - to nie je ľahké a nie každý to dokáže."

18.12.2011 13:52:03 | Oskar Dobrovodsky

Pan Andil, suhlaste si s kym chcete. Mne a mojej rodine znicil MsU Malacky zivot, prisli sme o majetok, o dom, o zdravie, prisli sme o vsetko. Vy si neviete predstavit aky je to hrozny pocit absolutnej bezmocnosti. Vam pravdepodobne nevadi umyselne porusovanie zakonov MsU, Vam asi nevadi ze MsU vlastne porusuje aj zakladne ludske prava atd.atd. A ja nie som verejny cinitel, ale proti porusovaniu mojich zakladnych ludskych prav tymto mestom, budem tvrdo bojovat.

18.12.2011 14:05:57 | Martin Kovarik

31.07.2011 22:09:30 | Andrej Trenčanský: "So záujmom budem sledovať riešenie tohto problému, ale už len ako občan Malaciek a nie ako člen komisie. Ku dnešnému dňu (31.7.2011) sa tohto členstva vzdávam a dúfam, že ak Vám bude ponúknuté, rada ho prijmete."

Slova p.Trencanskeho maju taku vahu ako kozi bobek a treba jeho slova brat ako vtip. P.Trencansky klamal,nicoho sa nevzdal a nadalej mudruje.

Lucia pise ze dufa ze si riaditelka Mracnova prosby poslancov neosvoji. Oni ju ale nepoprosili ale priamo vyzvali,aby si zbalila svestky a zmizla z centra. To je dost dolezity rozdiel! Riaditelka nema podporu nikoho iba svojho muza.

Na webe malaciek: "Poslanci neschválili predložený návrh zmeny rozpočtu Mestského centra sociálnych služieb, nakoľko zistili porušenie rozpočtovej disciplíny." Co viac uz chce riaditelka dostat, neshvalili jej materialy,lebo ich nevie ani pripravit a este ju VYZVALI k okamzitemu odchodu. Ked to neurobi mali by poslanci hned hlasovat za jej odvolanie. Nie je normalne aby sa drzalu zubami nechtami stolicky a este nebolo schopna riadenia. Hanba! To sa moze diat iba v Malackach.

18.12.2011 14:54:47 | Andrej Trenčanský

Pán Kovarík,
svojho členstva v komisii som sa vzdal, ale máte pravdu, rokovania komisie som sa ešte raz potom zúčastnil a pozvanie som prijal na základe skutočností, ktoré nie sú predmetom tejto diskusie a ak to bude potrebné, nech sa vyjadria k tomu tí, ktorí ma pozvali. Okrem toho sa musím priznať, že to nebolo moje jediné zlyhanie v živote, ktoré by ma mohlo diskvalifikovať v diskusii medzi čestnými a spravodlivými, ktorí slová ostatných bežných smrteľníkov považujú za kozie bobky. Ja som si len dovolil zastať sa tej upratovačky na Ms úrade, alebo obyčajných úradníčok a mnohých iných, ktorí s daným problémom nič nemajú a svoju prácu vykonávajú čestne. Neriešim ani sociálne služby ani Družstevnú. Len ma desia slová "neprajem pekné vianoce".

18.12.2011 15:19:55 | Martin Kovarik

Suhlas s p. Trencanskym ze to p.Dobrovodsky prehnal. Nepriat Vianoce. Uz to prehana ale chapem ze je pod psychickym tlakom. Na urade mal najst podporu a pomoc a dockal sa coho? Kolko rokov mestsky urad nekonal? Alebo konal a co je vysledok?

18.12.2011 16:54:02 | Oskar Dobrovodsky

Suhlasim s p.Hlinom a takisto dam financie na vybudovanie pamatnika ako symbolu nesolidarnosti, nesudrznosti Malacanov, ale hlavne ako symbolu arogancie, porusovania zakonov atd. zo strany MsU v MA.Nech vie nielen cele Slovensko ake je Malacky "dobre miesto pre zivot". Ako su porusovane ludske prava v MA uz vedia obcania v angl. a v nemecky hovoriacich krajinach. Teraz moji priatelia chcu informovat o zvratenostiach a neludskostiach obcanov v spanielsky hov. krajinach.

19.12.2011 16:32:28 | anonym

doteraz som všetko dianie v Malackách len sledoval a nekomentoval. Nedá mi však aby som sa konečne nevyjadril. V prvom rade poviem na rovinu, že p. Říhu som bral ako sopľavé decko, ktoré všade bolo a všetko vie. Teraz môžem úprimne povedať, že som sa mýlil. Sú síce veci s ktorými u p. Říhu nesúhlasím, ale ako sa hovorí koľko ľudí toľko názorov. Máte moje sympatie a pevne verím, že budete i naďalej bojovať za dobro Malaciek. Páčia sa mi vaše reakcie na články a zatiaľ vám vašu úprimnosť "žeriem". Dúfam, že moju dôveru a taktiež dôveru ostatných rovnako zmýšľajúcich občanov mesta nesklamete. Myslím si, že je nás čoraz viac, čo sa určite odzrkadlí na najbližších voľbách. Držím palce len tak ďalej.....

30.12.2011 20:12:45 | Oskar Dobrovodsky

Andrej Trencansky, udavate, zradzate aj poslancom NR SR, co? Takychto mam najradsej! Za byvaleho rezimu som takych zopar poznal, z StB, odporni, cerveni bolsevici! Prajem Vam z celeho srdca, aby sa do Vasho susedstva nastahovali neprisposobivi asociali podobni tym, ktore vedla mna nastahoval MsU Malacky, prajem Vam zazit na vlastnej kozi to peklo zo zivota, ktore nam sposobil primator Ondrejka!

30.12.2011 21:29:18 | Oskar Dobrovodsky

Vazeny pan Andil, Vase rady si radsej nechajte pre inych, ok? Mna nezaujimaju. A kedze ste doteraz neodsudili porusovania zakonov a ine nekalosti MsU v Malackach, v mojich ociach ste jeden z nich...
Napokon, ako poslanec MsZ nic ste za tie tri roky neurobili proti porusovaniu ludkych prav a zakonov zo strany MsU ohladom neprisposobivych ciganov. Rovnako ako aj niektori Vasi kolegovia, ci uz p.Hamarova, p.Halcin, p.Bauman, ktori tam nemaju co hladat. Jedini, ktori sa postavili proti tomuto bezpraviu, su p.Riha, p.Ondrovic, p.Bulla, p.Trencanska...

31.12.2011 14:10:34 | Lucia Vidanová

Pán Dobrovodský, prečo na všetkých "prskáte"? :( Nechcela som vstupovať do tejto debaty, ale už mi to nedalo. Toto Vaše vyjadrenie " bolo potrebné odvolať .... v prvom rade vsetkych z MsU v Malackach ..... vsetkych ich pozatvarat do vazenia nielen za sprenevery, stavby na nevysporiadanych pozemkoch, ale aj za porusovanie zakonov a znicenie zivota ubohych obcanov Druzstevnej ul. Takymto zakernym, arogantnym pracovnikom MsU neprajem pekne Vianoce!" To je "silná káva". Predstavte si, že pracovníčkou MsÚ som aj ja. Som len na rodičovskej dovolenke. Poznám prácu svojich kolegov, mnohých nielen ako pracantov, ale aj ako priateľov, ktorých si vážim a toto Vaše paušalizovanie vôbec neschvaľujem. Tak mi teraz pokojne odpíšte, že si mám svoje (názory a) rady nechať pre iných ako Mariánovi Andilovi, ktorý je mimochodom poslancom jeden rok a nie tri. A ktorý rovnako patrí k ľuďom, ktorí sa snažia Družstevnej pomôcť. Ale Družstevná nie ste len Vy, prepáčte. Tak nebudem zovšeobecňovať a na rozdiel od Vás, ja Vám prajem všetko dobré do nového roka. Nech sa nám podarí vzájomnou efektívnou spoluprácou a korektnou komunikáciou posunúť v riešení problémov, ktoré nás všetkých, nielen Vás, skutočne trápia.

31.12.2011 16:20:24 | Oskar Dobrovodsky

Pani Vidanova, asi neviete pochopit citany text, ako aj ini z tejto diskusie. Vyssie a davnejsie som nap., ze kazdy rozumny clovek vie, ze ja negeneralizujem, ze tu nevypisujem konkretnych ludi z MsU v MA. Kazdy predsa vie, ze taka upratovacka za nic nemoze. Rovnako ako nehadzem vsetkych ciganov do jedneho vreca. Pre mna ako aj pre tisice ludi na Slovensku ako aj v zahranici je silna kava daco ine ako pre Vas, pre mna je silna kava to, co sposobil MsU v MA a nadalej nic nerobi proti dennodennym porusovaniam zakonov zo strany ciganskych asocialov.
Viem, ze vacsina Malacanov ma nenavidi, pretoze nie som zbabely a viem sa postavit za svoje prava a ukazal som celemu Slovensku coho su schopni ludia v tomto meste tolerovat a ako nechcu pomoct zufalym ludom, ktori su v prave.
Na druhej strane ma tesi, ze som toto skorumpovane mesto smutne, v negativnom slova zmysle "preslavil" nielen na Slovensku ale aj za hranicami.

09.01.2012 21:57:10 | Miriam

02.12.2011 16:47:42 | Nataša Špelicová
Miriam, na pani Žilavú trestné oznámenie podané je, podala ho mestská kontrolórka. Vo vyšetrovacej väzbe nesedí len preto, lebo orgány činné v trestnom konaní to nepovažovali za potrebné. Bohužiaľ, nikto nevie ovplyvniť činnosť polície a súdov, takže na súd si budeme musieť počkať.

P. Spelicova, zo srdca som sa zasmiala na Vasej poslednej vete...skutocne mi tu idete tvrdit, ze v tejto skorumpovanej republike NIKTO NEVIE ovplyvnit cinnost policie a sudov? Ja som na sude pracovala ... a dokonca na trestnom. Vazobne sme stihali ludi za 1000,-EUR. Bola som svedkom mnohych "dohod", takze mi tu prosim nehovorte o cinnosti tychto institucii. Vy si uvedomujete, kolko je to vlastne penazi, takmer 200.000,- EUR? Ziju tu ludia, co si v zivote taku sumu poctivou pracou nezarobia.

Celu tuto "kauzu" od zaciatku az doteraz sledujem nestranne. Nemam svojho favorita, jedine, vdaka comu mam svoj nazor su skutocnosti .... a otazky, ktore stale predstavitelia mesta nechcu zodpovedat. A tych otazok je velmi vela.

Ak sa na to clovek pozrie z nadhladu, jedine co vidi, je nejaka figurka v strede (p. Mracnova) a okolo nej sa zlietavaju osy, ktore pichaju len do nej. Nikto iny s nou v tom strede nestoji, nikto iny nenesie zodpovednost... ako je to mozne? Nepride Vam to tak, ako ked z niekoho spravia tzv. "bieleho kona"? Hm?

1/ Ako je mozne, ze ulievanie penazi sa zacalo az nastupom p. Zilavej do tohto centra? Ved p. Mracnova, pokial mam spravne informacie v tomto centre pracuje uz nejakych 30 rokov... vlastne od sameho zaciatku centra... to cele 3 desatrocia cakala na nejaku Zilavu, aby sa s nou spolcila... a este k tomu v case krizy? Ona to centrum takpovediac vybudovala a teraz len tak smahom ruky by znicila svoju zivotnu pracu? No neviem, nie som si tak ista.

2/ P. Zilava pracovala v Inkubatore Malacky, uzivatelom je mesto Malacky. Uz tu pocas svojho posobenia narobila p. Zilava nejake dlhy (nakoniec ako v mnohych firmach, kde pracovala). Osobne sa domnievam, kedze mesto drzi nad tymto projektom ochrannu ruku, p. primatorovi sa muselo doniest, co za osobu to je a urcite si jej meno zapamatal. Ked nastupila do MCSS a kedze tato organizacia spada pod mesto, opat bolo meno tejto osoby (p. Zilavej) na niektorych listinach ... nie som si ista, ci platove dekrety zamestnancov MSCC neschvaluje primator (ak sa mylim, ospravedlnujem sa). V kazdom pripade, sa na mesto urcite dostala informacia, ze v MSCC bude tato osoba zamestnana. Preco ju tam nechali, aj s jej "skvelou" pracovnou moralkou pracovat?

3/ Niekto tu pisal o audite, ze si ho mala riaditelka centra zavolat. Hm. Mate predstavu, kolko taky externy audit stoji? Myslite, ze by zastupitelstvo schvalilo p. Mracnovej nejaky ten milionik, aby dali nejakej firme za to, ze sa pohrabu v uctovnictve tejto organizacie? Nie je to nahodou v pravomoci prave HLAVNEJ kontrolorky mesta vykonavat taketo hlbkove kontroly? Ak nie, naco ma potom nazov pracovnej pozicie "Hlavna kontrolorka" a naco ju teda mesto zamestnava?

4/ Podla dalsieho vyjadrenia v tejto diskusii - hlavna kontrolorka kona len na zaklade poverenia zastupitelstvom... to znamena, ze ak ju nikto povedzme cely rok nicim nepoveri, tak ona vlastne nepracuje???

5/ Vsetci, teda vacsina malacanov vie, ze manzel p. Cikosovej (hlavna kontrolorka mesta) podnikal a to vlastnenim Modreho domu. Mozete mi povedat, preco sa vsetky akcie mesta uskutocnovali prave tam za ich vlastnictva? Ved v Malackach je mnoho dalsich a lepsich podnikov, ktore ponukaju skvele sluzby?
6/ Co tak spravit hlbkovy audit, korektne vybranou externou firmou na meste? Ved nakoniec, su to peniaze nas vsetkych danovych poplatnikov tohto mesta ... a nas zaujima kde koncia :-)

7/ Uprimne, je mi jedno, ako to dopadne, neviem, kto je vinny a na koho je vina len hodena. Neviem, co tym niekto sleduje, neviem, co bude s tymto centrom (vidite, toto akosi nikoho netrapi, spytat sa, ake ma mesto s tymto centrom plany, koho si tam dosadia?). Jedine co pozadujem je, aby za to zodpovedali VSETCI, co su v tejto fraske zainteresovani a nielen nejaky obetny baranok, akym riaditelka centra v mojich ociach jednoznacne je! Vadi mi, ze predstavitelia mesta a vsetci ich zastancovia, ktori su tak striktne proti p. Mracnovej podcenuju usudok obycajneho cloveka tohto mesta. Neveria v jeho vlastny nazor a stale sa ho snazia krmit nejakymi umelymi recami. Ak treba volit, slubuje sa, ak treba podat spravodlive vyjadrenie, zahmlieva sa a oblbuje sa ... v tomto "Dobrom mieste pre zivot"....