Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Ďalší krok k príprave obchvatu Malaciek

Ďalší krok k príprave obchvatu MalaciekPrimátor Malaciek Juraj Říha informuje, že projektant dodal Národnej diaľničnej spoločnosti technickú štúdiu k novej diaľničnej križovatke D2 - Studienka pre spustenie procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA) s cieľom odkloniť tranzitnú dopravu pred Malackami. A na novú diaľničnú križovatku D2 - Rohožník sa má začať tender na dokumentáciu pre stavebné konanie na jeseň.

Tesco vzbudzuje pozornosť Malačanov

Tesco vzbudzuje pozornosť MalačanovZaujímavý podnet sme dostali od čitateľa k obchodnému reťazcu Tesco. Čitateľ nás oboznamuje s výstavbou obchodného domu na Pezinskej ulici a o účasti práve tohto obchodného reťazca v Malackách. Zámer by mal byť zrealizovaný podľa neho do pár mesiacov.

Malacký pentagon, a čo ďalej?

Malacký pentagon, a čo ďalej?K známemu bratislavskému bytového komplexu pentagon sa často prirovnáva bytový dom č. 1650 na Skuteckého ulici v Malackách. Bytový dom je známy na Slovensku svojimi padajúcimi balkónmi, neporiadkom a strachom z jeho obyvateľov. Otázkou je, či je v našich silách posunúť vpred jeho riešenie.

Juraj Říha ako občiansky kandidát na primátora Malaciek

Juraj Říha ako občiansky kandidát na primátora MalaciekVo voľbách sa budeme uchádzať o vašu dôveru spolu s novými ľuďmi. Ako jednotná skupina Ľudia pre Malacky z radov bežných občanov máme chuť a nadšenie naďalej vás zastupovať a presadzovať verejný záujem. Chceme spraviť krok vpred so spoločným občianskym kandidátom na primátora mesta. Rozhodli sme sa podporiť Juraja Říhu, poslanca a jedného zo zakladajúcich členov nášho združenia, ktorý potvrdil svoju kandidatúru a predstavil 8 prioritných tém programu. Jeho slová prinášame v úplnom znení.

Polícia upozorňuje vodičov na nefunkčnú signalizáciu

Polícia upozorňuje vodičov na nefunkčnú signalizáciuPolícia upozorňuje vodičov na nefunkčnú signalizáciu na železnici. V Malackách sa to týka železničného priecestia na Stupavskej ulici v križovatke s Továrenskou ulicou. Vodiči by mali byť v tomto úseku veľmi opatrní.

Lidl po rekonštrukcii otvoria 22. 9.

Lidl po rekonštrukcii otvoria 22. 9. Aktuálne mohli Malačania v centre mesta zaregistrovať prestavbu predajne Lidl, ktorú postavili pred deviatimi rokmi. Od 26. 7. do 21. 9. je plánovaná uzávierka pre rekonštrukciu strechy, modernizáciu interiéru a dobudovanie pekárne, zmeny nás čakajú zrejme aj v parkovaní.

Vážený pán premiér, vážená pani ombudsmanka, vážený pán primátor mesta Malacky,

Vážený pán premiér, vážená pani ombudsmanka, vážený pán primátor mesta Malacky,dovoľujeme si vás požiadať o pomoc a poskytnutie informácií. Ako obyvatelia mesta Malacky sa na základe dostupných informácií obávame, že v Malackách má bez posudzovania vplyvov na životné prostredie vzniknúť Areál pre výrobu vakcín na pandemickú chrípku. Snažili sme sa získať viac informácií, avšak stavebný úrad mesta Malacky nám z dôvodu režimu utajenie stanovisko neposkytol.

Rómovia z Družstevnej smerujú do zastupiteľstva

Rómovia z Družstevnej smerujú do zastupiteľstvaVypuklý problém s neprispôsobivými občanmi z Družstevnej ulice sa otvorí na zasadnutí mestského zastupiteľstva najskôr v októbri. Poslanec Juraj Říha požiadal o súhrnnú správu s predložením riešení tohto problému na septembrovom zasadnutí. Mestské zastupiteľstvo si jeho návrh osvojilo a mestskému úradu uložilo tento dokument pripraviť.

Rekonštrukcia príjazdu sa presúva do tretej etapy

Rekonštrukcia príjazdu sa presúva do tretej etapyPo stvrdnutí podkladových vrstiev sa v sobotu začína asfaltovanie kritického úseku rekonštruovaného príjazdu do Malaciek, ktoré by malo skončiť v nedeľu. V pondelok sa zrekonštruovaný úsek otvára a stavebné práce sa presúvajú do tretej etapy. Získali sme informácie aj k ďalším aktuálne prebiehajúcim prácam v meste.

Rakárenská otvorená

Rakárenská otvorenáKollárova, Štúrova, Bernolákova, Hviezdoslavova a oddnes (27. 10.) oficiálne aj Rakárenská – taká je sieť sprevádzkovaných objektov zastrešených pod jedným právnym subjektom – Materská škola Kollárova. Otvorenie Rakárenskej dáva bodku za problémom Mesta, ktoré sa ako zriaďovateľ MŠ borilo posledné roky s nedostatkom miest pre škôlkarov.

Potkany z Družstevnej sa šíria do okolia

Potkany z Družstevnej sa šíria do okolia„Máme toho naozaj dosť, bojíme sa nákazy,“ tvrdia svorne susedia rómskej rodiny na Družstevnej ulici v Malackách. Za týmito slovami sa skrývajú pocity občanov, ktorí sú plní beznádeje a hnevu. A oprávnene sa boja aj o svoje zdravie a majetok.

Malacky sa pripravujú na stretnutie sympatizantov

Malacky sa pripravujú na stretnutie sympatizantovAKTUALIZOVANÉ, DOPLNENÉ O VIDEÁ, 20:25 h - Na nedeľu 19. júna bolo zvolané stretnutie sympatizantov jednej z politických strán s cieľom upozorniť na problém občianskeho spolužitia na Družstevnej ulici. Vzhľadom na podobné stretnutia v iných mestách môže byť aj to dnešné sprevádzané narušením verejného poriadku. Situáciu v Malackách preto od rána monitorujeme.

Malavia sa bude rozširovať

Malavia sa bude rozširovaťPred nedávnom sa viedli na internete debaty o možnej výstavbe čerpacej stanice v lokalite Padzelek pri Malavii. Pozemok je aj do dnešného dňa stále oplotený. Podľa našich informácií sa na ňom aktuálne pripravuje dostavba nákupného centra.

Otvorený list primátorovi

Otvorený list primátoroviMalačania tento mesiac vypĺňali dotazník. Niektorí z presvedčenia, že ovplyvnia verejnú mienku k problému na Družstevnej, iní zatúžili po výhre. Medzi nami sú aj takí, ktorých prieskum dotazníkom doslova nahneval. A skúste hádať, ktorých najviac. Obyvatelia Družstevnej ulice už strácajú trpezlivosť.