Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Spolu dokážeme viac v boji o čas a nádej

Spolu dokážeme viac v boji o čas a nádejPred necelým rokom založila mladá mamička Barbora Zajačková z Malaciek občianske združenie ASTUS – Asociáciu Tuberóznej sklerózy pre Slovensko. „Máme svoj cieľ, veríme, že ak je vôľa, nájde sa vždy spôsob ako cieľ dosiahnuť,“ tvrdí. Barborina dcérka Nina (6) je jednou z asi osemdesiatky pacientov, ktorým vzácna a nevyliečiteľná diagnóza TSC zmenila život, aj ich rodinám. No nechýba im odhodlanie bojovať a tešiť z každého malého pokroku, ktorý by sme si vo svete zdravých ani nevšimli.

Malackí skauti s odkazom generála Štefánika

 Malackí skauti s odkazom generála Štefánika Malacký skauting si v tomto roku pripomína 90. výročie svojho vzniku. Tamojší skautský zbor má vo svojom názve meno generála Milana Rastislava Štefánika a snaží sa o to, aby z jeho členov boli ľudia rovnako charakterní, ako bol tento diplomat, politik a astronóm. „Záujem o skauting je aj v dnešnej dobe, ale zotrvajú len tí najsilnejší,“ tvrdí zborový vodca 69. zboru generála M. R. Štefánika v Malackách Kamil Ftáčnik, alias Gordon.

V zdravom tele zdravý duch

V zdravom tele zdravý duchLatinské Anima Sana In Corpore Sano (v zdravom tele zdravý duch) platí v tejto uponáhľanej dobe dvojnásobne. Nikoho z nás už neprekvapuje, že ľudí, ktorí vyznávajú zdravý životný štýl a cvičenie je pevnou súčasťou ich života, nájdeme väčšinou v dobrej nálade. Často sú príkladmi správneho uchopenia možností, ktoré sa nám ponúkajú. Len treba raz začať. Premenou prešla aj Ružena Beňová z Malaciek.

Aj na rodičovskej dovolenke sa dá realizovať

Aj na rodičovskej dovolenke sa dá realizovaťKeď sa ambiciózna workoholička ocitne na rodičovskej dovolenke a jej svet sa zúži na dojčenie, prebaľovanie, pranie a žehlenie, väčšinou netrvá dlho a začne hľadať únik zo stereotypného kolotoča materských povinností. Viac v rozhovore s Andreou Langerovou, štatutárkou MC Vánok.

Zastupiteľstvo s novou tvárou

Zastupiteľstvo s novou tvárouDnes (11. 10.) sa na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva ujala funkcie poslankyne Ing. Mgr. Zuzana Baligová. V komunálnych voľbách v roku 2010 kandidovala v 4. volebnom obvode ako nezávislá za občiansku iniciatívu Ľudia pre Malacky. Skončila s tesným rozdielom za tretím MUDr. Miroslavom Frušom, ktorého v poslaneckej lavici strieda.

Pohľad veterinára: Nenechajme v sebe klíčiť zbytočný strach

Pohľad veterinára: Nenechajme v sebe klíčiť zbytočný strachV ostatnom období venujú médiá väčšiu pozornosť útokom psov na človeka. Majú médiá záujem na otvorení diskusie k tejto problematike alebo len vytvárajú dojem agresivity tohto druhu zvierat? Aj my sme dostali viacero podnetov od čitateľov LPM.sk. Na jednej strane strach, na druhej obhajoba. O názory k tejto problematike sme poprosili veterinárku S. Ficovú.

Na návšteve v Betánii

Na návšteve v BetániiAzylové centrum Betánia pôsobí v Malackách od roku 2006. Najskôr v ňom otvorili útulok pre mužov bez domova, neskôr bola sprevádzkovaná aj časť pre týrané ženy s deťmi, či ženy s deťmi bez domova ako zariadenie núdzového bývania. Dnes má zariadenie 43 klientov a pár mesiacov aj novú zástupkyňu riaditeľky Mgr. Evu Nagyovú, ktorú sme v Betánii navštívili a vyspovedali.

Tesco chce byť dobrým susedom

Tesco chce byť dobrým susedomDnes, 3. februára oslavuje malacké Tesco prvých sto dní od jeho otvorenia. Pri tejto príležitosti poskytla exkluzívny rozhovor pre LPM.sk riaditeľka hypermarketu. V rámci rubriky Na slovíčko, pán riaditeľ sme sa rozprávali o najbližších novinkách, plnení cieľov, ale aj zaujímavostiach zo zákulisia. Viete, v čom sa odlišujú Záhoráci v nakupovaní? Nielen na to, ale aj na otázky čitateľov odpovedala Stanislava Pivarčiová.

Marek Zápražný - sezóna bola dobrá

Marek Zápražný - sezóna bola dobráZa posledný rok sa v našom meste pohli ľady. Mesto a poslanci sa konečne začali serióznejšie zaoberať výstavbou skateparku. Veľa zaujímavých informácií a rozhovorov k tejto téme, nájdete na LPM.sk. Najnovšie sme vyspovedali nášho top skateboardistu Mareka Zápražného. Marek bol v Prahe, kde fotil a točil zábery pre svojich sponzorov z Európy a USA.

Zvýšenie miezd zdravotných sestier môže byť pre malackú nemocnicu likvidačné

Zvýšenie miezd zdravotných sestier môže byť pre malackú nemocnicu likvidačnéAktuálne hrozí zdravotníctvu núdzový režim, dvetisíc lekárov stále trvá na svojich výpovediach. Zvýšenie platov o 300 €, ktoré navrhuje vláda, sa im máli. Pridať chcú aj zdravotné sestry. Asociácia nemocníc Slovenska upozorňuje na to, že bez systémových zásahov štátu, riaditelia nemocníc krízu v zdravotníctve nie sú schopní ustáť. Nielen o tejto téme sme sa pozhovárali s riaditeľom Nemocničnej, a. s. Ing. Petrom Kalenčíkom.

Riaditeľ nemocnice odpovedá na otázky čitateľov

Riaditeľ nemocnice odpovedá na otázky čitateľovZískať termín stretnutia u riaditeľa Nemocničnej, a. s., Ing. Petra Kalenčíka, nie je jednoduché. Tento zaneprázdnený manažér s plným pracovným kalendárom nás mal prijať zajtra, no stretnutie sa odložilo až na 23. november. Jeho odpovede na čitateľské otázky, ktoré ste mu mali možnosť položiť aj vy, však poznáme. Čítajte :)

Branislav Orth: Pôvodná myšlienka Streetfestu bola pripraviť turnaj pre malackých hráčov

Branislav Orth: Pôvodná myšlienka Streetfestu bola pripraviť turnaj pre malackých hráčovMalacky sa dostali medzi festivalové mestá vďaka tradičnému športovo-hudobnému festivalu StreetFest Malacky. Už 14. ročník festivalu sa uskutoční 16. júla v Zámockom parku. Festival nadviazal na obľúbený streetballový turnaj. Za pôvodnou myšlienkou stál dlhoročný športovec, trenér a milovník basketbalu, Branislav Orth. Prinášame krátky rozhovor o tohtoročnom festivale.

Gabo Hušek - Mladý talent

Gabo Hušek - Mladý talentGabo Hušek, 18 - ročná vychádzajúca hviezda medzi bikermi. Začínal jazdiť na rampách pod mostom v Malackách. V súčasnosti je známy na Slovensku aj v zahraničí.

Martin Pavlačič: Tu sa cítim lepšie, tu to ľudia viac chápu a nevidia v skejťákoch len nejakých vandalov.

Martin Pavlačič: Tu sa cítim lepšie, tu to ľudia viac chápu a nevidia v skejťákoch len nejakých vandalov.Ďalší 21-ročný mladík z Malaciek, ktorý patrí medzi Európsku špičku v skateboardingu. Je sponzorovaný značkami ako Nike SB, Streetmarket.cz, Suriva.