Ľudia pre Malacky » Martin Pavlačič: Tu sa cítim lepšie, tu to ľudia viac chápu a nevidia v skejťákoch len nejakých vandalov.

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Martin Pavlačič: Tu sa cítim lepšie, tu to ľudia viac chápu a nevidia v skejťákoch len nejakých vandalov.

Ďalší 21-ročný mladík z Malaciek, ktorý patrí medzi Európsku špičku v skateboardingu. Je sponzorovaný značkami ako Nike SB, Streetmarket.cz, Suriva.

Nedávno som robil rozhovor s Marekom Zápražným, hovoril, že ste začínali spolu. Takže aj ty si začínal v Malackách pred CVČ? Ťahali ste to spolu a dotiahli ste to pomerne ďaleko? Stále kamoši?

Jasne že sme kamoši, veď sme spolu začínali. Hej pred CVČ sme boli asi každý deň.

Stále bývaš v Prahe? Kde ťa môžu ľudia vidieť jazdiť najčastejšie?

Hej bývam v Prahe. Najčastejšie jazdím na „staline“, to je taký pomník dosť veľký a tam sa v Prahe skejtuje najlepšie.

Na fotke Martin Pavlačič na "Staline" - Praha

No tak toto asi Stalin nečakal. Čo považuješ za svoj najväčší úspech? To že jazdíš pre streetmarket? Alebo?

Ja si hlavne jazdím pre svoje potešenie a najväčší úspech, neviem. Keď sa mi podarí natočiť dobré video a ľuďom sa páči.

Čo skate a škola, dá sa to skĺbiť? Či všetkého moc škodí? Študuješ? Čo?

Dá sa to skĺbiť, ale ja neštudujem. Mňa to nebaví, ja nie som na tú školu moc, mám maturitu, a to mi zatiaľ stačí. Možno niekedy pôjdem na výšku, ale uvidíme.

Čím sa živíš, zarábaš si skejtom?

Nezarábam skejtom, skôr pracujem. Normálna poctivá práca, ako každý iný človek.

Spýtam sa aj teba? Chodíš ešte medzi skateboardistov z Malaciek? Zajazdíš si z nostalgie v našom meste? Kde?

Čo ja viem ani moc nie. Ja tam často nie som a keď som, tak skôr idem pozrieť rodinu a tak. Tam sa ani moc nedá kde skejtovať.

Nedávno som čítal, že v Hlohovci otvorili prvý skatepark s bazénom. Nie sme trochu pozadu? Nemyslíš, že by sa skateboarding na Slovensku mal trošku viac podporiť? Ako to je v susedných krajinách.

To je jasné že by sa mal viac podporovať, ale tak Slovensko je v tomto zaostalé, preto som aj radšej odišiel do Čiech. Tu sa cítim lepšie, tu to ľudia viac chápu a nevidia v skejťákoch len nejakých vandalov, alebo tak niečo.

Pozeráš filmy? Aké? Poznáš Paranoid Park, ktorý bol točený v legendárnom Burnsaid parku, ktorý si postavili skejtáci sami? Neplánuješ sa tam ísť pozrieť?

Ten film nepoznám, ale burnside poznám, ale to je skôr bazénový skejtpark a ja bazény moc nejazdím, ja mám radšej street, ale pozrieť by som sa tam chcel, lebo je to známe miesto.

Možno pamätáš, že v Malackách skejtáci okolo Dušana Červienku, už raz dosiahli osadenie niekoľkých prekážok pred bývalým CVČ, na tie časy to bolo dosť dobré nemyslíš? Po výstavbe LIDLu však boli prekážky odstránené,  škoda nie?

Hej, no veď to bolo jediné miesto v Malackách, odkiaľ nás policajti nevyhadzovali. Sme tam jazdili stále. Dokiaľ  tam nepostavili ten LIDL.

Nemalo by mesto vyjsť viac skejtákom v ústrety? Čo by podľa teba potrebovali?

Podľa mňa aspoň minimálne nejakú dobru plochu, kde by si už pri najhoršom aj sami postavili niečo, ale chce to tam mat park určite. Veď v Čechách každé mesto ako Malacky má park.

O skateparku v Malackách

Čo myslíš aký skate park a kde by v Malackách podľa teba mohol byť? Oplatí sa to vôbec? Ako s tým začať?

Neviem stačí nejaká plocha niekde mimo centra s dobrým povrchom. Určite sa to oplatí aspoň budú mať deti čo robiť a nebudú sa flákať

Čo ak by sa to celé nejako rozbehlo, mohli by sme počítať s tvojou pomocou? No nemyslím, že by si rovno zobral do ruky lopatu, ale poznáš ľudí čo poznajú ľudí.

Tak určite by som pomohol, keby to bolo v mojich silách.

No a na záver. Máš pomerne konzervatívny účes, asi ti ho nerobila sestra, čo ty a tvoja rodina? Svoju asi ešte neplánuješ?

Tak ja niesom na tie šialene účesy, ja si to proste prejdem strojčekom a je to. (smiech) Ja mám priateľku, ale rodinu v žiadnom prípade, najprv musím zarobiť a byť v kľude, ale to ešte potrvá

No mne iné ako strojček ani neostáva. Dobre, tak ti prajem nech sa ti darí. Chceš na záver niekoho pozdraviť resp. niekomu niečo odkázať?

Pozdravujem rodinu kamošov a všetkých čo ma majú radi.

Veľmi pekne ti ďakujem za rozhovor a úplne na záver ešte jedno z tvojich podarených videí.

 



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

11.02.2011 17:13:40 | adrian palka

bolo by fajn keby konecne bol v ma nejaky priestor pre mladych ludi ktorych bavi jazdit na skate alebo biku a mali by sme moznost sa zdokonalovat v tomto sporte.ja jazdim na biku uz od malicka a jedine co sme v ma dosiahli boli rampy bod mostom pri bille ktore su uz v hroznem stave ale mame tu novych mladych talentov ktory sa tam naucili pekne triky a je to s nimi na dobrej ceste len chcelo by to viac ked us sme mesto.

25.02.2011 17:55:14 | čijan sadam kurnat

jazdim tam uz 2 roky pod mostom a ked som zacinal bolo to docela bespecne no teraz som saa naucil par trikov a bojim sa ucit dalsie lebo si myslim ze to nebude bespecne chodime obcas do blavy no napriklad do petrzalky je sa cez tyzden dostat skoro nemozne a welmy to ide do penazi iba na jeden den cesta stoji 10€ no nemam slov na toto mesto nie raz som tam dosiel k urazu a nie malemu preco nemozu trocha podporit nas radsej budu na nas nadawat na kauflande pri lidli skoro vsade myslim ze je konecne cas postupit z timto mestom o krok do predu a myslim ze je cas sa ukazat ze malacky neni nudne mesto myslim ze tu bude chodit welmy wela ludii a urcite to da welke plus pre malacky