Ľudia pre Malacky » Gabo Hušek - Mladý talent

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Gabo Hušek - Mladý talent

Gabo Hušek, 18 - ročná vychádzajúca hviezda medzi bikermi. Začínal jazdiť na rampách pod mostom v Malackách. V súčasnosti je známy na Slovensku aj v zahraničí.

Na úvod by som bol rád, ak by si nám o sebe niečo povedal. Odkedy jazdíš? S kým si začínal jazdiť? Aké sú tvoje najobľúbenejšie triky? Čo sa ti na jazdení najviac páči?

Jazdím asi 5 - 6 rokov, neviem presne. Jazdiť som začínal s dosť veľa ľuďmi. Nebudem menovať, lebo už si ani nespomínam, ale postupne takmer všetci prestali a zostal Patrik Gažo, Mario Flamík a ja. Jedine nám to vydržalo. Obľúbené triky mám, asi 360° zo všetkého a do všetkého, tailwhip tak isto a rôzne grindy, na ktorých ešte pracujem. Na tom jazdení sa mi najviac páči tá voľnosť, nikto mi do toho nezasahuje a kreativita.

Čo považuješ za najväčšie úspechy v jazdení? Ktoré zo získaných ocenení si najviac vážiš? Uvažuješ o profesionálnej kariére alebo jazdíš viac menej pre radosť.

Získaných ocenení veľa nemám, nikdy som sa na súťažiach neumiestnil, tak že by sa o tom dalo písať, ale snažím sa. Úspechy sú pre mňa každý nový trik, mám z toho vždy moc veľkú radosť. (smiech) O profesionálnej kariére som uvažoval, ale uvidíme zatiaľ si jazdím len pre seba a hlavne pre radosť.

Bývaš a jazdíš v Malackách, plánuješ tu zostať? Alebo si ako naši úspešní skejtbordisti odišiel, či plánuješ odísť za lepšími podmienkami do sveta.

Do sveta zatiaľ neplánujem, ešte chodím do školy a doma je doma. Rád by som tu zostal, len tých podmienok tu chýba.

Porozprávaj nám niečo o tých rampách pod mostom. Ako sa tam jazdí?

Rampy sú jediným pojazdným miestom v Malackách, ktoré postavili chalani, čo jazdili pred nami za pomoci obchodu Cyklo a myslím že Oragu, za čo im ďakujem. Sú pod mostom vlastne od kedy jazdím a sú už v dosť zlom stave, preto sa ich snažíme teraz trochu rekonštruovať, začali sme funboxom v strede, ale nie je moc času na ďalšie. Postavili sme si tam aj grind box z paliet, ale ten nám nejakí „dobráci“ rozbili a pokradli palety, takže tak.

Viem, že za vznikom týchto rámp bol Martin Soják, ale vidím, že sa o to stále trošku niekto stará, nemáš v tom prsty? Vieš o tom niečo?

Áno, Soji a jeho banda to celé postavili, oni boli genarácia, čo jazdila pred nami. Teraz sa o tom staráme my, ale ako hovorím, nie je na to veľa času a v zime sa toho aj tak veľa nedalo spraviť.

Prejdime k skateparku v Malackách.  Nevadí, že ho volám skejtpark? Mám tým na mysli aj bikepark. Je v Malackách veľa mladých čo jazdia na bikoch? Kam sa chodí v meste jazdiť?

Nevadí hovoriť, skejtpark je jednoduchšie. (smiech) V poslednej dobe v Malackách začalo jazdiť na bajku dosť ďalších mladých, obávam sa, že pri tom dlho nevydržia a zase ich zostane len pár, a dopdane to ako s nami. Ja jazdím najradšej street, ale najčastejšie sa jazdí pod mostom, potom na AFK, na Kauflande, a je toho ešte veľa kam ešte chodím jazdiť.

Čo je podľa teba dôležité, aby bol skatepark vhodný aj pre bikerov?

Ja osobne si dobre zajazdím aj na skejtových prekážkach, ale mladí by potrebovali skôr taký zmiešaný park. Napríklad bývalý park v Ružinove bol zaujímavý aj pre skejt aj pre bike.

Kde by si si predstavoval, že by mohol v Malackách vzniknúť skejtpark?

Kľudne by sa to zmestilo aj pod ten most, ale no neviem. To sa treba pýtať kompetentných, kde by to boli ochotní povoliť.

Myslíš, že sa to oplatí stavať? Bude o to záujem?

Myslím, že sa to oplatí, lebo kde je skejtpark, tam je záujem o jazdenie, lebo na „placke“ nikoho nebaví jazdiť.

Myslíš, že sa dokážete zorganizovať a vstúpiť do procesu prípravy projektu, je to veľmi dôležité.

Zorganizovať by sme sa dokázali, máme dokonca aj jeden projekt, ktorý sme prezentovali v kine, ale nebol na to žiadny ohlas.

No možno je na to správny čas teraz. Chcel by si na záver niekoho pozdraviť resp. niekomu niečo odkázať?

Chcel by som pozdraviť pána primátora za ochotu, dikes a inak zdravím všetkých, ktorí jazdia a baví ich to ako mňa.

Ďakujem za rozhovor, na záver jedno z tvojich podarených videí



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

26.02.2011 15:39:50 | Lukas

Pekne. Treba sa spojit a nieco s tym konecne urobit. V Ma je dost sikovnych mladikov co maju talent na "netradicne sporty" (netradicne mozno tak 15 - 20 rokov dozadu) . A je smutne ze pokial nehras futbal, volejbal alebo dajmetomu hadzanu mas len obmedzene moznosti na zlepsovanie svojich schopnosti a poriadny trening.

27.02.2011 00:30:26 | Dusan

Chalosi ja som vase video este nevidel-teraz prvy raz a palec hore-tomu hovorim poriadny punk-slaba kvalita videa,ale zase vyrovnava sa to kvalitou trikov - napriklad ten wallride na malom namesti je super-trocha ma pri tom napadla taka halus,ze by ste to dali pri tom aute zozadu na sikmo do medzeri medzi tie dalsie zaparkovane,alebo opacne!Ten spin na prednom kolese(neviem ako sa to vola) je dost dobry a ta 360 transfer na zaver ma dostala-super!A muzika takysto-myslel som,ze ten song I hate Children(ktory je teraz akurat na mieste-zda sa,ze nas mesto asi hate-uje!!!!) naspievali GBH,ale nie to su adolescents-len tak dalej!!!!!!!!

27.02.2011 17:29:02 | Denis

Gabo je borec ;-)

27.02.2011 18:32:09 | Patrik

Pekne gabo som nevedel ze si robil rozhovor ! :)

28.02.2011 17:04:40 | cijan sadam kurnat

gabo ti si pan este mi nedosla volta tak dojdi si pro ti boty az utery

07.03.2011 20:04:00 | fireman72

Perfektný výkon, až na tú zašpinenú stenu na šope v strede mesta zvanej LIDL.

11.03.2011 11:00:07 | Lucia

pozrela som si video mladeho Huska a som udivena ze poslanec Ondrovic verejne podporuje rozhovormi tuto mladez :D na videu vidim iba to ako poskodzuju majetok mesta skacu po schodoch, ohrozuju chodcov a dokonca som tam videla ako sa bicyklom odrazil od steny domu na malom namesti, kopol do plotu zakladnej skoly.. keby som bola poslankynou taketo konanie moralne odsudim a nie este verejne podporujem aby to robili dalej.. :(

11.03.2011 11:15:55 | Lukas

Pre Lucia : Ak by mala mladez s takymto a podobnym hobby v Malackach priestor resp. sportovisko kde by mohli trenovat jazdili by tam. Kedze nic take v meste zatial nie je su nuteni hladat alternativy.

11.03.2011 11:22:24 | Lucia

ospravedlnuje to ze poskodzujete cudzi majetok? keby som sa nemala na com vozit si mozem ukradnut auto? to je to iste ked nemate ihrisko neznamena ze kopem do plotu zakladnej skoly alebo bucham bicyklom o domy strasne :(

11.03.2011 12:13:20 | Lukas

Neospravedlnuje ale ked nie ina moznost ani sa mu necudujem. Bolo by lepsie aby sa to vykaslal a nerobil nic ?? Alebo co by ste mu poradili ? Chcete povedat ze nie je bezne ze ak deti nemaju napr kde hrat futal nekopu si loptu o stenu a podobne ??? Jedine co tymto pristupom dosiahnete je to ze mladez V MA na taketo sporty zanevrie, nie kazdy sa chce venovat futbalu tenisu a podobne. Skatepark je regulerne spotovisko ako kazde ine tak nechapem preco sa tomu vsetci tak brania. Bola by spokojna komunita a ako vidim tak aj obcania.

12.03.2011 20:44:55 | Dusan

Lucia-trocha prevracate skutocnost-jazdenie po stene neni ani s casti to ako ukradnut auto!A aby som vam priblizil trocha pohlad z nasej strany-mi steny a nerovnosti nevidime ako prekazky,ale ako vyzvu!A rozhodne nebolo umyselne kopanie do steny,ale odraz od steny!A s vasimi fasistickymi nazormi-zatoze sa vam to nelubi tak to treba eliminovat- sa nase mesto asi nikdy nerozvinie!Zelal by som si aby vase deti,alebo vase vnucence sa zacali niecomu podobnemu venovat-zvedavy by som bol potom,aky nazor by ste mali!