Ľudia pre Malacky » Štrajkovať budú aj učitelia v Malackách

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Štrajkovať budú aj učitelia v Malackách

AKTUALIZOVANÉ (21.1. 12:45 h) Od pondelka by sa mal začať ostrý štrajk učiteľov, ktorí dali vláde tri základné podmienky. Ak vláda nenavrhne do 25. januára konkrétne návrhy na zmeny zákonov, učitelia vstúpia od pondelka do štrajku. Máme prvé informácie, ktorých malackých škôl sa môže dotknúť prípadný štrajk.

Iniciatíva slovenských učiteľov požadujú od vlády zvýšenie platov, dodatočné peniaze na výbavu škôl a úpravu systému kreditov, ktoré učitelia získavajú doplňujúcim vzdelávaním. Rokovanie s ministrom školstva sa má uskutočniť vo štvrtok. Ak nedôjde k dohode, ostrý štrajk by sa mal začať v pondelok 25. januára.

Večer sa uskutočnilo mimoriadne rokovanie mestskej školskej komisie s prizvaním členov mestskej školskej rady. Podľa dostupných informácií je už isté, že sa do štrajku plánujú zapojiť učitelia z dvoch základných škôl a Centra voľného času.

"Čakáme ešte na postoj materskej školy, ktorej sme medziročne dofinancovali prevádzku s navýšením o vyše sto tisíc €, preto by ma štrajk skôr prekvapil. Chápem požiadavky, ktoré učitelia adresovali vláde. Požiadal som však riaditeľov, aby tlmočili štrajkujúcim učiteľom moju prosbu k predchádzaniu živelnosti. Rešpektujem právo každého na štrajk, ale treba vnímať aj vplyv na rodičov, keďže ide o deti základných škôl. Preto dúfam, že sa celý štrajk neobráti proti samotným učiteľom a od zajtra začneme mestskými médiami informovať rodičov o prípadných obmedzeniach vo výučbe." uviedol primátor mesta Juraj Říha na svojej facebook stránke po skončení rokovania.

Čo teda môže čakať rodičov detí od pondelka?

  • Na základnej škole Dr. J. Dérera na Štefánikovej ulici by mala byť v pondelok obmedzená výučba len pre deviatakov. Od utorka bude zabezpečená plná prevádzka.
  • Najväčší počet učiteľov sa zapája do štrajku v základnej škole na Štúrovej ulici. Tu by mala byť prevádzka školy úplne prerušená až do odvolania.
  • Základná škola na Záhoráckej ulici sa do štrajku nezapája a funguje bez obmedzení.
  • Prevádzka Centra voľného času bude obmedzená, pravdepodobne budú fungovať len olympiády, krúžky až do odvolania nie.

Ostatné školské zariadenia ako aj Základná umelecká škola fungujú bez zmeny.

Materská škola sa napokon do štrajku učiteľov nezapája.

Komisia pre vzdelávanie, mládež  a šport a Mestská školská rada štrajk podporujú (doplnené, 21. 1.)

Komisia pre vzdelávanie, mládež a šport pri MsZ v Malackách a Mestská školská rada vyjadrujú podporné stanovisko požiadavkám slovenských učiteľov prezentované vo vyhlásení štrajkovej pohotovosti predstaviteľmi učiteľských iniciatív zo dňa 2.1.2016. Na podporu vydávame vyhlásenie:
Systému vzdelávania na Slovensku chýba vízia, dlhodobá koncepcia a najmä úprimná snaha riešiť nahromadené problémy. Mnohé školy a školské zariadenia volajú o pomoc a školstvu sa stále nedostáva taká pozornosť, akú by si zaslúžilo. V dôsledku finančného ohodnotenia práce učiteľov v regionálnom školstve pracujú mnohí pedagógovia na hrane životného minima, alebo sú nútení pre zabezpečenie svojich rodín vyhľadávať doplnkové zdroje príjmov či odísť do inej sféry. V takomto rámci je poskytovanie kvalitného vzdelania neuveriteľne náročné. Vzdelanie musí byť v spoločnosti skutočnou prioritou. Nedostatočné financovanie škôl a školských zariadení vedie k veľkým rozdielom vo vybavenosti škôl didaktickými prostriedkami, ktoré rezultuje do znižovania kvality vzdelávania a vyvoláva nerovnaké podmienky vyučovacieho procesu na školách. Uvedomujeme si nutnosť navýšenia finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu do školstva, ktoré významnou mierou zaručia skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na školách a v školských zariadeniach a zvýšia primerané a dôstojné postavenie učiteľa v spoločnosti.
Preto podporujeme aktivity a požiadavky Iniciatívy slovenských učiteľov.

Dňa 20.01.2016 Komisia pre vzdelávanie, mládež a šport pri MsZ v Malackách a Mestská školská rada



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

21.01.2016 07:17:08 | rodič školovpovinných detí

Milí učitelia, máte moju plnú podporu, ďakujem každému z Vás, že bojujte za zlepšenie podmienok vzdelávania mojich detí.
http://kampanadost.sk/tomas-hasala-slovensko-v-stave-ohrozenia-ucitelia-bojuju-za-nas-vsetkych/

21.01.2016 12:40:54 | rodic

Som nemilo prekvapeny ziadnou odozvou na Zahorackej. Opat sa ukazuje, ze tato skola nenapreduje, ze nema "akcieschopnych" ucitelov......

21.01.2016 15:55:55 | držím palce

Milí učitelia, len smelo a spolu do toho! Ako rodič detí navštevujúcich ZŠ a MŠ Vás plne podporujem spolu s celou rodinou. Bojujete za celú spoločnosť. Ak potrebujete akúkoľvek podporu, myslím, že Vám ju veľa rodičov ochotne poskytne.

21.01.2016 16:28:35 | TiezRodic

Vazeni ucitelia mate moju plnu podporu. 26 rokov vasa zivotna klesa a pritom ste najdolezitejsim clankom spolocnosti. Zdvihnite hlavu, uz neohybajte chrbat a vydobite si poziciu aka Vam pravom prinalezi.
Ja som zas nemilo prekvapeny ziadnou odozvou cirkevnej skoly. Co je dolezitejsie pre nase deti ako ucitel, ktory je hodny nasledovania? Boja sa ucitelia na cirkevnej skole prejavit svoj nazor? Alebo su zastrasovani?
Dokazem pochopit ich strach, ale nedokazem pochopit preco ho neprekonaju. Ved je to spravna vec, skolstvo si zasluzi ovela viac pozornosti a respektu. Nas vsetkych. Ide o nase deti, ich vzdelanie.

21.01.2016 16:41:35 | Rodic1

Som nemilo prekvapeny ziadnou odozvou cirkevnej skoly. Opat sa ukazuje, ze tato skola nenapreduje, ze nema "akcieschopnych" ucitelov....

22.01.2016 09:00:17 | rodička

nech neučia, ale na pracovisku by mali byť´ a minimálne šKD by mal fungovať.

22.01.2016 10:07:45 | Erik

Skromný názor rodiča, ktorý je zamestnaný a ktorému bola odoprená povinná školská dochádzka pre jeho dieťa.
Fakt: Zo zákona sme my rodičia povinný poslať svoje dieťa na povinnú školskú dochádzku
Fakt: V spolupráci s Vami pedagógmi a nami rodičmi sa snažíme naše deti pripraviť na štartovaciu čiaru do života.
Fakt:: Každá škola ktorá sa zapojila do štrajku je štátna (nikde sa nepíše o súkromných školách)
Fakt: Za každé dieťa dostáva škola peniaze od štátu, vy sami ste štátny zamestnanci aj keď váš priamy nadriadený-zamestnávateľ je konktérna škola a riaditeľ školy
Fakt: Každý z vás pedagógov má pracovnoprávny vzťah kde sú isté povinnosti a práva ako zamestnanca.
Fakt: Áno máte odbory. Tak prečo sa do veci nepostavili odbory?
Fakt: My rodičia sme defakto nútený zobrať si pracovné voľno aby sme sa postarali o svoje deti v dobe vášho štrajku ktorý vopred je odsúdený na neúspech.
Iný pohľad:
Príklad: Som rodič pracujúci ako zamestnanec v pekárni a moja manželka pracujúca v bližšie neurčenom obchodnom reťazci.Obaja nemáme už svojich rodičov a tak sa musíme postarať o svoje milované dieťa ktoré nastúpilo v septembri do prvého ročníka sami. Defakto sme radi že naše dieťa máme počas našej práce v škole. Ako sa k tomu majú postaviť rodičia? Hodí sa na PN, OČR alebo neplatené voľno? Dieťa v práci nemôže byť (pekár, predavačka v obchodnom reťazci). Čo majú robiť? Treba zohľadniť aj skutočnosť že aj zamestnávateľ má svoje deti a vie o štrajku. Takže PN a OČR bude prehliadnuteľná.
K tomuto sa dá povedať len jedno:
Vydieranie rodičov možno vyústi k tomu že aj oni si založia občianskú iniciatívu aby sa verejne požiadali každého riaditeľa školy o to aby garantoval ako štátny zamestnanec splnenie povinnej školskej dochádzky pre zverené deti.

A nakoniec: Plat.
Áno, tiež je na to pohľad. Ja pekár s platom v čistom 595€(suma je vymyslená), teraz napíšem svôjmu zamestnávateľovi že chcem zvýšiť plat o 140€ a na budúci rok o 90€. lebo inak pôjdem s transparentom pred jeho pekáreň a budem štrajkovať do odvolania. Mám právo štrajkovať, nesúhlasiť. Iste chápete asi aká bude reakcia môjho zamestnávateľa, aj on má právo nesúhlasiť a navyše keďže nie som v odboroch tak je to dosť bláznivý nápad. Pokiaľ tak urobím čaká ma krásna dovolenková destinácia Úrad práce.

Len chcem týmto naznačiť že nie je žiadny rozdiel medzi zamestnancom v súkromnom a štátnom sektore. Máme právo sa búriť a nesúhlasiť a bojovať, faktom je že ako štátny zamestnanci máte na to oveľa väčšie možnosti ako my obyčajní ľudia. Skúste to inak, skúste apelovať aj na rodičov a urobiť niečo globálne do čoho sa vieme aj my zapojiť a možno spoločne skôr dosiahnete vy aj my spoločný cieľ.

Školskú dochádzku pre naše deti ktorú máme garantovanú štátom a pevne verím, že keď sa rozpúta široká debata o situácii v školstve aj cez rodičov(voličov a občanov platiacich dane tomuto štátu), nemôžu nás ani vás ignorovať.

Na záver len dodám, že si veľmi vážim prácu každého pedagóga, ktorý pracujem v týchto neľahkých podmienkach a nechcem sa týmto mojím názorom nikoho dotknúť. Len som mal potrebu tieto myšlienky poslať do sveta aby sa nezabudlo aj na širší pohľad na vec.

Ďakujem vám za pozornosť.
V prípade priamych reakcií moj email: info@slovakpocitace.sk

22.01.2016 12:28:08 | Alena

Nech idú robiť za môj plat. Lenže oni si môžu dovoliť štrajkovať. Keď ja poviem niečo za plat, tak mi povedia, že môžem ísť. Podľa môjho názoru využívajú situáciu.

22.01.2016 21:58:22 | rodič-učiteľ

Udivuje ma postoj učiteľov cirkevnej školy, že sa nezapájajú do štrajku. Prednedávnom bolo na pôde ich školy stretnutie s predstaviteľmi iniciatívy A DOSŤ! , na ktorom sa zúčastnili okrem učiteľov aj ich študenti. Hovorilo sa o problémoch v školstve a keď majú možnosť sa prejaviť a zabojovať, tak mlčia. Ako tomu máme rozumieť?

24.01.2016 11:38:40 | rodič 2

Ak niekto nesúhlasí so štrajkom, nech si prečíta príspevok Erika. A hneď dá za pravdu učiteľom. Množstvo nezmyslov a poloprávd potvrdzuje len to, že treba urýchliť reformu školstva, aby nám zo škôl vychádzalo čo najviac múdrych a vzdelaných ľudí, ktorí by nemali mať problém aspoň s pravopisom.

24.01.2016 18:18:53 | rodic 3

treba si Erika dobre precitat a pochopit co napisal. ucitelia si musia tiez uvedomit nie nlen prava ale aj povinosti. Iniciativa bratislavskych ucutelov nesplna ziadne podmienky socialneho partnera pre vladu lebo samospravu. Ich sposob komunikacie v soc. dialogu je preto neakceptovatelny. Svojim konanim davaju na javo, napriek tomu ze su vzdelani , ze im chyba akekolvek pravne vedomie a nevedia co je :demokracia. Demokracia je zakonnost kde rozhoduje vola vecsiny a mensina je povinna akceptovat rozhodnutie vecsiny. Co predvadzaju je anarchia a je mi luto ze nase deti ucia takyto ucitelia co uprednostnuju svoje ambicie pred etikou, moralkou a kulturou. Zakonnik prace a zakon o kolektivnom vyjednavani jasne definuje kto a za akych podmienok je opravneny rokovat o podmienkach a uzatvarat kol. Zmluvu. V tomto pripade je to vlada a odbory, ktori uzatvaraju kol.zmluvu vyssieho stupna tkz. odvetvovu. Tato KZVS je v pravom zmysle zakon ktory plati v celom rezorte a jeho dodrziavanie je pravne vymahatelne. Za posledne roky nepoznam odvetvie v ktorom by sa v KZVS navysovali mzdy tak vysokym percentom ako v skolstve. Ak pani ucitelia nie su spokojni, nech uzavru kol. zmluvu aj so svojim zamestnavatelom ktorym je samosprava, kde sa mzdy alebo podmienky mozu navysit, ale nemozu sa znizit pod uroven KZVS. Toto zoskupenie ludi to asi neovlada a boji sa veci riesit u zamestnavatela. Takto to funguje vo vsetkych spolocnostiah a nikto sa nedozaduje takymto sposobom riesit veci od vlady ale si to riesi so zamestnavatelom. Pytat peniaze je velmi popularne ,podpise sa vam pod to kazdy a ked to ma byt negativne voci vlade hned sa najdu rozne pochybne strany -STRANICKY ktore to podporia aby sa zviditelnili.Moj osobny nazor je ze aj rozne taketo neidentifikovatelne iniciativy vznikaju cez politicke strany s jasnym cielom. Skolstvo bohuzial este spinka v socialistickom sne. ziakov menej ucitelov viac . V hodinovej mzde sa ucitelom nevyrovna ani IT-ckar. Podotykam ze hodina ma 60 minut nie 45 ci 50. treba zrusit vsetky malotriedky. napr. ked pre 9-10 ziakov sa prevadzkuje cela skola aj s personalom. a v okoli 6 km sa nachadzaju 5 velkych ZS. treba hlavne ZS zredukovat. ja sam som cestoval do skoly denne o 7 tam o 15 :30 domov a tak viem ze to ide a bude viac na dovybavenie skol. to co sa nerobilo 22 rokov sa nedobehne za 15 a nieto za 4. a mozno som optimista lebo kazda vlada ked pride, rusi predosle postupy zavadza svoje, potom 2 roky trva upratovanie a 2 tvorba. Cas na ucelenu koncepciu je min. 2 volebne obdobia v kuse. pokial aj na Slovensku nebude fungovat politika podobne ako v Nemecku napr. socialisti a ludovci, cim sa docielilo to aby dokoncili to co zacali tak tu bude vzdy problem , vsade, nie len skolstve ale aj v ostatnych rezortoch.

25.01.2016 11:32:06 | rodič 2

Tak ty rodič 3 si úplne mimo. V demokracii podľa teba rozhoduje väčšina a menšina sa má podriadiť. To si čítal asi v komunistickom manifeste? A tie táraniny o odboroch a podobné nezmysly si si mohol odpustiť. Ondekove odbory sú smerácky nástroj, ktorým verí len málo učiteľov. Učitelia sú zastrašovaní riaditeľmi, stačí ísť čím viac na východ a videl by si slovenskú demokraciu v praxi. Bojazliví učitelia, riaditelia na úrovni bohov, nefungujúce samosprávy čo sa tíka školstva, minister, ktorý bojuje proti učiteľom, miesto aby sa ich zastal, bordel v školách nie vďaka učiteľom. A keď sa nájde 11 000 učiteľov, ktorí chcú reformu školstva, tak sa zdvihne proti nim vlna rozhorčenia aj z tej strany odkiaľ by mali čakať podporu. a to zo strany rodičov, ktorým by malo v prvom rade záležať na reforme školstva. Ale čím hlúpejší národ, tým sa politikom lepšie vládne. Je pozoruhodné, že na Slovensku získal tento štrajk podporujú aj širšej vzdelanej verejnosti, pretože tí chápu, že proti hlúposti treba bojivať vzdelaním.

25.01.2016 14:35:32 | Dušan

pre Rodic3.
Už v texte je vidieť, že tento volič je zástancom hlavnej strany, ktorá si hovorí "sociálna". Podporujem učiteľov a chcem, aby ľudia, ktorí učia moje dieťa dostali za to aj dostatočne zaplatené. Chcel by som sa na toho rodica3 pozrieť, či on náhodou pracuje celých 60 minút a nechodí náhodou fajčiť alebo sa ulievať do susednej kancelárie a pod. Fico ukazuje všetkým ako sa kradne (len jeho voliči to nechcú vidieť a nikdy nezmenia názor, to som už pochopil) a žiadny zlodej nerád rozdáva zo svojho nakradnutého, radšej hovorí, že už nemá, toto je sociálna politika na Slovensku a Nemecko poznám veľmi dobre, podnikám tam, netreba to porovnávať, ale zatiaľ naozaj v ničom.

25.01.2016 15:07:13 | rodic 4

Hanba mnohym malackym ucitelom. Neverim, ze na ZS Zahoracka, Cirkevna skola, statne gymnazium nie su ucitelia, ktori slobodne uvazuju. Bohuzial, bud su im ich hodnoty, postavenie, "tvar" pred rodicmi a svojimi studentami lahostajne (to je absolutna katastrofa...) alebo sa boja (a to je ako odkaz svojim studentom takisto katastrofa).

25.01.2016 16:49:50 | Emy

Úplne súhlasím s komentárom rodiča3 , učitelia si zaslúžia vyššie platy, ale treba zredukovať počet škôl, dneska je v triedach väčšinou 15-20 žiakov, niekde ani toľko nie, kľudne by mohlo byť v každej škole u nás o jednu triedu menej, žiakov rozdeliť do ostatných tried, učiteľov dôchodcov prepustiť a hneď by bolo na vyššie platy ostatných učiteľov. Keď ja som chodila do školy, bolo nás v triede 32 a učitelia všetko zvládali a školstvo bolo na poprednom mieste v Erope, nie ako teraz.

25.01.2016 22:06:19 | rodič-učiteľ

Možno by sa mali aj rodičia rozkývať a nebáť sa riaditeľov škôl a pýtať sa ich, prečo ich školy nevyjadria svoj názor. Či si myslia, že je všetko v poriadku? My rodičia vieme, že to v školách v poriadku nie je. Učitelia sa boja, mnohí sa nezaujímajú o dianie okolo seba(hanba), preto si myslím, že my, rodičia by sme mali byť tiež aktívnejší. Tlačme na riaditeľov, pýtajme sa učiteľov, veď musíme vedieť, aké charaktery vychovávajú naše deti. Práve v takýchto kritických časoch zistíme o učiteľoch našich detí najviac.

26.01.2016 15:01:11 | rodic5

Na cirkevnej sa nasli len dve statocne ucitelky (isu.sk), ktore sa zapojili do strajku. Neviem ako tie otatne chcu ucit nase deti, postavit sa pred ne a byt im prikladom. Takym ucitelkam a skole by som ako mlady clovek neveril ani slovo. nerozmiem, Nerozumiem, NEROZumiem, NEROZUMIEM TOMU A NIKDY TO NEPOCHOPIM!!! Kto iny, ked nie ucitel, ma formovat deti, aby si v zivote vydobili to co im pravom patri?

28.01.2016 06:44:55 | rodic 4,5

Absolutny suhlas s rodic-ucitel!!! Rodicia pytajme sa riaditelov na situaciu v ich skole! Sme spokojni, ze nase deti ucia strachopudi, ludia bez nazoru, alibisti, ktori si nevidia dalej od nosa a zaujima ich len to ich iste!!! Hanba vacsine malackych ucitelov. Naopak, vazim si vsetkych, ktori nabrali odvahu a aspon na zaciatku strajkoveho tyzdna isli do toho (velka skoda, ze nevydrzali....). Respekt pred tymi dvoma ucitelkami z cirkevnej.

28.01.2016 14:39:32 | rodic 5,5

Ani kaviarnam nie je lahostajne postavenie ucitelov v spolocnosti a tokouto formou ich podporuju. Do pozornosti je tam aj kaviaren v MA, teda im to nie je (na rozdiel od vacsiny ucitelov v MA!!!!!!!!!) lahostajne.............dakujeme....ucitelia v MAS?????????

29.01.2016 06:41:23 | rodic 5,5

Ospravedlnujem sa, pridavam link na kaviarne:

Zoznam kaviarní...
http://www.bratilicious.com/blog/podniky-restauracie-ucitelia-strajk

29.01.2016 19:34:20 | rodič-učiteľ

Čo ma ako rodiča najviac sklamalo, je to, že učitelia nevedia alebo nechcú spojiť učenie s realitou a so životom. Mám dieťa v deviatom ročníku a nie len on, ale všetci mladí ľudia v jeho veku by si zaslúžili od školy, aby ich vychovávala pre život. No, žiaľ, zisťujem, že väčšina škôl tlačí do detí len to, čo je predpísané v učebných osnovách a nevie dynamicky a pohotovo reagovať na aktuálne spoločenské dianie.
Štrajk učiteľov pokladám za veľmi dôležitú tému práve na školách a mne rodičovi (učiteľovi) vadí, že sa na túto tému učitelia nerozprávajú s deviatakmi, ktorí už majú na svet a dianie okolo seba určitý názor. Vadí mi, že sa učitelia tvária, akoby sa nič nedialo (alebo sa boja) a nezapájajú žiakov do diskusie, neutvárajú ich postoje a nezaujímajú sa o ich názory. Práve prebiehajúci štrajk by mali vyučujúci využiť na učenie pre život a mali by na hodinách slovenčiny, etiky, občianskej výchove a triednických hodinách diskutovať so žiakmi o škole, čo sa im na škole páči, čo by na škole chceli vylepšiť, o ich budúcom povolaní, o platoch, o učiteľoch, ..... V rámci týchto aktuálnych diskusií by sa naučili vyjadrovať svoje myšlienky, navzájom sa počúvať a rešpektovať názor iných, naučili by sa základom ako viesť diskusiu a rozhovor. Diskusie by poslúžili na rozvoj ich kritického myslenia, sociálnych zručností a vôbec na rozvoj ich osobnosti. Od svojho dieťaťa a tiež od jeho kamarátov som sa dozvedel, že na spomínanú tému sa na žiadnej hodine nerozprávajú.

Toto by nemal byť iba protest učiteľov, ale minimálne v rovnakej miere protest nás rodičov.

12.02.2016 13:32:24 | kamil

pani riaditela na záhorackej má ine zaujmi ako sa dostat do parlamentu za SDKU ved čo bola menovaá do funkcie ide škola dolu vodou

12.02.2016 13:35:59 | rodič

riaditelku na Záhorackej nezaujimá ani šikana žiakom Salojom v triede pani učitelky Stupavskej

25.02.2016 18:04:14 | jozef

Aký je tvoj názor Strajkujuci ucitelia su sikulky,nepodali vypovede.........