Ľudia pre Malacky » Nadstavba v Domkoch je stále aktuálna

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Nadstavba v Domkoch je stále aktuálna

Centrálne sídlisko Domky prechádza v posledných rokoch obnovou. Dva osemposchodové bytové domy sú zateplené, mnohé pôvodne štvorposchodové bytovky nadstavené s vynoveným vonkajškom a otvorená je otázka nadstavovania ďalších. Zahusťovanie sídliska sa však spája aj s búrlivými diskusiami o potrebe nových parkovacích miest.

V jeseni 2010 sa hovorilo o vybudovaní parkovacieho domu na Bernolákovej ulici. Mestskí poslanci však tento zámer investora (LOOX, s. r. o.), pod tlakom občianskeho odporu nepodporili.

21. septembra sa v zasadačke MsÚ uskutočnila domová schôdza, ktorej cieľom bolo informovať prítomných o stave realizovania nadstavby bytového domu na Bernolákovej ulici 2417 a 2418. Zúčastnili sa jej aj zástupcovia investorskej spoločnosti LOOX, s. r. o., Terézia Osuská zo správcovskej spoločnosti Termming, a. s. a prizvaní boli aj poslanci za 4. volebný obvod Milan Ondrovič a Anton Pašteka.

Vlastníci bytov a nebytových priestorov sa od predsedu spoločenstva dozvedeli, že sedemročný proces, ktorý predchádzal cieľu nadstaviť bytovky, je v „slepej uličke“. Uplynuli všetky lehoty, ktoré pre nadstavbu prijali na predchádzajúcej schôdzi.

Poslanec Milan Ondrovič, aktuálne predseda komisie pre územný rozvoj, dopravu a životné prostredie,  informoval, že poslanecký zbor síce v minulom roku schválil zadanie zmien a doplnkov v územnom pláne mesta, ale tie stále nie sú vypracované. Až potom môžu byť predložené na schválenie. Územné rozhodnutie a stavebné povolenie môže investor nadstavby získať až následne.

Ďalším horúcim problémom je miesto realizácie parkovacích miest.  Proti návrhu  umiestnenia parkovania za bytovým domom sa zdvihla nevôľa obyvateľov žijúcich v osemposchodových  bytových domoch, ktorý dokonca svoj názor podporili petíciou.  S lokalizáciou parkovísk na verejných športoviskách pred bytovým domom nesúhlasia zase obyvatelia vnútrobloku (pozri príspevok http://www.ludiapremalacky.sk/clanok/domky-drobne-ale-predsa-zmeny/).

Milan Ondrovič predostrel plénu vlastný koncept riešenia umiestnenia parkovacích miest, ktorý už predbežne prerokoval aj s referátom dopravy a zelene a ten k nemu nemal zásadné pripomienky. Poslancov návrh sa javil byť akceptovateľný, keďže sa nedotkne priestoru pred osemposchodovými domami, ani športovísk a dokonca investor nebude mať ani neprimerane zvýšené náklady. „Je to návrh na vaše triko,“ doplnil ho jeho poslanecký kolega Anton Pašteka.


Koncept návrhu umiestnenia parkovacích miesť – pracovná škica

Podľa návrhu by existujúce kolmé parkovanie so šírkou 6,0 m malo nahradiť šikmé s nárokom na šírku len 4,4 m. Ak by sa existujúca jednosmerná komunikácia šírky 3,5 m zúžila na postačujúce 3,0 m, získa sa tým priestor na vybudovanie šikmého parkovania. Chodník so šírkou 2,0 m by sa preložil zaň a podľa výpočtov by ešte medzi bytovými domami a spevnenými plochami zostalo 5,0 m zelene.

Diskusia pokračovala ďalej a spoločenstvo vlastníkov bytov na Bernolákovej ulici 2417, 2418 sa nakoniec uznieslo, že s preloženým návrhom riešenia umiestnenia parkovacích miest súhlasí a bude ďalej pokračovať v snahe realizovať nadstavbu.

Stav zelene a parkovania - Bernolákova ulica



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

23.09.2011 13:14:10 | jano

Ak si dobre pamätám, na konci minulého volebného obdobia poslanci odsúhlasili zmenu územného plánu kedy sa smerné čisla, ktoré udávajú možnú výškovu zástavbu stali bez odborných rozborov a pripomienok zo dňa na deň záväzné. Tým tam dnes nie je možné robiť nadstavby. Toto sa dá ako obísť? Samozrejme, že toto prijaté rozhodnutie o zavaznosti niečoho čo má byť len smerné bola neodborná hlúposť, ale momentálne platí. Načo tu potom prezentujete parkovacie miesta k niečomu, čo sa nemôže zrealizovať. Alebo si zase len tak kreslite?

23.09.2011 14:44:25 | Milan Ondrovič

Vlastne máte pravdu, len si tak kreslím a ešte ma to aj baví. Ale na druhej strane, MsZ v minulom roku uznesenením č. 115/2010 schválilo návrh zadania Zmien a doplnkov územného plánu mesta Malacky, kde sa okrem iného do zadania dostala zmena záväzného regulatívu pre bytový dom na Bernolákovej ulici.

Preto ak budú prijaté zmeny a doplnky územného plánu, bude otázka nadstavby otvorená a pokiaľ ste trochu v obraze viete, že s umiestnením parkoviska majú obyvatelia problém. Obyvatelia BD domu sa obrátili na poslancov s prosbou o pomoc a preto sa v rámci svojich možností snažím pomôcť nájsť riešenie, ktoré by bolo akceptovateľné.

23.09.2011 16:33:56 | jano

Je podľa Vás normálne, aby sa pri každej stavbe, ktorá je mimo tento výškový regulatív robili zmeny a doplnky územného plánu? A to podľa akého kľúča sa bude postupovať v ďalších prípadoch. Len nespomínajte odbornosť. Tak ten regulatív zrušte, lebo ťažko sa Vám bude niekedy v budúcnosti naň odvolávať.

23.09.2011 19:38:14 | Milan Ondrovič

Súčasný stav síce nie je štandardný, ale pokiaľ mesto nebude mať prijatý územný plán zóny centra mesta, ktorým bude môcť stavebný úrad striktne regulovať priestorové usporiadanie, funkčné využitie územia, podlažnosť, zastavanosť atď., ja v žiadnom prípade nebudem podporovať zrušenie záväznosti, v súčasnosti platných, regulatívov vyplývajúcich z VZN č. 9/2010.

24.09.2011 06:59:26 | jano

Ešte že sú jasne vidieť výsledky vecí, ktoré ste veľmi aktívne podporovali: presun autobusovej stanice, skatepark, škôlka na Rakarenskej. A isté nás prekvapíte svojimi ďaľšími huncuctvami.

24.09.2011 08:11:21 | Milan Ondrovič

To že sa mestu na riadacom orgáne OPBK nepodarilo presadiť presun stanice na pílu je podľa mňa strategická chyba, už iba z toho dôvodu, že sa mohla uvoľniť stará stanica a mohlo byť tých "huncútstiev" oveľa viac.
Nehladiac na to, že by sa konečne spravilo niečo podľa územného plánu.

Neteší ma ani to, že mesto nezískalo ani grant na rekonštrukciu starej stanice, no možno sa to ešte podarí, však. Podľa mojich informácii sa na projekte skateparku pracuje a škôlka je pred dokončením, ale človek si asi nemôže byť istý ničím.

Vy, ale aj ostatí ľudia by si mali uvedomiť, že tam kde mestské zastupiteľstvo končí, pokračuje, alebo by pokračovať mal primátor s mestským úradom.

24.09.2011 20:34:08 | Tamara Saberova

Tato diskusia medzi poslancom a anonymnym, ustavicnym kritikom ukazala holy fakt. Ako to dopadne ked sa pusta do odbornej diskusie niekto s polovicnymi informaciami :o) Polovicne informacie mu vyvratil poslanec,ale anonymny kritik tvrdohlavo pokracuje dalej a dostava diskusiu rychlo do vseobecnej debaty o uzemnemom plane :o) To mu po odpovedi poslanca nestaci a pokracuje dalej.. ale pozor,z temy uskakuje starou pesnickou o "chybajucich vysledkoch"... ako mnoho krat pred tym.

Moj nazor? Obdivujem trpezlivost niektorych poslancov. Vysvetlovat tymto anonynom,ktori vam budu kritizovat aj teplu vodu.. je zbytocne. Poznate porekadlo o hadzani hrachu na stenu? Staci pozorovat opakujuce sa komentare "fundovanych kritikov na vsetko". Ludia sediaci za pocitacom - snad nie trpiaci komplexom ze ich niekto predbehol a bol zvoleny, cakaju na kazdu drobnost,ktoru odsudia :o) A ked niekto kritizuje bezplatnu pomoc poslanca Ondrovica ludom,ktori si nevedeli rady s ich problemom... to svedci hodnotach takeho anonyma. Tento nazor som si urobila uz vo viacerych diskusiach.

Ja som si z clanku vybrala a urobila tento zaver. Poslanec Ondrovic - voleny s panom poslancom Pastekom za obvod,prisli za ludmi. Pan poslanec z vlastnej iniciativy a zadarmo ponukol navrh a nakres,za ktory by inak ludia tejto bytovky draho zaplatili. Navrh bol prijaty a vyzera,ze ich problem sa vyriesi. Ja som rada ze takych poslancov Malacky maju. A chapem,ze to moze lezat v zaludku. Vysledky sa neodpustaju,preslapy sa tvrdo odsudzuju. A ja, nie ako anonymny kritici teplej vody,cakam az poslanci predlozia odpocet volebneho programu. Nie po roku ale po styroch. Nie su voleni na 4 roky? Preto nekritizujem zacate veci ale pockam si na vysledok. V zivote to tak chodi :o)

24.09.2011 20:38:10 | Tamara Saberova

Urobila som chybicku a hanbim sa za nu. Vo vete "A ja, nie ako anonymny kritici teplej vody,cakam az poslanci predlozia odpocet volebneho programu." .. ma byt po spravnosti makke i ako nominativ, ospravedlnujem sa narocnym ociam slovencinarov :o)

27.09.2011 14:45:53 | Pavol

A co takto urobit nejake parkovacie miesta bez nadstavby? Myslim, ze by to obyvatelia Domkov uvitali... V poslednych tyzdnoch, ked skoncili dovolenky a vsetci su opat doma, je vecer naozaj umenie niekde zaparkovat.

Pred casom sa spominalo aj vyznacenie parkovacich miest, co by tiez trochu pomohlo + zakaz parkovania roznych dodavok.

A dovolte este jednu otazku mimo temy - je v nejakom projekte zahrnuta aj rekonstrukcia betonoveho ihriska vo vnutrobloku? Dakujem.

27.09.2011 19:08:15 | Malačan

Citát s príspevku pani Saberovej:Pan poslanec z vlastnej iniciativy a zadarmo ponukol navrh a nakres,za ktory by inak ludia tejto bytovky draho zaplatili. Navrh bol prijaty a vyzera,ze ich problem sa vyrieši.
Milá pani. Ak by ste sledovali debatu ohľadne parkovania na Bernolákovej v súvislosti s nadstavbou na bytovke 2417, tak by ste vedeli, že pán poslanec ponúkol len nákres, tento návrh tu bol už dávno predtým, ako ho nakreslil. A rozhodne nebol z jeho hlavy.

28.09.2011 12:24:37 | domkar

Rad by som uviedol temu na pravu mieru. Co je vlastne dovodom riesenie novych parkovacich miest ? Ano ... je to nadstavba bytoveho domu na Bernolakovej... A co je dovodom nadstaby bytoveho domu ? Ano.... je to jeho celkova rekonstrukcia a zateplenie. Taktze ak tomu spravne rozumiem, nasi mili spoluobcania, obyvatelia predmetneho domu sa rozhodli pomerne pragmaticky... nechat si vlastne uplne zadarmo obnovit bytovy dom s tym, ze sa dobrovolne za 1EUR vzdaju svojej strecha, ako odplaty za rekonstrukciu. A na tejto ich streche si investor urobi nejake tie bytiiky a preda ich ... samozrejme so ziskom........ teraz to trochu zosumarizujem :

1. Vlastnici bytov v danom dome prijdu de facto zadarmo k rekonstrukcii a zatepleniu
2. Investor predajom bytov pride k svojmu zisku
3. Ostatni obyvatelia budu mat opat hustejsie sidlisko a este aj horsi vyhlad do okolia
A teraz otazky :
1. Preco sa vlastnici bytov v danom BD neposkadaju na rekonstrukciu, alebo necepraju uver tak ako to urobili ostatni v inych BD v okoli ?
2. Nie je to z ich strany egoizmus najhrubsieho zrna dopracovat sa k vysledku tak ze zhorsim podmienky byvania ostatnym ?
3. Je naozaj primarnym zaujmom mesta riesit problem uzkej skupiny ludi na ukor ostatnych a zaroven vytvorit podmienky pre zisk nejakemu investorovi ?
4. Predpokladam, ze tento napad, ktory vznikol v hlave jednotlivca sa berie ako berna minca a neriesi sa altwernativny postup ? / uver, SFRB atd /

Dakujem

28.09.2011 14:12:05 | jedno

Odpoveď pre domkára:
a čo je vás do toho, či sa bude nadstavovať alebo nie, či si budú hľadať parkovacie miesta alebo nie, či budú brať úver alebo nie. Nechajte to na tých, ktorí hľadajú riešenie. A hlavne nezávidte!!!!!!!!!!!!!

30.09.2011 15:19:18 | domkar

Pre - jedno - : No je ma do toho a bude ma do toho dost intenzivne. Postoj mi si urobime ako chceme bez ohladu na dopad na ostatnych je, este pekne povedane, egoizmus najhrubsieho zrna. Takze ak pre ostatnych bolo pri rekonstrukcii podstatne aby nikjako negativne neovyplyvnila byvanie dalasich spoluobcanov, mali by sa aj obyvatelia predmetneho domu zamysliet v prvom rade nad tym, aky dopad bude mat na okolie ich sposob rekonstrukcie. V opacnom pripade tym ukazuju iba svoju malost a ubohost.

Za dalsie. Cudujem sa zastupcom mesta ze sa touto temou vobec zaoberaju. Nejako prilis rychlo si osvojili navrhovane riesenie ako keby to malo byt jedine ktore exiastuje. V prvom rade by sa mali ti ktori chcu takto rekonstruovat zamysliet sami nad sebou, preco si nevytvorili dostatocnu financnu rezervu vo fonde oprav, nezvysili si platby tak aby mali na taketo veci nasetrene a mohli tak s vhodnou kombinanciou dajme tomu zdrojov zo SFRB zrekonstruovat a zateplit dom bez toho aby bola potrebna a nutna nadstavba a dalsi zaber priestrou sidliska pre parkovacie miesta.

Bol by som rad ak by sa k tomu vyjadrili aj kompetentni, napr. pan Ondrovic / ked si uz tak rad kresli /. Dakujem

30.09.2011 16:21:53 | jedno

Prečo asi ten malačan takto reaguje? Závisť? Čo zjedol všetku múdrosť, keď dáva rozum ako majú šetriť v predmetnom dome?! Kde sa v ňom berie drzosť najväčšieho zrna??

30.09.2011 22:52:56 | jano

Poprosil by som pani Tamaru aby konkretizovala tie úžasne výsledky pána poslanca, ktoré mu nemôžem odpustiť. Nejako sa neviem k ničomu dopátrať. Čo sa týka poloinformovanosti, niekedy mám pocit, že naopak pán poslanec je radšej v niektorých prípadoch poloinformovaný, aby mohol povedať, že sa na niečom pracuje a keď to vypáli zle, tak sa podľa neho treba obrátiť na primátora alebo na druhých. Lebo on je len muzikant a on si len tak nezáväzne kreslí. Ešte by má zaujímalo, podľa čoho si vyberá, kedy bude presadzovať a nezištne pomáhať pri veciach, ktoré idú mimo regulatívov územného plánu a kedy bude proti. Prečo v domkoch nadstavba so zlým dopadom na už i tak zlý stav statickej dopravy a podpora a odsuhlasenie zmien a doplnkov. Ale odmietanie podobného postupu v iných prípadoch a vyzadovanie spracovania územných plánov zón. A to podľa akých kriterii si vyberá. Len to nezáväzne, že je to odbornosťou.

30.09.2011 23:41:01 | jedno

Oprava - vyššie uvedená reakcia patrí domkárovi nie malačanovi, to len na upresnenie.

01.10.2011 10:31:45 | Milan Ondrovič

pre domkar: vašim argumentom rozumiem a s mnohými aj súhlasím. Ale osočovať obyvateľov bytového domu sa mi nezdá vhodné, ak teda chcete viesť diskusiu. Obyvatelia BD využili legitímnu požiadavku zažiadať o zmenu UPN (územného plánu) a bolo im v minulom roku vyhovené, tým sa opäť pootvorili dvierka pre nadstavbu. Ak budú zmeny a doplnky UPN v 1. kvartály nasledujúceho roku schválené môže následne začať územné/stavebné konanie. Ja nie som nejakým veľkým fanúšikom nadstavby, len som hľadal najmenej bolestivú cestu ako vyriešiť parkovanie, keďže tu boli návrhy rušiace ihriská. Samozrejme máte priestor na uplatnenie vašich pripomienok a ten vám nikto neberie. Nemám ilúzie, že v oblasti územného rozvoja môžete vyhovieť každému.

pre jano: toto MsZ zatiaľ zaviazalo žiadateľa o zmenu v UPN spracovať UPN zóny len v jedinom prípade, v prípade keď žiadateľ žiadal presunúť najväčšiu rozvojovú lokalitu mesta Malacky určenú na bývanie z výhľadu do návrhu - prípad Jánošíkova. Požiadavka spracovať pre túto lokalitu UPN zóny vychádza z UPN mesta Malacky. Preklopením tejto povinnosti na developera mesto ušetrí značné prostriedky.

01.10.2011 17:04:14 | domkar

Pan Ondrovic, nikoho nemam zaujem osocovat, ti ludia su mi v podstate ukradnuti............... len... a to povazujem za dovod celej tejto diskusie............... zamerajte sa na podstatu........... podstata problemu nie su parkovacie miesta. odstatou problemu je sposob rekonstrukcie ktori si zvolili. A ten povazujem za scestni a arogantny............ Naco nastavba? Nie je vobec potrebna. Tou sa riesi len kseft pre investora.............. Treba nasetrit a vyuzit moznosti ktore ponuka napr. stat.......... potom nebude treba parkovacich miest. Toto je podstata problemu a laskavo Vas prosim neosvojujte si pre dalsie konanie ako zaklad zle riesenie ktore sa snazia obyvatelia toho domu presadit.................... je to chore.

PS : Pre Jedno : Pokoj..........

01.10.2011 21:40:25 | jano

Myslím, že domkar to pomenoval presne a logicky, poslanec v tomto prípade podporuje presne to iste riesenie, ktoré bolo zvolené aj pri nadstavbe na bytovke, kde býva on a kde bol priamo účastníkom stavebného konania -urobili im bez nákladov strechu, zabrali zeleň na parkoviská.
Ešte by má zaujímalo akú vážnosť má to kreslenie, ktoré pán poslanec tak nezištne a rád kade tade prezentuje. Pán Ondrovič, máte odbornú spôsobilosť a môžte v svojom mene podpísať a svojou okrúhlom pečiatkou oraziť vykresy, ktoré by mohli byť podané a úradom akceptované?

02.10.2011 00:38:51 | Milan Ondrovič

pre domkar:
ja viem, že problem umiestnenia parkoviska vznikol vďaka spôsobu rekonštrukcie, ktorý si zvolili obyvatelia bytového domu. Myslím, že to je jasné každému. Pri spracovaní predmetného návrhu som vychádzal z diskusie ktorá vyvstala okolo nadstavby v článku: “Domky, drobné ale predsa zmeny”. http://www.ludiapremalacky.sk/clanok/domky-drobne-ale-predsa-zmeny/

Vychádzam z toho, že keďže bolo schválené zadanie zmien a doplnkov budú schválené aj samotné zmeny a doplnky UPN. A ako som už písal, potom bude zrejme nasledovať územné a stavebné konanie. Nemusel by som tu o tom písať vy by ste si možno ani nevšimol a zrazu by prišiel žeriav.

Odporúčam vám, veď sa stretnite s tými ľuďmi a vysvetlite im, že to ide aj inak, že ide zobrať výhodný úver, že nebudú mať pre vchodmi raz toľko aut a vlastne sa im bude lepšie bývať. Rád im osobne porozprávam príbehy o 13°C na Vianoce, plesnivých stropoch či napučanom nábytku v byte.

Veď ukážte, že nie ste sám, komu to vadí, príďte na zastupiteľstvo, prezentujte názory viacerých obyvateľov, ono to môže fungovať, veď už dnes tu v Domkoch mohol stáť parkovací dom pre 200 áut. Mňa títo ľudia, požiadali o pomoc pri riešení umiestnenia parkoviska, preto som im ju poskytol.

pre Jano:
ale veď to je jasné, okrem strechy im to aj zateplia, zrejme vymenia stupačky, možno dajú okná a výťahy a nebude ich to stáť skoro nič, ale parkoviská pre nové byty si umiestnia pod okná. Čím sa nesporne zníži kvalita ich života, a istým spôsobom sa to dotkne celého sídliska.

Nie okrúhlu pečiatku nemám, ale poviem vám, že parkovisko som projektoval už nejedno. Naše pracovisko sa o.i. podieľa napríklad na aktualizácii normy o parkovaní ale i iných predpisoch na základe ktorých projektanti pracujú.

Ako ste si mohli prečítať to moje kreslenie bol koncept návrhu umiestnenia parkovacích miesť – pracovná škica. Verím tomu, že keď to do rúk chytí šikovný projektant určite to zvládne naprojektovať, tak ako na základe podobnej škice naprojektoval aj parkovisko za naším domom (namiesto na ihrisku - ako to povodne chcel investor).

Mne osobne nadstavby vadia dovtedy pokiaľ chcú zabrať parkoviskami ihriská, či iné súvislé - kompaktné plochy vo vnútroblokoch, ale ak bude pás zelene o troche užší a predimenzované spevnené plochy sa využijú efektívnejšie, zabranú zeleň nahradia novou výsadbou, tak to mi až tak nevadí.

A dovolím si ešte jednu poznámku pre domkára a Jana spoločne: ideálne by bolo, ak by ste založili o.z. Domky, a snažili sa touto cestou o zachovanie a obnovu vnútroblokov sídliska, pretože zrejme na obnovu centrálneho ihriska sa vzhľadom na finančnú náročnosť, ani v budúcom roku, nenájdu peniaze. Veľmi rád by som vám poskytol súčinnosť, tu je pár tipov, ale to už je nad moje kapacity.

Zelené obce: http://www.nadaciapontis.sk/16003
Pozitívna energia pre šport: http://www.nadaciapontis.sk/15672

03.10.2011 14:23:40 | domkar

zalozenie oz je jednoducha zalezitost.............. druha vec je postoj mesta k takejto aktivite. Ak by aj malo byt cielom oz postupna obnova vnutorneho priestoru sidliska, otazkou ostava ako by sa k tmou postavilo mesto, ci by s takymto postupom suhlasilo atd... .
Este k teme : Predstavte si situaciu, ze kazdy jeden bytovy dom v Malackach, ktory splana parametre, by sa rozhodol urobit zateplenie sposobom, ktory si zvolili dotidni obcania....... hormadny ubytok zelene na ukor parkovacich miest by bol nepredstavitelny........... vznika nam tu potom precedens, ze ak to moze urobit jeden BD preco by to nemohol urobit iny. Je toto naozaj ta spravna a jedina cesta ?Nie je to prilis vysoka dan nas ostatnych za pohodlie inych ? Ja nikomu nechcem branit aby si zvysil kvalitu byvania..... ja len chcem aby to nebolo na ukor ostatnych............
Skolitela k zateplovaniu nikomu robit nemienim, raz mi to bohate stacilo. Je na nich aku cestu si zvolia. Je vsak mozne, a v to pevne verim, ze riesenie ktore si zvolili nebude nakoniec schvalene a stratia dalsi cas, zatial co mohli mat vypracovany projekt pre SFRB alebo banku s podporou spravcu bytoveho domu a mohli to financovat kombinaciou viacerych zdrojov. Jedno je vsak iste, vzdy to bude nieco stat. Nie je to jednoduche ale je to cesta............

03.10.2011 19:04:19 | juraj

Domkar, masivny ubytok zelene, povedal by som az genocida na zivotnom prostredi je tu pritomna uz dlho. Zodpovednost nesie primator Ondrejka. Staci sa rozpamatat. Lipy na namesti, neodborne zasahy v zamockom parku, ktore ho oslabili, topoly na brehu, parcik v meste, parcik na brnianskej cele borovicove lesy v okoli mesta.. Kazdeho stromu je skoda a vyrezanie kazdeho jedneho stromu nepriaznivo ovplyvnilo zivotne prostredie v meste.

06.10.2011 21:32:38 | Pavol

Pan poslanec Ondrovic,
mozte sa prosim pozerat na Domky koncepcnejsie? Dal si niekto z MU alebo MsZ tu namahu zratat parkovacie miesta na sidlisku a aplikovat toto cislo na moderne normy pre byty? Naozaj by ma to zaujimalo. Robit bez takychto udajov rozhodnutia o zahustovani sidliska je nezodpovedne a kratkozrake.

Ak bude kazdy bytovy dom cakat so zateplovanim na nadstavbu, mame sa tu na co tesit. Neberte to ako atak, ale ako podnet na dalsie zamyslenie pred rozhodnutim. Dakujem