Ľudia pre Malacky » Súd nariadil Rómom zdržať sa konaní

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Súd nariadil Rómom zdržať sa konaní

K situácii na Družstevnej ulici sa vyjadril už aj malacký súd. Rómskej rodine nariadil zdržať sa viacerých konaní. Rozhodnutie súdu je právoplatné. Susedia rodiny Dobrovodskej sa musia zdržať napríklad pálenia odpadu, vypúšťania odpadových vôd a iného. O situácii na Družstevnej ulici sme vás informovali viackrát, dnes máme v rukách prvé dôležité rozhodnutie.

O občianskom spolužití na Družstevnej ulici v Malackách informovali verejnosť viaceré portály, od lpm.sk, sme.sk, zahori.sk, zahorak.sk, malacky.sk, až po celoštátne médiá ako Televízia Markíza, STV, TA3 či Joj. Obraz sa zväčša opakoval, pred kamerou vystúpila rodina Dobrovodská a rodina Galbavá, jedna rodina tvrdí, že ta druhá ich tyranizuje, druhá sa bráni slovami o rasizme. Faktom zostáva to, že tichá lokalita smerom na Kostolište sa zmenila na obávanú a známu ulicu nielen v Malackách, ale na celom Slovensku.

Od decembra 2008 sme dostali na vedomie viacero dokumentov a výziev mestského úradu, štatistík policajných výjazdov, prehľadov osobných návštev úradníkmi mestského úradu a... Veľa toho bolo, ale výsledkom bolo aj to, že som bol svedkom ako sa rómska rodina vysmievala mestu Malacky. Ako je to možné, že sa niekto vysmieva mestu ako takému? Túto otázku si opakovane pokladám. Budú to tento rok skoro tri roky, čo upozorňujú obyvatelia z Družstevnej ulice na svoj sťažený život. Na začiatku nevyužilo mesto zákonom garantovanú ochranu pokojného stavu, dnes problém prerástol do takej miery, že musíme spoločne spojiť sily. To, že nie je mediálne podchytená práca mnohých poslancov, neznamená, že nepracujú.

Od stretnutia ku komisii

Vážim si prácu mnohých úradníkov mestského úradu a polície, ktorí sa snažia riešiť to, čo im zákon umožňuje. Sily spojili nielen obyvatelia z Družstevnej ulice a vytvorili neformálne zoskupenie občanov, ale aj predstavitelia občianskej skupiny ĽPM a poslanci mestského zastupiteľstva. Pomoc sme prisľúbili ešte pred voľbami, pretože nie je možné, aby obyvatelia mesta stratili nádej a dôveru k svojmu mestu.

Vo februári sme si boli vypočuť diskusiu občanov s ministrom Lipšicom. Slová anonymných kritikov o tom, ako sa zviditeľňujeme, radšej už komentovať nebudem. Koncom februára sa nám podarilo napriek úvodným prekážkam dokončiť kreovanie komisií mestského zastupiteľstva. Na piatok 4. marca som ako predseda Komisie pre správu majetku a legislatívu pozval zástupcov obyvateľov Družstevnej ulice na spoločné stretnutie a dohodli sme sa na stratégii spoločného postupu. Následne v mesiacoch marec a apríl prediskutovali problém občianskeho spolužitia na Družstevnej ulici členovia spomínanej právnej komisie.

Počas búrania prvej z troch čiernych stavieb sa realizovalo prvé opatrenie, a to oplotenie časti pozemku zo zadnej strany. Naďalej sme komunikovali s obyvateľmi Družstevnej ulice prostredníctvom Zuzky Baligovej z občianskej skupiny ĽPM a s poslancom Ondrovičom sme sa v závere marca zúčastnili spoločného stretnutia s obyvateľmi Družstevnej.

Prvá stopka pre Rómov

V súčasnosti máme právoplatné rozhodnutie, ktorým okresný súd nariadil rómskym vlastníkom susednej parcely rodiny Dobrovodskej a Salčíkovej zdržať sa viacerých konaní. Len samotný výrok rozhodnutia je na stranu a pol. V stručnosti uvediem niekoľko záverov, čoho sa Rómovia musia zdržať:

  • Spaľovania akéhokoľvek plastového, gumového a iného odpadu a lakovaného a moreného dreva, ďalej sú povinní zamedziť šíreniu dymu a zápachu na nehnuteľnosti svojich susedov. Súd tak reagoval na spaľovanie odpadu, ktorým Rómovia znečisťujú ovzdušie čiernym štipľavým dymom. Ukážku videa sme zverejnili v predchádzajúcom článku k tejto téme. Napríklad 29. marca 2010 im priviezli plné nákladné auto hrubých káblov, ktoré začali páliť. Na samotnú rúru z kotla napojili koleno, ktoré otočili do dvora rodiny Dobrovodských.

  • Priameho vypúšťania ľudských a živočíšnych výkalov, odpadových vôd z prania a odpadových vôd z domácnosti a zabrániť prenikaniu ľudských a živočíšnych výkalov, odpadových vôd z prania a odpadových vôd z domácnosti na nehnuteľnosti svojich susedov. Súd tak reagoval na vypúšťanie odpadových vôd do zeme a do vykopaného rigolu vedúceho k rodinnému domu a záhrade rodiny Dobrovodskej. Tieto vody podmývajú ich rodinný dom, čím nehnuteľnosť vlhne a začali vznikať plesne. Nezastavili sa ani predtým, aby vylievali fekálie priamo na stenu ich rodinného domu. Navyše podkopali základy murovaného plotu, o ktorý si opreli latrínu. Dôsledkom toho bolo, že všetok odpad, moč, odpadové vody z práčky a ich domácnosti vytekajú aj do záhrady, následkom čoho začali odhnívať korene ovocných stromčekov.

  • A zabrániť znečisťovaniu tuhým a tekutým komunálnym odpadom. Súd tak reagoval zvážanie a hromadenie odpadu, z ktorého triedia veci do zberných surovín. Na spoločnom dvore je od odpadkov a ľudských výkalov živná pôda pre potkanov, ktorí sa za dva a pol roka hrozivo premnožili a prechádzajú na susedné pozemky. Častým javom je prehadzovanie odpadu do záhrad.

  • Púšťania hlasitej hudby a kriku po 22.00 hodine do 6.00 hodine rannej a neprimeraného hluku, demontáže kovových zariadení a rozbíjania súčiastok týchto kovových zariadení. Súd tak reagoval na hlasnú hudbu a zábavy do nočných hodín a neustále rozbíjanie rôzneho dovezeného odpadu, najmä spotrebičov, z ktorých rómski susedia rodiny Dobrovodskej vyberajú železné súčiastky.

Mimo toho sú aj napríklad povinní zabrániť, aby na nehnuteľnosti svojich susedov vbiehali psy.

Rómom plynie lehota 15 dní na dobrovoľné odstránenie stavu a zastavenie konaní. Rozhodnutie je právoplatné. V prípade, že rómska rodina nebude rešpektovať určené pravidlá, sme pripravení zabezpečiť nútený výkon rozhodnutia exekúciou.

O ďalších realizovaných a pripravovaných opatreniach zatiaľ z pochopiteľných dôvodov informovať nebudeme. Verím však, že ich výsledky budeme môcť zverejniť už v dohľadnom čase.

Zatiaľ toho nie je veľa, ale snáď to pomôže k tomu, že sa pod spoločným občianskym tlakom niektorí neprispôsobiví občania spamätajú, že sa nikto nebude vysmievať spravodlivosti do tváre. Myslím si, že je to naším cieľom, a preto spoločne nedovoľme, aby naše mesto neochránilo svojich obyvateľov pred tými, ktorí sa vysmievajú aj nemu samotnému. Prvý signál o tom, že právo má nástroje ako nás chrániť, sa už vyslal.

Všetkým, ktorí za tým stoja, za to veľmi ďakujem.


Ďalšie súvisiace články na LPM.sk:

Potkany z Družstevnej sa šíria do okolia
Čo prinieslo 60 dní od návštevy Lipšica
Rómom na Družstevnej horel dom
Zbúrala sa prvá čierna stavba na Družstevnej ulici
Lipšic dal obyvateľom prísľub 60 dní
Minister Lipšic si osobne prezrel problémovú lokalitu Družstevnej
Rómovia z Družstevnej smerujú do zastupiteľstva



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

24.05.2011 12:54:53 | peto peto

clanok som dal na mestsky web na tychto grazlov iba tvrdo!!! osekajte ich z kazdej strany pani a ked neco zapalia okamzite pokuty a do basy za neplnenie sudneho rozhodnutia!!! pokuty pokuty siahnut na majetok neuposluchnes sekneme ti po krku a prstoch.. budu kradnut? seknut!!! budu vypustat fekalie? natocit a exekutorovi ako pise pan Riha..nebat sa ich a ukazat im ze nemaju priestor na dychanie..konecne pozitivne mestsky urad si nevie pomoc tolko rokov??? hamba!!! slusny ludia musia vyhrat ked sa spoja!!!!

24.05.2011 13:04:55 | peto peto

"...Len samotný výrok rozhodnutia je na stranu a pol." !!!!

z kazdej strany okliestit tuto agresivnu svorku!!! oni budu utocit na slusnych ludi??? vratte im uder a este tvrdsie!!!

"..atiaľ toho nie je veľa, ale snáď to pomôže k tomu, že sa pod spoločným občianskym tlakom niektorí neprispôsobiví občania spamätajú, že sa nikto nebude vysmievať spravodlivosti do tváre. ..."

tito agresivny asociali pluju do tvare spravodlivosti!! spravodlivost im teraz dala facku a mala by dat dalsie facky ne ze sa nespamataju ale dovtedy nez odidu z mesta!!!

24.05.2011 14:34:58 | Fero K

vy ste pisali zalobu? akcia vyvolava reakciu.. cakajte pan Riha odvetu od romakov... myslienka spojit sily poslancov, zoskupenia obcanov a obcianskej skupiny LPM sa moze podarit.. romaci sa mozu zlaknut alebo nemusia a spoja sa tiez.. co potom? preco neprezentovat dalsie realizovane a pripravene opatrenia? keby sa to zverejnilo cele ako ste povedali ze mate strategiu postupu dohodnutu mozu sa k vam pridat iny ludia vacsia skupina vacsi tlak..drzim palec

25.05.2011 09:20:25 | ciganmi terorizovany clovek...

Dnes v noci o 00.45 vystupili na mol ozrati Romovia zo svojho auta pred svojou na cudzom pozemku postavenou chatrcou a zacali vyrevovat na ulici, rozbijat pivove flase, rusit nocny klud. Neskor prisla mestska aj statna policia, ziadali ciganov aby tak nevyrevovali a preukazali sa svojimi obcianskymi preukazmi. Cigani im odmietli ukazat dokumenty a zjavne si robili srandu z dotycnych policajtov. Na stlpe je kamera, cize vsetko je vidiet, aj to ako opity vodic vystupoval z auta. Policajti nielenze ich nepokutovali za rusenie nocneho kludu, rozhadzovania odpadkov a mocenia na ulici, vodicovi auta ani fukat nedali a napokon ciganom popriali dobru noc... Romovia pokracovali vo vyrevovani a ruseni nocneho kludu! Toto iste prezival aj nebohy pan Harman. Cuduje sa niekto ako vyriesil tuto patovu situaciu?

27.05.2011 10:10:40 | ciganmi terorizovany clovek...

Vcera v noci priviezli Romom plne nalozene nakladne auto lakovaneho, lepeneho, stareho nabytku, ktore uz zacali rezat a palit! Cize nejaky sudny rozkaz ci zakony tohto statu ich absolutne nezaujimaju, Malacanom sa nadalej rehocu do tvare. Romovia z Druzstevnej soferuju auta ozrati, v minulosti jeden z nich zrazil jednu pani, vyzera to ako by ich niekto chranil na najvyssich miestach mesta Malacky, nechcu ich ani len pokutovat.

27.05.2011 12:19:59 | ciganmi terorizovany clovek...

Teraz odisli od ciganov mestska policia a pracovnicky mestskeho uradu. Na dvore vsetci videli ako tam vyrastla nova skladka odpadu, mnozstva ludskych vykalov a potkanov. Cigani tvrdili, ze to drevo maju na stavbu novej sopy na cudzom pozemku. Z rury na dome sa im valil cierny stiplavy dym z namoreneho dreva, gumy a ineho odpadu...

29.05.2011 13:55:11 | J.Říha

Neslušných ľudí som sa nikdy nebál. Ani asociálov sa nebojím. Kto písal žalobu, nie je dôležité. Dôležité je, že rozhodnutie nadobudlo vykonateľnosť a odporcom uplynula už aj lehota na dobrovoľné plnenie.

Dnes som strávil predpoludnie na Družstevnej. Záver, keďže nesplnili a neplnia podmienky dané súdom, návrh na vykonanie exekúcie bude podaný. Časť Rómov, ktorá sa vysmieva pravidlám, nebude mať priestor. Budeme žiadať ukladanie sankcií, opakovane až do momentu, kým neskončia. Samozrejme to neznamená, že mestský úrad automaticky prestáva vykonávať svoje kompetencie na úseku ochrany životného prostredia. Mesto je prvým z tých, ktorí majú ukázať svoju silu.

Fero K, rozhodli sme sa už v marci na spoločnom stretnutí so zástupcami Družstevnej ulice, že dohodnutý postup nezverejňujeme do času uzavretých a realizovaných opatrení. Som presvedčený o tom, že za spomínanou rómskou rodinou stoja ľudia, ktorí im dávajú rady. Išli by sme proti sebe, ak by sme čokoľvek zverejňovali vopred.

04.06.2011 16:36:39 | miro

pan Riha vy sa nezastavite pred nicim? chapem ze ste dal volebny slub ze pomozete, precital som si vas clanok k sudnemu rozhodnutiu aj co pisete o dalsich krokoch,idete tvrdo po jeho plneni. chcete ukazat vysledky. ale chcem sa spytat,okrem vysledkov chcete tych ludi znicit??! aj to su ludia a zasluzia si ochranu. nikto nema dovod a vy tiez nie aby ste ich vyhnali na ulicu aby ste im siahli na peniaze,maju deti.. vy ste pravnik vyuzivate svoje vzdelanie aby ste pomohli ale uvedomte si ze romovia nie su pravnici a nemozu sa ani branit pozerajte na to ako poslanec z tejto strany. po par mesiacoch vyhrate vy pojdete na dalsi problem a co oni? co s nimi bude?

04.06.2011 20:14:11 | Mario

To: miro: Mýlite sa, nie sú to ludia. Keby ste ich mali za susedov, dali by ste mi za pravdu.

04.06.2011 22:25:24 | TT

Aký je tvoj názor
pre Mira:
p.Řihu si treba vážiť že s tým dokázal pohnúť zákonnou cestou...a nie ho karhať
Videli ste tie foto a videa s tými "luďmi"?S Dobrovodskými máte súcit ?

04.06.2011 22:49:54 | ciganmi terorizovany clovek...

MIRO! Viete co? Preco si nenastahujete tie smradlave prasce k sebe? Ani vlastne vykaly si po sebe nevedia zahrabat, narozdiel od zvierat. Hadzu po ludoch kamene, tehly, palia kable, gumu... Ich mali incestni parchanti od malicka fajcia, fetuju, chlastaju, kradnu, robia ludom zle, odporne vulgarne nadavaju. MIRO, co myslite, co z tych smradlavych zlodejov vyrastie? Cigani z Hlbokej ulice ich nechcu, vlastne vsetci cigani co poznam na nich nadavaju, pretoze su to odporne, neludske bytosti, nich treba dakde zavriet a nie nechat na slobode medzi sporiadanymi ludmi! MIRO, co ste vy za cloveka??? MIRO, ukazte Malacanom aky ste charakter a nastahujte si tych podla vas "tiezludi" k sebe! A ak by boli vsetci uradnici na mestskom urade ako pan Riha, teda ak by si tak vzorne, svedomito plnili svoje povinnosti, Malacky by boli vzorom na celom Slovensku. No bohuzial momentalne su na mestskom urade podvodnici, ktori sami stavaju na cudzich pozemkoch a ktori spreneverili miliony... preto vsetko aj tak vyzera.

04.06.2011 22:56:02 | ciganmi terorizovany clovek...

TT. Pan Riha je jediny poslanec a vlastne doposial jediny clovek z mestskeho uradu, ktory sa snazi o spravodlivost, snazi sa pomoct a uz velmi pomohol Dobrovodskym a ostatnym terorizovanym obcanom Druzstevnej. Nie je zbabelec, ani podvodnik ako vacsina terajsich pracovnikov mestskeho uradu na najvyssich poziciach...

05.06.2011 15:56:08 | petrasova

ciganmi terorizovany clovek mate uplnu pravdu!!! toto MESTO OVLADLA BANDA Z MESTSKEHO URADU.. povysenecka banda ktora prisluhuje SULTANOVI a MESTSKE NOVINY napisu o tom??? nenapisu!!! VYSMECH MALACANOM!!! kryju jeden druheho!! lebo ked skonci A TO SKONCI jeden z nich SULTAN skonci - cely harem!!! vedia to a budu sa BRANIT VLASTNYMI TELAMI DO POSLEDNEJ CHVILE... ja som bola na urade v tom druhom volebnom obdobi tolko krat za kanalizaciu iba si ma posuvali.. a myslite ZE MA PRIJAL VOLENY OBCANMI PAN JOZEF ONDREJKA ??? na stretnuti s obcanmi SA NA NAS USMIAL A NIC Z TOHO!!!

dobrovodskych mi je luto lebo sa obratili na BANDU Z MESTSKEHO URADU CHYBA TO BOLA MALI TO DAT ROVNO NA KONTROLNY URAD TEJTO BANDE TREBA KLEPNUT PO PRSTOCH!

ciganmi terorizovany clovek .. pozrite si fotky!!! http://www.ludiapremalacky.sk/clanok/minister-lipsic-si-osobne-prezrel-problemovu-lokalitu-druzstevnej/

pod fotkou je napisane: "Primátor mesta počas prehliadky nehnuteľností ministrom trávil čas pred samotným pohostinstvom, kde mala prebiehať verejná diskusia ministra s obyvateľmi."

dobrovodsky sa obratili na primatora mesta a PAN JOZEF ONDREJKA stoji PRED KONOM .. HAMBA!!! ANI NEPRESIEL K LIPSICOVI TAK SA BAL??? NA TO SI PLATIME Z NASICH DANI PRIMATORA??

06.06.2011 18:59:29 | miro

Pan Riha mi neodpovedal na otazku. Vsetkym reagujucim.. su to ludia ako vy Mario, TT, petrasova.. aj cigani maju svoje prava, neznamena ze ich zbavite ochrany. Lebo neziju ako vacsina? Ked nemaju na zachod zavrete ich? Pan Riha nechce odpovedat ani kto pisal zalobu ale robi to co som povedal.. nemaju na kurenie musia palit co maju a pan Riha ich zato zenie pred sud? Keby bol pan Riha taky spravodlivy za akeho sa vydava ako pravnik im ma vybavit pravnu ochranu - advokata. Boj ktory vedie pan Riha je nevyrovnany! O tom bol moj komentar. Nech sa vam to nepaci alebo paci.

06.06.2011 19:04:08 | miro

To: "ciganmi terorizovany clovek..." pozerate na to tak ze pan Riha je oznacovany obcanmi za jasneho kandidata na primatora proti panovi Ondrejkovi? v 2014 stoja proti sebe Riha a Ondrejka.. obaja teraz cistia pole.. tu nejde o ludi z druzstevnej tu ide panovi Rihovi o body .. panovi Ondrejkovi ide o body u dochodcoch.. za styri roky budu porovnavat body a zvitazi najlepsi..

07.06.2011 13:07:58 | ciganmi terorizovany clovek...

Pre Mira. Preco neodpovedate na otazky? Preco tych zlodejov si nezoberiete k sebe? Preco podporujete kradnutie, prepadavanie tychto individui? Mimochodom 6 ludi z tejto cvargy pracuje v Devinskej, ostatni beru vysoke socialne davky, napr. mlady Roman Galba co postavil nacierno chatrc na pozemku pana Matejova dostava 410 eur mesacne, popritom nacierno pracuje. Alebo sa spytam inac. Ze oni nemaju na zachod? A na alkohol, cigarety, benzin, co poviete? Co sa tyka Ondrejku, ten nesiaha ani po clenky panovi Rihovi. Kto staval na Janosikovej na cudzich pozemkoch? Kto KLAMAL tri roky a nadalej klame poslancov mestskeho zastupitelstva a vsetkych Malacanov? MIRO, PRECO STE TAKY ZBABELEC? Chodte obhajovat, zastupovat tychto agresivnych kriminalnikov!

07.06.2011 23:05:00 | ciganmi terorizovany clovek...

To MIRO. A terorizovanym, okradanym susedom rod. Salcikovym, Dobrovodskym a ostatnym obcanom Druzstevnej co navrhujete? Alebo podla vas MIRO mali by sme vsetci kradnut ako tito cierni asociali? Vsetci by sme mali palit kable, gumu, namorene ci lepene drevo a nicit ovzdusie? Aj my ostatni by sme mali devastovat prirodu, kradnut drevo v lese, zakopavat sklo a plasty do zeme? Dajte teda nejaky navrh...

08.06.2011 08:20:22 | TT

pre Miro
Prečo Vás tak zaujíma kto písal žalobu?Žaloba uspela na súde, tak sa treba podľa toho asi zariadiť, nie ? Aký ešte aspekt chcete zohľadňovať-sociálny,charitatívny...voči tým Rómom? Chcela by som Vás vidieť na mieste ich susedov ,..ako by ste ti riešili Vy ?

08.06.2011 09:43:00 | Marion

Konecne snad romov nejako potrestaju za protipravne a neeticke chovanie. Nechapem preco sa nikdy za podobne ciny nezodpovedaju a za zniceny verejny majetok, ktory dostanu do uzivania nenesu ziadnu zodpovednost. Nikdy nemusia nahradit skodu na majetku, nikto ich za to neodsudi a neda do vazenia. Neuznavaju ziadnu autoritu, preto sa vysmievaju vsetkym nasim pravidlam. Su si isti, ze sa im nic nemoze stat.

09.06.2011 13:58:11 | pre cigámi terorizovanýčlovek

Pán sused od "dotyčných občanov" , skúste sa obrátiť na http://www.echr.coe.int/ECHR/EN/Header/Visitors/Information+for+visiting+groups/How+to+request+a+visit/ , t.j. meddzinárodná organizácia pre ľudské práva, veď vás musia vypočuť !!!

09.06.2011 14:38:15 | blabla

miro ty mi prides ako uplny dement! nech pokapu ty bastardi z hlbokej! skoda ich nebude!!! to nejsu ludia ale bezcharakterne svine ktore nemaju chrbtovu kost!

09.06.2011 14:38:54 | blabla

pardon OMLUVAM sa hlbokej... z druzstevnej!

10.06.2011 11:29:12 | smradi cigansky

treba to pohnat na sudy, nech panovi vyplatia pekny balik za zniceny majetok, zdravie a psychiku. treba to prezentovat ako rasizmus voci bielym, ci to nieje rasizmus? prajem vam aby ste vysudili balik penazi, mozno potom zacnu riesit aj ostatne problemy aby ich nezalovali vsetci ostatni co to tiez trpia. oni si mozu robit vsetko? zakopavaju plastove flase? aaale ved to robia sluzbu spolocnosti ked z toho raz bude ropa......nepracujes? nevadi, nedostanes peniaze, socialne davky limitovat na minimum a posielat ich na nutene prace. treba to nechat vykapat od hladu. male decka nadavaju ani nevedia co tie slova znamenaju. kde je socialka? kde su policajti? kde je spravodlivost? prajem pevne nervy a vydrzte to!

10.06.2011 12:42:43 | anatol

Pre Mira: Prajem vám, aby ste raz vy mali za susedov túto zberbu, ktorá vám bude srať pred dverami tak dlho až sa v tých hovnách utopíte a nebudete piť čestným ľuďom krv vašimi idiotskými príspevkami !!!

12.06.2011 22:34:13 | el

Zacina to ciganmi a konci politikmi.. Nic nove pod slnkom, stale sa potvrdzuje jedine pravidlo toho statu - cim je clovek vacsia svina, cim viac kradne a robi zle, tym sa ma lepsie. Vymozitelnost prava mizerna. Ludia len kricia ale nic skutocne sa neudeje.

10.07.2011 21:09:34 | Denisa Bilkovičová

odkaz pre Mira! pán Miro,Vy tú rodinu romov poznáte ked ich tak obraňujete??Ked Vám ich je tak ľúto a ste taký empatický človek tak im kúpte to WC alebo si ich nasťahujte vedľa seba.....Ak máte garáž tak ich dajte tam-urobíte dobrý skutok...Neviem čo si mám o Vás myslieť,o Vašej mentalite,inteligencii.

20.07.2011 09:15:12 | Richard

Pán Mirek inak Vas ani oslovovať nebudem a už vobec nie titulom lebo ho nejste hoden. Zákony ešte nie sú stavane nato aby sa dalo všetko riešit formálnou cestou. Ak tam dakto umrie ja som zvedaví ako sa áam bude spávať. Je to nepríjemne a plne podporujem p. Dobrovodského . Život je príliš krátky (2,5r ktorý musel p. Dobrovotsky stráviť takto nedôstojne.)(Vy si plánujete dovolenku a život v tichosti a v bezpečí.. ). Nemáte ani potuchy ako a čo musia prežívať! Moja rodina sa preto rozhodla (Malačania 4čl. rodina) odísť s Malaciek, ako kopec mojich príbuzných do zahraničia... Prajem tomuto štátu čo podporuje rodinu a život v ňom v uvodzovkách .... veľa krásnych zážitkov... možno raz aj tu budú myslieť na obyčajných ľudí a samozrejme pôjdeme ak nás policajti aj s detma nepobijú podporiť p Dobrovdského .. rod. na partizánskej ul...