Ľudia pre Malacky » Galbovci z Družstevnej sa presunuli na Hlbokú ulicu

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Galbovci z Družstevnej sa presunuli na Hlbokú ulicu

AKTUALIZOVANÉ 6.9. - Obyvatelia v 6. mestskom obvode zažili rušný večer. Informácia o presune časti neprispôsobivej rodiny na Hlbokú ulicu sa medzi obyvateľmi rýchlo rozšírila. Potvrdila sa až kontrolou správcu tohto bytového komplexu.

Romanovi Galbovi s 9 deťmi, ktorý obýva na Družstevnej ulici prednú čiernu stavbu, uplynula dnes lehota na dobrovoľné odstránenie tejto čiernej stavby. Táto časť neprispôsobivej rodiny z Družstevnej ulice vzala iniciatívu do vlastných rúk a presunula sa na Hlbokú ulicu, kde mesto vlastní nízkonákladové bunky. Všetky bunky sa prevádzkujú ako nájomné.

Ubytovaní sú v nich sociálne slabší obyvatelia a Rómovia, ktorí predtým bývali v devastovanom obytnom dome na Partizánskej ulici. Obe rodiny majú so životom vedľa seba dobré skúsenosti, bývali spolu na Partizánskej ulici až do momentu, kedy začalo mesto pre ich vzájomné nezhody riešiť ich spoločné bývanie.

Obe rodiny sa po rokoch stretli na jednej adrese

Hlboká ulica ako miesto možného presunu rodín z Družstevnej ulice bola dnes na nohách. Poludňajšie informácie, ktoré sa šírili v obvode, sa potvrdili podvečer. Na Družstevnej ulici zaznamenali obyvatelia pohyb a sťahovanie časti neprispôsobivej rodiny.

Zatiaľ nepotvrdené informácie o pohybe tejto rodine odovzdali členovia občianskej iniciatívy ĽPM správcovi bytového komplexu na Hlbokej ulici. Správca operatívne konal a vykonal kontrolu všetkých buniek. Zistené skutočnosti potvrdil a odstúpil ich na okamžité riešenie. Primátor mesta však nebol v tom čase k dosiahnutiu.

V jednej z buniek sa ubytoval Roman Galba s deťmi, spolu 11 ľudí. Bunka bola predtým obývaná nájomcom, ktorý bunku musel opustiť. Podľa našich informácií bola bunka riadne zabezpečená. Správca skonštatoval po príchode, že bunka je obývaná nelegálne, pred bunkou sa nachádza odpad, ktorý vznikol pravdepodobne po príchode rodiny.

O obývaní bunky vedel mestský úrad

Správu týchto zariadení zabezpečuje pre mesto spoločnosť Termming, a.s.. Zástupkyňa spoločnosti, T. Osuská, konštatovala, že o nelegálnom obývaní bunky nevedela.

Na jej výzvu, aby nehnuteľnosť rodina opustila, reagoval sám Roman Galba, ktorý odmietol nehnuteľnosť vypratať. Podľa našich informácií argumentoval neoprávnený užívateľ, že o jeho nasťahovaní vedeli pracovníci mestského úradu, J. Tomaník a A. Miklošová. Prvý spomínaný pán mal údajne poskytnúť Romanovi Galbovi číslo na elektrárne k pripojeniu sa do siete. Tieto informácie údajne zamestnanec mestského úradu neskôr poprel. Skutočnosť, že vedel o presune rodiny na Hlbokú ulicu, už nepoprel.

Správca sa vrátil na Hlbokú ulicu po pár hodinách

Situácia sa neupokojila ani po odchode zástupkyne správcu. Obavy z prisťahovania časti rodiny z Družstevnej ulice aktivizovala obyvateľov priľahlých ulíc.

Okolo siedmej hodiny dorazil na miesto so správcom poslanec za 6. obvod Juraj Říha. Podľa našich informácií boli užívatelia vyzvaní k opusteniu nehnuteľnosti a riešení v podozrení zo spáchania trestného činu neoprávneného zásahu do práva k domu.

K riešeniu pomerne emotívnej situácie bola prizvaná aj hliadka mestskej polície.

Obývanie bunky je nelegálne

Po druhom príchode správcu s poslancom J.Říhom nabrali udalosti na Hlbokej ulici rýchly priebeh. Správca s poslancom trvali na opustení bunky v priebehu večera. Podmienku, že by rodina opustila bunku, keď mesto nezbúra čiernu stavbu na Družstevnej ulici, poslanec odmietol.

Družka R. Galbu žiadala poslanca so slzami v očiach o zľutovanie. Rodina sa podľa nej nemá kde premiestniť, ak sa odstráni ich dom na Družstevnej ulici. Poslanec s odkazom na telefonát s primátorom mesta vyvrátil slová R. Galbu o tom, že majú súhlas s užívaním bunky.

Informáciu o tom, že o ich ubytovaní na Hlbokej ulici vedel sám primátor mesta, potvrdil údajne poslancovi J. Tomaník z mestského úradu pri telefonickom spojení k vysvetleniu vzniknutej situácie. Podľa neho však nikto nedal súhlas s jej obsadením.

Rodina opustí Hlbokú do 9.00 h rannej

Po vyše hodine diskusie potvrdil R.Galba, že si uvedomuje vážnosť svojho konania, a že by bunku opustil, ale nákladné vozidlo si môže zabezpečiť až ráno. Poslanec ponúkol R.Galbovi pristavenie vozidla do polhodiny, ak sa vysťahuje ešte v priebehu večera.

Správca komplexu sa napokon dohodol s rodinou, že nelegálne obsadenú bunku opustí s ohľadom na 9 maloletých detí a pokročilý večerný čas do druhého dňa do 9.00 hodiny.

Prítomní varovali R. Galbu pred vyvolaním nepokoja na Hlbokej ulici. Ten stihol vyhlásiť, že sa pokúsi hneď ráno získať od primátora mesta súhlas k užívaniu bunky.

Privolaná hliadka mestskej polície zdokumentovala neoprávnene užívanú bunku a spísaný úradný záznam by mala odovzdať štátnej polícii na ďalšie riešenie. Existuje podozrenie zo spáchania trestného činu. Situáciu a dianie na Hlbokej ulici bude priebežne počas noci monitorovať.

Nájomná bunka na Hlbokej je vyprataná

Rodina, ktorá neoprávnene obsadila bunku na Hlbokej ulici, bunku opustila a veci podľa dohody v ranných hodinách odviezla. Súhlas k užívaniu bunky nebol daný dodatočne ani dnes.

Odpad, ktorý bol zhromaždený za krátky čas na dvore, vyčistili ostatní nájomcovia bytového komplexu. Správca zabezpečuje priestor pred vniknutím výmenou zámku a podľa našich informácií bude podané trestné oznámenie.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

05.09.2011 21:48:04 | peto peto

kde je šani? kde je primator?

"Podľa našich informácií argumentoval neoprávnený užívateľ, že o jeho nasťahovaní vedeli pracovníci mestského úradu, J. Tomaník a A. Miklošová. "

toto nemyslite vazne!!!

kto ich trpi na mestskom urade? neoznamili trestny cin??? preco ich potom nestihat spolu s ciganmi? za toto by som im dal vypoved

05.09.2011 21:51:12 | batman

Tak uz vieme kto je zbabely, bezchrbtovy uradnicek, ze J. Tomanik?!

05.09.2011 21:54:35 | batman

Odporucam nastahovanie k Tomanikovi... on ma dobre srdiecko-rad pomoze...

05.09.2011 22:21:04 | michal

teraz malacania aspon vidite akych tam mate hajzlov na urade! nic viac ma netesi ze sa ta cvarga uz konecne prace prec od Oskara, a teraz si uzivajte ich susedstvo aj ostatni , uvidime ci budete aspon tak odvazni ako Oskar!

05.09.2011 23:21:50 | Marek

Vyhnať ich z krajiny tak ako sa zbavili cigáňov vo Francúzsku tak aj mi by sme ich mali vyhostiť!!! Len že u nás ich chráni zákon a vlastne celá vláda!!!!!

05.09.2011 23:23:21 | obcania z Radku

Ondrejka skoncil si! Mozes rovno odstupit. Stratil si radek, ani sa tu neukazuj lebo ti ich nastahujeme my vedla tvojho noveho baraku!!!!

06.09.2011 00:02:53 | Družstevná

D R U Ž S T E V N Á C H C E U Ž P O K O J
Malačania, dokedy to budeme trpieť? Nikto ich nechce. Len jedna 1/4 od Galbovcov došla na Hlbokú a už je celý Rádek hore nohami. Koľkí budú ešte trpieť na úkor tejto rodiny? Nechceme ich späť. A ani tých ostatných nechceme.
U Ž D O O O O O O S Ť.

06.09.2011 08:15:51 | donich

sak ale vy telence, jožko ondrejka na vás sere, musime ich my svojou silou odtialto vyplienit aj s ondrejkom...a ty admine ty gayošu laskavo mi tu nemaž pravdu !!!! žebrák

06.09.2011 08:24:03 | el

Keby sa tam biely nelegalne nastahoval, tak dojde statna policia, spacifikuju ho a odvedu v putach.. Ciganovi zdokumentuju skutok.. no uzasne
Ale co sa cudujete ze ich tato vlada chrani, ked aj tam sedi cigan (ten krpaty ex-zelezniciar)..
Ondrejka sa krasne prezentoval v TV, hotova hviezda. Ale to ze pre toto mesto urobil velke PRD sa uz vacsina Slovenska nedozvie.

06.09.2011 09:18:14 | pepe

Nech Hlina spravi osadu pri jeho dome(ondrejkovom).Treba tlacit na otlak len to je recept.Ma novu cestu tak nech ma aj sudov novych!Sice je to padzelek tak stoho nic nebude ,ze Jurko:)?

06.09.2011 11:01:00 | katarina 25

este je vas iba hrstka co ste primitivy tak ako ti cigani . verim tomu ze ani jeden z vas neni o nic lepsi nez oni . ale vypisujete tu doslova blbosti . jeden normalni podnet tu neni vsetko len magorovina . ale aspon nieco pisete . ale ta K25 . ta ani pisat nevie iba posiela mudrosti ktore vymyslel niekto inni .

06.09.2011 12:41:13 | Amadeus

Z príspevku vychádza: citujem

" Podľa našich informácií argumentoval neoprávnený užívateľ, že o jeho nasťahovaní vedeli pracovníci mestského úradu, J. TOMANÍK a A. MIKLOŠOVÁ. Prvý spomínaný pán mal údajne poskytnúť Romanovi Galbovi číslo na ELEKTRÁRNE k pripojeniu sa do SIETE. Tieto informácie údajne ZAMESTNANEC MESTSKÉHO úradu neskôr poprel. SKUTOČNOSŤ ŽE NEVEDEL o presune rodiny na Hlbokú ulicu, už NEPOPREL .......(.!!!!!! ).....

O užívaní bunky mal údajne vedieť aj primátor mesta. ( !!!!! ).................)

Poslanec s odkazom na telefonát s PRIMÁTORom mesta VYVRÁTIL slová R. Galbu o tom, že MAJÚ SÚHLAS s užívaním bunky.

Informáciu o tom, že o ich ubytovaní na Hlbokej ulici VEDEL SÁM PRIMÁTOR MESTA , potvrdil údajne poslancovi J. TOMÍK z mestského úradu pri telefonickom spojení k vysvetleniu vzniknutej situácie. ..........Podľa neho však NIKTO nedal SÚHLAS s jej obsadením. " koniec citácie

ďalej viď. : " Krátke správy" vyššie vľavo :
" O presune vecí podľa ich vyjadrenia informovali zamestnanca mestského úradu J.Tomaníka a prednostu MsÚ D. Vavrinca. "

Bude poslancov zaujímať vôbec KDO MÁ PRAVDU ?????? KDO si nielen svoju hlavu ale aj telo a hlas v Malackách v prípade Družstebná skováva do piesku od r.2008 , a predvádza sa len v televízii ?????, v ktorej všetky okolnosti a SÚVISLOSTI sa svetu NEPOVEDIA ????

To na MSÚ v Malackách nie je zvykom alebo povinnosť vydať DEKRÉT NA NÁJOM bytu vo vlastníctve mesta ??? !!!!! Čo robili Tomaník a Miklošová doteraz , to na voľné bunky nie je ani poradovník ?

Akou že to NÁHODOU bola práve v AKTUÁLNOM NAČASOVANÍ VOĽNÁ JEDNA BUNKA ???? ( otázka nesúvisí s tým, že by ju mohol, mal alebo nemal dostať práve Roman Galaba, ale s tým, že asi niekdo od 2008 NERIEŠENÝ problém, po cca 10 rokoch VRÁTENÝ podivne a s mnohými otáznikmi riešený PROBLÉM, zase tak ľahko , zvláštne a jednoducho vyriešil...... ...... aniž by sa jeho riešenia práve ten najkompetentnejší takticky zúčastnil ????

Ako je možné že ten istý spravca, ktorý nechal ZDEVASTOVAŤ Partizánskú spravuje aj Hlbokú ??? a nič nevedel o sťahovaní sa do záhadne "voľnej " bunky ??? !!!!!!!!!!!!!!!! Koľko platí nájomca na Hlbokej za správu ???? Kedy ho mest MA kontrolovalo ????

Nemali by ste poslanci LPM, viac kontrolovať, ako za mestských úradníkov a primátora MA, zástupcu primátora a prednostu v tých najožehavejších prípadoch pracovať ?????
Ľudia pre Malacky - Témy - 05.09.2011 - 966 čítaní

06.09.2011 13:10:00 | el

Prave citam, ze dnes odisli aj z Hlbokej. A kde su teraz, kam tiahnu?

06.09.2011 13:31:37 | Mario Longauer

Rádčania, v tomto kole sme to ustáli :-). Ale aj tak si myslím, že je najvyšší čas spísať serióznu petíciu proti rozširovaniu ubytovacích kapacít v nízkonákladových bunkách na Hlbokej a "prehnať" ju cez podateľňu MsU. Veď ako sa hovorí :"Vox populi, vox Dei" :-))). Nachystám to a dúfam, že sa vo vlastnom záujme popodpisujete . . . :-)

06.09.2011 20:18:55 | oznam

Myslím, že primátor nie je nadšený týmto riešením a ani nik z nás. Ale ako čítam, tak bol neoblomný a nedal povolenie. A to je správne. Už nič by sme im nemali dávať zadarmo. Už nech sa angažuje ktokoľvek, tak vidí, že sa to s nimi nedá. Ak dostanú 5 buniek nasáčkujú aj ďalších z rodiny a nebude ich 43, či koľko, ale ešte viac !!! O neporiadku za krátku chvúľu ani nehovorím!! Jednoducho ich už neriešiť a nech sa starajú samy, tak ako väčšina nás obyvateľov!!! Na Družstevnej zbúrať, aby sa tam nemohli vrátiť a neposkytnúť žiadne bunky !!! Pretože nastáva ďalší problém, kam umiestniť bunky, keď ich nik nechce. Videli sme ako to dopadlo v 6.obvode. A podobne by to dopadlo aj v iných obvodoch ako na Družstevnej. Už prestante riešiť cigánov a riešte ďalších 18000 obyvateľov Malaciek!!!

06.09.2011 21:42:42 | Zuzana Baligová

Najviac je nadšená Družstevná ulica. Nie to, že sem opäť Roman Galba s rodinou prišiel, ale PRESTAL odstraňovať čiernu stavbu. Obsadil Hlinovu bunku, natiahol si do nej kábel k TV, nasťahoval posteľ a spáľna je hotová. Unimobunka stojí na verejnom priestranstve a jej umiestnenie malo podľa povolenia mesta slúžiť na zriadenie mobilnej škôlky. To však už mnohých nezaujíma. Obyvatelia na Hlbokej otvárajú šampanské a rušné večery im rýchlo utíchli. Družstevná však rieši opäť krik, neporiadok, pobehovanie detí medzi bunkami a ich dvorom. Práve som sa vrátila od pána Dobrovodského a pani Salčíkovej, ktorí sú bezprostrední susedia tejto skvelej rodinky. Potkanov je tam toľko, že si aj policajti v noci musia zatvárať dvere na služobnom aute, inak by im robili spoločnosť.
Pre všetkých, ktorých to trápi, alebo aj nie, DRUŽSTEVNÁ to už dlho nevydrží. Nevzdáme sa, budeme bojovať.

07.09.2011 07:25:56 | Zorro

Nebojte sa ludia a drzte sa svojich prav, cele Slovensko Vam drzi palce a budete pre nas prikladom ako sa zbavit parazitov :)

07.09.2011 15:05:30 | Ivan

Ked uz sa Sk opici po amerike,tak treba schvalit ,,farmarsky zakon,, (ako v amerike) a hned bude o par cigosov menej. Ked sa nejaky objavy na cudzm pozemku,tak hned ,,puk,, z gulovnice a je po probleme. Inak sa nikdy nenaucia poriadku.

07.09.2011 19:20:44 | Michal Tučný:

starého psa novým kouskům nenaučíš ..............

07.09.2011 23:08:13 | Juraj

LPM zobuďte sa, spravte odočet za prázdniny a zistíte, nič poriadne....Kde sú sľuby spred prázdnin....Minimalne znovu treba prehodnotiť požiadavky nás občanov,

08.09.2011 19:37:38 | Čľovek pre Malacky

Odporúčam nasťahovať ich k Říhovi. Ten má patent na rozum, i keď mu tečie mlieko po brade a nič okrem populizmu nedokáže. Keby som nevedel koľko má rokov, povedal by som, že je to starý komunista ako vyšitý. Výsledok jeho misie na Družstevnej je veľmi pochybný. Na chvíľku sa zviditeľnil a to je všetko.
A riešenie je v nedohľadne.
Česť práci súdruhovia!!

09.09.2011 11:37:47 | MM

RE:Čľovek pre Malacky;

jaj len keby ste tak netrepali, neviem co by ste robili Vy - asi nic lebo by sa vas to bytostne nedotykalo-, kritizovat vie kazdy, myslim ze problem sa riesi aj vdaka jeho zviditelneniu. Ked nekonaju kompetentny tak niekto musi... co by ste robili Vy keby sa na Vas obracali ludia s problemami? nehali by ste to tak? Nabuduce prosim trochu zamyslenia...

mimochodom ked kritizujete niekoho pracu nech sa paci prijdite s konstruktivnym navrhom na riesenie tohto problemu.

09.09.2011 20:13:12 | P.Kovacova

a co chcete, vyhodite ich na ulicu, oni spravia niekde v okoli malaciek nelegalnu osadu, nebude ich tam 40 ale o chvilu 200. System segregacie vid clanok "....viacstupnove byvanie.." by mohol kontrolou a dohladom, situaciu druzstevnej vyriesit, v tomto pripade by nemali byt rozhodujuce nazory "populisticke", ktorych sa urcity clenovia mesta drzia, i napriek tomu, ze bolo stretnutie s obyvatelmi malaciek, ale prvorade by mali byt nazory a to co chcu obyvatelia druzstevnej ulice a vsetci vieme, ze sa nevedia dockat dna, kedy neprispôsobivy odtial odidu... tymto tempom, sa nic nevyriesi a situacia a zivot sa tam len vyhrocuje...