Ľudia pre Malacky » Premiér Fico sa stretol s predsedom SŠHR Kičurom

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Premiér Fico sa stretol s predsedom SŠHR Kičurom

AKTUALIZOVANÉ! Dnes (5. 6.) sa o 14.00 h uskutočnilo pracovné rokovanie predsedu vlády SR Roberta Fica a predsedu Správy štátnych hmotných rezerv SR Kajetána Kičuru, ktorého hlavnou témou bolo objasnenie skutočností týkajúcich sa výstavby pavilónu na výrobu vakcín v Malackách a odtajnenie realizácie doposiaľ utajeného projektu.

Po skončení rokovania predseda vlády SR informoval o jeho výsledkoch na brífingu, ktorý sa konal v priestoroch Správy štátnych hmotných rezerv SR. O zaujatie stanoviska k téme požiadal aj predsedu Správy štátnych hmotných rezerv SR, ktorý na záver uviedol, že komplexné informácie budú sprístupnené na tlačovej besede Správy štátnych hmotných rezerv SR, ktorá sa bude konať v časovom horizonte dvoch týždňov.

Brífingu sa zúčastnili aj médiá, ktoré pripravujú výstupy do večerného spravodajstva.

Premiér tak reagoval aj na otvorený list OZ Ľudia pre Malacky, ktorý mu uplynulý týždeň Malačania doručili. O tom, že úrad vlády sa listom zaoberal, svedčilo aj vyjadrenie hovorkyne Beatrice Szabóovej z 30. 5.

Vo štvrtok 31. mája sa uskutočnilo pracovné stretnutie JUDr. Kajetána Kičuru, predsedu Správy štátnych hmotných rezerv SR a Dr.h.c. doc. Ing. Jána Jasovského, PhD., predsedu Najvyššieho kontrolného úradu Slovenskej republiky. Predseda Správy štátnych hmotných rezerv SR iniciatívne požiadal o vykonanie forenznej kontroly, ktorá by bola komplexne zameraná na kontrolu dodržiavania hospodárnosti, efektívnosti, účinnosti a účelnosti pri hospodárení SŠHR SR s verejnými prostriedkami, okrem iného so zameraním sa na procesy pri verejnom obstarávaní a realizácii projektu pandemického pavilónu v Malackách.

Zdroj informácií: www.reserves.gov.sk

Išlo len o obchod?

Čo viedlo k zmene zámeru vybudovať areál na výrobu vakcín na pandemickú chrípku nie na východe Slovenska v Šarišských Michaľanoch ako sa pôvodne uvažovalo, ale u nás v Malackách? Išlo len o speňaženie pozemku v priemyselnom parku?

Veríme, že odpovede na tieto otázky prinesú nasledujúce dni. Nielen tie, ktoré odznejú na avizovanej tlačovej besede Správy štátnych hmotných rezerv SR, ale aj výsledky vyšetrovania okresnej prokuratúry, krajského stavebného úradu či kriminálky.

Podľa premiéra išlo najmä o provízie z pozemkov a výstavby. Viac v príspevku Fico: V utajovanej fabrike na vakcíny išlo o provízie, provízie, provízie.

"Neostáva nám nič iné, ako pripraviť alternatívy postupu. Čo s tým, ak je tam preinvestované 10,7 milióna eur, čo s tým, ak nie je jasný prevádzkovateľ tohto zariadenia. Na to musí nájsť odpoveď SŠHR," vysvetlil premér s tým, že zariadenie môže viesť len spoločnosť s licenciou. Odhadol, že počet takýchto firiem sa dá spočítať na jednej ruke.

Časť investovaných peňazí natiekla do pozemku a výstavby, časť štát vložil do nákupu technológií, ktoré sú momentálne v skladoch SŠHR. Premiér si však myslí, že ak by pandémia vypukla zajtra, a fabrika v Malackách by aj bola dokončená, nevyrobilo by sa v nej nič. Prípad označil za "vylievanie peňazí bez bodky"

Zdroj: www.aktualne.atlas.sk

Denník Plus Jeden Deň 31. 5. zverejnil aj informácie o možnom prepojení stavebnej spoločnosti Bau3mex, ktorá sa údajne na výstavbe podeľa, na Igora Kuceja z SDKÚ a Juraja Lettricha.

Jozef Ondrejka tiež denníku potvrdil, že o stavbe rokoval práve s Lettrichom.

Niekdajší spolupracovníci z Eurovalley, a. s. sa stretli aj pri akcii výstavby pandemického pavilónu. Juraj Lettrich ako vedúci služobného úradu SŠHR, Erik Križan ako konateľ spoločnosti LUGO, od ktorého hmotné rezervy pozemok kupovali. V materiáli, ktorý poslancom pripravili k 31. 5. na mimoriadne rokovanie, figuruje aj meno Margity Fischerovej, ktorá SŠHR zastupovala v rokovaniach so stavebným úradom.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

05.06.2012 21:04:07 | odkaz

Malačania odkauzujú zodpovedným, že vzhľadom na skutočnosť, že ke´d bude vyhodnotený vplyv na životné prostredie a táto správa dopadne v neprospech továrne- lebo tu nie je kafiléria, kde by sa odpad z továrne mohol likvidovať- takže úrad život. prostredia neschváli a neodporučí tú výrobu vakcín v tej hale v malackách a tí čo tú halu začali stavať to dobre vedeli dopredu- nechceme ani vzhľadom na doterajšie preinvestované peniaze aby sa tá fabrika na vakcíny dokončila v Malackách, nech tú výrobu presunú inde do inej haly do iného mesta, a do tej malackej haly nech dá štát výrobu iného produktu, lebo ten pozemok je príliš blízko obytnej zóny a z epidemiolog. hľadiska nie je vhodný na rizikovú výrobu vakcín. Nech si ministerka hľadá firmu ktorá bude tie vakcíny vyrábať ale NIE v MALACKACH

06.06.2012 13:10:02 | JOZEF

stavbu treba každopádne zastaviť. Samozrejme legálne. Opatrením súdu, rozhodnutim stavebného úradu alebo krajského stavebného úradu. To že bolo preinvestovaných mnoho penazí nemôže byť argumentom. Veľká časť investície je cenou za technológiu a tá sa podľa všetkého dá použiť aj na východe.

07.06.2012 13:51:54 | Dusan C

Najhlavnesie je,ze to maju na koho hodit-niekomu sa to do kariet velmi hodi!Hadzu na oci ze 10,7 miliiona eur aby nam tych penazi doslo luto,lebo su to aj nase peniaze,ale peniaze niesu vsetko-nech sa na to kompetentny poskladaju za tie roky co si nazbierali im to ani chybat nebude!Otazka tu je ale kdo je kompetentny po vinnikoch sa zlahla zem,alebo ich je tak vela a takych vplyvnych,ze vsetci co o tom nieco vedia budu drzat zobaky-nepaci sa mne to-krk dam za to ze v tom bude nieco viac-nez sa nam tu snazia ukazat tou ich skvelou za tie roky vycibrenou pantomimou!
Dalsia vec co ma zarazila,ked som si cital tento clanok http://ekonomika.sme.sk/c/6405598/fico-moze-dojst-aj-k-preruseniu-vystavby-zavodu-v-malackach.html
ze sa premier Fico aj s predsedom SSHR na tej fotke pri sebazvitavani na seba usmievaju,ako keby boli najlepsi kamosi,ako s podareneho vitazstva-pride mne to ako keby sa nam vysmievali do nasich tvari-usmievaju sa na seba ako keby vlastne o nic neislo!A urad co to bude kontrolovat sa mozno nakoniec tiez bude nejako podobne usmievat!
Otazka:Existuju nejake europske kontrolne organy?
Neverim cirkusantom!!!!!

07.06.2012 14:30:03 | Dusan C

http://www.vlada.gov.sk/predseda-vlady-sr-robert-fico-na-statnych-hmotnych-rezervach-o-tovarni-na-vyrobu-vakcin-v-malackach/
Z videa je vidiet,ze za vsetko moze byvala premierka-to si mame mysliet a na co je predseda SSHR Kicura on akoze nic nevedel pod zastitkou,alebo na jeho dvore uradu roby?Nechapem to nieje logicke predsa predseda by mal vediet o vsetkom co sa v ramci jeho uradu deje a kam sa investuje,kam tecu nemale peniaze(eura)?O co sa snazia,kde hladaju vinnikou-kde to zijeme?Ten Panko vedla Fica dobra babka-prikivuje na take trivijalne veci - sak on ani nad tou debatou nerozmysla-krasne to divadlo a nestalo ich to ani moc-co to su za novinari-mozno tri otazky na mieste,ale tie odpovede-pekne naucene dlhe az sa v tom clovek strati a 70% o nicom!

19.06.2012 19:39:35 | X

Zdravý rozum zvíťazil. Už som sa bál, že sa pán Fico zľakne mamičky na materskej dovolenke s dieťaťom v náručí.

19.06.2012 21:35:33 | citujem p.Říhu...

Pán Říha nedávno ste posudzovali zdravotné sestry, že v príspevkoch len vkladajú články z médii... a nič sa nedeje....

No a toto je , čo , tu už nemáte rovnaký názor Pán Říha,

19.06.2012 22:24:55 | Lucia Vidanová

Pre môjho drahého neznámeho diskutujúceho X

Ak by Gabriel Beer v TRENDE 10. mája nepublikoval svoj príspevok Tajná vírusová fabrika.

Ak by Ľudia pre Malacky nenašli v centrálnom registri zmlúv zverejnenú kúpno-predajnú zmluvu k pozemku v Eurovalley a neposunuli túto informáciu aj G. Beerovi a ostatným médiám.

Ak by OZ nenapísalo otvorený list premiérovi, primátorovi a ombudsmanke, v ktorom žiadalo o štyri základné veci: 1. zrušenie režimu utajenia; 2. vypracovanie EIA; 3. preverenie hospodárnosti nakladania s verejnými prostriedkami a 4. preskúmanie zákonnosti celého procesu a nevytvoril sa mediálny tlak,

tak by sme si dnes spokojne sedeli v Malackách v nevedomosti, že balík minimálne 880 000 € z našich daní bol nezákonne vynaložený (a to je názor Kajetána Kičuru z dnešnej tlačovky) a že si v tomto štáte môžu vybraní jedinci, ktorým je daná do rúk moc za správnu majetku štátu, skutočne robiť čo chcú.

Vypočujte si záznam z brífingu po stretnutí premiéra z predsedom SŠHR z 5. 6. , že so závermi z príspevku z 20. 5. (!) http://www.ludiapremalacky.sk/clanok/za-pozemky-zaplatili-takmer-454-000-%E2%82%AC-mohli-ich-mat-za-symbolicke-euro/ sa v podstate stotožňuje aj pán Fico. A vypočujte si aj záznam z dnešnej tlačovej besedy.

Ak by som bola len mamičkou na materskej dovolenke, dnes na tej tlačovej besede nesedím. Som novinárka a tejto témy sa nevzdám, tak si pokojne robte posmešky aj naďalej, mňa neodradíte.

A napĺňajú sa body otvoreného listu - 1. proces výstavby pandemického pavilónu bol odtajnený, 2. EIA vypracovaná nebola, to K. Kičura pripustil, dodal, že správa zrejme nepochybila... V reportáži na STV odznelo, že mesto požiadalo o vypracovanie EIA (tak to preverím), 3. a 4. - padne tu s najväčšou pravdepodobnosťou trestné oznámenie, keďže predchádzajúce vedenie správy zrejme porušilo povinnosti pri správe cudzieho majetku.

19.06.2012 23:50:56 | iksákovi ypsilon

pre X a Vidanovej- ja si myslím že poslanec Galko sa určite tej témy nevzdá a nebude sa robiť, že je to všetko OK a fabrika sa môže dostavať, keď tá EIA vôbec nebola urobená a negatívne vplyvy na život. prostredie sú jasné už teraz - a ako opozičný poslanec nebude mať problém skritizovať aj súčasné mäkké rozhodnutia o fabrike, ak budú zlé a budú poškodzovať záujmi malačanov , tak sa pán X moc nevytešuj, nekrič hop dokád si nepreskočil odporúčam, to ešte nepoznáš Galka, ktorého volajú "buldog" .A okrem toho tú fabriku vraj vyšetruje viacero orgánov štátnych podľa správ z médií, nielen SHR a tie orgány ešte tlačovky nemali a nepovedali svoje posledné slovo k tejto veci, aby ti nezamrzol úsmev na tvári pán X, nebude nikto s malačanmi si robiť čo chce a ohrozovať životné prostredie v meste a smradľavé infikované vajca nám po meste rozvážať

20.06.2012 08:58:11 | X

A nekontrolovaný výrub lesov a fabrika ktorá zamoruje ovzdušie je Vám ľahostajná? Úbohí pokrytci. Je pravda, že štát nebude platiť predvolebnú kampaň pani Vidanovej. Swedspan asi áno.

20.06.2012 09:04:18 | X

Pre ypsilona.
Galka tiež prezývajú ušatá štenica, lebo rád odpočúva svojich nepriateľov.

20.06.2012 09:45:46 | X si nastrceny...

...povedz kto ta plati