Ľudia pre Malacky » Hľadá sa riaditeľ MsCSS

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Hľadá sa riaditeľ MsCSS

V diskusiách sa občas mihnú zaujímavé postrehy od obyvateľov. V apríli primátor vyhlásil výberové konanie na obsadenie voľnej funkcie riaditeľ príspevkovej organizácie mesta Mestské centrum sociálnych služieb. Niekoľko dní sa objavujú na internete a medzi ľuďmi podozrenia z možného ovplyvnenia výberového konania.

Neprináleží mi hodnotiť hodnovernosť týchto anonymných informácií, môže ísť o skutočné informácie, alebo informácie v štýle JPP (Jedna Pani Povedala). Odhliadnuc od toho je našou občianskou povinnosťou zaujímať sa o priebeh výberového konania, ak ide o riadiacu funkciu dôležitej mestskej organizácie. Obzvlášť po udalostiach, ktoré sa v nej odohrali minulý rok.

Uvidíme, možno že výsledky výberového konania potvrdia informácie, ktoré niekto uvádza v diskusiách už teraz. Myslím si, že ako obyvatelia Malaciek máme právo žiadať o maximálnu otvorenosť a transparentnosť výberového konania, aby sa neobjavoval neskôr ani tieň podozrenia z ovplyvňovania výsledkov.

To, či sa v diskusii objavuje meno bývalého zamestnanca mestského úradu Ladislava Horáčka z čias primátorovania Vladimíra Moravčíka, alebo meno súčasnej viceprimátorky mesta Márie Tedlovej z čias primátorovania Jozefa Ondrejku (Logicky, prečo by potom bola členkou výberovej komisie?), nie je podstatné. Podľa môjho názoru nemôžeme nikomu brániť v účasti vo výberovom konaní, ak dokonca navyše ešte aj splní určené podmienky.

Jedinou možnosťou, ako predísť prípadnej manipulácii výberového konania, je umožniť čo najširšiemu počtu ľudí zúčastniť sa výberového konania. O to sa môžete pričiniť aj vy, dajte vedieť o ponuke svojim známym, informujte ich o podmienkach. Termín vyprší o pár dní, 4. mája.

Výberové konanie na obsadenie funkcie - riaditeľ príspevkovej organizácie mesta Malacky Mestské centrum sociálnych služieb

Primátor mesta Malacky vyhlasuje výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľ príspevkovej organizácie mesta Malacky Mestské centrum sociálnych služieb Malacky, 1. mája 9, 901 01 Malacky

1. Kvalifikačné predpoklady

• vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa s ekonomickým, právnym alebo sociálnym zameraním

2. Iné kritériá a požiadavky

• bezúhonnosť
• spôsobilosť na právne úkony a zdravotná spôsobilosť
• prax v riadení minimálne 3 roky

3. Výhodou sú:

• prax vo verejnej správe
• prax v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb
• komunikatívnosť
• znalosť minimálne jedného svetového jazyka
• skúšky ECDL
• vodičský preukaz skupiny B

4.  Požadované doklady na výberové konanie:
• žiadosť o účasť na výberovom konaní
• výpis registra trestov nie starší ako 3 mesiace
• podpísaný štruktúrovaný životopis s uvedením telefonického kontaktu
• overená kópia dokladu o najvyššom dosiahnutom vzdelaní
• čestné vyhlásenie o spôsobilosti na právne úkony v plnom rozsahu
• čestné vyhlásenie o zdravotnej spôsobilosti na prácu vedúceho zamestnanca vo výkone práce vo verejnom  záujme
• vypracovaná koncepcia rozvoja sociálnych služieb v pôsobnosti MsCSS
• písomný súhlas uchádzača s použitím osobných údajov podľa zákona č. 428/2002 Z. z. o ochrane osobných  údajov v znení neskorších predpisov pre účely výberového konania

Dátum a miesto podania žiadosti o účasť na výberovom konaní:

žiadosť o účasť na výberovom konaní s priloženými požadovanými dokladmi  je potrebné doručiť do 4. mája 2012 na adresu: Mesto Malacky, sekretariát úradu, Radlinského 2751/1, 901 01 Malacky.

Rozhodujúci je dátum na prezentačnej pečiatke.

Na obálke uveďte: „Výberové konanie – riaditeľ MsCSS, n e o t v á r a ť“.

Termín a miesto výberového konania budú uchádzačom, ktorí splnili podmienky k účasti na výberovom konaní, oznámené písomne najneskôr 7 dní pred jeho uskutočnením.


V Malackách 11. 04. 2012

RNDr. Jozef Ondrejka, primátor mesta

Požiadali sme o účasť v komisii

Záleží nám na posilňovaní transparentnosti mesta. Neprehliadame podnety, ktoré prichádzajú aj do našich e-mailových schránok. Okrem diskusií sme zachytili viaceré podnety aj priamo od ľudí. Preto sme požiadali o účasť vo výberovej komisii. Jej úlohou je otvoriť doručené obálky od uchádzačov a vyhodnotiť splnenie podmienok účasti vo výberovom konaní.

Pôvodní členovia výberovej komisie:

Vladimír Moravčík, Marián Haramia, Mária Tedlová, Jozef Walter, Jana Slobodová

Nové zloženie komisie:

Vladimír Moravčík, Marián Haramia, Mária Tedlová, Jozef Walter, Jana Slobodová, Katarína Berkešová, Juraj Říha, Gabriela Janíková, Jozef Halcin, Daniela Hamarová

Už na rokovaní mestského zastupiteľstva 19. apríla požiadala o účasť vo výberovej komisii poslankyňa za ĽPM Katarína Berkešová. V pondelok som oznámil na mestskom úrade, že chceme do výberovej komisie navrhnúť ďalšie dve mená poslancov.

Keďže máme záujem na férovej súťaži kandidátov na tento zodpovedný post, budeme žiadať, aby bola zverejnená zápisnica výberovej komisie.

Verejnosť tak môže dostať príležitosť oboznámiť sa s poradím kandidátov, ktorí sa hlásia do výberového konania.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

01.05.2012 17:35:55 | jano

hlavné je aby nový riaditeľ bol seriózny človek a aby nemala naďalej na tomto pracovisku vedúcu funkciu bývalá riaditeľka ako ju vraj niektorí ľudia videli a chválila sa vraj zamestnancom že zostala tam pracovať a bude robiť zástupkyňu novej riaditeľke. Mal jej byť úplne ukončený pracovný pomer v tomto zariadení po tom škandále s peniazmi za ktorý bola spoluzodpovedná ako riaditeľka, aby nemohla za sebou zametať stopy medzi ľuďmi sa hovorí že sa tam pod jej vedením rôzne veci diali, že sa v posledných rokoch strácali peniaze z účtov ľudí čo v zariadení zomreli a boli potom pochvaní na náklady mesta lebo akože nemali peniaze na pohreb hoci ich mali pred smrťou na účte aj dôchodcom sa strácali peniaze čo mali uložené v kancelárii v depozite, nie celá suma vždy iba nejaká časť peňazí sa vraj dôchodcovia svojim príbuzným sťažovali, že im tam chýbalo 10, 20, 30 eur, alebo aj peniaze za obedy dôchodcom nevracali čo si tam chodili pre obedy bol tam bordel v evidencii obedov keď si pre obedy chodili príbuzní dôchodcov tak tiež s tým boli problémy

02.05.2012 12:06:38 | adon

Vyzná sa niekto vo výberovej komisi v sociálnej oblasti - má všeobecný prehľad o systéme, ktorý je nastavený ?
Je niekto z tejto komisie v tejto problematike doma ? Ide o to vybrať čo najvhodnejšieho kandidáta - začínam pochybovať - kto o tom bude rozhodovať?

Pracujem v sociálnej oblasti 6 rokov a teda musím Vám napísať , ža ani zďaleka to niesú len ZÁKONY......................

Rada sa dozviem v rámci diskusie niečo viac k problematike.

02.05.2012 12:51:53 | Viera

adon súhlasím,som malačianka a pracujem tiež v soc. oblasti ale myslím si zatiaľ ani jeden člen komisie ako ich poznáme v tejto problematike nie je doma

02.05.2012 13:17:59 | A.Kmecová

P. Jano,
neviem odkiaľ máte tieto informácie, že niekto z prijímateľov sociálnych služieb, ktorí zomreli, boli pochovaní na náklady mesta?!
To by sme asi o to mali niečo vedieť, keď aj takúto "službu" zo zákona je mesto povinné zabezpečiť... (pozrite si zákon o pohrebníctve, kde sú stanovené podmienky...)

(rozpočet mesta Malacky- rozpočtová položka mesta:10 - odd. 10.90. - Špeciálne služby - pochovávanie)

02.05.2012 15:15:22 | Kmecovej

Pani Kmecová, sak moc sa nerozculujte sak to uz cele malacky védzá, ze bola nejaka staznost dana poslancom od niekoho, ze sa klientovi v MCC stratili peniaze z uctu aby to bolo presetrene , to vás netrápi?a hovori sa to aj medzi ludmi ze sa tam stracali peniaze starym ludom a vselijake divné vjec sa robili a su to informacie od ludi co sa v tom zariadeni pohybovali a za tie ostatne roky ked tam byla 20 roku ta ista riaditelka aj robili alebo tam ich pribuzni boli ubytovani lenze nikto to neriesil na meste a kazdy sa bal nieco povedat. Sak aj raditelkyna dcera si vraj kupila byt od klientky zariadenia, ktoru zobrali z teho bytu protekcne do domova aby jej rodina nemala s nu robotu - to není stret záujmú náhodú? ruka ruku myje -ludé si to medzi sebú povjedzá pani Kmecová co sa deje v Mauackách

02.05.2012 15:24:37 | komisia

Pri všetkej úcte neviem o tom že by pani Tedlová bola odborníčka na sociálne služby občanom, ona je iba ekonómka, keď sa stala poslankyńou už akože má patent na múdrosť a rozumie sa aj koncepciám rozvoja sociálnych služieb? Veď už je napísaný komunitný plán mesta Malacky, zavesený na webe na nasledujúce roky ,robilo ho viacero komisií a viacero ľudí na tom pracovalo, tá podmienka predložiť tú koncepciu je len trápna formalita, stačí opísať nejaké veci z komunitného plánu mesta Malacky a ten papier predloží a napíše každý protekčný človek,ktorého tam budú chcieť dosadiť, toto by nemala byť hlavná podmienka prijatia nového riaditeľa. Aj tak bývalá riaditeľka najlepšie vedela, v akom stave sú sociálne služby v meste lebo bola za to platená a určite to nejakému protekčnému známemu, ktorý si z nej urobí zástupkyňu pomôže napísať, aby to mal najlepšie a vyhral konkurz- ľudia čo za to neboli platení ako Mračnová ani nemôžu mať taký dobrý prehľad ako Mračnová ktorá má všetky podklady u seba o počte sociálne odkázaných ,ako a komu sa aké služby poskytujú a čo jediné možno rozvíjať- koncepcia rozvoja záleží aj od toho koľko dá mesto Malacky na to peńazí- odkiaľ to môžu ľudia vedieť a plánovať nejaký plán keď nevedia, koľko Malacky investujú nasledujúce roky do soc. služieb Moravčík je stará štruktúra, ten sa skôr než rozvoju mesta venoval predaju lukratívnych budov a bytov počas toho čo bol starosta než sociálnej starostlivosti občanom, to je teda odborník za všetky drobné

02.05.2012 16:50:52 | A.Kmecová

- vyjadrovala som sa k pochovávaniu na náklady mesta...
Ď.

02.05.2012 19:35:11 | Michal Mačna

Špiníš meno mojej mami. Nevystupuj ako Jano, ale napíš svoje meno a priezvisko.

02.05.2012 21:30:31 | dôchodkyna

Tá komisia je dobre zložená, je tam lekár ten určite uchádzačov vyskúša zo záklladov ošetrovateľstva a keď bude zverejnený víťazný koncept tak to je istota že víťaz konkurzu bude naozaj dobrý odborník na opateru starých a chorých

02.05.2012 22:23:41 | Terka

Aj mne sa páči že v komisii je lekár, možno bude nový riaditeľ mať zdravotnícku školu alebo vzdelanie aby vedel rozoznať chorobgy u starých ľudí.Jedna známa mi hovorila že mestské centrum platí opatrovateľkám čo ich platia z peňazí mesta Malacky a musia mať opatrovateľský kurz zo zákona iba minimálnu mzdu, ako obyčajným upratovačkám zo základnou školou. Neviem či to je pravda ale mali by ste to zistiť pán Říha, aké platy majú opatrovateľky čo chodia k starým ľuďom v meste či sú to naozaj minimálne mzdy alebo im aj viac zaplatia. To by ma zaujímalo či aj na nich mesto šetrí

02.05.2012 22:42:33 | J.Říha

Jano, tiež si myslím, že do tejto diskusie takáto argumentácia nepatrí. Ak máte akékoľvek podozrenie, môžete predsa podať trestné oznámenie.

K zloženiu komisie sa radšej nevyjadrím. Požiadali sme o doplnenie účasti, aby sme dohliadli na jej priebeh, pretože nám záleží na kvalitnom vedení organizácie. Myslím si, že bolo potrebné aj reagovať na špekulácie, že komisia je účelovo skladaná, aby vyhral vopred daný uchádzač. Preto chceme čo najviac komisiu otvoriť verejnosti a ako som avizoval, budeme žiadať o zverejnenie informácií a podkladov.

Dozvedel som sa aj to, že dodatočne ako my požiadali o účasť do komisie aj poslankyňa Hamarová a poslanec Halcin. To tiež nekomentujem.

Netrúfol by som si na základe projektu bodovať uchádzačov a robiť ich poradie. Budeme žiadať, aby komisia iba otvorila obálky, vyhodnotila, či uchádzač splnil podmienky účasti vo výberovom konaní, a všetkých kandidátov odporučila k rozhodnutiu mestskému zastupiteľstvu. Žiadne poradie, žiadny jeden kandidát (samozrejme, okrem situácie, ak by sa prihlásil iba jeden).

03.05.2012 06:38:27 | Katarina S.

Suhlas s panom Rihom komisia by nemala volit nikoho a volit by mali poslanci... preco to neni zverejnene na profesii? Sa boja konkurencie? A co ste cakali pan Riha ferovu sutaz? :) Ked sa objavi niekde Moravcik budte vzdycky opatrny, Horacek bol jeho prava ruka az ho vyhodil Ondrejka z uradu. Nedivte sa tomu.. najskorej to bolo tak len co ste zverejnili clanok ze sa zaujimate o komisiu, si narychlo zavolali ako posilu vychodnara tlchubu Halcina ktory chodi k Mracnovi a najuspesnejsiu kandidatku na primatorku Hamarovu co zobe Moravcikovi z ruky. Obaja im budu najskorej hlasovat jak potrebuju. To si mohol Mracna rovno dosadit do komisie Pistu Baumana ne? :) Je to cele prehnite v Malackach. Pokial budu v meste zit taky jak poslanec Mraca stale tu bude bitka o centrum socialnych sluzieb ale preco sa tolko biju? O co tam ide? To sa pytajte noveho - dosadeneho riaditela.

03.05.2012 08:37:21 | Říhovi

Nechápem prečo nechodia poslanci zastupiteľstva raz za čas na poslanecký prieskum do domova dôchodcov na 1. mája a do inych zariadení po meste a nepýtajú sa zamestnancov aj klientov medzi 4 očami či sú tam spokojní. Zamestnaci na 1: mája sa tešia na nového riaditeľa, lebo bývalá riaditeľka vraj casto nemala ani prehľad o tom čo sa v budove deje.Stavalo sa že na všetkých tých dôchodcov kde mali byť na smene 2 pracovníčky čo sa o nich starajú bola len 1 žena a riaditeľka nezabezpečila druhú silu ako tvrdí zamestnankyńa a nemal sa o tolkych ľudí naraz kto starať. HOvoril mi to osobne muž jednej zamestnankyne co tam pracovala.Voľakedy to bol normálny domov dôchodcov kde na lavičkách sedeli vonku starí ľudia, ktorí ešte vnímali seba aj okolie ako si malacania pamataju ked chodili okolo po ulici. Byvala riaditelka z domova socialnych sluzieb z toho za posledné roky spravila geriatrické oddelenie, hospic, oddelenie dlhodobo chorých s ťažkými ležiacimi , ktorým treba plienky a všelijakými psychiatrickými prípadmi, ktoré sa nevedia oseba už sami postarať, a potrebuju 24 hodin denne starostlivost a k takym pripadom treba dostatok personalu zabezpecit Cho´dte sa tam porozprávať so zamestnancami osobne pani poslanci o sa tam deje a zistite aká je pravda, či to zariadenia splna podmienky zakona ktory urcuje kolko klientov moze byt maximalne na jedneho zamestnanca pocas dna a pracovnej smeny. Cele roky tam nikto nechodil na poslanecke prieskumy tie vase vselijake socialne komisie na to kaslali a nikoho nezaujimalo co sa tam dedje a pribuzni boli radi ze mali kam odlozit svojich starych pribuznych a oficialne sa nikto na nic nestazoval aby ich odtial nevyhodili rovnako aj zamestnanci sa bali nahlas stazovat verejne aby neprisli o pracu, To zariadenie je super biznis pre niekoho o tom nepochybujem preto sa tak vsetci o to biju, socilane sluzby v meste su dobry biznis asi preto je taky zaujem o komisiu

03.05.2012 13:52:18 | ano

Vyborny napad pan poslanec vymysleli ste idealne riesenie nech hlasuju vsetci poslanci verejne o novom riaditelovi toho zariadenia a ziadne vyberove komisie zlozene z ludi, z ktorych vacsina nie su odbornici na zdravotnicke a socialne otazky, ziadne blbe koncepcie rozvoja by to nemali ovplyvnovat, ked si kazde mesto robi vlastne koncepcie rozvoja sluzieb podla svojich financnych moznosti a planuje dlhodobo dopredu, nech radsej zohladnuju ci ten clovek ovlada cudzi jazyk, ci ma statom predpisany vodicsky preukaz na pocitace a dosiahnute vzdelanie ako si napisali v podmienkach

03.05.2012 13:57:55 | sestra

V iných mestách také zariadenia vedú ľudia ktorí majú doktoráty, tituly PhDr, PhD nielen 2. stupeň vysokej školy, odborníci čo píšu odborné články o odbore v ktorom pracujú, prednášajú na vysokých školách, majú kontatky s odborníkmi zo zdravotníctva aj sociálnej oblasti, vystupujú na konferenciách a nie hocijaký ekonóm alebo právnik, ktorý sa prvý prihlási do výberu a fandí si že on také zariadenie dokáže viesť

04.05.2012 17:26:43 | Príživník

Primátor mesta Malacky vyhlásil výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa p.o. zriadenej Mestom Malacky.
Nenapísal podľa akého zákona , čo ho k tomu oprávňuje v danom prípade nevieme . Možno je to strach pred Vami pán Říha. Nevieme si to vysvetliť. Vy tu tiež manipulujete výberovou komisiou ktorá nemá opodstatnenie. Veď takéto komisie nie sú parné...Sme úplne vedľa aj z vašich vystúpení. Výberové konanie na miesto ved. zamestnanca predsa neplatí ak sa tento ustanovuje voľbou alebo vymenovaním kolektívnym orgánom.V Malackách je to inak.
Podľa zákona o obecnom zriadení MsZ na návrh primátora vymenúva a odvoláva riaditeľov p. o. Žiadne výberové konanie sa nedeje. Je to v právomoci primátora.
Ani menovanie ani Vaše vystupovanie na doplnenie komisie výberovej nemá v legislatíve oporu. Ak ste právnik tak trochu sa o tie predpisy aj opierajte.

04.05.2012 23:24:49 | Juraj

" Verejné tajomstvo" - poznáte ho ??? Výber je už hotový....Novým riaditeľom bude Ing. Horáček , preto je komisia taká aká je....

05.05.2012 08:28:18 | sestra

Odvtedy, čo sa snaži vedenie nemocničnej vybabrať so sestrami a aj s občanmi, som si urobila obraz o poslancoch nášho mesta.

Prečo aspoň naše mesto nemôže byť mestom bez korupcie. To , že sa nepostaralo o sestry-v konečnom dôsledku, to už nevadí, lebo za nami stoja iné inštitucie, ale mrzí ma, že aj nemocnica dopadne tak ako toto výberové konanie. Nikto tu o ničom nerozhoduje v prospech občanov.

Mám pocit, že sme tu ako v Kocurkove, ale vlastne nie. Tam boli aspoň milí i keď nesmierne hlúpi. Prečo naše mesto musí byť tak skazene ako celý štát.

Naozaj obyčajný človek tu nemá žiadne slovo ani zastatie???
Páni poslanci , Uvedomte si , že Vy ste tu pre nás a nie opačne!!!!!!!!

06.05.2012 10:13:55 | sestra

Inak tá primátorova podmienka, aby mal nový riaditeľ prax v riadení minimálne 3 roky je dobrá diskriminácia a byrokracia. Jeho ked zvolili za primátora bol radový učiteľ na gympli a žiadnu prax v riadení organizácie a celého zariadenia nemal a napriek tomu keď mu dali voliči dôveru tak teraz rozhoduje o celom meste. Každý raz musí začínať riadiať nejakú inštitúciu prvý krát, nemôžeme v tomto štáte a meste donekonečna striedať na vedúcich pozíciách staré štruktúry, ktoré mali to šťastie a raz dostali po protekciu šancu riadiť bez praxe nejaké zariadenie a teraz ho akože zoberieme všade lebo má prax, bez ohľadu na výsledky a schopnosti, aj keď možno nevie riadiť inštitúciu a ľudí a jeho práca vo vedúcej funkcii nebola dobrá? To čo je za merítko kvality človeka?Kto dnes vedie nejakú inštitúciu niekoľko rokov a dobre nepotrebuje odtiaľ odchádzať a posielať si prihlášku do Malaciek aby viedol toto zariadenie, kde sa predtým rozkrádali zamestnancom peniaze zariadenia podľa nového času ako písali. Aj bývalá riaditeľka začínala asi v tomto zariadení bez 3 ročnej praxe v riadení a hneď z nej spravili riaditeľku. Je plno schopných ľudí a vzdelaných s manažérskymi schopnosťami a majú všelijaké školenia a certifikáty len nemali to šťastie že by ich niekto dal hneď na vedúcu pozíciu. Keby mal Ondrejka splnat tuto podmienku na kandidatúru na primátora - 3 roky praxe vo vedení tak by ju nikdy nesplnil a nemohol by ani na riadenie mesta ako primátor nikdy kandidovať.

12.05.2012 23:43:44 | Jozef Mračna

Dobrý deň, či večer. Nepoužijem žiadne anonimné meno, ja sa za seba nehanbím. Iste ma poznáte, možno z počutia alebo i skutočne. Som manželom dnes už bývalej riaditeľky MsCSS a súčasne poslancom MsZ. Raz som povedal, že k problematike toho čo sa stalo v MsCSS sa až do ukončenia vyšetrovania vyjadrovať nebudem. Preto z našej strany nemáte žiadnu odozvu na hlúpe a osočujúce reči, tzv. znalcov problematiky, kričiacich za odvolanie, či neviem čo by ste chceli aby sa mojej manželke stalo za to, že bola podvedená, nielen ako riaditeľka , ale ako človek ktorý svoj život zasvätil úcte a pomáhaniu starším spoluobčanom v tom najširšom slova zmysle, Nie, nie je žiadny podvodník, ale podvedená! Nechcem a ani sa o tom baviť s nikým nebudem. Moju manželku poznajú mnohí, tí ktorí sú s ňou priatelia bez ohľadu na to čo sa stalo, ale i takí ktorí ju zavrhli ako priatelia, na spôsob tak často Vami spomínaného komunizmu . Pošpiniť čo najviac, veď než sa to vysvetlí už nebude cesta späť!!! ĎAKUJEME VÁM!!! Avšak sľubujem, že Vám napíšem príspevok od A po Z, ale až po ukončení vyšetrovania, čo považujem za normálne konanie.
Prečo som urobil tento príspevok?
Je mi nesmierne ľúto, že - sa nikto nepýta čo sa skutočne stalo
- nás špiníte i keď nás nepopznáte
- ak nás poznáte, tak máte priestor na otázky a napriek tomu som od nikoho žiadnu nepočul
Čo mám k tomu dodať, máte snáď strach z človeka ktorého jediným live motívom jeho poslaneckého mandátu je pomáhať svojim spoluobčanom. Ponúkam VÁM svoje m.t.č. 0905616338. Komunikujme. Ja Vás určite špiniť nechcem, ale ak máte niečo čo Vám nie nieje jasné prosím volajte. Áno som bývalí technický a dvoj násobný štatutárny riaditeť STV, člen komisie na prípravu digitálneho vysielania v SR, spoluautor mnohých TV projektov. Nikdy, podotýkam nikdy, by nás ani len vo sne nenapadlo ublížiť tomuto mestu akoukoľvek formou!!!
A nefabulujte, každý uchádzač má rovnaké práva. Chceli sme demokraciu a zrazu ju zneužijme na to aby sme niekoho pošpinili, aby sme sa skrývali za anonimné mená, či pseudonim.
Dobre !!!!!!!!!!! Len prosím odpovedzte s kým to vlastne bojujete. Žiadam VÁS, vyberajte svoje slová, ja sa nikdy neznížim na úroveň, ktorá by nás, či mňa, degradovala tam, kam nepatríme.

S úctou Jozef Mračna

14.05.2012 16:48:09 | p. Mračnovi

Vážený pán poslanec, nepochybujem o vašej čestnosti, určite ste za tie roky pri výkone svojej práce ako poslanca aj v televízii veľa dobrého pre mesto aj pre vášho zamestnávateľa urobili. Ja osobne proti vám nič nemám. Napriek tomu, pokiaľ viem, tisícky ľudí aj ja sme čítali v tlačených médiách, že v mestkom centre v Malackách boli nezákonne presúvané peniaze z účtov organizácie na súkromné účty, dialo sa to roky a vyšetruje to aj polícia. A to zariadenie riaditla pani Mračnová. Takisto tisícky ľudí čítali v Novom čase článok, že príbuzní tej ekonomky obvinenej, ktorá tie peniaze v zariadení ukradla tvrdia, alebo aj ona tvrdí, že v tom nebola sama v tej sprenevere peňazí. Bolo to písané v novinách.Čo si majú o tom ľudia myslieť? Všetci Malačania tiež čakajú na výsledky vyšetrovania, ktoré sa vlečie už dlhú dobu a zvláštne je, že doteraz nebolo uzavreté a tá ekonómka nebola odsúdená.ale sa to stále vyšetruje a neuzavrelo. Malačania si musia nič vymýšlať ani fabulovať, stačí čo tvrdí polícia a médiá takže všetci sme zvedaví, či to vyšetrovanie bude uzavreté v prospech bývalej riaditeľky, ako tvrdíte vy, alebo tam budú zistené nejaké ďalšie skutočnosti. Inak za tie roky som nečítal ani jediný článok pozitívny v novinách o tomto centre, že by niekto jeho vedenie chválil. Keď máte nejaké pozitívne referencie o doterajšej práci p. Mračnovej z médií, môžete sem dať link, radi si ľudia prečítajú, ako dobre pani Mračnová organizáciu viedla a ako boli s ňou starí ľudia spokojní počas jej pôsobenia. Možno ju nakoniec aj na nejaké ocenenie mesta navrhnú občania potom z vďaky za toľké roky driny v tom zariadení.

17.05.2012 00:32:57 | p. Mračnovi

Anonym a pseudonym sa píše s tvrdým y a ak hovoríte o sebe v jednotnom čísle sa tak isto píše tvrdé y.
Vaša manželka bola riaditeľka a štatutárka MsCSS. Vy asi viete najlepšie posúdiť aké jej vyplývali z tejto pozície povinnosti. Spýtajte sa jej ako si ich plnila. Určite Vám všetko nepovedala, keď p. ekonómka mohla pri jej kontrole tri roky spreneverovať peniaze určené na starostlivosť o starých ľudí, neplatila odvody do poisťovní, faktúry za tovar atd´ Mnohí dodávatelia volali ekonómku a keď nepochodili tak mnohí hovorili s riaditeľkou a nakoniec im niektoré firmy prestali dodávať tovar. Už vtedy mohla mať avízo že sa niečo deje.Ako človeka ju neodsudzujem, ale ako riaditeľku že si neplnila svoje povinnosti. Za toto je zodpovedná. Prečítala som si správu z vykonanej kontroly až ma zmrazilo také hrubé zanedbanie svojich povinností riaditeľa keď neprišla na spreneveru 192 tisíc euro.
Za tri roky na takéto niečo neprísť to svedčí o neschopnosti zastávať takúto funkciu.Ja viem, nie je to ľahká práca, ale keď na to nemá nemala to robiť.
Vypočula som si aj záznam z MsZ z novembra keď mali p. Mračnovú odvolávať z funkcie a nemala som pocit , že Vy p. Mračna a Vaši kolegovia kamaráti Ste hájili záujmy obyvateľov Mesta ale snažili Ste sa vinu zvaliť na kontrolórku Mesta. Predsa kontroly sa nekonajú každý mesiac a ani každý rok a pokiaľ viem plán kontrol schvaľuje MsZ teda aj Vy. Tu stačilo len priznať si vlastnú chybu že zlyhala p. Mračnová ako riaditeľka a dobrovoľne odstúpiť z funkcie. Nemuselo prísť k osočovaniu a ohováraniu, čo sa mne osobne nepáči, ale ľudia sú všelijakí.
Prajem Vám pevné nervy.

26.06.2012 00:05:37 | Jana V.

Len malým príspevkom Ste oznámili zvolenie novej riaditeľky MsCSS na MZ dňa 16.6.2012. Počula som, že to bolo búrlivé. Sľúbili Ste v príspevku
z 1.5.2012 že budú uverejnené niektoré dokumenty týkajúce sa tohto výberového konania. Každý deň si otvorím stránku LPM , prečítam si ju, ale to čo tam hľadám tam nie je. Myslím si, že by bolo dobré keby bola nová riaditeľka predstavená aj verejnosti. Dnes je už desať dní po zastupiteľstve a ešte nevieme kto bude v budúcnosti túto veľmi dôležitú organizáciu riadiť.
Ďakujem a prajem Vám veľa úspechov.

26.06.2012 08:39:55 | Redakcia LPM.sk

Pre Janu V. Plánujeme Melániu Dujsíkovú osloviť. Do funkcie bola na spomínanom zastupiteľstve vymenovaná, no ešte do MsCSS nenastúpila a teda nie je v pracovnoprávnom pomere, čo sa má stať podľa našich informácií najskôr od augusta alebo septembra. Považujeme preto za korektné počkať až do jej nástupu na funkciu riaditeľky MsCSS.

Zatiaľ ste si mohli prečítať na oficiálnej stránke mesta to, čo odznelo na mestskom zastupiteľstve.

Melánia Dujsíkova sa prišla na zasadnutie MsZ predstaviť:
„Vyštudovala som Pedagogickú fakultu UK v Bratislave, odbor sociálna práca. Počas štúdia som inklinovala k oblasti starostlivosti o starých ľudí, a preto aj moja diplomová práca bola na tému sociálno-ekonomické zázemie obyvateľov domovov dôchodcov. Okolnosti však prispeli k tomu, že som pracovala na Okresnom súde v Malackách, kde som pôsobila 4 roky na pozícii probačného a mediačného úradníka. Najdôležitejšou činnosťou pri vykonávaní tejto práce bol v rámci probácie dohľad nad odsúdenými a v rámci meditácie sprostredkovávanie kontaktu a následného vytvárania vhodných podmienok na uzatvorenie dohody medzi poškodeným a obvineným. Bola to teda istá forma sociálnej práce. Potom som bola vymenovaná do funkcie riaditeľky Správy súdu na Okresnom súde v Malackách, kde pôsobím piatym rokom. Táto činnosť znamená organizovanie a riadenie administratívneho a ekonomického chodu súdu....Táto práca ma síce napĺňa, ale naozaj chcem pôsobiť v sociálnej oblasti, a preto sa uchádzam o túto pozíciu.“

Melánia Dujsíková: „Mojou víziou v rámci sociálnej starostlivosti o odkázaných občanov je hlavne to, aby takýto občan zostával, pokiaľ možno, vo svojom prirodzenom prostredí. Myslím si, že najlepšou cestou mesta, a teda aj tohto centra, je zabezpečovať opatrovateľskú službu v domácom prostredí a čo najmenej pomoc týmto ľuďom inštitucionalizovať. Myslím si inštitucionalizácia znamená pre mesto aj väčšie náklady. Ďalšou oblasťou, ktorú by som privítala, je čo najlepší kontakt klientov centra so svojimi rodinnými príslušníkmi, a preto je dobré vytvoriť nejaké priestor pre návštevy, myslím tým miestnosť, v ktorej by návštevy mohli načas bývať... Čiže toto je moja priorita, vyjsť v ústrety občanom a nevytvárať sociálne služby podľa toho, čo ponúka zákon, ale podľa toho, čo občania vyžadujú.“

Ďakujeme za Vašu čitateľskú priazeň.

27.06.2012 00:16:20 | Jana V.

Ďakujem za odpoveď LPM ktorá ma uspokojila. Teším sa na Vaše ďalšie príspevky.