Ľudia pre Malacky » Potkany z Družstevnej sa šíria do okolia

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Potkany z Družstevnej sa šíria do okolia

„Máme toho naozaj dosť, bojíme sa nákazy,“ tvrdia svorne susedia rómskej rodiny na Družstevnej ulici v Malackách. Za týmito slovami sa skrývajú pocity občanov, ktorí sú plní beznádeje a hnevu. A oprávnene sa boja aj o svoje zdravie a majetok.

Potkan, tento na prvý pohľad nevinný hlodavec väčší od myši, môže byť očakávaným zdrojom nákazy. Prenáša besnotu, tularémiu, týfus, črevné choroby, choleru. V literatúre sa uvádza, že potkany roznášajú asi 40 rôznych nebezpečných chorôb. Množí sa nebezpečne rýchlo, prostredie v ktorom žije, ničí na nepoznanie. Potkany sú nebezpečné nielen pre svoje množstvo, ale aj pre veľkú žravosť. Zožerú takmer všetko, čo im príde do cesty. Nevedia hladovať a už dvojdenný pôst je pre nich smrteľný.

Je ešte situácia šíriacich sa potkanov na Dolnom konci v Malackách pod kontrolou? Podľa mňa nie. Obyvatelia každý mesiac utrácajú nie zanedbateľné množstvo peňazí na kúpu otravy na hlodavce. Sťažujú sa na objavujúce sa diery v záhradách a vo dvoroch. Všade nachádzajú výtrusy. Boja sa chodiť na vlastných pozemkoch, po ulici, pred domom. Akýkoľvek pohyb na záhrade im prináša strach, že ostanú stáť zoči-voči veľkému záškodníkovi.

Obyvatelia ulice neostali voči riešeniu tejto nepríjemnej situácie ľahostajní. Informovali osobne aj písomne Mestský úrad Malacky o tom, že sa situácia rapídne zhoršila a žiadajú o pomoc. Nariadenie vykonať deratizáciu a odvoz odpadu však nepriniesol želaný výsledok. Susedia s veľkými pochybnosťami konštatujú, že rómska rodina deratizáciu vo svojich obydliach nevykonala. Odpad sa v ich dvore hromadí naďalej a potkany sa voľne pohybujú ako verní domáci miláčikovia. Pobehujú po strechách, oknách, stenách, jednoducho všade. I keď zrak potkana predurčuje jeho dobré videnie v šere a v noci, tu ich nájdete neúrekom aj počas dňa. A koľko ich je tam v noci? Na túto otázku si radšej odpovedať nechcem.

VIDEO
Potkany na Družstevnej ulici v Malackách I.
časť

VIDEO
Potkany na Družstevnej ulici v Malackách II. časť


So súhlasom nižšie spomínaných osôb uvádzam ich svedectvá:

"V stredu 8.6. pred 20.00 h som stála pri okne pred Salčíkovcami (pozn. autora: bezprostredný sused rómskej rodiny). Od Benkovej išla Vierka Michálková a začala od strachu kričať. Po chodníku sa špacíroval potkan. Vierka mala panický strach a tak som išla s ňou, aby sa nebála. Povedala som si, už aj na ulici sú tie potkany? Mnohodetná matka, čo býva vpredu vedľa Salčíkovcov, začala na mňa revať, že som stará, a aby som tie potkany zožrala. Potom sa divím, prečo mi tie jej deti stále nadávajú. To je jej výchova ! Nič dobré doma nevidia a nepočujú. Viem, že som stará, mám 80 rokov. Staroba je Dar Boží, ktorého sa každý nedožije." (Cecília Hudáková – obyvateľka Družstevnej ulice)

"Bojím sa otvoriť aj okno. Potkany napadli aj mačky, sú viditeľne zranené. Mám panický strach nastupovať do auta a chodiť po dvore. Pozrite sa (pozn. autora: ukazuje na betónový sokel pri dome zo strany ulice) na to množstvo výtrusov, ktoré sú okolo celého domu a v záhrade." (V.M. – obyvateľka Družstevnej ulice)

"Manžel zbadal dieru (pozn. autora: otvor na dome, ktorý sa nachádza vo dvore rómskej rodiny ), z ktorej sa valilo veľa potkanov. Musel ju zamurovať. Náš pes celú noc pobehuje po dvore. Bojím sa chorôb, ktoré šíria a tiež sa obávam toho, že sa nám dostanú do domu. Všimla som si, ako behajú po strechách a preskakujú z jedného domu na druhý." (Mária Salčíková – obyvateľka Družstevnej ulice a bezprostredný sused)

"Každý sa teší na leto, ja nie. Desí ma príchod neznesiteľného zápachu, veľkého množstva potkanov, rojov múch. Za dva dni mám v záhrade plné mucholapky. Potkanov je teraz toľko, že ich čakám na každom rohu. V záhrade som našiel hromadu dier, sú to potkanie nory. Nasypal som tam otravy a pridal úlomky skla. Aj tak to nepomáha. Pokiaľ sa neurobí poriadok na ich dvore, my naokolo zbytočne deratizujeme. Mesačne mám náklady na otravu viac ako 40 EUR. Už ma to nebaví. Neverím, že tento štát nemá možnosti, ako zakročiť a postarať sa o to, aby sme mohli opäť žiť ako ľudia. Kedy to bude Mesto Malacky skutočne riešiť? Až príde k nejakej epidémii? Kto bude za to potom zodpovedný? Nechceme za asociálne správanie a takýto spôsob existencie týchto ľudí zaplatiť našim zdravím. Deratizovať máme všetci, mesto nie? Keď sú už potkany na ulici, kto ju bude deratizovať?" (Oskar Dobrovodský ml. – obyvateľ Družstevnej ulice a bezprostredný sused).

"Aj za bieleho dňa ich je už dosť. Bežne ich nájdete aj pri potoku. Teraz keď potok  vyčistili , je na brehu vidieť veľké množstvo dier od potkanov. Pobehujú po ceste pred domom, dvoch sme tam našli už mŕtvych, asi ich zrazilo auto. Nie je problém ich nájsť aj v kapote motora v aute. Je len otázkou času, kedy prehryzú nejaký kábel a spôsobia nešťastie."  (Jan Knéblová – obyvateľka Družstevnej ulice)

Zuzana Baligová

(obyvateľka Družstevnej ulice
a členka občianskej iniciatívy ĽPM)



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

17.06.2011 10:38:44 | rrrr

dokedy sa toto nebude riešiť???keby to robili bieli davno su zavreti toto je svinstvo ľutujem tych ludi co tam žiju

17.06.2011 10:46:40 | j.

otras hnus...neviem ani čo k tomu povedať...mám malé dieťa,žijem v Malackách a toto je strašné.Ani si nechcem predstaviť,čo všetko z toho môže byť!

17.06.2011 11:04:53 | Táňa

Žijem vo Vysokých Tatrách, ale pochádzam z Malaciek. Na Družstevnej ulici mám rodinu, neďaleko novovzniknutej cigánskej kolónie. Sledujem cez internet, čo sa tam deje a zastavuje sa mi rozum nad tým, že to niekto nechal zájsť až do takejto situácie. Pri mojej poslednej návšteve Dolného konca som mala možnosť na vlastné oči vidieť, ako to tam vyzerá. Už to nieje tá kľudná ulička, kde som kočíkovala svoje deti a kde vládla vždy pohoda. Ľudia tu žili bez stresu a bez starostí o svoje zdravie a životy. Teraz sa zamykajú a trasú od strachu z nového rána....Chvala bohu, že sa toho nedožila naša babka a dedko!!!

17.06.2011 11:29:30 | jana

To snáď ani neni môžné, také niečo som v živote nevidela. Nič sa s tým nerobí, až keď prepukne nejaká nákaza, potom to budú riešiť, ale už bude
neskoro. Tí ľudia čo tam žijú sú chudáci, majú zkazené životy, obmedzené svoje práva na kĺudný život. Dokedy takto budú trpieť ? Kto im pomôže, kedy
budú mať svoj pokoj a kľudný život ? Držím im palce a veľa trpezlivosti....

17.06.2011 11:47:48 | renata

naozaj by som dopriala pánovi primátorovi a iným oči zatvárajúcim a nepočujúcim úradníkom, aby si vymenili svoje bývanie s rodinami na Družstevnej ulici, verím, že by 24 hodín nevydržali, no bohužial obyvatelia tejto ulici maju smolu, nikto kompetentný tam nebýva. tiež riešim otázku bývania a ked vidím ako sa to v MA rieši - nerieši, pojdem pozrieť na dáku peknú záhradu a niekomu sa tam nasťahujem, ale nám bude fajn....

17.06.2011 11:49:52 | el

Navrhujem tym komisarom z EU co sem chodia vykrikovat o diskriminacii ciganov zabezpecit pobyt v ciganskej osade na 2-3 dni. Alebo stacilo by im poskytnut ubytovanie u jedneho zo susedov na Druzstevnej. Chodia sa sem 'realizovat' o ludskych pravach, hlavne ze z UK ciganov posielali domov, vo Francuzsku ich vsetkych nalozili a poslali prec (aj napriek staznostiam EU).
Toto sa musi riesit radikalne - dokedy mieni tento stat chranit prava vsetkych potkanov (zvieracich aj ludskych)?

17.06.2011 13:26:34 | malacanka

Malacky uz davno nie su dobrym miestom pre zivot,A s takym vedenim mesta ako mame , este dlho nebudu.Ondrejka a jeho kumpani by mali konecne odist!!!!!!

17.06.2011 14:14:10 | iveta

primátora zvolilo len 18% oprávnených voličov, ale na jeho odvolanie je potrebných 30% voličov v referende, napriek tomu by sa to nemalo vzdať, prečo by sa táto situácia mala znášať ešte 3 a pol roka...

17.06.2011 15:36:56 | citizen

na zaklade peticie minimalne 30 percent opravnenych volicov je zastupitelstvo povinne vyhlasit referendum o odvolani primatora malaciek....... navrhujem podpisat peticiu a odovzdat ju msz......... vyuzime nedelne stretnutie na to aby sme mohli takto prejavit svoj nazor...... som za to aby toto stretnutie prebehlo v pokojnej atmosfere aby nebola dana polici zamienka na zakrocenie proti demonstrantom......... je cas sa zmlobilizovat a vyuzit konecne sovje obcianske prava............ komu na ludoch z Druzstevnej zalezi a komu nie je jedno ze mala skupina neprisposobivych ludi terorizuje okolie a....... komu nie je jedno kto riadi toto mesto a rozhoduje ako sa nam tu bude zit....... nech pride v nedelu na zohromazdenie pred mestsky urad....... ja tam budem urcite............. cim viac nas bude tym vacsia je sanca na zmenu.............

17.06.2011 16:30:38 | drahomira

To Citizen: Ok, je cas sa zmobilizovat. Ale zmobilizujte sa malacania a normalne. Nie debili s tym Kotlebom! Bez neho ste posrati, ci to? To je o nicom riesenie, ist bliakat s Kotlebom a pomahat mu v sireni jeho filozofie a byt lacnym nastrojom pre jeho promo. To teda malacanom "blahozelam"

17.06.2011 16:53:48 | el

To je vseobecna choroba Slovakov - ze sa nedokazu zmobilizovat a nechaju si srat na hlavu. Som zvedavy kolko ludi tam dojde..
A AK by aj peticia bola uspesna, AK by doslo k odvolaniu primatora, AK by sa zvolil novy.. aka je zaruka ze sa aspon tento problem vyriesi? Miziva.. Nechcem brat iluzie, ale tento problem treba riesit zvlast a zrejme inak.. To co primator (NE)urobil pre mesto je ina vec.. Mozu sa obe riesit na mieste ak bude zaujem obcanov, ktori si uz nechcu nechat srat na hlavu.

17.06.2011 17:09:45 | Denisa Bilkovičová

Je to nenormálne,nemorálne a neetické,že takto musia žiť slušní a pracovití ľudia mesta Malaciek a tí ostatní sa iba vyškierajú............

17.06.2011 18:40:05 | simon

Neviem načo kompetentní čakajú... na ďalšiu "Devínsku Novú Ves" v Malackách?! Smutné, že tí slušní susedia sa x-krát obracajú na každého, kto im na um zišiel, ale nikto nič.. Ich bezradnosť musí byť strašná. A to som si myslel, že ja mám hnusných susedov..

17.06.2011 20:16:42 | tá čo býva blízko

Ráno vstaneš ideš do práce a čo nevidím môj pes s potkanom v papuli fuj ešte že je očkovaný. A čo tí čo bývajú bližšie??? Každú noc neskutočne štekajú všetky psy na ulici žeby rómovia sa chystali kradnúť vstane pozrem na dvor chvíľu nehybne stojím nič sa nedeje idem do izby pozrem z okna a čo nevidím mačka uteká pred potkanom ktorý je skoro väčší ako ona. Utrácame veľké množstvo za otravy proti týmto POTKANOM 1 balík na jeden deň ráno všetko zožrané !!! A teraz otázka my máme deratizovať za naše peniaze kvôli rómom??? Nech sa mesto postará !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hanba mestu Malacky !!!!!

17.06.2011 21:58:11 | Aby človek ostal človekom

Potkanov pochytáme a vypustíme do budovy mestského úradu. Potom budeme ticho sledovať, ako to budú riešiť a hlavne ako dlho. A keď by sme aj neurobili, časom prídu na Radlinského sami. Pri takom apetíte a množení je to čoskoro.
Páni úradníci. Predpisy sa čítajú preto, aby sa vykonávali. Otvorte srdce, nasaďte ľudskú tvár a pozrite sa na tento problém tak, ako by ste vedľa nich bývali práve Vy. Ostaňte ľudmi, robte pre ľudí a vážte si ich. A tých, ktorí sa ako ľudia nesprávajú, trestajte. Keď tresty nezaberajú, hľadajte nové riešenia.
PRE PÁNA BOHA, UŽ NIEČO ROBTE, CHCEME ŽIŤ AKO ĽUDIA. UŽ TO DLHO NEVYDRŽÍME. BOJÍME SA, ŽE NÁS DENNODENNÁ TRAUMA PRIVEDIE DO STAVU KONAŤ SKRATOVO. NEDOVOĽTE TO.

17.06.2011 22:09:57 | Oskar Dobrovodsky

Mesto Malacky, zivotne prostredie mi odmietlo pomoct v likvidacii tych potkanov. Dokonca mi tvrdili, ze tie stovky potkanov nie su od Romov, ale od inych susedov! Neskutocne arogantni su pracovnici mestskeho uradu, vraj tie potkany su nas problem, nie mesta. My uz asi nepatrime do Malaciek, napokon aj kanalizacia konci na Kozej ulici... Zil som vo viacerych krajinach, mestach, no s takymto pristupom k obcanom ako v rodnych Malackach som sa ozaj nikde nestretol, dokonca ani v takej Juznej Afrike. Na obvodnom urade zivotneho prostredia mi pani prednostka OUZP dokonca povedala, ze v ich kompetencii nie je zivotne prostredie fyzickych osob ale len firiem, podnikatelov atd. Marne som jej ukazoval list z ministerstva zivotneho prostredia, kde je cierne na bielom, ze obvodny urad musi urgentne konat proti devastacii a zamernom niceni zivotneho prostredia na Druzstevnej...

17.06.2011 22:50:06 | deratizer

čo takto deratizovat majitelov týchto rodinných miláčikov?

17.06.2011 23:04:29 | tá čo býva blízko

Potrebujeme sponzora !!!!!!!!!!! Nutne kto prispeje na deratizáciu ?????

17.06.2011 23:23:06 | Geronimo

Potkany z Družstevnej sa šíria do okolia. Ten nadpis je o cigáňoch?

17.06.2011 23:55:12 | el

Tak toto je vazne sila. Tie zakony pisali sami cigani, alebo je v tomto state total anarchia a nezosype sa len preto ze slusnych ludi sa nenapdne spravat ako hyeny?

18.06.2011 00:38:13 | Peter

Pan Dobrovodsky, mohli by ste nafilmovat (zabery su asi z vasho dvora) i to, cim sa take kvantum potkanov zivi na dvore romakov? V clanku sa pise, ze potkany nevydrzia 2 dni o hlade. To ich romaci snad podkrmuju? Nie je to o tom, ze potkany sa zdrziavaju hlavne na miestach pravidelneho prisunu obzivy (chov hospodarskych zvierat, sklady obilnin,...)? Nemyslim, ze romaci vo velkom rozhadzuju po dvore zbytky potravin. Ak sa mylim, opravte ma.

18.06.2011 10:08:28 | Zuzana Baligová

Po prečítaní Vášho komentáru mám pocit, že spochybňujete fakt, že potkany sa premnožili na Družstevnej práve kvôli spôsobu života, ktorý rodina Galbových a Danihelových žije.
Potkan je všežravec, zje všetko, čo mu príde pod zub, má sklony ku kanibalizmu a predovšetkým miluje prostredie plné odpadu, ktorý sa nekontrolovane zväčšuje a stále prináša "nové prekvapenia".
Prosím Vás, v najbližšom okolí tejto rodiny sa žiadne hospodárske zvieratá nechovajú, alebo máte lepšie informácie ako ja? Skúste sa o ne podeliť.

18.06.2011 15:57:41 | Oskar Dobrovodsky

Vazeny pan anonym "Peter", ako vidim asi je vam zbytocne daco pisat o zvieratach s nazvom potkan, ako ziju, cim sa zivia atd. Ciganom kazdorocne zamrznu popolnice, nedaju sa vysypat a na dvore sa im hromadi odpad. Preco im asi zamrznu? Pracovnickam zivotneho prostredia vysvetlili ze preto, lebo tam vylievaju polievky(!) a oni im to aj uverili...a skuste prist k Romom a lepsie sa poobzerat po dvore, ktore nelegalne okupuju, co tam vsetko je. Preco asi neboha p. Benkova z ul. J. Holleho mala na dvore stovky potkanov? Skuste porozmyslat tym policajnym premyslanim ;-)

19.06.2011 10:04:27 | sandy z marktgraitz, bavorsko

Prosim, Vy, ludia, budte jednotni, v jednote je sila! Myslime na Vas! Pan Primator, Ondrejka, vo Vasom "zaujme" neodkladne si hladaj te druhe zamestnanie!

20.06.2011 11:50:13 | Ex-Malačanka

S radosťou môžem povedať, že už 4 roky nie som Malačanka. Toto mesto "nerastie", aktivity pre deti a mládež takmer nulové. Architektúra otrasná ..... Ale to je o inom.
V akom štáte žijeme?? Ako je možné, že proti Cigánom si proste Nikto a Nič nevie poradiť? Články v novinách, na internete, rôzne videá, účasť kadejakých známych tvárí a NIČ sa neudialo. Je to časť obyvateľstva, ktorá žije z našich daní (česť výnimkám, ktoré tiež osobne poznám) a nevieme si s nimi poradiť? Nie sú páky? Veď z nás bielych a pracujúcich sa tu pomaly ale isto stáva utláčaná menšina!
Je mi ľúto obyvateľov Družstevnej, držím im palce, nech sa MÚ na čele s pánom Ondrejkom rozhýbe k činom.

20.06.2011 14:18:58 | Eva

Pri pozeraní videa mi behajú zimomriavky po tele. A to je len video.... Je mi ľúto všetkých Malačanov, bývajúcich na Družstevnej v blízkosti tých štátom "chránených živočíchov" .

21.06.2011 06:47:01 | malačanka

Tieto videá sú už dávno minulosťou Oskárek D. sem dal videá ktoré patria do historie a O.D. by sa mal trocha dať preliečiť ale ja sa nečudujem že mu z tých ,,susedov,, trocha hrabe. Mimochodom dom O.D. údajne polícia stráži nonstop za naše peniaze to je ozaj sila. Aj ja chcem aby mi policajti strážili byt Vy snád nie?

21.06.2011 07:09:55 | Zuzana Baligová

pre MALAČANKA:
Videá o premnožení potkanov boli natočené pred týždňom.

Zuzana Baligová, autorka článku

21.06.2011 07:21:25 | malačanka

neboli, prečo klamete?

21.06.2011 07:29:15 | Zuzana Baligová

Pre MALAČANKA:
Pre osočovanie za klamstvo s Vami v ďalšej diskusii pokračovať nebudem.

Ak neveríte, alebo mienite svojím postojom zavádzať ostatným čitateľov, vítam Vás na našej ulici kedykoľvek aj v priebehu dňa a môžete sa prísť presvedčiť na vlastné oči. Okrem iného, včera ten stav bol aj počas dňa rovnaký. Bohužiaľ.

Problém s potkanmi nie je už dávno len problémov rodiny Dobrovodských. Pravdepodobne ste nečítali aj ostatné výpovede v okolí žijúcich susedov, ktoré sú k článku priložené. Alebo nebodaj aj výpovede týchto ľudí spochybňujete?

21.06.2011 07:38:51 | malačanka

to určite nie ale bola som sa tam minulý týždeň pozrieť a cigáni mali dvor uprataný bez špiny aká je na Vašom videu. Ale opakujem že takých ,,susedov,, nechce nikto je to otras.

21.06.2011 08:12:28 | Oskar Dobrovodsky

pre malacanka. Co sa tyka videa potkanov, je to z minuleho tyzdna. Minuly tyzden clenovia mestskej policie videli na vlastne oci z dvora priamej susedy p. Salcikovej desiatky potkanov, dokonca lozia po strechach a hodne ich vraj vliezlo na povalu tej prednej ciernej stavby. Hlavny brloh maju v zadnom neobyvanom dome. Siel som osobne k Romom vo stvrtok 16.6.2011 (tymto vyvraciam vase klamstvo) a chcel som sa s nimi dohodnut o likvidacii brlohov tychto potkanov, pretoze vsetkym nam hrozi mozna nakaza, prenasaju mnoho chorob. Ohladom tohto urgentneho problemu treba zabudnut na nejake vojny a co najrychlejsie hladat riesenia. Cize zvadzat jeden na druheho kde sa vzali tie potkany, kto je na vine, teraz nema vyznam. Potrebujeme vsetci pomoct!

21.06.2011 08:23:34 | malačanka

pre O.D.
Po Malackách sa šepká že údajne zháňate modré slúchadlá a samopal, čo je na tom pravda? :o)

21.06.2011 08:29:58 | Oskar Dobrovodsky

Co sa tyka toho odpadu na dvore, ktory okupuju bez suhlasu majitelov dvora, tak odpad prehodili na susedny dvor p. Rafajovej, kde sa tiez zdrziava mnozstvo potkanov. Uz su tak navyknute, ze aj cez den ich tu mnoho pobehuje...

21.06.2011 08:34:37 | malačanka

pre O.D.
údajne malo byť na Vás podané trestné oznámenie za nebezpečné vyhrážanie, čo o tom viete? Je to pravda alebo zase lož?

21.06.2011 08:44:36 | Oskar Dobrovodsky

Ano, vraj podali na mna trestne oznamenia za napadnutia, pokusy o vrazdu, pokusy o zabitie atd. Samopal este nemam ale zato najmodernejsi gulomet typu FK-729. Este daka otazka, pani Jezkova? Co takeho sa este suska?

21.06.2011 11:57:22 | Lucia

Pre malačanka:
Môžem potvrdiť, že tieto videá sú pravdivé a aj ako som sa sama predsvedčila minulý týždeň neskoro večer ako som išla domov po Družstevnej ulici , pred cigáňmi na ulici behali potkany. Aj policajti, ktorí tam akurát stáli to videli, ešte si aj posvietili na potkany.
Takže : malačanka by sa mala dať PRELIEČIŤ, keďže nemá dôkazy ako som to videla ja na vlastné oči. A takto neprávom osočovať Oskara D. sa nepatrí.
Držím palce rodine Dobrovodských , ľudia sú s Vami .

21.06.2011 13:42:24 | bez Ondrejku

bez Ondrejku budu Malacky dobre mesto pre zivot.
Je neschopny udrzat v meste priadok. Hlavne ze si pan Ondrejka robi PR v TV ked hovori, ako sa on snazi.
Slusny obcan je buzerovany mestskou policiou za kazdu malickost.
Je to HNUS co sa v Malackach robi (aj na Druzstevnej, aj na Radlinskeho).
Ak by nahodou niekto zacal zbierat podpisy na odvolanie PANA ondrejku, napiste kde a kedy bude peticia dostupna. Rad sa podpisem,

nie spokojny obcan

21.06.2011 13:49:26 | bez Ondejku

Aby clovek ostal clovekom?
V Kauflande som videl p. Ondrejku, rodinny nakup. Bolo velavravne vidiet, ako primatora nikto nepozdravil (ani ja). Myslim, ze rovnako blbo sa citil aj p. Ondrejka ako aj ludia co ho stretli.

kde a kedy sda da podpisat peticia za odvolanie Ondrejku?

ten odpor k msz nielen pre to co sa deje na Druzstevnej. Je toho viacej.

nespokojny obcan

22.06.2011 16:54:04 | Denisa Bilkovičová

Toto by mal vidieť Brusel,akých máme civiliz.romov,toto je výsledok ich otrepanej integrácie(hovoria ani nevedia o čom).U takýchto neprispôsob. romoch treba segregácia-sami žiť niekde na okraji mesta,mať svoje školy,obchody a sami si vládnuť a bude pokoj svätý......,nevedia sa prispôsobiť tak čo s nimi.........

22.06.2011 22:45:42 | Jason

myslite nieco ako v Juhoafrickej republike?nieco take v dnesnej dobre urcite neprejde,mozno by to preslo Izraelu ako tak,ale urcite nie Slovensku

23.06.2011 20:00:40 | Denisa Bilkovičová

Odkaz pre malačanku: Vy srandujete o takých veciach-modré slúchadlá a samopal......dobrý čierny humor! Musíte mať vysokéé IQ.Na takúto tému sa bavte so svojou rodinou,vy inteligentko!

23.06.2011 20:10:31 | Denisa Bilkovičová

odkaz pre malačanku: Ak sa za týmto anonymom skrývate tá osoba , na ktorú myslím a je pracovníčkou Msú,by ste mali položiť na stôl klúče od vašej kancelárie a utiecť rýchlejšie jak smrad,nakoľko nezvládate svoju funkciu po žiadnej stránke,už ani po psychickej.Za výroky a klamstvá,ktoré ste tu uviedla sa môžete iba hanbiť!Vy môžete kľudne spávať????????

23.06.2011 20:23:10 | Denisa Bilkovičová

Malačanka! Preliečiť by ste sa mala dať predovšetkým Vy!!!!!Ste nejaká zakomplexovaná,stále nechápem o čo Vám vlastne ide???????

23.06.2011 20:33:49 | Denisa Bilkovičová

ODKAZ PRE MALAčANKU: Vedľa Vášho bytu žijú takýto neprispôsobiví romovia,ked aj Vy by ste chceli ochranku?????Vy asi ani neviete čo vlastne píšete???Tiež sa Vám vyhrážajú,robia zle?Poradím Vám napíšte na Msú určite vám pomôžu!!!!!

25.06.2011 20:20:01 | Džanka

Som z Košíc, a to čo sa deje na Družstevnej ulici v Malackách je doslova brutálne! Je mi zle z toho ako sa na Slovensku zaobchádza s neprispôsobivými cigánmi! Len ďalej ich ochraňujme, všetko im dajme a podporujme v tom, čo robia - chudáčikovia! Nič sa s nimi nerieši - normálne som zhnusená tým, ako sa každému smejú do očí, pretože vedia, že nikto im nič neurobí! Zobuďme sa ( lepšie povedané Vláda Slovenskej republiky zobudťe sa konečne! Je to aj váš problém!). Otrasné, otrasné a otrasné!!! Mimochodom to isté máme na Luníku IX.-drzí sú až až

25.06.2011 20:30:43 | Džanka

Pre malačanku: To čo vy ste za človeka!!! fuj otrasnééééééééééééééé a poznáte také, že KAŽDÉMU SA RAZ VŠETKO VRÁTI? Tak si dávajte pozor na jazyk a činy...

27.06.2011 14:56:58 | hore hlavu

Hore hlavu občania z Družstevnej, ešte nie ste na tom najhoršie
http://zivot.lesk.cas.sk/clanok/9557/mili-susedia-rodina-nezvladla-zivot-vedla-romskej-bytovky.html
a nikto nech sa neteší, stať sa môže hocikomu z nás...

03.07.2011 17:56:22 | jojo

paneboze co sa to deje ved to uz nie sme ako ludia kde su ty co sme ich volili a verili im co robia nevedia si rady s takymoi parazitmi a nechaju tyrat slusnych ludi ten Kotleba by nemal prist az v septembri ale hned aspon by mestu ukazal ako sa robi poriadok chudaci ludia

04.07.2011 13:39:55 | Marta

Hanba mestu, hanba štátu! Prehadzovať si zodpovednosť za problém ako horúci zemiak? Je to neuveriteľne smutné že nechajú žiť poctivých občanov v takýchto podmienkach

12.07.2011 11:40:48 | rn_lv

Tak hintí cigáni sa idú sťažovať na rasizmus?! Práveže toto je rasizmus!!!! že ich nechajú robiť čo chcú, keby som také niečo spravila ja, tak by mi už zobrali deti, dom, všetko ešte aj zubnú kartu a doživotne by som musela splácať pokuty!!! Prisťahovala by som ich vedla Lipšica...či by aj jemu potom stačili kamery na ulici

03.04.2014 20:09:53 | Otto Majoroš Slov.Nové Mesto

Dobry večer chcel by som pridať svoj príspevok ohľadne šírenia sa potkanov. Už viac rokov sa venujem chovu zajacov. Predtým nebolo ich tak rozmnožene, no tento rok je strašné. Používal som otravu, elektrický odpudzovač no nepomôže . Vie mi niekto poradiť ako na nich. ?

03.07.2015 13:33:57 | gypsyking

prenajat si bager zrovnat so zemou a problem bude vyrieseny.