Ľudia pre Malacky » Juraj Říha ako občiansky kandidát na primátora Malaciek

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Juraj Říha ako občiansky kandidát na primátora Malaciek

Vo voľbách sa budeme uchádzať o vašu dôveru spolu s novými ľuďmi. Ako jednotná skupina Ľudia pre Malacky z radov bežných občanov máme chuť a nadšenie naďalej vás zastupovať a presadzovať verejný záujem. Chceme spraviť krok vpred so spoločným občianskym kandidátom na primátora mesta. Rozhodli sme sa podporiť Juraja Říhu, poslanca a jedného zo zakladajúcich členov nášho združenia, ktorý potvrdil svoju kandidatúru a predstavil 8 prioritných tém programu. Jeho slová prinášame v úplnom znení.

Milí Malačania,

uplynulo už takmer osem rokov, čo som sa prvý raz predstavil v domácnostiach môjho volebného obvodu s prosbou o podporu vo voľbách do mestského zastupiteľstva. Dôvera, ktorú som získal vtedy i o štyri roky neskôr, mi umožnila pripraviť a uskutočniť viaceré pozitívne zmeny v meste. Zároveň ukázať, že proaktívnosť a zodpovedný prístup môžu byť prirodzenou výbavou poslanca mestského zastupiteľstva. Osobné návštevy a stretnutia s obyvateľmi mesta, pozorné počúvanie a spoznávanie ich názorov, náročné skúšky v čase, keď som sa verejne postavil za ľudí, ktorým iní upierali práva - to všetko ma naučilo byť vnímavým a trpezlivým pri riešení našich spoločných problémov. Ďakujem vám za to.

Dnes sa do služby hlásim opäť ako kandidát na primátora Malaciek. Poznajúc silné aj slabé stránky mesta, s cennou 8-ročnou skúsenosťou, odbornými poznatkami a užitočnými pracovnými kontaktmi. Rozhodol som sa tak predovšetkým vďaka podpore, ktorú cítim a dostávam od vás, obyvateľov mesta. Veľmi si vážim túto dôveru. Ako primátor by som chcel pokračovať v práci, ktorá ma napĺňa, a ukázať, že sa veci dajú robiť aj inak: že samospráva môže byť ľuďom otvorená a byť tu predovšetkým pre nich.

Chcem, aby sme všetci žili v meste, na ktoré sa môžeme spoľahnúť. Ak dostanem od vás poverenie, mám jasný plán, ako vytvoriť ochranu rodín v sociálnej núdzi a posilniť aktívnu starobu našich seniorov, ako zvýšiť podporu športu a zlepšiť vzťah mestského úradu a občianskeho sektora. Mám v rukách devízu - tím šikovných ľudí, ktorí venujú mestu svoj čas, energiu a nápady. Aj preto si trúfam predložiť vám odvážny volebný program a uchádzať sa o mandát napĺňať ho. Sú v ňom reálne návrhy v kľúčových oblastiach dopravy, bytovej výstavby či obnovy chodníkov a ciest.

Uchádzam sa o vašu dôveru ako občiansky kandidát. Tak, ako som aj pred ôsmimi rokmi začínal. Chcem byť primátorom celého mesta, nielen skupiny ľudí či jedného obvodu. Malacky mám veľmi rád, narodil som sa tu a prežil celý svoj doterajší život. O to viac si želám, aby mesto za môjho vedenia dalo Malačanom to, čo potrebujú, čo od mesta očakávajú. Takéto Malacky ponúkam.

Ako výzvu vnímam nielen problémy občanov, ale aj tie, s ktorými sa denne stretáva mestský úrad a jednotlivé mestské organizácie. Mojou voľbou Malacky nestratia drahocenný čas. Nemusím prechádzať dlhým obdobím spoznávania prostredia ani komplikovaných zákonov. Rád využijem tento čas i celé ďalšie štyri roky na to, aby som naplnil svoje a predovšetkým vaše predstavy o tom, ako by Malacky a život v nich mal v nasledujúcich rokoch vyzerať. Chcem vás preto poprosiť o podporu a o to, aby ste 15. novembra prišli voliť.

Juraj Říha



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

10.09.2014 16:19:31 | miro

Pan Riha je to vase rozhodnutie. Pripravte sa na to ze mate pred sebou dva mesiace kedy po vas pojdu. Svedci o tom mestsky urad ktory na vas hadze spinu uz teraz. Pravica rozhadana stvu proti vam ludi. Neurobte chybu. Proti vam stoji kto?
- robotnik z tekosu co chran malacky v podruci uradnikov co si s nim budu robit co chcu. to mysli vobec ako vtip?
- byvaly policajt co ho lipsic isiel odvolat. zaujimava era ked mizli penazenky na jeho oddeleni alebo sa pustali vykradaci aut. sa mu zachcelo prasul?
- "nezavisla" byvala omladina HZDS podporovana symbolom spinavosti a upadku uradu sucasnym primatorom. ake ksefty uzatvorene?
- vychodniar z juhu co sa hambi priznat pred juzanmi ze ticho kupil barak na radku a uz jeho "my juzania a my hrdy juh" meni za baracek pri nemocnici. to nema ziadnu reflexiu?
- opravar pocitacu co skusal a skusal kandidovat na vsetko. su mysli ze teraz to da?

kto ta proboha este kandiduje? pan Riha ani vy nie ste svatec a mate za usami. ale sam povedzte nie je vam smiesne kandidovat ked mate proti sebe? potom co za volby to zase budu :/

10.09.2014 18:24:46 | J.Říha

Každý kandiduje sám za seba a obyvatelia si vyberú podľa svojich preferencií a kritérií. Preto prosím, aby sme sa vzájomne rešpektovali a nevyjadrovali sa k iným kandidátom týmto spôsobom.

10.09.2014 20:25:44 | Rado

p.Riha, mam take podozrenie, ze tie prispevky ala "Miro" si pisete sam a sam si na ne aj odpovedate. Uz som si viackrat vsimol prispevky ohladne vychodnarov atd...
Dufam, ze sa mylim.

10.09.2014 20:26:49 | ja

Ma moj hlas ! :)

10.09.2014 21:54:50 | Iveta Boskovicova

Stara pravda hovori ze sa neda vsetkym vyhoviet. Ludia budu mat svojich favoritov, kandidati maju tabory podporovatelov. Tu najdete pochvalu LPM inde kritiku a pochvalu inych. A preco nie :) Aby som nebola zamienana s panom poslancom Rihom, najskor napisem - dobrovolne priznam ze som z tabora podporovatelov pana poslanca Rihu :D Nie slepa podporovatelka! Poviem iba kratky pribeh o skusenosti s panom poslancom. Ked nam dazd vytapal na Radku dvory, volali sme ´svojho´ poslanca. Pan poslanec Riha dosiel /a bolo mu jedno ze je sobota vecer/ obul si gumaky a s manzelom presiel zahradu. Ziadny namysleny politik z vysokej politiky! Normalny obycajny clovek z masa a kosti. Pan poslanec sa neozyval ale slovo splnil. Az sa nam pred domom zacal kopat odtokovy rigol a vodu odviedol. Pan poslanec, ked to citate. Vy nepotrebujete slovnu podporu. Moja rodina vam dojde podakovat 15. novembra. Touto cestou vam dakujem a ludom z inych taborov odkazujem ze svoj nazor nezmenim :)

10.09.2014 23:23:48 | anonym

Byť človekom sa oplatí! A Vám sa to za tých osem rokov podarilo. Som srdcom vychodniar, no nikdy by som nešiel do čela mesta, pokiaľ by som sa v nom nenarodil a neprežil minimálne väčšinu svojho života. Chce to sebareflexiu. Ďakujem, že kandidujete. Máte môj hlas.

10.09.2014 23:44:29 | Iveta63

my sme na Hlbokej nevolali a tak to aj vyzera - rovnako na figu (rigoly?! boli by sme spokojni aspon so znizenim rychlosti prechadzajucich aut, po tych Tecos-ackych sa domy nielen otriasaju ale vzdy su to rany ako z dela). Chcela som vsak p. Rihu pochvalit za jeho proaktivitu a padne argumenty, ktore tahal na jednej zo schodzi mestskeho zastupitelstva a tiez, verim, ze mu tento pristup a ochota zostanu. Drzim palce a volim!

11.09.2014 13:14:10 | eva rezna

Pán poslanec Říha sa nám rozhodol pomôcť,keď nám\"tieklo do topánok\"...Bol tým,ktorému nepadlo za ťažko ísť na kompetentné inštitúcie. Hľadať a nájsť riešenie,predniesť ho na školskej rade ZUŠky.Vďaka jeho ochote a promptnosti sme ako učiteľky na ZUŠ krátko pred ukončením externého štúdia neprišli o prácu.
Pán Juraj Říha je človek,ktorý má moju dôveru.

11.09.2014 14:52:11 | Oskar Dobrovodsky

Zo vsetkych kandidatov na post primatora Malaciek odporucam jednoznacne pana Juraja Rihu, ktory ma presvedcil o svojich kvalitach, vie (ako jeden z mala) dodrzat slovo, je mimoriadne schopny, vytrvaly, ale aj nezavisly, nestranny.
Ked som ho spoznal pred piatimi rokmi ako poslanca MsZ, myslel som si (budem uprimny), ze je prilis mlady, nepocitoval som nejaku velku doveru, no o to viac ma neskor svojimi konkretnymi cinmi, schopnostou prijemne prekvapil. Ma okolo seba sikovnych ludi z OZ Ludia pre Malacky, ktori uz mnoho pozitivneho vykonali pre toto mesto, pre obcanov.
Drzim panovi Rihovi palce, verim, ze sa stane novym primatorom a nase mesto Malacky vykroci uplne inym smerom do buducnosti.

11.09.2014 16:07:18 | LK

Aj ja som veľmi rada, že sa poslanec Říha rozhodol kandidovať na primátora a takisto som veľmi rada, že sú pedagogičky ZUŠ takto verejne vďačné členovi Rady školy pri ZUŠ ( ktorý prišiel do rady ZUŠ na môj podnet keď boli problémy so získaním financií na prerábku, obnovu a rozšírenie priestorov ZUŠ) za to že im aktívne pomohol, keď mali problémy a potvrdili tak znova, že personálna výmena poslancov v Radách školy za tých najšikovnejších poslancov MZ má veľký význam, pretože dlhodobá stagnácia neprináša úžitok nikomu. Navyše je maximálne otvorený novým návrhom od občanov, ako nový primátor bude sa môcť osobne účastniť rokovaní o malackej nemocnici a pevne verím, že sa mu tam podarí v prospech mesta Malacky a pacientov podarí urobiť nové pozitívne kroky, takisto že zabezpečí rozumné využitie priestorov malackého kaštieľa v prospech umenia, kultúry, vzdelávania a 3. sektora nielen opravu chodníkov. :-)

05.10.2014 15:40:18 | steve malacan

Vo veľkej politike to pred voľbami vrie ako v v hrnci plnej šošovice. Tento spoločenský neduh sa prenáša aj do začínajúcej sa komunálnej kampane. Nikto kandidátom na primátora neberie ich intelekt, odbornosť, vedomosti, snahu, flexibilita, kreatívnosť. To sa dá povedať aj stávajúcich poslancoch Ale je tu ešte jeden závažný ľudský fenomén a to je charakter, úcta k ľudom všetkých generácií, slušné správanie hodné kandidáta, poslanca, nenadraďovať sa, nebyť arogantný a pod. Za posledné volebné obdobie sa z radov niektorých poslancov vyskytli aj tieto prejavy. Mnohí ľudia o nich vedia, zažili to na vlastnej koži, či už na mestskom úrade, na verejnosti, pri rokovaniach a nezabudnú na to. Pri kampani sa to môže prejaviť a môžu to slobodne vysloviť to. Žiaľ v živote to tak býva, že aj toto môže kandidátom na primátora poškodiť. Faktom je, že negatívne vlastnosti sa na stoličke primátora môžu ešte hlbšie prejaviť a to je už potom veľmí zlé. Prehlasovať bez dôkazou a hovoriť o skorumpovanosti , podvodoch, osočovať, ohovárať a neviem čo, to nectí intelektuála. . Ak niekto niečo má, vie tom, môže konať a podať trestné oznámenie. Nemôžme ľudom zakázať a nevysloviť aj takéto prejavy. Sami si to niektorí spôsobili a nesmú sa potom hnevať na otvorenosť ľudí, je predsa demokracia a to sme chceli, či nie? Môžte sa do mňa kľudne do mňa pustiť, ja to znesiem.. S úctou a láskou občan Malaciek. Viacerí ma podľa nicku poznajú. Želám si kľudnú, skutočne súťaživú kampaň.

06.10.2014 18:24:12 | cyklista

Dobrý deň p.Říha. Som vášniví cyklista. Denne dochádzam do práce na bicykli. Chcem sa Vás preto opýtať ako potenciálne budúceho primátora Malaciek. Ako a či vôbec máte plán, ako urobiť z Malaciek nielen dobrým mestom pre život, ale aj dobrým mestom pre cyklistov? Jazdiť po uliciach Malaciek na bicykli je dnes skôr hazard so životom, ako zábava(pre niekoho aj nezbytnosť). Poprípade by som pre Vás mal aj vzor, s ktorého by ste si mohol vziať príklad. Tou je neďaleká Břeclav, ktorú niekedy domáci obyvatelia nazývajú malá Šanghaj. Nespočetne množstvo cyklochodníkov a cyklopruhov aké majú oni, Malacky, ktoré nemajú ani centimeter ciest na ktorých by sa cyklista nemusel obávať o svoj život, môžu len závidieť. Dúfam že Vaše ekologické zmýšľanie neskončilo bojom proti epidemiologickému pavilónu, ale podporíte aj ľudí, ktorí sa ozaj chovajú ekologicky, pokiaľ to nieje nevyhnutne nutné, nechajú auto doma a radšej šliapnu do pedálov.

07.10.2014 13:51:46 | J.Říha

Problematike sa venujeme. Možno ste zachytili napríklad našu spoločnú iniciatívu k preznačeniu celého úseku medzi Malackami a Veľkými Levárami. Z aktivity poslanca Milana Ondroviča bola vypracovaná aj mapa pohybu cyklistov v meste a vieme, kde aké opatrenia treba navrhnúť v celej sieti, či sa už ide o budovanie cyklotrás v hlavnom dopravnom priestore, v pridruženom dopravnom priestore, ale aj samostatné vedene trasy, či napríklad značenie piktogramami, alebo nejaké bodové opatrenia.

Poznáme aj ekonomické zhodnotenie vybudovania celej siete, ktoré je odhadované na 1,3 mil.€, čo žiaľ zafinancovať len z mestských zdrojov nedokážeme. Preto som sa už aj v diskusii tu na webe vyjadril, že som pripravený ako primátor mesta zapojiť na dofinancovanie projekty integrovaných stratégií a cehraničnej spolupráce.

K problematike cyklokoncepcie mesta bola pod vedením M. Ondroviča vypracovaná tiež diplomová práca A. Peciara. Verím, že ak by ste sa s ním skontaktovali, mohli by ste to rozdiskutovať do detailov.

07.10.2014 19:10:43 | osa

Pán Ríha, vzhľadom na to , že sa mesto vyjadrilo, že má dosť peniazi a môže postaviť nezmyselnú fontánu v centre mesta, mohlo by mať záujem aj o zdravie našich maloletých občanov a radšej investovať do opráv škôlok. Co keby ste sa prišli pozrieť do škôlky na Rakarenskej ulici o ktorú by ste sa mali starať vy ako mesto. Bude veľmi prekvapený čo sa zanedbalo!!!! My rodičia sme vynaložili už nemalé úsilie na zveľadenie škôlky a radi by sme už videli aj nejakú tu snahu a hlavne skutok už aj od Vás. Stále čakám na Vaše vyjadrenie, čiiiiii počkáme na to až sa niečo zase stane a až potom tu budu všetci najmúdrejší krútiť hlavou čo všetko sa malo urobiť!!!!

08.10.2014 19:40:04 | Nikol

Pre OSA. Na brigáde v MŠ Rakárenská sa okrem veľkého počtu rodičov, ktorých deti škôlku navštevujú zúčastnil aj kandidát na primátora mesta Marian Novota (pritom tam žiadne dieťa nemá). Ani sme o tom nevedeli, lebo sa „skrýval“ za Malacký Skrášľovací Spolok (https://www.facebook.com/malackyskraslovacispolok). Ako som si všimla, zúčastňuje sa aj na iných akciách v meste. Rovnako sa zúčastnil aj na brigáde pred otvorením elokovaných tried MŠ na Záhoráckej ulici. Na svoju prácu veľmi nepoukazuje a zbytočne sa ňou nechváli. Je to možno škoda, keďže o ňom veľa ľudí ani nevie. Pán Říha a mnohí jeho poslanci na akcie nechodia, o to viac o nich hovoria a prisvojujú si zásluhy iných.

09.10.2014 13:03:47 | osa

Nechcem uraziť ale asi evidentne neviete vôbec NIC, Nejde o žiadnu modernizáciu tu ide o havarijný stav , asi neviete o tej veľkej diere pod budovou a ak to spadne tak kto zato preberie zodpovednosť, VY???? Niekedy je treba aj prísť pozrieť a nie len prečítať spravu že tam nieje niečo v poriadku. A ako hovoríte citujem nie som nový človek, ktorý sa objavil dva mesiace pred voľbami s neznalosťou problematiky a financií mesta. Prave preto , tu nejde o žiadnu kandidatúru tu ide HLAVNE O MALE DETI. Budte tak dobrý urobte si čas a maličký výlet ,chodte si to pozrieť. Prídu dažde, pôda sa začne zosúvať,otázka času a bum..Budeme čakať na vaše vyjadrenie

09.10.2014 13:12:28 | osa

Pre NIKOL ospravedlňujeme sa áno bol tam SKRASLOVACI SPOLOK , a je pravda že p.Novota tam nemá ani deti , je to naozaj správny človek , , nesedí len s papierom v ruke ale obráti aj tou lopatou a poriadne. Ako hovoríš Pán Říha a mnohí jeho poslanci na akcie nechodia, o to viac o nich hovoria a prisvojujú si zásluhy iných. TAK TAK
Juraj Říha ako občiansky kandidát na primátora Malaciek

JUDr. Ing. Juraj Říha, PhD. Vyštudoval Právnickú fakultu Trnavskej univerzity a Národohospodársku fakultu Ekonomickej univerzity v Bratislave. Poslancom mestského zastupiteľstva je od roku 2006. Zároveň je predsedom mestskej komisie pre správu majetku a legislatívu a zastupuje mesto v dvoch radách škôl. V roku 2010 úspešne viedol občiansku kandidátku iniciatívy Ľudia pre Malacky. Pracoval v oblasti advokácie a médií. V súčasnosti pracuje na Ministerstve financií SR, kde vedie oddelenie zaoberajúce sa daňovou politikou miest a obcí. Pracovne komunikuje s Komorou daňových poradcov, úzko spolupracuje so Združením miest a obcí Slovenska a Úniou miest Slovenska. Prednáša a publikuje v odboroch komunálne a finančné právo.

Najčítanejšie články

  1. Dnes | Týždeň | Mesiac
  2. Minister Lipšic si osobne prezrel problémovú lokalitu Družstevnej 47×

  3. Sasinkova ulica môže prejsť obnovou už tento rok 32×

  4. V piatom obvode je obnovený ďalší vnútroblok 17×

  5. Snívali pod ním Pálffyovci, môže byť stromom roka 14×

Dnes je 28.04.2024

  1. Meniny má Jarmila

Počasie

Poskytuje In-počasie

Kategórie článkov

Odkazy

Partnerské odkazy

Mestske centrum kultury
malacke pohlady
strojar
SCK Zahorak Malacky