Ľudia pre Malacky » Podporme vo voľbách Martina Macejku

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Podporme vo voľbách Martina Macejku

Dnes oficiálne končí volebná kampaň do samosprávnych krajov. Doznievajú posledné zvuky z mikrofónov. A začína dvojdňový priestor pre nás, občanov, aby sme si povedali otvorene názor. Aby sme sa porozprávali so svojimi priateľmi a príbuznými. I ja tak učiním. Nehanbím sa za to, že chcem podporiť slušných, nových ľudí, aby dostali svoj priestor a svoju možnosť.

V uplynulých dňoch sa rozozvučali posledné príhovory a agitácie. Chápem to. Kampaň sa totiž oficiálne končí a kandidáti sa tak snažia do poslednej chvíle presviedčať. Je to dôležité a obzvlášť pri voľbách do samosprávnych krajov, kde je volebná účasť ani nie štvrtinová. Volebná kampaň je poučná aj pre nás voličov. Človek sa totiž prejde okolo uzavretého parkoviska a rázom zachytí nové zvučné mená, o ktorých predtým v živote nepočul. Prejde o kúsok ďalej. Tu zase agituje starý poslanecký harcovník, ktorý si zmýli kolonku zamestnania a povolania na kandidátnej listine. Prídete domov a z letáku sa na vás usmieva kandidát, kandidujúci na straníckej kandidátke, pričom presviedčajúc nás, že je stále rovnaký občiansky kandidát ako kedysi. A zvyšok je len o heslách, graficky upravených fotografiách, žiaľ, ešte stále v dnešnej dobe aj o gulášoch.

V sobotu ale máme možnosť vybrať si z 12 kandidátov jedného predsedu a z 13 kandidátov troch poslancov zastupiteľstva.

Kandidáti na poslancov za IX. obvod - Malacky a okolie

  • Oskar Dobrovodský - 42 r., Národ a Spravodlivosť - naša strana
  • František Friala - 58 r., Smer - SD
  • Rastislav Halla - 37 r., NOVA - DO
  • Marián Haramia - 54 r., nezávislý kandidát
  • Marta Jakubčová - 46 r., Nový parlament
  • Juraj Jurkovič - 37 r., NOVA - DO
  • Anežka Kujanová - 57 r., SNS
  • Martin Macejka - 31 r., SDKÚ -DS, KDH, MOST-HÍD, SaS,SMK,OKS,SZ
  • Jozef Maslín - 41 r., SDKÚ -DS, KDH, MOST-HÍD, SaS, SMK, OKS, SZ
  • Jozef Mračna - 58 r., Smer - SD
  • Jozef Ondrejka - 48 r., Smer - SD
  • Peter Tydlitát - 47 r., SNS
  • Peter Vrablec - 43 r., SDKÚ -DS, KDH, MOST-HÍD, SaS, SMK, OKS, SZ

Volím Pavla Freša

Každý sme nejaký. Človek môže mať trpkú skúsenosť s politikom, môže chcieť aj zmenu. Nemám nikomu ani za zlé, ak je z pôsobenia Pavla Freša sklamaný. Na niekoho môže posôbiť jeho urastená postava odpodzujúco. Niekomu prekážajú aj tzv. havárie v kraji, ktorými sa možno obchádzal účel verejného obstarávania. To treba prešetriť a jasne odmietnuť.

Veľmi ostro som sa vyjadril voči súčasnému županovi aj pri jeho vyjadreniach na adresu riešenia sporu na Družstevnej ulici, pretože buď stráca pamäť alebo utrpel chvíľkový skrat.

Vyjadrenia na adresu Oskara Dobrovodského považujem za veľmi nešťastné. Najmä ak politik prehliadol ako vidno na fotke človeka v šedom svetri, ktorý zhodou okolností sedel o pár miest ďalej odo mňa na besede s novým predsedom BSK v rokovacej sále u nás na mestskom úrade, a ktorý osobne doniesol dokumenty k svojmu problému.

Mohol by som v kritike pokračovať ďalej, najmä pre nedodržanie sľubov, ktoré som dostal osobne od Pavla Freša na stretnutí za účasti primátora mesta. Toho primátora mesta, ktorý sa u Pavla Freša zapísal ako poslanec za Smer-SD. Hoci to človek filtruje, v diskusii to cíti. Zo sľubov predsedu napokon zrejme nie je nič. Osobne si slovo, ktoré dám ako poslanec druhej strane, ctím. Ak to nedodrží druhá strana dohody, začnem byť nedôverčivý. Preto som bol spočiatku veľmi rezervovaný k voľbe súčasného predsedu kraja.

Včerajšia večerná debata kandidátov v televízii TA3 ma však utvrdila v tom, že z dostupných kandidátov je Pavol Frešo voľbou skúseností a skutkov. Ak ste mali možnosť počúvať debatu 9 zúčastnených kandidátov, možno ste mali ako ja pocit, že niektorí kandidáti pravdepodobne do sály zablúdili omylom. Pavol Frešo podľa mňa z debaty vyšiel jednoznačne ako človek v problematike samosprávneho kraja najviac zorientovaný.

Rešpektujem aj to, že niekto vsádza na ženský element. Heslá o zrušení poplatkov, lepšom čerpaní eurofondov, sú síce heslá chytľavé, treba však dohľadať reálnu skúsenosť s politikou tejto osoby z rokov 2005 až 2009. Obzvlášť, ak ma v uplynulých dňoch letákmi presviedčajú niektorí bývalí odvolaní policajti o úprimnosti svojich straníckych transparentov za zrušenie poplatkov v malackej nemocnici. Teraz nás Malačanov verbuje v podobnom duchu aj kandidátka na predsedníčku kraja. Mám konkrétnu skúsenosť zo stretnutia s Radoslavom Bardúnom, jedným z majoritných akcionárov nemocnice, a môžem potvrdiť, že ide o tvrdé vyjednávanie. Ak nám aj má niekto za zlé, že sme sa pokúsili využiť zakladacie zmluvy pri tlaku na Nemocničnú, a.s. cez mestské zastupiteľstvo, môžem potvrdiť, že sme veľmi rýchlo pochopili, že sme ako malackí poslanci malými pánmi do tejto debaty.

Ani predseda BSK nemá rozhodovaciu právomoc vo vzťahu k poplatkom. Ak dáme stranou petičné akcie či stranícke transparenty, ktoré skutočne vo vzťahu k tomuto súkromníkovi k ničomu nevedú, jedinou cestou k riešeniu poplatkov v nemocnici je využitie súbehu dotácie pre nemocnicu, o ktorej bude rozhodovať nové zastupiteľstvo kraja po voľbách. Zachytil som už signál, že zástupcovia nemocnice záujem na takomto obchode prejavili.

Preto Pavlovi Frešovi opätovnú šancu dám. A pre odpočet sľubov, ktoré mi dal na stretnutí, si po voľbách v prípade jeho zvolenia osobne v mene Malačanov prídem. Budem trpezlivý. Nič iné mi teraz, ak mám záujem na korektnej spolupráci medzi mestom a krajom, nezostáva.

Podporím krúžkom Martina Macejku

Zoznam kandidátov na poslancov krajského zastupiteľstva je ešte pestrejší. V čase uzatvárania kandidátok na poslancov kraja som dostával tú istú otázku. Možno som mnohých odpoveďou prekvapil a možno ani nie, lebo ma pochopili, keď moje meno napriek rôznym šíriacim sa fámam v zozname kandidátov nevideli. Som však rád, že mi mnoho obyvateľov chcelo dať podporu, preto mi dovoľte poďakovať, lebo aj to si vážim, že chceli. Hlavným dôvodom je, že som sa rozhodol dokončiť začatú prácu tu v Malackách, nie v Bratislave. A keďže si myslím, že človek by nemal sedieť na dvoch poslaneckých stoličkách naraz, musel som si vybrať.

Rozhodol som sa, že sa nebudem strkať všade možne s vyhliadkou ľahšej cesty, ale risknem aj prípadnú prehru v oveľa ťažšom boji. Chcem ešte podporiť mnoho nových a šikovných ľudí z občianskeho a podnikateľského sektora, ktorí majú čo Malackám ponúknuť. Možno uspejem, možno prehrám v snahe druhýkrát otvoriť brány k mestu. Som však pripravený prijať oba výsledky s pokorou, pretože je aj čas si po 8 rokoch práce prísť pre pravé vysvedčenie od Malačanov. V roku 2006 som začal svoju cestu ponukou alternatívy otvorenej politiky a tvrdého obhajovania verejného záujmu. Sám človek veľa nezmôže, to je pravda, ale môže postupom času spojiť viac ľudí do tímu. Spoznal som aj viacero šikovných zamestnancov mestského úradu, ktorých treba podporiť a dať väčší priestor ako majú dnes. Preto verím tomu, že ešte príde čas, kedy spoločne ukážeme Slovensku, že Malačania môžu byť právom hrdí na svoje mesto. Mesto, ktoré je tu pre ľudí.

To však neznamená, že teraz odpíšeme sobotňajšie voľby. Nie, naopak. Poďme voliť. Máme tri krúžky. Môžeme využiť všetky tri, ale aj nemusíme. Ja využijem len dva.

Jeden krúžok dostane odo mňa človek, ktorý je predovšetkým človekom ako my so svojimi každodennými problémami. Nech preto dostane Oskar Dobrovodský šancu ukázať, čo dokáže. Vnímam názory, že Oskar má slabý prehľad o dianí v kraji, jeho kompetenciách, že nemá program. Niektorí ľudia to nazývajú protestným hlasom, pre mňa je to najmä symbolika.

Symbol toho, že odmietam voliť kandidátov na poslancov, ktorí sedeli už teraz v zastupiteľstve kraja dve funkčné obdobie po sebe a ich odpočet som však ani po 8 rokoch poslancovania nenašiel. Na známu tvár preto už nevsádzam.

Symbol toho, že odmietam kandidátov, ktorí by mali v prípade úspechu sedieť na dvoch poslaneckých stoličkách, a to v zastupiteľstve kraja a aj v zastupiteľstve mesta.

Symbol toho, že odmietam skoro až zneužívanie riadiacej funkcie v štátnej správe vo volebnej kampani a zmenu modrého demokrata na sociálneho demokrata.

Druhý krúžok dám človeku, ktorého poznám ako človeka pokorného, mladého, vzdelaného a predovšetkým slušného. Aktivistu, ktorý Malackám a jeho okoliu venuje svoj voľný čas. Človeka, ktorý ma cit pre poznanie prítomnosti aj našej minulosti. Martina Macejku.

Málokrát nám sadne kandidát na sto percent. Áno, na každom môžeme menovať negatíva. Ale kto je dokonalý, však? Keď som začínal v komunálnej politike, tiež som došiel osobne požiadať obyvateľov 6. obvodu o podporu a dôveru. Dôveru si môžeme ďalej zachovať len svedomitou prácou v prospech verejného záujmu. Postupom času si týmto získame nových sympatizantov, mnohých priateľov ale stratíme. A to najmä preto, že neuprednostníme tú ľahšiu cestu súkromného prospechu. U Martina som presvedčený, že verejný záujem bude dôsledne hájiť. A tak ako som sa snažil v roku 2010 otvoriť brány novým nezávislým ľuďom do mestského zastupiteľstva, tak som v každej chvíli ochotný podporiť svojím voličským hlasom, aby sa novým ľuďom otvorila ďalšia brána. Tentokrát brána krajského zastupiteľstva. Podporte prosím jedným svojím krúžkom Martina Macejku.

A ak si neviete vybrať viacerých kandidátov a nechcete voliť do počtu, využite jeden krúžok. Len nezostávajte prosím v sobotu doma.

Juraj Říha



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

07.11.2013 07:22:27 | jana

pan riha keby bolo viac takych otvorenych politikov ako vy. ondrejka alebo mracna zo smeru? jeden lepsi ako druhy. co dokazal ondrejka v zupe? ani strednu skolu ktoru dva razy sluboval.

07.11.2013 08:55:23 | Zuzana Baligová

Aj mne sa páči Tvoj článok, Juraj. Málokto povie, za koho sa ide postaviť. A zároveň súhlasím s Tebou v tom, že rozhodovanie nie je vždy ľahké a jednoznačné.
Pri mojej voľbe sa budem držať pravidla, že si vyberiem tých, o ktorých bolo "počuť" mesiace, roky a nie posledné týždne. Tí, ktorí "žijú" pre tento región, konali tak už dávno, nie len od registrácie na kandidátsku listinu.
Aj ja budem voliť Martina Macejku - má vlastnosti hodné obdivu. Odbornosť, pracovitosť, zanietenosť. Navyše si vážim jeho citlivosť ku kultúrnemu dedičstvu. Budem ho voliť preto, lebo o jeho práci a vzťahu k tomuto regiónu bolo stále "počuť".
Príležitosť dám aj Oskarovi Dobrovodskému. Patrí mu.
Ostáva mi na rozmyslenie, kto bude v krúžku tretej voľby na poslanca VÚC a župana. A či vôbec bude. Tento rébus som zatiaľ nevyriešila do konca :-).

07.11.2013 17:59:25 | Denisa Bilkovičová

P.Martin Macejka,kandiduje za koľko strán,vyhovuje mu a páči sa mu program všetkých strán??? Multifunkčnosť,dobré vzťahy so všetkými stranami..........to nie je špatná politika.........to je niečo iné ale nebudem sa tu nevhodne vyjadrovať!

07.11.2013 22:27:38 | Lucia Vidanová

Martin má môj hlas. Bez váhania ako jediný.

08.11.2013 06:25:59 | xy

MM, navonok slušný človek, je prívržencom jednej spoločnosti, ktorá má všetky znaky sekty. Jeho život riadi virgula. Chcete aby takýto človek o vás rozhodoval?

08.11.2013 07:24:59 | dodo

mracnu? mracnu v zivote ne!!! smerak jeden koli funkcii zapredal aj seba.. radsi nech vysvetli spreneveru v socialnych sluzbach kde robila jeho zena!!

08.11.2013 07:52:38 | Oskar Ludovy Hrdina

No neviem, Oskar je sice symbolika, nikto mu nezavidi jeho situaciu, ale kandiduje za nebezpecnu stranu - jej pripadny uspech v tychto volbach moze povzbudit radikalizmus. Teda ostatne strany zavanaju skor apatiou :)

08.11.2013 08:22:41 | fero

Mračnu a Ondrejku, ani z ďaleka nie, presne si to dodo napísal, že tí úbohí páni obidvaja išli do toho nechutného smeru preto, aby ich tí nechutní smeráci volili, inak sa tam nemôžu dostať a pre peniaze obidvaja urobia čokoľvek nechutné, ako urobili toto, že kvôli peniazom a kariére vstúpili do smeru. A pán Ondrejka už by ste mohli stúliť uši a odísť zo všetkého, už ste si nahrabali dosť aj ako primátor a vo všetkých dozorných radách, kde beriete za nič peniaze a nie malé.

08.11.2013 15:06:38 | Martin Mráz

Držím palce Martin a máš tiež môj hlas :-)
Myslím že už teraz je vidieť za tebou v Malackách kus práce a viem že do volieb ideš so serióznym záujmom niečo zmeniť.

08.11.2013 17:26:16 | alzbeta

Aký je tvoj názor skoda ze nekandiduje aj juraj riha,keby sa to dalo dam 3 hlasy martinovi macejkovi. v kazdom pripade martin macejka.

08.11.2013 18:20:28 | peto peto

UVIDITE ze tuponi zahoraci si zas zvolia Haramiu co pre nich PRD makovy urobil ... Ondrejku co z vysoka UZ KASLE na ludi a riesi blahobyt svojej rodiny... Mracnu... co sa trasie za FUNKCIOU.... zahoraci su raz taki.... fakt!! nepoucia sa a volia rovnake ksichty... a ten Ondrejka... skoda reci... syna v inkubatore, zenu v inkubatore, barak na "pozemku" a to mu fakt treba tych 500 eur co tam dostane odmenu?

08.11.2013 18:53:31 | Hanka

Budem volit pana Macejka, pana Dobrovodskeho a pana Jurkovica. Zupana budem volit pana Krajcera. Divim sa iba panovi Rihovi. Keby kandidoval ma realnu sancu porazit ostatnych a lahko sa dostat do zupy. Velmi predcasne sa vzdal. Zato pan Ondrejka sa konecne vyfarbil ze je socialista. Ale ako socialista sa nesprava iba pred volbami ked zacne navstevovat dochodcov. Teraz chodil aj s panom Mracnom vyzerali ako najlepsi priatelia a ako proti sebe bojovali. Chut po moci ich spaja.

08.11.2013 19:25:39 | Dusan C

Volit cez net sa asi neda?

08.11.2013 20:16:47 | brano

to: alzbeta a hanka.
juro riha urobil to najlepsie co mohol urobit ked nesiel do vuc. do vuc by sa dostal v poslednych komunalkach mal najviac hlasov zo vsetkych poslancov kandidovat do vuc by mu teraz uskodilo. moze drzat ondrejku v napati a do komunalok ho pomaly grilovat. ide na to dobre. tu je to jasne povedane: "Rozhodol som sa, že sa nebudem strkať všade možne s vyhliadkou ľahšej cesty, ale risknem aj prípadnú prehru v oveľa ťažšom boji. Chcem ešte podporiť mnoho nových a šikovných ľudí z občianskeho a podnikateľského sektora, ktorí majú čo Malackám ponúknuť. Možno uspejem, možno prehrám v snahe druhýkrát otvoriť brány k mestu."

08.11.2013 20:19:20 | brano

vuc su zbytocnost. ne vuc ale komunalky. proti ondrejkovi ma sancu len juro riha. ondrejka ide do vuc ale nemoze s kym porovnat cisla.

08.11.2013 21:36:34 | Oskar Dobrovodsky

Takze aj Bratislavske noviny manipuluju a klamu obcanov....co ti ludia naozaj nemaju svedomie? To sa daju takto zapredat? Dnes mi prisla sprava od jednej pani:

Dobrý deň pán Dobrovodský,
práve sa mi dostali do rúk Bratislavské noviny zo stredy 6.novembra 2013 a po prečítaní niektorých článkov týkajúcich sa volieb nového župana, mi riadne stúpol tlak. Citujem šéfredaktora Radoslava Ševčíka - ponuka je bohatá - na výber sú dvanásti, reálnu šancu zamiešať karty však majú len traja. Niežeby tí ostatní neboli dobrí kandidáti, neurobili však zrejme dosť preto, aby dostatočne oslovili voličov bratislavskej župy.
Ďalej Slavo Polanský má tam článok, kde píše o trestných oznámeniach medzi p.Flašíkovou a p.P. Frešom, bľa, bľa.... Aj preto časť poslancov OĽaNO otvorene podporila tretieho kandidáta Daniela Krajcera. "Je smutné, keď vidíme, že dvaja kandidáti sú totálne zdiskreditovaní. Jediný relevantný kandidát, ktorý za sebou nemá korupčnú minulosť, je Dano Krajcer! dodal predseda matovičovcov.
Potom sú tam celé jednostránky od Pavla Freša, Moniky Flašíkovej A Daniela Krajcera a celá dvojstránka kandidátov NOVA na poslancoc BSK a nakoniec Daniel Lipšic ako bude voliť Krajcera. Totálne vás ostatných odpálili. Noviny, ktoré dodávajú do každej domácnosti. Jasný návod ako ísť voliť Daniela Krajcera. Totálná manipulácia celého obyvateľstva. Ja si myslím, že proti tomuto by ste sa mali všetcia ohradiť.
Môj hlas zajtra určite dostanete. Veľmi si prajem, aby zajtrajšie hlasovanie minimálne dopadlo ako v TA3.

09.11.2013 08:02:30 | bo

Dnes netreba voliť. Hlavne mladí nechoďte, o Vašu budúcnosť nejde, vsak uz tu dlho nebudete. Úplne sa na to vykaslite a o svojej budúcnosti nechajte rozhodnúť dôchodcov a kúpených cigaňov. Nie je koho voliť, nic svojim hlasom nezmenite a hlavne je úplne jedno, kto tam bude, lebo vsetci su rovnaki a idem im len o jedno. Preto voľby treba ignorovať , aj tak bude 20% účast a o nemocniciach , cestách v okrese, školách a športoviskách nech rozhodne 11% obyvateľov , naše babky a dedkovia v spolupráci s ciganmi z družstevnej a z kolónie zo štvrtka (ktori nic nerobia ale na voľby su vždy prekvapivo aktívni ). Voľby su raz za štyri roky a samozrejme tie 3 min. , co trva voľba mozeme využiť omnoho efektívnejšie a rozumnejšie , napr. Môžme byt 1 min. s rodinou niekde na peknom rodinnom výlete alebo mozeme robit niekde na záhradke. A od zajtra mozeme pekne nadávať na politikov , poslancov a župana , mozeme si poplakať a posťažovat sa ako to tu vyzera, ze za 23 rokov sa nic nezmenilo a ako sme sa mali za komunizmu dobre. Takze opakujem sa , kašlime na voľby , nech si vládnu, my fakt nemôžme nic urobit a zmeniť to.
Ja idem aspon babke povedat koho ma voliť a ked bude chciet dat niekoho iného, koho chcem ja, tak jej skúsim zahrať na gitaru, dam jej ružičku (samozrejme červenú) , sľubim jej taky vianočný príspevok, aky este nevidela a dam jej zadarmo lieky a samozrejme moja 85 ročna babka by mohla skočiť este na vidinu neskutočného dôchodku , ktory si bude užívať, ked uz bude stará. Ked ani to nepomôže, tak jej dam demokraticky vybrať , ci ju zamknem do skrine alebo do spajzi na cely deň.

09.11.2013 16:32:13 | alzbeta

Brano, ja som pochopila p. Rihu, má pravdu, len si myslim, ze takých mladých ludí, ktorí sú rozhľadení, vedia sa vyjadrovať, by v Malackách bolo treba viac. Som tiež babka, ale nikdy som sa za svoj hlas nehanbila, a som rada, keď si porovnávam môj názor s Vami mladými, že je súhlasný. Treba ísť voliť a voliť ľudí ktorí nie sú zdiskreditovani.

09.11.2013 21:38:05 | Jana S.

Suhlas s alzbetou. Kto iny ked nie mladi ludia by mali ist dopredu. My starsi uz nemame tolko myslienok a energie. Kandidati - František Friala - 58 r., Smer - SD Anežka Kujanová - 57 r., SNS Jozef Mračna - 58 r., Smer - SD ... To su vsetko 60nici, nemaju tam uz co robit.

10.11.2013 11:51:48 | jana

vsetkym vitazom gratulujem! prijemna sprava ze malacania volili rozumom a nezvolili mena ako ondrejka a mracna. robia zle v tomto meste a mali by odist! o rok su komunalne volby malacania by ich mali definitivne odsunut!