Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Na Rádku možno vznikne nová škola

Na Rádku možno vznikne nová školaMestský úrad začal pracovať na koncepte novej základnej školy pre spádové územie Rádku a Padzelku. Informoval o tom primátor Malaciek na sociálnej sieti. Ide pravdepodobne o reakciu na prianie poslancov zastupiteľstva, ktoré pred nedávnom rokovalo o novom prerozdelení školských obvodov.

Mesto pokračuje v stavbách

Mesto pokračuje v stavbáchAktuálne obmedzenia sa zatiaľ nedotkli mestských stavieb. Tie napriek predošlým informáciám dodávateľov pokračujú. Načas by sa tak mohli dokončiť nová telocvičňa na Dérerke či škôlka na Záhoráckej.

Malacky odstrihli obce od základných škôl

Malacky odstrihli obce od základných škôlVo štvrtok mestské zastupiteľstvo schválilo návrh na zrušenie spoločného školského obvodu s obcami Kostolište a Suchohrad. Starostovia musia zabezpečiť nový školský obvod. Malacky totiž hlásia nárast počtu detí vo svojich základných školách. Zmeny sa dotkli aj školského obvodu Základnej školy Dr. J. Dérera.

Samospráva prijíma opatrenia proti šíreniu koronavírusu

Samospráva prijíma opatrenia proti šíreniu koronavírusuPrvým ohniskom nákazy na Slovensku bola lokalita obce Kostolište s prepojením na mesto Malacky. Obe samosprávy okamžite prijali preventívne opatrenia, aby sa ešte v zárodku zmiernilo riziko širšieho prenosu vírusu. Dnes ohlásil ďalšie opatrenia aj Bratislavský samosprávny kraj.

Športová aréna získala štátnu podporu

Športová aréna získala štátnu podporuNový športový komplex v Malackách získal už aj štátnu finančnú podporu 1,5 milióna eur. Podľa primátora Malaciek je spustenie výberu dodávateľa stavby otázkou jedného polroka. Podľa našich informácií by sa v tejto lokalite mohlo stavať aj mestské trhovisko.

Mesto získalo ďalšiu dotáciu na podporu cyklistiky

Mesto získalo ďalšiu dotáciu na podporu cyklistikyMalacky získali ďalšiu dotáciu na podporu cyklistickej dopravy. Viac ako 200 tisíc eur schválilo ministerstvo dopravy na budovanie krytých uzamykateľných prístreškov. Mesto sa aktuálne uchádza o ďalšiu veľkú dotáciu z eurofondov na výstavbu cyklotrasy Partizánska - Cesta mládeže.

Ďalšou novo osvetlenou ulicou bude Pezinská

Ďalšou novo osvetlenou ulicou bude PezinskáMesto dobudovalo nové verejné osvetlenie na Továrenskej ulici. Postupné dobudovanie osvetlenia v doteraz neosvetlených častiach mesta má pokračovať aj v tomto roku. Ďalšou v poradí má byť Pezinská ulica, Radlinského a Záhorácka ulica.

O prijatí dotácie na obnovu atletickej dráhy sa rozhodne na jar

O prijatí dotácie na obnovu atletickej dráhy sa rozhodne na jarMesto Malacky bolo ako jediné mesto v Bratislavskom kraji úspešné v získaní dotácie 250 tisíc eur na obnovu veľkej atletickej dráhy v Zámockom parku. Podmienkou realizácie projektu je vybudovanie atletických sektorov, čo vyvoláva podľa našich informácií dilemu v rozhodovaní o prijatí dotácie.

Vo výstavbe kanalizácie na Kubinu sa bude pokračovať

Vo výstavbe kanalizácie na Kubinu sa bude pokračovaťVýstavba novej kanalizácie a vodovodu na Ulici Jozefa Kubinu sa začala v minulom roku v novembri. Práce sa prerušili pred sviatkami. Po jej dokončení začne s prácami mestský úrad, ktorý plánuje kompletnú rekonštrukciu komunikácie.

V roku 2020 s najvyšším kapitálovým rozpočtom

V roku 2020 s najvyšším kapitálovým rozpočtomRok 2019 sa pomaly končí. Rok 2020 sa v Malackách bude niesť v opäť intenzívnej výstavbe, aspoň tak naznačuje schválený budúcoročný mestský rozpočet. Mestské zastupiteľstvo ho prijalo so zapojením najväčších kapitálových investícií za posledných päť rokov, z čoho sa budú realizovať len projekty z eurofondov za viac ako tri milióny eur.

Nová telocvičňa v Dérerke rastie podľa plánu

Nová telocvičňa v Dérerke rastie podľa plánuMesto aktuálne stavia novú modernú telocvičňu v areáli Základnej školy Dr. J. Dérera. Teplé počasie praje celej stavbe. Ukončili sa prípravné a zemné práce. V stavbe sa bude pokračovať po sviatkoch.

Mesto rozšíri škôlku na Záhoráckej

Mesto rozšíri škôlku na ZáhoráckejMestský úrad získal pre Malacky ďalšiu eurofondovú dotáciu. Tentokrát dotáciu 127 tisíc poskytne Ministerstvo pôdohospodárstvo a rozvoja vidieka SR na rozšírenie škôlky na Záhoráckej ulici. Podľa primátora mesta sa čo najskôr začne verejné obstarávanie na stavebné práce.

Mesto dokončilo nové zateplenie CVČ

Mesto dokončilo nové zateplenie CVČMestský úrad prevzal dokončené zateplenie Centra voľného času, na ktoré získalo mesto dotáciu 90 tisíc eur. Pavilóny centra majú aj novú fasádu. Mesto sa aktuálne uchádza aj o ďalšiu dotáciu, ktorá by podporila výstavbu komunitného centra.

Mesto čiastočne preškrtáva svoje budúcoročné plány

Mesto čiastočne preškrtáva svoje budúcoročné plányMestský úrad v týchto dňoch uzavrel náročnú prípravu mestského rozpočtu na budúci rok. Zverejnený rozpočet ukazuje, že budúci rok sa vypúšťajú ciele, ktoré mali byť financované z vlastných zdrojov. Naopak väčšina kapitálových výdavkov šiestich miliónov eur má byť viazaná na čerpanie dotácií z eurofondov.