Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Prvá do realizácie pôjde cyklotrasa na Pezinskej ulici

Prvá do realizácie pôjde cyklotrasa na Pezinskej uliciMestský úrad aktuálne obstaráva dodávateľa novej cyklotrasy na Pezinskej ulici. Tá bude ďalej prechádzať cez priemyselný park k Továrenskej ulici. V budúcnosti by sa mala napojiť na plánovanú segregovanú cyklotrasu na Továrenskej ulici.

Poslanci schválili zákaz hazardu

Poslanci schválili zákaz hazarduNa zasadnutí mestského zastupiteľstva v stredu 25. 11. rozhodovali poslanci o zrušení hazardu v kamenných prevádzkach v meste. V praxi to znamená, že v Malackách už nebudú vznikať nové herne a kasína. Tie, ktoré aktuálne držia licenciu, budú fungovať do jej vypršania.

Dérerka prechádza zmenami

Dérerka prechádza zmenamiDérerka, ako ju familiárne volajú, má novú kotolňu a tiež obnovenú starú telocvičňu. Budúci rok ju čaká zateplenie pavilónu prvákov a ak vyjdú peniaze, aj rekonštrukcia kuchyne.

Radnica pripravuje ďalšie rozšírenie škôlky

Radnica pripravuje ďalšie rozšírenie škôlkyMalacky sa podľa vedenia mesta opäť rozrástli, aspoň čo do počtu detí, ktoré čakajú na svoje prijatie do škôlky. Vyše 40 detí mladších ako 2,5 roka nebolo k septembru prijatých. Aktuálne sa stavajú jasle na ich prijatie a radnica spustila prípravu ďalšej škôlky.

Mesto spúšťa výstavbu jasiel

Mesto spúšťa výstavbu jasielMalacky realizujú ďalší eurofondový projekt a od utorka budúceho týždňa sa začína výstavba nových detských jaslí. Spolu s nimi sa v spoločnom objekte postaví aj nová práčovňa a kuchyňa v areáli škôlky na Bernolákovej ulici.

Mesto prevzalo zrekonštruovanú Hlbokú

Mesto prevzalo zrekonštruovanú HlbokúMestský úrad prevzal ďalšiu kompletne zrekonštruovanú komunikáciu na Rádku. Hlboká ulica dostala okrem nového povrchu cesty aj chodník, ktorý roky na tejto ulici chýbal. Najbližšie sa spustí rekonštrukcia Jozefa Kubinu.

V ZŠ Záhorácka sa zrekonštruujú odborné učebne

V ZŠ Záhorácka sa zrekonštruujú odborné učebneV Základnej škole na Záhoráckej ulici sa budú cez leto rekonštruovať odborné učebne. Mesto financuje projekt z eurofondov. Obdobné projekty už boli zrealizované v uplynulom roku aj na Základnej škole Dr. J. Dérera a Základnej škole na Štúrovej ulici.

1. mája sa má zjednosmerniť

1. mája sa má zjednosmerniťVedenie mesta avizuje rekonštrukciu ulice 1. mája v úseku od Sasinkovej po Pribinovu. Obnoviť sa má asfaltová komunikácia, chodník a rozšíriť sa má parkovanie na ulici. Radnica pripomína, že bez zjednosmernenia ulice to nepôjde. Ďalšou rekonštruovanou ulicou má byť Partizánska a ďalšie.

Na Dérerke sa dobudovala telocvičňa

Na Dérerke sa dobudovala telocvičňaV Základnej škole Dr. J. Dérera sa už vyníma nová telocvičňa. Dobudovalo ju mesto aj s kompletnými novými šatňami a zázemím. Investície mesta v tejto škole sa však nekončia. Už v budúcom roku by sa mala kompletne rekonštruovať stará školská kuchyňa a zatepľovať pavilón s triedami prvákov.

Vstúpte zrekonštruuje a pristaví budovu

Vstúpte zrekonštruuje a pristaví budovuVďaka eurofondovej dotácii vo výške viac ako 430-tisíc eur sa v budúcom roku začne rozsiahla rekonštrukcia budovy vo vlastníctve mesta, ktorú má v dlhodobom nájme nezisková organizácia Vstúpte. Informácia o schválenej žiadosti je oficiálne známa od minulého týždňa.

CVČ sa kompletne zrekonštruuje

CVČ sa kompletne zrekonštruujeCentrum voľného času prejde veľkou prestavbou. Umožní to ďalšia eurofondová dotácia, ktorú mesto získalo. Spolu s novým pavilónom, ktorý nahradí nezrekonštruovanú stredovú budovu, plánuje vedenie mesta zrekonštruovať aj interiér zariadenia.

Mesto odovzdalo rozšírenú škôlku

Mesto odovzdalo rozšírenú škôlkuMestský úrad prevzal dokončenú stavbu rozšírenej škôlky na Záhoráckej ulici a dnes ju osobne odovzdal primátor mesta s poslancami zastupiteľstva vedeniu materskej školy. Detičky nastúpia do novej škôlky v septembri. Onedlho sa spúšťajú ďalšie práce. Tentokrát ide mesto stavať nové detské jasle.

Mesto pokračuje v obnove ulíc

Mesto pokračuje v obnove ulícMestský úrad dokončil rekonštrukciu ďalších malackých ulíc. Tentokrát dostali nový šat Skuteckého a Michala Tillnera okolo Betánie. Dobudovali sa chodníky, obnovili komunikácie s parkoviskami. V obnove ulíc sa bude pokračovať.

Ulica Jozefa Kubinu sa bude rekonštruovať

Ulica Jozefa Kubinu sa bude rekonštruovaťVýstavba kanalizácie a vodovodu na Ulici Jozefa Kubinu je v plnom prúde. Vodári očakávajú dokončenie prác v júni. Následne mesto spustí rekonštrukciu komunikácie.