Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

V kaštieli sa odkryje zamurovaná kaplnka

V kaštieli sa odkryje zamurovaná kaplnkaV kaštieli mali Pálffyovci aj kaplnku. Tá je v súčasnosti zamurovaná. V týchto dňoch sa ale začína príprava na búranie stien a stropu s cieľom obnoviť jej pôvodnú veľkosť.

Aktuálna LSPP na Malom námestí zrejme zaniká

Aktuálna LSPP na Malom námestí zrejme zanikáAktuálny vývoj lekárskej služby prvej pomoci (LSPP) na Malom námestí smeruje pravdepodobne k jej zániku. V uplynulých dňoch polícia zatkla prevádzkovateľa LSPP a vzala do väzby. Popoludní vniesol svetlo do diania sám primátor mesta. Vedenie mesta sa snažilo dostať od minulého roka dvoch prevádzkovateľov pohotovostí pod jednu strechu. Viac informácií prinášame priamo na LPM.sk

Štrajkovať budú aj učitelia v Malackách

Štrajkovať budú aj učitelia v MalackáchAKTUALIZOVANÉ (21.1. 12:45 h) Od pondelka by sa mal začať ostrý štrajk učiteľov, ktorí dali vláde tri základné podmienky. Ak vláda nenavrhne do 25. januára konkrétne návrhy na zmeny zákonov, učitelia vstúpia od pondelka do štrajku. Máme prvé informácie, ktorých malackých škôl sa môže dotknúť prípadný štrajk.

Po otvorení nadjazdu sa uzatvára železničný prejazd

Po otvorení nadjazdu sa uzatvára železničný prejazdRegionálne cesty Bratislava odovzdajú nadjazd do užívania už zajtra krátko po 10.00 hod. Tým sa zároveň končí obchádzková trasa. Dlho odkladaná rekonštrukcia železničného prejazdu na Pezinskej ulici sa spúšťa podľa informácií železníc 19. novembra.

Na Ceste mládeže bude demonštrácia

Na Ceste mládeže bude demonštráciaV stredu 16. septembra sa uskutoční na ulici Cesta mládeže verejné zhromaždenie (demonštrácia). Mesto dostalo oznámenie o jej zvolaní na 15.00 hod v križovatke s ulicou Veľkomoravská. Zvolávatelia predpokladajú účasť minimálne 40 ľudí a ohlasujú, že sa tieto demonštrácie budú konať opakovane.

Mesto postupne odstraňuje závady v škôlkach

Mesto postupne odstraňuje závady v škôlkachV škôlkach vládne čulý ruch. V elokovanej triede na Bernolákovej ulici vidno robotníkov, ktorí vymieňajú nové plastové okná a dvere. Opodiaľ v elokovanej triede na Hviezdoslavovej sa zase odstraňujú trhliny a maľujú triedy. Mesto sa podľa našich informácií pustilo do postupnej modernizácie.

Pokus o lúpež v predajni Nay

Pokus o lúpež v predajni NayDňa 14.07.2015 v čase okolo 3.40 h do areálu predajne s elektronikou na Sasinkovej ulici v Malackách neoprávnene vnikol 20-ročný Robert-Cǎtǎlin, občan Rumunska.

Dobrovoľní hasiči slávia 140. výročie

Dobrovoľní hasiči slávia 140. výročieNaši malackí dobrovoľní hasiči oslávili 140. výročie založenia. Pri tejto príležitosti sa konala slávnostná svätá omša a členská schôdza, kde sa odovzdávali cenné uznania.

Mesto navrhuje predĺžiť jazdný pruh na nadjazde

Mesto navrhuje predĺžiť jazdný pruh na nadjazdeBratislavský samosprávny kraj dočasne zavrel nadjazd pre jeho rekonštrukciu. Mesto poskytuje kraju podľa primátora mesta plnú súčinnosť a zároveň operatívne reaguje na vzniknuté dopravné obmedzenia. Na včerajšom kontrolnom dni predložilo mesto návrh na zúženie jazdných pruhov a predĺženie ľavého odbočenia k obchodu Lidl.

Predstavujeme prednostku mestského úradu

Predstavujeme prednostku mestského úraduPrimátor Malaciek JUDr. Ing. Juraj Říha, PhD. vymenoval dnes (24. 2.) Ing. Ľubicu Čikošovú za novú prednostku tunajšieho mestského úradu. Strieda vo funkcii Ing. Dušana Vavrinca. Hoci sa dnes zhostila novej životnej výzvy, prostredie, v ktorom bude pôsobiť, nie je pre ňu neznáme. Doteraz pôsobila na úrade vo funkcii hlavnej kontrolórky.

Nové dopravné značenie na Hviezdoslavovej

Nové dopravné značenie na HviezdoslavovejPred dvoma týždňami pribudlo na chodníku pred Materskou školou na Hviezdoslavovej ulici nové dopravné značenie, určené na parkovanie motorových vozidiel. Po vyznačení zavládol zmätok, zmena nie je zrozumiteľná ako pre vodičov, tak i pre chodcov. Prečo prišlo k zmene a čo mala priniesť? Pýtali sme sa na odpovede kompetentných.

Tragická dopravná nehoda medzi Malackami a Studienkou

Tragická dopravná nehoda medzi Malackami a StudienkouTragicky sa skončila dnešná dopravná nehoda, ku ktorej prišlo krátko po 07.00 h na ceste II/590 medzi obcami Studienka a Malacky. Podľa doterajšieho šetrenia na mieste nehody, 77-ročný vodič vozidla Vaz 2105 (EČV: MA) jazdil v smere z Malaciek do Studienky, pričom pri odbočovaní z hlavnej cesty doľava došlo z dosiaľ presne nezistených príčin k stretu s oproti idúcim vozidlom Škoda Felícia (EČV: SE).

Na najvyššom stupienku zažiarili Bluskovci

Na najvyššom stupienku zažiarili BluskovciV Malackách sme dnes boli svedkami 19. ročníka cestných pretekov historických motocyklov - Medzinárodných majstrovstiev v jazde pravidelnosti, ktoré sú zároveň Memoriálom Arnolda Gašpara, niekdajšieho dlhoročného organizátora Malackého okruhu. Na štart sa postavilo 88 pretekárov z piatich krajín, ktorí štartovali v siedmich kategóriách. Mimoriadne úspešní boli pretekári z radov usporiadateľov z domáceho RC Záhorák.

Fontána v parku vyvoláva rozpačité reakcie

Fontána v parku vyvoláva rozpačité reakcieMesto aktuálne upravuje centrálnu časť parku na Kláštornom námestí. Stavebná firma realizuje výkopové práce a inštaláciu zariadenia na fontánu. Cena prác je 87 026,66 € a celú fontánu hradí mesto z vlastného rozpočtu. Výška odplaty ako aj zmysel tejto investície však vyvoláva na internete rozhorčené reakcie ľudí.