Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Začínajú sa viaceré stavebné práce

Začínajú sa viaceré stavebné práceLetné prázdniny využíva aj mestský úrad, aby stihol zrekonštruovať viaceré stavby. Aktuálne sa nadstavuje Mestské centrum sociálnych služieb a v rekonštrukcii je už aj vnútroblok na ulici Martina Rázusa. Tento týždeň sa začína rekonštrukcia Veľkomoravskej ulice, materskej škôlky na Kollárovej ulici a tiež školského areálu v škole Dr. J. Dérera.

V centre meste vyrastie obchodné centrum s bytmi Severín

V centre meste vyrastie obchodné centrum s bytmi SeverínO výstavbe pri Inkubátore v centre Malaciek sa hovorí už roky. Polyfunkčný objekt s podzemnou garážou, nákupným centrom a bytmi by mal ísť do výstavby už na jeseň tohto roku. A my poznáme jeho budúcu podobu. Pri objekte by malo v budúcnosti vzniknúť aj mestské pešie námestie, ktorého podoba vzíde z architektonickej súťaže.

Pri kúpe pozemku treba byť opatrný

Pri kúpe pozemku treba byť opatrnýDo redakcie sme dostali viacero otázok ku kúpe pozemkov na Ceste mládeže. V lokalite totiž zostali cesty vo vlastníctve developerov. Spýtali sme sa preto mestského úradu na najvhodnejší postup pri kúpe.

Na Ceste mládeže padla strecha

Na Ceste mládeže padla strechaNočná víchrica s dažďom napáchala škody aj v Malackách. Ešte v noci bola primátorom mesta vyhlásená mimoriadna situácia z dôvodu strhnutej strechy na bytovom dome. K poškodeniu došlo aj na synagóge.

Mesto rekonštruuje na viacerých miestach

Mesto rekonštruuje na viacerých miestachV Malackách nedá povedať, že sa nerobí. Aktuálne mestský úrad realizuje šesť investičných akcií, ku ktorým sa onedlho pridá aj rekonštrukcia parkovísk pri Novom cintoríne a druhá časť Cesta mládeže.

Na Padzelku nové pozemky a byty

Na Padzelku nové pozemky a bytyMáme exkluzívne informácie, že v lokalite Padzelek sa pripravuje územie k predaju stavebných parciel na rodinné domy ako aj bytov v nových bytových domoch. Sledujte LPM.sk a budete včas informovaní :)

Začala výstavba Nay Elektrodom

Začala výstavba Nay ElektrodomV týchto dňoch ste mohli zazrieť stavebnú činnosť na Padzelku oproti Malavii. Na tomto mieste začala výstavba nového Nay Elektrodom. V súčasnosti sa nachádza predajňa Nay v centre mesta.

Rekonštruuje sa Lesná ulica

Rekonštruuje sa Lesná ulicaMesto začalo s tohtoročnými rekonštrukciami ciest a chodníkov. Vyčlenených je 500 tisíc eur a podľa našich informácií pripravuje vedenie mesta navýšenie o ďalších 250 až 300 tisíc. Prvou v komplexnej realizácii je Lesná ulica, ktorá dostane okrem zrekonštruovaného chodníka aj komplet nový povrch vozovky.

Červený obchoďák sa rekonštruuje

Červený obchoďák sa rekonštruujeObchodný dom Stred inak známy ako "červený obchoďák" sa rekonštruuje a po dlhých desaťročiach zmení aj farebnosť. Podľa našich informácií vedenie mesta navrhovalo zámenu budovy za novú pasáž, čo vlastník neprijal.

Malavia sa bude rozširovať

Malavia sa bude rozširovaťPred nedávnom sa viedli na internete debaty o možnej výstavbe čerpacej stanice v lokalite Padzelek pri Malavii. Pozemok je aj do dnešného dňa stále oplotený. Podľa našich informácií sa na ňom aktuálne pripravuje dostavba nákupného centra.

Malacky navštívi predseda vlády Robert Fico

Malacky navštívi predseda vlády Robert FicoV piatok 27. januára navštívi Malacky premiér Robert Fico spolu s vicepremiérom Petrom Pellegrinim a štátnou tajomníčkou ministerstva vnútra Denisou Sakovou. V dopoludňajších hodinách budú prednášať na gymnáziách, popoludní ich čaká slávnostné prijatie primátorom mesta na pôde mestského úradu.

Pri Gajdárovi prišlo k tragickej udalosti

Pri Gajdárovi prišlo k tragickej udalostiDnes krátko po 14.30 h došlo pri železničnom priecestí pri Gajdárovi k smrteľnému zraneniu, kedy vlak smerujúci do Čiech zrazil ženu. Polícia prešetruje, či k nešťastnej udalosti neprišlo z dôvodu samovraždy.

Polícia upozorňuje vodičov na nefunkčnú signalizáciu

Polícia upozorňuje vodičov na nefunkčnú signalizáciuPolícia upozorňuje vodičov na nefunkčnú signalizáciu na železnici. V Malackách sa to týka železničného priecestia na Stupavskej ulici v križovatke s Továrenskou ulicou. Vodiči by mali byť v tomto úseku veľmi opatrní.

Začala sa rekonštrukcia parkoviska na Záhoráckej

Začala sa rekonštrukcia parkoviska na ZáhoráckejVo štvrtok sa začali stavebné práce na najväčšom parkovisku na Záhoráckej ulici, ktoré prejde po dlhých rokoch zaslúženou komplexnou rekonštrukciou. Zisťovali sme na mestskom úrade bližšie informácie.