Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Rok 2012 pred nami, zvýšme úsilie

Rok 2012 pred nami, zvýšme úsilieVstupom do nového roku si zvyčajne mnoho ľudí určuje ciele. Niektorí si odvážne stanovujú predsavzatia, ja patrím medzi tých, ktorí si každoročne zvyšujú latku náročnosti. Preto som rád, že v roku 2012 chceme plniť tie najodvážnejšie ciele. Bez podpory obyvateľov ale zostaneme len krikľúňmi.

Petícia za opakovanie hlasovania o odvolaní riaditeľky Mračnovej

Petícia za opakovanie hlasovania o odvolaní riaditeľky MračnovejO zverejnenie článku k petícii požiadala portál LPM.sk obyvateľka mesta Paulína Kováčová. Adresuje ju poslancom mestského zastupiteľstva ako reakciu na tajné hlasovanie, v ktorom nebola riaditeľka Mestského centra sociálnych služieb, Mgr. Daniela Mračnová, odvolaná z funkcie.

Tatiana, Tomáš, Amélia, Alex

Tatiana, Tomáš, Amélia, AlexPrvé bábätká 2012 prišli na svet krátko po odbití polnoci. Tatiana Hofferová z Kysuckého Nového Mesta je prvou Slovenkou, Tomáš Mihál zo Senice zrejme prvým Záhorákom, dvojičky Amélia a Alex sú prvými Bratislavčanmi. A prví Malačania?

Založia Malacky mestskú firmu?

Založia Malacky mestskú firmu?Projekty obecných firiem pre rozvoj lokálnej zamestnanosti sú už na niektorých miestach realizované a fungujú niekoľko rokov. Toto tzv. sociálne podnikanie sa využíva v západnej Európe od začiatku 90. rokov. Každý takýto podnik je šitý na mieru na miestne podmienky. Jej založenie bol všade systémovým krokom, ktorý pomohol riešiť konkrétny problém v danej lokalite.

Kocka na Kostku

Kocka na KostkuV roku 2008 mesto zrekonštruovalo z eurofondov Ulicu J. Kostku a dokončilo aj obnovu Záhoráckej spolu za viac ako 37 tisíc eur. Známa ulička ku kinu bola vydláždená, osvetlená novými svietidlami, pribudla zeleň, drobný mobiliár. Parkovacie plochy konečne dostali dôstojný ráz. Pešiu zónu, mimochodom jedinú v meste, dotvárali malé pôvodné domčeky. Idylka. Až?

Železničný priechod môže byť bezpečnejší

Železničný priechod môže byť bezpečnejšíNa železničnom priecestí na Kollárovej ulici vyhaslo už niekoľko ľudských životov a vážne sa zranilo mnoho chodcov a cyklistov. Napriek tomu, že v drvivej väčšine prípadov bola príčinou nešťastia nepozornosť a nerešpektovanie výstražného signalizačného zariadenia, je tu spôsob ako priecestie urobiť bezpečnejším a donútiť účastníkov premávky k väčšej opatrnosti.

Ako sa stráca dôvera

Ako sa stráca dôveraPrinášame reakciu na článok poslanca a predsedu Komisie pre ochranu verejného poriadku Jozefa Halcina z 26. júla. O zverejnenie reakcie požiadali obyvatelia Družstevnej ulice prostredníctvom rodiny Dobrovodských a Zuzany Baligovej. Dotknutí obyvatelia reagujú na verejné prísľuby predsedu komisie z februára tohto roku.

Reakcia na článok „Čiastočná rekonštrukcia na MsÚ“

Reakcia na článok „Čiastočná rekonštrukcia na MsÚ“Na mestskej internetovej stránke som si prečítal článok autorky Tatiany Búbelovej s názvom Čiastočná rekonštrukcia na MsÚ. Zostal som trochu zaskočený výberom témy, ale na druhú stranu vnímam, že je potrebné informovať aj o dianí na mestskom úrade. Článok však neuvádza niektoré zaujímavosti.

Amateur Boxing Club Malacky vs. mestské médiá

Amateur Boxing Club Malacky vs. mestské médiáObčania Malaciek, alebo ľudia z „dobrého miesta pre život,“ napadlo Vás niekedy, že by ste začali veriť na náhody? .... Nie? Pred nedávnom ani mňa, no dnes som presvedčený o tom, že skutočne existujú! Súčet náhod, ktoré začali obaľovať priestor okolo nášho nového športového klubu, sa za pol roka našej existencie vyšplhal až v neuveriteľných hodnotách.

Reakcia na článok zverejnený v MH 5/XXI

Reakcia na článok zverejnený v MH 5/XXIUverejňujeme v plnom znení reakciu na článok v Malackom hlase č. 5/XXI. O zverejnenie reakcie nás požiadala členka Komisie pre vzdelávanie, mládež a šport, Jana Pagáčová.

Otvára sa otázka vzdelania starostov?

Otvára sa otázka vzdelania starostov?Podnetom k napísaniu tohto krátkeho článku sú udalosti z posledných dní. Viacerí z vás asi postrehli videá na internete, v ktorých starostovia skladajú slávnostné sľuby. To, čo ľudí zaujalo, nebol ani samotný akt zloženia sľubu, ale jeho prevedenie. V niektorých prípadoch starostom predčítala sľub predsedníčka volebnej komisie. Reakcie nenechali na seba dlho čakať.

Reakcia hlavnej kontrolórky mesta

Uverejňujeme reakciu hlavnej kontrolórky mesta Ľubice Čikošovej na podnet Mariána Andila, ktorý sme uverejnili na stránke lpm.sk 2. novembra. Reakcia sa týka preskúmania hospodárnosti a efektívnosti pri úprave periodicity vydávania Malackého hlasu. Posledné vydania ku koncu roka zmenili interval dvojtýždenníka na mesačník. Od januára 2011 Malacký hlas prechádza späť na dvojtýždenník. Reakcia vydavateľa Malackého hlasu do dnešného dňa nie je známa.

Otvorený list k zverejneným informáciám ohľadne pripravovaného T.T.T. terminálu

Uverejňujeme ďalší názor k téme Transkontinentálneho tranzitného terminálu. Svoj názor prezentuje Miroslav Tedla. O TTT projekte informoval svojím článkom v septembri Milan Ondrovič. Svojím článkom otvoril diskusiu k budúcnosti projektu aj samotného mesta Malacky. K veľkosti projektu sa vyjadril v októbri na našom webe aj Marek Hlaváč s príspevkom TTT a budúcnosť Záhoria.

Otvorený list Mariána Andila

Uverejňujeme otvorený list Mariána Andila redakcii mestských médií. Vo svojom liste žiada informácie v súvislosti s úpravou periodicity vydávania mestských novín Malacký hlas. Redakcia oznámila občanom mesta zmenu z dvojtýždenníka na mesačník (oznam uverejnený v čísle 18/2010). Zároveň oznamuje, že od začiatku roka 2011 sa vracia publicita späť na dvojtýždenník. Ako hlavný dôvod sa uvádzajú bližšie nešpecifikované úsporné opatrenia.