Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Marec v knižnici s bohatým programom

Marec v knižnici s bohatým programomŠnúra marcových podujatí v knižnici odštartuje fotografickou výstavou o Vincentovi Šikulovi – Aktovka Vincenta Šikulu, ktorá dokumentuje jeho tvorivé a životné zázemie. Nebude chýbať zážitkové čítanie pre školy či Týždeň bez pokút (13. - 18.3.). Pripravené sú aj besedy s Martou Fartelovou (17. 3.) a Jozefom Banášom (23. 3.). Marec ukončí už 11. ročník populárnej Noci s Andersenom (31. 3.).

Dnes začínajú Vianočné trhy

Dnes začínajú Vianočné trhyVianočné trhy sú otvorené pre návštevníkov od 10.00 hod. Oddnes a počas víkendu bude otvorený aj príležitostný trh na Bernolákovej ulici pri Inkubátore. Slávnostné otvorenie trhov bude o 17.30 h. Program je pripravený pre návštevníkov každý deň až do piatka 23. decembra. Do svojich telefónov si môžete stiahnuť aj aplikáciu s programom ako aj aktuálnymi informáciami.

Novinky v mestskej knižnici

Novinky v mestskej knižniciKnižnica MCK - Malacky nakúpila pre svojich čitateľov nové knižné tituly. Okrem rozširovania knižného fondu sa jej darí obnovovať aj interiér a spríjemniť tak svojim návštevníkom prostredie, do ktorého radi chodia. Obe aktivity sa podarilo zrealizovať vďaka grantu z Fondu na podporu umenia.

Tekvicové strašidlá

Tekvicové strašidláCvečko Malacky pripravilo pre deti podujatie v tvorení a vyrezávaní tekvíc. V piatok 14. októbra si preverili svoje tvorivé schopnosti veľkí i malí priaznivci tejto jesennej zábavy.

Vianočné trhy budú dlhšie

Vianočné trhy budú dlhšiePo minuloročnej úspešnej skúške pristúpilo mesto k predĺženiu Vianočných trhov s dedinkou na osem dní. Po novom sa tiež rozširuje počet predajných gastro stánkov a pridáva sa aj trojdňový vianočný trh v uličke pri Inkubátore. Návštevníci si môžu ešte v tomto čase zaželať hudobnú ponuku na víkend.

Jesenná šošovica zaplní Kláštorné námestie už zajtra

Jesenná šošovica zaplní Kláštorné námestie už zajtraZ májovej - jarnej Malackej šošovici sme sa prehupli do jej jesennej verzie. Obľúbené trhy sa uskutočnia budúcu sobotu 24. septembra v tradičnom čase od 9.00 do 15.00 h. Chystá sa na ňu takmer päťdesiat predávajúcich.

Divadelný festival plný známych tvárí

Divadelný festival plný známych tváríOd 22. do 25. septembra sa Malacky opäť premenia na festivalové mestečko. V tomto čase sa totiž koná deviaty ročník divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku. Tešiť sa môžeme na desať divadelných súborov zo Slovenska i Čiech a „zejdeme“ sa aj so známymi hercami ako Marek Majeský, Marián Labuda ml., Andrea Karnasová, Csongor Kassai či Martin Mňahončák.

Malacky vydajú Záhorácky slovník

Malacky vydajú Záhorácky slovníkNa návrh komisie pre kultúru a cestový ruch príde mesto Malacky s knižnou novinkou. Na jar budúceho roka vydá Záhorácky slovník, ktorý bude ako jeho predchodca originálnym dielom na slovenskom trhu.

V sobotu sa oficiálne otvára skatepark

V sobotu sa oficiálne otvára skateparkDlhoročné úsilie malackej komunity skateboardistov sa zavŕši už túto sobotu. Oficiálne sa otvára malacký skatepark, na ktorý čakali. Pripravený je aj celodenný hudobný program so súťažami a exhibíciou. Kto sa chce prípadne priučiť skateboardingu, dopoludnia budú ukážky a cvičenia.

Z rozprávky do rozprávky

Z rozprávky do rozprávky Už po deviaty raz sa 23. júna uskutočnilo v Zámockom parku podujatie, ktoré pravidelne organizuje nezisková organizácia Vstúpte, Malacky bez bariér. Ide o predpoludnie, počas ktorého deti z miestnych materských škôl a prvého stupňa základných škôl, absolvujú kreatívne dielne. Tento rok na tému rozprávok.

Šišo, šošo, veľa radosti bolo v sobotu

Šišo, šošo, veľa radosti bolo v sobotu Pred týždňom - 28. mája sa uskutočnila jarná Malacká šošovica. Malacké handmade trhy, ktoré natrvalo zakotvili v parku na Kláštornom námestí, prinášajú veľa radosti a šošo šiši zábavy do centra. Osvedčilo sa aj spájanie s inými akciami. Tentokrát s Dňom detí a Veterán Rallye. Fotoreport vám pripomenie radosť zo šišo šošo dňa :)

Večer pre Naďku

Večer pre Naďku25. mája oslávila svoje životné jubileum Nadežda Tučková. Bývalá riaditeľka a dlhoročná učiteľka Základnej umeleckej školy v Malackách. ZUŠ-ka jej pripravila slávnostný podvečer, na ktorý dostali pozvanie Naďkini bývalí žiaci, priatelia, ale aj rodina. Uvoľnené a vzácne chvíle, ktoré tu spolu strávili, dokumentujú nasledujúce fotografie.

Restaurant Day chutil výborne

Restaurant Day chutil výborneV sobotu 21. mája sa malacká nezisková organizácia Vstúpte zapojila do medzinárodného festivalu jedla – Restaurant Day, ktorý sa uskutočnil na trinástich miestach Slovenska. Dobroty v jednodňovej reštaurácii v parku na Kláštornom námestí si vychutnalo niekoľko desiatok návštevníkov.

Rodinný výlet

Rodinný výletCentrum voľného času v Malackách pozýva všetkých priaznivcov na rodinný výlet k vojenským rybníkom pri Malackách.