Ľudia pre Malacky » Šišo, šošo, veľa radosti bolo v sobotu

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Šišo, šošo, veľa radosti bolo v sobotu

Pred týždňom - 28. mája sa uskutočnila jarná Malacká šošovica. Malacké handmade trhy, ktoré natrvalo zakotvili v parku na Kláštornom námestí, prinášajú veľa radosti a šošo šiši zábavy do centra. Osvedčilo sa aj spájanie s inými akciami. Tentokrát s Dňom detí a Veterán Rallye. Fotoreport vám pripomenie radosť zo šišo šošo dňa :)

  Programové šošo variácie

Začínajúca folková kapelka z Bratislavy Las Puertas sa na šošovici cítila príjemne, prispeli na začiatku programu k dobrej nálade a pri odchode sľúbili, že radi prídu aj nabudúce. Tešíme sa.

CirKus-Kus a jeho šarmantné klaunky, pre divákov bola pripravená nielen klauniáda, ale aj cirKusantský workshop.

Ľudové tradície na Záhorí pretrvávajú aj vďaka FS Lábjan, ktorý sa predstavil svojím jarným pásmom.

Ladnosť pohybu a krása materstva vynikla pri vystúpení mamičiek z Trvalky, ktoré pod vedením Dášky Pellerovej predviedli tancovanie s bábätkami.

Miška Králiková a jej kuchárske umenie je známe široko-ďaleko. Jarný šalátik z červenej šošovice, ktorý v "priamom prenose" pripravila, veru chutil. Ak sa vám neušlo, môžete navštíviť jej prevádzku na Radlinského, kde ponúkajú rôzne nielen zeleninové dobroty. Špeciálne poďakovanie Mirovi Konečnému z iniciatívy Malacky na kolo, ktorý prevzal moderátorskú štafetu a túto časť programu nás slovom sprevádzal :)

Program uzatvorili deti z malackého folklórneho súboru Macejko. Ďakujeme :)

 Sprievodný program

Lukostrelci z Gajár nemôžu na šošovici chýbať. Nevynechali ani jednu. Vďaka chalani, že vždy príjmete naše pozvanie a bez nároku na honorár spestríte program a urobíte malým lukostrelcom a lukostrekyniam radosť.

Cykoiniciatíva Malacky na kolo, ktorá vznikla v minulom roku a predstavila svoje ciele na jesennej šošovici sa pridala k šošovici aj tentokrát. O deviatej nechýbala spanilá jazda mestom a neskôr jazda zručnosti pre deti. Vyhral ju talentovaný cyklista, ktorý už stihol pozbierať niekoľko významných ocenení na Slovensku, Marek Trnka (na foto dolu).

Starobylé rímske hry zaujali všetky generácie.

Elenka Sedláková zo ZUŠ Sekule maľovala ako profíčka na tváričky a veru, to pobehovalo námestím šťastných detí.

Atraktívnou bola aj "anglicky ohovoriaca" sovička Archie :)

Ovečky pri Baby zóne sú tiež šošovicové :) Vďaka Jožkovi Pullmanovi, že nám ich vždy "zapožičia" a ešte aj celý čas stráži :)

 Šošo šikovníci

Malacká šošovica má výrazne sociálny rozmer. Medzi jej organizárov patrí nezisková organizácia Vstúpte, pravidelne chodí aj Dom Svitania z Jakubova, OZ Čarovný prútik, ktoré sa venuje deťom s DMO, tento raz prišla aj nezisková organizácia Prima z Bratislavy. Medzi jej klientov patria ľudia s mentálnym znevýhodnením. Sú nielen šikovní divadelníci, ale aj zruční.

Prima bábky :)

Šošovica nemôže byť bez manželov Burclovcov. Vyrábajú najmä z dreva, špeciálne pálenej keramiky a pani Burclová sa špecializuje na vitrážovú techniku. Kombináciou ich zručností vznikajú skutočné originály, ktoré sú pastvou pre oči a tipom na originálny darček.

Eduard Gecler predviedol umenie kováčske.

Naše umelkyne Libušky Čtverákové :)

Malackej šošovice sa zúčastnilo vyše štyridsať predávajúcich z Malaciek, blízkeho aj vzdialenejšieho okolia.

 Námestie pre ľudí

Hoci v Malackách zúfalo chýba pešia zóna, aj Malacká šošovica je dôkazom toho, že verejné priestranstvo možno šmihom premeniť na atraktívne miesto. Park na Kláštornom námestí je už natrvalo domovskou základňou malackých hand-made trhov s množstvom sprievodných podujatí. Osvedčeným sa stalo aj spojenie s inými podujatiami v jednom čase. V jeseni to bol divadelný festival, na tohtoročnej jarnej šošovici spojenie s Dňom detí a Veteran Rallye, ukázali, že toto je cesta. Žiadúca synergia, vzájomná výpomoc a najmä atraktívny program v centre pre návštevníkov, je dôkazom toho, že sieťovanie je správne.

Počas Malackej šošovici vzniká príležitostné trhovisko. Malačania majú skutočne o takýto typ nákupu od domácich producentov, chovateľov a pestovateľov skutočný záujem. Pani Síthová na fotografii hore, dlhoročná trhovníčka, tvrdí, že takéto trhovisko by malo byť v centre pravidelne. Roky ich odsunuli z centra na perifériu k železničnej stanici, kde sú predajné miesta neatraktívne. Na šošovicu preto chodia s oveľa väčšou radosťou.

Šošovica dáva priestor na prezentáciu aktívnych občianskych združeniam. Na fotografii členovia OZ Malacké pohľady.

Maškrtné jazýčky si prišli tentokrát na svoje. Gastro stánky boli posiľnené. Privítali sme aj hostí z iných kútov Slovenska. Syry z rodinnej farmy skutočne chutili.

Fontána v centra prináša v horúcich dňoch osvieženie a radosť najmä pre najmenších.

Malacká šošovica je rodinným podujatím, preto je pre organizátorov samozrejmosťou, že pripravujú aj baby zónu, v ktorej môžu mamičky v pokoji nadojčiť či prebaliť svoje bábätko :)

Lahodná káva z veselého bodkovaného piadženo autíčka posilnila a dodala energiu.

Chodúliari si pochodovali medzi areálom, v ktorom bol Deň detí a veteráni a Kláštornom námestím. Pohľad na nich bol vskutku úchvatný, no o čo krajší bol ten ich zhora na nás :)

 Kto tvorí šošo tím?

Malackú šošovicu pre Vás s láskou pripravuje táto pätica -  Lucia, Majka, Sabinka

a Gabika s pomocníčkou Agátkou :)

Samozrejme v našom tíme nechýba ani muž - Martin, Majkin manžel .)

Už teraz sa tešíme na jesennú verziu spojenú zase s divadelným festivalom Zejdeme sa na hambálku - 24. septembra.

Máte tipy, triky, námety, chceli by ste pomôcť? Píšte nám na malackasosovica@gmail.com :) A hlavne nezabudnite sledovať aj našu webovú stránku www.malackasosovica.sk V auguste spustíme prihlasovanie.

Reklamný partner podujatia

Poďakovanie patrí Mestu Malacky za finačnú podporu, spoločnosti Tekos Malacky za technickú pomoc pri zabezpečení podujatia, Centru voľného času v Malackách, Mestskému centru kultúry v Malackách za výpomoc aj s programovým naplnením a technickým zabezpečením šošovice, Jožkovi Pullmanovi z Konsadu za "ovečky" :), Elenke Sedlákovej za maľovanie na tvár, Bagetérii Bon Appetitt za symbolickú ceny za občerstvenie pre účinkujúcich, Petrovi Holenkovi jeho firme H2K Group za tlač plagátov a letákov, Mirke Horváthovej za zapožičanie mikroportu a všetkým účinkujúcim, zvukárom a priateľom, ktorí pomáhali. Špeciálne poďakovanie patrí Dušanovi Oravcovi, ktorý zabezpečil odvoz a dovoz stánkov po tom, čo nám pár hodín pred akciou oznámili, že pre pokazené auto nám nemajú ako stánky dopraviť. A aj Františkovi Dankovičovi z Plaveckého Štvrtka, ktorý mu zapožičal auto. Malacká šošovica je skutočne spája ľudí a prináša nové priateľstvá a spolupatričnosť do našich životov. Ďakujeme :)

P.S.: Dúfam, že sme na nikoho nezabudli. Tešíme sa na jesennú... Tak došošovicovania, priatelia :)

Foto: Lucia Vidanová, Martin Marek



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

06.06.2016 10:36:17 | vlado

Je skvelé vždy na šošovici zistiť, že sú stále ľudia , ktorý venujú svoj voľný čas pre potešenie iných a nič za to nečakajú.
takže aspoń takto- ďakujem.
vlado