Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Malackí poslanci sa stretli s vedením Nemocničnej

Malackí poslanci sa stretli s vedením NemocničnejVo štvrtok 26. apríla sa uskutočnilo stretnutie vedenia Malackej nemocnice s primátorom a poslancami mestského zastupiteľstva. Cieľom stretnutia bolo zmapovať aktuálnu situáciu a problémy nemocnice a hľadať riešenia.

Vytvára Nemocničná nátlak na zdravotné sestry?

Vytvára Nemocničná nátlak na zdravotné sestry?Od 1. apríla je účinný nový zákon, ktorý zdravotným sestrám a pôrodným asistentkám zvyšuje minimálny mzdový nárok (inak povedané mzdu) od 640 do 928 € pri najmenej 33 rokoch praxe. Nemocnice na zvýšené mzdy reagujú rozdielne. Z tej malackej prenikajú na povrch informácie o možnom nátlaku a obchádzaní nového zákona.

Malacky sa pripravujú na stretnutie sympatizantov

Malacky sa pripravujú na stretnutie sympatizantovAKTUALIZOVANÉ, DOPLNENÉ O VIDEÁ, 20:25 h - Na nedeľu 19. júna bolo zvolané stretnutie sympatizantov jednej z politických strán s cieľom upozorniť na problém občianskeho spolužitia na Družstevnej ulici. Vzhľadom na podobné stretnutia v iných mestách môže byť aj to dnešné sprevádzané narušením verejného poriadku. Situáciu v Malackách preto od rána monitorujeme.

Nemocničná reaguje na silnejúci tlak

Nemocničná reaguje na silnejúci tlakNemocničná, a.s. začala po víkende sériu mediálnych vystúpení. Predpoludním zverejnila tlačovú správu, ktorou reaguje na aktuálnu situáciu a štvrtkové rokovanie poslancov. Tlačová správa prichádza po oznámení mesta Malacky, že primátor mesta požiada o zvolanie predstavenstva, na ktorom by sa mal predložiť návrh zastavenia podpisovania dodatkov k pracovným zmluvám sestier.

Štatutárka MsCSS zostáva vo svojej funkcii

Štatutárka MsCSS zostáva vo svojej funkciiMestské zastupiteľstvo sa dnes (10. 11.) zaoberalo správou z vykonanej finančnej kontroly v p.o.m. Mestskom centre sociálnych služieb, v ktorej prišlo k nelegálnemu prevodu 191 tisíc eur na súkromné účty bývalou ekonómkou organizácie. Poslanci sa počas trojhodinovej diskusie zaoberali vyvodením zodpovednosti voči štatutárke MsCSS Daniely Mračnovej. Primátorov návrh na jej odvolanie v tajnom hlasovaní neprešiel.

Skrýva Nemocničná svoje dlhodobé plány za výzvu poslancov?

Skrýva Nemocničná svoje dlhodobé plány za výzvu poslancov?Tento príspevok je zaradený do kategórie reakcie a názory. Je popisom série mediálnych výstupov, ktoré som robila o nemocnici v Malackách od roku 2004. Zachytáva rozhovory s jej riaditeľmi - Máriom Miklošim, posledným pred vstupom Nemocničnej a. s., Petrom Jergušom (2004), Petrom Kalenčíkom (2008). Spomínam na boj celého okresu za zachovanie pôrodnice. Spôsob akým prišlo k jej zrušeniu, mi nápadne pripomínajú udalosti posledných dní.

Kotlebovci smerujú do Malaciek

Kotlebovci smerujú do MalaciekAKTUALIZOVANÉ 18.6. : Malacky sa stanú miestom konania stretnutia priaznivcov strany Ľudová strana Naše Slovensko, známych pod menom "kotlebovci". Internetom sa šíri informačný leták k akcii, ktorá je zvolaná už na tento týždeň v nedeľu. Podľa infomácií šíriacich sa na sociálnej sieti FB, plánované stretnutie sa presúva z mestského úradu, k obchodnému domu AFK na Záhoráckej ulici.

Riešenie problému Družstevná

Riešenie problému DružstevnáVýber lokality, kde možno poskytnúť nájomné bývanie rodinám z Družstevnej ulice, nie je zďaleka jednoduchý. Vedia to snáď všetci, ktorí sa touto otázkou za posledné mesiace zaoberali. V auguste tohto roku inicioval primátor mesta Jozef Ondrejka za týmto účelom dve pracovné stretnutia s poslancami.

Ako sa stráca dôvera

Ako sa stráca dôveraPrinášame reakciu na článok poslanca a predsedu Komisie pre ochranu verejného poriadku Jozefa Halcina z 26. júla. O zverejnenie reakcie požiadali obyvatelia Družstevnej ulice prostredníctvom rodiny Dobrovodských a Zuzany Baligovej. Dotknutí obyvatelia reagujú na verejné prísľuby predsedu komisie z februára tohto roku.

Skejtpark Malacky

Skejtpark MalackyUPRAVENÉ PODĽA POŽIADAVIEK BIKEROV. Firma KZN skejt PARKS predstavuje 1. predbežnú vizualizáciu betónového skejtparku v Malackách.

Situácia na Družstevnej je neúnosná

Situácia na Družstevnej je neúnosnáKade chodia, tam vykonávajú veľkú potrebu. Ľudské exkrementy nepokrývajú len dvor neprispôsobivých rodín z Družstevnej, povaľujú sa už pred bránami, kde sa nekontrolovateľne pohybujú ukričané, ufúľané a polonahé deti.

Hlasujte za architektonickú figu desaťročia

Hlasujte za architektonickú figu desaťročiaAKTUALIZOVANÉ (18. 11.) 2001 – 2011 – desaťročie, ktoré sa výrazne podpísalo pod súčasný vzhľad najmä centra nášho mesta. Ako? Na to si už odpovie väčšina z nás. Architektonický mix nových budov vníma každý po svojom. Dávame vám možnosť slobodne sa vyjadriť v ankete o „ozrutu“ (o stavbu) desaťročia.

Tesco vzbudzuje pozornosť Malačanov

Tesco vzbudzuje pozornosť MalačanovZaujímavý podnet sme dostali od čitateľa k obchodnému reťazcu Tesco. Čitateľ nás oboznamuje s výstavbou obchodného domu na Pezinskej ulici a o účasti práve tohto obchodného reťazca v Malackách. Zámer by mal byť zrealizovaný podľa neho do pár mesiacov.

Hlavná kontrolórka zabezpečí dôkazy pre vyšetrovanie

Hlavná kontrolórka zabezpečí dôkazy pre vyšetrovanieDruhým najdiskutovanejším a verejnosťou sledovaným bodom bola čiastková správa hlavnej kontrolórky mesta k situácii v Mestskom centre sociálnych služieb. Poslanci na svojom rokovaní dostali od hlavnej kontrolórky informácie o priebehu kontroly. Na rokovaní boli postavení pred rozhodnutie o odvolaní samotnej riaditeľky.