Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

V piatom obvode je obnovený ďalší vnútroblok

V piatom obvode je obnovený ďalší vnútroblokV lokalite Ulice 1. mája je obnovený v poradí už štvrtý vnútroblok, konkrétne na Martina Rázusa oproti Centru voľného času, ku ktorému sa vystaval aj nový spojný chodník. Podľa poslanca za tento mestský obvod Pavla Tedlu ide o systematické rekonštrukcie, ktoré presadzoval počas celých štyroch rokov. V súčasnosti sa podľa poslanca pripravuje rekonštrukcia samotnej Ulice Martina Rázusa a Sasinkovej s 1. mája.

Miestni poslanci o korupcii

Miestni poslanci o korupcii13 – 15. októbra sa v Lúčkach pri Kremnici poslanci Marián Andil a Milan Ondrovič zúčastnili seminára, ktorý už niekoľko rokov úspešne organizuje Transparency International Slovensko – Protikorupční lídri v samospráve. Podnetné diskusie budú inšpiráciou k ďalším protikorupčným opatreniam, ktoré chcú malackí poslanci prijať.

Pretrhávame biznis napojenia na stavebný úrad

Pretrhávame biznis napojenia na stavebný úradV uplynulých týždňoch som zachytil niekoľko signálov k dvojakému metru k niektorým stavebníkom. Viaceré podnety som si osobne preveril a reagujem na ne okamžitými opatreniami na stavebnom úrade. Zároveň som dal pokyn k výkonom štátnych stavebných dohľadov.

Mám nulovú toleranciu ku korupcii

Mám nulovú toleranciu ku korupciiViem ako posilniť férový vzťah podnikateľov a mesta. Úspešné mesto musí mať totiž dôveryhodný úrad a podporu ľudí v to, čo robíte. Jasný protikorupčný postoj je dôležitý. Mesto hospodári s peniazmi nás všetkých. Korupcia je zlá. Podkopáva zmysel otvorenosti mesta. Je aj škodlivá. Odčerpáva peniaze, z ktorých vieme opraviť dlhší chodník či obnoviť viac ihrísk.

Vo štvrtok sa začína uzávierka príjazdu do Malaciek

Vo štvrtok sa začína uzávierka príjazdu do MalaciekVo štvrtok 21. júna sa začína avizovaná uzávierka cesty II/503 z dôvodu jej kompletnej rekonštrukcie. Vodiči by sa mali pripraviť na obchádzkovú trasu. Rekonštrukciu zabezpečuje vlastník komunikácie, ktorým je Bratislavský samosprávny kraj, a potrvá do konca októbra. Rekonštrukcia bude delená na štyri na seba nadväzujúce etapy.

V centre meste vyrastie obchodné centrum s bytmi Severín

V centre meste vyrastie obchodné centrum s bytmi SeverínO výstavbe pri Inkubátore v centre Malaciek sa hovorí už roky. Polyfunkčný objekt s podzemnou garážou, nákupným centrom a bytmi by mal ísť do výstavby už na jeseň tohto roku. A my poznáme jeho budúcu podobu. Pri objekte by malo v budúcnosti vzniknúť aj mestské pešie námestie, ktorého podoba vzíde z architektonickej súťaže.

Skejtpark Malacky

Skejtpark MalackyUPRAVENÉ PODĽA POŽIADAVIEK BIKEROV. Firma KZN skejt PARKS predstavuje 1. predbežnú vizualizáciu betónového skejtparku v Malackách.

Na železnici sa stala tragická nehoda. Žena zomrela

Na železnici sa stala tragická nehoda. Žena zomrelaAKTUALIZOVANÉ (16.15 h) Na železničnej trati v Malackách sa stala popoludní tragická nehoda. 68-ročná žena, ktorá prechádzala trať na mieste, kde je to zakázané, prišla o život. Vlaky asi hodinu meškali, železničnú dopravu v oboch smeroch obnovili o 14.35 h.

Od januára začínam športovať

 Od januára začínam športovaťAKTUALIZOVANÉ 10. 1. Chýba väčšine z nás. A pritom je pre sviežosť tela aj mysle taký dôležitý. Odborníci tvrdia, že by sme ho mali svojmu telu poskytnúť aspoň 20 minút denne alebo 60 minút trikrát do týždňa. Aktívny pohyb. Už ste si dali novoročné predsavzatie? Od januára začínam športovať.

Malackí poslanci sa stretli s vedením Nemocničnej

Malackí poslanci sa stretli s vedením NemocničnejVo štvrtok 26. apríla sa uskutočnilo stretnutie vedenia Malackej nemocnice s primátorom a poslancami mestského zastupiteľstva. Cieľom stretnutia bolo zmapovať aktuálnu situáciu a problémy nemocnice a hľadať riešenia.

Prvý bazén

Prvý bazénSkate park v Hlohovci je podľa samotných skaterov jeden z najlepších v SR. Hlavnou atrakciou parku je betónový bazén, ide o prvý bazén v SR. V Hlohovci sa dá fakt s radosťou zajazdiť vychutnať si jazdu ako hovoria. Prinášame krátky rozhovor s Ing. Jánom Husárom, vedúcim oddelenia výstavby a ŽP v meste Hlohovec.

SME píše o napojení na mafiu

SME píše o napojení na mafiuPodľa celoštátneho denníka SME je kauza malackého primátora nejasná a podľa denníka sú od začiatku pochybnosti o postupe viacerých zložiek polície. Rezort vnútra potvrdil informáciu SME, že o vyšetrovanie sa už zaujímal aj minister Roman Mikulec (OĽaNO).

Vytvára Nemocničná nátlak na zdravotné sestry?

Vytvára Nemocničná nátlak na zdravotné sestry?Od 1. apríla je účinný nový zákon, ktorý zdravotným sestrám a pôrodným asistentkám zvyšuje minimálny mzdový nárok (inak povedané mzdu) od 640 do 928 € pri najmenej 33 rokoch praxe. Nemocnice na zvýšené mzdy reagujú rozdielne. Z tej malackej prenikajú na povrch informácie o možnom nátlaku a obchádzaní nového zákona.

Bez billboardov v meste

Bez billboardov v mesteIdeálny stav by bol, ak by mohli mestá slobodne rozhodnúť, aké reklamné zariadenie si pustia na svoje územie. Potom by bol pravdivý aj nadpis článku. Totiž ani novela zákona k billboardom nerieši intravilán. A keďže som dostal na stôl stavebné povolenia na nové billboardy, oznámil som majiteľom zdržanlivý postoj k ich povoleniu.