Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Primátor Říha: Stavebný ruch ustane v zime

Primátor Říha: Stavebný ruch ustane v zimeMesto má aktuálne desať stavieb vo výstavbe, čo sa odzrkadľuje na čulom stavebnom ruchu. Podľa primátora Malaciek Juraja Říhu stavebný ruch ustane v zime, kedy majú byť dokončené všetky eurofondové projekty.

Miroslava Filová premiérovo na Malackej šošovici

Miroslava Filová premiérovo na Malackej šošoviciV sobotu 25. júna sa na Kláštornom námestí uskutočnia remeselné trhy Malacká šošovica, na ktorých sa predstavia miestni umelci, šikovní ľudia z Malaciek i okolia. Premiérovo sa do podujatia zapája aj mladá úspešná umelkyňa z Malaciek pôsobiaca i v Brne Miroslava Filová. Požiadali sme ju o krátky rozhovor.

DobroMA pomáha utečencom z Ukrajiny

DobroMA pomáha utečencom z UkrajinyVojnový konflikt, ktorý sa rozpútal na Ukrajine, nenechá chladného nikoho z nás. Ruská agresia, ktorá vyháňa nevinných civilistov z ich domov, je neospravedlniteľná. Preto je nutné konať a pomáhať. Vlna solidarity a ochoty pomôcť prišla aj zo strany malackých dobrovoľníkov združených v DobroMA.

Lýdia Novotná: Žijem ako cítim

Lýdia Novotná: Žijem ako cítimJe éterická, dobroprajná a robí radosť svojím spevom. V Malackách pravidelne vystupuje na Malackej šošovici. Málokto by tipoval, že sa profesijne venuje účtovníctvu. O pár dní vydáva svoj debutový album s príznačným názvom - Žijem ako cítim. Nahrala ho v spolupráci s Dominikom Štofkom z kapely King Shaolin. Lýdia Novotná.

Juraj Říha: Súčasná formácia poslancov by sa mohla zopakovať

Juraj Říha: Súčasná formácia poslancov by sa mohla zopakovaťTri roky stojí na čele Malaciek primátor Juraj Říha. Prinášame rozhovor, v ktorom sme sa zaujímali nielen o to, či sa bude opätovne uchádzať o podporu vo voľbách, ale aj aké výzvy vníma do ďalšieho obdobia. V akej fáze prípravy je kultúrny dom? Dostanú športovci novú športovú halu? Aj na tieto otázky odpovedá na LPM.sk

Kam s deťmi po škole? Na plávanie

Kam s deťmi po škole? Na plávanieKreslenie, tanečná, hudobná, šport – aj vy rozmýšľate na aký krúžok prihlásite deti v novom školskom roku? V Malackách sa otvárajú nové hodiny plávania pre deti a mládež v príjemnom prostredí wellness hotela. Rozprávali sme sa s trénerkou Ivetou Péterovou, ktorá sa už viac ako 20 rokov venuje deťom a vode, niektorí jej zverenci sa stali i majstrami Slovenska. Hovorí, že voda pomáha deťom správne a zdravo sa vyvíjať a deti baví.

Po roku opäť zažijeme motocyklovú parádu v centre

Po roku opäť zažijeme motocyklovú parádu v centrePo roku Malacky opäť zažijú vôňu benzínu a zvuk motoriek v centre mesta. Po minuloročnom úspechu oživenia Malackého okruhu po dlhých 29 rokoch, sa v nedeľu 31. 8. uskutoční 19. ročník cestných pretekov historických motocyklov spolu s medzinárodnými Majstrovstvami Slovenska v jazde pravidelnosti – Memoriál Arnolda Gašpara. Do Malaciek sa chystá takmer deväťdesiat pretekárov z piatich krajín. Viac v rozhovore s jedným z organizátorov Vladimírom Bluskom ml.

Juraj Říha: Chcem, aby Malačania mali mesto radi

Juraj Říha: Chcem, aby Malačania mali mesto radi"Azda nie je trúfalé tvrdiť, že príchodom Juraja Říhu do mestského zastupiteľstva pred vyše siedmimi rokmi sa dovtedy pomerne pokojná hladina života mesta poriadne rozvlnila. Poslanec zastupiteľstva v Malackách odpovedá v nasledujúcich riadkoch na pálčivé otázky nášho mesta," píše novinár Marek Brna z regionálnych novín v súvislosti s kandidatúrou v komunálnych voľbách. S jeho súhlasom uverejňujeme nekrátený rozhovor aj na našom portáli.

Manželia z Lozorna vymysleli počítačovú hru pre deti

Manželia z Lozorna vymysleli počítačovú hru pre detiZuzana a Peter Nižnanskí z Lozorna v týchto dňoch spúšťajú svoj projekt súboru hier a pomôcok pri výučbe materinského a cudzieho jazyka pre deti od 3 do 12 rokov LittleLane (www.littlelane.eu). Pracoval na ňom tím ľudí, medzi nimi aj ilustrátorka najnovšieho šlabikára Mgr. art. Alžbeta Kováčová. Trinásť ucelených hier naučí deti zábavnou formou 350 slov a 500 vetných spojení aj v anglickom jazyku. O novej hre sme sa rozprávali s programátorom Petrom Nižňanským.

Keď duša pri maľovaní tancuje

Keď duša pri maľovaní tancujeV Mestskom centre kultúry v Malackách sprístupnia 6. februára výstavu výtvarných diel, ktorými sa predstaví mladá výtvarníčka Andrea Záhradníková Krajčírová. Exkluzívnosť výstavy zvyšuje skutočnosť, že mnohé z autorkiných prác uvidí verejnosť vôbec po prvý raz. Niektoré z diel boli vytvorené na túto príležitosť, ostatné zapožičali súkromní zberatelia. S Andrejkou sa môžete predtým stretnúť v Babinci (23. 1.) na tému Liečenie anjelmi.

Vianočný benefičný koncert pre Vstúpte

Vianočný benefičný koncert pre VstúpteAndrea Filípková je maturantka gymnázia. Pred rokom ju stredoškolská odborná práca na tému Downov syndróm priviedla do zariadenia pre ľudí s mentálnym postihnutím Vstúpte v Malackách. Nové priateľstvá, ktoré tu našla, ju posunuli k myšlienke pomoci tým, ktorí ju úprimne vítajú. V sobotu 21. 12. v SD MCK pre nich spoluorganizuje Vianočný benefičný koncert.

Euro deťom pomáha aj v Malackách

Euro deťom pomáha aj v MalackáchEuro deťom neinvestičný fond je organizácia založená za účelom pomoci deťom so zdravotným postihnutím. V súčasnosti podporuje 10 detí s diagnózou detská mozgová obrna – DMO, spinálna svalová atrofia a farmakorezistentná epilepsia. Fond podporuje aj Adrianku Kovárovú z Malaciek. 30.11. organizuje športovú akciu, výťažok z nej bude slúžiť na financovanie liečby.

Snívať je veľmi dôležité

 Snívať je veľmi dôležitéMá talent od Boha. Jej obrazy sú snové, plné poézie citu a hĺbky viery. Podstatné je očiam neviditeľné, treba vnímať hlavne srdcom - myslí si ako jej obľúbený Exupéryho Malý princ. Prvé dielko namaľovala ako päťročná. Pri pohľade na vitálnu výtvarníčku sa vám nechce veriť, že to bolo pred päťdesiatimi piatimi rokmi. Rodáčka zo Skalice, ktorá prežila detstvo v Gbeloch, no od roku 1977 býva v Malackách. Vlasta Peltznerová.

Stavia Malacky

Stavia MalackyOd dvanástich "chytá" blesky. Päť rokov sleduje dennodenne vývoj počasia v Malackách a pred dvomi rokmi si začal voľné chvíle krátiť stavaním miniatúr dominánt Malaciek. Najskôr malackou stanicou, "osemposchoďákmi" na Mierovom námestí a Základnou školou Dr. J. Dérera. Sympatický mladík Marcel Jurkovič (17) má jednoducho talent a zmysel pre detail.