Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

V škôlke sa musia zmeniť kritériá pre prijímanie detí

V škôlke sa musia zmeniť kritériá pre prijímanie detíNa rokovaní mestského zastupiteľstva sme presadili nové kritériá pre prijímanie detí do materskej školy. Reagovali sme tým na viaceré podnety obyvateľov, ktorí poukazovali na prinajmenšom zvláštne doterajšie kritériá. Novými kritériami potvrdzujeme prednosť uspokojenia požiadaviek rodičov malackých detí a znižujeme priestor pre možnú korupciu.

Potkany z Družstevnej sa šíria do okolia

Potkany z Družstevnej sa šíria do okolia„Máme toho naozaj dosť, bojíme sa nákazy,“ tvrdia svorne susedia rómskej rodiny na Družstevnej ulici v Malackách. Za týmito slovami sa skrývajú pocity občanov, ktorí sú plní beznádeje a hnevu. A oprávnene sa boja aj o svoje zdravie a majetok.

Škôlky po rozhodnutí mestského zastupiteľstva

Škôlky po rozhodnutí mestského zastupiteľstvaPoslanci mestského zastupiteľstva na svojom prvom pracovnom zasadnutí jednomyseľne rozhodli o jednom z najaktuálnejších a najpálčivejších problémov v meste, o riešení nedostatočnej kapacity v Materskej škole, ktorej príčiny boli na našej stránke pomenované.

Malacký futbal – kam kráčaš?

Malacký futbal – kam kráčaš?V nedeľu 1. septembra sa v Zámockom parku odohral seniorský futbalový zápas IV. ligy BFZ – sk. B medzi ŠK Malacky FO a tímom ŠK Gajary, ktorý minulý rok vyhral V. ligu. Malacky prehrali 0:8. Minulý týždeň prehrali ŠK Malacky v Jablonci 0:23 a v prvom zápase tohtoročnej sezóny v Kostolišti ŠK prehrali 0:10 a to zápas bol predčasne ukončený okolo 20 minúty pre stiahnutie malackých hráčov z ihriska. Čo sa to v našom meste s futbalom deje?

Rozbehne sa v Malackách výroba protichrípkovej vakcíny?

Rozbehne sa v Malackách výroba protichrípkovej vakcíny?V aktuálnom čísle týždenníka TREND je uverejnený príspevok Gabriela Beera o chystanej výrobe slovenskej protichrípkovej vakcíny. Investorom je Správa štátnych hmotných rezerv. Jej zástupcovia sú vo vyjadreniach veľmi opatrní, odvolávajú sa na rešpektovanie zákona o ochrane utajovaných skutočností. Indície však autora zaviedli do Malaciek.

Otvorená reakcia na článok T. Búbelovej k Adventným Malackám

Otvorená reakcia na článok T. Búbelovej k Adventným MalackámMám osobné skúsenosti so zneužívaním mestských médií na súkromné účely. Snažil som sa preto dosiahnuť, aby redaktori zaujatí proti mestskému zastupiteľstvu, ignorujúc týmto základné zásady novinárskej etiky, mali obmedzenie spracúvať príspevky z komunálnej sféry. Veril som, že majú dosť občianskych tém, ktorým sa môžu venovať. Nové dielko o Adventných Malackách opäť ukázalo novinárčinu jednej redaktorky.

Primátor pridelil bunku na Hlbokej bez vedomia obyvateľov

Primátor pridelil bunku na Hlbokej bez vedomia obyvateľovAKTUALIZOVANÉ A DOPLNENÉ O REAKCIU - Situácia na Družstevnej nenechala dlho čakať primátora s mestským úradom. V poludňajších hodinách primátor udelil súhlas s pridelením nájomnej bunky na Hlbokej ulici. V týchto chvíľach sa sťahuje Roman Galba s 9 deťmi na Hlbokú ulicu bez vedomia obyvateľov tejto časti mesta.

Rakárenská otvorená

Rakárenská otvorenáKollárova, Štúrova, Bernolákova, Hviezdoslavova a oddnes (27. 10.) oficiálne aj Rakárenská – taká je sieť sprevádzkovaných objektov zastrešených pod jedným právnym subjektom – Materská škola Kollárova. Otvorenie Rakárenskej dáva bodku za problémom Mesta, ktoré sa ako zriaďovateľ MŠ borilo posledné roky s nedostatkom miest pre škôlkarov.

Malacký pentagon, a čo ďalej?

Malacký pentagon, a čo ďalej?K známemu bratislavskému bytového komplexu pentagon sa často prirovnáva bytový dom č. 1650 na Skuteckého ulici v Malackách. Bytový dom je známy na Slovensku svojimi padajúcimi balkónmi, neporiadkom a strachom z jeho obyvateľov. Otázkou je, či je v našich silách posunúť vpred jeho riešenie.

Odvodnili sme ďalšie dve ulice

Odvodnili sme ďalšie dve uliceProblémy so zaplavovaním dvorov sa vyskytujú na viacerých miestach mesta. Možností na ich riešenie je vždy niekoľko, každá si, žiaľ, vyžaduje peniaze. Ale som rád, že sme po čase pomohli ďalším rodinám, ktoré si bez pomoci mesta nevedeli rady. V uplynulých dňoch sa dokončili investície na Písnikoch a Ulici Oslobodenia.

Minister Lipšic si osobne prezrel problémovú lokalitu Družstevnej

Minister Lipšic si osobne prezrel problémovú lokalitu DružstevnejDOPLNENÉ O VIDEÁ - Minister vnútra Daniel Lipšic je prvým ministrom, ktorý navštívil naše mesto v novom funkčnom období mestského zastupiteľstva. Neprišiel na oficiálnu návštevu Malaciek, ale preveriť bezpečnostnú situáciu na základe opakujúcich sa žiadostí občanov o pomoc pri riešení problému s Rómami na Družstevnej ulici. Minister chcel vidieť prostredie, v ktorom tu žijú tunajší obyvatelia, a osobne si vypočuť skúsenosti obyvateľov s prácou polície.

Zastupiteľstvo prerušili

Zastupiteľstvo prerušiliMsZ po päťhodinovej búrlivej diskusii prerušilo po 22.00 h rokovanie k zámeru zriadenia špeciálneho bývania. Predkladateľ materiálu Juraj Říha navrhol poslancom pokračovať budúcu stredu o 18.00 h. Predkladateľ chce diskutovať s obyvateľmi dotknutej mestskej časti Juh na stretnutí, ktoré sa uskutoční v utorok o 18.00 h v priestoroch ZŠ Štúrova.

Desaťročná cesta za súkromným biznisom

Desaťročná cesta za súkromným biznisom„Tam, kde budem vedieť byť užitočný, budem sa usilovať užitočný byť,“ prehovoril v roku 2002 vtedajší premiér SR Mikuláš Dzurinda, keď sa po boku s Ľubom Romanom a Milanom Vaškorom postavil pred novinárov, aby vyjadril podporu Priemyselno-technologickému parku Záhorie. Dnes tu máme exkluzívny súkromný golfový rezort a jedinečnú Píniovú alej.

Zdravotným sestrám sme dali všetko, viac zdrojov nemáme

Zdravotným sestrám sme dali všetko, viac zdrojov nemámeSpoločnosť Nemocničná a.s., ktorá je majoritným vlastníkom nemocnice v Malackách, nedokáže splniť mzdové nároky zdravotných sestier, ktoré im zo zákona od 1. apríla 2012 prináležia. Uspokojenie mzdových nárokov predstavuje pre nemocnicu sumu 720 tisíc € ročne navyše. Zdravotné poisťovne záruku takéhoto navýšenia platieb nemocnici doteraz neponúkli.