Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Obľúbené trhy Malacká šošovica sú späť

Obľúbené trhy Malacká šošovica sú späťMalacká šošovica – remeselné trhy spojené so sprievodným kultúrnym podujatím sú po júnovej prestávke spôsobenej prestavbou v centre mesta späť. Akcia, ktorá si za celé desaťročie, našla svojich priaznivcov sa uskutoční 9. septembra v parku na Kláštornom námestí. Viac v rozhovore s predsedníčkou občianskeho združenia Malacká šošovica Luciou Vidanovou.

Benefičné akcie Vstúpte

Benefičné akcie Vstúpte V nedeľu 20. novembra sa uskutoční po trojročnej prestávke benefičný koncert Vstúpte. Výťažok z podujatia bude určený na dokúpenie potrebných rehabilitačných pomôcok či príslušenstva do vynoveného sídla neziskovej organizácie. Súbežne prebieha ďalšia benefičná aukcia obrazov, ktoré v rámci projektu Láskoutvorenie namaľovali klienti Vstúpte s miestnymi umelcami.

Malacká šošovica v takmer jesennom šate

Malacká šošovica v takmer jesennom šateUž túto sobotu 10. septembra sa na Kláštornom námestí uskutočnia remeselné trhy pre všetkých, ktorí oceňujú originálne ručne robené výrobky a radi podporia šikovných ľudí z Malaciek a okolia. Pripravený je aj sprievodný program.

Prihláste sa na Malackú šošovicu do 21. 8.

Prihláste sa na Malackú šošovicu do 21. 8. 10. septembra sa na Kláštornom námestí uskutočnia už pätnásty raz remeselné trhy Malacká šošovica. Organizátori upozorňujú, že termín na prihlásenie pre predávajúcich vyprší v nedeľu 21. augusta.

Láskoutvorenie opäť podporí Vstúpte

Láskoutvorenie opäť podporí Vstúpte Do 15. 12. máte možnosť získať jedinečné výtvarné dielo a podporiť tým neziskovú organizáciu Vstúpte. Vyše štyridsať originálnych obrazov je aktuálne vystavených v Knižnici MCK na Záhoráckej ulici. Diela sú výsledkom projektu, ktorý už druhý rok zrealizovalo občianske združenie Majella.

Vízia posunu kultúry aj vo Vašich rukách

Vízia posunu kultúry aj vo Vašich rukáchKomisia pre kultúru a cestovný ruch pri Mestskom zastupiteľstve v Malackách má ambíciu predložiť v budúcom roku poslancom na schválenie Koncepciu rozvoja kultúry v našom meste. Vypracovaniu tohto strategického dokumentu prechádza zber údajov, názorov, predstáv o budúcom smerovaní kultúry, ktorého súčasťou môžete byť aj Vy.

Kláštorné námestie bude opäť centrom tvorivosti

Kláštorné námestie bude opäť centrom tvorivostiMalacká šošovica sa takmer po dvoch rokoch uskutoční už túto sobotu 28. 8. na Kláštornom námestí v čase od 9.00 h do 15.00 h. Vzhľadom na pandemickú situáciu a opatrenia s ňou spojenými pôjde najmä o trh, no jedného špeciálneho hosťa na ňom privítajú - Macka v podaní Divadla FALANGÍR.

Princezná z Malaciek

Princezná z MalaciekNová vianočná rozprávka RTVS v koprodukcii s Českou televíziou a TRIGON PRODUCTION O liečivej vode je s malackým obsadením. Hlavnú úlohu princeznej Hanky v detskom veku si zahrala 10-ročná Stella Vidanová. V úlohe strážcu Miša sa predstaví už známy herec pochádzajúci z nášho mesta - Michal Režný.

Láskoutvorenie

LáskoutvorenieObčianske združenie Majella realizuje s finančnou podporou Mesta Malacky projekt, ktorý spája umelecké srdcia a je zároveň benefíciou – Láskoutvorenie. V júli sa v priestoroch kaštieľa v Plaveckom Podhradí uskutočnilo tvorivé stretnutie výtvarníkov s klientmi neziskovej organizácie Vstúpte. Originálne diela, ktoré vznikli, odprezentujú na vernisáži 9. septembra.

Mesto zrekonštruuje strechu kina

Mesto zrekonštruuje strechu kinaMestský úrad finalizuje prípravu rekonštrukcie strechy malackého kina. Odstráni sa tým zatekanie do hlavnej sály.

Vstupáci chystajú plesovú benefíciu

Vstupáci chystajú plesovú benefíciuPo novembrovom vydarenom benefičnom koncerte Vstúpte, na ktorom vystúpili malackí umelci, chystá neziskovka tradičný ples. Jeho výťažok bude tiež použitý na skvalitnenie sociálnych služieb pre ľudí s mentálnym postihnutím. Akciu môžete podporiť kúpou vstupeniek, darovaním ceny tomboly, ale aj napríklad dobrovoľnou pomocou počas plesu.

Benefičný koncert Vstúpte

Benefičný koncert VstúpteV nedeľu 24. novembra sa Kultúrním domečku (kino) uskutoční benefičný koncert Vstúpte. Ten organizujem miestna nezisková organizácia pod záštitou svojho zakladateľa OZ Svitanie - ZPMP Malacky. Podujatie s charitatívnym rozmerom začína o 15.00 h a podporiť ho môžete kúpou vstupenky.

Víkendové lampášikové sprievody

Víkendové lampášikové sprievodyV Malackách už máme dlhoročnú tradíciu, že s príchodom novembra sa spája organizovanie lampášikových sprievodov. Viac ako desaťročie sa uskutočňuje nedeľný Svätomartinský lampášikový sprievod, ktorý je pripomienkou na príhodu stretnutia sv. Martina so žobrákom. Ďalší lampiónový sprievod organizujú už po niekoľkýkrát na sídlisku Juh. V sobotu na tému Soľ nad zlato.

CVČ pozýva na šarkaniádu

CVČ pozýva na šarkaniáduCentrum voľného času pozýva všetkých „drakov, dračice“ a ich pomocníkov na ŠARKANIÁDU 2019, ktorá sa bude konať v nedeľu 20. októbra od 14.30 h na lúke „Pri mlyne“ /smer Kostolište/.