Ľudia pre Malacky » Ako sa stráca dôvera

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Ako sa stráca dôvera

Prinášame reakciu na článok poslanca a predsedu Komisie pre ochranu verejného poriadku Jozefa Halcina z 26. júla. O zverejnenie reakcie požiadali obyvatelia Družstevnej ulice prostredníctvom rodiny Dobrovodských a Zuzany Baligovej. Dotknutí obyvatelia reagujú na verejné prísľuby predsedu komisie z februára tohto roku.

Päť mesiacov márneho čakania na napĺňanie sľubov poslanca mestského zastupiteľstva Jozefa Halcina a 26. júla článok  s názvom Nedovoľme aby Juh bol skládkou ďalších problémov ma nenechali ľahostajnou. Jeho výpoveď a postoje vo veci riešenia situácie na Družstevnej ulici nie sú hodné predsedu Komisie na ochranu verejného poriadku, ktorým autor je. Ak máte iný názor, bite do mňa, ale prosím faktami. Tu je moja skúsenosť.

Pred Lipšicovou návštevou

Prvýkrát som poslanca Halcina oslovila vo februári 2011 v čase kreovania komisií mestského zastupiteľstva. Môj úprimný záujem stať sa členom komisie na ochranu verejného poriadku a nadniesť v nej aj problematiku Družstevnej však nenašiel oporu v predsedovi. Za člena ma nevybral. Rešpektujem jeho právo.  Nedovolím si ani spochybniť a porovnávať svoje skúsenosti a odhodlanie zaoberať sa bezpečnosťou Malaciek s inými úspešnými. Druhýkrát som Jozefa Halcina kontaktovala 15. februára. Práve vtedy som sa prostredníctvom Milana Krajniaka, poradcu pre rómsku kriminalitu, dozvedela o avizovanej návšteve Malaciek ministrom vnútra Danielom Lipšicom 18. februára. Keďže som v tomto čase už naplno pomáhala rodine Dobrovodských s riešením otázok spolužitia s neprispôsobivou rodinou, telefonát J. Halcinovi som považovala za nutný. Bola som totiž presvedčená, že volám tomu „správnemu“ človeku, ktorý by mal o všetkých udalostiach na Družstevnej ulici vedieť. Verila som, že ľuďom z Dolného konca pomôže. Vypočul ma a po pár minútach volal späť so žiadosťou o sprostredkovanie stretnutia s Dobrovodskými. Uskutočnilo sa hneď v nasledujúci deň.

Halcinove sľuby zapadli prachom

Teraz môžem už len konštatovať sklamanie, naozaj veľké sklamanie. Uplynulo veľa dní, týždňov, ba aj mesiacov odvtedy, čo Jozef Halcin sľúbil podať rodine Dobrovodských pomocnú ruku. Stretnutie s Oskarom Dobrovodským ml. aj st. v mojej prítomnosti trvalo do neskorých večerných hodín. Rozprávanie o udalostiach, katastrofálnej situácii sprevádzali emócie prameniace z beznádeje, ktoré trvajú dodnes. Po skončení stretnutia sme my z Družstevnej ostali plní očakávaní. Verili sme a čakali, čakali a verili. K žiadnym činom zo strany predsedu komisie neprišlo, aj napriek tomu, že na záver stretnutia zopár slovných prísľubov padlo. Vyzerali konštruktívne, splniteľne a som presvedčená, že by aj vytúžené „ovocie“ priniesli. Pán Halcin, my sme si pripravili a usporiadali chronologicky dokumenty, ako ste to od nás žiadali. My sme verili, že budete koordinovať činnosť Vami navrhovaných zložiek samosprávy a orgánov štátnej správy a to v pravidelných intervaloch. Ako ste vtedy sám tvrdili za podmienok spätnej väzby s mesačným vyhodnocovaním. Rodina Dobrovodských čakala, že im v marci 2011 zazvoní telefón a budete ich kontaktovať vo veci spolupráce a ďalšieho postupu. Nezazvonil. A ja sa pýtam prečo? Kde ostali Vaše sľuby, že ihneď začnete na tomto probléme pracovať a v marci 2011 sa ozvete? Ako ste sa vôbec dokázali úplne odmlčať v komunikácii s rodinou Dobrovodských, ktorá v súčasnosti žije v nezávideniahodnej situácii? Mne by to svedomie nedovolilo. Tak sme v kútiku duše dúfali, že sa aspoň komisia začne týmto problémom zaoberať. To ste povedali nielen rodine Dobrovodských a mne, ale aj zverejnili vo svojom článku Všetko so všetkým súvisí alebo kauza Družstevná.

Už nechceme slová, ale činy

Pán Halcin, urobili ste z nás „neveriacich Tomášov“. Už nám ostalo len dúfať, že obyvateľom Juhu ste aj niektoré sľuby splnili a naďalej Vám veria. Tak ako my, zaslúžia si, aby ste slová premenili na činy. Preto Vás verejne touto cestou vyzývam, aby ste sa pripojili k tým Malačanom, ktorí chcú pomôcť v riešení situácie na Družstevnej ulici. Nie je čas na osočovanie tých, čo nekonali. Museli by ste kritiku vzniesť aj na svoju hlavu. Neboli ste to práve Vy, kto v príspevku z 21. februára 2011 sľúbil citujem: „na najbližšom zasadnutí MsZ navrhnem aby poslancov na každom zasadnutí o tomto probléme informovalo tak mesto (prostredníctvom primátora), ale aj daná komisia, ktorej som predseda ako aj ďalšie komisie, ktoré súvisia z daným problémom (najmä oblasť sociálnych vecí, stavebníctva, legislatívy)...“ Kontrolka zasvietila možno až v júli. (záznam z rokovania komisie).

Našla sa aj zhoda

V jednej veci však s Vami musím súhlasiť. Bolo ich tu veľa, čo nekonali alebo konali len čiastočne. No každý z nás má právo na reparát. Ak nie je neskoro, pokúste sa o to. Ak Vám to nejaká právna norma nerieši, poukážte na to. Hľadajte riešenia, žiadajte o pomoc ústredné orgány štátnej správy. Súhlasím, ak tvrdíte, že mestské zastupiteľstvo nesmie „odmeniť“ neprispôsobivých občanov za ich odchod. Naopak riešiť ako nahradiť majetkovú ujmu, ale najmä traumu a zdravotné problémy tým, ktorí neprispôsobiví ničili život. S podobnými si dokázali poradiť aj v Čiernej nad Tisou. Išlo síce o mestské byty, ale princíp by mohol zostať zachovaný. Problémoví definitívne prekročili hranice únosnosti a nemali žiadne právo na ďalšie výhody a toleranciu zo strany mesta.

Po čom túžia Malačania?

Malačania chcú žiť v pokojnom a bezpečnom prostredí. Každý Malačan, či z Juhu alebo z Družstevnej. Teraz sa však všetci obávajú, čo bude. Fakty, polopravdy, fámy, riešenia a neriešenia letia celým mestom. A kto by si z nás nevypočul tieto novinky, ktoré sa môžu osobne dotknúť každého z nás? Napriek tomu, že obyvatelia Družstevnej sa boja, trpia a čakajú, nehodlajú a nepodporujú prehodiť tento problém na „inú ulicu“ v meste. Veria, že sa nájde riešenie pre všetkých prijateľné.

Zuzana Baligová
obyvateľka Družstevnej ulice
a členka občianskej iniciatívy Ľudia pre Malacky



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

29.07.2011 12:59:45 | fireman72

Prisťahovalec z východu aj v parlamente je ich dosť, preto to Slovensko tak vyzerá. Samí karieristi. Nie je to malačan.

29.07.2011 13:07:04 | fireman72

Samozrejme nie sú všetci rovnakí. Jasný populista a kariérista.

29.07.2011 13:31:43 | Dusan

Pan Halcin-pomozte ked vas prosia,alebo skuste sa vcitit do koze rodiny ktora zije v tesnej blyzkosti!!!!
Alebo cakate na to,ze vas bude prosit kazdy jeden obcan-vtom pripade vas prosim aj ja!!!!!!!!

29.07.2011 15:03:18 | Oskar Dobrovodsky

Pan Halcin, ste chlap alebo zbabelec? Ak ste chlap, mali by ste sa aj chovat ako chlap a odstupit z postu predsedu komisie pre ochranu verejneho poriadku, pretoze taky Klamar ako vy tam nema co hladat! Nehanbite sa pred Malacanmi teraz po pol roku vyrukovat s touto kauzou? V zivote som nezazil, nespoznal podobneho cloveka ako vy, ja by som sa v zivote takto chrapunsky nezachoval...

29.07.2011 15:32:16 | karol

O Halcinovi som nepocul to je poslanec? Potom co som si precital clanky suhlasim s p.Dobrovodskym.. taky poslanec si nezasluzi reprezentovat obcanov a uz vubec nie komisiu ochrany bezpecnosti. Nenavidim klamarov a zlodejov, Halcin zlodej nie je.. Ze nema hanbu chodit a este pisat o Druzstevnej ked slubil p.Dobrovodskemu ze sa ozve.. a nic? Ako politik sa z toho bude vykrucat malo by ho zastupitelstvo odvolat z funkcie pre klamstva fuj!

29.07.2011 15:44:52 | karol

Stale neverim ze by poslanec takto hrubo klamal a este pisal clanky. Robil by proti sebe.. je to vobec mozne? Jako ked v takejto citlivej teme naslubujem a potom som ticho a po mesiacoch napisem clanok kde kritizujem inych ze nerobia som bud blbec alebo mam vysoke ego ze mi to prejde.. Alebo klamem sam seba ze som jedinecny a mi to prejde ale to je choroba potom. P.Dobrovodsky mozte potvrdit slova p.Baligovej ze vam slubil predseda komisie ze sa vam ozve v marci a mate mu pripravit dokumenty?

29.07.2011 16:38:51 | Oskar Dobrovodsky

Odpoved pre Karola. Vsetko co pise pani Baligova (Velmi pekne jej za vsetko Dakujem) ohladom p. Halcina v tomto clanku je pravda. Mne osobne slubil, ze sa mi urcite ozve zaciatkom marca a situaciu budeme spolocne riesit. Aj ked tu bol minister Lipsic, pri krcme U kona mi prislubil ze sa mi ozve. Bol u mna osobne, vkladal som nadeje do jeho pomoci, veril som mu, ze z titulu svojej pozicie ako predsedu komisie pre ochranu verejneho poriadku nam pomoze. Aj moj takmer 80-rocny otec vkladal velke nadeje do tohto pana, veril ze nam ozaj pomoze v nasej tragickej situacii. Cakali sme na telefonat a na pomocnu ruku....zbytocne! Dal som mu aj video nahravky, fotky, pripravil som pisomne podklady, dokumenty z uradov ohladom tohto pripadu. U mna je pan Halcin bezcharakterny klamar, ktory hrubo zneuzil moju a mojho otca doveru. Mal by okamzite odist zo svojho postu, iba tak si mozno ocisti svoje meno pred Malacanmi.

30.07.2011 01:38:52 | Amadeus

Vážení diskutujúci a autorka článku,

naozaj sa jedná o Vaše reakcie k článku zverejneného na www.malackyjuh.sk z 26.7.2011 : NEDOVOĽME ABY JUH BOL SKLÁDKOU ĎALŠÍCH PROBLÉMOV od autora Jozefa Halcina, poslanca a predsedu komisiepre ochranu vereného priadku MsZ mesta Malacky ????? ( na tejto stránke nezverejnený nie je )
Z Vašich doterajších tvrdých reakcií totiž vyzerá, že ste tento článok vôbec nečítali, keď tak značne útočíte LEN na jedného ale v podstate na najnesprávnejšieho adresáta..................alebo mu neporozumeli...

Celý článok z www.malackyjuh.sk Ing. Halcina sem nevkladám, vyberám len jednotlivé časti pre zdôvodnenie oprávnenosti mojej otázky a tvrdenia.....
citujem : .........
........................................................................................................
" Nezáujem primátora?
Už dlhšiu dobu sa ako poslanec a predseda komisie pre ochranu vereného priadku snažím doslova “dotiahnuť” primátora nášho mesta (pána Ondrejku) na rokovanie k tejto téme. Bohužiaľ doteraz pán primátor nereagoval pozitívne ani na jedno z mojich pozvaní. Dokonca napriek jeho vyjadreniu pred členmi komisie pre územný rozvoj (priamo na ich rokovaní sa vyjadril, že ide na našu komisiu) neprišiel na zasadnutie našej Komisie pre ochranu vereného poriadku, kde bol oficiálne pozvaný (pozvánka) vo veci Družstevnej!

Reakciou na súčasnú situáciu a nereagovanie primátora na výzvy na rokovanie k danému problému aj záver zo zasadnutia Komisie pre ochranu verejného poriadku zo 6.7.2011 (záznam z komisie), v ktorom komisia jednoznačne a bezodkladne odporúča mestskému zastupiteľstvu prerokovať problém Družstevnej na najbližšom jeho zasadnutí (v auguste tohto roku).

Čo treba tiež urobiť v tejto veci
Prístup samotného primátora k tejto dôležitej otázke teda vo mne nevzbudzuje pocit úprimnej snahy riešiť problém Družstevnej zo strany mesta. Napriek tomu je tu rad otázok, ktoré je potrebné riešiť čo najskôr, a v ktorých významné úlohy zohráva práve primátor, mestský úrad a jeho pracovníci. Dôležité je však konečne pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú.

Začnime konečne pomáhať obetiam!

Naše mesto musí v prvom rade pomáhať obetiam tohto problému. Identifikovať obeť je potrebné okrem z trestnoprávneho, aj zo sociálneho a ľudského hľadiska. Predsa ak sa niekomu deje krivda, tak mu treba pomôcť. Avšak tých, ktorým sa krivda deje a teda tým, ktorým treba pomôcť je viac ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

V prvom rade sú to dlhodobo poškodzovaní susedia (priamy aj vzdialenejší). Sú to však aj deti “žijúce” v danej neprispôsobivej “rodine”, ktoré nemajú ako ich dospelí príbuzní možnosť zmeniť svoj život vlastným pričinením a bohužiaľ naučia sa práve to čo ich naučia ich neprispôsobiví príbuzní a keď vyrastú budú robiť s veľkou pravdepodobnosťou to isté. Obeťami sú však aj ostatní obyvatelia Malaciek – málokto by predsa chcel žiť v meste, ktoré je dennodenne na pretrase väčšiny médií – a to aj celonárodných a to v takejto negatívnej súvislosti akou bez pochyby je tento problém.

Na zamyslenie:

•všimli ste si, že obetiam pomáhajú zatiaľ “len” jednotlivci (poslanci, dobrovoľníci a občiansky aktivisti) a štátna polícia. Už dávno a na základe intervencií mesta mali situáciu riešiť najmä mediátori, inštitúcie zodpovedné za starostlivosť o dieťa (rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny a školstva), hygiena a samozrejme samotné mesto;
•všimli ste si, že mesto nedostatočne verejne prezentuje to čo v tejto veci doteraz urobilo a aktuálne robí! Buď nikto aktuálne nerobí nič alebo o tom nemá kto písať? Napriek osobným aj oficiálnym intervenciám na mesto (uvedené aj v záveroch komisie, bod 2 a 3) som doteraz nezaznamenal, žeby mesto jednoznačne preukázalo svojim obyvateľom, čo všetko v danej veci aktuálne robí a ako pomáha skutočným obetiam. Zvýšilo by to totiž nielen informovanosť občanov, ale aj tlak na príslušné pracoviská MsÚ a ďalších dotknutých inštitúcií. Jednoznačne mi chýba aktivita mestského úradu – čaká snáď, že sa ten problém vyrieši sám?
Pomôžme konečne dotknutým deťom!

Inštitúcie zodpovedné za starostlivosť o dieťa (podľa informácií mestského úradu) potvrdili, že dané prostredie, v ktorom deti neprispôsobivých obyvateľov vyrastajú, je vhodné na ich výchovu.

Nuž nie som odborník na túto problematiku, ale aj lajk musí pochopiť (a najmä ak je rodič), že svoje deti by v takomto prostredí nedovolil vychovávať. Tak prečo to niekto dovolí ako zamestnanec zodpovednej inštitúcie?

Jediný viditeľný krok v tejto oblasti urobil občiansky aktivista pán Hlina tým, že vybudoval mobilnú škôlku pre tieto deti neprispôsobivých občanov. Nie je to síce systémový krok, ale z pohľadu toho, že to urobil človek, ktorého sa bytostne tento problém netýka ako vlastnú iniciatívu a za vlastné peniaze v záujme zlepšenia stavu, je nielen chvályhodné, ale zaslúžilo by si to aj ocenenie “Sociálny čin roka v Malackách”.

Na zamyslenie:

•odobranie detí od rodičov z ich prirodzeného prostredia je krajné riešenie, ktoré asi nikto nikomu nepraje;
•odobranie detí je zároveň veľká záťaž pre rozpočet mesta, ktoré je povinné uhrádzať náklady na náhradnú starostlivosť o odobrané dieťa. Existuje však iné riešenie, ktoré zabezpečí, aby tieto deti vyrastali naozaj vo vhodnom prostredí? Ak áno, tak ho treba rýchlo realizovať.
Nedajme sa vydierať!

Otázky, ktoré v tomto čase dostávam sa týkajú aj informácie, že vraj daná neprispôsobivá rodina by aj odišla z Malaciek, ale pod podmienkou, že dostanú za to nejaký obnos peňazí. Nech už je to akákoľvek suma som rázne proti tomu, aby sme podľahli ich tlaku a dali im za to, že slušným ľuďom dajú doslova pokoj, ešte aj odmenu! Nevyriešilo by to znova nič, ich deti budú znova vyrastať v takomto prostredí a o pár rokov by sme ich tu mali možno znova a vo väčšom množstve (veď už raz odišli z Malaciek do Gajár).

Odporúčania:

•mestské zastupiteľstvo nesmie súhlasiť doslova s odmenou uvedeným neprispôsobivých občanov za ich odchod. Naopak potrebné je riešiť to ako pomôžeme (aj finančne) tým, ktorým aktivita neprispôsobivých občanov spôsobila majetkové ujmu, ale najmä traumu a zdravotné problémy;
•náš primátor by mal ako primátor okresného mesta, poslanec VÚC a člen orgánov ZMOS-u iniciovať rokovania k návrhom na zmeny legislatívy týkajúcej sa udeľovania trvalého pobytu. Nie je predsa akceptovateľné, aby na 40 m2 žilo 40 ľudía z toho takmer polovica detí!
Odkaz pre primátora

Obyvatelia Družstevnej ulice potrebujú konečne správny impulz, ktorý im pomôže obnoviť normálny život v tejto lokalite, ale zároveň ktorý zastaví, aby títo obyvatelia boli pod permanentným objektívom novinárov. Jednoducho aby mali späť svoj normálny a kľudný život.

Ak si pán primátor a niektorí zamestnanci myslíte, že v tom nezohrávate žiadnu úlohu, tak Vám pripomínam, že ste tu pre všetkých občanov, teda (a najmä) aj tých, ktorí majú problémy (tak ako aj na Družstevnej). Nie ste tu len pre tých, ktorí Vás volili. Všetci občania tohto mesta sa Vám skladajú na chlieb.
koniec citovania
pokračovanie a začiatok viď.: www.malackyjuh.sk.

Aj keď chápem Vaše zúfalstvo, vzhľadom na jednostrannosť článku a reakcií mi v ňom chýba a zaujímalo by ma aj v prospech Vás:

1. Zhodnotenie aktivít aj bývalého predsedu predmetnej komisie , nezačal problém ešte v r.2008......, t.j. pán Halcin vzhľadom na nezmyselné a ješitné pozastavenie platnosti uznesenia o komisiách PRIMÁTOROM mesta MA, je vo funkcii cca 6 mesiacov, prechádzajúci predseda bol cca 30 mesiacov 2,5 roka ...

2. Hlasovanie , návrh riešenií a postoj bývalých poslancov MsZ MA pri riešení vysťahovania nájomcov z bytového domu Partizánská , obzvlášť tých, ktorí v MsZ ešte aj dnes "sedia", alebo sú aj t.č. poslancami v tomto obvode ????? ... TAM TO PREDSA VŠETKO ZAČALO !!!!!!!!!!!! A PRED ZAČIATKOM SA nielen NERIEŠILO , ale ani nepostihovalo !!!!!!! VEĎ OBČANIA TO ZAPLATIA..... A aj zaplatili.....

3. Pán poslanec Ing. Halcin za Vás urobil aspoň čiastočnú analýzu a zhodnotenie aktivít primátora a Zamestnancov mesta MA na riešenie Vašho nezávideniahodného problému .... Nemali by ste v tomto hodnotení nie za 1/2 roka ale za 2,5 roka pokračovať ???? Platia snáď Ing.Halcinovi , alebo pánovi Říhovi daňoví poplatníci mesta MA cca 2 000,- EUR - 60 000,- Sk mesačne ????? Pridajte si k tomu ešte ďalšie platy.....a ODMENY....

PS: dnes cca o 18,30 hod. boli na Družstevnej až dve policajtské autá , stráž a krik ......
Neriešený problém platia takto aj všetci daňoví poplatníci SR. Opýtajte sa preto aj za nich, ALE NAJPRV KOMPETENTNÝCH v meste MA : DOKEDY a čo okrem porád urobili oni ????,

30.07.2011 08:14:39 | Mel

Pani Hrdlovičová,
CTRL C + CTRL V Vám ide.

30.07.2011 09:43:52 | Andrej Trenčanský

Vážená pani Baligová, nechcem sa vyjadrovať k problému Družstevná, ktorý je každému známy. Bohužiaľ, všetky doteraz vykonané aktivity sú len ako bojovanie s veternými mlynmi. Tento problém totiž majú v Čároch, Holiči, v Čiernej nad Tisou - skoro všade, kde bývajú Rómovia. Tento problém musí v prvom rade vyriešiť štát koncepčnou politikou, ktorú ale nemá.
Vážená pani Baligová, Vy ste napadla a ublížila človekovi, ktorý sa v tejto veci skutočne snaží konať v rámci a i nad rámec svojich možností poslanca, predsedu komisie, ktorá nemá žiadne páky, len možnosť navrhovať, žiadať a pod.. Sledujem jeho činnosť a aktivity a viem, že mu skutočne na vyriešení tohto problému záleží. Nebudem opisovať všetky kroky, ktoré už vykonal. Že sú neúčinné a nie až tak veľmi viditeľné je vplyvom okolností zmienených vyššie. Mestské zastupiteľstvo má 15 poslancov, z toho 7 majú LPM, jeden z nich je poslancom za obvod, v ktorom je Družstevná ulica, čo vykonali oni?
Pán Dobrovodský, chápem Vaše problémy a ja osobne by som toto nikdy nechcel zažiť, ale prosím Vás, čo vás oprávňuje nazvať niekoho chrapúňom? Niekoho, kto sa Vám v rámci svoijch možností snaží naozaj pomôcť? Len pre to, že sa nestretol s Vami?
Karolovi len toľko, pá Haľcin nie je politik, je len poslancom. Ak by jeho aktivity mali byť kritériom činnosti poslanca, tak dve tretiny poslancov LPM nemajú v zastupiteľstve čo robiť.
A pre pána Říhu - sťažujete sa na nečinnosť policajtov pri včerajšom incidente. Z časti máte pravdu. Na ich obranu by som si dovolil povedať len toľko - nie je tak dávno čo bol zo služby prepustený policajt preto, že odmietol podať rómskej aktivistke ruku. Oni sa jednoducho boja zasiahnuť, lebo vždy sa nájde niekto, kto na obyčajnom geste, alebo pohybe policajta postaví kariéru.

30.07.2011 10:51:32 | Zuzana Baligová

Pre Andrej Trenčanský:
Viem, je to smutné, čo som napísala v mojom článku, ale stojím si za tými slovami. Bohužiaľ. V úvode článku som vyzvala všetkých diskutujúcich, aby v kritike uvádzali fakty, ktorými mňa a ostatných čitateľov presvedčia o opaku. Rada budem s Vami diskutovať naďalej, ak to tejto veci bude na osoh. Ak sa nemýlim (a ak niekto nezneužil Vaše meno pre napísanie komentáru), aj Vy osobne ste členom komisie pre ochranu verejného poriadku pri MsZ. Ak tvrdíte, že sa touto problematikou autor článku zaoberá, budem rada, ak to Malačanom dokáže, čo urobil.
A pýtam sa, bolo to šťastné riešenie, sa rodine Dobrovodských odmlčať? Neviesť s nimi dialóg, aby cítili oporu a snahu? A keď už bijete do poslancov z LPM za 4. obvod, čo ste Vy osobne navrhol a urobil pre túto problematiku za Vašu komisiu? Poslanec Ondrovič, na ktorého kritiku smerujete, komunikuje s rodinou, prišiel na stretnutie s obyvateľmi ulice, bol pri návšteve ministra. Túto nedeľu prišiel na diskusiu k tomuto problému do kina. Pomáha nám, ľuďom z Družstevnej, ako vie a môže.
A k priebehu včerajšej situácie na našej ulici by som sa v tomto momente radšej nevyjadrovala. Nateraz môžem len napísať toľko, že voči Oskarovi Dobrovodskému ml. boli údajne použité donucovanie prostriedky, dôsledkom ktorých mu policajt zničil fotoaparát. A skúste sa ma opýtať, kto prišiel k incidentu? Opäť poslanec Říha, ktorým týmto problémom už doslova pracuje dňom i nocou.
Pán Trenčanský, mne ide len o jedno, aby sme my, ľudia na Družstevnej, žili opäť ako ľudia. Ak máte naozaj nejaké konštruktívne návrhy a snahu pomôcť, rada sa s Vami stretnem. Viac hláv, viac rozumu.

30.07.2011 11:59:26 | karol

p.Dobrovodsky dakujem za odpovede... este viac som utvrdeny ze by Halcin mal skoncit ako predseda komisie ak nie prosim poslancov zastupitelstva aby na nasledujucom zastupitelstva predsedu komisie Halcina odvolali pre klamstva. Klamar nema moralne pravo viest komisiu a robit poslanca. Pre mna je Halcin klamar. P.Trencansky bol vyslany na jeho obranu? Slaba obrana hambil by som sa obhajovat takeho cloveka ktory slubuje postihnutym ludom na Druzstevnej ulici pomoc a ze sa ozve. V marci? Podla kalendara je jul. Hambil by som sa ozvat p.Dobrovodskemu po sluboch ktore by som mu ako predseda komisie dal. P.Trencansky je clen komisie? Vy ste p.Trencansky spali v komisii? V juli ste rokovali prvy krat?

30.07.2011 12:01:17 | Oskar Dobrovodsky

Pan Trencansky. Preco mi pan Halcin nasluboval zaciatkom februara, ze mi pomoze? Preco mi sluboval, ze zaciatkom marca mi zavola? Dal som mu videa, fotky, pripravil pisomne materialy, dokumenty, tak velmi som mu doveroval, ze mne aj otcovi pomoze v nasej tragickej situacii... Mal mi jednoducho povedat ako chlap, p. Dobrovodsky, to je vas problem, starajte sa, mna po tom nic. Tak naco mi to vsetko sluboval?

30.07.2011 12:07:50 | karol

Komentar amadeusa je dlhy oplati sa to docitat? Docital som polovicu a hovorim si ze zvysok netreba. Amadeus koporuje casti clanku - nepodstatne pre to ze Halcin klamal obcanov Druzstevnej ulice. Klamar ktory kritizuje primatora a inych. Sam si ma sypat popol na hlavu za jeho necinnost. Ma pravo kritizovat inych? Sa moze hambit taky clovek. Preco amadeus nekopirujes cast clanku v ktorom tento skrachovany politik - klamar dava sluby verejnosti ze predlozi navrh do zastupitelstva? Vo februari? P.Baligova povedala ze kontrolorka zasvietila v juli!!!!! Ani to neurobil co SAM SLUBIL. Umyselne si ich preskocil? Reakcia p.Baligovej a p.Dobrovodskeho je na mieste. Na klamarov treba ukazat a ziadat ich odvolanie. Voli zastupitelstvo? Tak zastupitelstvo i odvolava! P.Halcin nema z jeho reakcii ani kusok pokory.Jeho ego a pocit jedinecnosti mu to nedovoli! Neni moja veta povedali to o nom jeho vlastny!

30.07.2011 12:23:55 | Jozef

Napriek tomu, ze sympatizujem s p.Dobrovodskym sa mi styl tejto diskusie vobec ale vobec nepaci !

30.07.2011 12:39:06 | Andrej Trenčanský

pani Baligová, čo urobila komisia pre verejný poriadok si môžete prečítať v zápisniciach o jej činnosti (a treba si uvedomiť, že komisia nie je výkonný orgán). Takisto čo urobil poslanec Haľcin a čo je vôbec v jeho silách a možnostiach. Táto internetová diskusia nie je priestor na takúto debatu. Neviem, či je na mieste jeho urážanie, návrhy na odvolanie a pod. Je dobré, ak poslanec Ondrovič komunikuje s rodinou pán Dobrovodského. To napokon urobilo celé Slovensko v diskusii on-line Nový čas. Je dobré, ak bol na stretnutí s pánom ministrom, komunikuje s obyvateľmi ulice, ale pýtam sa, ako toto všetko posunulo riešenie problému a či sa problém vôbec rieši.
A opakovane tvrdím, Malacky potrebujú viac poslancov ako je pán Haľcin. Nerobím mu advokáta, poznám hol len z komisie a z jeho činnosti na sídlisku Juh. Každý je omylný, má právo na chyby a povinnosť niesť za ne zodpovednosť. Či je ale takáto forma kritiky to správne nechám na posúdenie všetkým čitateľom stránok LPM, nielen diskutujúcim, mnohokrát skrytým za anonymné prezývky.

30.07.2011 12:42:34 | petra

MNE SA PACI ze ludia si otvorene povedia svoj nazor a odsudia konanie politika je plateny z nasich dani... a preco by sa nemohli ozvat ludia ktorym poslanec klamal do oci??? nech sa to vie! takych ludi netreba uz volit!!!

MNE SA NEPACI styl pana poslanca H. a jeho clanky o Druzstevnej... precitala som si ich poriadne su plne kritiky a slubov.. bombasticke nadpisy.. a nic z toho.. by som byt nim nepisala o Druzstevnej sa dala cakat protireakcia a este by ho mal vyzvat primator Ondrejka aby polozil mandat predsedu

ked ho nepolozi sam... suhlasim s nazormi... odvolat ho!

30.07.2011 12:47:14 | Dusan

Ako nezavysli clovek si myslim-ze si tu situaciu prehadzujete medzi sebou a hladate vynnika ktory za to moze,ale tieto reci to nevyriesia.Nebol som tam ked pan Halcin sluboval a ani ho nepoznam-osobne si myslim,ze by sme mali tahat za jeden koniec ci uz poslanci z LPM,pan Halcin,obcania kdokolvek chce a moze pomoct!Co tak zacat chladnou hlavou a rozumnymi rieseniami treba sa spojit a ist krok za krokom-tvrdo-treba prekusnut tu tvrdu supu birokracie,ktora v tom brani!-mysliet mysliet racionalne a realne a myslim,ze spolocnym usilim to mozeme spolu dosiahnut!!!!!!
Vacsinu s tych drbou co tu boli povedane aj tak neverim(a myslim,ze ani ty ludia co to napisali-len su zmateny a potrebuju pomoc),ale konecne preberme sa robme s tym nieco(tlacme,tlacme )P.S.:sak aj ty neprisposoblili-myslite si,ze sa citia dobre???!!!!!!!!!!

30.07.2011 13:32:35 | Ivana J

kopirujem diskusiu zo stranky na juhu - Halcinov web k teme slubov poslanca:

PETO 2 dní pred
toto je neuveritelne!!!!! ze mate taku drzost este pisat o Druzstevnej a hodnotit druhych aj primatora!!! zmazte ten clanok okamzite to je vysmech nam z druzstevnej!!!! vy ste obycajny pisalek a prizivnik co ste vy urobili ako poslanec pre Druzstevnu??? co ste urobili za pol rok?

Ze ste pisalek? Vy ste este viac,vy ste normalny klamar pan poslanec!!!

precitajte si svoje sluby.. dalsi clanok pisalka tzv.
poslanca Halcina..

http://www.malackyjuh.sk/2011/...

nie su to vase slova? Zapriete ich?

„Čo je však
najhoršie? Títo občania stratili
pocit bezpečia a dokonca aj stratu dôvery vo vzťahu k tým, ktorí majú slušným
občanom pomáhať – najmä vo vzťahu k polícii a samospráve.“

>> co ste
urobili za polrok okrem napisania jedneho clanku pre druzstevnu aby bola
dovera?

„Poďme preto tento
problém riešiť! Najprv však musíme
vyriešiť základnú otázku „Kto by mal
vlastne takéto riešenie koordinovať?“

>> vyzva az som nakadil do
gati, huraaaa, podme riesit!!! 21. februara ste pisali clanok.. je 25. jula...
odpovedzte ako ho riesite?? Vasa vyzva podme tento problem riesit je lacna
a stratila davno na vaznosti! teraz napisete ze chcete opat riesit??? vy ste stratili doveru druzstevnej ulice!!! opovazte sa sem dojst s lacnymi oblbovackami!!!

„Preto na najbližšom zasadnutí MsZ navrhnem aby poslancov na
každom zasadnutí o tomto probléme informovalo tak mesto (prostredníctvom
primátora), ale aj daná komisia, ktorej som predseda ako aj ďalšie komisie,
ktoré súvisia z daným problémom (najmä oblasť sociálnych vecí, stavebníctva,
legislatívy), pretože všetko so všetkým súvisí.“

>> hladal som na webe mesta kolko
bolo zasadnuti od vtedy.. nasiel som a hladal som kde ste to navrhli..
nikde! Alebo mi to ukazte pan poslanec kde to najdem!!! Pan poslanec odpovedzte
kolko ich preslo... (http://www.malacky.sk/index.ph... 5
zasadnuti ked dobre pocitam a vy ste nenavrhli absolutne nic! V programe
ani zmienka.. sa mozte hambit za slove sluby a sprostosti ktorymi
oblbujete narod!!!

o com bol tento clanok? o com? sa nehambite? vy nemate zabranu? vy si myslite ze ste jedinecny zachranca? ste sklamali este viac ako primator mesta ten aspon nesluboval vy ste naslubovali a este mate drzost pisat dalsie clanky o Druzstevnej!!!

precitajte si po sebe dokument ktory ste prilozili... hamba celej komisii po pol roku ste prijali zaver ze to treba riesit? a kde ste boli? vy ste potrebovali pol rok aby ste hodnotili situaciu? uz pred pol rokom ste vypisovali ze na najblizsom zastupitelstve to navrhnete a teraz zase??? to ste potrebovali komisiu???

Zbytok clanku su same zvasty a omacky.. ako vasa polrocna
robota .. Pan poslanec teraz vas budu v diskusii obhajovat vasi privrzenci
z CSFA aky ste skvely a kolko ste urobil pre juh.. mozu... vasa
hviezda juhu vzrastla a prajem vam aby rychlo zhasla.. pre mna ste po
vasich clankoch iba obycajny klamar a pisalek

30.07.2011 13:33:18 | Ivana J

MAJO, 2 dní pred:

Halooo! Kde ste sa vynorili pan Halcin? Ja som myslel, ze uz nie ste v Malackach, ze zijete dakde inde. Teraz ste zistili, ze je nejaky problem na Druzstevnej ulici? Pamatam si na vas, ked sem prisiel minister Lipsic 18.2.2011, slubovali ste ludom z Druzstevnej, ze im pomozete v tej pekelnej situacii a oni vam tak velmi verili... Preco ste ich tak hanebne oklamali?

30.07.2011 13:34:08 | Ivana J

IVANA J, 2 dní pred:

Precitala som si clanok a som ako juzanka sklamana :( Volila som pana poslanca Halcina spolu s Mracnom a Casom ako zmenu ktoru hlasal .. alebo klamal? Neviem co sa stalo po pol roku ale som velmi sklamana a zarazena. Musim absolutne suhlasit s "peto" :( Pozrela som si starsi clanok ktory peto vlozil do diskusie a pochopila som jeho slova. Ked som spojila nadpisy z clanku vo februara: "Poďme preto tento problém riešiť!" a terajsie: "Začnime konečne pomáhať obetiam!" .. smiesne ked si date oba nadpisy k sebe. Vo februari vyzva na riesenie a koniec jula vyzva konecne pomahat obetiam. Pan poslanec Halcin asi nezachytil ze vsetci riesia.. vsetci okrem neho ktory uz vo februari pisal ako sa do toho treba pustit. Nemal asi kedy ked pise clanky ale o tom asi praca poslanca nie je :( Smutna som z toho, smutna som z toho aj preto ze som si myslela ze volim zmenu pre J(u)H - ale dockala som sa ako juzanka a volicka velkeho sklamania. Neberiem inym skusenost s panom poslancom ale ja som po tomto clanku absolutne sklamana a stratil moju doveru. A co je najhorsie po tomto clanku straca pan poslanec Halcin doveru riesit cokolvek co s Druzstevnou suvisi a pravom by ho mali ludia z Druzstevnej odmietnut.. A ja by som sa musela priklonit na stranu primatora keby on pravom ukazal prstom na nasho "juzanskeho" poslanca s otazkou: "co si urobil ty pan poslanec okrem mojej kritiky" .. pan poslanec by mohol ticho poklonit hlavu a odist z miestnosti .. takeho my mame reprezentanta :( Ked si precita toto pan Dobrovodsky moze mu byt do placu aky clovek pise clanky a ponuka mu ruku ako "obeti". Strasne a smutne.

30.07.2011 13:34:31 | Ivana J

IVANA J, 2 dní pred:

A tento nadpis je odvazny: "Čo treba tiež urobiť v tejto veci" .. Keby tam bol otaznik, asi by som vedela.. aby ste dali od toho ruky prec pretoze ludia z druzstevnej vam uz zial nemusia verit :( Ale ked tak otaznik nebol, vyznie to ako vsevedko poslanec hovori.. a ten vsevedko sklamal,tak by tam ten otaznik lepsie sedel :(

30.07.2011 13:35:14 | Ivana J

HALCIN JOZEF, 2 dní pred:

Zdravím Vás Peťo, Majo a Ivana J,

napriek všetkým Vašim osobným invektívam Vám odpoviem. Podľa Vašej doslova analýzy mojich príspevkov predpokladám, že Vás daná problematika Družstevnej veľmi trápi, čo je pochopiteľné.

Divíte sa, že som túto tému neotvoril na zastupiteľstve skôr? Tvrdíte, že som ľuďom na Družstevnej nasľuboval riešenia a dokonca sa čudujete nadpisom v článku? Nesúhlasím s väčšinou Vašich tvrdení. Máte však právo vyjadriť svoj názor a presne také právo mám aj ja vyjadriť svoj názor na to ako veci (ne)rieši naše mesto - ktoré na rozdiel od poslancov disponuje kompetenciami a tým aj zodpovednosťou riešiť niektoré konkrétne úlohy týkajúce sa daného problému. Ak by primátor mal záujem, tak sme riešenia spolu s mestským úradom a ďalšími inštitúciami mohli spoločne hľadať a možno aj realizovať už dávno (a to nielen pred polrokom - ale naozaj už dávno). A už dávno mohli byť aj súčasťou rokovaní zastupiteľstva. Preto milá Ivana všetci riešia daný problém a napriek ich veľkému úsiliu je konečné riešenie v nedohľadne - lebo nemajú partnera, ktorým musí byť mesto.

V rôznych diskusiách na nete sa ľudia čudujú ako mesto nerieši hygienu, potkanov, slovné a iné napádanie susedov, starostlivosť o deti, vulgárne správanie, ničenie majetku a pod. A vy ste schopní urážať človeka, ktorý problémy na Družstevnej nespôsobil, stal sa poslancom až po ich vzniku a po ich dlhom neriešení? Uvedomujete si, že tieto problémy sú tu už oveľa dlhšie ako pol roka a vypukli do takých rozmerov, ktoré nevyrieši jeden poslanec a možno ani desať mestských zastupiteľstiev? Pol roka sú len medializované. Ale to Vás asi netrápi - vy ste sa rozhodli osočovať.

Takáto diskusia plná urážok z Vašej strany pre mňa nemá význam. Ak pre Vás má, tak nech sa páči - pokračujte. Ak nie, tak sa radšej stretnime a hľadajme riešenia. Ja som sa o to pokúsil. Ak máte lepšie nápady, tak ich predstavte verejnosti. Skúste to aj vy. Na to nemusíte byť poslancom. Avšak ak ním chcete byť, tak kandidujte - naše mesto potrebuje šikovných ľudí.

30.07.2011 13:35:43 | Ivana J

Majka5551, 1 deň pred v odpovedi na Halcin Jozef:

Sa mi sníva???? Niekto si tu serie dobre do huby ale to sú vaše sračky Pán Halcin. By som bola zvedavá ako rýchle by ste riešili situáciu keby bývali vedľa Vás! To by bola ďalšia Devínska čoo? Píšete tu samé klamstvá!! Samé omáčky!

Čo tak problém reálne riešiť a nie sedieť za PC a rozoberať diskusie ktoré ľudí iba poburujú. Čo tak zdvihnúť zadok nič nesľubovať a riešiť túto VÁŽNU situáciu.

"A vy ste schopní urážať človeka, ktorý problémy na Družstevnej
nespôsobil, stal sa poslancom až po ich vzniku a po ich dlhom neriešení?..."

Akože ospravedlnenie??? pche

Vytvorili ste diskusný článok v ktorom sa teraz budete iba obhajovať!!!!
NAČO? Pýtam sa NAČO!!!!!

30.07.2011 13:36:12 | Ivana J

IVANA J 2 dní pred v odpovedi na Halcin Jozef:

Diskusia plna urazok? Precitala som si to. Nejaky pan Vam napisal ze ste klamar. Urazka? Napisal Vam konkretne VASE tvrdenia a ako ste ich nesplnili. Bolo by dobre keby ste to panovi vysvetlili. Poviete ze nesuhlasite s vacsinou tvrdeni ale ste ich nevyvratili. Pan poslanec, asi by ste sa mali viac kajat. Mala som pocit ze ste rozumny ale mam z Vas pocit ze Vy nemate najmensiu pokoru. Asi nejde o to ze ste mali otvorit skor ale o VASE sluby a velkolepe slova ze to predlozite hned ktore aj mna sklamali. Napisala som Vam mala som k Vam doveru ale co ste predviedli tymito clankami a diskusiou s ludmi, strasne nieco :( Pisali ste o koordinacii a stale pisete a pisete a pisete... dost malo pan poslanec. Pridete mi ako by ste sa hrali na najmudrejsieho, vsevedka ale nedokazete napisat jedinu vec co ste urobili.. strasne.. problem nie je ze ste sa stal poslancom po vzniku problemu, ale ze ste slubotechna a pisalek (slova peta su absolutne na mieste) a teraz sa vyvinujete. Pre Vas nema vyznam diskusia, Vy narozpravate na pana primatora na kazdeho narozpravate ale sam o pokore snivate pretoze ste nic neurobili. Velmi rada by som bola pri tom ked na Vas ukaze primator prstom a spyta sa Vas co ste urobili viac okrem jeho kritiky. Alebo Vasa veta "Ja som sa o to pokúsil." .. je zaver z celeho pol roku Vasej prace? Mali by Vam tuto vetu vyhodnotit samy ludia z Druzstevnej a napisat svoje skusenosti s Vami. Zial zacala som Vas brat ako len dalsieho pisalka prizivujuceho sa na teme a poslanec utvrdzujuci sa na svojej dokonalosti,prebudte sa pan poslanec zemegula sa netoci okolo Vas ako si myslia vsetci politici :(

30.07.2011 13:36:44 | Ivana J

ZUZANA, 3 hodín pred:

Mne sa snáď sníva.Každý tu anonymne uráža pána Halcina čo urobil a čo neurobil.Odvahou by bolo sa predstaviť a a povedať mu to do očí a ako ho poznám nemal by problém si z hocikým sadnúť a vysvetliť situáciu.My ťažko vieme čo to všetko obnáša vyriešiť situáciu na Družstevnej ulici.Hlavne by na tento boj nemohol byť sám, lenže keď mu sústavne niektorý ľudia podrážaju nohy a polka poslancov sú tam vyslovene do počtu a nemajú svoj názor tak ťažko jednému človeku vyriešiť všetky problémy sveta. Ja poznám Jožka už dlho a viem, že nikdy nemal problém hocikomu pomôcť.Podal ruku cigánovi, bezdomovcovi či inžinierovi a s každým sa bavil rovnako.Ak máte iný názor máte na to právo ale určite ste k nemu nedospeli na základe pravdivých informácii. Ako píšem chce to sa sním osobne stretnúť. Zuzana

30.07.2011 13:37:50 | Ivana J

IVANA J, 8 minút pred:

Mne sa sniva z toho ako moze poslanec a predseda komisie
klamat ludom - rodine Dobrovodskeho.

Precitala som si vyjadrenia pana Oskara D. v diskusii na stranke ludiapremalacky.sk - pan poslanec Halcin mu nasluboval a ani SA MU NEOZVAL!

http://www.ludiapremalacky.sk/...

Priznala som ze som volila ako juzanka poslanca Halcina,hovorili sme spolu pri kapustnici pred volbami.. ale to som neverila ze sa prejavi po kratkom case
jeho alibizmus! Chyba pokora! Taktika poslanca? Odlakat pozornost k tomu ze mu podhadzuju polena pod nohy? On si hodil jedno poleno ktore sam nepreskoci - verejne klamstva.. ked neriesim sam, aspon mlcim a nekritizujem inych.. alebo
sa prejavilo to ze recickami politiku robit nemozem dlho..

"Polka poslancov nemaju svoj nazor tak tazko jednemu cloveku vyriesit
vsetky problemy sveta".. suhlasim sama som proti Baumanovi hrozne ze taky nas zastupuje v zastupitelstve!!! Ale problem je, ze panovi poslancovi Halcinovi za juh nemal kto
hadzat polena pod nohy, lebo on nezacal napriek JEHO VLASTNYM SLUBOM ani
konat.. prebudil sa po pol roku a urobil co? Napisal clanok (tych je tu dost za
jeho pracu poslanca) s nadpismi podme riesit? Vsetci riesia okrem neho a teraz
chce naskocit do rozbehnuteho vlaku.. ako to urobit? Skritizovat vsetkych a zamerat sa na primatora.. som velmi sklamana poslancom Halcinom a podporujem aby sa vzdal predsednictva komisie.. moze byt odbornik ale stratil doveru Druzstevnej tazko za nimi dojst a riesit.. necudovala by som sa im keby ho
vyhnali z ulice ako dalsich alibistov...

30.07.2011 13:42:57 | Andrej Trenčanský

Už len záverečnú faktickú poznámku, resp. 2:
1. Čo si myslíte, ako sú poslanci mestského zastupiteľstva platení z našich daní, koľko asi dostávajú, a či im takéto invektívy stoja za to? Oni to nemajú ako zamestnanie, robia to po pracovnej dobe v čase osobného voľna. Ak urobia dobre, nik im nepoďakuje. Ak urobia chybu, sú chrapúni.
2. Tento problém "kompetentní" a nielen pán Haľcin, už riešia 15 rokov. Zabudli ste, že sa jedná o ú istú rodinu, ktorá zdevastovala činžiak na Partizánskej ulici? Ktorá robila neporiadok v Gajaroch? A my to nedokážeme inak vyriešiť, len že ich posunieme inak - problém neprestane, len ho budú mať iní. Pokiaľ štát neprijme určitú koncepciu riešenia rómskej otázky záväznú pre celé Slovensko.

30.07.2011 13:58:01 | Tamara Saberova

Nemam rada osobne diskusie ale z precitaneho mam zmiesane pocity. Vytykat by sa dalo donekonecna. Nemozem celkom suhlasit s nazormi p.Trencanskeho clena komisie p. predsedu komisie Halcina. Otvorila som si zapisnicu nasla som k problemu Druzstevnej len jednu. Mozte ma opravit ked ich je viac k Druzstevnej ulici. Sama nie som odbornickou na bezpecnost ale ked vo februari Vas predseda komisie vyhlasoval,ze "navrhne zaradit na najblizsie", "poverit koordinaciou", "podme konecne riesit", ludia z tejto ulice ocakavali razne kroky, kazdy by ocakaval, jedna zapisnica komisie - z jula 2011 je v mojich ociach malo,vyhlasovanej raznosti sa to nepriblizuje.

Zacat po polroku pracu - slubovane razne kroky - kritickym clankom ludi,ktori mohli mat ako on tiez uprimny zaujem riesit a pritom mat len jednu zapisnicu s neurcitymi vysledkami,je nestastne. Nestastne su aj sluby p.Oskarovi Dobrovodskemu a jeho rodine ktora p.predsedovi Halcinovi verila. Nedovolila by som si neverit slovam rodine Dobrovodskej o februarovych sluboch. Z odpovedi p.predsedu Halcina som citila mierny alibizmus a vykrucanie sa zo svojich slov. K uspesnemu startu zly kredit a meno.

Preto neviem co pomoze odvolanim p. predsedu ale bolo by to pekne moralne gesto keby odstupil z funkcie.

30.07.2011 14:07:53 | Tamara Saberova

Prosim redaktorov LPM, kratka sprava zo vcera: "29.07.2011
Obyvatelia Družstevnej ulice majú za sebou opäť rušný večer. K incidentu medzi rodinou Dobrovodských a Galbovcov boli privolané policajné hliadky vrátane mestskej polície. Na miesto dorazil aj poslanec MsZ Juraj Říha, ktorý namietal nečinnosť štátnej polície. Nakoniec Romana Galbu zadržali a pre výtržnosti predviedli na policajnú stanicu. V tejto chvíli zasahuje záchranka, keďže Oskarovi Dobrovodskému, st. prišlo nevoľno."

Kratka sprava neobsahuje viac. Prosim mate informacie ci je p. Dobrovodsky st v poriadku a co sa stalo na Druzstevnej ulici ked dorazil aj p.poslanec Riha?

30.07.2011 14:13:28 | Zuzana Baligová

Pre Andrej Trenčanský:
Pán Trenčanský, ja pána Halcina nenavrhujem odvolať. O odvolaní píšu ľudia z Malaciek, ktorí to tak cítia. Majú tu priestor na diskusiu, tak ho využívajú.
Ja som Vám ponúkla diskusiu, neznamená to však, že by mala formou písania na internete. Obyvatelia Družstevnej sa stretávajú, radi Vás privítame medzi nami. Ak stojíte skutočne o riešenie tejto situácie, navrhnite formu, my sa prispôsobíme.
Asi nie je správny čas poukazovať na odmeňovanie členov komisií. Ja pomáham zadarmo a nie je mi ľúto toho času a nákladov. Všetko stojí na tom, či to chceme robiť a či nás to neobťažuje. Ale napriek tomu chcem dodať, že vážim si prácu všetkých, ktorí úprimne pomáhajú mestu. Akoukoľvek formou a z akejkoľvek pozície.

30.07.2011 14:21:32 | Milan Ondrovič

Pán Trenčanský, nechcel som vstupovať do tejto diskusie, ale keď ste si ma vybral asi by som mal. Vy sedíte u p. Halcina v komisii a ani neviete, že mestské zastupiteľstvo má 18 poslancov, vy poslancov za JUH nepočítate.. žartujem, ako píšete každý je omylný, má právo na chyby.

Chcel by som Vás upozorniť že poslanci, sú mestskí poslanci a nie poslanci za obvod, toto by ste si mal uvedomiť a akonáhle to pochopíte, sa vaša otázka: „Čo som pre ľudí z Družstevnej urobil ja?“, stane bezpredmetnou. LPM pracuje ako tím, ktorého som súčasťou a v ktorom aj ja zohrávam svoju rolu.

Viete, komisie sú poradným, iniciačným a kontrolným orgánom, ktoré si zriadilo zastupiteľstvo, a vy sa pýtate čo urobili ostatní poslanci, veď vy ste sa za pol roka uzniesli, že by sa malo nájsť vhodné riešenie na odstránenie daného problému, to tiež znie ako žart. Nehnevajte sa, ale ja som ako poslanec od komisie kde je plukovník, dvaja majori, mediátorka, preventista a futbalista čakal viac.

Ešte nedávno mala vaša komisia ambíciu to celé koordinovať, a teraz si sťažujete že komisia nie je výkonný orgán, že to je nad rámec vašich kompetencií, že treba počkať na koncepciu riešenia rómskej otázky, akej rómskej otázky, toto je problém pár neprispôsobivých ľudí, ja mám taký pocit že vy ani neviete čo sa deje, váš predseda si nenašiel cestu ani k poslancom ani k primátorovi, nezávidím..

30.07.2011 14:33:33 | Lucia Vidanová

Takmer 100 % súhlasím s Tamarou Saberovou. Vystihla to. Zároveň podporujem názor Zuzany Baligovej, ak má ktokoľvek nejaké konštruktívne návrhy a snahu pomôcť, tak nech sa prihlási. Odpoveďou na otázku z úst pána Trenčanského, či sa problém vôbec rieši, boli závery stretnutia na tému Družstevná z 24. júla. Koľkí z Vás prišli do kina, vystúpili z anonymity a zapojili sa do diskusie? Účasť bola odzrkadlením postoja - neprispôsobiví nie sú moji susedia, mňa sa to našťastie netýka. Smutné. No nič nie je stratené. Ukážme celému Slovensku, že si s týmto problémom Malacky dokážu poradiť. A pod Malackami myslím nielen zopár aktívnych, ktorí by sa dali možno porátať na dvoch rukách, ale nás všetkých. Nebývam na Družstevnej, ale tento problém sa ma týka. August bude zlomovým, tak si držme palce a prestaňme sa urážať a zbytočne oberať o energiu. "Prázdne" slová nám nepomôžu.

30.07.2011 14:59:23 | Tamara Saberova

Premyslala som preco sa rozchadzaju vypovede p.predsedu komisie Halcina z februara a p.clena komisie Trencanskeho. Jeden pise vo februari ze chce aby zastupitelstvo poverilo koordinaciou komisiu, druhy pise v juli, ze komisia nie je vykonny organ. Jeden pise vo februari, ze sa ide riesit, druhy pise v juli, co robili ini poslanci a odpovede si maju najst ludia v 1 zapisnici z jula - prepacte stale som nenasla viac zapisnic. Vychadza mi zaver, ze jeden nevie o konani druheho a ide ho obhajit alebo ze sa p.predseda chcel trochu populisticky zapacit ludu vyhlaseniami o rieseni a raznych krokoch a komisiu ani neinformoval o svojich vyhlaseniach na ktore sam zabudol. Polrok je dlha doba,mohol zabudnut. Preto je dobre, ze mu to ludia z Druzstevnej pripomenuli lebo ich clanok urazil.

Precitala som si odpoved p.predsedu komisie Halcina k diskutujucim, arogantne a bez pokory. Svoje sluby nevysvetlil a diskutujuci ho vraj urazaju. A on svoje clanky necital?

30.07.2011 15:33:41 | Andrej Trenčanský

Pán Ondrovič, máte pravdu, každý je omylný. Ja sa ale opakované pýtam, o koľko sa problém za 15 rokov riešenia posunul dopredu, či už za účasti Vás, LPM ,či iných aktivistov.
Znovu tvrdím, že komisia nie je výkonný orgán v zmysle vykonávaných aktivít. Komisia pre verený poriadok na rokovaniach, na ktorých som sa zúčastnil ja, vždy preberala tému Družstevná a vždy navrhovala určité opatrenia, ktoré sa pán Haľcin snažil realizovať cez orgány mesta a štátu. Kto má záujem, môže sa so mnou stretnúť a podebatovať o aktivitách,ich efektivite, aj o možnostiach, ktoré umožňuje zákon.
Ja som sa ale do tejto diskusie nezapojil ako člen komisie pre verejný poriadok alebo preto, aby som sa hral na slovíčka o názve poslanca, resp. o počtoch poslancov. Ja som sa zapojil len ako občan, ktorému sa nepáčilo, ako sa všetci obúvajú do p. Haľcina, ako keby on bol zodpovedný za situáciu Družstevná, pritom mnohé aktivity vykonal a o iných poslancoch, ktorí sa len vezú, sa v článku nehovorí. Pritom si stále myslím, že riešenie problému Družstevná tak ako sa teraz rysuje, ani nie agenda pre poslancov, ale pre iné orgány.
A na záver, pani Baligová, práca v komisii je pre mňa aktivita navyše a rád sa jej vzdám vo Váš prospech. Dúfam, že sa potom bude problém Družstevná riešiť akčnejšie a efektívnejšie.

30.07.2011 18:33:33 | Zuzana Baligová

Pán Trečanský,
nedajte sa vysmiať. Čakali sme na podporu z komisie na ochranu verejného poriadku, doposiaľ neprišla. Našťastie prišla pomoc z inej komisie, kde členom a najmä predsedovi aktivita navyše neprekáža. Ale ak by ste sa o tento problém detailne zaujímali, určite by Vašej pozornosti neušlo, že už v súčasnosti práca v tejto komisii priniesla výsledky. A dovolím si tvrdiť, že budú slúžiť ako príklad na riešenie podobných situácií na celom Slovensku. Ja sa budem snažiť pomáhať v riešení situácie i napriek tomu, že v komisii nie som a v za týchto okolností ani netúžim byť. Mňa osobne zaráža, že Vám robí problém uniesť na chrbte kritiku a hneď ponúkate svoje členstvo. Napriek tomu, že je "málo ohodnotené", na čo ste i poukázali v predchádzajúcom príspevku, by som si členstvo v komisii vážila.

30.07.2011 18:58:35 | Čo sa to už deje?

K včerajšiemu incidentu sa vyjadril Oskar Dobrovodský

http://www.topky.sk/cl/100371/1283792/U-Dobrovodskych-zasahovala-zachranka--Napadol-ma-policajt--pred-ocami-Romov

31.07.2011 00:31:57 | Dusan

1.Aky by bol problem odobrat neprisposobylim zanedbane deti(sak predsa zanedbavaju svoje deti ci nie?)-poslanci mozu tlacit vramci pravnych noriem!!!
2.Policia by mohla viac zasahovat(sak to maju uz aj v logu"pomahat a chranit" a ked sa boja,ze budu stihany aky problem-je mat pri sebe kameru,aby sa dokazalo,ze policia ziadne ludske prava neporusila v spetnom ohlade!
3.Ludia(obycajny obcania MA)-bymali zacat podporovat Druzstevnu(hlavne rodinu Dobrovocku)-minimalne tyzdnovymi manifestaciami s roznymi transparentmi s roznymi heslami-samozrejme bez nasylnosti a kazdu chvylku vo vacsich skupinkach zneprijemnovat zivot neprisposobilim-pretoze myslim si ze oni za to mozu a oni by sa mali na Druzstevnej citit neprijemne-pod dohladom policie a kamier a davat najavo svoju nespokojnost a kdo moze ten nech podpory,lebo nabuduce sa podobny problemom moze zaoberat kazdy z nas!!!!!!
Tlacit na stat-tlacit na neprisposobilich a fungovat ako jeden celok-inak to nepojde!
Toto je moj nazor(aj ked idea uz bola vyzsie uvedena)!!!!!

31.07.2011 09:48:19 | Andrej Trenčanský

Pani Baligová, zbytočne na mňa útočíte. Ja som sa chcel zastať len pána Haľcina, pretože som bol očitým svedkom jeho aktivít, ktoré vykonal. Okrem jeho osobných aktivít sa komisia v rámci svojich schopností snažila pomôcť, zdá sa že zatiaľ bez efektivity. Ja Vám za srdca prajem, aby sa daný problém vyriešil, pretože v minulosti som mal podobný. V problematike Družstevná som sa snažil pomôcť v rámci mojich možností, nie ako člen komisie, v ktorej som ešte vtedy nebol. Ak Vám iná komisia pomohla, som rád,ak sa tento problém vyrieši - ale inak ako len to, že presunie inam.
Nerobí mi problém niesť kritiku v situácii, v ktorej viem, že som zlyhal. Nerobí mi problém niesť kritiku za zlé rozhodnutia, ktoré som vykonal. Ale vadí mi, ak niekto kritizuje nečinnosť tam, kde sa aktivity vykonali. Som v komisii pre verejný poriadok ako občan - neposlanec, ktorý bol oslovený na základe určitých aktivít a skúseností, ktoré som chcel odovzdať, nielen pre situáciu Družstevná (verejný poriadok v Malackách nie je len Družstevná ulica, i keď chápem, že dnes to patrí medzi priority). Vidím, že aktivity nie sú dostatočné, že napr. vy máte viac konkrétnych návrhov a budete väčším prínosom. Budem rád , ak toto budete presadzovať ako členka komisie. A prosím Vás, nehodnoťťe všetkých členov tak príkro, pretože sú v nej ako neposlanci ľudia, ktorí si to naozaj nezaslúžia, robia to vo svojom voľnom čase a sú v nej ako neposlanci okrem mňa i zakladajúci členovia LPM, škoda, že Vás o aktivitách pravdepodobne neinformovali. Snažia sa riešiť problém, ktorý sa na Slovensku rieši už niekoľko desaťročí a nedokázala ho zatiaľ vyriešiť ani jedna vláda, resp. samospráva, nieto komisia pre verejný poriadok (skúste si v štatúte prečítať, aké má právomoci).
Škoda invektív voči ľuďom ,ktorí sa snažili pomôcť i keď to nepatrilo medzi ich základné povinnosti, škoda, že sa nevyvodzuje zodpovednosť voči ľudom, ktorí majú tieto činnosti v náplni práce.
Nikto nebráni všetkým, ktorí sa zúčastňujú tejto diskusie, aby podávali svoje návrhy na riešenie situácie. Návrhy, ktoré budú v súlade s platným právnym poriadkom Slovenskej republiky.
Pre Karola: čo sa týka napr. odobratia detí, zanedbania hygieny a tak, také aktivity tu už boli. Okrem iných, napr. LPM ale napr. i p. Haľcin, sa tu angažovalo i mesto. Skúste sa spýtať zodpovedných orgánov na ich rozhodnutia a čo ich k tomu viedlo.
Na záver prajem Družstevnej, a najmä p. Dobrovodskému skoré a úspešné vyriešenie danej situácie.

31.07.2011 18:46:07 | Tamara Saberova

Zvlastne ze stale p.Trencansky hovori o utokoch,obvinovani. Ale sluby jeho predsedu Halcina nevidi. Ludia sa domahaju odstupenia p.predsedu Halcina prave pre jeho vyroky a sluby. Miesto slubov ponukol co? P.Trencansky videl jeho aktivitu, ja som si precitala zapisnice ich komisie a nasla som v nich temu Druzstevnej za polrok len raz, v juli. Dost skoro. Ako napisal p.poslanec Ondrovic, polrocna cinnost komisie p.predsedu Halcina v rieseni Druzstevnej je ako zart. Komisia sa ustami jej predsedu dozadovala koordinacie, komisia ustami predsedu mala byt razna. Ja by som doporucila clenovi komisie aby miesto obrany p.predsedu ziadal od neho vysvetlenia.

31.07.2011 19:48:45 | Zuzana Baligová

Pán Trečanský,
ja nevyhodnocujem prácu Vašej komisie, to mi neprináleží. Ja len stále tvrdím, že predseda tejto komisie nesplnil sľuby, ktoré k riešeniu problematického spolunažívania s neprispôsobivou rodinou dal.
Pridávam sa k názoru pani Tamary Saberovej. O tom, čo a kedy komisia prerokovala, sa píše v zápisniciach. V nich sa veľa o riešení Družstevnej nedočítame. Akurát tak konštatovanie, že problém existuje. Vy ale stále dookola tvrdíte opak, že ste sa na každom zasadnutí touto témou zaoberali. Som z toho zmätená, kde je teda pravda? Niekto tu klame, alebo zlyhala zapisovateľka? Alebo išlo o tak citlivé kroky, ktoré ste nechceli verejne odovzdať občanom prostredníctvom uverejnenia na webovej stránke mesta? :-) Naozaj nerozumiem.
To, že sa pýtam a ako občan tohto mesta mám na to právo, považujete za urážanie? Doteraz ste nám aktivity k téme neopísali.
Takisto nerozumiem Vašej narážke o neinformovaní ľudí z ĽPM prostreddníctvom pani Dušany Bieleszovej. Nechcem sa jej osoby dotknúť a nič proti nej osobne nemám. Viem len to, že pán Halcin na zasadnutí mestského zastupiteľstva pri zdôvodnení výberu pani Dušany do komisie použil práve argumenty, že je, okrem iných skúseností, aj mediatorka a takéhoto človeka na riešenie sporových situácií bude potrebovať. Súhlasím s ním. Ja sa však pýtam, koľkokrát sa riešil susedský spor s rodinou Galbovcov formou mediácie?
Pán Trenčanský, vidím, že v našej vzájomnej diskusii sme sa nepohli ani o kúsok. Ku konsenzu o tvrdeniach v článku asi neprídeme. Na tom však nezáleží. Záleží na oveľa podstatnejších veciach. A keby ste prišli aj osobne na Družstevnú medzi nás, by ste ich aj videli, počuli a cítili. A keby ste boli na stretnutí v kine minulú nedeľu, by ste videli a počuli výpovede ľudí, ktoré boli plné zúfalstva a beznádeje. A možno stačilo len tak málo, prísť a vypočuť si to. Urobiť si vlastný názor na problém. Možno by to bola aktivita navyše, ale pre ľudí z našej ulice by prítomnosť hoci len jedného člena z tejto komisie znamenala prejav spolupatričnosti.

31.07.2011 19:54:45 | Zuzana Baligová

Pre pána Andreja Trenčanského:
Prepáčte, teraz som si všimla, že som dvakrát skomolila Vaše priezvisko. Nestalo sa tak úmyselne. Je mi to ľúto.

31.07.2011 19:58:25 | Andrej Trenčanský

Pani Saberová, ja neviem, čo všetko sľuboval pán Haľcin pri osobných stretnutiach. Nebol som pri nich a jeho poznám len z činnosti komisie, ktorá vzhľadom na známe obštrukcie funguje len asi 5 mesiacov, resp. pol roka. Ja len viem čo vykonal reálne a viem, že za to si až takúto kritiku nezaslúži. Už len pre to nie, že sa naozaj snažil a robí to vo svojom voľnom čase. A mňa už ako člena komisie ani neoslovujte, aj som rozhodnutý odstúpiť v prospech pani Baligovej. Som z tohto všetkého veľmi sklamaný a je mi ľúto, že poslanci takto medzi sebou bojujú. Pôvodný článok je o strate dôvery. Je to pravda. Tu stratil dôveru ešte jeden človek navyše a voči ľuďom, resp hnutiu o ktorých si myslel že dokážu komunikovať slušnejšie. Sám mám veľmi negatívnu skúsenosť s komisiou mestského zastupiteľstva, ale takýmto spôsobom by som to neriešil. Ale v každom prípade o tom v prvom rade informujem ľudí, ktorých sa to týka.

31.07.2011 20:18:29 | Tamara Saberova

Zacina mi nieco unikat. Ktori poslanci medzi sebou bojuju? Ake hnutie? Ludia z Druzstevnej vyslovili nedoveru p.predsedovi Halcinovi za jeho verejne sluby - niektori ludia ho nazvali klamarom. P.predseda Halcin bol prvy clovek, ktory bez vlastnej reflexie vyhlasoval ako bude razne konat a kritizoval inych. Seba zabudol? P.Baligova a p.Dobrovodsky,zle som pochopila reakciu ludi z Druzstevnej? Ja p.predsedu Halcina poznam iba z clankov a zostala som strasne zaskocena arogantnym prejavom v diskusii. Protirecenia,kritika bez vlastnej reflexie a strata dovery obyvatelov, preto som sa pridala k vyzve aby rezignoval. Taky clovek nemoze fungovat vo funkcii.

31.07.2011 20:40:55 | Zuzana Baligová

Pre pani Tamaru Saberovú:
Pán Trenčanský využil-zneužil (nechám na posúdenie čitateľa) fakt, že som nielen obyvateľkou Družstevnej ulici, ale aj aktívnou členkou občianskej iniciatívy Ľudia pre Malacky. Nehanbím sa za to, som na to hrdá.
Svojou dedukciou, zdá sa, prišiel k záveru, že Ľudia pre Malacky bojujú s poslancom Halcinom. Tak toto je už "silná káva" aj pre mňa, pán Trenčanský. Vyjadriť sa formou uverejnenia článku na webovom portáli tejto občianskej iniciatívy je nehanebné? Ak áno, tak sa ešte opýtam, prostredníctvom akého média (lebo osobne to nebolo) reagoval pán Halcin? Ak ma pamäť neklame, prostredníctvom webovej stránky, ktorú spravuje. Tak potom by ste mali odsudzovať obe strany, však že. Ale to len v prípade, že máte na všetkých rovnaký meter.

31.07.2011 21:47:47 | Jozef

Po tejto vymene nazorov stracam iluzie aj o poskodenej strane na Druzstevnej ulici. Takymito invektivami a slovnikom stracate moje sympatie. Chapem vas, ze mate toho dost, ale podla mna to nie je dobra cesta.

31.07.2011 22:09:30 | Andrej Trenčanský

Pani Baligová, vôbec sa nejednalo ani o dedukciu a v tomto prípade ani o Vás, ale o konkrétne postrehy. Rád Vám ich v bilaterálnej komunikácii poskytnem. Táto diskusia je už bezpredmetná. Vaši poslanci môžu dať návrh na odvolanie poslanca Haľcina z funkcie predsedu komisie a dúfam že po tomto všetkom tak aj urobia a zostavia komisiu podľa Vašich predstáv. So záujmom budem sledovať riešenie tohto problému, ale už len ako občan Malaciek a nie ako člen komisie. Ku dnešnému dňu (31.7.2011) sa tohto členstva vzdávam a dúfam, že ak Vám bude ponúknuté, rada ho prijmete. Zároveň dúfam, že toto sa stane aj precedens do budúcnosti a po zverejnení iných faktov o ne-činnosti iných predsedov komisií. Rád by som vedel ale jednu vec: V komisii pre verejný poriadok sedel, resp. sedí i člen LPM. Je mi záhadou, prečo na sedeniach aspoň z časti neartikuloval Vaše návrhy.
P.S.: Verejný poriadok v Malackách nie je len Družstevná, ale i napr. divoké skládky odpadu, neriadené parkovanie, nočný kľud, cesta detí do školy po nepriechodných hodníkoch na Stupavskej a pod. To sú oblasti, v ktorých som sa chcel pôvodne angažovať a dúfam, že po vyriešení rómskej problematiky preberiete túto agendu za svoju.

S pozdravom
Andrej Trenčanský

31.07.2011 23:17:55 | el

Tolko reci a skutek utek. Jedini ktori konaju su cigani (sice po svojom, ale konaju) a vy sa tu budete este medzi sebou hadat.
Tolko ludi sa cuduje AKO JE TOTO CELE MOZNE??? Na to je jednoducha odpoved - to je SYSTEMOVA chyba. To su 'vyhody' systemu aky mame a povahy ludi. System chrani zlocincov, lebo sa v nom lahko schovaju. A tam kde by system mohol fungovat a nieco dosiahnut zase zlyhavaju ludia. Naco mame pravo, ked nie je vymozitelne? Preco na miestach sedia ludia ktori robia pravy opak toho co by mali? Na co je nam system, ktory ktory je postaveny na hlavu?
Neviem ci je len na Slovensku fenomen to, ze ludia frflu a nakoniec nic neurobia. Takto sa to vsetko raz prepecie a na to sa spoliehaju...
INDE BY LUDIA SLI DO ULIC A KRICALI "TOTO MY NECHCEME !!"

31.07.2011 23:19:50 | Lucia Vidanová

Pán Trenčanský, autorka príspevku Zuzana Baligová síce v úvode príspevku vyzýva – bite do mňa, ale FAKTAMI. Žiaľ, z Vašich vyjadrení necítim oporu v činoch predsedu komisie na ochranu verejného poriadku, ale jednoduchú ješitnosť. Aj slovník uvádza, že ide o prevažne mužskú vlastnosť, s čím plne súhlasím. A tá nikdy nikoho nikam neposunula (ani poslanca Halcina). Poznám Vás, ste rozumný, rozhľadený človek a odborník na problematiku, ktorú vaša komisia rieši. Tak prečo sa ako „ješitný“ chlap (prepáčte za výraz) chcete vzdať členstva v komisii, v ktorej môžete byť prínosom? A to iba na základe diskusie k príspevku, ktorým chcela Z. Baligová poukázať na nesplnenie sľubov od človeka, od ktorého by to obete života vedľa neprispôsobivých očakávali? Sama autorka v závere píše, citujem: „Nie je čas na osočovanie tých, ktorí nekonali.“ A vyzýva, aby boli slová premenené na činy. A k Vášmu poslednému komentáru toľko: ak myslíte človekom z ĽPM, ktorý je členom komisie na ochranu verejného poriadku Dušanu Bieleszovú, tak vedzte, že tú už spája s touto občianskou iniciatívou iba história. Podľa mojich informácií sa odmlčala už v predvolebnom období, takže prirodzene nemohla artikulovať návrhy Z. Baligovej. Netajím sa tým, že osobne poznám aj Z. Baligovú. A verte, v tomto meste nenájdete tak zanieteného človeka (s výnimkou členov rodiny Dobrovodských), ktorý by pre aktuálne riešenie situácie na Družstevnej urobil viac. Tá žena agendou Družstevnej ulice doslova žije a zaslúži si môj verejný obdiv. Ako žena sa nebojí postaviť čelom situácii, z ktorej bočia aj „silácki“ chlapi. Keby ste sa zúčastnili diskusie v malackom kine 24. 7., tak by ste vedeli, o čom píšem a možno aj miernili slová. Bohužiaľ, nikto z Vašej komisie si na to čas nenašiel.

01.08.2011 00:01:30 | Marián Andil

p. Trenčanský
Jednou z úloh tejto webstránky je, aby ľudia, ktorí sa rozhodli vykonávať verejnú činnosť pre mesto Malacky (poslanec, člen komisie MsZ...) a zároveň aj zamestnanci mesta, mali spätnú väzbu od obyvateľov Malaciek, pre ktorých túto prácu robia. Snažíme sa o otvorenú komunikáciu, lebo vtedy sa niektoré veci častokrát naozaj začnú riešiť, alebo posunú ďalej.

V istých prípadoch aj priama, ostrejšia (nie vulgárna) kritika má svoj význam a povzbudí k vyššej aktivite dotknutého človeka. Ťažšie to majú tí, čo sa na webe rozhodli komunikovať pod svojim skutočným menom... ale formuje sa tým a možno aj zdokonaľuje a zosilňuje ich osobnosť.

Osobne si myslím, že diskusia pod týmto článkom obohatí všetkých, ktorí ju čítajú. A zároveň členovia komisie pre ochranu verejného poriadku s istotou vedia, že ľudí naozaj zaujíma ich činnosť a komisia by napr. mohla prostredníctvom predsedu prezentovať čo urobila, čo sa pokúšala, pokúša urobiť a nielen vo veci Družstevná....

Je lepšie hodnotiť prácu s vyvodením dôsledkov u manažérskej pozície vo verejnom sektore minimálne po roku práce človeka na tejto pozícii, preto si myslím že je v súčasnosti predčasné požadovať a navrhovať odstúpenie predsedu komisie ako to bolo vyššie zmienené a potom viackrát rozoberané. Poslanec Halcin má teraz vďaka internetu rýchlejšiu spätnú väzbu nielen od obyvateľov Juhu ale aj z mesta ku svojej činnosti a komunikácii s ľuďmi vyplývajúcej z jeho funkcie predsedu komisie.

p. Trenčanský, nepoznám Vás osobne, ale aj tak som za Vás hlasoval pri voľbe členov komisií na odporučenie. Prekvapilo ma, že sa vzdávate možnosti ovplyvniť dianie v meste v oblasti bezpečnosti obyvateľov na základe internetovej diskusie. Možno to bolo pod vplyvom emócii. Niekedy ráno, býva múdrejšie než večer.

A k Dušane Bieleszovej, nie sme s ňou v kontakte zhruba od októbra minulého roka.

01.08.2011 08:21:41 | jano

a ja som si myslel, ze pan Andil niekam odletel alebo minimalne ma obe ruky zlomene. Vidim, ze sa mozme tesit na jeho jasne riesenia a rozhresenia vychadzajuce nielen z jeho slohovych prac, ktore ma problem verbalne odprezentovat ale aj z realnych vysledkov jeho plodneho snazenia podlozenych neomylnymi zivotnymi skusenostami. Cela tato diskusia sa toci o osobnych domnienkach ako to kto myslel ked nieco slubil a neslubil, kto koho ako z ktorej stranky pozna a nepozna, kto mal asi co kedy urobit a neurobit, kedy odstupit, mozno vystupit alebo aj nastupit. Trocha chore nemyslite?

01.08.2011 15:27:11 | Amadeus

Pre diskutujúcich a autorku TU diskutovaného článku:

citujem z www.malacky.sk časť zápisnice:

" Zápisnica zo 4. zasadnutia Komisie pre ochranu verejného poriadku, konaného dňa 6.7.2011
Prítomní: atď .........3. Riešenie problematiky Družstevná
K bodu 2 a 3 – Informácia o činnosti MsP a riešenie problematiky Družstevná
Náčelník MsP Mgr. Ivan Jurkovič ....... ďalším problémom je Družstevná ul., na ktorej boli do dnešného dňa riešené 4 priestupky. Z hľadiska verejného poriadku je tu situácia v poriadku po tom, čo tu 24 hodín hliadkuje štátna polícia. Bolo skonštatované, že toto však nie je riešenie do budúcnosti.
Členovia komisie sa následne zhodli na tom, že by sa malo nájsť vhodné riešenie na odstránenie daného problému, nakoľko tu neexistuje vhodné prostredie na výchovu maloletých detí z hľadiska hygieny, správnych návykov na život atď.... Taktiež by bolo vhodné, aby opatrenia ktoré vykonala Mestská polícia boli zverejnené na stránke mesta, z dôvodu informovanosti obyvateľov o „Riešení problémového spolužitia s rómskymi rodinami na Družstevnej ulici v Malackách“.
Prerokovania daného bodu sa napriek písomnému p o z v a n i u n e z ú č a s t n i l pán primátor RNDr. Jozef Ondrejka.
Uznesenie:
1. Komisia navrhuje prerokovať ako samostatný bod na najbližšom MsZ tématiku na Družstevnej ulici.
2. Komisia vzala informáciu pána náčelníka MsP na vedomie. "
koniec citovania

Otázky pre autora,diskutujúcich a členov tejto komisie:

1. Kdo menovite sa p í s o m n e obrátil na predmetnú komisiu so sťažnosťou, popisom problému Družstevná a žiadosťou o jeho riešenie, nielen od jeho medializácie, ale ešte od jeho vzniku, v r.2008 a KEDY ?????

2. Bola tejto komisii postúpená napr. sťažnosť vo veci Družstevná od kontrolórky mesta? Obdržala nejakú a ako ju riešila ?

3. Bola primátorovi mesta predložená sťažnosť vo veci Družstevná od jej vzniku, pre mesto Malacky tohoto "druhého kola " , od r. 2008 ? Obdržala nejakú a ako ju riešil ?

01.08.2011 18:24:32 | Malačan

Ako je to na tom našom krásnom Slovensku zvykom, nakoniec sa debata zvrtne úplne od veci. Napáda pani xz pána yz, vzápätí pani xx pána yy. A ako hovoria bratia Česi, skutek utek.. Na tomto fóre nikto nenavrhol konkrétne riešenie tejto chúlostivej situácie. Jediné čo tu vidím, je vzájomné osočovanie sa prispievateľov na tomto diskusnom fóre. A to je bohužiaľ veľmi málo na vyriešenie tohoto problému. Takže diskutujúci na tomto fóre pokračujte v krasojízde (čechyzmus). Bude ešte srandy kopec.

01.08.2011 18:43:29 | Malačan

Ak sa členovia všetkých komisií vytvoreným v Malackách spoja, v duchu hesla Proletári všetkých krajín spojte sa! Neexistuje aby niečo navyriešili. Ak nič iné, odmeňovanie samých seba v komisiách určite! Česť práci!!

01.08.2011 19:07:02 | jano

srandovne citanie niektorych prispevkov.
Napriklad pani Vidanova nam podla jej vlastnych slov podla slovnika vysvetluje ulohu jesitnosti - tej hnusnej prevazne muzskej vlastnosti, ktora slepo vedie pana Trencanskeho k tomu co pise a ako sa sprava. Nasledne ako na hodinach literatury urobi rozbor diela - co autorka clanku pani Baligova ako myslela, dovysvetlovava nam obycajnym pakom obsah a zaver vyznieva ako feministicky manifest o nebojacnosti a vynimocnosti zenskosti pred "silackou" chlapskostou.
To si tu co liecite? Taketo medzipohlavne problemy tu co poriesia?

01.08.2011 19:51:09 | Lucia Vidanová

Milý Jano,
ďakujem za rozbor môjho komentára. Zabavili ste ma :).

01.08.2011 21:38:03 | Marián Andil

Vážený (možno) Jano,
Odvádzate vašimi príspevkami diskusiu od témy. Keď som Vám hneď neodpisoval, hľadali ste ďalší terč, ktorého formu prejavu by ste zosmiešnili.
Váš bystrý um môžete pre zmenu použiť na zlepšenie vášho písomného odprezentovania sa :)

03.08.2011 18:59:03 | Michal Tesari

Váž. pán poslanec Halcin, prepáčte budem Vás oslovovať priliehavejším populista Halcin. Čím ste boli prínosom pre obyvateľov Malaciek???

Okrem oklamania ľudí z Družstevnej ulice a populistickej prezentácie vlastnej osoby na Juh-u , na čo ste opakovane zneužili aj hliadku mestskej polície so služobným vozidlom ste vlastne nedokázali nič.

....a propó populista Halcin , nadčasy tých policajtov ste platili vy????

To musíte byť fakt "veľké zviera" , keď na prezentáciu vlastnej osoby máte k dispozícii mestských policajtov mesta Malacky.....to môžu všetci poslanci????

03.08.2011 23:33:39 | Fanusik LPM

Taketo hladanie nepriatela je SKODLIVE. Som si myslel ze LPM je o niecom inom. A nehovorte, ze v tomto LPM nema prsty.
Co sa toho Halcina bojite? Dajte sa radsej dokopy a pomozte mestu! Taketo zabomysie vojny nikomu nepomozu.

05.08.2011 23:27:47 | obyvateľ Malaciek

Tak toto, čo som si pozrela na TA3 nemá obdobu. Tomu Minxovi asi preskočilo. Všetci chcú urobiť poriadok a ten populista ešte žiada primátora o zhovievavosť aby sa nezbúrala čierna stavba. Kde berie toľko drzosti. Konečne sa dá s tým niečo urobiť a nájde sa tu nejaký zastanca cigánov. To sa nedalo pozerať, čo trepal za sprostosti. V 21.storočí je u neho štandard, keď cigáni majú výkaly po dvore,prechádzajú sa potkany,žiadna hygiena....no škoda rozoberať, stačí si pozrieť,čo sa tu a na obrazovkách prezentovalo. Hlavne odporúčam Minxovi a nech si to dá na veľkoplošnú obrazovku!! Inak ani neviem, čo si treba myslieť ako žije on, keď toto je štandard!!! A musím vyzvidnúť primátorové rozhodnutie, že nepoľaví a čierna stavba bude odstránená. Cigánom niet, čo veriť. AK by sa im povolil odklad, tak to je koniec a môžete začať znovu. Alebo odporučte p.Minxovi, nech si cigánov vezme za susedov!!!

05.08.2011 23:51:59 | Juraj M.

Podľa viacerých nezávislých zdrojov je pán Minx z úradu práce jedno neschopné hov..do.
Na predchádzajúcej funkcii robili jeho prácu všetci ostatní je to maximálny nechopák. No a KDH ho nanominovalo do funkcie riaditeľa ÚPSVaR....
Dobrovodský mal v televízií TA3 pravdu, keď povedal, že pán Minx je klamár. Podľa všetkého pán Minx doteraz nevie, čo je vlastne úlohou ÚPSVaR....a tak to tam aj vedie.

06.08.2011 15:39:33 | obyvateľ Malaciek

aspoň niekto reagoval na absurditu Minxa. Ako môže tento človek vykonávať takú funkciu?? Ke´d tak chce pomáhať cigánom, prečo pre nich nenašiel robotu,ke´d je na Úrade práce?Len trepať voloviny, to dokáže. Cigáni vykríkali, že všetci pracovali v Devínskej a len Dobrovodský ich pripravil o prácu. Ako môže Dobrovodský ich pripraviť o prácu,ako môže on o tom rozhodnúť. Jednoducho cigáni robiť nebudú. Dostanú podporu a len vedia vykríkať, že štát sa má postarať. A čo sú jedinní, o ktorých sa má starať štát. Štát už vylial dosť na nich a čo z toho, všetko neúčinne. Primátor nech nedá ani cent. Stačilo. Nech im dá Minx,keď ich tak obhajuje!!!

06.08.2011 17:41:03 | zamestnanec msu

Nadavate ludia na urad ale vstupte si do svedomia vy si myslite ze nerobime? Moji kolegovia chodia na druzstevnu a davaju pokuty. Musi zasiahnut stat mesto nema ako.

06.08.2011 22:41:13 | jelene

Dovolime si humorne a vo vseobecnej rovine odpovedat na otazku "obyvatela Malaciek" "Ako môže tento človek vykonávať takú funkciu??". Tato otazka reflektuje u nas rozsireny fenomen - obsadenie uradov tupymi a/alebo neschopnymi a/alebo zvrhlymi a/alebo skorumpovanymi jedincami. Odpoved je jednoducha - nenasiel sa doposial nikto, kto by ho vyhodil z okna.

07.08.2011 11:31:18 | obyvateľ Malaciek

Tak sa ideme opýtať KDH-kov, či vedia, čo za tupca si tu dosadili? A veľmi ma bude zauíjmať od koho dostal odporučanie.

10.08.2011 00:06:56 | Dusan C

Ako vidim nasa vlada zameta problemy pod koberec vramci kauzi Drustevnej a nielen asi tam-ludia nedostali ty romovia uz dost-toto co navrhli je pod nasu uroven-chce to poriadnu odozvu-sme ako v kocurkove-nemali by sa zacat kontrolovat aj ty najvyssi??????
http://spravy.pravda.sk/s-odstahovanim-suhlasia-vsetci-namiesto-zmieru-prisla-hadka-prv-/sk_domace.asp?c=A110809_191428_sk_domace_p12

To je nejaky vysmech ------- postavme sa za nase prava tie sa robia pre kazdeho bez vynimky -------- http://www.youtube.com/watch?v=zoJYM3krDWQ&ob=av2n to je na kuraz a nie na to aby sme drzali huby a krok!!!!!

10.08.2011 00:37:12 | Amadeus

z www.pravda.sk , 9.8.2011, časť:

"............... .Hlina médiám predstavil riešenie konfliktu, na základe ktorého by sa rodina Galbavých a Danihelovcov presťahovala do piatich obytných kontajnerov. Tento plán by stál 14-tisíc euro, čiastkou 8-tisíc by mal prispieť Úrad splnomocnenca vlády pre rómsku komunitu a zvyšných 6-tisíc má doložiť mesto Malacky.

Podľa aktivistu Malacky nakoniec nemusia vôbec škodovať, pretože dom, ktorý dnes obývajú neprispôsobiví, môžu predať.

Hlina navrhol, aby tam po odsťahovaní sa rómskej rodiny nastúpila

upratovacia čata pozostávajúca z úradníkov, ktorý mali na starosti spor v

Malackách a situáciu niekoľkokrát označili za normálnu. V opačnom prípade

by podľa neho mali odstúpiť.

S týmto riešením súhlasili aj Roman Galba a Jozef Danihel, ktorí na stretnutí zastupovali 40-člennú rodinu susedov Dobrovodských. "Prijali by sme však viac kontajnerov, sme veľká rodina. Boli by sme radi, keby nám kúpili namiesto jedného nového dva staré kontajnery," povedal.

pokračovanie a začiatok:
Čítajte viac: http://spravy.pravda.sk/s-odstahovanim-suhlasia-vsetci-namiesto-zmieru-prisla-hadka-prv-/sk_domace.asp?c=A110809_191428_sk_domace_p12#ixzz1UZV2m62s

Z článku vyplýva:
Na zmierovacom rokovaní v Primaciálnom paláci v hl.m. Bratislava sa primátor mesta nezúčastnil. Vyzerá že tam bol prednosta MsU, Dušan vavrinec
Tých čo mali na starosti spor a majú ísť na Družstevnú upratovať alebo odstúpiť keď tak neučinia, zatiaľ podnikateľ Hlina nemenoval a ani nekonkretizoval............
11.8.11 má byť podľa článku MsZ k tomuto problému. Je to tak ???
Páni poslanci a aktivisti, budete interpelovať pána primátora a dozvieme sa ako presne to bolo z bytovým domom a jeho nájomcami: Partizánská ulica ?????????? Komu bol predaný a za koľko ? Kdo bol vlastníkom pozemku na ktorom bol postavený NOVÝ bytový dom Partizánská ?????

10.08.2011 21:36:32 | Peter

Nebol som na tejto stranke asi mesiac a vidim, ze stale sa nic nezmenilo. Nezavidim p. Halcinovi, ked bude riesit problém Družstevnej ulice, alebo ako by som to skor nazval - susedsky spor. Predchadzajuci prispievatel uviedol odkaz na webovu stranku pravda.sk, kde predseda komisie najde i video z rokovania susedovcov za ucati p. Hlinu a medii. Po prezreti videa je zrejme, kto sa sprava agresivne. Starsi pan Oskar so vztycenym prstom dorazne opakovane "UPOZORNUJE" romku " TICHO BUĎ !!!!! " - tonom, ako k salasnickemu psovi, verejne obvinil roma zo spachania trestneho cinu, obvinil romov z rabovania - kradezi dreva - za asistencie svojho syna, ktory este romov provokoval natacanim ich zo vzdialenosti jedneho metra na fotoaparat. Clovek so slabsimi nervami by mu tam na mieste vylepil zaucho. A na taketo nieco ten mucenik aj caka. K comu by inak potreboval natacat video, ked tam boli zapnute kamery?! Konecne je to aj na kamere, kto koho provokuje a ako sa kto sprava. Pan Dobrovodsky mladsi vsak zabudol, ze okrem jeho kamery su tam aj dalsie a z ytch bude zaznam nezostrihany. Som zvedavy, ako vyriesi tento problem p. Halcin. Tak pani Baligova, teraz smelo do mňa.

10.08.2011 22:31:05 | volam sa

Ale Peter.. aspon sa podpis skutocnym menom - Šarközy

11.08.2011 13:15:19 | Roman

Uplne suhlasim s Petrom, takto to naozaj vyzera.

11.08.2011 20:14:13 | Malačan

Zatiaľ sa v tejto debate nikto nezamyslel nad tým, ako je možné, že čierna stavba na tom mieste vôbec vznikla. Prvým krokom pri stavbe je vykopanie a zabetónovanie základov. Už to malo signalizovať obyvateľom ktorých sa to bezprostredne týka, že sa začína niečo diať. Nič sa nedialo. Keď na základy položili prvé "šary" z tehál (alebo z čoho to stavali), žiadna reakcia okolia. Keď postavili celú chatrč, znova žiadna reakcia okolia. Až keď sa tam nasáčkovalo kopec nespríspôsobilých občanov, konečne sa okolie spamätalo. Pokiaľ sa čierna stavba realizovala, všetko bolo v pohode. Nikto nenamietal. Až keď sa čierna stavba zaplnila, vznikol problém. Otázka znie, komu súčasné medializovanie tohto problému prospieva. Niekto, kto mal konať už pri prvom náznaku že vzniká čierna stavba zaváhal a teraz sa snaží chytiť zajaca za chvost. V tomto momente to vyzerá z môjho pohľadu tak, že zajac je oveľa rýchlejší. Všetkým zúčastneným stranám tohoto sporu prajem čo najskoršie vyriešenie problému k spokojnosti všetkých.

11.08.2011 22:23:06 | jozef

Zdravicko pan Kubina (pre neznalych "Peter"). Ako bolo na dovolenke? Oddychli ste si? Mesiac ubehol ako voda, co? Zase na vas tlaci ten zly, zly, zly Lipsic? Pevne verim, ze vy mu to vysvetlite a Dobrovodskeho zase potopite. Prajem vela uspechov v praci, aj vasim podriadenym I. Majkovi a spol.

12.08.2011 00:34:02 | Peter

Tak kto vlastne som? Sarkozy alebo Kubina? Alebo ani jeden? V konecnom dosledku je to jedno. Nikomu nenadavam, len uvadzam svoj nazor na vec, ktory nie je na tejto stranke in. Este by ma zaujimalo, kolko krat v tomto roku si nechala rodina Dobrovodskych vyviezt zumpu. Dajako to v tom videu zaniklo.

12.08.2011 12:24:28 | Michal

no ako inak na Slovensku, z obete spravia vinnika!! welcome to Slovakia!

12.08.2011 14:31:46 | Rado K.

Vazeny pan Peter Kubina, znovu ste sa zobudili '' RYPAT'' do veci co Vas do toho vobec nic. Miesto toho, aby ste pomohli hladat riesenie, to nie. Ake mate vlastne ksefty s tymi ciganmi? Kradnu pre Vas?

12.08.2011 14:44:12 | jozef

Pan Kubina, moj znamy, hacker zistil ze ste to vy, bola to prenho malickost :-) Bojite sa toho Lipsica ako cert kriza, co? Ked vas vyhodia, co budete robit? Pan Kotleba spravne poznamenal, ze ak by ten malacky "policajt" bol chlap a nie sracka, tak by odovzdal odznak a zbran a siel robit daco, comu rozumie :?)))))

12.08.2011 18:26:12 | Malačan

Typické pre Slovensko. Ak niekto otvorene vysloví svoj názor, odlišný od väčšiny na diskusnom fóre, v tom momente sa z neho stane nepriateľ č. 1 a podstata problému ide bokom. Už nevadí čo sa deje na Družstevnej, v tom momente je prvý na rane človek, ktorý sa previnil len tým, že vyjadril otvorene svoj názor na vzniknutú situáciu. Jediným dôvodom útokov na diskutujúceho je to, že svojím príspevkom si dovolil vybočiť z radu tých, ktorí si vyhradzujú ako jediný na tomto fóre mať ten najsprávnejší názor, a nikto viac. Smutné !

12.08.2011 21:40:31 | jozef

Malacan. Preco "Petra" netrapi, ze 40 kriminalnikov nema zumpu, kupelnu, ani wc? Ze tam maju stovky potkanov a ludske exkrementy po celom dvore, patriace inym majitelom? Ale mileho "Petra" trapi kolkokrat v tomto roku uz vyviezli zumpu dvaja pani Dobrovodski? Fakt si tak slepy, ze to nevidis? Petra stve, ze ho trocha zvozil pan Lipsic, preto sa pomstuje a snazi sa znicit zopar slusnych ludi. Preco si tych milych Romov nevezme "Peter" k sebe? Preco sa o nich nepostara? Co myslis?

22.08.2011 21:25:18 | Fero

Treba isť "voliť" keď zasa budú sľubovať hory-doly...

26.08.2011 22:14:56 | petrasova

uz co si tu dovoluju ludia!!! PAN JOZEF HALCIN .. vy ste obycajny KLAMAR!! takychto klamarov tu mame v meste dost, precitala som si vase sluby dobrovodskemu a vy ste clovek hotovy na odvolanie!

26.08.2011 22:32:32 | petrasova

pre krista pana toto som nasla clanok >> Všetko so všetkým súvisí, alebo kauza Družstevná .. REAGUJEM NA PANA JOZEF HALCINA >>>

>> "Poznám tento problém. Stretol som sa z väčšinou dotknutých susedov, ale aj inštitúcií, ktoré sa snažia tento problém riešiť. " HA HA HA

PAN JOZEF HALCIN! z clanku zuzany baligovej je jasne ze nebyt nej o druzstevnu ani nezakopnete!!!! taku hambu by som neprezila!!!! a vy ste sa stretli so susedmi??? vy ste im stihli naslubovat aj modre z neba .. fuj! by som na vas byt dobrovodskym podala staznost!!!!

>> "Poďme preto tento problém riešiť! Najprv však musíme vyriešiť základnú otázku „Kto by mal vlastne takéto riešenie koordinovať?“ HA HA HA

PAN JOZEF HALCIN! vy ste si polozili otazku a odpoved hladate do jula? vy sa nehambite? neni vam hamby? vam ne!

>> "Ako nový poslanec mestského zastupiteľstva a od 27.1.2011 aj predseda komisie pre ochranu verejného poriadku v Malackách navrhnem mestskému zastupiteľstvu, aby poveril touto koordináciou na úrovni mesta práve komisiu pre ochranu verejného poriadku. Bolo by jednoduché hrať sa na mŕtveho chrobáka s vysvetlením, že aj tak sa s tým nič nedá urobiť, ale niekto to koordinovať a riešiť musí. " HA HA HA

PAN JOZEF HALCIN! ako novy poslanec ste skrachovali! zabudli ste na poverenie? ludia hladali ale ste zaspali v zastupitelstve! vy toho mrtveho chrobaka nehrate vy nim ste!!!

>> "Poslanci vrátame (mojej osoby) musia na seba prevziať časť zodpovednosti a za chod nášho mesta, nie len prípravou a schvaľovaním správnych rozhodnutí, ale aj ich implementáciou do života." HA HA HA

PAN JOZEF HALCIN! prevezmite zodpovednost za chod mesta a odstupte hned sluby ste narozzdavali a strcili ste hlavu do piesku.. kde ste boli VY PAN JOZEF ZODPOVEDNY?

>> "Preto na najbližšom zasadnutí MsZ navrhnem aby poslancov na každom zasadnutí o tomto probléme informovalo tak mesto (prostredníctvom primátora), ale aj daná komisia, ktorej som predseda ako aj ďalšie komisie, ktoré súvisia z daným problémom" HA HA HA

PAN JOZEF ZODPOVEDNY! kde ste to navrhol???? vy sa stracate vo vlastnych sluboch mrtvym chrobakom ste a k zodpovednosti vyzyvate ale seba do nej nenamocite! vasa komisia urobila vela zasmiala som sa vystupom PANA ANDREJA TRENCANSKEHO.. poslanec ondrovic. citujem: "Nehnevajte sa, ale ja som ako poslanec od komisie kde je plukovník, dvaja majori, mediátorka, preventista a futbalista čakal viac. Ešte nedávno mala vaša komisia ambíciu to celé koordinovať, a teraz si sťažujete že komisia nie je výkonný orgán, že to je nad rámec vašich kompetencií, že treba počkať na koncepciu riešenia rómskej otázky, akej rómskej otázky, toto je problém pár neprispôsobivých ľudí, ja mám taký pocit že vy ani neviete čo sa deje, váš predseda si nenašiel cestu ani k poslancom ani k primátorovi, nezávidím.. " >> PAN JOZEF ZODPOVEDNY futbalista v komisii ide riesit ciganov na druzstevnej!! koho ste chceli poverit riesenim? komisiu s futbalistom??? HA HA HA

>> "Napriek tomu verím, že tento problém postupne posunieme dopredu v prospech týchto ľudí." HA HA HA

PAN JOZEF ZODPOVEDNY! verite ze problem postupne posuniete dopredu??? idete milovymi krokmi!! ked mate takto riesit problemy takuto rychlostu chran boze nase mesto!!!

co ste vy za clovek!!!???

31.08.2011 13:11:09 | Administrátor

Pplk. Mgr. Peter Kubina, riaditeľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Malackách požiadal e-mailom o uverejnenie jeho vyhlásenia:

"Ja ani nikto z mojich blízkych nikdy nenapísal žiadny príspevok do diskusií na Vašich stránkach. Taktiež nemám v úmysle využiť tento spôsob komunikácie s verejnosťou a preto Vás žiadam o zverejnenie prostredníctvom tohto listu. V rámci môjho služobného zaradenia má ktorýkoľvek občan v pracovnej dobe právo mňa navštíviť, nemám žiadne vyhradené stránkové hodiny. Uvedenú možnosť využila aj Vaša spolupracovníčka p. Baligová a už tej som vysvetľoval, že nie som žiaden spisovateľ a anonymný prispievateľ do Vášho portálu. Bezpečnostnú situáciu sledujem v celom okrese Malacky a nielen na ulici Družstevnej v Malackách a podľa jej vývoja v rámci zákonnosti a tiež dôležitej zásady primeranosti prijímam následne opatrenia.

V prípade, že celá verejnosť nebude akceptovať moje súkromie, bude mňa zaťahovať do diskusií, zneužívať a vulgarizovať moje meno, zvážim kroky či už trestnoprávne alebo súdne na ochranu osobnosti.

Ďakujem.

Pplk. Mgr. Peter Kubina
Riaditeľ Okresného riaditeľstva PZ v Malackách"