Ľudia pre Malacky » Reakcia na vyhlásenie Jozefa Ondrejku

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Reakcia na vyhlásenie Jozefa Ondrejku

Týmto reagujem na vyhlásenie kandidáta na primátora mesta, Jozefa Ondrejku, ktoré prezentoval na poslednom mestskom zastupiteľstve. Podstatou jeho vyhlásenia je spochybniť moje slová a skutočnosti, ktoré som uviedol v nedávnom rozhovore pre médiá.

Kandidát na primátora mesta, Jozef Ondrejka, reagoval na zasadnutí mestského zastupiteľstva 14. októbra na zverejnený rozhovor "Nemusíte nám veriť, ale dajte nám šancu" svojím vyhlásením. Rád by som zdôraznil, že išlo o názory vyplývajúce z mojich niekoľkoročných osobných skúseností pri výkone činnosti poslanca.

Nielenže mi kandidát na primátora mesta, Jozef Ondrejka, odmietol ako poslancovi mesta dať 15. októbra súhlas k vypočutiu si zvukového záznamu z rokovania mestského zastupiteľstva, ale najnovšie mi bolo odopreté zo strany mestských médií ako poslancovi mesta reagovať na jeho slová formou aj riadne platenej inzercie. Nemám možnosť ani zverejniť svoju reakciu riadne dostupným bezplatným spôsobom, ktorú využil on z postavenia primátora mesta. K samotnému zásahu do nestrannosti mestských médií sa vyjadrím samostatne neskôr.

Vážil som si a naďalej si vážim postoje iných ľudí, ale dôrazne odmietam spôsob a obsah vyhlásenia, ktorý zvolil Jozef Ondrejka. Po jeho prednesení pred začiatkom zasadnutia mestského zastupiteľstva nebol vytvorený priestor na diskusiu. Poslanci tak nemohli reagovať na jeho slová priamo na zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Počas posledných štyroch rokov som sa ako poslanec neobrátil občanovi chrbtom. Občan je ten, ktorý mi dal dôveru, a ktorého si hlboko vážim. Rovnako som urobil aj v prípade prosby občianky môjho obvodu, starej pani Ábelovej, ktorá už stratila silu bojovať za svoje práva na mestskom úrade. Obrátila sa na mňa s nádejou o doriešenie jej niekoľkoročného problému. Na jej prípade som poukázal na to, že občan nemôže byť mestu ukradnutý. Jozef Ondrejka reaguje na formu a nehľadí na dôvod, prečo som si tento názor vytvoril. V rámci tejto reakcie chcem apelovať na to, aby sme neriešili obvinenia, ale fakty.

Nepodľahnem tomuto nátlaku a zachovám si vlastný názor aj naďalej. Od 27. októbra zverejním na stránke www.ludiapremalacky.sk sériu článkov na podporu mojich tvrdení s  uvedením všetkých potrebných dokumentov.

Nezabúdajme, že už 21 rokov žijeme v demokratickej krajine, ktorá rešpektuje právo na slobodu slova. Nebojme sa preto slobodne vyjadriť svoje názory. Toto právo patrí každému bez ohľadu na to, či sa s prejaveným názor stotožňuje primátor alebo nie.

Juraj Říha
poslanec mesta Malacky

1. doplňujúci článok k reakcii:
Ľudia pre Malacky » Občan nemôže byť mestu ukradnutý! Prečo si to myslím? A čo s tým?

2. doplňujúci článok k reakcii: 
Ľudia pre Malacky » Volebná kampaň. Etickosť a zákonnosť.

Doplnenie

Keďže nebolo možné získať zvukový záznam z rokovania mestského zastupiteľstva, môžeme uverejniť len text reakcie primátora mesta, ktorý je zverejnený v zmysle práva na odpoveď v aktuálnom čísle Malacký hlas č. 18/2010.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

26.10.2010 18:20:01 | zuzana petrasova

Pan primator! Ak to citate a vy to citate.. Mne je luto,ze utocite na poslanca,ktory robi svoju pracu ako svoje poslanie. Vam asi moc a funkcia velmi zachutila! V reakci pan Riha hovori,ze mu bolo "odopreté zo strany mestských médií ako poslancovi mesta reagovať na jeho slová formou aj riadne platenej inzercie." .. to uz co ma byt?? Niekto si tu bude ovladat media?? Tu si primator neuvedomuje ze toto mesto mu nepatri? Vy ste pan primator zabudol,ze z vas ucitela sa stal primator po Moravcikovi za par tyzdnov? Hovorite ze "rozhodol som".. co ste vy? Monarcha? Si myslite ze ste tu vecne? Myslim si ze mesto nie je na vas odkazane a aj vas cas pride. V tychto volbach asi nie ale mam pocit, ze z vas hovori velky strach a preto utocite na pana Rihu. Jediny on sa vam verejne postavil za posledne roky a ukazuje na vase velke preslapy! Stihate mu vobec pan primator? Tak radsej utocite? Ako hovorite .. "zakernym sposobom". Nepride mi to ako obrana ked sa chce branit. Brani sa slusne a argumentmi. Sama som zvedava na tu seriu clankov pana Rihu a nech sa ukaze ci sa snazi primator zakryt problemy pred obcanmi. Aj to moze byt vysvetlenie, preco panovi poslancovi odopreli reagovat na jeho slova.. som znechutena a zhrozena co sa tu v meste deje!!

26.10.2010 18:28:59 | zuzana

Prosim vas, neda sa to nahrat ako obrazok? mate v inych clankoch na zvacsenie. Ked som si to chcela precitat musela som si to ulozit do pocitaca a zvacsit.. berte to ako tip na zlepsenie. Petrasova

26.10.2010 22:23:03 | Daniela Hamarová

O tom, že Malacký hlas je cenzúrovaný a uverejňuje sa iba to, čo vyhovuje niekomu, som sa dnes presvedčila osobne. Príspevok, ktorým som reagovala na článok "Malacky majú nový územný plán" v Malackom hlase č. 17/2010 nebol uverejnený v takom znení, ako som ho dodala redakcii, ale je už upravený komentármi "mh" a znehodnotil sa tým cieľ môjho príspevku. Ten, kto zmenil znenie, nemá ani odvahu podpísať sa pod článok, ale schováva sa pod "mh". V článku som poukázala na fakt, že nejde o nový územný plán, ale o doplnok z roku 2009 a bola uverejnená iba jeho časť. Poukázala som tiež na už vypracovaný územný plán zóny, "Jánošíková", ktorý nebol doteraz realizovaný, a za ktorý mesto zaplatilo nemalé finančné prostriedky. Vysporiadanie vlastníckych vzťahov v zóne "Jánošíkova" som mestu v minulosti navrhla riešiť jednoduchými pozemkovými úpravami. Je pravda, že bolo by nutné na ne vynaložiť ďaľšie finančné prostriedky, no finančné náklady by neznášalo iba mesto, ale tiež vlastníci pozemkov, no v konečnom dôsledku, by to bolo v prospech všetkých vlastníkov pozemkov na ul. Jánošíkova a v prospech mesta. Je mi záhadné, že k tak odborným témam sa vyjadruje niekto pod skratkami "red" a "mh" a nie odborníci.

27.10.2010 00:35:25 | Administrátor

Pre zuzana: Ospravedlňujeme sa, pri vkladaní článku sme omylom zabudli na vloženie odkazu na väčšiu (pôvodnú) verziu obrázku. Už je to opravené. Ďakujeme za upozornenie.

27.10.2010 08:58:01 | adolf

Pre mestské média je teraz dôležité aby prezentovali p.Ondrejku ako brnká dôchodcom na gitare,a obdarúva ich červenými karafiátmi,lebo to je jeho voličská základňa.Písať pravdu a skutočné argumenty je pre neho v tomto čase veľmi nevhodné. On je samoľúby chválenkár. Za jeho bačovania sa mesto stalo naozaj najlepším a najkrajším mestom na Záhorí. Ešte šťastie že on býva mimo centra.

27.10.2010 19:03:22 | Fratišek

Zaráža ma jediné. Prečo to nepoviete nahlas a otvorene? NEVOLIŤ JOZEFA ONDREJKU ZA PRIMÁTORA!!! Keď tu vidím ako je p. Říha opatrný vo vyjadreniach, a stále sa bráni, že nechce nikomu nič zle... p. Říha: nebojte sa, nebuďte ako zlaknutá Radičová. Treba tvrdo a presne. My to vieme. Ale nech to vedia všetci. Aj tí, ktorým sa Ondrejka pchá viete kam. Nevolit! Jasn, že je každého právom voliť koho chce ale niektorým ľuďom treba trochu pomôcť. Nalejme si čistého vína, že je to tak. Bez starších občanov to nedokážeme. Preč s Ondrejkom!

28.10.2010 23:52:08 | čú

Pán Ondrejka by už konečne o etike a aj zákonnosti mal mlčať. Kázať o morálke, zákonnosti vie, horšie je to v praxi. No vie aj hľadať kalendáre v schránke, keď to jemu prospeje. Zabúda... Arogancie v sebe má dosť a to nielen pred voľbami. Príkladov by sa našlo. Hovorí o slušnosti ale skutok a konanie je u neho značne iné od toho čo vyhlasuje. O tom poškodzovaní dobrého mena Mesta Malacky alebo iných zákonov snáď nám niečo konkrétneho povie pred voľbami.
Verím, že donekonečna aj dôchodcov nebude oblbovať. Sú medzi nimi aj takí ktorí si všímajú, s akou ľahkosťou investuje do zahrádky ...
Jeho odpoveď je farizejská. Nepodpísala by som sa pod taký text... Budem sledovať, či sa tak vyjadrí aj k iným veciam. On už vie dobre, že ťahá za kratší koniec. Chce žalovať, no najprv by mal začať hodnotiť seba.

29.10.2010 12:08:41 | Ábel

Dovoľujem si napísať komentár mojej mamy, ktorá nemá prístup na internet a text mi dala písomne na papieri. Na článok v Malackom hlase s názvom Pridrahý problém bude reagovať právom na odpoveď.

Text z listu:
Vážený pán poslanec Říha. Dovoľte mi, aby som vám touto formou verejne poďakovala za vašu profesionálne odvedenú prácu poslanca. Moje štvorročné úsilie ohladne odstránenia vodovodnej prípojky, ktorá prechádza načierno mojím pozemkom a patrí mestu, bolo abslútne neúspešné. Som stará žena, ktorá už nemala síl dopisovať si s mestským úradom. Vďaka vášmu úsiliu sa konečne po 4 rokoch blíži koniec môjho trápenia. Preto som zostala sklamaná zo slov, že nie je pravda že úrad ignoruje žiadosť občana.

Patrí vám za to moje poďakovanie. Emília Ábelová

01.11.2010 10:19:34 | fany

Konečne by sa mali malačania spamať a pána Ondrejku
už nevoliť. Za tú dobu čo je vo funkcii primátora narobil už dosť prešlapov
voči občanom. A tí dochodci čo im brnká na gitare a rozdáva karafiáty tiež
by sa im mohli otvoriť oči, že je to jeho faloš,aby ho len volili. Škoda, že
pán Ríha nie je starší, určite by ho premohol vo voľbách a toho sa pán
primátor obáva v ďalšom volebnom období. Teraz musí ešte vyhrať, aby si
zabezpečil svoje deti tak ako seba,že pozemok získal *****

01.11.2010 10:47:01 | frantisek

Riha by ho premohol aj teraz. V jeho 25-tich rokoch. Uplne s prehladom. Lenze on nechce.