Ľudia pre Malacky » Prichádzajú Novoročné Malacky

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Prichádzajú Novoročné Malacky

Malacky budú mať nové mestské podujatie. S myšlienkou novoročného vinšu a pokojného stretnutia obyvateľov v centre mesta predstavil primátor Malaciek Juraj Říha Novoročné Malacky.

Vedenie mesta zvažovalo rôzne možnosti nového podujatia. Nakoniec prevážilo, aby Silvester zažili obyvatelia v kruhu svojich blízkych. Spoločne by sa obyvatelia stretli na Nový rok 1. januára v centre mesta. "Stále mi chýbalo nejaké pokojné podujatie. Uvažoval som aj o mestskom Silvestri, ale mnoho ľudí dáva prednosť svojim známym či zábave v podnikoch. A povedzme si, Silvester býva veľmi divoký k blížiacej sa polnoci, čo nie je vhodné pre rodiny s deťmi. Malacky by na rozdiel od veľkých miest vynikli a Nový rok by sme oslávili naopak spolu s rodinami v pokojnej atmosfére. Ľudia by sa stretli a popriali si všetko dobré. Deti zároveň nemusia čakať na mestský ohňostroj do polnoci, ale zažijú ho podvečer," vysvetlil primátor Malaciek Juraj Říha.

Novoročné Malacky by sa mali uskutočniť v centre mesta. Mesto bude rokovať so Slovenskou správou ciest o dočasnej uzávierke cesty medzi parkom na Kláštornom námestí a parkoviskom pri križovatke. Počas stretnutia budú môcť návštevníci ochutnať za hudobného sprievodu špeciality tunajších kuchárov z regiónu. Pripravené budú aj prístrešky a stánky s vareným vínom.

Návrh na zaradenie Novoročných Malaciek do celomestských podujatí bude prerokovaný aj v Komisii pre kultúru a cestový ruch. Predsedníčka komisie Lucia Vidanová: "Vždy ma teší, ak sa vytvára priestor pre stretávanie sa ľudí najmä v centre. A dátum Nového roku je veľmi šťastne zvolený. Rodinný ohnostroj krátko pred zotmením sa osvedčil aj v iných mestách, tak prečo sa neišpirovať u tých, ktorí majú skúsenosti a plnia námestia ľuďmi. Osobne vítam "skúšku" uzávierky cesty medzi Kláštorným námestí a parkoviskom na Mierovom. Už pred piatimi rokmi sme prišli s nápadom krátkodobých uzávierok s cieľom získať kvalitné verejné priestranstvá pre podujatia. V praxi sa to výborne osvedčilo. Možno si to potom v máji pri oslave Dňa detí spojenej s Malackou šošovicou môžeme zopakovať. Mesto má byť pre ľudí."



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

14.10.2017 12:16:02 | miloš

zasa uzatvarat cestu, ked vsetci chodia za svojimi pribuznymi. To je teda inteligentni napad. Preco rovno neuzatvorite Zahoracku cestu? Pokial viem tak bolo kedy si v plane spravit pesiu zonu z Radlinskej ulice. Co sa stalo s tym to napadom? A Myslim si ze by tymto bolo aj tato pesia zona viacej vyuzivana na rozne podujatia. Ako oktoberfest alebo sosovica atd... .

16.10.2017 08:56:52 | jajehopapluha

K téme Novoročných Malaciek a podobných podujatí mam len jeden malý návrh: bolo by vhodné nechať vyrúbať stromy v zámockom parku, drevo predať, park poorať a prenajať First Farm-e alebo SwedWood-u (nech si tam nasadí topole), kaštieľ predať Číňanom na tržnicu. Mesto zarobí a zámocký park je nám aj tak k ničomu, veď sa moc nevyžíva. Radšej sa v "centre" potlačíme, dopravu obmedzíme a budeme sa hrať na veľké mesto s pešou zónou a centrom plným života.
Nehrajme sa na niečo čo nie sme a radšej využívajme skutočné možnosti mesta. Malacky vďaka socialistickému plánovaniu sú typ "mesta na križovatke", kde veľa možností na vytvorenie plnohodnotného centra s pešou zónou nie je. Miesta pre veľké spoločenské aktivity bez výrazných zásahov do bežného chodu mesta tu niet, čím nechcem povedať, že sa tam menšie podujatia, ako napr. Malacká šošovica nemajú robiť.
Máme ale krásny a veľký zámocký park, ktorý je od centra pár minút pešo a nerozumiem, prečo sa nevyužíva naplno. To sme to všetci tak lenivý, že nevieme prejsť pár metrov navyše alebo sa len hráme na veľké mesto a sme len obyčajní malomeštiaci?

17.10.2017 20:44:19 | miloš

pre jajehopapluha
problem je v tom ze ked byvali napr. vianocne trhy v zamockom parku tak tam vela ludi nechodilo lebo to bolo daleko. A ano su ludia darebni. poznam takych ze maju obchod 400m a idu k obchodu s autom. Taky lenivy je tento narod

17.10.2017 21:38:32 | Štefan Hronček

môže mi niekto vysvetliť kedy sa táto stranka občianskeho združenia stala oficiálnym mestským médiom. ( pán. primátor oznámil, vedenie masta predstavuje ... )

mám to chápať tak že:
- mestské média majú embargo na uverejňovanie informácii týkajúcych sa života mesta

-Vedenie mesta ich nepovažuje za dôverihodné,keď na oficialne informácie musí využívať stránku občianskeho združenia !

-alebo zlyhala komunikácia vedenia mesta voči mestským mediam a tým ani pri najlepšej vôli nemajú potrebné informácie a tým nemôžu plniť svoju funkciu

-alebo tu niekto nechtiac... zneužil oficálne informácie na propagovanie tohoto združenia?

Keď si potrebujete zdvíhať čitatelnosť ,robte to korektne. Nezneužívajte na to svoje aktuálne postavenie a nenúdte obyvateľov Malaciek chodiť na váš súkromný portál aby sa dostali k informáciam na ktoré majú nárok a ktoré majú dostávať od vedenia mesta Malaciek formou oficiálnych medii a správ !

18.10.2017 13:15:15 | jajehopapluha

Len na doplnenie, aby to zas nevyznelo že len všetko kritizujem. Myšlienku presunúť oslavu Nového roku vítam, nápad je to dobrý, obzvlášť pre tých, čo majú doma malé deti. Len neviem nejako rozdýchať, že sa tak rozsiahly a pekný park poriadne nevyužíva a namiesto toho sa poslednú dobu tlačíme do centra, kde povedzme si úprimne, miesta moc nie je a obmedzenie dopravy, i keď dočasne, nie je dobrou voľbou. Vedel by som si napríklad predstaviť oslavu Nového roku spojenú s korčuľovaním, alebo aj večernou/nočnou návštevou zámku aj s nejakými atrakciami pre deti (napr. strašidlami, kľudne ich môžu robiť aj mestskí poslanci, nech je sranda)