Ľudia pre Malacky » Partizánska sa dokončila podľa plánu

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Partizánska sa dokončila podľa plánu

V minulom týždni sa dokončila úprava vnútrobloku na Partizánskej ulici. Po siedmich rokoch je čas vyhodnotiť si slovo dané obyvateľom. Nielenže tu boli rozmanité problémy, ale aj ich riešenie bolo spojené s veľkými finančnými nárokmi. Napriek tomu sme sľuby splnili, takže výsledky hodnotení z prieskumu z roku 2006 by mohli po tomto roku vyzerať inak.

V roku 2006 som realizoval prieskum názorov obyvateľov 6. volebného obvodu vo vyše 600 domácnostiach. Na základe toho som vedel identifikovať problémy obyvateľov a jasné priority ich riešenia. Aj obyvatelia Partizánskej ulice sa vyjadrili k verejnému priestranstvu pri svojich obydliach. Medzi najväčšie problémy podľa jednotlivých oblastí obyvatelia uviedli parkovanie (61%), chýbajúce detské ihriská a oddychové zóny (43%) a stav ciest a chodníkov (61%).

Pri príležitosti ukončenia rekonštrukcie tohto vnútrobloku a postupného zakončenia svojho druhého volebného obdobia poslanca za 6. obvod považujem za potrebné urobiť krátky odpočet slova, ktoré som dal obyvateľom Partizánskej ulice.

Obyvatelia rozhodli čo áno, čo nie

V apríli 2008 bola pripravená projektová dokumentácia na rekonštrukciu vnútrobloku. Požiadal som mestský úrad, aby sme dokumentáciu predstavili a dali na verejné pripomienkovanie samotným obyvateľom tohto sídliska.

Ľudia hlasovali o jednotlivých možnostiach úpravy dokumentácie a rozhodli o tom, že chcú z pôvodného návrhu vypustiť plánovanú jednosmernú uličku z parkoviska vnútorbloku na Partizánsku ulicu, nechcú stavať nové detské ihriská ale obnoviť tie pôvodné a novo navrhovaný chodník vo vnútrobloku trasovať v línii vyšliapanej cestičky v tráve.

Foto zo stretnutia obyvateľov Partizánskej ulice, 28.4.2008

Do projektovej dokumentácie sa podarilo zahrnúť aj úplnú rekonštrukciu spojnej uličky za poštou ako záver zo zasadnutia spoločenstva vlastníkov bytov, ktorého som sa zúčastnil a možný rozsah rekonštrukcie prediskutoval s priamo dotknutými obyvateľmi. Tí opakovane niekoľko rokov predtým žiadali mesto o pomoc s riešením prepadávajúcej sa cesty a chodníka, dovtedy bez úspechu. Výraznou zmenou bolo posunutie chodníka bližšie k bytovému domu, aby prechádzajúce vozidlá ďalej nepoškodzovali chodník.

Rekonštrukcia na etapy

Keďže išlo o väčší objem peňazí na rekonštrukciu tohto vnútrobloku, realizáciu sme rozdelili na viacero etáp. V prvej etape sa úplne zrekonštruoval podklad a osadil nový povrch zo zámkovej dlažby v uličke za poštou, tiež novo postavil chodník s vyznačením parkovacích miest. Zelenú dostali aj úplne nové parkovacie plochy na Partizánskej ulici oproti Tekosu, kde prišlo súbežne k úplnej rekonštrukcii a posunu chodníka. Vo volebnom období 2006 až 2010 sa stihlo postaviť ešte nové detské ihrisko a preliezky, tiež vybudovať nové uzavreté stojisko na kontajnery.

Do tohto volebného obdobia 2010 - 2014 sme vstupovali spolu s poslancami M. Andilom a G. Janíkovou so záväzkom dokončiť rekonštrukciu vnútrobloku. Ako prvé sa zrekonštruovali parkovacie miesta pri trafostanici v samotnom vnútrobloku a vystavali nové parkovacie miesta pozdĺž bytovky od Radlinského ulice. K rekonštrukcii týchto miest sa obyvatelia bytovky prihovárali aj na poslednom výročnom stretnutí obyvateľov v roku 2010.

Po rokoch sa obnovilo aj multifunkčné ihrisko pre viacero športov, ktoré sme na podnet obyvateľov dali oplotiť z každej strany.

Medzi poslednými aktivitami v tomto končiacom roku bolo postavenie spojného chodníku, ktorý vedie cez vnútroblok v súlade so zmenami odhlasovanými obyvateľmi v apríli 2008. Oproti iným chodníkom v meste dostal tento chodník hnedú farebnosť, čo pozitívne prijali ľudia na našej facebook stránke.

V uplynulom týždni bolo ešte dokončené osadenie nového dreveného altánku a tiež položený nový asfaltový povrch prístupovej cesty od Radlinského ulice. Rozsah investícií bol týmto vyčerpaný, vnútroblok bol zrekonštruovaný podľa projektovej dokumentácie od Ing. Zoltána Balka. V prípade, ak sa objavia nejaké chyby (ako sa tlmočilo v diskusii na tejto webstránke), treba kontaktovať vedúcu oddelenia územného rozvoja, Ing. Annu Ševerovú s presným opisom problémov, a vec sa bude ďalej riešiť v rámci reklamácie.

Stav vnútrobloku pred realizáciou

Realizácia tohtoročných aktivít

Poslednou etapou je vysadenie novej zelene. Mestský úrad za týmto účelom podal projekt Bratislavskému samosprávnemu kraju na sadovnícke úpravy. V prípade jeho neúspechu sme pripravení realizovať výsadbu z mestských zdrojov. Na mnohých miestach totiž zostali stopy po činnosti stavebných strojov.

Samozrejme, vždy je čo zlepšovať, to sa týka aj úpravy povrchov ciest medzi jednotlivými bytovkami. Tieto treba ale riešiť mimo projektovej dokumentácie v rámci údržby. Naše ďalšie aktivity a spoločná pozornosť teraz smeruje veľkému vnútrobloku v Domkoch, kde verím, že už čoskoro prezentujeme realizáciu prvej etapy pripravených zmien. Rovnako ako v prípade vnútrobloku na Partizánskej ulici sme predložili projektovú dokumentáciu obyvateľom Domkov na verejné pripomienkovanie v apríli 2013.

Slovo, ktoré som dal obyvateľom Partizánskej ulice v roku 2006, som v uplynulom týždni do bodky splnil. Preto by som chcel týmto spôsobom zároveň poďakovať pracovníkom mestského úradu zodpovedným za realizáciu a aj obyvateľom Partizánskej ulice za ich pochopenie a trpezlivosť.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

08.12.2013 11:26:48 | tomas

Pekne naprojektovane ale robene na kolene a bez rozmyslu a stipky sedliackeho rozumu.
P.Riha za toto sa schovavat nemusite a hlavne nechvalte lebo to co ste dokazali je len na smiech a podobne si urobte aj na sidlisku v casti Domky. Sfusovane ihrisko, nedoriesene parkovanie naeherne velky chodnik cez jedinu jednu polochu zelene svedci o tom ze ked sa stane zmena tak sa asi nic nezmeni. Cele zle. Ale splhli ste si u hrstky dochodcov za chodnicek tak sa tym utesujte
Ale aby som len nenadaval a nehundral tak jedna vec sa vam podarila a to su parkoviska zo strany cesty a zel.trati to vazne v poriadku no ale vo vnutri sidliska ste to domrvili ako sa dalo...
S pozdravom Vas ex volic Tomas

08.12.2013 12:24:06 | nikola

"V apríli 2008 bola pripravená projektová dokumentácia na rekonštrukciu vnútrobloku. Požiadal som mestský úrad, aby sme dokumentáciu predstavili a dali na verejné pripomienkovanie samotným obyvateľom tohto sídliska. Ľudia hlasovali o jednotlivých možnostiach úpravy dokumentácie a rozhodli o tom, že chcú z pôvodného návrhu vypustiť plánovanú jednosmernú uličku z parkoviska vnútorbloku na Partizánsku ulicu, nechcú stavať nové detské ihriská ale obnoviť tie pôvodné a novo navrhovaný chodník vo vnútrobloku trasovať v línii vyšliapanej cestičky v tráve."

ty ex... tak o com meles? zahorakom netreba nic robit ufrflane male decka

08.12.2013 14:36:32 | tomas

O com? O tom ze ako to cele dopadlo a ako zacalo....nejake konanie schodza o ktorej vie len skupinka a ti co musia pracovat napr. Mimo mapaciek bud nestihaju alebo sa nedozvedia, odsuhlasi sa kravina nad ktorou sa teraz neviem ci mam smiat alebo plakat....mala sa schodza urobit nekolko krat a priamo na mieste a ukazat ludom co tam vznikne?!
Ja som sa tam hraval ako dieta a vyrastal tam aj na tom ihrisku starom a ked sme pri nom tak sa pozri ako vyzera to nove???
Nizke ploty,lopta mi trafi auto poskodi a kto to zaplati? Stacilo dat raz taky plot ,z jednej strany chyba oplotenie uplne,mal tam byt vstup s kazdej strany aby nemuseli ako ovce behat dokola ale nie oni radsej preskakuju pletivo a nicia ho.cela stavba je amaterska a pouzite lacne alternativy ( lacne oplotenie nijako neprichytene ,po tyzdni zvarali na brankach vnutro aj to zasa rychlo a uz je to poodtrhane ale to musis trosku pozerat blizsie.
A parkoviska okolo prepacte ze nemam male afticko ale rodine a je vacsie radsej som mal mat jeepa aby som tam parkoval
A chodnik stredom cez zelen???? A nechcete tam kruhac alebo parkovisko? Vsak tam ide chodnik pri baraku a mohol sa len dorobit cast pri ihrisku deckom drevenom kolmo na ten existujuci ci nie? Skratili sme si cestu o minutu? Gratulujem tak ked si budem kopat loptu alebo hadzat lietajuci tanier na trave tak si pockam na chodca a budem ho mat ako ciel...
A ze este pribudne zelen za 6500 € to bude snad prales kludne vam zaplatim strom aj 2 a nebudem jediny
A ten altanok je super napad len zasa o kus vecsii a bolo by fajne a nie pre 3 rodinky...a ked uz mame chodnicek sirka ako letisko tak aj svetla by sa zisliiiio
A ked ja som ufrflane dieta tak potom neviem vas pomenovat...ale snad nebudem robit na vas dochodok

08.12.2013 15:18:39 | tomasku

"Rozsah investícií bol týmto vyčerpaný, vnútroblok bol zrekonštruovaný podľa projektovej dokumentácie od Ing. Zoltána Balka. V prípade, ak sa objavia nejaké chyby (ako sa tlmočilo v diskusii na tejto webstránke), treba kontaktovať vedúcu oddelenia územného rozvoja, Ing. Annu Ševerovú s presným opisom problémov, a vec sa bude ďalej riešiť v rámci reklamácie."

nebud ufrflany ak ti ide o vec posun podnety dalej ale tebe o to nejde,len sa navazat... popytaj sa ludi ako sa o stretnutiach dozvedeli..mas domylenu predstavu a mozno cakas ze sa ti seci natlacia do schranky aby si ty milostivy pan bol uspokojeny.

08.12.2013 15:32:17 | tomas

Ahaaa tak teraz nadstavia tie pletiva a dorobia ine? Ci zrusia alebo zmensia chodnik?? A o co mi ma ist?? Nechat to tak a nepozerat sa ...mozem teda kam sa mam obratit alebo koho sa spytat? Vazne neviem v tomto nejsom doma

08.12.2013 15:50:14 | Jana

Musím si zastať pána poslanca lebo niekto podráždený tu napísal jedovaté slová a zdajú sa mi byť prehnané. Sama bývam v bloku B na Partizánskej,bola som za rekonštrukciu,som za rekonštrukciu a aj som vďačná pánovi poslancovi Řihovi za reprezentáciu našej ulice. Jediný poslanec za náš obvod,ktorý splnil za tie roky svoje sľuby. Sedela som na stretnutí so svojimi susedmi v 2008. roku,je to dlho ale keď si pamätám dobre na všetkých vchodoch viseli nalepené pozvánky a aj v schránkach sme mali pozvánočky. Bola nás plná sála, tak neklam. Podporila som aj petíciu za zrušenie cesty z parkoviska. Pán Řiha nás v tejto snahe podporil,nechal aby sme si rozhodli my ľudia. Hlasovala som aj za nový chodník,ktorý využíva dosť susedov a konečne po veľa rokoch nechodíme cez rozblatenú trávu! Povedala by som,že nikdy sa nedá všetkým vyhovieť a tomas je dôkazom. Každý má právo kritiky ale odôvodnenej. K demokracii patrí ROZHODOVANIE väčšiny a väčšina rozhodla že ten chodník tam chce. Neviň z toho iných! Keď sme sa občania Partizánskej dohodli na podobe rekonštrukcie,úrad zrealizoval.Viniť pána Řihu že niekde sú krivé stĺpiky alebo za aké nezmysly alebo za chodník o ktorom ako občan ulice nehlasoval a kôli tomu vytvárať dojem ex-voliča je fakt veľmi trápne a malicherné. Robiť s ľuďmi je nevďačné a obmedzený pohľad jedného anonyma môže odradiť prácu iných. Povedala som a vždy budem svojim susedom hovoriť,nebyť pána Řihu,nikto z mesta o nás ani nezakopne a za to som mu vďačná.Kiež by mali takýto prístup k svojej robote aj politici z veľkej politiky,táto republika by dostala inú šancu.

08.12.2013 16:31:52 | tomas

Ja sa neschovavam za anonym....B-)
Vsak kludne si mozme spolu zahrat na tom ihrusku a nahanat loptu alebo sa prejst po roznych vyslapanych steskach v okoli..inak v zamockom parku je ich vela nespravime tam betonovu dzunglu?
Cakam na nejaku kritiku celeho projektu no asi som zabludil nie na stranku ,,ludia pre malacky,, ale ludia pre p.Rihu
Staci otvorit oci ruku na srdce a povedat si je to tak ako to mohlo byt???

08.12.2013 17:02:02 | Jana

Napísala som vám svoj názor,aj vy ste napísali svoj. Ja som spokojná,rozhodli sme si na stretnutí čo tam chceme a je to urobené. Môžem dať ruku na srdce,ja som spokojná. Keď sú tam nejaké problémy,napíšte konkrétne nápady na opravy niekomu,kto je platený z úradu a môže to dať opraviť. Vy počkáte na záver rekonštrukcie a potom kritizujete. Kandidujte aj vy a dokážte získať pre náš vnútroblok peniaze. Radšej budete v teple domova kritizovať bez pričinenia. Mohli ste niekomu napísať,hovorilo sa tu na stránkach,o rekonštrukcii bolo dosť článkov. Neurobili ste nič možno som iba ja nevšimla žeby niečo. Keď ste niekomu písali alebo upozornili v priebehu rekonštrukcii,prepáčte. Ale ak nie,vidieť že to už otáčate proti pánovi poslancovi Řihovi ani vám o projekt nešlo ale sa navážať za snahu iného.

08.12.2013 17:26:32 | tomas

Tak budte spokojna a hrda lebo vy ste teda vela toho spravila urcite.... Slecna pani kazdy robi svoju pracu za ktoru je plateny a ak sa da pomozem kde kolvek a cokolvek. No ked uz pracujem tak sa snazim na 100% a robim u sukromnika a to je asi to ze si vazim pracu a kazdu korunku ...nie ako za statne
Poprosim vas ked mi viete pomoct a poslat mi nejaku adresu kam poslat pripomienky na tu rekonstrukciu
A proti p.Rihovi ja nemam osobne nic, nepoznam ho a hlavne naneho neutocim

08.12.2013 17:35:50 | Jana

Ja som milý tomas využila možnosť ktorú som mala a došla so susedmi na stretnutie. Vyjadrila som sa a hlasovala. Neprizerala som sa keď boli nakladné autá dole pod oknami,bola ticho a až potom keď to bolo hotové,som začala kritizovať. Taká nie som. Zažila som rôznych poslancov pred pánom poslancom Řihom a Partizánska bol zaspatý kút. Som rada že sa niekto o nás stará a vidieť výsledky. Som rada, že sa zbúrali staré hnusné betónové plochy a nahradili novými peknými zo zámkovej dlažby. Keď vznikli nejaké nedostatky,treba opraviť plot treba to opraviť. Prečo kôli tomu kritizovať projekt ktorý sme samy chceli od poslancov,mi asi nedôjde.

08.12.2013 19:47:30 | tomas

Haloooo pani, slecna ja vam projekt nekritizujem ale to ako to bolo urobene vlastne neurobene kludne sa svami stretnem a poviem vam to blizsie.no zial teraz nemam tolko casu aby som sledoval co mam nalepene na dverach podobne veci.ihrisko je super a rad ho vyuzijem no ako je urobene je hanba a minanie nasich penazi rozumiete tomu? Ked som sa bavil stymi ludmi co to stavali tak sa sami smiali a krutili hlavou ze ako to bude vyzerat....proste na oko inak lacno a nekvalitne!a stym chodnikom to tu uz nebudem opakovat.
Tak mozme si to vysvetlit aj osobne a rovno spisat tie nedostatky

08.12.2013 21:13:31 | Maria

Neviem ci sa mam smiat alebo plakat...to je super ze sa robi nieco pre ludi ale toto???ten chodnicek tam je na dve veci akurat tak... to uz aj ten kusok zelene ktory tam bol musime zabit takymto chodnikom???vyzera to hrozne cele ihrisko je nedomyslene!

09.12.2013 08:36:44 | J.Říha

Dobrý deň všetkým. Snažím sa sedem rokov o to, aby bolo splnené čo najviac z požiadaviek obyvateľov. Opakovane som bol žiadaný na výročných stretnutiach obyvateľov, aby sa s týmto vnútroblokom, uličkou za poštou a prostredím oproti Tekosu niečo dialo. Čo sa týka spomínaného stredového chodníka, urobil som podľa mňa najlepšie čo som mohol, čiže zabezpečil cez mestský úrad projekt, všetkým ľuďom nechal vytlačiť a distribuovať pozvánky na stretnutie, na ktorom si sami rozhodli čo z projektu chcú a čo nie. V apríli 2008 si ľudia odhlasovali finálnu podobu a v tejto časti projektu aj ponechanie jedného stredového chodníka namiesto dvoch či aj žiadneho. Rešpektovali sme ich rozhodnutie. Keby sme to nerešpektovali, bolo by zle, keď to rešpektujeme, zle je aj tak. Ak sú dve strany a vyhoviete jednej, druhá je nespokojná. S týmto som sa naučil už žiť, avšak prosím aspoň o pochopenie, keďže neviem, čo iné a viac som mal v danom čase pre zosúladenie oboch strán obyvateľov urobiť.

Teraz konkrétne ku Vám, pán Tomáš, pokiaľ sú výhrady k spôsobu prevedenia jednotlivých častí diela, nikto nemá problém, aby sa to doriešilo. Pri výbere dodávateľa a realizácii som nebol, z titulu výkonu mandátu poslanca mi to ani neprináleží. Čo som si odstrážil, bolo použitie farebnej zámkovej dlažby, zakrivenie časti chodníka k altánu a dodatočné osadenie bočnice oplotenia, o čo ma požiadal Dano Zaíček, obyvateľ Partizánskej. Jednotlivé komponenty vychádzajú z textovej časti projektovej dokumentácie. Ak ste natoľko rozlietaný človek, zrejme si vážite každú jednu minútu svojho času. Aj ja. Opakovanými príspevkami v diskusii ste podľa mňa zbytočne venovali čas niečomu, čo stačilo telefonicky či e-mailom vybaviť aj trebárs cezo mňa či Ing. Ševerovú do pár minút. Sám som na to vyzval v článku. Keďže nemám inú možnosť ako sa s Vami spojiť, prosím, využite zverejnené kontakty na mňa, ozvite sa mi a vec posuniem k okamžitému riešeniu. Ďakujem Vám.

http://www.ludiapremalacky.sk/obsah/kontakt/poslanci-za-lpm/

09.12.2013 10:18:07 | tomasi

Dakujem vyzijem tu moznost a budem vas kontaktovat
ked sa vy venujete aj inym projektom je to v poriadku tak to ma byt a som rad ze sa nieco konecne deje...no ale potom mmate pod sebou vedla seba ludi ktori asi nemaju tam co robit lebo takato vec sa ma robit raz a poriadne!
A rad sa stretnem aby som to ukazal v terene tie nezmysli ktore vam utiekli