Ľudia pre Malacky » Fluktuácia zamestnancov nepresiahla dlhodobý priemer

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Fluktuácia zamestnancov nepresiahla dlhodobý priemer

26. júna oslovila redakcia LPM.sk vedenie Nemocničnej s otázkami, ktoré odznievali aj v diskusných príspevkoch venujúcich sa situácii v malackej nemocnici. Včera sme dostali od manažérky marketingu a PR MEDIREX GROUP Zuzany Kovaľovej odpovede, ktoré prinášame v doslovnej forme.

19. apríla sa uskutočnilo mestské zastupiteľstvo, na ktorom poslanci požiadali primátora mesta J. Ondrejku o zvolanie predstavenstva. Uskutočnilo sa? S akými závermi?

Závery tohto stretnutia odzneli v našom stanovisku, ktoré sme vydali spoločne so zástupcami mesta, 27. apríla 2012.

(Poznámka redakcie: Príspevok Malackí poslanci sa stretli s vedením Nemocničnej)

Dozorná rada mala preskúmať odôvodnenosť zavedenia poplatkového systému. Okrem iného vaša spoločnosť v tlačovej správe vydanej po stretnutí so zástupcami mesta a poslancami 26. apríla deklarovala, že po skúšobnej 2-3 mesačnej lehote zváži zavedenie úľav pre sociálne slabšie skupiny pacientov. Kedy sa tak stane?

Pri zavádzaní eurového poplatku sme mysleli aj na sociálne slabšie skupiny obyvateľstva, ktoré sme považovali za ohrozené. Zvýhodnili sme preto pacientov domovov sociálnych služieb v našom regióne.

Pred návštevou odbornej ambulancie sa musíte pristaviť pred týmto automatom a zaplatiť poplatok

Na mestskom zastupiteľstve 19. apríla vás poslanci vyzvali k účasti na verejnom stretnutí s občanmi mesta o zámeroch a činnosti Nemocničnej, a.s. v Malackách. Je toto stretnutie v pláne a kedy?

V súčasnosti sa hľadajú riešenia na dofinancovanie miezd zdravotníckych pracovníkov od 1.1.2013. Je to dôležitý moment  pre zachovanie lôžkových oddelení nemocnice v Malackách.

Akú sumu peňazí už vybrala spoločnosť Nemocničná, a. s. od zavedenia eurového poplatku? A koľko klientskych kariet od 1. 4. bolo vydaných?

Pri snahe udržať nadštandardné služby - služby call centra, či klientskeho centra, SMS objednávanie na konkrétne termíny, sme predpokladali výber  okolo 10 000 EUR. Tento približný odhad sa nám dnes potvrdzuje. Zavádzanie kariet nie je  jednoduchý proces, a ďakujeme všetkým pacientom za trpezlivosť.  Sekundárne vidíme už výsledky, nakoľko sa napríklad skrátil čas registrácie pacienta či znížila chybovosť.

Koľko klientskych kariet je už v obehu hovorkyňa neprezradila. Do konca júna ste za vybavenie karty zaplatili 2 €, od tohto mesiaca 3 €. Nedozvedeli sme sa ani sumu, ktorú už spoločnosť za vyberanie poplatkov nakumulovala. Kartu musí vlastniť každý, kto chce ísť na rádiologické oddelenie alebo na vyšetrenie do špecializovaných ambulancií.

O pár dní vyprší platnosť dodatkov, ktoré ku svojim pracovným zmluvám podpisovali zdravotné sestry. Ako budete situáciu ďalej riešiť? Našla Nemocničná, a. s. spôsob, akým môže sestrám v zmysle zákona o minimálnych mzdových nárokoch zvýšiť mzdu?

Z troch dodatkov od zdravotných poisťovní k zmluvám o poskytovaní zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov regiónu Malacky,  máme iba dva. Ani z jedného však dnes ešte nevieme určiť, o koľko sú navýšené mzdy sestier či lekárov. Skutočné sumy budeme vedieť až po zúčtovaní so zdravotnými poisťovňami za mesiac júl.

Koľko sestier dodatky nepodpísalo? Koľko z nich je dnes ešte zamestnaných v spoločnosti Nemocničná, a. s.? Je pravda, že viaceré z nich boli preradené na iné funkcie a nakoniec prepustené? Zaznamenali ste za posledné mesiace výpovede zo strany lekárov?

Čo sa týka zdravotného personálu, fluktuácia nepresiahla dlhodobý priemer. Avšak napriek nedostatku financií na zvýšenie platov podľa zákona, sa nám spoločne so zamestnancami nemocnice podarilo udržať zdravotnú starostlivosť pre obyvateľov regiónu Malacky.

Môžete mi poskytnúť aktuálny cenník služieb – poplatkov?

Cenníky našich služieb sú k dispozícií v klientskom centre našej nemocnice. Na požiadanie pacientov sú tieto cenníky k dispozícií k nahliadnutiu. Na našej webovej stránke sú zverejnené cenníky, ktoré súvisia so službami našich programov zdravotnej starostlivosti.

Cenníkom sa venovala Simona Šípová ešte v marcovom čísle týždenníka Záhorák.



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

11.07.2012 02:32:29 | ja

samé výhovorky, žiaden dátum kedy bolo predstavenstvo,žiadna priama odpoveď, všetko taja, aj koľko peňazí vybrali,koľko kariet predali, aj cenník služieb a výkonov, operácií, robia si z ľudí Dobrý deň,BSK by im mal tú zmluvu o prenájme zrušiť pri takomto prístupe

11.07.2012 17:19:43 | reakcia na,, ja,,

Keď to pôjde takto ďalej, stane sa z Malackej nemocnice nemocnica,kde sa bude totálne všetko platiť.
Zaujímalo by ma ,akým právom vytvorili klientské karty, za ktoré si človek musí platiť, aj to svedčí o tom ,kam cieli táto nemocnica.

Na onkologickom ústave takuto kartu dostanete zadarmo!!!!!!

11.07.2012 22:19:17 | super článok

Naozaj super článok,
ako keď sa rozpráva hluchý s nemým, no a výpovedná hodnota = bod mrazu, no na druhej strane LPM má splnenú úlohu, takže je všetko OK

Toto je humus velebnosti..............................

11.07.2012 22:43:06 | gf33

... na zvýšenie platov skorumpovaných lekárov sa peniaze našli a nájdu, taktiež na revalváciu platov sudcov a prokurátorov, taktiež sa nájdu pre cigánov, Grékov, Španielov ... milé sestry, ak pôjdete do štrajku, na rozdiel od štrajku lekárov budete mať moju plnú podporu...

11.07.2012 23:22:11 | vrátiť nemocnicu

Chceme , aby sa nemocnica vrátila-nech sa nevyberajú žiadne poplatky

12.07.2012 09:25:11 | Lucia Vidanová

Pre "super článok". Otázky som posielala mailom, takže som bezprostredne nemohla reagovať na odpovede, respektíve žiadať iné. Nemocničná reaguje na otázky len veľmi čiastkovo a všeobecne. A nemuseli odpísať ani čiarku. Nikto ich ku komunikácii s redakciou LPM.sk "nedonúti". Vzhľadom na predchádzajúce "skúsenosti" s portálom (čo mi bolo naznačené) by som to mohla len vziať na vedomie. No keďže sú moje vzťahy s hovorkyňou korektné, tak mi reakciu sľúbila a teda poslala.

A akej splnenej úlohe tu hovoríte? Ak išlo o úlohu, tak tú som si dala jedine sama sebe, dobrovoľne, nemusela som sa vôbec žiadnymi otázkami pre Nemocničnú obťažovať. A ani túto tému predtým a ani v budúcnosti sledovať, ale viem, že čitateľov to zaujíma, tak v tom prípade aj mňa.

Ak máte Vy možnosť získať čísla, na ktoré sa pýtam, od vedenia Nemocničnej, alebo nejaké iné zaujímavé fakty, nech sa páči. Môžete napísať príspevok s výpovednou hodnotou, radi Vám dáme priestor.

Opäť, prosím, o dodržiavanie pravidiel diskusie http://www.ludiapremalacky.sk/obsah/pravidla/ a prihlasovanie sa pod originálnym nickom z jednej IP adresy. Práve komentár super článok a gf33 je z tej istej. Ďakujem za pochopenie.

12.07.2012 10:36:52 | X

Pani Vidanová, trochu úprimnosti nezaškodí. Všetci vieme kde žijeme. Na Slovensku nikto nič nerobí dobrovoľne bez toho, aby mal z toho nejaký úžitok. Buďte trochu férovejšia ku Vašim budúcim voličom a povedzte im, že Vám ide hlavne o ich hlasy vo voľbách a nie o váš dobrý pocit s dobre vykonanej práce. To čo robíte pre Malacky je velice záslužná práca a ja si ju velice vážim, no schovávať sa za masku mamičky na materskej dovolenke, ktorá všetko čo robí, robí nezištne a bez nároku na nejaký prospech, je zdá sa mi pokrytectvo. Pokiaľ sa mýlim, tak ma prosím presvedčte o opaku a verejne vyhláste, že v nasledujúcich komunálnych voľbách sa nechystáte kandidovať, minimálne za mestskú poslankyňu.

12.07.2012 13:16:49 | dron

a preco by nemohlo ist aj o hlasy?
co je ta do toho?
ide o pracu, ktora je nelahka, a lepsie, ak sa tam dostane niekto normalny,
za pracu placu, v tomto pripade najprv hlasy a potom po volbach v pripade uspechu vyplata,
alebo ty pracujes robis zadarmo?
alebo ta plati IVO za zaskodnictvo?

12.07.2012 13:19:58 | J.Říha

Lucii Vidanovej fandím. A ako jej veľkému podporovateľovi sa ma vždy dotkne, keď vidím prízemné šťuchance. Lucia má dar. Miesto prázdnych vyjadrení v týchto fórach, čomu sme Y-tý krát svedkami, ide za svojou intuíciou. Kiežby jej novinársku dravosť, zmysel pre detail, trpezlivosť a empatiu mali všetci novinári, vrátane tých mestských.

Za to, že často na úkor svojej rodiny a súkromia na materskej dovolenke sa púšťa do tém, ktoré ju aj ako občianku zaujímajú, jej ďakujem. Pretože tam, kde sme si aj my mnohí vylámali zuby, Lucia dvihla zo zeme rukavicu a vytrvalo sa pýta ďalej.

Takže pre budúce Ypsilony a iné úsmevné Ztká, pokiaľ Lucia bude zamestnankyňa mestského úradu, kandidovať nemôže. Hoci nielen ja by som si ticho prial opak. U tejto osoby som presvedčený, že by bola zodpovednou a čestnou zástupkyňou občanov. A to mnohých podobných závistlivcov a neprajníkov straší. A má prečo.

13.07.2012 19:25:01 | ???

NEVIEM PRECO SPAJATE POPLATKY OD PACIENTOV S PLATMI SESTIER?

NEDAVNO OSOBNE RIADITEL POPREL,ZEBY DAKEDY VRAVEL DACO O TOM, ZE Z TYCHTO POPLATKOV POJDE DACO NA PLATY SESTIER. HOCI TO VSEKTY SESTRY NA PREDCHADZAJUCICH STRETNUTIACH POCULI...TERAZ TO UZ NEPLATI...PENIAZE SU NA CHOD NEMOCNICE-- PODLA VYJADRENIA RIADITELA...TAKZE ICH DAKE PLATY VOBEC NETRAPIA...

14.07.2012 17:02:00 | Na ????

Už od začiatku bolo zrejmé, že vedenie nemocnice sestrám nič nechce dať a beda tým sestrám, ktoré sa nepodvolia:(.
Že sa nestali personálne zmeny???, čoby nie, lenže oni to spravili tak, aby im to pasovalo. Vieme ,že tam k zmenám prišlo, veď sa tu o tom i písalo.
A to, že pozastavili platnosť zákona,im nahralo do kariet.
Poplatky vyberajú naďalej a je im to fuk, nech pacienti repcú, ale hlavne , že platia.
Toľko urážiek bolo na sestry, že peniaze idú na ne, ale nič z toho nie je pravda.
Hlavne , že sa oni nabalia, ako vždy a poddaný nech robia a držia hubu.

14.07.2012 17:05:12 | na ???

Ak netrápi otázka platov pre sestry riaditeľa, je načase, aby trápila VÁS milé sestry a to VÝRAZNE.

14.07.2012 17:10:29 | Pochod sestier a občanov

24.7.2012 o 10 30 pred NR, sa koná pochod,otvorte si stránku www.ozsapa.eu a tam si najdete výzvu-------nepremárnite to, máte poslednú šancu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!