Ľudia pre Malacky » Bude skatepark impulzom rozvoja Malaciek

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Bude skatepark impulzom rozvoja Malaciek

Poslanec Milan Ondrovič na včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva predstavil ideový zámer revitalizácie mestského priestoru pod nadjazdom na Ul. Na brehu v Malackách. Ideový zámer spracoval člen Komisie pre územný rozvoj, dopravu a životné prostredie Mgr. art. B. Škopek.

Mestské zastupiteľstvo na svojom včerajšom zasadnutí zaradilo do programu rokovania aj ideový zámer revitalizácie zóny pri Bille. Ústnu informáciu predložil poslancom predseda komisie Milan Ondrovič na základe poverenia z rokovania komisie v stredu.

Pri prerokovaní materiálu Z103/2011 s názvom Zámer výstavby skateparku v Malackách prijalo uznesenie č. 89/2011, v ktorom okrem schválenia výstavby uložilo mestskému úradu vypracovať prehľad možností financovania výstavby skateparku ako celku, t.j. vrátane riešenia úpravy verejného priestranstva, ihrísk, prvkov verejnej zelene, verejného osvetlenia s využitím Operačného programu Bratislavský kraj, opatrenie 1.1 - regenerácia sídiel.

Predložený ideový zámer bude slúžiť na preskúmanie priechodnosti, oprávnenosti a podmienok čerpania nenávratného finančného príspevku u riadiaceho orgánu na Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka  SR (MPRV SR) na oddelení implementácie programov pomoci pre Bratislavský kraj.

O výsledkoch konzultácií by mala byť do 31. júla 2011 oboznámená Komisia pre územný rozvoj, dopravu a životné prostredie.

Počas diskusie bolo viackrát zdôraznené, že predkladaný zámer je idea, ktorú je možné v zmysle konzultácií s MPRV SR, odporúčaní poslancov či obyvateľov upravovať. Primátor i poslanci zastupiteľstva ocenili aktivitu Komisie pre ÚRDaŽP, vzali túto informáciu na vedomie a „držia palce, aby to vyšlo“.

Prezentácia




pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku

08.07.2011 13:49:20 | Roman Vaňo

myslim si, ze uz iba to, ze je moznost komunikacie z mestom a je vidiet aj ustretovost poslancov je signalom aj pre dalsie odvetvia ci uz sportu alebo kultury..staci len zapalenie pre vec, ochota obetovat trochu casu a mat ako tak realne poziadavky a predstavy a ide to! predpokladam ze skatepark by mohol byt prva lastovicka, ktora je predzvestou rozvoja Malaciek vo viacerych smeroch :)

08.07.2011 16:06:54 | Lukas

Vyborny napad aj navrh. Presne taketo nieco by Malackam velmi prospelo a nielen im ale kazdemu mestu v SR. Ale relita je taka ze sa radsej postavi dalsi supermarket, obchodne centrum alebo parkovisko. Sick! Drzim palce aj ja aby sa to podarilo..

08.07.2011 17:49:31 | Zámer

ideový zámer za 50 000 éčok by som bral. Vlastne ani nie tak zámer, ako tie éčka.!!! Nič viac ! O ostatné by sa museli postarať tí, ktorím som tých pár éčiek vyfúkol. Pretože najdôležitejší je zámer. nie to, že z toho napokon nič nebude.
Obyčajný človek bývajúci v Malackách ani nemá tušenia, čo je najdôležitejšie momentálne riešiť. Už sa teším na vybudovanú prvú etapu skateparku za 50 000 eur.
Vážení, ak toto je priorita niektorích poslancov a komisií v Malackách, Tak mi je občanov Malaciek úprimne ľúto.

08.07.2011 18:04:40 | karol

snaha riesit veci sa neda upriet novym poslancom. ocividne si idu novy poslanci za plnenim volebneho programu co im nemam za zle. keby neplnili program stekaju na nich ze slubovali a * urobili.. takze sa uvedom a miesto lacneho stekania lepsie citaj clanok naco bol ten ideovy zamer... aby mohli ist s niecim na ministerstvo koli prachom z unie aby si nestekal jak si predviedol teraz za 50tis... tu sa preseru miliony a ta to netrapi? sa uvedomte uz
aj ten zamer bol najskorej urobeny clenom komisie zadarmo.. kiez by sme mali vela podobnych zamerov zadarmo a neplatili zbytocne tisice euro!! namiesto toho ze by si napisal ze otvorene detske ihriska by tam nemuseli byt radsej stekas ale prinos do debaty je nulovy.. keby ti nezverejnili na com robia * vies a mozes kvakat a robit hrdinu pri zene.. ja nemam ani makke f proti tomu aby sa podarilo zrekonstruovat cele uzemie pri bille vyzera to otrasne teraz a takych mudrlantov jak je nikto zamer mam niekde

08.07.2011 18:09:46 | hh

Gratulujem, treba zahrnut aj dlhodoby projekt udrzby, aby to casem nespustlo.

09.07.2011 11:58:25 | Marian

Páči sa mi takýto zámer a som rád, že sa rieši koncepčne. Pôvodne som si myslel, že sa bude riešiť len umiestnenie skateparku (s čím tiež viac menej súhlasím). Nesmierne som rád, že sa nezabudlo na otvorenie toku Maliny. Mal som podobnú predstavu o revitalizácii uvedeného územia až na skatepark (o tom sa v tej dobe ani len neuvažovalo). Chcem len upozorniť na prípadné komplikácie, ktoré by pri realizácii mohli vzniknúť. Bolo by dobré ich prehodnotiť, aby zbytočne neskoršie ich riešenie neoddialilo realizáciu celého projektu. Už v minulosti som v diskusii upozornil na to, že si ako dieťa pamätám ako v priestore medzi slimákom a trafostanicou vyvierala na povrch voda (pravdepodobne z potoka v potrubí zo smeru pod železnicou). Ešte dnes je badateľné, že je tento priestor premočený. Mohlo by to vyvolať zvýšené investítie do hydroizolácie, nedaj bože zaplavenie betónovej vane skateparku. Ako mi už niekto naznačil, že je možné vaňu umiestniť nadúrovňovo, to by sa mi asi nepáčilo a možno by to ani nebolo vhodné. Zo situačného plánu mi to pripadá, že bude zamedzený prístup do nn časti trafostanice. Samozrejme, že ZSE bude účastníkom konania, len by bolo vhodné s nimi hovoriť dopredu aj vzhľadom na podzemné vn vedenia . A tretia vec čo ma napadla je umiestnenie zariadení pod samotným telesom nadjazdu. Pri realizácii výstavby OD Billa sa mala zrealizovať výstavba parkovacích miest pod nadjazdom. Prečo sa to nezrealizovalo do dnes presne neviem, vraj bol problém s tým, že by pri zimnej údržbe padal odhhrňaný sneh na zaparkované autá. Osobne si myslím, že sa to dalo technicky vyriešiť, no ako je už v našom meste zvykom výstavba (poväčšine komerčného objektu) sa povolí za určitých podmienok a tie sa nakoniec nedodržia. Prečo, to nech si urobí záver každý sám. N o toto som nechcel rozvinúť, ale je potrebné aj túto údržbu cesty brať do úvahy. Napadá ma ešte jedna vec. Bolo by možno vhodné (neviem si presne teraz od stola uvedomiť rozmery) medzi piliere mosta umiestniť jednu upravenú (či už betónovú alebo asfaltovú) plochu na ktorej by mohli deti hrávať v lete menčí futbal alebo hokej s loptičkou a v zime prípadne aj zaladniť na korčuľovanie a hokej (potok bude vedľa a aby to nestálo peniaze voda sa dá nanosiť aj vo vedrách). Je škoda, že sa neuskutoční neformálne stretnutie zainteresovaných s občanmi, možno by sa viacero vecí vysvetlilo a možno dospelo aj k zaujimavým názorom. Každopádne držím palce a verí, že sa dané územie zrevitalizuje. Ak budem môcť určite rád pomôžem, dajte vedieť.

09.07.2011 17:15:39 | czecho zdravi susedy

myslim, ze se tam akorat zacnou uchylovat deti (jake, to si odpovezte sami) ...ovsem ne nutne za sportem...btw to budete muset udelat z zelezobetonu aby to nerozkradli :D

09.07.2011 19:18:11 | Milan Ondrovič

Marian, v prvom rade ďakujem za informácie. V tomto ideovom zámere sa nejedná o otvorenie toku Maliny, to by bol asi problém (povodie, splašky, atď). Ide o vodný prvok - istý druh fontány, ktorý by evokoval prítomnosť Maliny a zároveň by umožňoval hrať sa v ňom deťom - hĺbka 20-30cm. Stanoviská povodia, ZSE, správcu nadjazdu budú konzultované v lete. Páči sa mi aj ten nápad zo spevnenou plochou, na zastupiteľstve padli i iné, aby namiesto beach volejbalových bolo multifunkčné a pod. (medzi piliermi je 25m a šírka nadjazdu je 12m). Ideový zámer poskytuje priestor pre zlepšenia. Stretnutie s občanmi by sa malo uskutočniť v auguste.

13.07.2011 16:06:11 | Vlado

Poprosil by som o vysvetlenie reálnosti realizácie " ideového zámeru". Píšete tu, že slúži na preskúmanie priechodnosti, oprávnenosti a podmienok čerpania nenávratného finančného príspevku u riadiaceho orgánu na Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) na oddelení implementácie programov pomoci pre Bratislavský kraj.
Ak to dobre chápem, ak nebudú k tomuto návrhu pripomienky a v lepšom prípade bude možné čerpať z misterstva určité prostriedky, takto sa to zrealizuje ako realne riešenie?
Vopred ďakujem za vysvetlenie.

16.07.2011 00:48:21 | tomas

cely napad vyzera pekne a je chvalihodne, ze namiesto bahna vyrastie nieco pekne. Len by som chcel dodat maly postreh, ktory som zazil osobne. Za mojim domom je parkovisko, na ktorom sa pred par rokmi stretavali intenzivne,,mladi skateaci,,. Trenovali naozaj poctivo niekedy az do polnoci a poviem vam ten hluk nie je sranda. Pocul z vas niekto nazivo plieskatie skatebordu o beton?takze pozdravujem buducich susedov skateparku... budu z toho zufali. A nielen v noci...

18.07.2011 16:56:56 | Milan Ondrovič

Pre Vlado: takýto je zámer, je potrebné však zdôrazniť že toto nie je projekt. Pokiaľ by bol zámer priechodný, tak pri spracovávaní projektovej dokumentácie môže ešte dôjsť k zmenám.

Pre tomas: V zmysle prijatého VZN č. 11/2011, prevádzka na verejných športoviskách nesmie rušiť nočný kľud. Pre takéto športovisko sme pripravení v prípade potreby prijať aj špeciálny režim či opatrenia na ochranu pred hlukom; avšak hluk z prevádzky kvalitného betónového skateparku by nemal prekračovať hygienické limity.

19.07.2011 10:25:02 | tomas

pre: ondrovic., Ja viem o com hovorim. Limity to splnat moze, ale ja som mlady clovek a veru mi to poriadne vadilo. Psi stekali v celom okoli ako keby sa strielalo. A to neprehanam. Teraz som rad, ze sa sa skateaci od nas odstahovali. Este sa chcem spytat, ze kolko mladych ludi sa venuje tomuto sportu v malackach? neviem preco ale mam pocit, ze sa tu robi velke halo za vela penazi okolo toho. Len pre porovnanie. Ladovemu hokeju sa tu venuje najmenej 500 ludi vsekych vekovych kategorii. Denne cestuju skupiny chalanov po vsetkych okolitych stadionoch za kvalitnou plochou. Pridite sa pozriet ako sa hra vonku ked je -10 a ako 15 ludi uhrna ladovu plochu uhrnacmi na sneh najmenej 5 x denne.....to su veci do historickeho dokumentu.... a nehovorim o kvalite ladu....

20.07.2011 20:31:31 | Marian

super!!!

21.07.2011 11:44:15 | jedno

Tiež si myslím, že je veľmi malá skupinka ľudí, ktorí "pestujú" tento šport. Máme iné športy, ktoré sa musia podporovať. Mne sa to celé javí tak, že menovaný pán, ktorý sa tak angažuje pre vytvorenie podmienok pre skateakov len chce splniť záväzok, ktorý dal, keď mu roznášali letáky, zbierali podpisy a pod... Rozhodne zdravo rozmýšľajúci človek by nevyhodil toľko tisíc Eur pre pár nadšencov. Investovať treba do športu ale rozumne pre oveľa väčší záber mladých ľudí.

21.07.2011 14:16:26 | gabo

mesto by bolo o vela krajsie a zaujimavsie s tymto vsetkym takze drzim palce

21.07.2011 16:04:46 | Lukas

Kolko skejtakov, bikerov, inlineistov atd cestuje za tym aby mohlo pestovat svoj sport ??? lenze tu v mnoho pripadoch neni ani kam cestovat kedze v okoli nic nebolo. Nastastie teraz vyrastol park v Skalici. A nepocitam kolkych uz to cestovanie omrzelo a radsej nerobia nic. Stale by ste podporovali ine sporty ? ake ine sporty ? futbal ?? volejbal ? tak preco ked je tolko hokejistov sa nikto neangazuje a nerobi s tym nieco ? nevyvinie iniciativu ? alebo neda nejaky realny podnet ? Co sa tyka stale dokola omielaneho hluku betonovy skatepark nie je hlucnejsi ako ziadne ine detske ci sportove ihrisko. Neviem preco je problem v tom ze v danej lokalite bude prave skatepark. Ak tam bude dalsie multifunkcne ihrisko alebo ieco podobne bude to uz v poriadku ??? Alebo vam vazne vadi ze sa konecne niekto rozhodol a chopil sance nieco s tymto priestorom urobit a vytvorit tam zmysluplne prostredie pre sport a oddych??

21.07.2011 16:41:59 | Patrik

Primitivne nazory ako ze je to len pre par ludi ma uz ani tak nehnevaju ako to ze radsej by tie prachy dali zas a znova na dva tri sporty o ktore je sice stale zaujem ale o sporty ako bike skate a inline je zaujem mnoho krat vyssie rastuci !! za to ze niekto chodi so zavretymi ocami len do roboty a z roboty a okolie si nevsima to je jeho vec tak prosim nepiste stupidity ako ze je nas malo...ked som pred dvomi rokmi spisoval kolko nas je bolo to cez sto takze teraz hadam tak dva tri krat viac ktory by okamzite zacali a vela ludi ktory by znovu zacali kedze prestali pre nevyhovujuce podmienky... a stale omielany hluk dokola to vas este bavi ? akoze teraz tam neni hluk z vlakov a aut ? to ze tam bude hluk od ludi je horsie asi co ? skor sa mi zda ze to tu vela ludom skre ze niekto nieco vybojoval konecne a pre neho tu nie je "nic" pripadne "nic z toho nema"...ale to uz je ina tema ...

21.07.2011 22:10:42 | Barus

Super, som rada ze sa vam podarilo to dotiahnut az sem , ja si dodnes pamatam ako sme s lukasom niekde do senice ci kamto cestovali aby si isiel zajazdit, a je fajn ked to tak uz nebude, neviem preco niekto na tom vidi nieco zle..

21.07.2011 22:27:54 | Rasto Vozák

čo sa tyka hluku... je to velmi ubohy nazor podla mna uz len preto ze v danej lokalite sa nachadza zeleznica a hlavna komunikacia malaciek po ktorej denne prejde velky pocet kamionov a nakladnch aut ktore vyvinnu ovela vacsi hluk a samozrejme kolotce ktore su tam minimalne 2x do roka ;-) ..... po druhe co sa tyka skateboardistov a bikerov v malackach popisal by som to asi tak ze pre nevyhovujuce podmienky vela ludi s tym skoncili alebo zacalo jazdit v inych mestach, kde su podmienky lepsie.... ale to ze skoncili ti ludia neznamena ze nezacnu znova ak by boli podmienky vhodne... co sa tyka tychto argumentov berem to ako mizive priam smiesne... hlavne co sa tyka ivesticie tych penazi do inych sportov... ako keby sa na ine sporty v malackach nedavalo do penazi, pricom skatepark je jednorazova investicia

09.08.2011 00:09:38 | CIJAN

SORAC NECHCEM TU PISAT ZLE SLOVA ALE AZ TAK MALO TYCH NADSENCOU TO NIE JE LEN PRE TYCH KTORY BYVAJU V MALACKACH JE TO BLISKO Z BLAVY A RAKUSKA NEHOVORIM O MORAVE A SKALICI BUDE TO PEKNE CENTRUM.... TOCHTO SPORTU

11.08.2011 20:49:28 | vlado

Je hlboka po 31.júli a preto by som poprosil o zverejnenie nových informácií vyplývajúcich z výsledkov konzultácií a o smerovaní a reálnosti tohto Vášho grafického ideového počinu. Ďakujem

11.08.2011 23:12:24 | Milan Ondrovič

Zámer revitalizácie mestského priestoru je podľa mojich informácií v štádiu rokovania s vlastníkmi pozemkov a dotknutými inštitúciami; prebehli aj konzultácie na OPBK, výzva by mala byť zrejme otvorená koncom tohto, alebo začiatkom budúceho roku.