Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Spoznajte históriu Zámockého parku v Malackách

Spoznajte históriu Zámockého parku v MalackáchAž do konca augusta majú návštevníci aj obyvatelia Malaciek každú nedeľu možnosť spoznať históriu Zámockého parku. Nadšenci histórie sa môžu zúčastniť aj prechádzky po Malackách s výkladom.

Eurofondy pôjdu v BSK aj na dopravu a školy

Eurofondy pôjdu v BSK aj na dopravu a školyV programovom období 2014 - 2020 budú môcť investovať zo štrukturálnych fondov aj viac rozvinuté regióny, kam patrí aj Bratislavská župa. Peniaze chce kraj použiť napríklad na investície do integrovanej dopravy a cyklodopravy, modernizácie ciest II. a III. triedy, zariadení sociálnych služieb, materských, základných a stredných škôl či kultúrno - kreatívneho priemyslu.

Kraj začal s postrekmi proti komárom

Kraj začal s postrekmi proti komáromProti zvýšenému výskytu komárov je Bratislavský kraj pripravený bojovať aj tento rok. Obce na Záhorí už hlásia kalamitný výskyt komárov, župa preto už začala s postrekmi. V rozpočte má na to vyčlenených cca 190-tisíc €.

Za dotáciu od ministerstva kultúry zorganizuje kraj letnú školu archeológie

Za dotáciu od ministerstva kultúry zorganizuje kraj letnú školu archeológieBratislavský kraj získal dotáciu v hodnote 9000 eur od Ministerstva kultúry SR v rámci programu Obnovme si svoj dom 2014. Za získané peniaze plánuje župa zorganizovať letnú školu archeológie a tradičných spôsobov murovania v areáli obytno - rituálneho komplexu národnej kultúrnej pamiatky synagógy v Senci.

Vinári už dnes otvoria svoje pivnice

Vinári už dnes otvoria svoje pivniceUž dnes odštartuje 8. ročník Otvorených pivníc na sv. Urbana, kedy 144 vinárov od Devína cez Raču, Svätý Jur, Pezinok, Modru až po Trnavu otvoria svoje pivnice. Milovníci vína môžu navštíviť otvorené pivnice celkom v 26 obciach a mestách Malokarpatského regiónu.

Natoč svoj krátky film a vyhraj

Natoč svoj krátky film a vyhrajNatoč svoj krátky film! je nová súťaž, ktorú pripravila Bratislavská župa spoločne s operačným programom INTERACT II pre študentov stredných škôl. Stačí, ak školáci do dvojminútového videa zachytia, ako vidia a vnímajú prínos projektov cezhraničnej spolupráce pre svoj život. Na víťazov čakajú hodnotné ceny.

Škôlky budú môcť prijať viac detí

Škôlky budú môcť prijať viac detí Župan Pavol Frešo predstavil ďalší ročník projektu Naša škôlka – náš kraj. Zriaďovatelia materských škôl v Bratislavskom samosprávnom kraji majú až do 7. mája možnosť podať na župu žiadosť o dotáciu na obnovu svojich priestorov či mobiliáru. Kraj medzi škôlky prerozdelí tento rok 150 000 eur.

Pozastavené eurofondy môžu ohroziť viaceré projekty v obciach aj regiónoch

Pozastavené eurofondy môžu ohroziť viaceré projekty v obciach aj regiónochPozastavené eurofondy môžu ohroziť viaceré projekty v obciach aj regiónoch Slovensku hrozí, že Európska komisia na základe výsledkov re-auditu slovenského orgánu auditu (MF SR) dočasne pozastaví čerpanie eurofondov na projekty podporených z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Komfort cestovania v prímestskej doprave zvýšia nové autobusy

Komfort cestovania v prímestskej doprave zvýšia nové autobusyV prímestskej autobusovej doprave v rámci Bratislavskej župy bude jazdiť ďalších 40 nových nízkopodlažných autobusov typu Irisbus Crossway. Dnes ich slávnostne uviedli do prevádzky zástupcovia Bratislavského kraja a autobusového dopravcu Slovak Lines.

Začal veľtrh ITF Slovakiatour

Začal veľtrh ITF SlovakiatourV bratislavskej Inchebe dnes odštartoval jubilejný 20. ročník medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour. Ponuku regiónu a hlavného mesta návštevníci nájdu na spoločnej expozícii „Bratislava City and Region“. Na výstavnej ploche 80 m2 sa prezentuje Záhorie.

Rekonštrukcia ciest patrí aj v tomto roku medzi priority župy

Rekonštrukcia ciest patrí aj v tomto roku medzi priority župyRekonštrukcia ciest patrí aj v roku 2014 medzi priority Bratislavského kraja. Župa plánuje zrekonštruovať napríklad most v Zálesí, cesty v Rohožníku, Dunajskej Lužnej, Budmericiach, Hrubej Borši či v Záhorskej Vsi. Výška investícií však bude závisieť od zastupiteľstvom schváleného krajského rozpočtu.

Pavol Frešo a 43 poslancov zložili slávnostný sľub

Pavol Frešo a 43 poslancov zložili slávnostný sľubNa ustanovujúcom zastupiteľstve Bratislavského samosprávneho kraja 5. decembra novozvolený župan Pavol Frešo a 43 zo 44 poslancov zložili slávnostný sľub, vrátane 3 poslancov za malacký obvod. Sľúbili riadne plnenie svojich povinností, ochraňovanie záujmov kraja, dodržiavanie ústavy i zákonov a pri výkone svojej funkcie ich budú uplatňovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.

Pezinská Baba bude skolaudovaná v polovici decembra

Pezinská Baba bude skolaudovaná v polovici decembraBratislavský kraj začal v júli rekonštruovať tri havarijné úseky na ceste z Pezinka do Perneka, ktoré boli v havarijnom stave. Skolaudované budú v polovici decembra. V tomto roku ide o najnákladnejšiu investíciu, podľa zmluvy dosiahnu náklady 2,3 mil. eur.

Bezpečnejšie priechody

Bezpečnejšie priechodyBezpečnosť chodcov na cestách II. a III. triedy, ktoré patria Bratislavskému kraju, zvýšia nové inteligentné priechody pre chodcov. V tomto roku sa prioritne vybudovalo 12 priechodov na najfrekventovanejších cestách v regióne – štyri v pezinskom, štyri v seneckom a štyri v malackom okrese.