Ľudia pre Malacky » Začal veľtrh ITF Slovakiatour

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Začal veľtrh ITF Slovakiatour

V bratislavskej Inchebe dnes odštartoval jubilejný 20. ročník medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour. Ponuku regiónu a hlavného mesta návštevníci nájdu na spoločnej expozícii „Bratislava City and Region“. Na výstavnej ploche 80 m2 sa prezentuje Záhorie.

„Bratislavský kraj má obrovský potenciál a má návštevníkom čo ponúknuť počas celého roka. Cestovný ruch má pritom nezanedbateľný národohospodársky efekt, preto sa musíme snažiť pritiahnuť do regiónu ľudí. Aby sem prišli a aby tu aj radi zotrvali,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo.

V tomto roku oslavuje veľtrh ITF Slovakiatour už svoje dvadsiate narodeniny a opäť na ňom nechýba stánok bratislavského regiónu. Novú turistickú ponuku Bratislavského kraja, ktorý tvoria prirodzené subregióny Bratislava - hlavné mesto, Malokarpatsko, Záhorie a Podunajsko, možno nájsť v hale B stred, číslo 100. Každý deň bude venovaný jednej z oblastí.

Ponuku Podunajska si návštevníci môžu prísť vychutnať počas druhého dňa veľtrhu. Zahrá ľudová hudba, pripravené sú ochutnávky regionálnych špecialít. Najmenší si odnesú pamiatku v podobe fotografie s maskotmi Senca a Slnečných jazier. V piatok sa nad stánkom bude vznášať vôňa jabĺk - piecť sa budú jablčné taštičky, región je totiž známy aj pestovaním jabĺk. Sobota bude pod taktovkou Malokarpatského regiónu. Chýbať nebude prezentácia vinárstva a vinohradníctva. Návštevníci si budú môcť zasúťažiť v zátkovaní vínových fliaš a zároveň sa oboznámia s unikátnou expozíciou Malokarpatského múzea v Pezinku.

Príjemnú atmosféru dotvorí vystúpenie ľudovej hudby Matúša Kyseľa. Región Dolné Záhorie sa predstaví v posledný deň veľtrhu. Kraj jedinečnej prírody popri povodí rieky Moravy, obľúbené miesto milovníkov turistiky a cykloturistiky. V Inchebe mesto Stupava pohostí návštevníkov typickou kyslou kapustou a stupavským pivom. Vystúpi folklórny súbor a pripravená je aj ukážka šliapania kapusty.

Viac foto nájdete v albume na FB.

Veľtrh ITF Slovakiatour je najväčším veľtrhom cestovného ruchu na Slovensku a patrí medzi najvýznamnejšie podujatia v strednej Európe. Veľtrh každoročne prináša komplexný servis pre ľudí, ktorí chcú cestovať do zahraničia alebo spoznávať krásy Slovenska. Prezentuje sa tu portfólio cestovných kancelárií, ale aj turistické informácie sprostredkované zahraničnými centrálami krajín.

Zdroj: TS BSK

Prezentujú sa aj Malacky

Mesto Malacky sa predstavuje v spoločnej expozícii Záhoria. Zaujímavosti z regiónu predstavíme návštevníkom v stánku Združenia miest a obcí Záhorie (ZMO Záhorie) a Oblastnej organizácie cestovného ruchu Záhorie (OOCR Záhorie). Výstavná plocha s rozlohou 80 m2 je rozdelená na tri časti: Ochutnávka z regiónu, Cykloturistika a pešia turistika, Golf a wellness. V expozícii budú vyzdvihnuté najatraktívnejšie zaujímavosti z okresov Skalica, Senica a Malacky. Celý výstavný stánok bude vizuálne zatraktívnený fotografiami Záhoria.

V časti Ochutnávka z regiónu môžu návštevníci ochutnať gastronomické špeciality zo Záhoria a chýbať nebude ani miestne víno a pivo. Predstavia sa Winterberg winery – Skalica, Víno Masaryk, Vinársky dom Petra Podolu, Víno Tureček, Skalický trdelník, Smrdácka roláda, pivovar – Sandorf a Štramák, Senické korbáčiky – Neshoda SK, s.r.o, SOŠ Holíč s ochutnávkou bzdúškov.

Chýbať nebudú ani tradičné zelníky či špeciality z húb, šošovice a špargle. Ponúknu ich šéfkuchári z Hotela Spark, Hotela Atrium, Reštaurácie Koliba a Kamenný Mlyn.

Súčasťou expozície sú prezentačné pulty turistických informačných kancelárií. Personál TIKov bude poskytovať informácie a propagačné materiály o mnohých zaujímavostiach na Záhorí. Kým vlani bola táto časť expozície zameraná na historické pamiatky a vodnú turistiku, teraz budú návštevníkom predstavené najmä široké možnosti turistiky a cykloturistiky na Záhorí.

Na svoje si prídu i priaznivci golfu, predstavia sa Golf Resort Skalica, Penati Golf Resort Senica a Eurovalley Golf Park Malacky. Súčasťou expozície je aj prezentácia wellness možností na Záhorí. Predstavia sa Kúpele Smrdáky, Wellness Hotel Spark, Biobazén Borovica, Hotel Sv. Michal a Hotel Patriot, ktoré ponúkajú príjemný relax pre dušu i telo.

Počas otvorenia 30. januára sa uskutočnila prezentácia novej propagačnej brožúry o Záhorí a novej webovej stránky OOCR Záhorie.

Zdroj: TS Mesta Malacky

 



pošli na vybrali.sme.sk

Pridaj svoj komentár

Pre pridávanie komentárov platia rovnako pravidlá dohodnuté pre diskusiu. Príspevok sa zobrazí v diskusii až po autorizácii administrátorom, takže ho prosím neposielajte viackrát.


Opíšte tento kontrolný text: lpm

Komentáre k článku