Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

nobody15.04.2024
Sasinkova ulica môže prejsť obnovou...

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Financovanie pohotovosti budú posudzovať v septembri

Financovanie pohotovosti budú posudzovať v septembriPrvé zasadnutie komisie, ktorá bude posudzovať najvhodnejší model financovania prvej pomoci a pohotovosti v NsP Malacky, bude v septembri. Táto komisia bude mať 11 členov. Informuje Bratislavský samosprávny kraj.

Pezinská baba ostáva aj počas rekonštrukcie prejazdná

Pezinská baba ostáva aj počas rekonštrukcie prejazdnáRekonštrukcia cesty na Pezinskej babe pokračuje podľa harmonogramu a bez výrazného obmedzenia dopravy. V súčasnosti sa rekonštruujú tri havarijné úseky, kde je doprava riadená svetelnou signalizáciou. Ak by Bratislavský kraj nepristúpil k rekonštrukcií, hrozil by úplný zosuv časti telesa.

Nové výstražné zariadenia na ceste na Studienku

Nové výstražné zariadenia na ceste na StudienkuNa ceste II/590 medzi Malackami a Studienkou, ktorá je v správe Bratislavského kraja, pribudli výstražné reflexné zariadenia. Tie majú zamedziť kolíziám s divou zverou. Práve tento úsek na Záhorí patrí k najviac nehodovým v regióne. Takéto odrazky sa používajú už aj v zahraničí.

Kraj začal s rekonštrukciou cesty na Pezinskej babe

Kraj začal s rekonštrukciou cesty na Pezinskej babeV tomto roku to bude najnákladnejšia investícia, predpokladané náklady sú cca 2,3 mil. €. Na Babe je porušená stabilita, vytvárajú sa pozdĺžne trhliny a zosúvajú sa časti vozovky. Ak by kraj nepristúpili k rekonštrukcii, hrozil by úplný zosuv časti telesa.

Víkend v kraji

Víkend v krajiVíkend v kraji bude v znamení dobrého jedla, vína, folklóru aj športu. Posledný májový víkend si obyvatelia aj návštevníci Bratislavského kraja môžu pochutiť na miestnych špecialitách, ochutnať regionálne vína či súťažiť vo varení guláša. Na svoje si prídu aj priaznivci športu, na Devínskej Kobyle budú preteky v horskej cyklistike. Tešiť sa môžu aj nadšenci folklóru.

Integrovanú dopravu už majú v júni konečne spustiť

Integrovanú dopravu už majú v júni konečne spustiťOd 1. júna 2013 sa stane integrovaná doprava prvýkrát realitou na území mesta Bratislavy, ako aj v okrese Malacky. Projekt integruje viaceré druhy dopráv – mestskú hromadnú dopravu, prímestské vlaky i autobusy. Zapojili sa do neho spoločnosti Dopravný podnik Bratislava, a.s., Slovak Lines, a.s., Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. a Železnice Slovenskej republiky.

Zajtra s jedným lístkom do Bratislavy ešte nepocestujeme

Zajtra s jedným lístkom do Bratislavy ešte nepocestujemeOd zajtra (1. marca) mal štartovať pilotný projekt integrovanej dopravy. Ako informovala hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová, počas posledného dňa skúšobnej prevádzky zistil dodávateľ softvérovej aplikácie technické nedostatky, na ktorých odstránení sa intenzívne pracuje.

Zľavy pre cestujúcich s preukazom ZŤP zatiaľ zostávajú

Zľavy pre cestujúcich s preukazom ZŤP zatiaľ zostávajú Prioritou všetkých zúčastnených strán v rámci projektu BID je, aby bola integrovaná doprava pre hlavné mesto a Záhorie spustená od marca. Zástupcovia všetkých zúčastnených strán v projekte BID sa na dnešnom stretnutí dohodli na tom, že do konca júna ostanú zľavy pre cestujúcich s preukazom ZŤP a ich sprievod nezmenené u každého dopravcu, teda na pôvodnej úrovni.

Stav ciest spôsobuje starosti

Stav ciest spôsobuje starostiKrajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vyzýva účastníkov cestnej premávky k opatrnosti. Bratislavský samosprávny kraj znepokojuje aj stav mestských komunikácií v hlavnom meste a uvažuje o ich spravovaní. Nervozita na cestách sa podpísala aj pod kuriózny prípad, ktorý sa stal v Bratislave. Po hádke rozbil vodič auta okno na autobuse.

Na sociálne služby župa vyčlenila vyše 24 miliónov eur

Na sociálne služby župa vyčlenila vyše 24 miliónov eurPomoc ľuďom, ktorí sú odkázaní na sociálne služby, je jednou z priorít Bratislavskej župy. Minulý rok bolo na oblasť sociálnych vecí vyčlenených v rozpočte kraja 23,8 mil.€, v tomto roku je to viac ako 24 mil.€.

Silvestrovské oslavy v Bratislave spestrí ohňostroj z hradu

Silvestrovské oslavy v Bratislave spestrí ohňostroj z hradu Tohtoročný Silvestrovský program v Bratislave bude spojený s oslavami 20. výročia vzniku samostatnej Slovenskej republiky a Bratislavy ako jej hlavného mesta. Pre návštevníkov je pripravený bohatý program na Hlavnom aj Hviezdoslavovom námestí, oslavy spestrí ohňostroj z hradu.

Bratislavská župa ocenila pätnásť osobností

Bratislavská župa ocenila pätnásť osobnostíVýročnú cenu Samuela Zocha udelil bratislavský župan Pavol Frešo desiatim osobnostiam, Pamätný list predsedu BSK dostali piati. Ocenené boli osobnosti, ktoré svojou prácou a dlhoročným pôsobením prispeli k rozvoju regiónu a šíreniu dobrého mena kraja.

Ďalšie dva milióny eur investované do nemocnice

Ďalšie dva milióny eur investované do nemocniceNemocnica Malacky má nový centrálny príjem a oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny v hodnote 2 milióny €. Skvalitnia služby nemocnice nielen pre obyvateľov Malaciek, ale pre celý región Záhorie a okrajové štvrte Bratislavy. Centrálny príjem, ktorý je s priamym prístupom sanitiek i osobných áut, a OAIM dnes (15. 11.) oficiálne otvorili bratislavský župan a výkonný riaditeľ nemocnice.

Slovensko a Rakúsko spojí ďalší most ponad rieku Morava

Slovensko a Rakúsko spojí ďalší most ponad rieku MoravaOkrem cyklomostu patrí medzi priority Bratislavského kraja aj výstavba cestného mostu, ktorý spojí Záhorskú Ves s rakúskym Angernom. Ide o ďalší projekt cezhraničnej spolupráce Bratislavského kraja a Dolného Rakúska, ktorý má byť financovaný z eurofondov.