Ľudia pre Malacky » Úvod

Krátke správy

27.04.2023
Záchranná brigáda Hasičského a záchranného zboru v Malackách v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Malackách pozýva verejnosť pri príležitosti osláv sviatku svätého Floriána, patróna hasičov, na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 05. mája  v čase od 08.30 h do 12.00 h v priestoroch Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Malackách na Továrenskej ulici č. 1.

30.10.2022
Z 10 kandidátov ĽPM sme získali 10 poslaneckých mandátov. Novým poslancom zastupiteľstva sa stane náš kandidát Tomáš Beňo.Kandidát na primátora Juraj Říha uspel so 4171 hlasmi, čo predstavuje 79,81 % z 5 226 platných hlasov odovzdaných všetkým kandidátom.


» Archív krátkych správ

Inzercia

Ordinačné hodiny

Posledné komentáre

eva11.03.2024
Ulica Martina Benku prejde...

Michal11.08.2023
Ulica Martina Benku prejde...

nobody29.06.2023
Primátor Říha: Stavebný ruch ustane...

Gusto25.04.2023
Mesto obstaráva cyklotrasu z...

Max24.03.2023
Začala stavebná úprava svetelnej...

Luboš06.03.2023
Mesto získalo takmer 950 tisíc eur na...

Peter Ditrich06.02.2023
Rok 2023 sa začne výstavbou škôlky...

mm30.04.2022
Futbalový štadión by sa mal...

Príspevky z fóra

jan04.12.2023

Jana19.10.2022

dj24.03.2022

Peter Ditrich16.03.2022

Ondro05.08.2021


Príspevky z tém

otázka19.04.2017
Družstevná v Malackách

riki18.03.2015
Skatepark Malacky

pre pána primátora..16.02.2015
Skatepark Malacky

občan daňový poplat13.02.2015
Skatepark Malacky

ironik12.02.2015
Skatepark Malacky

Najviac zásahov hasičov bolo v malackom okrese

Najviac zásahov hasičov bolo v malackom okreseNajskôr dlhodobé suché obdobie a potom intenzívne búrky, ktoré spôsobili zatopenie viacerých lokalít. Podľa klimatológov je potrebné zvykať si na čoraz intenzívnejšie výkyvy počasia. Spoločne hovoria, že najmä mestá s hustou zástavbou sa musia rýchlejšie adaptovať na zmenu klímy.

Pri Malackách má vyrásť nová štvrť Malina

Pri Malackách má vyrásť nová štvrť MalinaZelená záhrada pri veľkom lese na východ od Malaciek - "Mesto Malina" - tak charakterizujú autori novú štvrť, ktorá má vyrásť za diaľnicou smerom z Malaciek do Rohožníka. Má sa v nej snúbiť urbanita a príroda. Prvé predstavenie víťazného konceptu urbanistickej štúdie lokality "Vojenský tábor Malacky" sa uskutočnil počas workshopu určeného pre aktívnych hráčov v území.

Mesto zastavilo výstavbu ďalšej pumpy

Mesto zastavilo výstavbu ďalšej pumpyPoslanci na svojom zasadnutí nepodporili žiadosť investora o výstavbu novej čerpacej stanice pri vstupe do mesta. Malo ísť o druhú prevádzku Shell pri kruhovom objazde. Keďže poslanci neodsúhlasili žiadosť k zmene územnému plánu mesta, investor musí prehodnotiť svoj zámer.

Prípravy rekonštrukcia mostu finišujú

Prípravy rekonštrukcia mostu finišujúBratislavský samosprávny kraj naplno pracuje na dočasnom príjazde do Malaciek od diaľnice. Začiatkom apríla by sa mohla spustiť kompletná rekonštrukcia mostu nad Malinou pri čerpacej stanici TAM.

Začali sa komunálne voľby 2018

Začali sa komunálne voľby 2018Dnes sa na celom Slovensku konajú komunálne voľby. Volebné miestnosti sa otvorili o 7.00 h. Obyvatelia miest a obcí si volia primátorov či starostov a svojich zástupcov do mestských či obecných zastupiteľstiev. V Malackách sa volí v šiestich obvodoch. Voliť môžete do 22.00 h.

Juraj Říha: So zhrozením počúvam o zastavení prípravy obchvatu

Juraj Říha: So zhrozením počúvam o zastavení prípravy obchvatuMalacky sú v procese prípravy nového obchvatu, ktorý postupuje do prípravy projektovej dokumentácie. Národná diaľničná spoločnosť má už dodanú aj technickú štúdiu na odklon tranzitnej dopravy vedúcej centrom mesta s priamym napojením na novú diaľničnú križovatku D2 - Studienka pri Moteli M. "So zhrozením počúvam, že sa môj protikandidát na primátora Novota chystá na zastavenie a prekreslenie obchvatu, čo spôsobí oddialenie prípravy o 7 rokov. Reálne sa obávam, že si asi ani neuvedomuje, čo činí," upozornil primátor Malaciek Juraj Říha.

Primátor Juraj Říha sa opätovne uchádza o dôveru Malačanov

Primátor Juraj Říha sa opätovne uchádza o dôveru MalačanovSúčasný primátor Malaciek Juraj Říha sa bude uchádzať o dôveru obyvateľov aj na ďalšie volebné obdobie. V blížiacich sa komunálnych voľbách (10. novembra) opätovne kandiduje na post primátora mesta ako nezávislý kandidát.

Práce na tretej etape príjazdu finišujú

Práce na tretej etape príjazdu finišujúRekonštrukcia tretej etapy príjazdu do Malaciek sa blíži ku svojmu koncu, keďže na stavbe sa začalo už s asfaltovaním povrchu. Na kontrolnom dni sa dohodlo, že sa bude asfaltovať najskôr zo smeru od Tesca, aby sa mohol ako prvý otvoriť už k víkendu kruhový objazd.

Spustil sa predaj bytov na Padzelku

Spustil sa predaj bytov na PadzelkuNa Padzelku v blízkosti obchodnej zóny Malavia a Neo zóny vyrastie nový bytový dom, ktorého výstavba sa začína v týchto dňoch. Projekt City Residence ponúka 83 bytov vo výmere od 30 do 112 m2 s podzemným parkovaním a balkónmi.

Od stredy obmedzený prejazd Veľkomoravskou

Od stredy obmedzený prejazd VeľkomoravskouAKTUALIZOVANÉ - 15.8. - Aktuálne sa pracuje na Veľkomoravskej ulici v rámci prvej etapy jej rekonštrukcie. Vzhľadom na pokračovanie asfaltovania bude počas piatka jej prejazdnosť obmedzená počas dňa. Prosíme vodičov o pochopenie.

Rekonštrukcia príjazdu sa presúva do tretej etapy

Rekonštrukcia príjazdu sa presúva do tretej etapyPo stvrdnutí podkladových vrstiev sa v sobotu začína asfaltovanie kritického úseku rekonštruovaného príjazdu do Malaciek, ktoré by malo skončiť v nedeľu. V pondelok sa zrekonštruovaný úsek otvára a stavebné práce sa presúvajú do tretej etapy. Získali sme informácie aj k ďalším aktuálne prebiehajúcim prácam v meste.

Mesto nadstavuje domov dôchodcov

Mesto nadstavuje domov dôchodcovMestské centrum sociálnych služieb sa po dlhých rokoch dočkalo svojej veľkej rekonštrukcie. Mesto už realizuje projekt jeho nadstavby a rekonštrukcie. Keďže ide o úplnú rekonštrukciu, musela byť prerušená prevádzka kuchyne. Dočasne zabezpečujú stravu pre sociálne odkázaných a imobilných klientov iné jedálne.

V škôlke na Kollárovej sa naplno pracuje

V škôlke na Kollárovej sa naplno pracujeMalacké škôlky prechádzajú v tomto volebnom období rozsiahlymi rekonštrukciami. Jednou z posledných nezrekonštruovaných je škôlka na Kollárovej ulici, v ktorej naplno prebiehajú stavebné práce. Podľa primátora mesta Juraja Říhu práce napredujú podľa harmonogramu a na jeseň dostane vyše 150 detí nové priestory.

Veľkomoravská sa rekonštruuje

Veľkomoravská sa rekonštruujeZačala sa rekonštrukcia Veľkomoravskej ulice. Aktuálne sa odfrézoval starý asfalt. Práce budú pokračovať pokladaním nových obrubníkov a rekonštrukciou chodníkov a parkoviska v Domkoch. Mestský úrad prosí obyvateľov o súčinnosť, aby od pondelka dočasne vyparkovali svoje vozidlá pri potravinách CBA.